![]() |
#31 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy orientalne-prosze mi polecic...
Cytat:
Mira Bai to slodka, orientalna porzeczka, ale taka do bólu syntetyczna i mdląca (podpisuję się pod recenzją Pixie w KWC), a Casmir to monnotonny budyń, zero pazura. Zapewne na Was one ładnie pachną, ale marka Chopard chyba w ogóle nie dla mnie (Wish dla mnie to też syntetyczny i przesłodzony koszmar:-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dot.: zapachy orientalne-prosze mi polecic...
Zamowilam Mire Bai
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Poradzicie? Ciężkie, orientalne, trwałe - szukam
Nic nie poradze, taki mam gust. Szukam orientalnych, z piżmem, sandałem... ciężkich jak aksamitny tren i trwałych. Wizytuję perfumerie, ale zaczynam wąchać chyba nie od tego końca
![]() A może mnie ktoś mnie nawróci na inne??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Dot.: Poradzicie? Ciężkie, orientalne, trwałe - szukam
Orientalne...
Casmir - Taki ciężki, zmysłowy,kobiecy Orient. Mira Bai- orientalny, ale też na mnie pralinkowy, z nutą słodyczy. Ja go kocham i musiałam wymienić. Z niszowców Ambre Sultan - Cudo jakich mało, cieply, kobiecy, zmysłowy i taki...imperialny ![]() Arabie( jak przepięknie napisała jedna z Wizażanek) Zapach dziedzińca Lwów w Granadzie i arabskiej piękności owiniętej szalem. No i jeszcze Organza Indecence czekoladowo waniliowy smakowity orient. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
![]()
No to ja też coś dorzucę
![]() Opium - Yves Saint Laurent: Jak dla mnie to ciężki orient na maxa! Bardzo "bogaty" zapach, ciekawe nuty. Jungle Elephant - Kenzo: Bardzo ciepły, nie tak ciężki jak Opium ale niepowtarzalny, orientalno-korzenny i zarazem słodki i waniliowy. Z pewnością, jeśli się nim spryskasz to poczujesz go na skórze jeszcze następnego ranka ![]() ![]() Angel - Thierry Mugler: Dość ciężki i "smakowity" orient. Jest tak ciężki i słodki, że czasami aż chce się go spróbować ![]() Maroussia - Slava Zaitsev: Ciężki, orientalny a wręcz kadzidlany zapach... Ostatnio wśród Wizażanek bardzo popularny ![]() ![]() Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Aha Black Cashmire Donny Karan piękne i mocne zdecydowane pikantne
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Wszystkie Angele, Addict, Hypnotic Poison - to słodki orient.
A bardziej drzewne i przyprawowe to wymieniony juz Ambre Sultan ![]() ![]() Dorzucę jeszcze kilka: Samsara, Asja . Mania (stara), Feminite de Bois, Shalimar. Edytowane przez rachela Czas edycji: 2006-11-25 o 21:38 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Podpisuję się pod Edytą Feminite de Bois
![]() ![]()
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Prada - nowatorski i nietrwały orient
![]() Magie Noir
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Wrrr (bede gryzła! ) starocerkiewna maryśka jest przecudowna
![]() Z kadzidlaków jest jeszcze: Gaiac i Duel Annick Goutal i Gaiac M. Micallef a i jeszcze Aoud. Orientalne to też NU ale to jakby lżejsza wersja Black Carhmiere. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Wszystkim Wam dziękuję!!!
![]() Z tego nie znam tylko całkiem Arabie??? Nie spotkałam! Opium niezłe, ale za pospolite ![]() A o Jungle Kezo zupełnie zapomniałam! Pora się cywilizować: zdziczałam!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Szukam konkretnego orientalnego zapachu
Zdarzylo mi sie ze 2-3 razy poczuc kiedys piekny, orientalny i bardzo wyczuwalny zapach. Cos raczej ciezszego, cieplego i korzennego. Cos w typie Jungle Kenzo, pomiedzy Tygrysem a Sloniem... I nie wiem co to moglo byc... Czy znacie zblizone zapachy albo chociaz z podobnej kategorii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Zapach Orientu
Ktore perfumy kojarza Wam sie najbardziej orientalnie, dziko, wschodnio, sa mocne i jednoczesnie bogate? Chodzi mi o cos, co wywoluje jednoznaczne skojarzenia ze Wschodem i przepychem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zapach Orientu
Mahora....
Feminite du Bois... Smok... Menard L'eau de Kasaneka |( muszę je mieć!!!!!) a może OI... Tak mi się skojarzyło w pierwszym momencie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Feminite du Bois Shiseido. Mocne nuty drzewne, jest tez imbir, jest cynamon, a jednoczesnie delikatne, nienachalne, stapiajace sie ze skora. To dla mnie wersja Orient light
![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ten temat był już zdaje się wałkowany...
Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę słowo "orientalne", a potem już tylko przebierać w wątkach. Lub postach. Perfumy orientalne. Rasasi, Gwiazdy Pustyni - arabskie perfumy Tesori d'Oriente Zapachy "arabskie" P.S. Wątek połaczyłam z pierwszym wymienionym ![]()
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez rachela Czas edycji: 2006-11-26 o 00:29 Powód: dodałam jeszcze jeden link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
dla mnie zdecydowanie Maroussia i Samsara, oba cudownie orientalne
![]()
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy orientalne.
Orient możemy także dostrzec w Amariage Mariage Givenchy. Ostatnio ten zapach strasznie mi się podoba...Jest cudownie zmysłowy, podoba mi się dużo bardziej od klasycznego Mariage,i jest na mnie bardzoooo trwały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam konkretnego orientalnego zapachu
Cytat:
Witaj! Jungle Elephant to korzenny zapach,to może Poison Diora. Jungle Tiger to juz kwiatowo-drzewno-owocowo-korzenne perfumy,maja w składzie cynamon,a próbowałaś OI Givenchy? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
A może Spirit of Africa Atkinsona?
Właściwie SoA spełnia jeden warunek - jest nieco podobny do Słonia, ale globalnie stanowi dla mnie kompilację Słonia z Organzą Indecence. Jakby tak podejść naukowo do zagadnienia, to OI ma cynamon, skoro wyczuwasz Słonia z cynamonem, to a nuż trafiłam? ![]() Ropuszko, a nie możesz poprostu zapytać babeczki - co to takiego? Mnie się czasami zdarza, że pytam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Le Baiser du Dragon Cartier.
Powinien spełnic Twoje wymagania. Ropuszko chyba jesteś rekordzistka w zakładaniu wątków na Perfumach. ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Tak, jestem rekordzistka, wiec znow doczepie sie do tego watku
![]() Slon/Tygrys, Opium, Obsession, zadna Organza, Le baiser du dragon, Must, Gucci EDP, Malabah, Prada. Kobieta, ktora nim pachniala byla dojrzala, dosc elegancka, ale nie sadze, zeby to byl niszowiec z Quality. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Może Youth Dew albo Cinnabar Estee Lauder? Oba w klimacie Opium
![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Youth dew nie znam, poza wrsja Amber Nude i to niestety nie to. Moze Cinnabar... Obawiam sie, ze bedzie ciezko to wszystko znalezc, bo teraz sprzedaja same popularne perfumy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
I doszłaś w końcu Ropuszko do tego co to był za orient?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
orientalna nuta
hej dziewczyny
![]() ![]() otóż strasznie podoba mi się zapach pewnej serii płynów do kapieli i balsamów i tera szukam perfum w podobnym stylu. moze będziecie umiały doradzic? otóż szukam perfum orientalnych ale nie słodkich : chodzi mi o zapach imbiru,cynamonu i goździka może któraś z was uzywa perfum o podobnej bardziej ostrej nucie zapachowej i mozecie podac jakieś nazwy? bede bardzo wdzieczna ![]()
![]() |
#58 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
organza indecence,a ta seria to pewnie Indian Spice luksji albo powitanie z afryką
![]() |
![]() |
#59 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() dzieki za propozycje, mam nadzieje że uda mi się gdzieś znalezc ten zapach... ale za inne propozycje w tym stylu też bede nadal bardzo zoobowiązana ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77911 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193960 Edytowane przez Rywka Czas edycji: 2009-10-17 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.