|  2009-01-28, 18:19 | #391 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

Dot.: Zaparcia

Cytat: 
 No to jest najgorsze, wydętny brzuch, przelewanie się w środku i jeszcze bolą mnie plecy w okolicach krzyża,ale nie wiem czy to ma jakiś związek. Póki co staram się nie stosować żadnych leków,jak metody naturalne nie pomogą, to wtedy poo coś sięgnę   | |
|     |   | 
|  2009-01-28, 21:51 | #392 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Ja co prawda nie mam zaparć (tylko czasami jak mało wypiję), ale jak wypiję sporo mocnej zielonej herbaty liściastej to ganiam do kibelka z 3 razy dziennie... może i Wam to pomoże    | 
|     |   | 
|  2009-01-28, 23:04 | #393 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

włąsnie to PRZELEWANIE, BULGOTANIE czy jak to mozna nazwac... straszne jest... własnie zparacia sa tego przyczyna co nie?....wkurza mnie too..  mam z tym prblem i  wogol brrr;p 
				__________________     | 
|     |   | 
|  2009-01-29, 21:19 | #394 | 
				 | 

naprawde???

__________________     | 
|     |   | 
|  2009-01-29, 23:51 | #395 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-12 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2009-01-30, 06:50 | #396 | 
| Raczkowanie | 

a ja dzisiaj ide do lekarza po skierowanie na badania na krew utajona itd.. a pozniej moze juz do specjalisty.. trzymajcie kciuki  (    | 
|     |   | 
|  2009-01-30, 10:21 | #397 | |
				 | 

Cytat: 
  . Ale wiesz, krew utajoną można sobie samemu zbadać, w aptece taki test kosztuje chyba 20 zł. Radzę mimo wszystko specjalistę, nie gryzą ;-). Powodzenia  . | |
|     |   | 
|  2009-01-31, 09:32 | #398 | 
| Raczkowanie | 

Hej, W poniedzialek jade do gastrologa powiedziec co i jak ze bylam rok temu i nie ma poprawy, no i lekarz moj rodzinny mi powiedzial ze najlepiej by byl.o wykonac kolonoskopie lub rektoskopie, dlatego w poniedazialek jade i napisze wam co i jak  jeju juz sie boje, buziaczki   | 
|     |   | 
|  2009-01-31, 10:13 | #399 | |
				 | 

Cytat: 
  . Zdrowie najważniejsze. Trzymam kciukensy    ! | |
|     |   | 
|  2009-01-31, 10:35 | #400 | 
| Raczkowanie | 

kurcze.. lekarz do ktorego mialam jechac jest w przyszlym tygodniu na zwolnieniu..wiec pojade w nastepnym..  tak czy siak dam znac, pozdrawiam   | 
|     |   | 
|  2009-01-31, 22:14 | #401 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: tajne =) 
				 | 

Kurcze mnie tez czeka kolonoskopia niestety.. Strasznie mnie bolą jelita, ciagle zaparcia, wzdecia, , mam tego dosc... Mysle ze badanie nie ebdzie takie straszne    
				__________________ ... ............Może nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę    | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2009-01-31, 23:50 | #402 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

a czy jest jakaś różnica w działaniu jeżeli lubię sobie 'maczać' jabłko w pestkach siemienia ale zawsze dokładnie siemie gryzę? chyba gdzieś przeczytałam, że nie powinno sie gryźć tylko połknąć i popić.. to jak to w końcu jest   | 
|     |   | 
|  2009-02-01, 20:45 | #403 | 
| Raczkowanie | 

nika daj znac jak poszlo: ja w przyszlym tyg. ide do lekarza wiec zanim bede miala zrobiona kolonoskopie to troszke minie. Ale dam znac   | 
|     |   | 
|  2009-02-01, 21:16 | #404 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2009-02-01, 22:30 | #405 | 
				 | 

wiecie co dziewczynki..czytałam sobie ostatnio ksoazecze dr michała tombaka.. i tak jest dietka oczyszczajaca 3 dniowa etc i sa w niej sucharki  jako skłądnik powiem wam ze jedzac dzis sucharki i warzywka a nawet cukier jadłam! a biegałam d łązuenki 3 razy....moze warto spróbowac jak myslicie?:P

__________________     | 
|     |   | 
|  2009-02-02, 12:53 | #406 | |
				 | 

Cytat: 
  jutro ide do lekarza wiec dowiem co i jak ehh.... bardzo sie boje, ale mysl ze po tym badaniu bede wiedziec co mi jest, daje mi sile zeby jednak pojsc do lekarza.... W koncu badanie jak badanie.. wszystko jest dla ludzi   
				__________________ ... ............Może nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę    | |
|     |   | 
|  2009-02-02, 17:56 | #407 | 
| Raczkowanie | 

ok   trzmam kciuki.. fajnie Ci ty jutro juz bedziesz wiedziec.. ja w przyszly poniedzialek dopiero do lekarza ide.. i dopiero on tam zleci badanie mam nadzieje ze kolonoskopie bo bedzie najlepiej widac co mi jest. To trzymaj sie , buziaczki   | 
|     |   | 
|  2009-02-02, 18:14 | #408 | 
				 | 

Kurcze ale ciesze sie, ze nie tylko ja mam takie problemy z jelitami ehhh jakos mi lzej na sercu hehh    
				__________________ ... ............Może nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę    | 
|     |   | 
|  2009-02-02, 19:35 | #409 | 
| Raczkowanie | 

no widzisz.. hehe  ja sie bardzo martwie bo widzisz,  ze tak zapytam wprost.. czy Twoj stolec jest normalnie uformowany? bo ja sie bardzo boje tym, ze moj jest cienki, zwezony czasem wrecz olowkowaty..dlatego to jest glownym powodem mojego zgloszenia sie do lekarza.. martwie ze to moze byc jakis guz, polip..czarne mysli mnie nachodza..;( | 
|     |   | 
|  2009-02-02, 21:26 | #410 | |
				 | 

Cytat: 
   A odczuwasz ciagly bol w podbrzuszu i masz zaparcia?? 
				__________________ ... ............Może nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę    Edytowane przez nika_88 Czas edycji: 2009-02-02 o 21:33 | |
|     |   | 
|  2009-02-02, 21:45 | #411 | 
| Raczkowanie | 

dokladnie.. ja to samo czytalam ze moze to byc zwezenie jelit, odbytu, wrzodzejace zapalenie jelita grubego.. matko.. natomiast dziwie sie bo nie wiem czy mozna to nazwac zaparciami poniewaz wymoglam u siebie taki nawyk ze chodze do kibelka codziennie rano , no i jakis tam efekt jest tylko tak jak pisze sa ta cienkie stolce, i male. i raczej nie odczuwam bolow brzucha czy nabrzmialosci. Martwia mnie tylko te zle uformowane stolce, jakby cos je blokowalo.. aha dodam jeszcze ze mam uczucie niepelnego wyprozniania sie.. jakym cos tam jeszcze czula;/ Edytowane przez nusia12345 Czas edycji: 2009-02-02 o 21:50 | 
|     |   | 
|  2009-02-02, 22:15 | #412 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

dziewczyny, ja oprozniam sie raz na miesiac, przy okresie  koszmar czesto zwijam sie z bolu chce a nie moge pomaga mi tylko herbatka Lisc Senesu, jesli chodzi o Active mozna je jesc przez 14 dni inaczej sie mozna uzaleznic tak mi powiedzial moj lekarz | 
|     |   | 
|  2009-02-02, 22:19 | #413 | 
| Raczkowanie | 

tak rok temu bylam u gastrologa i zlecil mi badania na krew utajona wyszlo negatywnie wiec stwierdzil ze to problem czynnosciowy.pilam tez activie przez 2 tyg ale mi to nic specjalnego nie daje. raz na miesiac?? to mozna skretu kiszek dostac.. w takich przypadkach moze sprobuj lekow przeczyszczajacych..   | 
|     |   | 
|  2009-02-02, 22:22 | #414 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Aspekty, które trzeba mieć na wsględzie.  ACTIMEL dostarcza organizmowi bakterię zwaną L.CASEI. Ta substancia jest wytwarzana w naturalny sposób przez 98% organizmów, lecz kiedy dostarcza się jej dodatkowo przez dłuższy czas, organizm przestaje ją produkować i stopniowo „zapomina”, co musi robić i jak robić, przede wszystkim u osobników poniżej 14 lat. W rzeczywistości (actimel) pojawił się jako lek dla tych niewielu ludzi, którzy nie wytwarzają tej bakterii, ale ilość tych osób okazała się tak niewielka, że lek ten okazał się nieopłacalny. By go zrobić opłacalnym sprzedano jego patent firmom żywnościowym. Departament Zdrowia zobowiązał ACTIMEL (firmę produkującą) do zaznaczenia w swoich reklamach, że produktu tego nie należy spożywać przez dłuższe okresy i firma ta dopełniła tego obowiązku, ale w formie tak zakamuflowanej, że żaden z konsumentów nie zauważy tego ostrzeżenia. (W każdym kraju wykorzystuje się inne kruczki językowe...przypisek mój) Jeśli któraś matka decyduje sięn a uzupełnienie diety żywnościowej swojego dziecka ACTIMELEM, nie zauważy żadnego ostrzeżenia o niestosowności jego użycia i nie dowie się, że może powodować poważną krzywdę w przyszłości, spowodowaną manipulacjami reklamowymi, aby powiększyć zyski producentów. MIALAM OD LEKARZA JESZCZE O ACTIVI ALE NIE WIEM GDZIE ZAPODZIALAM | 
|     |   | 
|  2009-02-02, 22:23 | #415 | 
| Raczkowanie | 

mi takie rzeczy  nie pomagaja.. tak jak napisalam w poprzednich postach mam problem z nieprawidlowa forma stolca..dlatego w przyszlym tyg. do lekarza.

Edytowane przez nusia12345 Czas edycji: 2009-02-02 o 22:28 | 
|     |   | 
|  2009-02-03, 10:01 | #416 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-08 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Spróbowałam nasion babki płesznik. I jestem w szoku... stosuje od kilku dni i codziennie normalnie do kibelka     | 
|     |   | 
|  2009-02-03, 15:13 | #417 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-10 
				 | 

mi osobiście w koncu  pomoga herbata oraz ciepła woda z takim rozcieńczanym sokiem malinowym ;p

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2009-02-03, 17:28 | #418 | 
				 |  Dot.: Zaparcia 

Cześć kobietki, ja zażywam blonnik sypki o którym wcześniej byla mowa, narazie nie widze duzych efektów, moze to kwestia stosowania (zażywam go od 4 dni) ale brzuch mnie nie boli i czuję się w miarę lekko, w każdym razie polecam, a na lepsze efekty pewnie jeszcze pare dni musze poczekac.na tym etapie, na którym biorę jestem w miarę zadowolona   niesttey dosc drogi jest. 17 zł. | 
|     |   | 
|  2009-02-03, 18:03 | #419 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ ... ............Może nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę    | |
|     |   | 
|  2009-02-06, 13:42 | #420 | 
				 | 

hej   , chodzi mi dokładnie o blonnik Xenea. ale powiem wam szczerze, ze jak dla mnie to on jest okropny w smaku :P troche pomaga, ale biore go juz tydzien i spodziewałam się lepszych efektów, dlatego następnym razem wypróbuje w tabletkach. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

. Przez pewien czas pomagał mi forlax, może też spróbuj. Albo trzy miski truskawek + 1,5 litra wody, chociaż to niezdrowa mieszanka^^ (dobra, nie polecam jednak).
. Przez pewien czas pomagał mi forlax, może też spróbuj. Albo trzy miski truskawek + 1,5 litra wody, chociaż to niezdrowa mieszanka^^ (dobra, nie polecam jednak).