Avon a Allegro ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-12, 17:03   #31
Aneciak
Zadomowienie

GG do Aneciak
Dot.: Avon a Allegro ?

Cytat:
Napisane przez layla_lbn
Może z oferty netto...?? Nie wiem, ale też się zastanawiałam, bo kupując kilka rzeczy naraz to się naprawdę opłaca na allegro...
ten krem jest raczej nowością i w ofercie netto tak szybko go nieste ty nie znajdziemy Cena katalogowa tego kosmetyku w katalogu 11 to 79,90 + gratis zegarek Alternative - posrebrzany i wysadzany kryształkami... a perfumy o których mowa na allegro (próbki) wchodzą dopiero w 12 katalogu "kolory jesieni"...
Stary 2005-10-12, 17:12   #32
Estella
Zakorzenienie

Czesc kosmetykow na Allegro jest kradziona, czesc pochodzi z ofert demo, czesc z programow zarobokowych, czesc z ofert netto, czesc od konsultantek z Klubu Rozy-ale to rzadko, czesto nawet najwyzszy opust nie daje takiej ceny na kosmetyki.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 17:19   #33
Aneciak
Zadomowienie

GG do Aneciak

Cytat:
Napisane przez Estella
Czesc kosmetykow na Allegro jest kradziona.. .

Stary 2005-10-12, 17:21   #34
justa79
Zakorzenienie

GG do justa79

Cytat:
Napisane przez .:aniah:.
zauważ, że w katalogu do tego kremu dostajesz gratis zegarek, zaś ten sprzedający sprzedaje go na allegro w osobnej aukcji, zatem cena za 2 przedmioty jest już ceną konsultantki. tak samo woda Extraordinary jest sprzedawana bardzo tanio bez biżuterii, na biżuterii sprzedający zarabia osobno. upust konsultantki zależy od wielkości zamówienia, ale znam upust maksymalny, zaś na allegro trafiają się np. wody z trylogii w ilościach hurtowych po cenie sporo niższej od tego maksymalnego upustu - wtedy to już nie ma siły, muszą pochodzić z kradzieży, gdyż firma twierdzi, że nie rozdaje takich ilości produktów pracownikom swojej fabryki.

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 17:28   #35
eklerka
Zakorzenienie

W Avonie pewnie jest tak jak w Oriflame. Sprzedawałam za bescen (8,10zł) koleżance błyszczyk, który nawet w najlepszej promocji kosztował dwadzieścia-pare złotych, bo jako konsultantka za tyle go kupiłam. Jak nakupi się za 5 zł dezodorantów, które w promocjach są po 9,90zł, to czasami się ich pozbywa na allegro. Kiedyś sprzedałam za 4zł jakieś kosmetyki, które dostałam w paczce niespodziance i były mi niepotrzebne, a ktoś to musiał uznać za super interes .

Nie wierzę w to, że kosmetyki są z kradzieży. Raczej super-tanie zapachy w ilościach hurtorych mogą być podróbkami.
eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 18:01   #36
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

A ja kupuje na allegro kosmetyki z Avonu od konsultantow,ktorzy poprostu prowadza rowniez taka sprzedaz. Oplaca im sie to. Biore najnowszy katalog ,zamawiam co chce a z kazdego produktu mam upust ok 2 lub nawet wiecej zl , jak robie zakupy za ok 100 lub wiecej zl to oplaca mi sie to strasznie Oczywiscie jezeli do danego produktu jest jakis gratis ,rowniez go dostaje.Kiedys nawet bylam z Allegrowiczem na tych zakupach ,on kupil ja poczekalam i dostalam
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 19:03   #37
bozena41
Przyczajenie

chce powiedziec ze kupilam ten krem na allegro za 25 zl. a kumpela z katalogu niczym sie nie rozni po co przeplacac ,a krem jest super koryguje zmarszczki
bozena41 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-12, 19:14   #38
.:aniah:.
Zadomowienie

GG do .:aniah:.

Dziękuję Dziewczyny za odzew
hmm, o KR nie słyszałam, wiem tylko ,że konsultantki mają 10% upustu...
być może ta opcja z dodatkami tłumaczyłaby fakt niskiej ceny
Izunia masz rację, mój kolega często kupuje Avon na Allegro i tez mówi, że w sumie wychodzi parę złotych taniej, ale przecież nie od razy kilka razy taniej

Tylko co ja mam koleżance poradzić...kupować, czy nie kupować?
Jak myslicie?
Stary 2005-10-12, 19:16   #39
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bozena41
chce powiedziec ze kupilam ten krem na allegro za 25 zl. a kumpela z katalogu niczym sie nie rozni po co przeplacac ,a krem jest super koryguje zmarszczki
O to bardzo fajnie! A możesz mi powiedzieć od którego Allegrowicza go kupiłaś
Stary 2005-10-12, 19:16   #40
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Cytat:
Napisane przez bozena41
Bo to sa zazwyczaj te same kosmetyki, oczywiscie moze sie zdazyc ,ze jakis allegrowicz ma np jeden kosmetyk to wtedy moze jakis swoj lub przeterminowany lub cos ,chociaz tez nie koniecznie ale z reguly osoby ktore maja wiele aukcji to poprostu konsultanci , ktorzy sprzedaja taniej na allegro ale i tak im sie to oplaca .
Stary 2005-10-12, 19:21   #41
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Co do osoby sprzadajacej ten krem to nie ma bardzo duzo ofert ,komentarzy tez nie ma za wiele ale moze poprostu zaczyna. Ja tej osoby nie znam ,nigdy nic nie kupowalam ,tak to moglabym polecic lub nie ale niestety
Ale moze tak jak moiwe to nie jest jakies oszustwo.Moze zadaj jej pytanie dlaczego taka cena , skad bierze kosmetyki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-12, 19:52   #42
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izunia86
Ale moze tak jak moiwe to nie jest jakies oszustwo.Moze zadaj jej pytanie dlaczego taka cena , skad bierze kosmetyki.
Na pewno tak zrobię
Dziękówa
Stary 2005-10-12, 20:04   #43
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Nie ma co nad czym się zastanawiać - zamawiaj na Allegro, wiele na tym zyskasz. U mnie wokół pełno jest znajomych konsultantek, ale ja tylko i wyłącznie kupuję na Allegro
sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-28, 22:39   #44
Kasiulka__
Zakorzenienie

Dziewczyny zastanawiam się nad kupnem tego 2-stopniowego peelingu z Avonu, wchodzę na allegro a tutaj on jest aż tak tanio
http://www.allegro.pl/search.php?str...0785&country=1
I sama nie wiem gdzie mam go zamawiać, tu czy normalnie u konsultantki ? A może macie jakiegoś zaufanego sprzedawcę Avonu z allegro?
Kasiulka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-28, 22:52   #45
justa79
Zakorzenienie

GG do justa79

Cytat:
Napisane przez Kasiulka__
Dziewczyny zastanawiam się nad kupnem tego 2-stopniowego peelingu z Avonu, wchodzę na allegro a tutaj on jest aż tak tanio
w katalogu do tego peelingu dodawana była gratis mikrodermabrazja - na allegro sprzedają po prostu oba produkty osobno, więc wychodzą na swoje.

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-28, 23:01   #46
WioletaM
Zakorzenienie

Ja mam ochotę zamówić tusz ekstremaly. Licząc z przesyłką zapłacę mniej niż w katalogu.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-28, 23:23   #47
eklerka
Zakorzenienie

Za:
* cena super niska może świadczyć, że konsultantka postawiła na zarobek przez ilość sprzedanych kosmetyków, a nie dużą marżę na 1 sztuce i wtedy się bardzo opłaca.
* może się sfrajerowała i wystawiła za niską cenę wywoławczą. Jak się nie będzie wtedy korzystało, to ktoś inny tej osobie kupi jeszcze taniej.

Przeciw:
* często widzę jak ktoś stoi latem na placu z kosmetykami w upale, które dosłownie rozpływają się od slońca. Zastanawiam sie potem, czy taka osoba nie handluje też na allegro .
Stary 2005-10-29, 07:36   #48
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

No to jaj jako konsultantka i Klubowiczka Róży odpowiem Czasami sprzedaję też na allegro. To jest tak, że sprzedaje się tanio kosztem własnego zarobku. Ja mam w tej chwili 35% upustu. Chociaż niektóre kosmetyki są jeszcze tańsze na allegro. Ten krem też sprzedaję po niskiej cenie, bo osobno krem, a osobno zegarek. NAtomiast co do np. trylogii miłosnej- today, tomorrow, always, to na allegro są w granicach 40-50 zł. Za tyle to ja sobie nawet kupić nie mogę Spytałam kiedyś sprzedających, dlaczego tak tanio, to odpowiedzieli, że mają te perfumy od osób pracujących w Avonie, którym część pensji wypłacają w towarze.
Ja avon traktuję bardziej jako rozrywkę, niż w celach zarobkowych. Dla swoich klientek robię często promocje - np. w tej chwili obniżyłam ceny wszystkich kosmetyków o 20%
Selina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-29, 08:16   #49
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

a możecie mi zdradzić sprawdzonych allegrowiczów zajmujących sie sprzedazą kosmetyków avon?bardzo prosze
chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-29, 08:23   #50
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
Napisane przez chmurka80
a możecie mi zdradzić sprawdzonych allegrowiczów zajmujących sie sprzedazą kosmetyków avon?bardzo prosze
No nie będę się reklamować
Stary 2005-10-29, 09:22   #51
bozena41
Przyczajenie

nie pamietam u ktorego Allegrowicza kupilam ten krem , ale przestrzegam cie przed kupnem jezeli sprzedajacy ma 0 komentarzy lub ma ich niewiele .Wlasnie zostalam wykiwana przez jednego ktory mi napisal ze wlasnie zaczyna kase wyslalam a towaru nie ma
bozena41 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-29, 10:47   #52
Kasiulka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa79
w katalogu do tego peelingu dodawana była gratis mikrodermabrazja - na allegro sprzedają po prostu oba produkty osobno, więc wychodzą na swoje.

Czyli opłaca się kupić ten peeling na allegro? Oczywiście od jakiegoś solidnego sprzedawcy
Stary 2005-10-29, 10:48   #53
Kasiulka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmurka80
Ja też bardzo proszę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-08, 09:53   #54
chrobra
Raczkowanie

ja kupuje czesto kosmetyki na allegro,takze z Avonu i jeszcze sie nie zawiodlam,"pomimo"niskich cen.Warto zwrocic uwage na kometarze sprzedajacego.
chrobra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-08, 10:19   #55
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Buuu, a ja właśnie po raz pierwszy się nacięłam Kupiłam wodę Tomorrow dla koleżanki (szewc bez butów chodzi - sama jestem konsultantką, ale nawet po rabacie za taką cenę jej nie mogę zamówić, jak była na allegro). I niestety nie mam ani wody, ani pieniędzy. Sprzedająca ma zawieszone konto i w tej chwili już koło 30 negatywów. Z ubezpieczenia allegro też pieniędzy nie dostanę, bo było to poniżej 50 zł. Buuu!!! Mam koło 800 komentarzy, bardzo dużo przeprowadzonych tansakcji, a nacięłam się pierwszy raz.
Stary 2005-11-08, 11:39   #56
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Selina
Buuu, a ja właśnie po raz pierwszy się nacięłam Kupiłam wodę Tomorrow dla koleżanki (szewc bez butów chodzi - sama jestem konsultantką, ale nawet po rabacie za taką cenę jej nie mogę zamówić, jak była na allegro). I niestety nie mam ani wody, ani pieniędzy. Sprzedająca ma zawieszone konto i w tej chwili już koło 30 negatywów. Z ubezpieczenia allegro też pieniędzy nie dostanę, bo było to poniżej 50 zł. Buuu!!! Mam koło 800 komentarzy, bardzo dużo przeprowadzonych tansakcji, a nacięłam się pierwszy raz.
Ja polecam allegro, zamawialam rowniez tomorrow dla znajomej, zaplacilam w sumie cos okolo 50 zl. razem z przesylka, perfumy dostalam i bylam bardzo zadowolona z transakcji. Nie zamawiam juz produktow z avonu, wole allegro jest naprawde taniej i bardziej mi sie to oplaca - oczywisicie mam na mysli drozsze produkty bo niestety do wszytskiego trzeba doliczyc koszty przesylki.

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-27, 18:36   #57
Emi1234
Zadomowienie

GG do Emi1234

od paru tygodni kupuję na allegro avon ale też oriflame i wychodzi znacznie taniej
np.serum na noc z białą herbatą kupiłam za 13zł (już z kosztami przesyłki)a w promocji z katalogu jest po 24,90zł
Emi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 09:44   #58
lukasszz
SPAMER
Nieopłacona reklama

Cytat:
Napisane przez Izunia86
A ja kupuje na allegro kosmetyki z Avonu od konsultantow,ktorzy poprostu prowadza rowniez taka sprzedaz. Oplaca im sie to. Biore najnowszy katalog ,zamawiam co chce a z kazdego produktu mam upust ok 2 lub nawet wiecej zl , jak robie zakupy za ok 100 lub wiecej zl to oplaca mi sie to strasznie Oczywiscie jezeli do danego produktu jest jakis gratis ,rowniez go dostaje.Kiedys nawet bylam z Allegrowiczem na tych zakupach ,on kupil ja poczekalam i dostalam
Jeśli chcesz katalog avon 02/2006 to wejź na strone (usunięte) na stroniue tej można też zamówićkosmetyki avon z aktualnego katalogu 25% taniej.

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2006-01-02 o 11:40 Powód: nieopłacona reklama
lukasszz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 10:48   #59
Kasiulka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmurka80
no właśnie
Stary 2006-01-02, 10:55   #60
eklerka
Zakorzenienie

Najlepiej znaleźć ze swojego miasta, wtedy koszty przesyłki ma się z głowy
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości