zapach niemowlęcia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-05, 08:31   #1
Freyyka
Rozeznanie

zapach niemowlęcia

Dziewczyny - matki i nie tylko
Czy istnieją perfumy o zapachu niemowlaka albo czy któreś tak Wam się kojarzą? Ja jako mama dwóch córek uwielbiałąm się wwąchiwać w ich główki. Zapach mleka, ciepła skóry - nie wiem jak to określić... górnolotnie mówiąc zapach miłości, ale jak dla mnie najbardziej narkotyczny zapach na świecie. Kiedyś wyczytałam że Simple Clinique miał tak właśnie pachnieć (chyba przez to mleko sojowe?) i faktycznie jak na razie jest to jeden z moich hitów, ale może macie więcej takich propozycji?...

Szukam koreczka do Słonika Kenzo 50 ml Odwdzięczę się
Freyyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 08:37   #2
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Dot.: zapach niemowlęcia

Ja też uwielbiam zapach niemowlaka, mam w domu nawet takiego jednego 3 miesięcznego . Z tego co mi się obiło gdzieś o oczy to My Glow był tworzony jak Lopez była w ciąży i ma ten zapach odzwierciedlać relacje pomiędzy matką a dzieckiem, kojarzyć się z macierzyństwem. Ale nie niuchałam go jeszcze .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 08:40   #3
MichailK
Zadomowienie

Demeter ma w swojej kolekcji perfumy Baby powder :KLIK!
MichailK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 08:43   #4
Freyyka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam zapach niemowlaka, mam w domu nawet takiego jednego 3 miesięcznego . Z tego co mi się obiło gdzieś o oczy to My Glow był tworzony jak Lopez była w ciąży i ma ten zapach odzwierciedlać relacje pomiędzy matką a dzieckiem, kojarzyć się z macierzyństwem. Ale nie niuchałam go jeszcze .
No proszę Ja właśnie mam 3-miesięczną córkę , ale już niestety wyrosła ze swojego dzidziusiowego zapachu...

Stary 2010-01-05, 08:56   #5
mariolasl
Zakorzenienie

Zapach niemowlęcia odnalazłam w wodzie toaletowej disney'a z Kubusiem Puchatkiem , jest dla malych dzieci i faktycznie odwzorowuje zapach niemowlecia.

Zapach Baby Grace Philosophy rowniez jest zblizony do niemowlecego zapachu, ale na moj nos troche za duzo tam kwiatkow, warto jednak powachac
Stary 2010-01-05, 09:27   #6
Viollet87
Zakorzenienie

Właśnie miałam pisać o Demeter

a jesteś pewna, że chcesz pachnieć i być kojarzona z zapachem noworodka...? ja bym chyba jednak podziękowała...

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 10:00   #7
OlaVS
Zadomowienie

Ja strasznie swego czasu napaliłam się na Ysatis Iris, bo naczytałam się na blogach, że po wyparowaniu nut głowy pachnie jak główka niemowlaka. Ale nie sprawdziło się - bardzo fajny to zapach, ładna nuta irysa, ale dość "głośny" i kwiatowy, baza bardzo przyjemna paczulowo-irysowa, ale do główki niemowlaka to jeszcze daleko. Natomiast niedawno trzymając córeczkę na kolanach przy oglądaniu telewizji doszłam do wniosku, że jej główka pachnie jak Amande Honorable Stephani de Saint-Aignan. Z tym, że moja córeczka nie jest już niemowlaczkiem.

OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 10:06   #8
Freyyka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam pisać o Demeter

a jesteś pewna, że chcesz pachnieć i być kojarzona z zapachem noworodka...? ja bym chyba jednak podziękowała...
Właśnie nie do końca chodzi mi o zapach pudru i tych wszystkich kosmetycznych akcesoriów, bo to pewnie jest do odtworzenia, tylko o ten szczególny zapach ciała maleńkiego dziecka, ciepło główki. I to tylko takiego najmniejszego, w zasadzie noworodka a nie niemowlaka, bo niemowlę to później pachnie właśnie tymi wszystkimi kremami itepe. Moja 3-miesięczna córka właśnie straciła tę zapachową niewinność

I niekoniecznie musiałabym tym pachnieć, bardziej chodzi o narkotyczne wwąchiwanie się Chyba chodzi o poczucie szczęścia z jakim ten zapach mi się kojarzy

Stary 2010-01-05, 10:49   #9
kroliczek190
Zadomowienie

A mnie z zapachem małego dziecka (może nie tyle niemowlaka bo prawdę mówiąc pamiętam tylko kwaskowy zapach kupek mojej córki długo karmionej przeze mnie piersią), no powiedzmy z zapachem przedszkolaka kojarzy się "czerwone jabłuszko" Nina.
Dla mnie to zapach gotowanych jabłek (bo dla odmiany jabłka świeże wyczuwam w "jabłkach" Donny Karan czy w L`Empatrice), słodkawo-mdły, taki jaki zwykle wyczuwam na przytulanych maluchach z rodziny...

Ale pewnie Wam niekoniecznie o to chodzi a prędzej o zapachy delikatnych specyfików dla dzieci - jeśli tak, polecam piękny zapach Simply Clinique (bardzo mnie komplementowały koleżanki z pracy zeszłego lata)
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 11:03   #10
OlaVS
Zadomowienie

Przypomniało mi się, że był jeszcze taki wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...light=niewinne

Tam co prawda chodziło bardziej o kosmetyki dla niemowlaków, ale może znajdzie sie coś. A już jak o kosmetykach mowa, to Summer Kenzo pachnie wypisz wymaluj jak szmpon Bambino.

Co zaś się tyczy naturalnego zapachu główki dziecka, to poza Amande Honorable jak dotąd nie napotkałam, ale rzeczywiście wydaje mi się, że dobrze imituje ten zapach nuta irysowa w niektórych perfumach - jak Iris Nobile Acqua di Parma czy właśnie Ysatis Iris Givenchy, tylko nie wiedzieć po co ta nutka jest otoczona mnóstwem kwiecia i to mi "psuje" efekt.

Edytowane przez OlaVS
Czas edycji: 2010-01-05 o 11:04
OlaVS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 11:04   #11
Estell
Rozeznanie

Dla mnie niemowlecy zapach to l'Instant Magic. Taki kremowy, jak krem do pupci
Estell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 12:02   #12
marylisek
Raczkowanie

Moje dziecko pachniało tak tylko przez tydzień po urodzeniu, to znaczy do momentu, kiedy nie zostało umyte mydłem (wcześniej było myte tylko wodą i Olilatum). Później ten zapach był już był trochę inny i bardziej przypominał samo mleko.
Myślę, że tego zapachu nie znajdziesz nigdzie w perfumach, bo nie jest to zapach ani mydełka, ani oliwki, ani kremu ani zasypki.
marylisek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 13:39   #13
klystianek
Rozeznanie

versace baby blue jeans?
ale to raczej zapach pudru dla dzieciaka anizeli zapach dziecka ;P

Edytowane przez klystianek
Czas edycji: 2010-01-05 o 13:40
klystianek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 17:48   #14
calua2
Raczkowanie

Droga Freyyko musisz sprawić sobie następnego dzidziusia
każda mama ma inne skojarzenia i odczucia jak sama widzisz.Doskonale rozumiem o jaki zapach ci chodzi,dla mnie jest kojący i przypomina niezapomniane chwile,ale czy napewno chciałabyś "wyjść z tym do ludzi"
calua2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 17:54   #15
Marei
Zakorzenienie

nie wiem czy to pasuje, ale koleżanka czując na mnie kelly caleche edt Hermes powiedziala, ze ten zapach kojary się z zapachem dziecka. a mnie siana :P więc zdania podzielone
Stary 2010-01-05, 18:49   #16
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calua2 Pokaż wiadomość
Droga Freyyko musisz sprawić sobie następnego dzidziusia
każda mama ma inne skojarzenia i odczucia jak sama widzisz.Doskonale rozumiem o jaki zapach ci chodzi,dla mnie jest kojący i przypomina niezapomniane chwile,ale czy napewno chciałabyś "wyjść z tym do ludzi"
Racja
Jak miałam niemowlę, rozdałam wszystkie perfumy (czego żałowałam później) bo były wówczas niczym w stosunku do cudu macierzyństwa... Ale odkąd wróciłam do pracy, za nic nie chcę być kojarzona z dzidziusiem... dlatego wybieram świeże kwiaty, owoce albo bardziej uwodzicielskie, żywiczne wonie

Edytowane przez kroliczek190
Czas edycji: 2010-01-05 o 18:53
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 19:43   #17
Freyyka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Racja
Jak miałam niemowlę, rozdałam wszystkie perfumy (czego żałowałam później) bo były wówczas niczym w stosunku do cudu macierzyństwa... Ale odkąd wróciłam do pracy, za nic nie chcę być kojarzona z dzidziusiem... dlatego wybieram świeże kwiaty, owoce albo bardziej uwodzicielskie, żywiczne wonie
Z tym nowym dzidziusiem to nie ma mowy, bo najmłodsza ma 3 miesiące - ale dzięki za radę
Ale dzięki Wam mam teraz tyyyle inspiracji i pomysłów do przetestowania! Dzięki wielkie, tylko jak mój portfel to wytrzyma

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości