|  2006-06-15, 12:21 | #31 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: lubuskie 
				 | 

Dot.: Czym umyć buty...

Ja zamszowe butki soruję szczoteczką do zęów albo paznokci i wodą z mydłem. Nic tak nie czysci butów jak właśnie to. A do białych butów- w deichmannie mają taką emulsję do czyszcze nia białych bucików: nazywa się "specjalna emulsja do pielęgnacji". Jest napisane, ze do wszystkich kolorów. Ale ja nia czyszcze białe buty. Od razu zmywa cały brud. I buciki sa jak nowe. To jest chyba najlepsza rzecz jaką kupiłam w tym sklepie:/ | 
|     |   | 
|  2006-06-15, 12:34 | #32 | 
| Wtajemniczenie | 

Ja też się w końcu wkurzyłam i wrzuciłam te moje Pumy do pralki   i wcale nie żałuję bo wydlądają jak nowe! może ten zamsz nie jest miły w dotyku ale doprały się świetnie i wyglądają jak nieużywane   
				__________________ "Jeśli chcesz grać w piłkę, musisz myśleć jak piłka."   | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 15:14 | #33 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: z Venus 
				 | 

dostalam biale tenisowki i mi sie zabrudzily, sa z materialu. czym je wyczyscic? mozna wyprac w pralce? moze ktos pral buty sportowe w pralce? jesli tak, nic sie nie odkleilo potem?

Edytowane przez truskava Czas edycji: 2009-04-15 o 15:14 Powód: literowka | 
|     |   | 
|  2009-04-15, 18:53 | #34 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

mam podobny problem. znalazlam sandaly z zeszlego roku ale wewnatrz ta skorzana wkladka ( nie wiem jak to nazwac ale chyba wiecie o co chodzi) jest taka przebarwiona znoszona. znacie moze jakies sposoby zeby to wyczyscic? gdzies czytalam ze octem mozna przemyc i powinnien wrocic normalny kolor..

| 
|     |   | 
|  2012-05-29, 10:29 | #35 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: P do n i kreska 
				 | 

cześć, odświeżam wątek   kupiłam sobie żółte buty ze skóry maciejki (kolor podobny jak na zdjęciu, ale inny fason). W sklepie powiedzieli mi że mam je czyścić pastą na bazie wosku. Kupiłam, pastuje naprawdę bardzo często, ale jako że buty są jasne, to bardzo zostają na nich ślady od wszelkich otarć - takie czarno-szare ślady  nie mówiąc o tym że od tej pasty zmieniły swój kolor, ale nierówno, no i teraz jeden jest jaśniejszy od drugiego... Wiecie może co zrobić żeby przywrócić ich dawny wygląd? Bo na stronie piszą tylko o tym żeby pastować pasta na bazie wosku... 
				__________________ "But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you love, well, that’s just fabulous." | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.