|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
zapach niemowlęcia
Dziewczyny - matki i nie tylko
![]() Czy istnieją perfumy o zapachu niemowlaka albo czy któreś tak Wam się kojarzą? Ja jako mama dwóch córek uwielbiałąm się wwąchiwać w ich główki. Zapach mleka, ciepła skóry - nie wiem jak to określić... górnolotnie mówiąc zapach miłości, ale jak dla mnie najbardziej narkotyczny zapach na świecie. Kiedyś wyczytałam że Simple Clinique miał tak właśnie pachnieć (chyba przez to mleko sojowe?) i faktycznie jak na razie jest to jeden z moich hitów, ale może macie więcej takich propozycji?...
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zapach niemowlęcia
Ja też uwielbiam zapach niemowlaka, mam w domu nawet takiego jednego 3 miesięcznego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zapach niemowlęcia odnalazłam w wodzie toaletowej disney'a z Kubusiem Puchatkiem
![]() Zapach Baby Grace Philosophy rowniez jest zblizony do niemowlecego zapachu, ale na moj nos troche za duzo tam kwiatkow ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Właśnie miałam pisać o Demeter
![]() a jesteś pewna, że chcesz pachnieć i być kojarzona z zapachem noworodka...? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja strasznie swego czasu napaliłam się na Ysatis Iris, bo naczytałam się na blogach, że po wyparowaniu nut głowy pachnie jak główka niemowlaka. Ale nie sprawdziło się - bardzo fajny to zapach, ładna nuta irysa, ale dość "głośny" i kwiatowy, baza bardzo przyjemna paczulowo-irysowa, ale do główki niemowlaka to jeszcze daleko. Natomiast niedawno trzymając córeczkę na kolanach przy oglądaniu telewizji doszłam do wniosku, że jej główka pachnie jak Amande Honorable Stephani de Saint-Aignan. Z tym, że moja córeczka nie jest już niemowlaczkiem
![]()
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I niekoniecznie musiałabym tym pachnieć, bardziej chodzi o narkotyczne wwąchiwanie się ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
A mnie z zapachem małego dziecka (może nie tyle niemowlaka bo prawdę mówiąc pamiętam tylko kwaskowy zapach kupek mojej córki
![]() Dla mnie to zapach gotowanych jabłek (bo dla odmiany jabłka świeże wyczuwam w "jabłkach" Donny Karan czy w L`Empatrice), słodkawo-mdły, taki jaki zwykle wyczuwam na przytulanych maluchach z rodziny... Ale pewnie Wam niekoniecznie o to chodzi a prędzej o zapachy delikatnych specyfików dla dzieci - jeśli tak, polecam piękny zapach Simply Clinique (bardzo mnie komplementowały koleżanki z pracy zeszłego lata) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Przypomniało mi się, że był jeszcze taki wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=niewinne Tam co prawda chodziło bardziej o kosmetyki dla niemowlaków, ale może znajdzie sie coś. A już jak o kosmetykach mowa, to Summer Kenzo pachnie wypisz wymaluj jak szmpon Bambino. Co zaś się tyczy naturalnego zapachu główki dziecka, to poza Amande Honorable jak dotąd nie napotkałam, ale rzeczywiście wydaje mi się, że dobrze imituje ten zapach nuta irysowa w niektórych perfumach - jak Iris Nobile Acqua di Parma czy właśnie Ysatis Iris Givenchy, tylko nie wiedzieć po co ta nutka jest otoczona mnóstwem kwiecia i to mi "psuje" efekt.
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2010-01-05 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dla mnie niemowlecy zapach to l'Instant Magic. Taki kremowy, jak krem do pupci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Moje dziecko pachniało tak tylko przez tydzień po urodzeniu, to znaczy do momentu, kiedy nie zostało umyte mydłem (wcześniej było myte tylko wodą i Olilatum). Później ten zapach był już był trochę inny i bardziej przypominał samo mleko.
Myślę, że tego zapachu nie znajdziesz nigdzie w perfumach, bo nie jest to zapach ani mydełka, ani oliwki, ani kremu ani zasypki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
versace baby blue jeans?
ale to raczej zapach pudru dla dzieciaka anizeli zapach dziecka ;P Edytowane przez klystianek Czas edycji: 2010-01-05 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Droga Freyyko musisz sprawić sobie następnego dzidziusia
![]() każda mama ma inne skojarzenia i odczucia jak sama widzisz.Doskonale rozumiem o jaki zapach ci chodzi,dla mnie jest kojący i przypomina niezapomniane chwile,ale czy napewno chciałabyś "wyjść z tym do ludzi" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy to pasuje, ale koleżanka czując na mnie kelly caleche edt Hermes powiedziala, ze ten zapach kojary się z zapachem dziecka. a mnie siana :P więc zdania podzielone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak miałam niemowlę, rozdałam wszystkie perfumy (czego żałowałam później) bo były wówczas niczym w stosunku do cudu macierzyństwa... Ale odkąd wróciłam do pracy, za nic nie chcę być kojarzona z dzidziusiem... dlatego wybieram świeże kwiaty, owoce albo bardziej uwodzicielskie, żywiczne wonie ![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2010-01-05 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale dzięki Wam mam teraz tyyyle inspiracji i pomysłów do przetestowania! Dzięki wielkie, tylko jak mój portfel to wytrzyma ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.