|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaparcia
Asiatt- betavenu biorę 2-3 łyżeczki na szklankę wody, na razie używam go raz dziennie przed śniadaniem
|
|
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
no coz mam ten sam problem lekarka przepisała mi colon c zobaczymy czy zadziala, bo sie czuje napmpowana jak balonik
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Słyszałam,że najlepsze są zielone warzywa Siemie lniane jest dobre słyszałam,ale osobiście na człowieku nie testowałam weterynarz polecił mi to dla psa by podawać do picia i poprawiło się trawienie u mojego psiaka
|
|
|
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh, siemię lniane jest zdrowe więc bez żadnych obaw ; d No możesz jeszcze otręby spróbować sa w różnych smakach, jest mnóstwo sposobów w sklepach, na pewno coś pomoże ;d Polecam też stronę gdzie możesz poczytać o błonniku pokarmowym i wgl; http://blonnikpokarmowy.fm.interia.pl/
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
To ja też polecę kilka stron o owsie i nie tylko
![]() http://zdrowie.flink.pl/owies.php http://www.e-figura.pl/p16966-2008-07-16-13:53:37.html - to tak przy okazji owsianki ![]() w Twoim stanie zawsze warto skonsultować się dodatkowo z lekarzem
|
|
|
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
no więc dziewczyny betaven ma jeszcze jedną zaletę
)) ubyło mi 2 kg!!!!!takze alfa - dziekuje jeszcze raz za rade.... jeden problem z glowy , i to ten bardzo niemily.... |
|
|
|
|
#488 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny ja moge wam polecic lisc selesu- wszystko inne co probowalam dzialalo na krotki czas a ta herbatka dziala bez zarzuyu
polecam |
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
Potwierdzam!!! i nie polecam!
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
Ja też od dłuższego czasu mam problem z zaparciami. Jem ciemne pieczywo (2-3 razy dziennie) + zielona herbata, woda niegazowana, sery, warzywa, jogurt naturalny, jabłka, ograniczam cukry, a problem nie znika. mam już tego dość :|
|
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
poczytaj sobie forum, na pewno coś znajdziesz co ci pomoże na twoją dolegliwość.
|
|
#493 |
|
Przyczajenie
|
pije ta herbate tylko w tedy jak juz czuje se jak prawdziwy balon
probowalam juz chyba prawie wszystkigo, ale sie bardzo szybko uodparniam czytalam o betovenie dziewczyny pisza ze pija to codziennie, ale czy przy tym jelita tez sie nie rozleniwia? |
|
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
Nie sądzę by betaven rozleniwial jelita, w końcu to blonnik - mysle ze efekt podobny do spozycia kiku talerzy owsianki czy tez kilku porcji otrebow tylko szybciej, wygodniej i duzooooooooooo mniej kalorii!!!!
"Zawartość beta-glukanu w Betavenie jest 6-cio krotnie wyższa niż w otrębach owsianych* i 10-cio krotnie wyższa niż w płatkach owsianych co oznacza, że 20g (36 kcal) Betavenu, zawiera tyle samo beta-glukanu co 120g (480 kcal)otrąb owsianych lub 200g (700 kcal) płatków owsianych. " -www.betven.pl ale w sumie - mogę przestac o brac na kilka dni - i zobacze efekt - czy czasem nie rozleniwia jelit- tylko bede musiala jesc bardzo duzo owocow i warzyw - bo inaczej to niby jak mam sobie dotarczyc blonnik - ktory co by nie mowic - jest opowiedzialny za nasze wyproznianie.... |
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
nie macie wzdeć od tego błonnika?
|
|
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
trzeba zaczac od malych dawek wtedy nie ma sie wzdec ani zaparc- ja zaczynalam od polowy lyczki betavenu - tylko przed sniadaniem- teraz jem 2-3 dwa razy dziennie i jest ok
|
|
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Ja osobiście wszystkim znajomym go polecam
teraz będę robiła większe zamówienie, bo kilka koleżanek też cierpi z powodu zaparć ...To straszne jakie mi świństwa na co dzień jemy zawsze jak się najem i mam wzdęcia to Betaven też jest mile widziany
|
|
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
czy ktoś tu już próbował Gestu Muszli??
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Nareszcie mam net
Zatem Betaven nie uzależnia - przetestowałam, nie brałam go cały tydzien i było ok, nie było zaparć, ale pilnowałam się i jadłam dużo owoców i warzyw... niestety nie umiem się pilnować zawsze, dlatego wspomaganie jest mi potrzebne, no i trochę przy Betavenie chudnę )
|
|
|
|
|
#501 |
|
Przyczajenie
|
Dot.:Zgubne skutki lewatywy pomocy !!!
Odkąd pamiętam cierpiałam na przewlekłe zaparcia.. pewnego dnia ktoś poradził mi, żebym zrobiła sobie lewatywę.Przyniosła szybką ulgę,więc bardzo mi się spodobała ta metoda.Niestety zaczęłam stosować ją bezmyślnie, dzień po dniu.. wraz z lekami przeczyszczającymi.Doprow adziłam do tego, że nie jestem w stanie sama się wypróżnić.Odczuwam taką potrzebę (2 razy dziennie) ale nie mogę sama jej zaspokoić bez przeprowadzenia lewatywy.Nie chcę już dłużej się męczyć, wstawać o 5 rano i przesiadywać w toalecie.To nie życie.. to wegetowanie. CZY KTOŚ MOŻE MI POMÓC, PORADZIĆ ? JAK PRZYWRÓCIĆ PRACĘ JELIT ??? z góry dziękuję za każdą odpowiedź
|
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
to co sobie zafundowałaś jest naprawdę niefajne
współczuję. ja nigdy takich sposobów jak lewatywa i tabletki przeczyszczające nie próbowałam. testowałam różne błonniki, ale w proszku nie w tabletkach ( bo w proszku jest więcej błonnika) no i ten który poleciła mi dziewczyna z tego forum tj betaven - jest najlepszy. nie jest może tani (ok 38zl) ale rewelacja. miałam problemy z zaparciami, zadażalo mi sie raz na 2-3 dni, nie czułam się z tym dobrze. staram się jeść też dużo owoców i warzyw - ale niestety czasem jest z tym duży problem - dlatego biorę ten suplement. Po betavenie jest tez tak ze po jakichs 2-3 godzinach juz odczuwam efekt. testowałam też czy uzależnia - mnie nie - robiłam przerwy i bylo ok. takze jak masz ochote to sprobuj. mysle tez ze dobrze by bylo zebys udala sie do lekarza - choc wszystko zalezy od tego na jakiego trafisz - ja ostanio bylam u 3 pod rzad - i dopiero ten trzeci wpadl na to ze mam zapalenie oskrzeli, a co wycierpialam to moje....
|
|
|
|
|
#503 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź
U lekarza już z tym byłam i tradycyjnie dowiedziałam się, że z czasem minie, że to poiwkłania po chorobie woreczka żółciowego (miałam kamicę) ale nie mijało, a ja dalej nie mogłam z tym żyć... teraz to dopiero piekło
|
|
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
nie ma za co - w końcu tu sobie pomagamy
ale może powinnaś iść do innego lekarza? albo drugi raz? w końcu w naszym kraju znaleść dobrego lekarza to cud.... niestety....także mam nadzieję że znajdziesz sposób na poprawę pracy swoich jelit.
|
|
|
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
Na jak długo starcza wam ten Betaven?
|
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
opakowanie jest spore - tzn jest chyba 200g ale to jest leciutkie, mi starcza na jakies 2-3 tygodnie w zaleznosci ile tego biorę (staram się 2-3 razy dziennie po 2 płaskie łyżeczki) - czasem jak gdzieś wyjadę i zapomnę - to na dłużej
|
|
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
Whitee, a gdzie go zamawiasz? Pytałam u siebie w sklepie ze zdrową żywnością i nic o nim nie słyszeli.
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc zamawiam z koleżanką przez internet wygodniej, a paczka jest szybko.Hmm.. a ten 'gest muszli.." to jest co? To o czym myślę..?
|
|
|
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Kupuję przez stronę - na betaven.pl jest zakładka sklep, kupuję też dla moich koleżanek - więc wychodzi trochę taniej - bo za pobranie liczą 14zł, moja koleżanka jeździla swego czasu przez otrębusy/k wawy - tam jest taka hurtownia ze zdrową żywnością i tam jest napewno - i można kupować detalicznie - widziałam też na allegro kiedyś, moja ciotka wiem że kupuje też w aptece w wawie, gdzieś koło lodygowej chyba, a tak to ciężko mi powiedzieć w innnych miastach
|
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Na allegro tez można kupić za 39 zł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

zębole