Zapuszczanie włosów - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 14:24   #3781
kometahalleya
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

A dziękuję!

Dziś po całej nocy w pracy moje włosy wyglądają koszmarnie.Niestey nie mogłam ich naolejować ani wetrzeć żadnej wcierki rano, bo zaplanowałam na wieczór farbkę, więc chyba nie powinnam ich niczym miziać ;<

Właśnie pije sobie szałwie (dziwne przyzwyczajenie, wiem) i ogladam zdjęcie taaaakich pięknych włosów. Chyba oszaleje.

Wiecie co jest najgorsze? Kiedy miałam boba i zależało mi na formie fryzury, to moje włosy rosły jak szalone - ZŁOŚLIWIE! żebym nie miała długo ładnej fryzury i latałam co 3-4 tygodnie do fryzjera na podcinanie, bo nie moglam ich ujarzmić! A teraz? pięknie dziękuję! zaledwie 1,2 cm. na miesiąc! Im bardziej zapuszczam i częściej zerkam w lustro tym (oczywiście ZŁOŚLIWIE) wolniej rosna :P

kobieta kobiecie kobieco
kometahalleya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 15:04   #3782
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez kometahalleya Pokaż wiadomość
Podczytuje Was już od jakiegoś czasu..No dobra - przeczytałam caly wątek ze 2 razy i uznałam, że pora zabrać głos w sprawie! Na zasadzie - nie znam się to się wypowiem!

A jako, że pisałyście o tym dziwnym poglądzie, że z wiekiem kobiety powinny mieć krótkie włosy, to potwierdzam! u mnie w rodzinie kobiety po 25 roku życia tną włosy na krótko i już nigdy nie zapuszczają! Ja postanowiłam być inna - chociaż cholera wie co mi odbije zanim skończe 25 lat :P
ad. 1
ad. 2 nom, to straszne jest... Niektórzy znajomi "życzliwie doradzają" mi obcięcie bo "w tym wieku nie wypada..." ale niestety 99% mojej urody pochodzi z włosów, tylko 1% z nóg

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 15:07   #3783
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
A dziękuję!

Dziś po całej nocy w pracy moje włosy wyglądają koszmarnie.Niestey nie mogłam ich naolejować ani wetrzeć żadnej wcierki rano, bo zaplanowałam na wieczór farbkę, więc chyba nie powinnam ich niczym miziać ;<

Właśnie pije sobie szałwie (dziwne przyzwyczajenie, wiem) i ogladam zdjęcie taaaakich pięknych włosów. Chyba oszaleje.

Wiecie co jest najgorsze? Kiedy miałam boba i zależało mi na formie fryzury, to moje włosy rosły jak szalone - ZŁOŚLIWIE! żebym nie miała długo ładnej fryzury i latałam co 3-4 tygodnie do fryzjera na podcinanie, bo nie moglam ich ujarzmić! A teraz? pięknie dziękuję! zaledwie 1,2 cm. na miesiąc! Im bardziej zapuszczam i częściej zerkam w lustro tym (oczywiście ZŁOŚLIWIE) wolniej rosna :P
to chyba wynika z naszych obsesyjnych, stałych obserwacji i powtarzania w sobie "rośnijcie rośnijcie!" przez co wydaje nam się, że jak na złość nie rosną moje są na etapie chłonięcia wszystkiego(oczywiście nie dosłownie, bo nie są bardzo porowate) i odżywienia, więc ja czekam na efekty wizualne i kondycyjne, im zostawiam rośnięcie xD
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 15:13   #3784
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Eee...mylisz się
Wiesz, że można farbować włosy naolejowane? Na przykład kokoskiem tak dziewczyny robią, kolor się trzyma, włosy nie cierpią, no i łatwiej się nakłada spróbuj znaleźć o tym info. Przed farbowaniem jakąś godzinę kokos na włosy i heja
EDIT: nie dotyczy to oczywiście henny tylko farb chemicznych.

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-01-25 o 15:15
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 15:18   #3785
kometahalleya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Eee...mylisz się
Wiesz, że można farbować włosy naolejowane? Na przykład kokoskiem tak dziewczyny robią, kolor się trzyma, włosy nie cierpią, no i łatwiej się nakłada spróbuj znaleźć o tym info. Przed farbowaniem jakąś godzinę kokos na włosy i heja
Ooo, koniecznie poszukam! dziękuję! Chociaż trochę się boje takich eksperymentów

Zaczynam myśleć również o piciu drożdży - chociaż to musi być okropnie okropne. Biorę już merc special od 2 miesięcy i tran. Szczególnie różnice widać po paznokciach - po włosach trochę mniej. I tak leci... Chociaż i tak mam wrażenie, że moja podświadomość czyni cuda - po Seboradinie włosy jakby szybciej rosną!

kobieta kobiecie kobieco
Stary 2012-01-25, 15:19   #3786
Redhaired Witch
Nindżopesz

Dmka, a w przypadku henny nie można olejować? Tzn. jak długą przerwę zrobić, te 2-3 doby bez mycia na rozwinięcie koloru wystarczą?

Stary 2012-01-25, 15:24   #3787
joracuppi
Raczkowanie

Cytat:
A to niedobre! Jak się nimi odpowiednio zaopiekujesz to przestaną być takie złośliwe i pięknie Ci się odwdzięczą
Witam i życzę powodzenia w zapuszczaniu!

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-25, 15:25   #3788
miss_dior
Raczkowanie

Cytat:
Mam DOKŁADNIE takie same refleksje! Włosy to złośnice.
W ogóle nasze "włosowe historie" są tak podobne, że się zastanawiam, czy nie jesteś moją drugą osobowością

Dziś będzie moje pierwsze olejowanie! (Vatika)
miss_dior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 15:27   #3789
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ooo, koniecznie poszukam! dziękuję! Chociaż trochę się boje takich eksperymentów
Nie ma czego, przetestowane przez inne dziewczyny, które są zadowolone

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Dmka, a w przypadku henny nie można olejować? Tzn. jak długą przerwę zrobić, te 2-3 doby bez mycia na rozwinięcie koloru wystarczą?
Powinno wystarczyć, nawet na stronie khadi napisali by przed pierwszym myciem nałożyć olej na 30minut i wmasować we włosy

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 15:39   #3790
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
ad. 1
ad. 2 nom, to straszne jest... Niektórzy znajomi "życzliwie doradzają" mi obcięcie bo "w tym wieku nie wypada..." ale niestety 99% mojej urody pochodzi z włosów, tylko 1% z nóg
Niedawno skończylam 25 lat to już powinnam ściąć? :P a ja niedobra zapuszczam już prawie są wymarzonej długośći
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 15:59   #3791
kometahalleya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Niedawno skończylam 25 lat to już powinnam ściąć? :P a ja niedobra zapuszczam już prawie są wymarzonej długośći
I bardzo dobrze! mi zostały tylko 3 lata względnego spokoju - później to już tylko brzytwa

Mama mojej przyjaciółki ma taakie piękne włosy daleko za pas. Pasują jej, odmładzają, dodają uroku
Nikt mi nie wmówi, że w pewnym wieku "nie wypada"

kobieta kobiecie kobieco

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-25, 16:13   #3792
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kometahalleya
Podczytuje Was już od jakiegoś czasu..No dobra - przeczytałam caly wątek ze 2 razy i uznałam, że pora zabrać głos w sprawie! Na zasadzie - nie znam się to się wypowiem!

A jako, że pisałyście o tym dziwnym poglądzie, że z wiekiem kobiety powinny mieć krótkie włosy, to potwierdzam! u mnie w rodzinie kobiety po 25 roku życia tną włosy na krótko i już nigdy nie zapuszczają! Ja postanowiłam być inna - chociaż cholera wie co mi odbije zanim skończe 25 lat :P
25 lat!? Rozumiem, że w wieku podchodzącym pod 40 kobiety mogą mieć wątpliwości czy mieć długie włosy czy nie... Ale 25 lat to przecież młody wiek!
Ok Redhaired Witch
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 16:28   #3793
miss_dior
Raczkowanie

Też uważam, ze długie włosy odmładzają, i to jak!
Z tym ścinaniem włosów, bo w pewnym wieku "nie wypada" to chyba tylko takie społeczne uzgodnione kłamstwo. A tak naprawdę chodzi o to, żeby się kobiety nie zajmowały sobą, tylko przy garach stały
Stary 2012-01-25, 17:01   #3794
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Ja też, musimy ściąć z procentem za spóźnienie

Cytat:
Napisane przez miss_dior Pokaż wiadomość
A tak naprawdę chodzi o to, żeby się kobiety nie zajmowały sobą, tylko przy garach stały

Stary 2012-01-25, 19:16   #3795
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak naprawdę chodzi o to, żeby się kobiety nie zajmowały sobą, tylko przy garach stały
Otóż to!
A pewnie też i oto, że kobiety, które nie mają tak ładnych włosów albo nie mają odwagi mieć długich w tak "zaawansowanym" wieku zazdroszczą tym, które takie mają.
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-25, 19:47   #3796
sylvi300
Zakorzenienie

popatrzcie na gwiazdy, są około 40stki a długie włosy je odmładzają, np Demi Moore, mi się podoba w długich włosach czy Kate Beckinsale

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:03   #3797
Faxu
Rozeznanie

Ja zawsze planowałam na starość zapuścić włosy =D U mnie cała rodzinka ma krótkie, oprócz młodszej siostry.
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:53   #3798
laudik
Zakorzenienie

Hahahaha!!! Sama nie tak dawno byłam - jak wy- zdania ze każdy kto dobiega 40 to juz właściwie nie żyje )) a obecnie sama jestem w tym wieku- w lipcu skończę 40. I pól życia nosilam włosy na zapalke bo cierpię na nadmiar włosów na głowie- co pewnie wyda sie dziwne jak na taka staruche )). Jednak mimo zaawansowanego wieku włosów mam tyle ze mogłabym obdzielic ze 3 dwudziestolatki i wlasnie z tego powodu większość życia zwyczajnie je scinalam bo szlag mnie trafiał z ich powodu. Za to teraz dla odmiany zapuszczam i to nie dlatego ze chce sie odmlodzic - uważam ze dużo mlodziej wyglądam w swojej standardowej krótkiej fryzurze- a dlatego ze na starość(-ach ta czterdziestka ) stałam sie strasznie wygodnicka i długie włosy kojarzą mi sie wlasnie z wygoda. Nic nie muszę z nimi robić, nie muszę myśleć o fryzjerze, a tak krótkie włosy jak moje( i tak szaleńczo rosnące ) wymagają ciągłego scinania. Osiągnelam juz etap kitki i mówiąc szczerze to mnie najbardziej pociagalo w zapuszczaniu- ta opcja związania włosów i zapomnieniu o nich)

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 17:38   #3799
klaudia_95
Przyczajenie

Witam wszystkich którzy zapuszczają włoski

Czytam ten wątek od bardzo dawna i staram się zrobić coś żeby moje kłaki zaczęły wreszcie rosnąć. Jakies 5 miesięcy temu musialam ściąć włosy tak troszkę za ramiona ponieważ były bardzo zniszczone przez farbowanie i eksperymentowanie ;p przez pół roku brałam capivit ale zaczęły mi po nim pojawiać sie krostki na czole gdzie kiedyś nigdy ich nie miałam. Wciąż szukam jakiś dobrych tabletek na porost włosów. Używam nafty, olejku rycynowego itd. ale chyba najbardziej mi pomógł płyn POKRZEPOL ;D jedna butelka starczyła mi na ok. miesiąc i efekty było widać na odrostach, po miesiącu stosowania miałam ok 3 cm. odrostów teraz mam włosy wychodzące troche za łopatki ale chcę mieć o wiele dłuższe

mam nadzieję że z waszą pomocą jakoś uda mi się je bardziej zapuścić
klaudia_95 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 18:13   #3800
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
popatrzcie na gwiazdy, są około 40stki a długie włosy je odmładzają, np Demi Moore, mi się podoba w długich włosach czy Kate Beckinsale
Zgadzam się Ale np. Kate Beckinsale wygląda zjawiskowo również w krótszych włosach

Cytat:
Napisane przez laudik Pokaż wiadomość
Hahahaha!!! Sama nie tak dawno byłam - jak wy- zdania ze każdy kto dobiega 40 to juz właściwie nie żyje )) a obecnie sama jestem w tym wieku- w lipcu skończę 40. I pól życia nosilam włosy na zapalke bo cierpię na nadmiar włosów na głowie- co pewnie wyda sie dziwne jak na taka staruche )). Jednak mimo zaawansowanego wieku włosów mam tyle ze mogłabym obdzielic ze 3 dwudziestolatki i wlasnie z tego powodu większość życia zwyczajnie je scinalam bo szlag mnie trafiał z ich powodu. Za to teraz dla odmiany zapuszczam i to nie dlatego ze chce sie odmlodzic - uważam ze dużo mlodziej wyglądam w swojej standardowej krótkiej fryzurze- a dlatego ze na starość(-ach ta czterdziestka ) stałam sie strasznie wygodnicka i długie włosy kojarzą mi sie wlasnie z wygoda. Nic nie muszę z nimi robić, nie muszę myśleć o fryzjerze, a tak krótkie włosy jak moje( i tak szaleńczo rosnące ) wymagają ciągłego scinania. Osiągnelam juz etap kitki i mówiąc szczerze to mnie najbardziej pociagalo w zapuszczaniu- ta opcja związania włosów i zapomnieniu o nich)
No nie, w tym wieku powinnaś mieć krótkie, mocno wycieniowane włosy + trwałą Ewentualnie mocny tapir i duuużo lakieru Wtedy chociaż byś wyglądała na przyzwoitą czterdziestolatkę. A teraz to wiesz Wstyd.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:26   #3801
laudik
Zakorzenienie

No wlasnie wlasnie ....
Ale chyba jednak sie nie posłucham i dalej będę twardo zapuszczala

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 22:23   #3802
Redhaired Witch
Nindżopesz

Mierzyłam wczoraj swoje i jest 63 cm, jeszcze 12
Efektów po Jantarze kiedy można się spodziewać, po 2 tyg stosowania czy później?

Stary 2012-01-26, 22:37   #3803
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez laudik Pokaż wiadomość
No wlasnie wlasnie ....
Ale chyba jednak sie nie posłucham i dalej będę twardo zapuszczala
Zła kobieta to była

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 07:21   #3804
miss_dior
Raczkowanie

Wszystkie będziemy się smażyć w piekle Jak tam trafię, zapytam "Kto z Wizażu?"

Dobra, przedstawiam moje krzywuski Wybaczcie jakość. Jak patrzę na te krzywizny to wyć mi się chce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy_sty2012.jpg (12,5 KB, 69 załadowań)
Stary 2012-01-27, 08:01   #3805
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Dobra, przedstawiam moje krzywuski Wybaczcie jakość. Jak patrzę na te krzywizny to wyć mi się chce
Ale jak błyszczą

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:02   #3806
kometahalleya
Raczkowanie

Cytat:
Uwierz - w porównaniu do moich, to Twoje wcale nie są krzywe :P
Ale kolor masz cudowny!

A ja dziś wyszłam rano zaraz po spsikaniu włosów odżywką i te kłaczki, które wystawały mi spod czapki ... zamarzły. Serio - woda z odżywki zamarzła i się oszroniły! Było -13 jak wychodziłam.

Trzymajcie się cieplutko!

kobieta kobiecie kobieco
Stary 2012-01-27, 11:59   #3807
miss_dior
Raczkowanie

dzięki dziewczyny, pocieszacie mnie

właśnie, włosy trzeba ubierać, nie ma żartów, czapka, szalik, reszta schowana pod kurtką. jak jeszcze miałam długie i jeździłam na nartach to mi się warkocze w dwa sople zamieniły, bez udziału odżywki

Edytowane przez miss_dior
Czas edycji: 2012-01-27 o 12:01

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 12:22   #3808
Katarynka92
Rozeznanie

Dziewczyny, ostatnio myślałam o tych moich końcówkach. Jakoś tydzień temu fryzjerka obcięła mi włosy. Dosyć mocno ścięła, ale bardzo się cieszę, bo te końcówki były nieciekawe. I się strasznie kruszyły. Używałam serum z Avonu, ale i tak wyglądały jak wyglądały (oczywiście nie z myślą: o, nałożę na zniszczone końcówki serum i to mi je odnowi). Teraz się zastanawiam, czy może nie byłoby fajnie nakładać olej z pestek winogron właśnie jako takie serum. Próbowałyście? A może jakaś inna oliwa by lepiej się do tego nadała? Strasznie boję się, że znów będę musiała tyle ścinać.

Jak dbacie o końcówki?
Katarynka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:34   #3809
kometahalleya
Raczkowanie

No nie ma śmiania! chyba kokon na głowie upnę, bo jak będę wracać z pracy w nocy to znów osiwieje!

Ja moją fryzjerkę powinnam na rękach nosić. Ścina tyle ile chce - nigdy więcej. Co ciekawe - wierzy w porost włosów zgodnie z fazami księżyca Więc za jej poradami - końcówki podcinam tylko w pełni. Trochę zabobony, ale nieszkodliwe, więc można spróbować

A ja mam pytanie też - czy olej kokosowy da się zmyć odżywką? bo opinie są podzielone, a póki co nie mam czasu na eksperymenty więc pytam

Katarynka92 - ja nakładam olej kokosowy na same końcówki - jak nie naciapiesz za dużo to będą ładnie lśniły, będą ochronione a nie będą tłuste

kobieta kobiecie kobieco
Stary 2012-01-27, 13:00   #3810
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarynka92 Pokaż wiadomość
Jak dbacie o końcówki?
Zwykłe olejowanie, raz na jakiś czas nawilżanie włosów po umyciu (miód, żel aloesowy dodane do odżywki), odżywki/maski trzymam zawsze trochę dłużej (no, chyba, że ewidentnie nie mam czasu), później odrobina oleju na końcówki (może być winogronowy) i ja jeszcze zazwyczaj używam odżywki w spreju. Dodatkowa ochrona- mleczko ochronne/jedwab- wtedy, gdy suszę włosy (a zimą często mi się to zdarza). No i staram się nie chodzić za często z rozpuszczonymi włosami.

Cytat:

A ja mam pytanie też - czy olej kokosowy da się zmyć odżywką? bo opinie są podzielone, a póki co nie mam czasu na eksperymenty więc pytam

Katarynka92 - ja nakładam olej kokosowy na same końcówki - jak nie naciapiesz za dużo to będą ładnie lśniły, będą ochronione a nie będą tłuste
Ja bym zimą się pokusiła o jakiś troszkę solidniejszy olej, niż sam kokosowy

Co do zmywania kokosa odżywką- ja ekspertem od mycia nią na pewno nie jestem, ale tak, powinno się zmyć. Wydaje mi się, że wszystko zależy od odżywki, techniki mycia i tego, ile oleju kokosowego nałożyłaś
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości