allegro????????????? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-13, 09:09   #31
Basia39
Zakorzenienie

Dot.: allegro?????????????

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Podroba jak nic a ludzie licytuja no ja nie moge....
Ano licytuja i kupuja, kupuja i wszyscy zadowoleni, same pozytywne komentarze. Facet od grudnia sprzedaje same podrobki. Jakis czas temu zrobilam mu numer, ale nie napisze jaki, bo moze przeglada to forum
Basia39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 16:25   #32
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia39
Ano licytuja i kupuja, kupuja i wszyscy zadowoleni, same pozytywne komentarze. Facet od grudnia sprzedaje same podrobki. Jakis czas temu zrobilam mu numer, ale nie napisze jaki, bo moze przeglada to forum
W sumie wola ludzi-niech kupuja-ale najabardziej mnie wkurza jak oni pisza ze to w 100% oryginal-przeciez to oszustwo-moze niektorzy nie znaja sie i mysla ze kupia puder chanel za 20 zl-ja bym takiego pudru bala sie uzyc.
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 16:27   #33
Basia39
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
W sumie wola ludzi-niech kupuja-ale najabardziej mnie wkurza jak oni pisza ze to w 100% oryginal-przeciez to oszustwo-moze niektorzy nie znaja sie i mysla ze kupia puder chanel za 20 zl-ja bym takiego pudru bala sie uzyc.
Juz zglosilam do Allegro, ciekawe, czy zareaguja
Basia39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 16:38   #34
201804200952
Konto usunięte

Wiadomo, że podróbek sprzedwać nie wolno.

Ale wiecie co? Myślę, że ludzie nie kupują dlatego, że dają się nabrać
Moim zdaniem każdy wie, że za 20 zł Diora czy Chanel nie mają.
Po prostu niektórych nigdy nie będzie stać na oryginał, a odrobina "niby luksusu" każdemu humor pewnie poprawia. Człowiek pewnie czuje sie lepiej...

Ja na przykład nie wyobrażam sobie wydać takiej kwoty na kosmetyki, za jaką musiałabym kupić oryginały, więc kupuję coś z niższej półki.

Ale myślę, że niektórzy są po prostu szczęśliwi nawet jak mają "takie Chanel"

Pozdrawiam!
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 16:57   #35
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszi
Wiadomo, że podróbek sprzedwać nie wolno.

Ale wiecie co? Myślę, że ludzie nie kupują dlatego, że dają się nabrać
Moim zdaniem każdy wie, że za 20 zł Diora czy Chanel nie mają.
Po prostu niektórych nigdy nie będzie stać na oryginał, a odrobina "niby luksusu" każdemu humor pewnie poprawia. Człowiek pewnie czuje sie lepiej...

Ja na przykład nie wyobrażam sobie wydać takiej kwoty na kosmetyki, za jaką musiałabym kupić oryginały, więc kupuję coś z niższej półki.

Ale myślę, że niektórzy są po prostu szczęśliwi nawet jak mają "takie Chanel"

Pozdrawiam!
Tak to chyba o to chodzi-niektorzy chyba lepiej czuja sie majac chanel -ale to jest bez sensu bo przeciez niewiadomo co w tym jest-ja jak nie stac mnie na chanel to kupuje maybelline czy inne z nizszej polki.A pomalowac sie takim podrobionym np tuszem chanel przeciez to napewno 100 razy gorsze od zwyklego tuszu jest.
Stary 2006-01-13, 18:46   #36
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Tak to chyba o to chodzi-niektorzy chyba lepiej czuja sie majac chanel -ale to jest bez sensu bo przeciez niewiadomo co w tym jest-ja jak nie stac mnie na chanel to kupuje maybelline czy inne z nizszej polki.A pomalowac sie takim podrobionym np tuszem chanel przeciez to napewno 100 razy gorsze od zwyklego tuszu jest.
No właśnie Dlatego ja kupuję np. Maybelline.

Ale myślę, że dla kogoś kto kupuje podróbkę nie ma znaczenia co "w tym siedzi", chce mieć coś eksluzywnego choćby w takiej postaci , ot tak żeby na półce stało.

