aktualna lista marzeń - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-12-06, 15:50   #241
hybris
Zadomowienie

Dot.: aktualna lista marzeń

Cytat:
Napisane przez kizia mizia
yyyy....5 sztuk Escady collection?Ale w różnych kieckach???
łomatko... nie pięć, tylko 3 i rzeczywiście w trzech różnych sukniach i korci mnie, żeby w odmętach sieci jeszcze inne kiecki dokupić
A granatową owszem, już mam... ale bez pudełka czyli niepełnowartościowy eksponat
Stary 2005-12-06, 15:55   #242
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

Cytat:
Napisane przez hybris
łomatko... nie pięć, tylko 3 i rzeczywiście w trzech różnych sukniach i korci mnie, żeby w odmętach sieci jeszcze inne kiecki dokupić
A granatową owszem, już mam... ale bez pudełka czyli niepełnowartościowy eksponat
Nie, no bez pudelka? To sie w ogole nie liczy jako sztuka na stanie
Szumak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 15:57   #243
kizia mizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hybris
haha właśnie dlatego nie chce joop bez korka. A te sukieneczki faktycznie są cudne Jakie już masz ? Ja widziałam tylko ta busztynową , cieniowaną, poznałam granatową ( dziś) i jeszcze widziałam czarną w necie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wEscada-collection2000.jpg (8,6 KB, 13 załadowań)
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 15:58   #244
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

Cytat:
Napisane przez hybris
ales mnie pocieszyla to ja mam wszystkie "wybrakowane" bo bez pudelek.Oczywiscie nie przeslawne E.C ( bo jestem zapachowym barbarzynca i nie docenilam tej woni :P ani sukienek)

hmm.. to w tym wypadku chodzi o flakon nie o zapach?
to juz chyba inna odmiana tej choroby
evee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 16:00   #245
kizia mizia
Wtajemniczenie

A może to co widzialam w perfumerii to ta czarna? ...cholera ją tam wie
Stary 2005-12-06, 16:07   #246
hybris
Zadomowienie

Cytat:
haha właśnie dlatego nie chce joop bez korka. A te sukieneczki faktycznie są cudne Jakie już masz ? Ja widziałam tylko ta busztynową , cieniowaną, poznałam granatową ( dziś) i jeszcze widziałam czarną w necie
No widzisz, Ty jedna mnie rozumiesz
Mam już trzy flakony, wersje 2001 (różowa, "mechata"), 2002 (czerwona gładka) i 2003 (granatowa, "mechata")
Stary 2005-12-06, 16:08   #247
kizia mizia
Wtajemniczenie

Patrzcie jaki rarytas znalazłam na allegro. Chyba mam nową pozycję na liście marzeń...hahaha http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75990191
Stary 2005-12-06, 16:09   #248
hybris
Zadomowienie

Cytat:
A może to co widzialam w perfumerii to ta czarna? ...cholera ją tam wie
Kizia, jak to ta czarna, to normalnie w Prowidencie się zapożyczę a ją kupie - to wersja 2000, mój mroczny przedmiot pożądania. Gdyby to BYŁA ta wersja i gdyby BYŁA jutro, to zaklep ją dla mnie koniecznie!!!!
Stary 2005-12-06, 16:10   #249
kizia mizia
Wtajemniczenie

Mnie na szczęście escada jakos nie pociągai dzięki bogu bo chyba musiałabym samochód sprzedać. No ale każdy ma swoje własne "fetysze"haha
Stary 2005-12-06, 16:14   #250
kizia mizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hybris
Kizia, jak to ta czarna, to normalnie w Prowidencie się zapożyczę a ją kupie - to wersja 2000, mój mroczny przedmiot pożądania. Gdyby to BYŁA ta wersja i gdyby BYŁA jutro, to zaklep ją dla mnie koniecznie!!!!
Hybris ja tam jestem ślepak mam nadzieję że to wogóle escada...Bo widze ze zasiałam ziarno niepokojuMam nadzieje że nie bez podstawnie
Stary 2005-12-06, 16:19   #251
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Hybris ja tam jestem ślepak mam nadzieję że to wogóle escada...Bo widze ze zasiałam ziarno niepokojuMam nadzieje że nie bez podstawnie
Między nami mówiąc - zbyt wielkiej nadziei na EC 2000 dostępną ot tak, w sklepie nie mam, ale gdyby się trafiła, to bym jej już nie musiała po całym świecie szukać Więc spokojnie - mimo miłości do EC i pożądania tejże - potrafie być realistką
Stary 2005-12-06, 16:24   #252
kizia mizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hybris
Między nami mówiąc - zbyt wielkiej nadziei na EC 2000 dostępną ot tak, w sklepie nie mam, ale gdyby się trafiła, to bym jej już nie musiała po całym świecie szukać Więc spokojnie - mimo miłości do EC i pożądania tejże - potrafie być realistką
Haha nigdy nic nie wiadomo...ale jakby co to proszę pózniej kizi nie linczować.W najgorszym wypadku okaże się ze to był black cashmere DK...bo z daleka tak jakos podobnie wygląda...

Edytowane przez kizia mizia
Czas edycji: 2005-12-06 o 20:43
Stary 2005-12-06, 16:32   #253
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evee
ales mnie pocieszyla to ja mam wszystkie "wybrakowane" bo bez pudelek.Oczywiscie nie przeslawne E.C ( bo jestem zapachowym barbarzynca i nie docenilam tej woni :P ani sukienek)

hmm.. to w tym wypadku chodzi o flakon nie o zapach?
to juz chyba inna odmiana tej choroby
No Ewka, to zastanów się: EC mam już trzy. Gdyby mi tylko o zapach chodziło, to bym sobie nabyła 2 lub 3 testery 100 ml i mogłabym się w niej za przeproszeniem kąpać do końca życia albo... terminu przydatkości do spożycia A w jakiś czas temu rzeczywiście - naszła mnie chcica, żeby mieć kilka różnych Escad - jedni kolekcjonują znaczki, to ja sobie moge pocollectionować Escady. Z tym, że ostatnim flakonem, jaki mam odwagę kupić, jest wersja 2000, przy wcześniejszych już obawiam się o stabilność zapachu, bo z drugiej strony flakon flakonem, a perfumy i tak z dziką rozkoszą zużyję.
A co do opakowań - tez nie mogę powiedzieć, że mam w duszy kartoniki i wyrzucam jak leci, bo trzymam je na wypadek pozbywania się flakonu - tak dziwnie jakoś mam Ale EC w tych swoich przezroczystych skrzyneczkach, są urocze i fajnie byłoby miec komplet przy założeniu, że rzeczywiście bawię się w budowanie kolekcji. Zresztą... jest jeszcze kilka pięknych sukni, np. ta lawendowa z 1998 roku, ale taką ryzykantka to ja chyba nie jestem... chociaż cholera mnie tam wie...
Stary 2005-12-06, 17:08   #254
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

hmmm
to spelnieniem Twoim bylyby puste butelki po EC ? tylko w nowych kiecckach? no tak..tylko to zadanie jest jeszcze trudniejsze do zrealizowania niz zakup pelnych butelek.
kiedys kolekcjonowalo sie ubranka dla lalek , teraz kiecki dla Escady ..
ja jestem chyba jakas nieczula na piekno flakonow- bez zalu wyrzucam kazdy...i nie doceniam kultowych zapachow :P
ale to i dobrze, przynajmniej jest mniejsza konkurencja przy polowaniu
evee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-06, 19:13   #255
kizia mizia
Wtajemniczenie

Zauważyłam ze w ciągu ostatnich kilku dni myslałam tylko o zapachach retro niedługo same starocia będe miała na półce...a za jakies 10 lat będe pewnie polować na hypnose i promesse (jeżeli je wycofają) ...Czy Wy tez tak macie...???haha
Stary 2005-12-06, 19:28   #256
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Zauważyłam ze w ciągu ostatnich kilku dni myslałam tylko o zapachach retro niedługo same starocia będe miała na półce...a za jakies 10 lat będe pewnie polować na hypnose i promesse (jeżeli je wycofają) ...Czy Wy tez tak macie...???haha
Kiziu, pocieszę Cię. Ja JUŻ mam na półce same zapachy retro (=starocie). Dla ułatwienia dodam, że wchodząc do Sphory czy Douglasa mogłabym tam znaleźć maximum 1/3 zapachów, które stoją ma mojej półce. Reszta to antyki, limitowanki, zapachy wycofane albo niedostępne w Polsce. I też się boję, jak to będzie wyglądało za dajmy na to 5 lat... jak mi się zapasy skończą
Stary 2005-12-06, 19:32   #257
kizia mizia
Wtajemniczenie

yyyy...czy to oznacza że jestem w trakcie transformacji w ...chomika???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif avatar10704_1.gif (1,2 KB, 137 załadowań)
Stary 2005-12-06, 19:42   #258
hybris
Zadomowienie

Cytat:
yyyy...czy to oznacza że jestem w trakcie transformacji w ...chomika???
Bardzo możliwe... dziewczyny, a może by poprosić Złosia, żeby dodał nam te chomicza emotkę, co? Jest prześliczna i myślę, że chomicza frakcja na naszym forum ze mną na czele będzie szczęśliwa
Stary 2005-12-06, 19:47   #259
kizia mizia
Wtajemniczenie

Haha ktoś tu na wizażu ma taki avatarek . Przyznaje... ukradłam komuś avatar.Może sobie takie avatarki zrobimy??? . Jest juz na wizażu mafia parówkowa ... brakuje jeszcze tylko chomiczego klanu i dziada z babą. Co Wy na to?
Stary 2005-12-06, 19:53   #260
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Haha ktoś tu na wizażu ma taki avatarek . Przyznaje... ukradłam komuś avatar.Może sobie takie avatarki zrobimy??? . Jest juz na wizażu mafia parówkowa ... brakuje jeszcze tylko chomiczego klanu i dziada z babą. Co Wy na to?
Hmmmm... do swojego Avatara mam ciepły stosunek emocjonalny i mimo chomiczej duszy go nie zmienię .. ale już założyłam odpowiedni wateczek
Stary 2005-12-06, 20:02   #261
kizia mizia
Wtajemniczenie

Spokojnie ja tylko żartowałam
Stary 2005-12-06, 22:59   #262
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez hybris
A co do opakowań - tez nie mogę powiedzieć, że mam w duszy kartoniki i wyrzucam jak leci, bo trzymam je na wypadek pozbywania się flakonu - tak dziwnie jakoś mam
A to niesłusznie całkiem, najtęższe zapachowe autorytety twierdzą, że perfumy przechowywane w kartonikach żyją dłużej ja od kilku lat tak właśnie przechowuję zapachy.
A tak w ogóle zmiatam z tego wątku, bo ja posiadam tylko trochę z testera Escady Collection, za to byłam chyba prekursorką bo używam jej już od dawna... (zapasów nie mam zamiaru robić ).

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 09:13   #263
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hybris
No widzisz, Ty jedna mnie rozumiesz
Mam już trzy flakony, wersje 2001 (różowa, "mechata"), 2002 (czerwona gładka) i 2003 (granatowa, "mechata")
O przepraszam, ja rozumiem Cię doskonale Też bym sobie pomarzyła o pięknej kolekcji kiecek

Ewo, ja to bym nawet mogła mieć puste flakony, byle tylko mieć te piękne kiecki No, ale ze 3 pełne też by się przydały
E jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-07, 09:31   #264
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

Cytat:
Napisane przez E
O przepraszam, ja rozumiem Cię doskonale Też bym sobie pomarzyła o pięknej kolekcji kiecek

Ewo, ja to bym nawet mogła mieć puste flakony, byle tylko mieć te piękne kiecki No, ale ze 3 pełne też by się przydały
Oj, przydalyby sie...
A ja tez rozumiem namietnosc do kiecek, zwlaszcza mechatych
Stary 2005-12-07, 09:54   #265
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szumak
Oj, przydalyby sie...
A ja tez rozumiem namietnosc do kiecek, zwlaszcza mechatych
To naprawdę jedne z nielicznych perfum, które mją tak piękne flaszeczki, że ich wyrzucenie byłoby dla mnie niemal profanacją
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 11:18   #266
ropuszka
Zakorzenienie

Prosze, nie zamieszczajcie tu zdjec Escady bo zaczne na nia chorowac Moja lista marzen z dnia na dzien sie zmienia. Czasem wydaje mi sie, ze juz wszystko znam i wachalam. Bywa, ze wymyslam sobie zapach, ktorego juz w Polsce nie ma, ale pojawia sie na allegro czy za granica. Powinnam przetestowac kilka starszych zapachow ponownie, choc wiele z nich i tak juz nie ma szans. Zauwazylam, ze moj gust zmienia sie na tyle, ze jestem w stanie uzywac bardzo dziwnych, kontrowersyjnych perfum. Mam slabosc do takich z pazurem, nachalnych, ale z klasa. Czesto kusza mnie flakoniki i nawet jesli nie mam przekonania do zapachu, zawsze daje mu druga szanse, zeby jednak ladne opakowanie sie u mnie pojawilo Obecnie zastanawiam sie nad By D&G, ale co z tego wyniknie - zobaczymy... Zblizaja sie Swieta - czas szalenstw zakupowych, wiec mam duze pole do popisu
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 13:07   #267
Szumak
Raczkowanie

GG do Szumak

Cytat:
Napisane przez E
To naprawdę jedne z nielicznych perfum, które mją tak piękne flaszeczki, że ich wyrzucenie byłoby dla mnie niemal profanacją
No, mojej cudnej "mechatce" raczej to niegrozi - natura chomicza przejawia sie u mnie tez w tym, ze jeszcze chyba w zyciu nie wyrzucilam zadnego flakonika ani kartonika. Nawet niektore buteleczki z czasow bardzo wczesnej mlodosci stoja jeszcze w moim starym pokoju w domu rodzicow
Stary 2005-12-07, 13:32   #268
hybris
Zadomowienie

A wiecie, mnie najbardziej podoba się flakonik z 2002 roku, zarówno jeśli chodzi o kolorystykę, jak i walory praktyczne. Kto nie wierzy, niech wyobrazi sobie obczyszczanie mechatego flakonika z wrednych kocich kudełków... A przypominam, że mam trzy koty Druga w rankingu jest na pewno edycja 2000 (czarna - ona chyba z tych mechatych???). Trzecia - lawenda (1998/99). Na czwartym miejscu myślę, że postawiłabym kiczowatą acz uroczą różowo-zieloną sukienusię (2001). Wersja granatowa jakoś mi nie podchodzi, na żywo jest o wiele mniej efektowna, niż na zdjęciach - miejsce piąte. No i wersja "goła" - ta jest dla mnie w ogóle poza klasyfikacją. Ewa, Szumaczku, a który flakonik wam się najbardziej podoba?
Stary 2005-12-07, 13:43   #269
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Mnie nikt wprawdzie nie pytał , ale odpowiem. Najbardziej podoba mi się lawendowa , zaraz potem ta czerwona, następnie czarna, tuz za nią różowa , którą mam, a najmniej granatowa.
koko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-12-07, 13:54   #270
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koko
Mnie nikt wprawdzie nie pytał , ale odpowiem. Najbardziej podoba mi się lawendowa , zaraz potem ta czerwona, następnie czarna, tuz za nią różowa , którą mam, a najmniej granatowa.
Boś się Waćpanna wcześniej nie udzielała
Niniejszym uprasza się wszystkich zainteresowanych i zorientowanych w temacie o wypowiedź na wyżej postawione pytanie Mam nadzieję, że nikt nie poczuje się pominięty

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości