![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od czego zależy trwałość perfum na skórze?
Smoczyca..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Proponuję, abyś w perfumerii zerknęła na półeczkę z linią Angel Thierry Mugler. Tam powinna stać taka mgiełka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
homyk Dzieki wielkie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestem zmarzluchem o suchej skorze i mam wrazenie ze po 10 minutach juz nic nie czuc na mnie. zreszta to potwierdza moj maz ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Popatrz tu: http://www.lumiere.pl/product_info.p...045_Angel.html http://www.lumiere.pl/product_info.p...01_Allure.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trwałość perfum na skórze
Swoją drogą jakiś czas temu zauważyłam ciekawą rzecz... Z prawego nadgarstka perfumy ulatniają mi się znacznie szybciej niż z lewego
![]() ![]()
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Demoniku,na marznięcie polecam...termofor ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trwałość perfum na skórze
przy spotkaniu ..najwazniejsze to spryskac sie zaraz przed wejsciem do pubu. wtedy ten piekny zapach ktory masz na sobie od 5 sekund zostanie ci przypisany przez towarzystwo na wiecznosc ...bo wejdzie z toba i beda go czuli do konca albo przynajniej beda o nim pamietac. a jezeli to facet ma go poczuc na poczatku i na koncu.. spotkania to radzilabym raczej "poprawic" zapach bardzo dyskretnie np.za uszami bo jeszcze pomysli ze to specjalnie dla niego znowu pachniesz tak intensywnie, a przeciez to ma byc naturalne...
![]() jezeli chcesz pachniec sama dla siebie to jak wczesniej wspomniano faktycznie zapach najlepiej przenosza wlosy.czesto perfumuje kilka miejsc na glowie wsrod wlosow i spinam. a jak rozpuszczam to...sam miod. takie sa moje sposoby jezeli perfumy nie trzymaja sie skory... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
![]()
Jej, to moj pierwszy watem w dzile perfum ..
heh Moze i byl taki watek ale ja niestyty nie znalazlam ![]() Chodzi mi o to jak zrobic aby zapach dlugo sie utrzymal. Ja mam PUME Jamaica, ale wode toaletowa... Nooo chodzi mi o to czy znacie jakies triki czyms sie wczesniej smarjecie czy cos ... heh moze to glupi watek ale nie stac mnie na to zeby sie non stop pryskac, i zaraz kupowac nowe, a tym bardziej drozsze gdzies w granicach 400 zl. !! Wiem ze sa trwalesze ale nie stac mnie i wole Jamice xD Hheheh ![]() Mam nadizje ze mnie zrozumiecie pozdro;**
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przedłużyć trwałość zapachu?
Witaj. Pozwoliłam sobie zmienić tytuł wątku, żeby był bardziej czytelny.
Niestety wody toaletowe cechują się średnią trwałością, co oczywiście w dużym stopniu zależy jeszcze od skóry. Trwałość zapachu zwiększyć może linia kąpielowa lub balsam o tej samej nucie zapachowej. Dziewczyny ostatnio polecały dodawanie do bezzapachowego balsamu do ciała kropli ulubionych perfum. Polecam przejrzenie wątku: Linie kąpielowe - pachnące żele, mleczka, pudry... A także Trwałe (najtrwalsze) perfumy, może coś Cię jednak zainspiruje. A tak swoją drogą... nie znam wielu perfum, które kosztowałyby w granicach 400zł, chyba że ekstrakty albo duże pojemności perełek. Zazwyczaj oryginalne zapachy z wyższej półki można kupić w granicach 100-200zł, szczególnie na Allegro. Pozdrawiam!
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
Ja perfumuje włosy - zapach bardzo długo się na nich utrzymuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
trwalosc przedluza jednoczesne uzywanie linii kapielowej tj.blasamow, zeli do kapieli z tej samej serii zapachowej
jesli masz bardzo sucha skore- mozesz przed uzyciem zapachu posmarowac ja bezzapachowym kremem aby nawilzyc (tego wariantu nie sprawdzalam osobiscie, gdyz nie mam tego problemu) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
![]()
dzikuje
![]() Chyba uzyje sposob mariki ![]()
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Ja też zauważyłam, że jak psiknę perfumami okolice włosów (nie na całą długość bo jest mi ich szkoda- zawsze to alkohol) to zapach utrzymuje się baardzo długo. Aplikuję zazwyczaj z tyłu na samej górze szyi tuż przy włosach i wiem że będe pachnieć długo
![]()
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Ja mam niestety ten problem że nawet te najbardziej trwałe perfumy znikają ze mnie w zastraszająco szybkim czasie
![]() Stosuje więc balsamy z tej smaej linii ale nie mam balsamów do wszystkich ulubionych perfum (niestety). Za uszami więc smaruję sie tłustym kremem i dopiero później perfumowy,,psik - psik''. Oprócz tego psikam się po bluzeczce/sweterku - bo tam zapach (ten co na mnie trzyma się jakieś 2-4 h) trzyma się nawet tydzień... A najlepszym moim sposobem jest noszenie perfum w torebce i dopsikiwanie się kilkukrotnie w ciągu dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Och wspolczuje... Ja nie mam tego porblemu, ale do zawsze robie psik na balsam NAUTROGENy i zapach jest faktycznie trwalszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pecha na kadzidła CdG
![]() Akurat wszystkie moje ulubione.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Ja też niestety mam duży problem z trwałością(mam bardzo suchą skórę).Na linie zapachowe zawsze skąpię a próby połączenia balsamu bezzapachowego AA z perfumami spełzy na niczym.Pozostaje mi tylko psikanie włosów,ubrań i miejsc ciepłych(przeguby,szyjka itp).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Hmm, chyba zaczne robic to, co niektore z Was - psikac na balsam
![]() A tak w ogole zauwazylam, ze fatalnie wypadaja u mnie testy na skorze reki, troche PONIZEJ nadgarstka. Ale tak czasem psikam, bo wole nie psikac na zegarek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Jejku
![]() ![]() Też jestem zmarzluchem, bez skarpetek nie potrafiłabym zasnąć, a gdy w nocy zdarzy się, że jedna skarpetka zsunie się z mojej łapki - automatycznie się budzę... ![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nat
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak przedłużyć trwałość perfum na skórze?
mam ten sam problem i nie moge tego znieść. jutro zmasowan atak-włoski, ciuszki i zgięcia łokcia, bo z nadgarstków mi się ściera zapaszek.
pozdrawiam wszystkie "upośledzone" w tym względzie wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Odkopuję wątek, ponieważ dotarłam do dwóch sposobów (jeszcze nie testowałam...)
a) posmarowanie punktowe skóry przed aplikacją wazeliną lub bezzapachową oliwką/oliwą (zapachy trzymają się bardziej podobno nie tyle na nawilżonej ile na tłustszej skórze) b) z hardkorów - włożenie do biustonosza wacika kosmetycznego spryskanego zapachem - będzie trzymał zapach jak blotter
![]() |
#60 | |
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]() o drugim sposobie słyszałam w wersji zmodyfikowanej, jak chcemy sprawdzić jak się nosi zapach na ciele to należy popsikać kawałek bawełny i włożyć do stanika.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.