Pozdrawiam!
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 19:11   #37
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia39
Juz zglosilam do Allegro, ciekawe, czy zareaguja
Watpie-jakby reagowali na wszytkie zawiadomienia podrobek to by nie mieli biznesu z prowizjii-wczoraj przegladalam Allegro i moim zdaniem tak z 80% to podrobki na moje oko.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-13, 20:00   #38
Anastazja#
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Watpie-jakby reagowali na wszytkie zawiadomienia podrobek to by nie mieli biznesu z prowizjii-wczoraj przegladalam Allegro i moim zdaniem tak z 80% to podrobki na moje oko.
Całkowicie się z Tobą zgadzam. Niestety Allegro ma swój regulamin, ale nic sobie z tego nie robi. Rozumiem, że nie są w stanie przeglądać wszystkich aukcji, ale ostatni zgłosiłam do nich bardzo dużo różnych nielegalnych aukcji tzn. z podróbkami. I wiecie, że tylko kilka zostało usuniętych- to naprawdę szczyt. Może nie znam się na kosmetykach, ale jak ktoś mi odpisuje na pytanie: czy krem jest oryginalny czy tylko w "oryginalnym opakowaniu" (takie stwierdzenie padło w aukcji), że jest w oryginalnym opakowaniu, to mam 100% pewności, że to podróba. Oczywiście zgłosiłam to od razu- zero reakcji ze strony Allegro. Krem się sprzedał bardzooo dobrze- za cenę porównywalną z tą jaką uzyskuje się za oryginał. Moim zdaniem Allegro zależy tylko na prowizji i nic poza tym ich nie interesuje. Ci co sprzedają takie podróby nawet jak im zawieszą konto, to zaraz pojawiają się pod innym loginem. Na co Allegro wyraża zgodę- bo jak zawieszą konto to trzeba się zwrócić do nich o możliwość ponownej rejstracji (wyczytałam tak w regulaminie)- i dalej kwitnie nielegalny interesik. Zgodzę się z wami, że jak takie rzeczy są w podejrzanie niskich cenach to można się od razu zorientować że to podróbki, ale niektórzy sprzedawcy są na tyle bezczelni, że swoje "niby" oryginały sprzedają po cenach tylko nieco niższych niż na innych aukcjach są wystawione oryginalne kosmetyki.
Anastazja# jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-14, 16:53   #39
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Mnie się wydaje że oni nie są w stanie tego kontrolować. Co zrobić z sytuacjami kiedy ktoś sprzedaje podróbki a mimo to dostaje same pozytywy? Zdarza się to często bo ludzie chcą ufać że kupują np. Diora za 30 zł. Zobaczcie na różnych bazarach i tak sprzedaje sie na tony podrobione kosmetyki, pirackie płyty. Pozostaje tylko albo kupować w renomowanych sklepach albo na allegro i łudzić się że mamy oryginał. Ja się nawet ostatnio zastanawiam czy te kosmetyki które są nie wiele tańsze od tych sklepowych czy to przypadkiem nie podróby. Jak juz mnie stać na krem za 200 zł to nie połaszcze się na to że przez allegro zaoszczędze 20-30 zł. Lepiej nie ryzykować. Albo kupować tanio ze świadomością że możemy trafić na podróbę.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-04, 21:46   #40
wskazówka
Zakorzenienie

Chciałam zapytać czy ten produkt jest oryginalny? Niby jest napisane że tak...ale, ja się nie znam na tym, a nie chciałabym bubla, może wy wiecie więcej
http://www.allegro.pl/item163795763_...promocja_.html
w dodatku nie ma żadnych komentarzy ten allegrowicz.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-21, 06:53   #41
ligia
Raczkowanie

Trzeba strasznie uważać, ostatnio będąc na ryneczku warzywnym widziałam Rosjankę, która sprzedawała "kosmetyki" chanel, dior, burżuja oraz kremy 50 ml lancome z serii Primordiale oraz Dior Capture- a niektóre z nich były na prawdę świetnie podrobione i kosztowały oczywiście od 20 do 50 zł

Myślę, że takie cuda w większości oferują sprzedawcy na allegro, dlatego zaczynam się zastanawiać nad zakupem droższych kremów na allegro
ligia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości