![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy dla "śmierdzieli:...:>
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Ojoj widzę, że z mojego wątku zrobiła się prawdziwa kampania antynikotynowa...
Nie taki był mój zamiar, zawsze zdawałem sobie sprawę z ogólnie pojętego „zła tytoniowego” i oczywiście znane są mi argumenty wysuwane przez was... Generalnie chodziło mi czy znacie jakieś zapachy, które mogą współgrać z zapachem tytoniu, ja sam osobiście bardzo lubię palić, co jeszcze podobają mi się osoby palące, np. uważam, że kobieta paląca może być bardzo sexy ![]() Oczywiście zależy to od sposobu palenia, rodzaju papierosów, a przede wszystkim od osobnika palącego... Na nikim nie zrobi wrażenia jakiś dworcowy menel palący skręta.... Najbardziej dziwne jest to, że ja jestem „estetą zapachowym” i wszelkie niezbyt ładne wonie doprowadzają mnie do pasji, nie wspominając już o tych okropnych. Jednak większość moich znajomych jest palących a włócząc się po wszelkiego rodzaju barach i innych przybytkach rozrywki można tak prześmierdnąć, że wydaje się że naszym włosom i ubraniom nic już nie pomoże... Jednak nie do końca się z wami zgodzę w kwestii, że do zapachu tytoniu (tego dobrego gatunkowo, palonego w umiarze przez zadbanego osobnika, zmieniającego ciuchy i dbającego ogólnie o higienę) nic nie pasuje, osobiście znam kilka osób, u których „tytoniowy odór” ładnie się zgrał z zapachem perfum i tworzy to ciekawą kompozycję....
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się dreamer - całe lata przykładem na cudowne połączenie wody kolońskiej - klasyczny old spice i papierosów był mój tata - nigdy nie zapomnę tej woni, zawsze będzie kojarzyła mi się z bezpieczeństwem i męskością
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
za moich lat szczęnięcych była tylko jedna wersja i to z pewexu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
ależ oczywiście ze wiele zapachów współgra z zapachem tytoniu, powiem więcej- zapach niektórych perfum jest przez tytoń wzmacniamy bądź wspaniale uwypuklany.
I królem takich zapachów jest davidoff cool water. z papierosowym dymem brzmi niesamowicie seksownie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Sorki ale nie zgodzę się tu z Wami
![]() Mam otóż w redakcji znajomą, olśniewającej urody brunetkę, bardzo zadbaną ale nałogową palaczkę - "nieadekwatnie do swej urody" pachnie intensywnie i lodowato: Mat, Halloween, Light Blue, True Star i podobnymi, czuję że pachnie PIĘKNIE (mimo że sama poza Light Blue nie cierpię świezaków) i nie tylko ja się zachwycam... Ona mówi że dlatego się zlewa zimnymi zielonymi perfumami bo uważa że najlepiej tłumią papierochy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przypomniało mi się, a'propos słowiańskich gardeł, jak pewnych 2 mężczyzn w pociągu na trasie Warszawa-Mińsk piło duszkiem ciepłą wódkę o uroczej nazwie "Biały Niedzwiedż", czy jakoś tak. To był dopiero widok!
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Był to konkurs na miss Gułagu, były tam zdjęcia głównych zwyciężczyń, przebranych w kostiumy, własnej roboty, dosłownie czad.... Nie mogę sobie nawet wyobrazić jak to smakowało, flakon musiał być bez atomizera, a ona naprawdę zdesperowana, ciekawe czy pachniała później...
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Na 100% czyatłam ten artykówl. Z tym ze niepamietam tego fragmentu gdzie było napisane ze gulneła sobie szanel 5
![]() Pamietam zdjęcia tych piekności. No przy nijch to ja bym mogła spoko konkurowac do tytułu miss nawet nie umalowana (niektórzy wiedza jaki ze mnie trollik bo widzieli). No a .... napewno pachniała aldechydowo-kwiatowo i to przez kilka posiedzan w "ustronnym miejscu" z rzedu. Jak smakuje niejestem tez w stanie sobie wyobrazić. A mozeto ja jestem nienormalna? Nie piłam jeszcze nigdy perfum, a i wody brzozowej tez nie próbowałam pic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pić perfum, także nie próbowałem, ale kiedyś eksperymentowałem z perfumowaniem się Ginem, Malibu, Amaretto i Żubrówką, wiem że mam z deklem ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
E tam. Rózne rzeczy człowiek robi. Ja soe kiedyś próbowałam nacierac płatkami kwiatów by pachniec kwiatowo, a wczoraj sie nacierałam fiolkami.
A i takie nasieranie sie niezawsze jest złe. Raz jak w kinie na mnie kolezanaka wywaliła kubeł z kukurydza polaną jakimś świństwem (twierdzili ze to masło, ale mi na to nie wygladało boi nie było tłuste) i mocno tym było odemnie czuc to faceci na dichu (bo po kinie z nudów poszłyśmy na dicho) mieli ku mnie jakies ciągoty. Wniosek! Albo feromony mi siały wokoło jak szalone albo faceci to Łasuchy! I kojarzyłam sie im z jedzonkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez sie nad tym zastanawialam, bo jednak te 15- 18lat wstecz bardzo mi sie podobal..no chyba ze przeszlam az taka ewolucje zapachowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zawsze lepiej niz np Zywcem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
perfumove love
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Nie na pewno nic chodzi tu o mały wybór. Zawsze mieliśmy dobry dostep do zapachów. No a Oldspice mi się wtedy podobał. Pozniej zaczeli wprowadzac jego rózne rodzaje psując zarazem. Nie ma już tego 1 który był tładny zostały same "kaszaloty".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś musi w tym być, kiedyś czytałem w jakiejś gazecie, że jedna laska eksperymentowała z zapachami (nacierała się m.in. toffi, colą, sosem z mięsa ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wyobraźcie sobie jak się czułem, kiedy rano się obudziłem i zobaczyłem ten syf...., na szczęście to był nowy dom i same tylko płytki, ale ile sprzatania ![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brrr, jak ja nie cierpię zapachu piwa. Już wolę sączącą sie błogo smużkę dymu papierosowego, tylko nie ten chmiel i etanol ![]()
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A takie nieświeże to dopiero cuchnie ![]() Za to uwielbiam czerwone wytrawne winka ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Dreamer, padłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skończyło się na nałogu. No ale nieważne, to nie na ten wątek; nie mam zamiaru prawić tu kazań ![]() Ja wolę gorącą czekoladę ![]() Pachnie bosko, smakuje jeszcze lepiej ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Ja to znow jestem maniaczką soczków owocowych.
Marchewkowy to bym mogła pic codziennie i na okrągło. A i nie ma jak koktajle ![]() PS a tak ogólnie to ja jestem FREAK! Nie lubie i nie pijam alkoholi poza winkiem do obiadu i malibu na imprezach (w ilosci sztuk max.2). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Hmm. Wizazowe podziemie? A moze to pozdziemie jest kościelne? Aaaa czyli taka Wizazowa krypta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
No, niezły nam się tu zrobił burdel, siostry! Z niewinnego pytania zrobił się imprezowy wątek. Słyszę te walające się po podłodze flaszki.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.