![]() |
#1591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Włosy suszę z dość dużej odległości i niezbyt gorącym strumieniem, więc męczę się tak z pół godziny, ale na wygląd włosów nie narzekam
![]() ![]() Cytat:
Bo dla osób np. z chorymi drogami oddechowymi (jak ja) chodzenie z mokrą głową nawet po domu potrafi skończyć się bardzo bolesnym zapaleniem czy chorobą ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-04-10 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Raczkowanie
|
No dobrze rozumiem Cie doskonale, ale jesli chodzi o wlosy kruche to zeby nie pogarszac stanu lepiej w ogole je nie suszyc o to mi chodzilo
![]()
#1593 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tym że suszenie niszczy włosy. Jeśli nie możecie zrezygnować z suszenia bądź jest to zbyt trudne to może warto zainwestować w suszarkę z funkcją chłodnego nawiewu i tak suszyć włosy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie suszę włosów (przy radykalnych sytuacjach zdarza mi się złapać za suszarkę - czyli max raz w miesiącu), nie prostuję. Gdy to odstawiłam to włosy również się poprawiły. Na łamliwe włosy dobra jest odżywka z Placenta Midollo. Mi przyśpieszyła porost włosów. Nie używam jej już z pół roku bo włosy się do niej przyzwyczaiły i nie mogłam już ich rozczesać po niej. ![]()
#1594 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja mam pewien dylemat teraz i chcę was prosić o radę ![]() ![]() ![]() A i jeszcze, czy któraś stosowała olej kokosowy firmy VATIKA ? Czytałam opinie i mimo, że ma parafinę to jest podobno b. dobry, ale jak wy sądzicie? ![]() Z góry dzięki ![]()
Rób to co robisz brat, świat jest dziki, nie pozwól żeby ktokolwiek mówił, że jesteś nikim. Edytowane przez kasia2277 Czas edycji: 2011-04-10 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Rozeznanie
|
Są dwie Vatiki kokosowe, jeden jest na parafinie, a drugi to jest olej na bazie kokosa wzbogacony ziołami.
Stosowałam ten drugi i jestem zadowolona, mi wzmocnił włosy. Co jakiś czas będę do niego wracać |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli bardzo chcesz wrócić do równych to podcinaj co 2 miesiące ![]()
![]() |
#1597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1598 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż sama narzekać też nie mogę, mimo że moje włosy sporo przeszły (może nie będę się na ten temat rozpisywać - niech nikt nie bierze ze mnie przykładu). Dziwię się, że jeszcze mi nie powypadały. Dziś przyjrzałam sie odrostowi i wydaje się, że jest jakieś pół cm do przodu, a ostatnio farbowałam 2 kwietnia. W sumie to ostatnio też raczej nic nie robiłam, żadnych wcierek, suplementów itp. Cytat:
![]() Zawsze można gdzieś skrzętnie ukryć, żeby nie kusiło. Cytat:
Gdybym ja miała zejść z cieniowania za jednym zamachem, to chyba miałabym włosy za uszy ![]()
![]() |
#1599 |
Konto usunięte
|
Kasiu ja miałam taką samą sytuację jak Ty. Odczekałam i jestem bardzo zadowolona. Więc radzę zaczekać
![]() olejek rycynowy stymuluje, ale u mnie nawet dobrze zmyty wzmagał przetłuszczanie ![]() co do Vatiki do do prostych włosów tak, ale z falowanymi parafina wyprawia różne rzeczy ![]() co do metod rozjaśniania to też poszukuję bo w za ciemnych to jak ta emotikonka wyglądam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2629732 5]
co do metod rozjaśniania to też poszukuję bo w za ciemnych to jak ta emotikonka wyglądam ![]() uwielbiam ją - wygląda jak Edward Nożycoręki ![]() Toż ja właśnie dla takiego efektu farbowałam się na czerń ![]() ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2011-04-11 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
Justynko co do tego miodu to ile go dodawalas ?
![]()
![]() |
#1602 |
Konto usunięte
|
taaak do wszystkiego
![]() w proporcjach 1:1. Wiem że dużo ale naprawdę mi włosy zjaśniały ![]() mniej więcej z takiego odcienia: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...50W1cpguGLjkyw na taki.http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...e7BSTSSRXjeW9q no ale trwało to rok, cały. I do tego wax dla blondynek i sporo rumianku wszelakiej postaci. Maja ale Tobie to pewnie pasowalo ![]() jeżeli powklejalam jakieś nieprawidłowe linki to sorry, często mi się to zdarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie to ja zaczęłam odżywiać włosy dopiero od października. Wcześniej tylko szampon i nic więcej. W październiku ścięłam włosy z jakiś 50 cm do ramion , ale miałam zniszczone i dlatego byłam zadowolona ze ścięcia. I najpierw kupowałam jakieś drogeryjne odżywki, a potem poczytałam w internecie troche o pielęgnacji włosów i używałam ampułek radical, potem lotionu seboradin, piłam pokrzywę, kładłam co jakiś czas jajko na włosy, używałam różnych odżywek , a przede wszystkim odstawiłam suszarkę ![]() ![]() ![]() Justynko. No właśnie teraz tak myslę, że chyba lepiej odczekać i sciąc za jednym razem potem. Bo teraz to chyba nie ma sensu ścinać na prosto. Nie da rady zresztą od razu bo te najdłuższe są takie, że na środku długie a po bokach takie krótsze. Nie wiem czy dobrze to ujęłam, ale nie wiem jak inaczej ![]()
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
nałożyłam wczoraj olej kokosowy na włosy + godzina w cieple pod przykryciem.
No i ładne są, ale szału nie ma - wyglądają jak i po innych maskach, waxach itp. Albo trzeba użyć kilka razy, albo nie mam aż tak zniszczonych włosów, żeby widzieć kolosalne różnice ![]() Od miesiąca popijam pokrzywę i skrzyp i faktycznie jakby coś tam baby hair przybywało ![]()
#1605 |
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2630812 1]taaak do wszystkiego
![]() w proporcjach 1:1. Wiem że dużo ale naprawdę mi włosy zjaśniały ![]() mniej więcej z takiego odcienia: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...50W1cpguGLjkyw na taki.http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...e7BSTSSRXjeW9q no ale trwało to rok, cały. I do tego wax dla blondynek i sporo rumianku wszelakiej postaci. Maja ale Tobie to pewnie pasowalo ![]() jeżeli powklejalam jakieś nieprawidłowe linki to sorry, często mi się to zdarza ![]() aha dziękuje ; * w takim razie moze sie skusze ![]()
![]() |
#1606 |
Konto usunięte
|
dobra decyzja Kasiu
![]() ja zawsze tak robię i jestem zadowolona. a ja zaraz idę do fryzjera ![]() ale jako osoba towarzysząca ![]() ![]() Maju ja właśnie stosuję olej kokosowy od pół roku i jeszcze efektów nie widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Przyczajenie
|
Mam teraz włosy do pasa, a zapuszczałam 2 lata. Długo, ale chciałam mieć włosy długie i zdrowe, a nie tylko długie. Podcinałam mniej więcej co dwa miesiące końcówki o jakieś 2 cm. Włosy rosną mi na szczęście szybko, ale zauważyłam, że jak odczekałam dłużej to zdecydowanie więcej musiałam ściąć, by końcówki były zdrowe i grube. Im dłużej trzymałam zniszczone końcówki tym bardziej i szybciej się niszczyły.
Stosowałam chyba wszystkie domowe sposoby - maseczki z drożdży, żółtek, soku z cytryny, oliwy z oliwek, majonezu (sic!), różne olejki: rycynowy, kokosowy itp. Najlepsze były dla mnie zwykłe odżywki i maseczki drogeryjne. I najmniej kłopotów z nimi. Jedwab do włosów wg mnie je wygładza, ale nie odżywia. Też mi nie pasował. |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1609 |
Raczkowanie
|
Nastja89, nie ma za co
![]() Dziewczyny, mam jeszcze do was pytanie . Czy gdybym zaczęła naturalnie rozjaśniać włosy np. cytryną , rumiankiem i miodem to z bardzo ciemnego brązu udałoby mi się dojść do rudego ? Nie chodzi mi o to ile to trwa bo zdaję sobie sprawę że dosyć długo ale czy dałoby radę do rudzielca ? :P
#1610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy dalo by rade, jedynie w malym stopniu ..
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Raczkowanie
|
Mam ciemne włosy. Wydaję mi się, że mam coś takiego jak w załączniku.
#1612 |
Zakorzenienie
|
no to dość ciemne .. jesli będziesz płukała rumiankiem pojawią sie takie rudawe refleksy ;D raczej mocno sie nie rozjaśnią, ale tak delikatnie owszem
![]()
![]() |
#1613 |
Konto usunięte
|
dałoby się
![]() widzę po sobie nawet. Dzisiaj zaczynam znowu kuracje szampon rumiankowy+wax dla blondynek+płukanka rumiankowa. Naturalna dekoloryzacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
czy ja wiem
![]()
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2631188 8]
a ja zaraz idę do fryzjera ![]() ale jako osoba towarzysząca ![]() ![]() ![]() czy czujesz się zaspokojona? ![]() [1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2631188 8]Maju ja właśnie stosuję olej kokosowy od pół roku i jeszcze efektów nie widzę ![]() moze masz takie zdrowe, że nie widac różnicy? ![]()
#1616 |
Zadomowienie
|
Podobno płukanki z łupinek od cebuli nadają włosom rudawy odcień (takie jakie robi się do farbowania jajek na wielkanoc), ale one nie rozjaśnią ;-)
#1617 |
Konto usunięte
|
tak, nawet bardzo Maju
![]() koleżankę tak brzydko obcięła że straciłam ochotę na cięcia i równania. co do zdrowia włosów, to nie wykluczam tej możliwości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
ale podobno zapachu potem nie mozna splukac i czuc go dlugo na wlosach .. ;x
![]() |
#1619 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio miałam ochote na pójście do fryzjera ale się powstrzymałam
![]() ![]()
#1620 |
Nindżopesz
|
Wracam po przerwie do zapuszczania
![]() Po południu się naamluję, navatikuję a właśnie piję pokrzywę i tylko się modlę żeby nie powodowała kolek u dzieciaka - no nic, będzie test. I mierzyłam się i jest 57 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.