|  2010-08-17, 11:32 | #811 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Dot.: Zaparcia

Hej! Ja mam 17 lat i mam podobne problemy. W wc jestem 1-2x na tydzień...makabra. Ale ja ten problem mam odkąd pamiętam. Nie wiem skąd on się u mnie wziął, gdyż jem bardzo zdrowo. Ograniczam czekoladę, kakao i ogólnie słodycze, tłuszcze, inne cukry proste,a jem mnóstwo owoców, warzyw surowych, otrębów z jogurtami,maślankami, mlekiem (codziennie rano płatki z mlekiem - mniam! i czasem w ciągu dnia także). Wczoraj zjadłam kilogram śliwek i nic... nie chcę się faszerować tabletkami, gdyż to może pogorszyć sytuacje  POMÓŻCIE | 
|     |   | 
|  2010-08-17, 14:48 | #812 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

dziewczyny mialam tez ten problem...chodzilam 2 razy w tyg do wc masakra jakas....zaczelam pic kawe, sypana z mlekiem...po jakims tyg  picia wszystko wrocilo do normy chodze rano i wiczorem czasem.... tak na mnie kawa dziala....dodam ze pierwszty tydzien pilam codziennie teraz pije 3,4 razy w tyg bo polubilam a "kupa" juz we mnie nie siedzi   | 
|     |   | 
|  2010-08-17, 19:07 | #813 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

wiadomo ze kawa pomaga, ale nie mozna pic na czczo i taka sypana jest niezdrowa, no ale jak ktos lubi to trudno   | 
|     |   | 
|  2010-08-17, 21:36 | #814 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Górny Śląsk 
				 | 

Znalazałam w necie takie rady, może komus coś spasuje: 1SUSZONE OWOCE Jednym z najbardziej znanych i najczęściej polecanych domowych sposobów na zaparcia jest spożywanie suszonych śliwek, moreli i fig. Zaleca się przed snem zjeść kilka owoców. Można je wcześniej wymoczyć w wodzie (niektórzy polecają picie tej właśnie wody, pozostałej po wymoczeniu owoców). 2MIÓD I WODA Miód, który ma szerokie zastosowanie przy różnych dolegliwościach, sprawdza się również przy zaparciach. Łyżkę miodu rozpuszczamy wieczorem w ciepłej, przegotowanej wodzie (niewrzącej!) i zostawiamy na noc. Rano wypijamy. 3DIETA BOGATA W BŁONNIK Jeśli często zdarza nam się mieć zaparcia, powinniśmy wzbogacić dietę o większe ilości błonnika. Błonnik oczyszcza organizm z toksyn, reguluje pracę układu pokarmowego oraz pobudza ruch robaczkowy jelit zapobiegając zaparciom. Błonnik zawarty jest w chlebie razowym, otrębach, marchwi, jabłkach, grochu, fasoli czerwonej i białej, soi a także w kapuście brukselce i cebuli. 4OWSIANKA KARINKI Szklankę wody wlewamy do małego garnka z dodatkiem łyżki masła. Wsypujemy około 3 / 4 szklanki płatków owsianych (ewentualnie z dodatkiem płatków jęczmiennych lub orkiszowych). Wsypujemy 2 łyżki wyłuskanych nasion słonecznika, łyżkę pestek dyni, małą łyżeczkę siemienia lnianego, garść rodzynek, suszonych śliwek i moreli. Do tego dodajemy pół szklanki otrębów pszennych lub orkiszowych. Garnek wstawiamy na mały ogień i podgrzewamy cały czas mieszając. Kiedy doprowadzimy owsiankę do wrzenia, będzie ona gotowa do spożycia. Jeśli nasza owsianka będzie zbyt wodnista, możemy dodać do niej więcej otrębów lub kaszę mannę. Spożywamy z jogurtem lub z dżemem. Owsianka według tego przepisu to sprawdzony sposób na zaparcia. Zawarte w owsiance produkty są bardzo bogate w błonnik. 5 LEKKA ZUPA Do przygotowania zupy potrzebujemy marchewkę, pietruszkę, mały seler i 3 kartofle. Warzywa szatkujemy lub miksujemy w mikserze i zalewamy pól litrem wody. Gotujemy przez 15 minut i dodajemy 2 łyżki otrębów i 2 łyżki siemienia lnianego. Jemy codziennie na czczo. 6BURAK I KMINEK Buraka trzemy na drobnej tarce i dodajemy do niego łyżeczkę mielonego kminku, łyżeczkę oleju oraz szczyptę soli. Całość mieszamy ze sobą i jemy na czczo 10 łyżek. Zaparcia powinny ustąpić po 3 dniach. 7MIESZANKA ZIOŁOWA Mieszamy ze sobą po 50 gram suszu z kory wierzby, ziela drapacza, kłącza rzewienia, ziela dziurawca, korzenia kozłka, liścia melisy, korzenia arcydzięgla, korzenia omanu oraz kwiatu ślazu. Z tak przygotowanej mieszanki bierzemy łyżkę stołową ziół i zalewamy wrzątkiem. Parzymy pod przykryciem przez 15 minut. Pijemy po obiedzie i po kolacji. 8NAPAR ZE ŚLIWEK Śliwki prócz słodkiego smaku, mają właściwości odżywcze i lecznicze. Bogate są w kwasy organiczne, witaminy C, E, PP a także w beta karoten oraz w magnez, wapń żelazo, potas i błonnik, który poprawia pracę jelit. Aby przygotować napar na zaparcia, 5 suszonych śliwek zalewamy szklanką wrzątku i odstawiamy na noc. Rano wypijamy napar i zjadamy śliwki. 9RADY DLA CIERPIĄCYCH NA ZAPARCIA 
 Od jutra spróbuje z tą wodą z miodem, ta owsianka jest dość ciekawa. | 
|     |   | 
|  2010-08-17, 21:58 | #815 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Mi na zaparcia pomaga o 1 piwo za dużo    
				__________________   | 
|     |   | 
|  2010-08-17, 22:34 | #816 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: The Wild East 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2010-08-17, 22:43 | #817 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | 

Czarna Asia, daj znać jutro czy pomogło, i w razie jak pomoże to - jak smakuje   
				__________________ NIE MA MNIE TU! | 
|     |   | 
|  2010-08-18, 08:03 | #818 | 
				 | 

Znalazałam jeszcze to: W zaparciach atonicznych, stosuje się dietę bogatoresztkową obfitującą w błonnik pokarmowy, zwłaszcza jego nierozpuszczalną frakcję ( celulozy, hemicelulozy, ligniny ). Odgrywa on w diecie bardzo ważną rolę : - zwiększa objętość mas kałowych - wiąże wodę ( przez co nawadnia masy kałowe, poprawiając ich konsystencję ) - przez mechaniczne drażnienie jelit, przyspiesza przesuwanie się mas kałowych w jelitach, a co za tym idzie, ich wydalanie Dieta powinna zawierać 30 – 50g błonnika. Dobrym jego żródłem są otręby pszenne, grube kasze, ciemny ryż, pieczywo razowe, buraki, papryka, kiszona kapusta, owoce zawierające drobne pestki ( maliny, truskawki, porzeczki, agrest ). W diecie bogatoresztkowej mają zastosowanie suszone owoce, zwłaszcza śliwki, morele, rodzynki. Korzystne działanie na perystaltykę jelit mają również kawa prawdziwa, esencjonalne buliony, rosoły, jogurt, kefir, śmietanka, kompoty z suszonych śliwek, soki owocowe, wody mineralne, siemię lniane, potrawy ostro przyprawione, zimne napoje. Potrawy mogą być przyrządzane różnymi metodami (gotowanie, duszenie, pieczenie, smażenie ).. W zaparciach spastycznych, kiedy występują stany skurczowe oraz zapalne jelit, a także wzdęcia, obowiązuje dieta łatwo strawna z ograniczeniem błonnika w postaci surowej. 1. Dieta powinna oszczędzać chory narząd (jelita ), a jednocześnie dostarczać odpowiednią ilość treści pokarmowej i płynów, aby zwiększyć objętość stolca i odpowiednio go nawodnić. Błonnik podaje się w postaci warzyw i owoców gotowanych i rozdrobnionych oraz w postaci przecierów i surowych soków. Można stosować namoczone suszone śliwki ( szczególnie na czczo ). 2. Z diety wyłącza się produkty zawierające błonnik nierozpuszczalny: pieczywo razowe, grube kasze ( gryczana, pęczak ), otręby pszenne, warzywa i owoce w postaci surowej. Stosuje się pieczywo pszenne, jasne, czerstwe. 3. Zaleca się produkty wzmagające procesy fermentacyjne w jelitach ( cukier buraczany, cukier mleczny, woda z miodem, soki owocowe, warzywne, zsiadłe mleko, jogurt, kefir ). 4. Korzystnie działają tłuszcze łatwo strawne takie jak masło czy oliwa, podawane na czczo.Ułatwiają one przesuwanie się mas kałowych w jelitach. 5. Należy ograniczyć spożycie mięs bogatych w tkankę łączną ( błony, ścięgna, powięzi ), gdyż białko tych mięs wzmaga skurcze jelit. Wskazane jest chude mięso (cielęcina, chuda wołowina, drób, królik ), oraz chude ryby ( dorsz, sandacz, szczupak, morszczuk, lin ). 6. Ogranicza się używki: mocną kawę, herbatę ( zawierają one kofeinę i teinę, które zwiększają kurczliwość mięśniówki jelita cienkiego i grubego, nasilając dolegliwości ), z tego samego powodu ogranicza się alkohol. 7. Nie należy pić napojów gazowanych, ( przyspieszają one perystaltykę jelit, są również przyczyną gromadzenia się nadmiernej ilości gazów w przewodzie pokarmowym ). 8. Z diety wyklucza się warzywa i owoce wzdymające ( kapusta, groch, cebula, pory, ogórki, czosnek, gruszki, czereśnie, śliwki ). 9. Nie należy jeść produktów o działaniu zapierającym ( ryż, mąka ziemniaczana, żelatyna, czekolada, napoje garbnikowe ). 10. Posiłki należy spożywać w spokojnej atmosferze, bez pośpiechu .Należy jeść posiłki mniejsze objętościowo, ale za to częściej ( 4 –5 razy dziennie ). 11. Należy pamiętać o wypijaniu odpowiedniej ilości płynów 1,5 – 2l dziennie najlepiej w postaci niegazowanej wody mineralnej, soku jabłkowego, winogronowego, kefiru. JADŁOSPIS W ZAPARCIU ATONICZNYM I ŚNIADANIE Woda przegotowana z miodem na czczo, Pieczywo razowe z masłem, szynka, sałatka z papryki czerwonej, cebuli i jabłka z olejem. II ŚNIADANIE Koktajl z kefiru i malin, drożdżówka. OBIAD Barszcz czerwony z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz z indyka, surówka z kiszonej kapusty, kompot z suszonych śliwek. PODWIECZOREK Jogurt naturalny z musli z suszonymi owocami. KOLACJA Pieczywo razowe z masłem, jajecznica z pomidorami, woda przegotowana z miodem. JADŁOSPIS W ZAPARCIU SPASTYCZNYM I ŚNIADANIE Pieczywo pszenne z masłem, szynka drobiowa, sałatka jarzynowa z olejem, herbata z miodem i cytryną. II ŚNIADANIE Jabłko pieczone z dżemem, biszkopty, woda mineralna nie gazowana. OBIAD Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki puree, pulpety z kurczaka, buraczki, kompot morelowy przetarty. PODWIECZOREK Jogurt owocowy KOLACJA Pieczywo pszenne z masłem, papryka faszerowana mięsem i warzywami, napój z kefiru i koperku. | 
|     |   | 
|  2010-08-18, 18:30 | #819 | |
| Rozeznanie | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2010-08-21, 15:11 | #820 | 
				 | 

Miałam dać znac jak wypróbuję któryś z sposobów przeze mnie wklejonych. Woda z miodem na mnie nie działa. Działą za to owsianka Karinki. Ta porcja podana wyżej w przepisie jest dość duża. Rano zrobiłam sobie: 3 łyzko płatków owsianych, 2 łyzki otrąb pszennych, 1 łyzka owsianych, łyzeczka słonecznika, pestek dyni, rodzynek, dwie suszone pokrojone śliwki zalałam woda i zagotowałam, do tego po zagotowaniu dodałam cynamon, słodzik (1 tabl.) i pół natur. jogurtu. Smaczne, pozywne, sycące. Efekt był za parę godzin. Po pierwszej próbie też był efekt. Trzeba pamiętać o piciu wody.

| 
|     |   | 
|  2010-09-14, 18:36 | #821 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

Wspaniały post- skopiowałam i rozesłałam rodzinie  . Moje zaparcia zaczęły się w ciąży i dzięki koleżance poradziłam sobie : przywiozła mi z Czech "Błonnik dla dzieci + probiotyki czeskiej firmy ASP, delikatny błonnik owsiany dla dzieci od 12 miesiąca życia + 7 różnych kultur bakterii + prebiotyk wspomagający namnażanie tych dobrych bakterii. Dziewczyny: REWELACJA. Byłam na takim etapie że czopków mogłam zaaplikować 2 i nic się nie działo.  Po 3 dniach przyjmowania błonnik RUSZYŁO się. Nie bardzo wierzyłam w sprawczą moc, bo brałam Colon C (miałam po nim potworne wzdęcia i zgagę). Do końca ciąży brała 3 miarki preparatu dziennie. Były problemy z kupieniem, ale teraz jest już do kupienia w Polsce. Ostatnio znajoma kupowała dla swojego syna w Domuzdrowia.pl, ale mozna tez na stronie http://www.zdrowybrzuszek.pl/shop/ Można dodać do wszystkiego- zupy, soku, jogurtu. Nie pęcznieje, nie żeluje, jest bez smaku i zapachu. | 
|     |   | 
|  2010-10-01, 13:18 | #822 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

dziwczyny nigdy nie stosujcie przeczyszczaczy, jak ciezko psychicznie je odstawic! apokalipsa, nie tyle ze problem z wyproznianiem - co czuje sie ciagle gruba! jak rano po garsci xenny nie pojde na 30 sekunt oproznic sie z jedzienia.........

| 
|     |   | 
|  2010-10-11, 21:54 | #823 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

też trochę czasu stosowałam xennę i mam wrażenie że w miarę brania trzeba tych tabletek brać więcej by pomogło.. (nie mój nick nie ma nic wspólnego z tym produktem :P) | 
|     |   | 
|  2010-10-11, 22:52 | #824 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

ja dosypuję    otręby do zupy, jogurtu, kefiru (który sam w sobie jest przeczyszczający)

| 
|     |   | 
|  2010-10-11, 22:56 | #825 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

ja staram się jeść dużo błonnika, bo jednak syci i pomaga szybciej niż jakikolwiek lek

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-10-12, 16:20 | #826 | 
				 | 

Próbowałam wszystkich śliwek sriwek, jedyne co działa pobudzająco u mnie to tabletki. Wiadomo że tabletki czy herbatki przeczyszczające, olej rycynowy, są do stosowania w sytuacjach ekstremalnych - ale tydzień bez toalety to chyba właśnie ekstremalna sytuacja jest. Mogłam zjeść karton śliwek i tylko brzuch mnie rozbolał. Z leków polecam radirex, a z aptecznych generalnie olej rycynowy. Wzięłam jednego dnia i po trzech dniach, potem jakoś poszło z górki przy moich zaparciach ;p

| 
|     |   | 
|  2010-10-12, 19:47 | #827 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

no ja też, zmieniłam dietę (codziennie rano z jogurtem jem Vitalio jabłkowe) i trochę więcej ruchu zwłaszcza w okolicy brzucha – brzuszki, gimnastyka i jakoś to idzie... ale ja bardziej to pod kątem odchudzania niż walki z zaparciami, bo to mi się rzadko zdarza... i z przeczyszczającymi rzeczami jest tak że umieram ze strachu by mnie nie złapało "przeczyszczenie" gdzieś w trasie, oj by było   | 
|     |   | 
|  2010-10-13, 08:42 | #828 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Witam, Przychodze do Was z nietypowym problemem, mam nadzieje ze poradzicie mi cos w mojej sytuacji. Kiedys cierpiałam na zaparcia i walczyłam z nimi Figurą 1, napewno wiecie ze to harbata przeczyszczająca. Wiec tak walczyłam ze piłam 2 herbaty dziennie codziennie od jakiegos czasu. Teraz dowiedziałam sie ze jestem w ciazy i momentalnie odstawiłam herbate, ale pojawil sie znowu problem z zaparciami, moje jelita sa tak rozleniwione, ze nie wie czy sliwki, otreby i wszystkie inne naturalne metody pomoga? Nie moge rowniez cwiczyc, raczej prowadze siedzacy tryb zycia wiec nie wiem czy wiecj krzywdy nie zrobiłabym teraz dziecku biegajac czy robiac brzuszki.. Wiec, co mozecie mi poradzic? 
				__________________ 13.06.2011 Moje Szczęście | 
|     |   | 
|  2010-10-13, 09:57 | #829 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: The Wild East 
				 | 

Cytat: 
  Na mnie to chyba nic nie działa. Wcześniej piłam inną herbatkę o nazwie Figura (bez żadnych numerków) i ona działała, ale tylko odchudzająco. Ponadto tego typu herbaty zawierają senes, który na dłuższą metę może właśnie rozleniwiać jelita  dlatego myślę, że takie wynalazki lepiej sobie darować, bo będzie gorzej niż wcześniej. Co do ćwiczeń może postaw na spacery, jakieś wycieczki rowerowe, lekką gimnastykę w domu, dużo pij wody i nie wiem, czy w Twoim stanie to wskazane, ale może czerwona herbata by pomogła? Niektórzy twierdzą, że ma działanie przeczyszczające (czego ja nie stwierdziłam, ale moim przypadkiem nie ma się co sugerować  ) | |
|     |   | 
|  2010-10-13, 10:02 | #830 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
  Tak, wlasnie pilam figure 1 z senesem, taka w zielonym opakwaniu. Zaparzałam 2 torebki wieczorem, piłam i rano było dobrze. Teraz nie wiem jak to bedzie po jej odstawieniu... 
				__________________ 13.06.2011 Moje Szczęście | |
|     |   | 
|  2010-10-13, 22:01 | #831 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: tę cza cza cza! 
				 | 

na mnie najbardziej działa ruch, ruch i jeszcze raz ruch!  w wakacje wyjechałam z koleżankami na 4 dni do Krakowa i ja, wiecznie mająca problemy z zaparciami przez 4 dni 2 razy dziennie się wypróżniałam bez ŻADNYCH problemów. jak to robiłam? rano, ok. 9tej po 20 min. porannym rozciąganiu i serii brzuszków zjadałam mały jogurt naturalny z masą płatków śniadaniowych branflakes, do tego jabłko + kawa zbożowa dosłownie z malutkim dodatkiem mleka. po śniadaniu jakieś 0,5h. odpoczynku- tj. posiadówka na kanapie  później caaały dzień łażenia, ruchu po drodze jakieś jabłko i po jakichś 2 h na obiad jadłam bułkę pełnoziarnistą + kefir/jogurt naturalny, po godzince od tego posiłku porcja lodów z Mcdonalda (zwykłych, śmietankowych w cieniutkim wafelku) i cały czas łażenie, łażenie, łażenie, a do tego zwykła woda mineralna niegazowana. wracałyśmy późno, więc nie czas na jedzenie. i takim oto sposobem wypróżniałam się rano po śniadaniu bezpośrednio i po powrocie do mieszkania również. samopoczucie? CZUŁAM SIĘ PRZEGENIALNIE, NAJEDZONA, A Z DRUGIEJ STRONY LEKKA i poczucie płaskiego brzuszka. niestety nie mam możliwości już pozwalać sobie na tyle ruchu - szkoła, obowiązki, wieczny brak czasu i cała reszta. zamiast tego jest ograniczony ruch, kompulsy takie, że nie daje sobie z nimi rady, zaparcia, złe odżywianie, brak czasu na ćwiczenia, wieczne nie wyspanie. ja chcę WAKACJE! ;O 
				__________________ może dotąd zaniedbywałam modlitwę, ale teraz, jeśli tam jesteś, proszę, uratuj mnie SUPERMANIE!  } "ciało pielęgnuje, bo jest domem duszy i gdy mi jest dobrze - moja dusza mruczy."  Edytowane przez Qunia Czas edycji: 2010-10-13 o 22:05 | 
|     |   | 
|  2010-10-13, 22:15 | #832 | 
				 | 

ja mam straszny problem, błagam nie proponujcie mi suplementów diety czy cud herbatek ani domowych sposobów... wypiłam dziś sporą porcję gorzkiej soli i trzy tabletki radirex, toaletę odwiedziłam raz "nieznacznie"... | 
|     |   | 
|  2010-10-14, 18:11 | #833 | 
				 | 

czesc dziewczyny ja tez dlugo walczylam z zaparciami, szczegolnie od kuedy przeszlam na "zdrowe odzywianie" - mialam wrecz wrazenie ze jedzenie niewielkich porcji, nawet czesto, ale niewielkich jakos nie "popycha" tego wszystkiego w jelitach... musze wam powiedziec ze najskuteczniejsza jak na razie (od dwoch tygodni wszystko super regularnie!) jest pita na czczo ciepla przegotowana woda... niby nic a dziala... rano zawsze jest w czajniku troche wody z poprzedniego wieczora, podgrzewam ja troszeczke i wypijam pol kubka przed sniadaniem.. a po sniadaniu do kibelka   | 
|     |   | 
|  2010-10-14, 19:05 | #834 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Pomorze:) 
				 | 

ja mam niezawodny sposob, prosty i skuteczny....tez nie dzialaly na mnie zadne srodki na przeczyszczenie a to pomaga rewelacyjnie   mysle ze jak wyprobujecie to bedziecie przeszczesliwe  wystarczy polknac jakies 2-3lyzki sezamu(jesli zaparcie jest wielkie to mozna podwoic albo potroic dawke  ), absolutnie nie wolno go rozgryzac, polykac tak w calosci zapijając wodą. i tyle  naprawde dziala   
				__________________ "Kiedy jesteś zły, policz do dziesięciu, ale kiedy jesteś wściekły, to przeklinaj." Mark Twain | 
|     |   | 
|  2010-10-14, 20:09 | #835 | |
				 | 

Cytat: 
 a co do sposobów na nie to na mnie działa czerwona, sypana herbatka bio activ ze zwiększoną liczbą łyżeczek na szklankę, ale nie można pić jej często, bo organizm się przyzwyczaja ( ja piję jakoś raz/dwa razy [to chyba już za dużo nawet] w tygodniu). po wypiciu takiej szklaneczki piorunem lecę do łazienki.  a i wypicie odpowiedniej liczby płynów też ma znaczenie nie małe, bo im więcej pijemy tym... nazwę to... większy poślizg     
				__________________ może dotąd zaniedbywałam modlitwę, ale teraz, jeśli tam jesteś, proszę, uratuj mnie SUPERMANIE!  } "ciało pielęgnuje, bo jest domem duszy i gdy mi jest dobrze - moja dusza mruczy."  | |
|     |   | 
|  2010-10-14, 21:12 | #836 | 
				 | 

Jestem zadowolona bo po tej gorzkiej soli i radirexie odwiedziłam toaletę wczoraj raz i dziś dwa razy, może coś się ruszy, staram sie pić wodę oj staram

| 
|     |   | 
|  2010-10-15, 19:52 | #837 | 
				 | 

a próbowała już któraś z was xenea regular plus w formie tabletek do żucia? http://www.xenea.pl/xenea_regular_plus/o_produkcie bo ja rozważam zakup i przetestowanie owej nowości   + na stronie test: sprawdź czy dobrze się odżywiasz! zaznaczam od razu, że kiepsko wg. mnie skonstruowany i mało precyzyjny. jeszcze zaznaczanie tych produktów i porcji o kant potłuc ;p 
				__________________ może dotąd zaniedbywałam modlitwę, ale teraz, jeśli tam jesteś, proszę, uratuj mnie SUPERMANIE!  } "ciało pielęgnuje, bo jest domem duszy i gdy mi jest dobrze - moja dusza mruczy."  | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-10-17, 15:32 | #838 | 
				 | 

kupiłam siemie lniane i mam zamiar je wypróbować. ale wie któraś może jak SKUTECZNIE to stosować? bo sprzeczne informacje krążą po internecie. jedni piszą, żeby mielić, inni, że nie. jedni, że zalewać gorącą wodą i wypić razem za ziarnami, inni, że gotować i wypić sam wywar. a ktoś próbował może? z własnego doświadczenia? jak najlepiej? bo kompletnie nie wiem jak się do tego wziąć. ;o byłabym wdzięczna za odpowiedź.   
				__________________ może dotąd zaniedbywałam modlitwę, ale teraz, jeśli tam jesteś, proszę, uratuj mnie SUPERMANIE!  } "ciało pielęgnuje, bo jest domem duszy i gdy mi jest dobrze - moja dusza mruczy."  | 
|     |   | 
|  2010-10-17, 18:37 | #839 | 
				 | 

Wiadomo, że lepiej zacząć od naturalnych metod, zanim sięgnie się po tabletki, ale z drugiej strony takie suszone śliwy mogą mieć chyba działanie podobne do tabsów na przeczyszczenie, co chyba nie jest porządne   . A może jakieś leki na niestrawność mogłyby tu pomóc? Buscopan jakiś? Ja czasem biorę, jak mi się coś w brzuchu zakorkuje i chyba pomaga. | 
|     |   | 
|  2010-10-19, 08:14 | #840 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Mam problem z zaparciami,mianowicie od soboty boli mnie żołądek i mam mdłości(w ciązy nie jestem:P), czuje sie strasznie,mam taki jakby podrażniony żołądek...w niedziele mialam okropne rozwolnienie,a od tego czasu jeszcze sie nei wypróżniłam:/ ciagle jem produkty po ktorych normlanie juz bym leciala do toalety(owsianka na mleku czy salatka z kurczakiem),a tu nic:/ boje sie,ze przyczyna mogla byc dieta białkowa stosowana przeze mnie kilka dni,poniewaz troche mi ona zaszkodzila,oslabila organizm;/ mialam jakis czas temu zespol jelita drazliwego,ale teraz objawy sa ciut inne czy polecacie jakies leki na wyproznienie?strasznei mnie to męczy:/ | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.