Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 22:33   #4831
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
To nie wiem Chatul, u mnie pełno ludzi miało dowody, pomimo nieukończonego 18 roku życia, niczym się one nie różnią i po 18 nie wymieniali. Ale nie wiem konkretów,czy maja krótszą "datę ważności".
I mogli na ten dowód kupić sobie alkohol?
Stary 2011-05-06, 22:34   #4832
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
Dzięki,
Ja potrzebuję takiego kopa! Dobra idę, wezmę kartkę do ręki i napisze sobie co jutro zrobić a co w ndz.
Może tymczasowy banik?

Mi jakiś czas temu TŻ proponował schowanie kabla od netu.

Kurde, ale to brzmi,co?

Grupa wsparcia - uzależnione od wizażu.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 22:35   #4833
19agusia91
Zakorzenienie

Dowód osobisty to sokument potwietrdzający tożsamośc, nie ejst już "przywielejem" tlyko dla pełnoletnich. Po osiemnastce jest już obowiązek posiadania takiego dowodu.

Termin i sposób załatwienia

Złożenie wniosku o wydanie dowodu osobistego wymaga stawiennictwa osoby, której wniosek dotyczy, z wyjątkiem małoletnich do ukończenia 5 roku życia.
Wniosek o wydanie dowodu osobistego w imieniu osób, które nie posiadają pełnej zdolności do czynności prawnych składają rodzice, ustanowieni przez sąd opiekunowie lub kurator.
Dowód osobisty odbiera się osobiście z wyjątkiem następujących przypadków:
  1. dowód osobisty wydany małoletniemu, który nie ukończył 13 roku życia odbiera jeden z rodziców lub opiekunów ustanowionych przez sąd;
  2. dowód osobisty wydany osobie ubezwłasnowolnionej całkowicie pozostającej pod władzą rodzicielską odbiera jeden z rodziców;
  3. dowód osobisty wydany osobie ubezwłasnowolnionej całkowicie nie pozostającej pod władzą rodzicielską odbiera opiekun ustanowiony przez sąd;
  4. dowód osobisty wydany małoletniemu, który ukończył 13 rok życia nie mającemu obowiązku posiadania dowodu osobistego odbiera osobiście małoletni albo jeden z rodziców lub opiekun ustanowiony przez sąd;
  5. dowód osobisty wydany osobie ubezwłasnowolnionej częściowo odbiera ta osoba albo kurator ustanowiony przez sąd.
Termin załatwienia sprawy:
  • do trzydziestu dni od daty złożenia wniosku
  • w szczególnych przypadkach w/w termin może być krótszy lub dłuższy

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Jak kasjerka nie była czujna i nie sprawdziła daty urodzenia, to tak.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 22:35   #4834
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Jak składałam wniosek, to trochę się tego obawiałam ale skoro nikt nie miał obiekcji, to na co miałam czekać
Szczerze mówiąc, to nie mogę się doczekać, aż mój dowód straci ważność, bo mam okropne zdjęcie, którego się wstydzę i wolę pokazywać legitymację studencką
Ja mam odwrotnie- mam lepsze zdjęcie w dowodzie
Stary 2011-05-06, 22:37   #4835
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Spoko spoko laski niedługo będziemy tak wywijać http://www.youtube.com/watch?v=cyfB5...eature=related
Tiaaa
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Nie no, rachunek i akt urodzenia nie jest pod tym względem gorszy od dodowdu osobistego xD
Poza dronbnym szczegolem ze rachunek mozna podrobic na domowej drukarce i kupic telewizor na raty w sklepach z cotygodniowa platnoscia, gdzi nie jest sprawdzana zdolnosc kredytowa. Takie cos jak prowident tylko, ze sprzedaje a nie daje pieniadze.

