|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
A dziękuję!
Dziś po całej nocy w pracy moje włosy wyglądają koszmarnie.Niestey nie mogłam ich naolejować ani wetrzeć żadnej wcierki rano, bo zaplanowałam na wieczór farbkę, więc chyba nie powinnam ich niczym miziać ;< Właśnie pije sobie szałwie (dziwne przyzwyczajenie, wiem) i ogladam zdjęcie taaaakich pięknych włosów. Chyba oszaleje. Wiecie co jest najgorsze? Kiedy miałam boba i zależało mi na formie fryzury, to moje włosy rosły jak szalone - ZŁOŚLIWIE! żebym nie miała długo ładnej fryzury ![]()
#3782 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ad. 2 nom, to straszne jest... Niektórzy znajomi "życzliwie doradzają" mi obcięcie bo "w tym wieku nie wypada..." ale niestety 99% mojej urody pochodzi z włosów, tylko 1% z nóg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Wiesz, że można farbować włosy naolejowane? Na przykład kokoskiem ![]() ![]() ![]() EDIT: nie dotyczy to oczywiście henny ![]() Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-01-25 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaczynam myśleć również o piciu drożdży - chociaż to musi być okropnie okropne. Biorę już merc special od 2 miesięcy i tran. Szczególnie różnice widać po paznokciach - po włosach trochę mniej. I tak leci... Chociaż i tak mam wrażenie, że moja podświadomość czyni cuda - po Seboradinie włosy jakby szybciej rosną! ![]()
![]() |
#3786 |
Nindżopesz
|
Dmka, a w przypadku henny nie można olejować? Tzn. jak długą przerwę zrobić, te 2-3 doby bez mycia na rozwinięcie koloru wystarczą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam i życzę powodzenia w zapuszczaniu! ![]()
![]() |
#3788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle nasze "włosowe historie" są tak podobne, że się zastanawiam, czy nie jesteś moją drugą osobowością ![]() Dziś będzie moje pierwsze olejowanie! (Vatika) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | ||
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mama mojej przyjaciółki ma taakie piękne włosy daleko za pas. Pasują jej, odmładzają, dodają uroku ![]() Nikt mi nie wmówi, że w pewnym wieku "nie wypada" ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3792 |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ok Redhaired Witch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Raczkowanie
|
Też uważam, ze długie włosy odmładzają, i to jak!
Z tym ścinaniem włosów, bo w pewnym wieku "nie wypada" to chyba tylko takie społeczne uzgodnione kłamstwo. A tak naprawdę chodzi o to, żeby się kobiety nie zajmowały sobą, tylko przy garach stały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 |
Zakorzenienie
|
popatrzcie na gwiazdy, są około 40stki a długie włosy je odmładzają, np Demi Moore, mi się podoba w długich włosach czy Kate Beckinsale
![]()
#3797 |
Rozeznanie
|
Ja zawsze planowałam na starość zapuścić włosy =D U mnie cała rodzinka ma krótkie, oprócz młodszej siostry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Zakorzenienie
|
Hahahaha!!! Sama nie tak dawno byłam - jak wy- zdania ze każdy kto dobiega 40 to juz właściwie nie żyje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich którzy zapuszczają włoski
![]() Czytam ten wątek od bardzo dawna i staram się zrobić coś żeby moje kłaki zaczęły wreszcie rosnąć. Jakies 5 miesięcy temu musialam ściąć włosy tak troszkę za ramiona ponieważ były bardzo zniszczone przez farbowanie i eksperymentowanie ;p przez pół roku brałam capivit ale zaczęły mi po nim pojawiać sie krostki na czole gdzie kiedyś nigdy ich nie miałam. Wciąż szukam jakiś dobrych tabletek na porost włosów. Używam nafty, olejku rycynowego itd. ale chyba najbardziej mi pomógł płyn POKRZEPOL ;D jedna butelka starczyła mi na ok. miesiąc i efekty było widać na odrostach, po miesiącu stosowania miałam ok 3 cm. odrostów ![]() ![]() mam nadzieję że z waszą pomocą jakoś uda mi się je bardziej zapuścić ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3800 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie wlasnie
![]() Ale chyba jednak sie nie posłucham i dalej będę twardo zapuszczala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 |
Nindżopesz
|
Mierzyłam wczoraj swoje i jest 63 cm, jeszcze 12
![]() Efektów po Jantarze kiedy można się spodziewać, po 2 tyg stosowania czy później? |
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3804 |
Raczkowanie
|
Wszystkie będziemy się smażyć w piekle
![]() ![]() ![]() Dobra, przedstawiam moje krzywuski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale kolor masz cudowny! A ja dziś wyszłam rano zaraz po spsikaniu włosów odżywką i te kłaczki, które wystawały mi spod czapki ... zamarzły. Serio - woda z odżywki zamarzła i się oszroniły! Było -13 jak wychodziłam. Trzymajcie się cieplutko! ![]()
![]() |
#3807 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny, pocieszacie mnie
właśnie, włosy trzeba ubierać, nie ma żartów, czapka, szalik, reszta schowana pod kurtką. jak jeszcze miałam długie i jeździłam na nartach to mi się warkocze w dwa sople zamieniły, bez udziału odżywki ![]() Edytowane przez miss_dior Czas edycji: 2012-01-27 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3808 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ostatnio myślałam o tych moich końcówkach. Jakoś tydzień temu fryzjerka obcięła mi włosy. Dosyć mocno ścięła, ale bardzo się cieszę, bo te końcówki były nieciekawe. I się strasznie kruszyły. Używałam serum z Avonu, ale i tak wyglądały jak wyglądały (oczywiście nie z myślą: o, nałożę na zniszczone końcówki serum i to mi je odnowi). Teraz się zastanawiam, czy może nie byłoby fajnie nakładać olej z pestek winogron właśnie jako takie serum. Próbowałyście? A może jakaś inna oliwa by lepiej się do tego nadała? Strasznie boję się, że znów będę musiała tyle ścinać.
Jak dbacie o końcówki? |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Raczkowanie
|
No nie ma śmiania!
![]() Ja moją fryzjerkę powinnam na rękach nosić. Ścina tyle ile chce - nigdy więcej. Co ciekawe - wierzy w porost włosów zgodnie z fazami księżyca ![]() ![]() A ja mam pytanie też - czy olej kokosowy da się zmyć odżywką? bo opinie są podzielone, a póki co nie mam czasu na eksperymenty więc pytam ![]() Katarynka92 - ja nakładam olej kokosowy na same końcówki - jak nie naciapiesz za dużo to będą ładnie lśniły, będą ochronione a nie będą tłuste ![]()
#3810 | |
Zakorzenienie
|
Zwykłe olejowanie, raz na jakiś czas nawilżanie włosów po umyciu (miód, żel aloesowy dodane do odżywki), odżywki/maski trzymam zawsze trochę dłużej (no, chyba, że ewidentnie nie mam czasu), później odrobina oleju na końcówki (może być winogronowy) i ja jeszcze zazwyczaj używam odżywki w spreju. Dodatkowa ochrona- mleczko ochronne/jedwab- wtedy, gdy suszę włosy (a zimą często mi się to zdarza). No i staram się nie chodzić za często z rozpuszczonymi włosami.
Cytat:
![]() Co do zmywania kokosa odżywką- ja ekspertem od mycia nią na pewno nie jestem, ale tak, powinno się zmyć. Wydaje mi się, że wszystko zależy od odżywki, techniki mycia i tego, ile oleju kokosowego nałożyłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.