|
|
#2011 | |
|
Wiedźma
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Cytat:
Nic się nie prześlizgnęło.
|
|
#2012 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Mogę pomóc Moje CV (zdjęcie w lewym górnym rogu): - UC mnie lubi - żadnej przesyłki mi jeszcze nie oclili - mam doświadczenie we wspólnych perfumeryjnych zakupach - biegle posługuję się językiem angielskim - znam obsługę komputera - posiadam aktualną kredytówkę z opcjami przewalutowywania Wystaczy
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jesteście wspaniałe . Ja oferuję swoją pomoc w tworzeniu listy chętnych i ogólnego trzymania reki na pulsie
|
|
|
|
#2014 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Jak rany - potrafisz się zareklamować! Ja bym była chętna. Ale ja chcę dużo...
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co o tym sadzicie, ale mysle ze fajnie by bylo przy zakupach demeter zrzucac sie na flaszeczke dla organizatorki...
Nie jest to majątek wartosc takiej buteleczki, ale czas, nerwy i wkład osoby zajmujacej sie realizacja takiego zamowinia jest ogromny... glupio mi tylko brac, chcialabym sie jakos odwdzieczyc Wyrzuty sumienia mam... wspolczuje Nunie ![]() EDIT: z angielskim na troche problemy, kredytowej nie posiadam, ale gdyby ktos potrzebowal pomocy do tlumaczen z j. niemieckiego przy zamowieniu z DE - piszcie, chetnie pomoge
|
|
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz racje tym bardziej ze koszt takiej buteleczki na osobę to niewiele ponad złotówkę
![]() |
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
tak tak Psycho to doskonały pomysł.W końcu osoba,która zajmuję się organizacją musi się napracować a każda praca powinna być wynagrodzona
![]() Ja też bym chętnie dopisała się do drugiej tury. |
|
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2019 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nie nie dziewczyny nie piszcie jeszcze co chcecie zamawiać. Jeszcze przyjdzie na to czas przed samymi zakupami
|
|
|
|
#2020 |
|
czyli Endżi
|
Sabbath, to chyba nie ma większego znaczenia kto bierze ile
![]() Oliku, interesy z Tobą to sama przyjemność Kiziu - byłoby super Ja w środę kończę sesję i jeszcze przez te 3 dni (oby bez poprawki mi się upiekło Dziewczyny, ale Demeter nie zwraca cła prawda? Kurczę, to będzie rosyjska ruleta... Pamiętam, że jakiś czas temu ktoś rzucił hasło, żeby wysłać do nich @ z prośbą o zaniżenie "na papierku" kosztów zamówienia. Czy któryś team już próbował? /edit/ Kiziu, to moja pierwsza sesja. Jak przeżyję to będzie już z górki. Jutro ustny z Klasycznych Teorii Socjologicznych - kciuki mile widziane ![]() Olik, takie zbiorowe cierpienie - ból sesyjny jako czynnik integrujący subkulturę perfumaniaczek
|
#2021 |
|
Wtajemniczenie
|
Hihi ja też mam sesję
![]() Łączę się w bólu
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
aniołku
----- aha, czyli jeszcze nie pisać co sie chce, w każdym razie jestem chętna czyli co- w cenę wliczamy przesyłkę (do podziału), cło (jakie nakłada się cło na kosmetyki?), przesyłka w Polsce, przewalutowanie, no i to co zamawiamy na stronie demter. + prezent dla zamawiającej ![]() p.s. i też sesyjnie łącze się w bólu ![]()
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Nie - jesteś w błędzie, nie jestem obrażona.
Z resztą i tak byłabym chętna na Lutki eksportowe (Ambre Sultan i Rousse), a te przecież nie będą zamawiane.
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zwraca. Z tych zwracających to chyba tylko Truskawa? Cytat:
Cytat:
Więc jeśli ja płaciłam coś koło 390 zł, to powinnam dosłać Ci ok. 8 zł..? Cytat:
To chyba oczywiste, że nie powinnaś do nas dopłacać? Dość masz zachodu ze składaniem zamówienia i pilnowaniem rachunków. ![]() Cytat:
Cytat:
przykro...Cytat:
|
|
#2026 |
|
czyli Endżi
|
Słuchajcie - już po raz ostatni odnośnie terminu zamawiania.
Ja też będę realizować zamówienie dopiero w momencie otrzymania wszystkich wpłat - nie wiąże się to nawet z brakiem zaufania czy innymi czynnikami personalnymi. Ale np ostatnio zrealizowałam zamówienie zanim otrzymałam pieniążki (byłam pewna, że zgodnie z umową są już u mnie i nie fatygowałam się żeby dzwonić do banku i pytać o stan karty). I okazało się, że naliczono mi 70zł kary za przekroczenie linii kredytowej... Oczywiście Wizażanka pokryła te dodatkowe koszty, ale na pewno nie była to dla nas obu miła sytuacja.Tak więc przepraszam, ale tak jak napisałam - będę kupować dopiero z kompletem zaksięgowanych wpłat. Jeśli komuś to nie odpowiada to niestety nie ma możliwości żeby wszedł do spółki. To tyle tytułem formalności
|
#2027 |
|
Zadomowienie
|
Sabbacie, podaj nr konta, na który wpłacić Ci tą zawrotną kwotę o wysokości : 1,90
Opłaty nieobowiązkowe, ale głupio tak nie oddać... Czemu masz dopłacać do tego?
|
#2028 |
|
Raczkowanie
|
Sabbath, dopłaciłam całe 1,40
czyste sumienie jest bezcenne,za wszystko pozostałe zapłacic można karta ViSA
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szukałam jakie są stawki celne na kosmetyki z USA ale nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Ja wchodzęBardzo, bardzo proszę o odpowiedź na jedno pytanie, bo już nie wiem, gdzie szukać. Jaka to jest pojemność?- 1/2 oz Cologne Mini-Splash ($5.00). (I to też można zamawiać?)
|
|
#2033 | |||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Sorki, to żart. Głupi pewnie, ale tak mi do łba przyszedł. ![]() Cytat:
![]() Po pierwsze cieszę się, że się nie obraziłaś. Po drugie podałam linka do strony: zerknij w menu - jest AS. Ono w jakiś dziwny sposób występuje i w pałacowej, i w eksportowej (rzekomo jako edycja limitowana, ale i tak zdecydowania za często - nawet zupełnie popowe miniatury występują). Cytat:
![]() Cytat:
Może być przy okazji spotkania. Cytat:
Pamiętam też, że Eneax chciała Bois de Violette. Cytat:
![]() Mam na myśli te próbkę VC. Oczywiście Vanille Exquise ode mnie nadal aktualne. Cytat:
Zgrabnie powiedziane. Dziękuję Misiu / Miśko (jak Cię ładnie odmieniać?).
|
|
#2034 |
|
Wtajemniczenie
|
1/2 mini splash to 15 ml .
Można zamawiać wszystko co jest na stronie.Z tym ze tez musimy brać pod uwagę to czy osoba zamawiająca zgodzi się na bardzo duże zamówienie i to też warto omówić |
|
|
|
#2035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż 15 ml za 5$ Ojoj![]() No jasne, w końcu to dla niej więcej "zabawy". Ale to i tak niedługo wyjdzie, co, kto i ile.
|
|
#2036 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
A) jesteśmy przygotowane na podzielenie kosztów cła B) w razie ewentualnych przepsików i próbek mogę przygotować o ile nie będzie ich za dużo to ja nie mam nic przeciwko. To znaczy bez przesady - zakładam tak do 30flaszek, ok ? Najwyżej samochodem podjadę na pocztę żeby to wszystkim powysyłać ![]() No właśnie - może chcemy od razu przy okazji przygotować Demeterową wymianę próbkową z nowo zakupionych flaszek ? Mam mnóstwo fiolek po 1ml więc jeśli chcemy się między sobą powymienić Demeterowymi próbkami to też wszystko jest do dogadania Oliku, kiedyś mi Nuit wszystko fajnie podliczyła. Generalnie cło wynosi jakieś 20% wartości całego zamówienia. Bo wtedy było to 100zł za przesyłkę o wartości 500zł. Z dokładnym sprawdzeniem tego nie będzie problemów ![]() Aha, Demeter na 100% przesyłka do PL ?
|
|
#2037 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj myślę że najlepiej będzie jeśli dziewczyny powymieniają się próbkami już jak dostaną swoje przesyłki. Wydaje mi się że porywasz się z motyką na słońce jeśli chcesz organizować jeszcze próbkowanie
![]() Może się mylę? Przynajmniej ja bym się tego nie podjęła ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2038 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Naprawdę będzie OK Mam 30 fioleczek po 1ml (początkowo myślałam, że więcej) więc i tak nie pozwolę się dziewczynom za bardzo rozwinąć
|
|
#2039 |
|
Zadomowienie
|
Ja chcę jeszcze Borneo. Pisałam się na 10ml, ale mogę wziąć więcej. To kto będzie sie nią zajmował i sporządzał listę? Jeżeli nie ma chętnych to ja ewentualnie mogę. Bo jak rozumiem mamy prowadzić te zakupy pełnymi flaszkami i dopiero osoba prowadząca flaszkę rozlicza się z Sabbath i Sabbath zamawia, tak?
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze jest ładnie, liczy się intencja odmieniającego
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

A ja nie chcę nikogo ignorować . Może znajdzie się jeszcze ktoś poza Nuną kto chciałby zorganizować
Nic się nie prześlizgnęło.

), więc wina leży w pewnym sensie po mojej stronie, nie Waszej. Usprawiedliwia mnie tylko to, że liczyłam wedle kursu podanego na stronie NBP.
To chyba oczywiste, że nie powinnaś do nas dopłacać? Dość masz zachodu ze składaniem zamówienia i pilnowaniem rachunków.
Oczywiście Wizażanka pokryła te dodatkowe koszty, ale na pewno nie była to dla nas obu miła sytuacja.