Moim zdaniem dowod zapewnia bezpieczenstwo i wygode kazdego uczciwego obywatela

Cytat:
Chociaż mnie wkurza jak w Polsce jest dowód wydawany. Jak są dwie osoby, jedna z 1 stycznia, a druga 31 grudnia tego samego roku, tego samego dnia zaczynają edukację szkolną itp. Czyli mają te same obowiązki. Ale jak się wyrabia dowód, to ta osoba z 1 stycznia ma pierwsza, czyli pierwsza ma przyjemności związane ze swoim wiekiem
Albo to, że wniosek o dowód można złożyć dopiero w dniu urodzin. Efekt jest taki, że zanim ten dowód się otrzyma, to się jest pełnoletnim, ale i tak sobie nie można legalnie alkoholu kupić.
Pamiętam jak ja prosiłam urodzoną wcześniej koleżankę o pójście ze mną do sklepu i pokazanie dowodu, żebym ja sobie alkohol kupić mogła. Bo bez tego bym tego alkoholu sobie w niektórych sklepach nie kupiła.
Co ciekawsze, kupowałam przecież ten alkohol legalnie, bo miałam 18 lat.

Kolejna sprawa- na wydanie dowodu urząd ma 2 miesiące. Ja jestem z listopada, na sylwestra chciałam iść do klubu, do którego wpuszczali tylko pełnoletnich. Na szczęście dowód wyrobili mi przed sylwestrem, ale przecież nie musieli...
Nic niesprawiedliwego w tym nie ma. 18 lat to 18 lat. Nie osiaga sie pelnoletnosci 1 stycznia tylko w dniu urodzin. Prawo jazdy tez mozna dostac poukonczeniu 17 lata. A moznaby powiedziez ze to zle bo dlaczego ktos kto urodzil sie w styczniu moze miec prawko, a ten z grudnia nie. To to juz przyroda

Ale ze czeka sie tak dlugo to przegiecie.

Ale trzeba sie cieszyc, bo w UK chca wprowadzic dowody,ale trezeba bedzie za nie placic. Ale wyrobienie bedzie dobrowolne.

W uk ze szkola jest tak ze szkole zaczyna sie dopiero jak ma sie skonczone lata miesiacami, a nie rocznikiem. Wiec w klasach sa 2 roczniki. Dzieci z konca roku pojda do szkoly z dziecni z poczatku nastepnego roku.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 22:37   #4836
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
O, czyli nie tylko ja stosuję metodę "wypij dwa piwa- po nich się lepiej włosy wyrywa"?
Heh,kiedyś zdarzało mi się napić piwka czy dwóch przed użyciem depilatora
Jeśli chodzi o wosk to jak dla mnie do przeżycia - na nogach mnie nie bolało jakoś bardzo.

Niestety teraz już nie powinnam używać takich metod, ze względów zdrowotnych, więc męczę się z golarką

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-05-06, 22:38   #4837
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dowód osobisty to sokument potwietrdzający tożsamośc, nie ejst już "przywielejem" tlyko dla pełnoletnich. Po osiemnastce jest już obowiązek posiadania takiego dowodu.
No to niedoinformowana jestem...

Cytat:
Jak kasjerka nie była czujna i nie sprawdziła daty urodzenia, to tak.
Nieźle

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 22:41   #4838
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Mnie nadal często proszą o dowód, chociaż od jego otrzymania minęło prawie 6 lat

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-05-06, 22:43   #4839
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Heh,kiedyś zdarzało mi się napić piwka czy dwóch przed użyciem depilatora
Jeśli chodzi o wosk to jak dla mnie do przeżycia - na nogach mnie nie bolało jakoś bardzo.

