![]() |
#61 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zamienniki
Cytat:
Naprawdę? ![]() Odezwę się do wtorku,bo póki co czekam na kody aktywacyjne.Zawsze zapomnę zamówić na zapas,a potem czekam z wywalonym jęzorem na nowe.Chyba,że poproszę kogoś o przelanie z jego konta. ![]() Cytat:
Po ile ,,chodzi''? Dlaczego? ![]() Cytat:
Oj,ja też bym chciała. Pamiętam jak mi kiedyś Sab pisała o tym lakierze z Allegro(dupe MM),ale w końcu go nie kupiłam. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę że Orly może miec lepszą trwałość jednak. No ale ciężko przewidzieć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Szukam niedrogich i łatwo dostępnych zamienników dla tych lakierów:
1. CLOR CLUB - Revvvolution KLIK I innych w tym typie. Holo ale takich z malutkimi drobinkami (podobnych także do Colour Alike Szara Migotka i Światło proszę czy Essence Gothic Girl) 2. Sally Hansen - Grey by Grey oraz MAC Blue India KLIK i KLIK 3. China Glaze - Fairy Dust KLIK i Golden Enchantment KLIk 4. Ultra - For Bitten 5. Zoya - Edyta KLIK , Neeka KLIK , Gemma KLIK , Posh KLIK i inne z kolekcji MIRRORS ![]() Listę wymarzonych kolorów mam dłuugą.. Póki co kilka pozycji.. Może akurat znacie jakieś odpowiedniki np z Essence, Catrice, Golden Rose czy innych stosunkowo tanich marek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Nie chciałabym offtopować na waszym wątku dziewczyny, ale wiem, że duzo dziewczyn szuka kryjącego beżowego lakieru bez sinych podtonów-polecam ze swojej strony lakier Joko Virtual Street Fashion w kolorze 95Cappuccino.
Kosztował 8,40 zł. Kryje moje bardzo białe końcówki po drugiej warstwie. Ja kupiłam go po obejrzeniu zdjęć w google grafika (z bloga) ![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
http://www.spookynails.com/2011/09/d...his-color.html
OPI Cuckoo For This Color i China Glaze Emerald Fitzgerald to te same lakiery ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Golden Rose ma czarne holo (w ogóle ma pełno holo, tylko trzeba trafić ew poszukaj w sklepie DobraRada), drobne holo ma Eveline w takich małych buteleczkach Neeka, Gemma watpie ze znajdziesz cos podobnego w tanich markach Posh to po prsotu shimmerowa czerwien z polozonym topem matujacym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
a wlasnie
golden enchantment duzy jest po 9 zl na eurofashion.com.pl, mini jest drozszy nei wiem czemu a pixie jest tylko maly i tez drozszy. w ostatni weekend miesiaca maja darmowa wysylke jak zamowisz powyzej 20 zl i wpiszesz WEEKEND w komentarzu. Ja u nich ostatnio wzielam goldena i polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
7,50zł? Jakoś tak, butelka ma 15 ml ![]() Patrz wyżej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Porównanie MM-FP-#29 też bym z chęcią obejrzała. ![]() Chciałabym dupe Galaxy Girl z Cosmic FX ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo.. Super.. Dzięki za wskazówkę.. Idę pooglądać ich stronkę i pewnie na koniec miesiąca na coś się skuszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
nie ma sprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Świetny wątek dziewczyny
![]()
naturalna pielęgnacja. Edytowane przez sensualitat Czas edycji: 2011-11-04 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
jeśli kogoś by interesowało - moje porównanie Peridot i Golden Rose
http://peek-a-polish.blogspot.com/20...lden-rose.html
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
Podpowiadam, ze Golden Rose matowy 11 wyglada tak jak I break for manicures OPI.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Podpowiedzcie proszę jakieś tańsze odpowiedniki np. Essie Topless & Barefoot, szukam czegoś kryjącego w odcieniu bardzo jasnego chłodnego beżu. Swatche często przekłamują kolory.
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
OPI Miami Beet porównanie z PUPA Lasting Color nr M122
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą ciekawe skąd na nim podpis z szafy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
Szukam czegos co by wygladalo tak i bylo do kupienia u nas. Widzialam na allegro buteleczke gosha za 250zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
Szukam zamiennika/lakieru podobnego do Chanel Tendresse lub Miami Peach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
BAN stały
|
nubar prisms collection
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2011-11-19 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
znacie może jakiś tańszy zamiennik do złotego lakieru z Isadory? Chciałabym taki, który pokrywa paznokieć, ładnie błyszczy i nadaje się do cracka czarnego. Bo z tych co oglądałam dzisiaj w naturze to aby przezroczyste brokaciki są... Jako że będzie to prawdopodobnie na pojedyncze wieczory efekt, miło byłoby znaleźć coś tańszego niż za 30-40 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
nie wiem na ile to są odpowiedniki (raczej nie) ale w tym typie może być fajne złotko Miss Sporty, albo z Sensique z tej ostatniej orientalnej limitki
![]() ja mam złotko Jumpy ale raczej nie polecam (znaczy pod pękacze ujdzie, ale wolałabym inne kupić) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Szukam lakieru w kolorze z poniższego zdjęcia. Najlepiej jakiegoś taniocha, choć chętnie poznam też nazwę oryginału z Essie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Ohoho sama bym poznała jego zamiennik.
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Może nie identyczny, ale podobny:
http://pazurkowy.blox.pl/2010/04/Bell-435.html
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Podobny ale tamten esse ma taka morska dziwna nutę. Nie widziałam dokładnie takiego samego jeszcze.
Ten z Bell mam i super się trzyma.
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2013-05-07 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Oryginał to Essie No More Film jak widzę, kolekcja Resort 2012.
Odpowiednikiem może byc OPI Sapphire In The Snow, ale bez niebieskich podtonów niestety. Kojarzę jeszcze Zoya Pinta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki! Spróbuję jeszcze poszukać jakichś odpowiedników. Mając nazwę oryginału będzie to o wiele łatwiejsze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
Znalazłam coś takiego.
Models Own - Purple Rain. ew. Bourjois So Laque - 31 bleu violet Mariza 47 i 43 źródło zdjęcia 1 źródło zdjęcia 3 Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 Czas edycji: 2013-05-07 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę, że chętnie sobie pomagacie w kwestii zamienników, więc i ja liczę na waszą pomoc ![]() Z racji tego, że lakiery AVON z serii Nailwear pro+ się u mnie nie sprawdzają, a przy tym nie są tanie poszukuję kilku odpowiedników: Pink Creme http://4.bp.blogspot.com/-xbJcFRDZvK...0/DSC01955.JPG Orchid Splash http://deltinka.files.wordpress.com/...pg?w=267&h=300 Berry Shimmer http://a402.idata.over-blog.com/500x...unette--1-.JPG Romance http://www.nailjunkie.com/wp-content...n-romance2.jpg http://www.nailjunkie.com/wp-content...on-Romance.jpg Ja już od długiego czasu szukam zamienników tych lakierów, ale w moim małym miasteczku ciężko cokolwiek znaleźć, a w internecie kolory często są przekłamane. Liczę na odzew i oczywiście jeśli będę w stanie to chętnie pomogę innym. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.