![]() |
#1081 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
![]() Na porost włosów nie narzekam (1,3 cm na miesiąc), ale muszę je wzmocnić, a w kosmetyki przestałam wierzyć, żadnych efektów... ![]()
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezgodne z cg czyli zawierajace silikony sa odzywki z l'biotici te dwufazowe, tutaj analiza jednej z nich, no i ta latte
![]() |
#1083 |
Konto usunięte
|
ja coś muszę jeszcze dołożyć do tej swojej pielęgnacji
![]() za 2 msc kończę 15 lat i chciałabym ten dzień przywitać w dłuuugich wlosach ![]() ![]() chyba wrócę do pokrzywy |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie podciełam końcówki. Z długości tylko 1 cm, ale wycieniowałam, więc wydają się krótsze
![]() Mam nadzieję, ze do matury będą za połowę pleców ![]()
#1085 |
Wtajemniczenie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2522508 0]ja coś muszę jeszcze dołożyć do tej swojej pielęgnacji
![]() za 2 msc kończę 15 lat i chciałabym ten dzień przywitać w dłuuugich wlosach ![]() ![]() chyba wrócę do pokrzywy[/QUOTE] Powodzenia! Sama myślę, czy nie wrócić do picia pokrzywy... Może w końcu narodzą się też nowe antenki( chociaż jak kiedyś piłam to ich nie miałam;p) Normalnie nie mogę się już doczekać mierzenia 06.03( mmm, może przy okazji będzie już wtedy cieplej...) Na razie kupiłam odżywkę Nivea Diamond Gloss- no diamont gloss to na pewno nie ma na moich włosach, ale za to dobrze się rozczesują i się nie puszą- nie wiem czy to plus, bo mam teraz włosy takie przyklapnięte, no ale chociaż proste i nienapuszone... |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zadomowienie
|
Hihi muszę się troszkę pochwalić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1087 |
Wtajemniczenie
|
Brawo Kicia!
Dziewczyny nie przejmujcie się jakby Wam teraz rosły wolniej włosy, w zimie tak może być... |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Wtajemniczenie
|
Mogę się przyłączyć? Też zapuszczam włosy mimo iż cholernie mnie korci aby je przyciąć.
Z włosami nigdy nie miałam problemu, no może jak byłam w podstawówce, tyle ich było że wygladałam jak pudel przez co cierpiałam(pełno kołtunów, ciężkie w rozczesywaniu - łamałam szczotki w pół ![]() Aktualnie nie wiem jakiej są długości, przy wyprostowaniu osiąfają długsc do połowy ycka z tyłu są za zapięcie stanika, ale jak z nimi nic nie robię wiadomo, że krótsze. Przede wszystkim chcę osiągnąc jakąś długość, żeby coś z nimi zrobić, normalnie to przypominają takie nic. Ani proste, ani kręcone. Rosną jak je odbuduję też bardzo szybko. Teraz są ponisczone, więc najbliższy miesiąc spędze na przywróceniu je do życia, żeby odzyskały swoja dawną szybką moc rośnięcia. Pokrzywę zakupię mimo iż przeraża mnie fakt jej picia. Moja wspólokatorka stosuje także taką mieszankę na głowę(ze skrzypem, miłorząbem jakąś upianką? ) Słyszałam że picie drożdży piwowarskich przez 2 tygodnie także bardzo pomaga. Stosował ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Konto usunięte
|
Arielko ta odżywka nivea diamond gloss to w sprayu kupiłaś, tak?
mam ją i może nie diamond ale błysk jest. I skład mnie zadziwił niezły jak na drogeryjną markę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Wtajemniczenie
|
Justyno, ja mam odżywkę Diamond Gloss, nie w sprayu. Podobno jakiś czas temu zmienili jej skład- moja już jest z silikonem. A Twoja?
Właśnie zrobiłam zdjęcie moich włosów. Wydają mi się długie! Przynajmniej na aparacie- na razie nie mogę ich zgrać na kompa i porównać z innymi zdjęciami, ale jutro to zrobię i wstawię zdjęcie do dziennika zapuszczania ![]() Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2011-02-21 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Konto usunięte
|
moja jest w sprayu i na pewno nie zawiera żadnego silikonu
![]() chciałabym Wam polecić fajną maskę domową nawilżającą (przepis autorstwa mysi m ![]() -1 żółtko -4 łyżki oliwy z oliwek -2 łyżki miodu - sok z polówki cytryny na razie użyłam dopiero raz ale wlosy są bardzo lśniące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Raczkowanie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2527807 2]moja jest w sprayu i na pewno nie zawiera żadnego silikonu
![]() chciałabym Wam polecić fajną maskę domową nawilżającą (przepis autorstwa mysi m ![]() -1 żółtko -4 łyżki oliwy z oliwek -2 łyżki miodu - sok z polówki cytryny na razie użyłam dopiero raz ale wlosy są bardzo lśniące ![]() Jak długo trzymasz tę maskę? Zostawiona na noc nie zaszkodziłaby włosom? Chodzi mi dokładnie o cytrynę, bo to jednak kwas i nie jestem do niej przekonana a mam dziś czas i z chęcią zrobiłabym sobie całonocną kuracje ta maską
#1093 |
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2527807 2]moja jest w sprayu i na pewno nie zawiera żadnego silikonu
![]() chciałabym Wam polecić fajną maskę domową nawilżającą (przepis autorstwa mysi m ![]() -1 żółtko -4 łyżki oliwy z oliwek -2 łyżki miodu - sok z polówki cytryny na razie użyłam dopiero raz ale wlosy są bardzo lśniące ![]() zrobniłam taką kidyś, ale z rycyną zamiast oliwy - włosy były super, trzymałam ok. godziny
#1094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1095 |
Dolce vita
|
Włosy mi schną sobie teraz....a zrobiłam tak: naftę z olejkiem rycynowym nałożyłam na włosy (całość) na 10 min. Zmyłam 3 razy i nałożyłam odżywkę Gliss Kur różową(chyba do zniszczonych, bo opakowanie wyrzuciłam a zawartość przelałam do innej).
Rośnijcie zdrowo! |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Wtajemniczenie
|
Mocny Akcent, ja mam Gliss Kur różowy do włosów matowych, łamliwych. Może to tą masz;p
Niech Ci rosną zdrowo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Raczkowanie
|
Ja mam pytanko moze troche nie za bardzo do zapuszczania, aczkolwiek związane z włosami
![]() Czy jeśli mam kolor włosów ciemny brąz to da radę przefarbowac na rudy bez rozjasniania? Bo bardzo bym chciała się przefarbować na rudy , ale nie chcę niszczyć włosów rozjaśnianiem. Mojej siostry kolezanka ma taki kolor włosów jak ja i podobno bez rozjasniania przefarbowała się na rudy jakąs farbą z loreala. Ale nie castingiem. Własnie moja siostra nie pamieta jaką. Wie ktos moze jaką da rade? ![]() A tak co do zapuszczania to idzie super , a mierzenie niebawem ![]() Tylko zrezygnowalam z picia pokrzywy, dla mnie ma okropny smak i nie mogę jej znieść ![]()
#1098 |
Konto usunięte
|
Ja tę maskę trzymam około godziny
![]() ale nie radzę zostawiać na noc bo to ma konsystencję hmm... bulionu (rzadkie) i zapaprzesz wszystko;( |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, mierzenie już 06.03 ![]() ![]() P.S. Widzę, że Ty mierzysz 10... No ale w sumie możesz przyspieszyć ten proces o 4 dni ![]() Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2011-02-23 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic dziwnego, że nie castingiem, bo casting jest szamponem koloryzującym, a nie trwałą farbą, także on mógłby raczej tylko rudy refleks nadać.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-02-23 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Dolce vita
|
Mam dzisiaj związane włosy. Lubię siebie w rozpuszczonych, ale niestety, tak jak wspominałam, borykam się z problemem oklapnięcia i przetłuszczania. Wczoraj były nawet OK, chociaż...zaczęlam brać pod uwagę rozpoczęcie prostowania...muszę się jeszcze zastanowić. Bo jeśli mają mi się bardziej przetłuścić i wyglądać na ulizane, echhh nie wiem. W sobotę jadę do mojego chłopaka, a chcę zrobić wrażenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ile kosztują nożyczki fryzjerskie? Bo na allegro jest taka rozpiętość cen, że nie wiem od jakiej kwoty, ze nie wiem od jakiej kwoty zaczyna się dobry produkt ![]() edit: ok, już doczytalam. Chyba trzeba będzie zainwestowac, bo coś nie ufam fryzjerom, bo zawsze mi za dużo ciachali ![]() I czy to prawda, ze co jakis czas trzeba zmieniac kosmetyki do włosów, bo się włosy przyzwyczajają ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-02-24 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Wtajemniczenie
|
Mi też marzą się długie kudełki. 60cm to upragniona długość, której mam nadzieję uda mi się doczekać.
Niestety niebawem szykuje mi się wizyta u fryzjera, bo końcówki nie są już w najlepszym stanie. A to dla mnie prawdziwy koszmar. Fryzjer od zawsze kojarzył mi się ze złem wcielonym. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1106 |
Wtajemniczenie
|
A ja lubię chodzić do fryzjerki
![]() Muszę przyznać, że oglądałam sobie dzisiaj końcówki włosów ( nudziło mi się). Znalazłam dosłownie 3, a dokładnie przeglądałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja to aż się boję tego, co mi fryzjer powie ![]() ![]() ale na szczęście idę dopiero kwiecień/maj ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiląm sobie nożyczki fryzjerskie, sama rozdwojone końcówki będe podcinać, o ![]() Bo fryzjerom nie ufam, do jakiego bym nie poszła, to zawsze mi obcinali więcewj niż chciałam ![]()
![]() |
#1109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mogę zapytać gdzie i za ile kupiłaś nożyczki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide napaćkac oleju rycynowego na końcówki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.