Niestety teraz już nie powinnam używać takich metod, ze względów zdrowotnych, więc męczę się z golarką
Ja się teraz mało i rzadko golę... Tylko wersję minimum robię... Bo woskiem i tak nie potrafię dokładnie (i mam po nim trochę podrażnioną skórę), a maszynką potrafię dokładnie, ale skórę mam potem w strasznym stanie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Poza dronbnym szczegolem ze rachunek mozna podrobic na domowej drukarce i kupic telewizor na raty w sklepach z cotygodniowa platnoscia, gdzi nie jest sprawdzana zdolnosc kredytowa. Takie cos jak prowident tylko, ze sprzedaje a nie daje pieniadze.
To co innego

Cytat:
Nic niesprawiedliwego w tym nie ma. 18 lat to 18 lat. Nie osiaga sie pelnoletnosci 1 stycznia tylko w dniu urodzin. Prawo jazdy tez mozna dostac poukonczeniu 17 lata. A moznaby powiedziez ze to zle bo dlaczego ktos kto urodzil sie w styczniu moze miec prawko, a ten z grudnia nie. To to juz przyroda
To nie przyroda, ale prawo. Skoro obowiązki są przydzielane według rocznika, a prawa według dnia urodzenia
Wkurzało mnie, że mam takie same obowiązki jak ktoś ze stycznia, a dowód dostanę kilka miesięcy później

Cytat:
Ale trzeba sie cieszyc, bo w UK chca wprowadzic dowody,ale trezeba bedzie za nie placic. Ale wyrobienie bedzie dobrowolne.
W Polsce też się płaci, a są obowiązkowe 30 zł trzeba wydać No i jeszcze na zdjęcie. I akt urodzenia Niby można dostać za darmo do dowodu, ale ja bym po swój musiała do Poznania jechać, bo w W-wie mają tylko Warszawskie
Stary 2011-05-06, 22:43   #4840
otako
Zakorzenienie

Ja zawsze trafiam na kasjerki, które sprawdzają datę urodzenia na dowodzie. Ostatnio bramkarz w klubie pytał gdzie jest data urodzenia na legitymacji studenckiej Ciekawe czy spotkał kiedyś niepełnoletniego studenta? A jak mu pokazałam gdzie jest PESEL to się okazało, że jest młodszy ode mnie i nie mógł w to uwierzyć

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2011-05-06 o 22:44
otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 22:44   #4841
19agusia91
Zakorzenienie

Chatul, nei weim gdzi Ty ten dowód robiłaś i kiedy . Ja miałam bezpłatnie wydany, teraz tez są bezpłatnie. i czeka się 30 dni.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 22:45   #4842
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj do późnego popołudnia siedziałam w domu z chorym psem, mogłaś spokojnie robić zakupy

Te spodnie są trochę dziwnie uszyte i są spore różnice pomiędzy poszczególnymi modelami w tym samym rozmiarze. Moja koleżanka mierzyła chyba z 5 par w rozmiarze S i każde inaczej leżały w jednych nawet 2 nogawki się różniły szerokością
Poprawiło się trochę pieskowi?

Widziałam właśnie S z każdego modelu zupełnie inaczej wyglądała. Ja tylko jeden model zmierzyłam ale jakoś dziwie wyglądałam choć w sumie na bazarze w tych lusterkach niewiele widać

Ostatnio tylko po bazarach chodzę i pasażu, w którym już mnie poznają jedna dziewczyna stamtąd zawsze ze mną rozmawia i pyta jaki dzisiaj cel zakupów

Cytat:

Nagram filmik i wkleje na YT
Jestem za

Ta laska wymiata jakie ma stroje http://www.youtube.com/watch?v=auBUGnS0aRs&NR=1

Cytat:
Taak, Taak! Prosiiiimy! <oczy kota ze shreka>

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 22:45   #4843
otako
Zakorzenienie

Chyba zacznę ludziom wkręcać, że kończę gimnazjum, skoro nikt mi nie wierzy, jak podaję swój wiek

Stary 2011-05-06, 22:45   #4844
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Późno już, a ja jestem strasznie głodna.
Zjem sobie jedną kanapkę i kefir, o.

Kefirek jest jedna z niewielu rzeczy, które mi nie zbrzydły po diecie proteinowej

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-05-06, 22:48   #4845
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Poprawiło się trochę pieskowi?

Widziałam właśnie S z każdego modelu zupełnie inaczej wyglądała. Ja tylko jeden model zmierzyłam ale jakoś dziwie wyglądałam choć w sumie na bazarze w tych lusterkach niewiele widać

Ostatnio tylko po bazarach chodzę i pasażu, w którym już mnie poznają jedna dziewczyna stamtąd zawsze ze mną rozmawia i pyta jaki dzisiaj cel zakupów
Tak, dziękuję, już mu lepiej - chyba leki zaczęły działać.

O widzisz, stałą klientką jesteś. Następnym razem się targuj
W tym pasażu mają chyba zbliżony asortyment do tego na Ruskiej, ale kilka-kilkanaście złotych drożej.

Stary 2011-05-06, 22:48   #4846
blondyna789
Zakorzenienie

jaaaa ale spamujecie

Chatul, teraz jest tak , że dowód osobisty można wyrobić 2latkowi wygląda on tak samo jak dowód osoby dorosłej, ale jest jedynie dowodem tożsamości, a nie świadczy o pełnoletności. jak pracowałam w klubie, to kilka razy dałam się nabrać, bo łepki świeciły mi dowodem osobistym i niestety trzeba było szybko liczyć czy aby na pewno mają skończone 18 lat wniosek o dowód dla osoby niepełnoletniej składają rodzice mój niespełna 2letni bratanek ma taki, ale jest on ważny chyba tylko 5 lat

dobra idę pisać dalej bo jestem w dupie a za parę h audiencja
Stary 2011-05-06, 22:51   #4847
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja zawsze trafiam na kasjerki, które sprawdzają datę urodzenia na dowodzie. Ostatnio bramkarz w klubie pytał gdzie jest data urodzenia na legitymacji studenckiej Ciekawe czy spotkał kiedyś niepełnoletniego studenta? A jak mu pokazałam gdzie jest PESEL to się okazało, że jest młodszy ode mnie i nie mógł w to uwierzyć
Są niepełnoletni studenci Niewielu ich jest, ale są tacy

Cytat:
Chatul, nei weim gdzi Ty ten dowód robiłaś i kiedy . Ja miałam bezpłatnie wydany, teraz tez są bezpłatnie. i czeka się 30 dni.
Ja za swój dowód płaciłam I może faktycznie 30 dni się czeka, a nie 60. Mogłam coś pomylić.
Ale tak czy inaczej. Dowód to się powinno najpóźniej w dniu 18 urodzin dostawać (jeśli się wniosek wcześniej złożyło). Bo dochodzi do chorej sytuacji, że osoba, która np. od 2 dni jest pełnoletnia, może pić alkohol do oporu... Ale nie może go sobie legalnie kupić
Stary 2011-05-06, 22:54   #4848
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dziękuję, już mu lepiej - chyba leki zaczęły działać.

O widzisz, stałą klientką jesteś. Następnym razem się targuj
W tym pasażu mają chyba zbliżony asortyment do tego na Ruskiej, ale kilka-kilkanaście złotych drożej.
To dobrze

dlatego przeważnie mierzę w pasażu a kupuję na Ruskiej

Ja też płaciłam za swój dowód.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Wyrobiłam dopiero jak miałam 20 lat .

Stary 2011-05-06, 22:55   #4849
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
jaaaa ale spamujecie

Chatul, teraz jest tak , że dowód osobisty można wyrobić 2latkowi wygląda on tak samo jak dowód osoby dorosłej, ale jest jedynie dowodem tożsamości, a nie świadczy o pełnoletności. jak pracowałam w klubie, to kilka razy dałam się nabrać, bo łepki świeciły mi dowodem osobistym i niestety trzeba było szybko liczyć czy aby na pewno mają skończone 18 lat wniosek o dowód dla osoby niepełnoletniej składają rodzice mój niespełna 2letni bratanek ma taki, ale jest on ważny chyba tylko 5 lat

dobra idę pisać dalej bo jestem w dupie a za parę h audiencja
O właśnie!
Przypomniałam sobie,że raz w pracy przyjmowałam rodziców malutkiego pacjenta - niewiem, ile mógł mieć - z rok, może dwa.
Ja patrzę, a mama dziecka podaje mi jego dowód - z takim słodziakowym zdjęciem bobasa

