aktualna lista marzeń - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-05, 09:32   #691
agnieszka1970
Zadomowienie

Dot.: aktualna lista marzeń

Cytat:
Napisane przez Eenax
Teraz moja lista jest dosc skapa i zawiera: Asje Fendiego i Madness Choparda.
2 jest osiagalne wiec sie niemartwie gorzez z tym 1
Asja tez bywa na wisience. Teraz akurat EDT malutka: http://www.wisienka.pl/produkty.php?slowo=asja
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-05, 10:29   #692
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

A ja nie wiem, czy jest coś, o czym tak bardzo marzę - jeśli już, to chyba Scent klasyk, do którego jakoś nie mam szczęścia.
Inne marzenia kiedyś zrealizuję, ale chyba bliżej jesieni i zimy - Tendre Poison, Youth Dew, Cristobal i Classique EDP. A jeszcze później może EdM Hermesa
joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-05, 10:45   #693
kokakola
Zakorzenienie

Neonko, uprasza sie o niekuszenie mnie nowosciami (ale skoro podobne do le feu to , musze niuchnac!! )
http://www.youtube.com/watch?v=LETsi4eAtho
kokakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-05, 12:52   #694
Edyta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Toccata
Edytko Nie martw się, los się jeszcze odmieni. Piękne zapachy nie pozwolą Ci z siebie tak łatwo zrezygnowac. Przycupną sobie gdzieś cichutko i przy pierwszej okazji znowu zaczną do Ciebie przybywac tłumnie
Będzie dobrze
Edyta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-07, 13:19   #695
homyk
Zakorzenienie

Na sezon jesienno-zimowy zamarzył mi się Black Cashmere
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-07, 16:38   #696
kokakola
Zakorzenienie

NR For Her, Burberry Weekend i A.P. Eau Emotionnelle (szok!!! ) to moje dzisiejsze pragnienia Na jesieniozime pragne Dolce vite, Angela, Aliena, Innocenta.
Stary 2006-08-08, 13:22   #697
brombusia
Zakorzenienie

Maje życzenia zapachowe są ogólnodostępne, jedyną przeszkodą jest zasobność portfela, ale skoro wątek ma moc sprawczą to wpiszę ( kolejność właściwie obojętna):
Angel, Innocent, Tresor, Mira Bai, Burberry London (stare)
znalazłoby się wiele innych, ale te najbardziej realne są

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-08, 13:35   #698
kaczina
Rozeznanie

GG do kaczina

A moje Miracle Lancome
kaczina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-08, 14:03   #699
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neonka28
Dotarła moja upragniona EC w czerwono-złotej sukience, cała i zdrowa. Przebywa w sarkofagu i aż boje się jej uzywać tak jest piękna.

Delektuje się RALPHEM Hot zmysłowym do bólu i uroczą "L" przepiękną. Oba flakoniki musze mieć.

kokakola Ralph Hot spodobałby Ci się nutki przypominają EC ale i Issey Miyake Le Feu bo stadium poczatkowe jest mleczne

O rany, jakaż musi być piękna Cieszę się razem z Tobą

A Ralph wcale nie przypomina mi EC (pewnie wtedy nie żałowałabym sobie tych moich resztek EC ), a już tym bardziej Le Feu I teraz nie wiem sama, czy miałam jakieś węchowe zaćmienie, czy...? Wychodzi na to, że muszę jeszcze potestować
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-08, 15:10   #700
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez E
O rany, jakaż musi być piękna Cieszę się razem z Tobą

A Ralph wcale nie przypomina mi EC (pewnie wtedy nie żałowałabym sobie tych moich resztek EC ), a już tym bardziej Le Feu I teraz nie wiem sama, czy miałam jakieś węchowe zaćmienie, czy...? Wychodzi na to, że muszę jeszcze potestować
E, widzę, że też należysz do wielbicielek EC. Testowałam Hot R. Lauren i zgadzam się z Twoją opinią, że nie przypomina EC, zresztą to nie ta klasa. Hot i Flowerbomb ( te ostatnie miały także przypominać Escadę Collection), to według mnie perfumy intensywnie słodkie, niewątpliwie urocze, ale słodycz EC jest mniej nachalna, wyważona, a sama kompozycja subtelnie kobieca. W EC nic mi nie przeszkadzało, niczego nie było za wiele, tak wg mnie pachnie ”ciepła” kobieta, która chce roztaczać aurę zmysłowości, ale nie narzucać się innym ze swoim erotyzmem. Gdybym miała dziś wpływ na to, kto powinien reklamować EC, to wybrałabym Charliz Theron. Ona nie musi nikomu udawadniac,ze jest piękna i zmysłowa.
EC ma tak wiele zalet, potrafi także zwyczajnie polepszyć humor. Zawsze, kiedy ją nosiłam, miałam wrażenie, że podnosi poziom endomorfin w moim organizmie. Escada jest jak wyśmienity deser, którym można się zajadać i nigdy się nie znudzić. Gdyby nie moje złe doświadczenia z aukcjami internetowymi, to z pewnością skusiłabym się na kupno EC np. na Ebay niemieckim czy amerykańskim. Ostatnio, także Toccata trochę ochłodziła mój zapęd, słusznie ostrzegając mnie przed świeżością tych perfum, które jednak już nie są produkowane od kilku lat.
E, czy znalazłaś perfumy, które wprowadzały Cię w taki nastrój, jak EC?
Skoro jesteś nimi tak zauroczona, to chyba znaczy, że mamy podobne gusta.
W piątek napisałam E-mail do Escady z pytaniem czy nie mają może gdzieś w magazynach flakonika EC. Odpowiedzieli mi wczoraj, że niestety nie mogą mi pomóc. Rozśmieszyli mnie sugestią, że skoro lubię EC, to powinnam wypróbować ich nowy zapach Escadę Paradise. Takie porównanie wydaje mi się profanacją !!! To jakby porównywać Crem Brulee z landrynką.
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-09, 11:39   #701
Kasiulka22
Zakorzenienie

Aktualnie marzy mi się piąta aleja Ardenki
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-09, 13:33   #702
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kijanka
E, widzę, że też należysz do wielbicielek EC. Testowałam Hot R. Lauren i zgadzam się z Twoją opinią, że nie przypomina EC, zresztą to nie ta klasa. Hot i Flowerbomb ( te ostatnie miały także przypominać Escadę Collection), to według mnie perfumy intensywnie słodkie, niewątpliwie urocze, ale słodycz EC jest mniej nachalna, wyważona, a sama kompozycja subtelnie kobieca. W EC nic mi nie przeszkadzało, niczego nie było za wiele, tak wg mnie pachnie ”ciepła” kobieta, która chce roztaczać aurę zmysłowości, ale nie narzucać się innym ze swoim erotyzmem. Gdybym miała dziś wpływ na to, kto powinien reklamować EC, to wybrałabym Charliz Theron. Ona nie musi nikomu udawadniac,ze jest piękna i zmysłowa.
EC ma tak wiele zalet, potrafi także zwyczajnie polepszyć humor. Zawsze, kiedy ją nosiłam, miałam wrażenie, że podnosi poziom endomorfin w moim organizmie. Escada jest jak wyśmienity deser, którym można się zajadać i nigdy się nie znudzić. Gdyby nie moje złe doświadczenia z aukcjami internetowymi, to z pewnością skusiłabym się na kupno EC np. na Ebay niemieckim czy amerykańskim. Ostatnio, także Toccata trochę ochłodziła mój zapęd, słusznie ostrzegając mnie przed świeżością tych perfum, które jednak już nie są produkowane od kilku lat.
E, czy znalazłaś perfumy, które wprowadzały Cię w taki nastrój, jak EC?
Skoro jesteś nimi tak zauroczona, to chyba znaczy, że mamy podobne gusta.
W piątek napisałam E-mail do Escady z pytaniem czy nie mają może gdzieś w magazynach flakonika EC. Odpowiedzieli mi wczoraj, że niestety nie mogą mi pomóc. Rozśmieszyli mnie sugestią, że skoro lubię EC, to powinnam wypróbować ich nowy zapach Escadę Paradise. Takie porównanie wydaje mi się profanacją !!! To jakby porównywać Crem Brulee z landrynką.

No i ponownie nasuwa się myśl, że niektórych producentów należałoby
Stary 2006-08-09, 13:54   #703
321981125346
Raczkowanie

Mam tylko jedno małe marzenie poznać Castelbajac, tyle o nim przeczytałam, że dostaję dosłownie ślinotoku na widok zdjęcia puchowej kołderki
Stary 2006-08-09, 13:57   #704
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 321981125346
...dosłownie ślinotoku na widok zdjęcia puchowej kołderki
tudzież termoforu
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-09, 13:59   #705
321981125346
Raczkowanie

Smile Dot.: aktualna lista marzeń

Cytat:
Napisane przez homyk
tudzież termoforu
w rzeczy samej
Stary 2006-08-09, 14:25   #706
kokakola
Zakorzenienie

dziewczynki, otoz moja znajoma wrocila tydzien temu z paryza i przywiozla probke Castelbajaca Jest cudny, swiezy, stwierdzilysmy, ze to zapach kogos, kto wlasnie wyszedl spod chlodnego prysznica szkoda, ze u nas jeszcze nie ma tego zapachu

wybaczcie, ale nie umiem opisywac zapachow
Stary 2006-08-10, 13:06   #707
Narnijkar
Zadomowienie

GG do Narnijkar

Moje marzenie..Noa Cacharel..O tym zapachu pisałam w watku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=136515
Stary 2006-08-10, 13:45   #708
Toccata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kijanka
Ostatnio, także Toccata trochę ochłodziła mój zapęd, słusznie ostrzegając mnie przed świeżością tych perfum, które jednak już nie są produkowane od kilku lat.

O rany Nie chciałam wylewać na Ciebie zimnego kubełka Może są całkiem w porządku.
Kijanko - powiem tak: ja bym ryzykowała. W końcu mnóstwo dziewczyn ostatnio zakupiło Tę Damę i była jak najbardziej pierwszej młodości
Gdyby nie pochłonął mnie świat pt. Lutens i inni zaczaiłabym się na Escadkę. Tyle, że obecnie poczuciem omnipotencji napawają mnie inne Cesarzowe

A skoro już przy Cesarstwach jesteśmy Parę osób zdrowo mnie obśmieje ale od wczoraj buszuję po mieszkaniu w poszukiwaniu zaginionej fiolencji z esencją Menel d'Empire, czyli Ambre Russe. Tak okrutnie naszło mnie na ten denaturat , że poważnie zastanawiam się, czy go nie kupić. "... bo świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia"
Jak nic, każą mi w pracy dmuchać w balonik
A TŻ wykopsa mnie na balkon
Toccata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-10, 13:53   #709
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokakola
dziewczynki, otoz moja znajoma wrocila tydzien temu z paryza i przywiozla probke Castelbajaca Jest cudny, swiezy, stwierdzilysmy, ze to zapach kogos, kto wlasnie wyszedl spod chlodnego prysznica szkoda, ze u nas jeszcze nie ma tego zapachu

wybaczcie, ale nie umiem opisywac zapachow
Jejku, a ja bym w życiu nie określiła Castelbajca jak "świeży zapach" No chyba, że mnie się już coś zupełnie pomerdało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-10, 13:55   #710
Klucha1
Przyczajenie

GG do Klucha1

Ja zamierzam kupić kilka "zwyklaków", głównie w celach chomiczych
-Jil sander - Pure (kolejną butlę) i sport
-flowerbomb - słodziak, ale bardzo poprawia mi nastrój
-very irresistible - kolejna butla

Myślałam jeszcze o Crystal Noir, ale mam próbkę i na szyi całkiem inaczej pachnie niz na nadgarstkach - męczy kokosem.
Klucha1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-10, 14:09   #711
kokakola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E
Jejku, a ja bym w życiu nie określiła Castelbajca jak "świeży zapach" No chyba, że mnie się już coś zupełnie pomerdało
E, az z ciekawosci czy moj nos naprawde nie zwariowal (po wachaniu Messe ) wzielam znow na testowanie Castelabajaca. Musze powiedziec, ze to dziwny zapach, dla mnie jest swiezy, nie jest to jednak swiezosc typu Light Blue czy inne cytruski Czuję migdaly i wanilie, moze troszke pomaranczy, jest taki delikatny, swiezomleczny.

A skojarzenia z prysznicem sa wina zelu pod prysznic, ktorego kiedys uzywalam i pachnial identycznie
Stary 2006-08-10, 14:46   #712
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Toccata
O rany Nie chciałam wylewać na Ciebie zimnego kubełka Może są całkiem w porządku.
Kijanko - powiem tak: ja bym ryzykowała. W końcu mnóstwo dziewczyn ostatnio zakupiło Tę Damę i była jak najbardziej pierwszej młodości
Gdyby nie pochłonął mnie świat pt. Lutens i inni zaczaiłabym się na Escadkę. Tyle, że obecnie poczuciem omnipotencji napawają mnie inne Cesarzowe

A skoro już przy Cesarstwach jesteśmy Parę osób zdrowo mnie obśmieje ale od wczoraj buszuję po mieszkaniu w poszukiwaniu zaginionej fiolencji z esencją Menel d'Empire, czyli Ambre Russe. Tak okrutnie naszło mnie na ten denaturat , że poważnie zastanawiam się, czy go nie kupić. "... bo świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia"
Jak nic, każą mi w pracy dmuchać w balonik
A TŻ wykopsa mnie na balkon
Toccato, nie przejmuj się, nie wylałaś na mnie kubła wody, tylko jako lojalna Wizażanka zwróciłaś mi uwagę na możliwe zagrożenia, za co zresztą jestem Ci wdzięczna. Teraz przeglądając ebay, kieruję swój wzrok w stronę ostatniej edycji EC.
Moja niechęć do zakupów na aukcjach, wynika przede wszystkim z tego, że się sparzyłam. W czerwcu kupiłam na aukcji internetowej pewną „ekskluzywną” rzecz, która okazała się chińską, tandetną podróbką. Doprowadziłam do zawieszenia konta tej osoby, ale parę stówek diabli wzięli. Od tej pory niczego nie kupiłam przez Internet, trudno mi się przełamać.
A propo Lutensów, kupujesz na Strawberry, czy na Wisience? Tam niestety nie ma wszystkich perfum SL. Szkoda, że nie możliwość zakupu na salons-shiseido https://secure.salons-shiseido.com/s.../pagecome.html
Tak mi się marzą mandarynkowe Mandarine-Mandarin, które ukażą się we wrześniu. Toccato, masz może jakieś pewne źródło Lutensów, może znajomych w Paryżu?.
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-10, 15:12   #713
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokakola
E, az z ciekawosci czy moj nos naprawde nie zwariowal (po wachaniu Messe ) wzielam znow na testowanie Castelabajaca. Musze powiedziec, ze to dziwny zapach, dla mnie jest swiezy, nie jest to jednak swiezosc typu Light Blue czy inne cytruski Czuję migdaly i wanilie, moze troszke pomaranczy, jest taki delikatny, swiezomleczny.

A skojarzenia z prysznicem sa wina zelu pod prysznic, ktorego kiedys uzywalam i pachnial identycznie
Jeśli mnie pamięć nie myli to jest to najbardziej migdałowy zapach jaki wąchałam Na szczęście nie są to migdały typu "syntetyk", jak w niektórych balsamach do ciała, bo to byłoby nie do zniesienia lecz piękne, ciepłe, słodkie migdały Bardzo bym chciała pełnowymiarówkę, lecz pewnie nieprędko mi się uda dorwać
Stary 2006-08-10, 15:16   #714
kokakola
Zakorzenienie

Zgadzam sie, zywe, nieplastikowe migdaly Wlasnie rozpoczelam poszukiwania w sieci, sprawdzam czy sa we Wloszech, gdyby byly - sluze pomoca
Stary 2006-08-10, 15:37   #715
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokakola
Zgadzam sie, zywe, nieplastikowe migdaly Wlasnie rozpoczelam poszukiwania w sieci, sprawdzam czy sa we Wloszech, gdyby byly - sluze pomoca
Ooooo... to ja chętnie A może jeszcze udałoby się dorwać Venezię Laury Biagiotti, to już byłaby pełnia szczęścia
Stary 2006-08-10, 15:39   #716
kokakola
Zakorzenienie

z przyjemnoscia rozejrze sie tu i tam na ziemi wloskiej
Stary 2006-08-10, 15:48   #717
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokakola
z przyjemnoscia rozejrze sie tu i tam na ziemi wloskiej

Stary 2006-08-10, 15:50   #718
green_tea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia
Maje życzenia zapachowe są ogólnodostępne, jedyną przeszkodą jest zasobność portfela, ale skoro wątek ma moc sprawczą to wpiszę ( kolejność właściwie obojętna):
Angel, Innocent, Tresor, Mira Bai, Burberry London (stare)
znalazłoby się wiele innych, ale te najbardziej realne są

Ten wątek ma moc sprawczą
To fantastycznie;-)
Ja marzę dziś o:
Dune Dior
Herba Fresca Guerlain

Niech się spełni
Stary 2006-08-10, 17:05   #719
vanilia72
Raczkowanie

Dopiszę się i ja.
Od dzisiaj marzę o Alchimie.
Wiem, że cuda sie zdarzają.
Więc niech zdarzy się cud.
vanilia72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-10, 17:23   #720
green_tea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vanilia72
Dopiszę się i ja.
Od dzisiaj marzę o Alchimie.
Wiem, że cuda sie zdarzają.
Więc niech zdarzy się cud.

Oj, niech się zdarzy;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości