|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
|
|
|
|
|
#4292 |
|
Rozeznanie
|
czy takie olejki sa trudne w użyciu ? i gdzie mozna je kupic ?
|
|
|
|
#4293 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
![]() chciałam spytać czy to prawda, że picie drożdży może na początku spowodować mały wysyp i pogorszenie cery.? I że może trwać to aż 2tyg?? |
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
masz lekturę https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10861
|
#4295 |
|
Rozeznanie
|
aaaaa dobra nie bij, przepraszam, dziekuje ;d
|
|
|
|
#4296 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
oficjalnie chwalę się, że osiągnęłam wreszcie długośc do ramion, teraz nie pozostało mi nic innego jak tylko dalsze zapuszczanie
|
|
|
|
#4298 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez zaczelam dbac i zauywazylam poprawe na wlosach. Sa ladniejsze, glatsze
Ale nie bawie sie w olewjowanie, po prostu myję, bez odzywek, nie susze nie prostuje, pije pokrzywe. Widac poprawe. Na razie troche mnie denerwuja te moje wlosy. Sa takiej dlugsci, że ciagle smyraja mnie po karku, wchodza za kolnierzyk od swetra, koszuli.. no ale jak urosna bede je boie ladnie zaczesywac na plecy albo przezucac na bok po piersi Jeszcze tak z 15 cm im brakuje Macie sposob na elektryzowanie sie wlosow?
|
#4300 |
|
Raczkowanie
|
odżywka?
|
|
|
|
#4301 |
|
Rozeznanie
|
no mniej więcej jak tu ostatnio pisałam, chyba 29 luty
|
|
|
|
#4302 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
moge sie przylaczyc do was? zapuszczam wlosy juz nie wiem ile... bardzo powili mi rosna duuzo czytalam waszych porad, od ponad pol roku pije pokrzywe(z drobnymi przerwami) pilam tez skrzyp, bralam przez 3-4 miesiace tabletki ze skrzypu polnego i pokrzywy, do tego rozne wcierki, obecnie jantar ale byl tez radikal, szampony ziolowe, z czarna rzepa, maski, odżywki itp od roku nie prostuje nie susze czasami pokrece... naladam maseczke z olejku rycynowego+zoltek+pare kropel cytryny+oliwa z oliwy raz w tyg, raz w tyg nakladam olej kokosowy na wlosy, od miesica stosuje biowax 2 razy w tyg, biore wit b i c, pod koniec listopada podcielam wlosy i od tego czasu urosy mi zaledwie 3 cm z tymi przyspieszaczami;( poradzcie co moge jeszcze zrobic?? by szybciej rosly??wlosy ostatni raz farbowalam jakos w sierpniu, maja dlugosc okolo 52-53 cm proste, prosta grzywka..![]() prosze jeszcze o jakies rady
|
|
|
|
#4303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na elektryzowanie oczywiście odzywka. Jeśli nie lubisz takich ze spłukiwaniem, albo "ciężkich" w spreju, to polecam radical - leciutki, tani i powinien pomóc |
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
uzywam radicala w spray ;-) Co prawda w wlosy mi sie elekrytzuja zawsze tylko w pracy
Moze wina ogrzewania....Zawsze jak wracam do domu pryskam nim wlosy, pomaga, ale na drugi dzien to samo. Takze z nim efekt tylko widoczny po zazstosowaniu. Myslalam nosic go w torebce ale za duzo miejsca zajmuje i ciezki
|
#4305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4306 |
|
Przyczajenie
|
Po tygodniach czytania postanowilam dołączyć do Was na całego
Ze dwa tygodnie temu wymieniłam wszystkie włosowe kosmetyki (drogeryjne z silikonami i inną chemią poszły w odstawkę i postawiłam na naturę). Ile kasy mnie to kosztowało... ![]() Teraz w kółko olejuję (olej rycynowy, amla, olejek alterry z granatem, babydream dla mam) i odżywiam (wax, kallos, isana z babassu, Garnier z avocado, alterra z granatem, jantar). Do tego skrzypokrzywa i drożdże. Do mycia używam szamponów barwy (chmielowy i pokrzywowy) i evy natury z rzepą. Do płukania często płukanki kawowej. Generalnie - same wizażowe hity ![]() Długość mam do ramion i cuda wyczyniam by ich nie ściąć (najczęściej wiążę bo nie mogę patrzeć na tę długość). Są mocno wycieniowane (najkrótsze sięgają ledwie uszu), a naturalnie falują, więc teraz, leżąc na ramionach, wywijają się we wszystkie możliwe strony... No i pod niebiosa wychwalam fryzjerkę, u której byłam kilka miesięcy temu, chcąc ściąć włosy na krótkiego boba (okropnie były zniszczone i nie byłam w stanie dojść z nimi do ładu), a ona stwierdziła, że szkoda długości i że na ścięcie jeszcze będzie czas i tylko ścięła zniszczony i nierówny dół (robiąc długiego boba do ramion) Gdybym wtedy jednak kazała jej je ściąć teraz byłabym wściekła... Dodam jeszcze, że długich włosów nie miałam od 5ej klasy podstawówki (czyli baaaaaardzo dawno). Wtedy to ścięłam z długich do połowy pleców na coś w rodzaju pieczarki |
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Raczkowanie
|
miarka się przebrała. mam już dość moich zdechłych, krzywych końcówek. dzisiaj podetnę (własnoręcznie
). stracę na długości, ale przynajmniej nie będę się własnych włosów brzydzić powiedzcie mi, że dobrze robię.
Edytowane przez miss_dior Czas edycji: 2012-04-12 o 17:50 |
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja bym podcięła na równo, kto Ci krzywo ściął ?
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Raczkowanie
|
fryzjerka w niby dobrym salonie
![]() ![]() ponad rok temu.moja mama jak mnie zobaczyła, powiedziała "czemu poszłaś ściąć włosy do szewca, a nie do fryzjera?" |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to niech mama ci ładnie wyrówna
|
|
#4313 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam to
![]() ![]() Własnoręcznie. Dalej są krzywe, ale nie oczekiwałam cudów - nie jestem gotowa na radykalne cięcie. Edytowane przez miss_dior Czas edycji: 2012-04-12 o 17:50 |
|
|
|
#4314 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A w ogóle masz śliczne, gładkie włosy |
|
|
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam straszny kryzys
mam już długie włosy,jakieś 5 cm. za zapięcie stanika, trochę cieniowany przód i jest tak zniszczony,że masakra tył wygląda zdrowo, ogólnie mam grube gęste włosy błyszczące a końcówki te cieniowane są mega porozdwajane. Muszę podciąć na pewno, ale jesli jakieś 5 cm. skrócę przód to jak będę wyglądała? chyba tragicznie ;/ wrr
|
|
|
|
#4316 |
|
Raczkowanie
|
Shadusia, z przodu się niszczą szybciej, niestety.
Dziewczyny, dzięki za miłe komentarze o moich włosach, ale te zdjęcia chyba pokazują je z jak najlepszej strony. Bo tak naprawdę to są średnie. |
|
|
|
#4317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale taka jestem na nie zła że mam ochotę powyrywać wszystkie!
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Nindżopesz
|
Nie macie problemu z ulizanymi do głowy włosami?
Moje kiedy były krótsze jeszcze dawało się czasami podnieść u nasady, tzn. porobić loki od góry - coś na kształt ulizanej Shakiry. Teraz górę mam przyklapniętą ale za bardzo zależy mi na długości żeby je podcinać. Myślę o cieniowaniu ale mam cienkie włosy więc najdłuższa warstwa smętnie i biednie by wyglądała. Ogólnie podobają mi się fryzury na topielicę ale mam do tego zbyt pociągłą twarz. Próbowałam wcierać w skalp zaparzone zioła i to trochę usztywnia je u nasady, może macie jakieś inne patenty? Suszenie z głową w dół odpada, miałabym siano, lakier i żel też, nie chcę ich niszczyć. Hm, może żel lniany jakoś wmasować... |
|
|
|
#4319 |
|
Raczkowanie
|
Redhaired Witch, mam wrażenie, że problemem jest po prostu... grawitacja. Dłuższe= cięższe włosy = więcej newtonów
Z fizyką nie wygramy.
|
|
|
|
#4320 |
|
Nindżopesz
|
Może i tak ale moje są bardzo leciutkie i kiedy były krótsze też przyklapywały jeśli nic z nimi nie zrobiłam :/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.

Mam taki sam kolor i też mi się tak falują tylko mam trochę dłuższe
I tak bardzo szybko Ci odrosły. Mi teraz mimo starań włosy uparcie rosną 1 cm na miesiąc :/

masz lekturę 

no ale jak urosna bede je boie ladnie zaczesywac na plecy albo przezucac na bok po piersi 

duuzo czytalam waszych porad, od ponad pol roku pije pokrzywe(z drobnymi przerwami) pilam tez skrzyp, bralam przez 3-4 miesiace tabletki ze skrzypu polnego i pokrzywy, do tego rozne wcierki, obecnie jantar ale byl tez radikal, szampony ziolowe, z czarna rzepa, maski, odżywki itp od roku nie prostuje nie susze czasami pokrece... naladam maseczke z olejku rycynowego+zoltek+pare kropel cytryny+oliwa z oliwy raz w tyg, raz w tyg nakladam olej kokosowy na wlosy, od miesica stosuje biowax 2 razy w tyg, biore wit b i c, pod koniec listopada podcielam wlosy i od tego czasu urosy mi zaledwie 3 cm z tymi przyspieszaczami;( poradzcie co moge jeszcze zrobic?? by szybciej rosly??wlosy ostatni raz farbowalam jakos w sierpniu, maja dlugosc okolo 52-53 cm proste, prosta grzywka..
Moze wina ogrzewania....Zawsze jak wracam do domu pryskam nim wlosy, pomaga, ale na drugi dzien to samo. Takze z nim efekt tylko widoczny po zazstosowaniu. Myslalam nosic go w torebce ale za duzo miejsca zajmuje i ciezki
). stracę na długości, ale przynajmniej nie będę się własnych włosów brzydzić
powiedzcie mi, że dobrze robię.