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 22:57   #4850
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Nie wytrzymam jak widzimy na załączonym filmiku można kręcić tez niewidzialnym hh http://www.youtube.com/watch?v=N7MQE...eature=related

Stary 2011-05-06, 22:58   #4851
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
Rozumiem

A po co takiemu małemu dziecku dowód? Ale ja w sumie jeszcze z ery paszportów jestem... Teraz to sam dowód wystarczy żeby po UE się poruszać
Stary 2011-05-06, 23:01   #4852
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
O, dobre.
Nie grzeszę dziś błyskotliwością

Tylko czy jak ja mam ok.155cm to takie 80cm hula mnie nie przytłoczy?

Coś czuję,że to będzie jazda
nie przytloczy. Krecisz talia a nie wzrostem. Cyli wielkosc hh misi byc uzalezniona od wielkosci talii. Dla mnie 80 jest troche za male, bo grubas jestem. Dla normalnej osoby jest akurat. Ale nauczylam sie nim krecic, mimo ze minimalnie za male.
Cytat:
Za moich czasów (jak to brzmi ) dowód osoby niepełnoletniej był ważny przez 5 lat i z tego co wiem, można go było wyrobić od 15 roku życia, a "klasyczny" dowód osoby dorosłej przez 10 lat. Nie orientuję się jak jest w tej chwili.
Za moich czasow w wieku 16 lat mozna bylo miec dowod czerwony, tymczasowy, a 18 zielony, staly
Mam jeszcze moj kochany zieloniutki. nie oddalam. powiedzialm ze zgubilam
Cytat:
Taak, Taak! Prosiiiimy! <oczy kota ze shreka>
Oczom kota sie nie opre.

Cytat:
To ja chyba czegoś nie wiem...
Ale jak można wyrobić 13 czy 15letniemu dziecku dowód? Na jakiej zasadzie? Przecież to jest dokument dla osób pełnoletnich...
A pełnoletność się osiąga w dniu 18 urodzin. Chyba, że sąd zadecyduje inaczej (np. w przypadku 16latki w ciąży).
Dowod MOZNA miec od urodzenia, TRZEBA po 18.
Cytat:
To nie przyroda, ale prawo. Skoro obowiązki są przydzielane według rocznika, a prawa według dnia urodzenia
Wkurzało mnie, że mam takie same obowiązki jak ktoś ze stycznia, a dowód dostanę kilka miesięcy później
Niestety nie ma na swiecie takiego miejsca gdzie jednostki bylyby traktowane indywidualnie wedlug daty urodzenie. Niestety trzeba to troche uogolnic. W przeciwnym razie w szkolach mielibysmy klasy jednoosobowe, a kazde dziecko zaczynaloby szkole w dniu urodzin. Rozumiem twoj punkt widzenia, jednak jest on niemozliwy do wprowadzenia w zycie.

Cytat:
W Polsce też się płaci, a są obowiązkowe 30 zł trzeba wydać No i jeszcze na zdjęcie. I akt urodzenia Niby można dostać za darmo do dowodu, ale ja bym po swój musiała do Poznania jechać, bo w W-wie mają tylko Warszawskie
Mialas pecha. Bo oplata za dowod byla wprowadzona chyba w 2008 roku a zniesiona w 2010. Pierwszy dowod jest bezplatny. Byl platny przez bardzo krotki okres. Z powodu oburzenia spoleczenstwa oplata zostala zniesiona.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Rozumiem

A po co takiemu małemu dziecku dowód? Ale ja w sumie jeszcze z ery paszportów jestem... Teraz to sam dowód wystarczy żeby po UE się poruszać
Dowod jest tanszy to jedno, a drugie dowod dla malego dziecka jest wazny 5 lat a paszport 2 lata. Dlatego wiekszosc decyduje sie na dowod dla dziecka.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-05-06, 23:04   #4853
xxxMikixxx
Zakorzenienie

A już wiem o co chodziło o to co i tutaj http://www.youtube.com/watch?v=ghR20...eature=related w sumie fajna taka gra, pewnie też można się zmęczyć ale ta pani mogłaby założyć spodnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 23:08   #4854
kocurzyca
Zakorzenienie

Kupilam dzis rolki
Juz jezdzilam po salonie
Chyba sie nie zabije. Tylko sie wkurzylam bo sprzedali mi ochraniacze dla dzieci. Musze wymienic.

Poza tym otworzyli u mnie New Look Clearance (czyli new look tylko z wyprzedaza). jaki cudny zakiecik byl. I moj rozmair, ia ena malutka, ale rozsadnie stwierdzilam, ze nie mam go do czego zalozyc.
Wogole to do niego powinna byc spodnica, bo caly ten kostium widzialam w normalnym NL, ale nie bylo w tym

Dzis bylam grzeczna i roszsadna i nic nie chcialam sobie kupic. Wszystko bylo albo nieladne albo za drogie ,a TZ uparl sie ze musi mi cos kupic. I kupil. Torebke w River Island. Chyba wygral w lotka i sie nie przyznaje.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-05-06, 23:08   #4855
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Za moich czasow w wieku 16 lat mozna bylo miec dowod czerwony, tymczasowy, a 18 zielony, staly
Mam jeszcze moj kochany zieloniutki. nie oddalam. powiedzialm ze zgubilam

Mialas pecha. Bo oplata za dowod byla wprowadzona chyba w 2008 roku a zniesiona w 2010. Pierwszy dowod jest bezplatny. Byl platny przez bardzo krotki okres. Z powodu oburzenia spoleczenstwa oplata zostala zniesiona.
Oj tak, książeczki były fajniejsze niż ten kawałek plastiku. Legitymacje studenckie też były lepsze - na studiach I stopnia miałam jeszcze starą wersję. Niestety przy odbiorze dyplomu musiałam oddać.

Ja najbardziej lubię ten filmik o hula hop: http://www.youtube.com/watch?v=lM_fTrijU3o

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Ta Młoda też nieźle wywija: http://www.youtube.com/watch?v=A-TDJzOo6RQ

Stary 2011-05-06, 23:10   #4856
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dowod MOZNA miec od urodzenia, TRZEBA po 18.
Już wiem

Cytat:
Niestety nie ma na swiecie takiego miejsca gdzie jednostki bylyby traktowane indywidualnie wedlug daty urodzenie. Niestety trzeba to troche uogolnic. W przeciwnym razie w szkolach mielibysmy klasy jednoosobowe, a kazde dziecko zaczynaloby szkole w dniu urodzin. Rozumiem twoj punkt widzenia, jednak jest on niemozliwy do wprowadzenia w zycie.
No rozumiem. Tak to bywa. Chociaż już wolałabym żeby dawali 1 stycznia dowód wszystkim, którzy w tym roku kończą 18 lat.

Cytat:
No ja w 2009 wyrabiałam dowód.

Cytat:
Dowod jest tanszy to jedno, a drugie dowod dla malego dziecka jest wazny 5 lat a paszport 2 lata. Dlatego wiekszosc decyduje sie na dowod dla dziecka.
Mój paszport był 10 lat ważny Ale był wyrabiany jak miałam chyba 11 lat
Stary 2011-05-06, 23:15   #4857
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
A już wiem o co chodziło o to co i tutaj http://www.youtube.com/watch?v=ghR20...eature=related w sumie fajna taka gra, pewnie też można się zmęczyć ale ta pani mogłaby założyć spodnie
Wii Fit. Pare moich znajomych naprawde duzo schudlo tylko od wii fit
Cytat:
Oj tak, książeczki były fajniejsze niż ten kawałek plastiku. Legitymacje studenckie też były lepsze - na studiach I stopnia miałam jeszcze starą wersję. Niestety przy odbiorze dyplomu musiałam oddać.
Ksiazeczki byly piekielnie niewygodne i sie niszczyly.
Na przyklad mojemu ujcu wymyla sie moja siostra z dowodu, bo jeszcze byla wpisana piorem i zmoczyl dowod. Ja bylam wpisana dlugopisem to tak latwo nie dalo sie mnie pozbyc

Cytat:
Ta Młoda też nieźle wywija: http://www.youtube.com/watch?v=A-TDJzOo6RQ
Chyba pomylilas filmik bo ta mala wcale nie kreci, ale za to ta
http://www.youtube.com/watch?v=eG0A7...eature=related

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2011-05-06 o 23:18
Stary 2011-05-06, 23:21   #4858
otako
Zakorzenienie

Cytat:
\
Chyba pomylilas filmik bo ta mala wcale nie kreci, ale za to ta
http://www.youtube.com/watch?v=eG0A7...eature=related
Nie pomyliłam, dałam na końcu ""
Za to ta z Twojego linku jest na prawdę niezła bez ""

Najwyższa pora iść spać. Już się nie mogę doczekać jutrzejszego hulania. Ciekawe jak długo będę miała zajawkę.

Stary 2011-05-06, 23:25   #4859
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:

Mój paszport był 10 lat ważny Ale był wyrabiany jak miałam chyba 11 lat
Dla maluszkow jest wazny 2 lata. Nie wiem do jakiego wieku. Chyba do 3 lat. Nie jestem pewna. Chodzi o to, ze niemowlakowi nie mozna zrobic paszportu na 10 lat bo w wieku lat 10 nie bedzie przypominal niemowlaka ze zdjecia. W pozniejszym wieku juz rysy tak sie nie zmieniaja. Mala miala robiony w wieku 5 lat i ma wazny 10..

Czy wiecie ze House spiewa?
Wlasnie u mnie w tele wystepuje. Bluesa spiewa.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Nie pomyliłam, dałam na końcu ""
Za to ta z Twojego linku jest na prawdę niezła bez ""
.
A widzisz, to ja niekumata jestem .

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Widzialyscie to?
Bledne polecenia w maturze z jezyka polskiego
http://fakty.interia.pl/raport/matur...prasza,1634732

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-05-06, 23:41   #4860
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ksiazeczki byly piekielnie niewygodne i sie niszczyly.
Na przyklad mojemu ujcu wymyla sie moja siostra z dowodu, bo jeszcze byla wpisana piorem i zmoczyl dowod. Ja bylam wpisana dlugopisem to tak latwo nie dalo sie mnie pozbyc

Cytat:
Dla maluszkow jest wazny 2 lata. Nie wiem do jakiego wieku. Chyba do 3 lat. Nie jestem pewna. Chodzi o to, ze niemowlakowi nie mozna zrobic paszportu na 10 lat bo w wieku lat 10 nie bedzie przypominal niemowlaka ze zdjecia. W pozniejszym wieku juz rysy tak sie nie zmieniaja. Mala miala robiony w wieku 5 lat i ma wazny 10..
Czy ja wiem czy rysy twarzy się aż tak zmieniają Z tego, co mi wiadomo to np. strażnicy graniczni są specjalnie szkoleni żeby rozpoznali daną osobę po zdjęciu. I biorą pod uwagę tylko oczy, usta i nos. A fryzura czy inne takie rzeczy (wiadomo, że po drodze ktoś może zmienić fryzurę, makijaż, schudnąć, przytyć) nie są przy ocenie tożsamości, brane pod uwagę.
Czyli spokojnie nawet takiego malucha szło by rozpoznać wtedy, kiedy takim maluchem by już nie był
Ale to mniejsza z tym. Prawo to prawo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości