![]() |
#2071 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Pamietam jak moje wlosy mialy 65cm i nagle mnie napadło - poszłam do fryzjera i... pani ścięła mi tak, że ledwie sięgały biustu. W styczniu tego roku popełniłam jeszcze większy błąd - obcięłam się na trochę dłuższego boba i teraz usiłuję wrócić do mojej wymarzonej długości (65 <3). Najgorsze jest to, że moje włosy z przodu mają długość 40cm, a te z tyłu - 32cm. Niby nieduża ta różnica, ale to nie wyglada zbyt ladnie. Z drugiej strony szkoda mi je wyrownywac... Powinnam to zrobić? jak uważacie?
Ludzie proponują często skrzyp polny, co u mnie się nie sprawdzi. Umarłabym, gdyby wzmocnily mi sie wloski gdziekolwiek indziej poza glowa : D Poki co uzywam codziennie odzywki i jedwabiu. Chcialam kupic jakas maske, ale boje sie, ze moje wlosy beda sie wydawac ciezkie :< Moglybyscie mi polecic jakis szampon bez silikonow? I zastanawiam się czy mógłby to być zwykły szampon dla dzieci C: dzięki bardzo! |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
znalazlam to w zeszlym roku na forum chyba biochemia urody, stosowanie mixy miod i odzywka kilka razy w tygodniu moze rozjasnic sporo wloski
tylko naprawde wazne jest miec odzywke prosta skladowo: bez silikonow, olejow i protein, jak pisalam polecam odzywke bez splukiwania Joanna Naturia z lnem i rumiankiem albo z cytryna i miodem, one maja prosty, w miare krotki sklad.
#2074 |
Zakorzenienie
|
Rybiorek zaciekawiły mnie twoje domowe maski
![]() ![]() ![]()
#2075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
robilam osobiscie wiele razy, za kazdym razem wlosy byly super miekkie po splukaniu, ja czasami i zwykle maski zostawiam na noc pod czepkiem ![]()
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odzywka - jesli ta bez splukiwania, to ile tego miodu dodaje? i wtedy juz odzywke musze splukac prawda, bo wlosy pewnie beda klejace jesli tam ma byc miód? ![]() i ile to trzymac na wloskach? ale sztuczka, nie sadzilam ze miod tak moze rozjasnic. ![]() pamietam reklamy szamponu garniera, tego z rumiankiem , i byla mowa ze niby jak czesto sie stosuje to wlosy jaśnieją. guzik prawda. stosowalam z 4 butelki tego szamponu i nic a nic nie dalo.
![]() |
#2077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisalam wyzej: pol na pol odzywka (prosta w skladzie, bez silikonow, bez olejow, bez protein, ja tylko joanne naturie z lnem i rumiankiem mialam taka prosta) i miod, nalozyc na suche lub wilgotne (ja dawalam na umyte wilgotne), na to czepek i recznik/czapka i zostawic na noc, rano splukac dokladnie, reszta jak ktos tam robi miod pod wplywem ciepla wydziela cos takiego ze powoduje rozjasnienie, naturalne rozjasnienie, ale trzeba miec to na glowie min 8 godzin i powtarzac
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-06-24 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2078 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Chciałam się podłączyć pod wątek.Od października staram się zapuścić włoski, niestety naszło mnie,by pójść do fryzjera, żeby zrobić sobie grzywkę. Jako że mieszkam niedaleko Katowic, wybrałam się do Lovely Look. Ostrzegłam panią że zapuszczam włoski i chcę tylko grzywkę (miałam wtedy włosy do ramion). Pani pokazała katalog i wybrałam jaka chcę grzywkę kolejny raz podkreślając żeby nie ścinać włosów. Tak więc wyszłam w bobem długości do połowy karku i jestem załamana. Jedyne pocieszenie to kuracja którą mi pani zrobiła ze względu na mój stan włosów,ponieważ są one po rozjaśnianiu z rudego na platyne(obecnie mam brąz) Jedyne pocieszenie to to ze teraz mam zdrowsze włosy i kolor trzyma się tak jak powinien, lecz nie wybaczę sobie że zaufałam fryzjerce i straciłam połowę włosów. Chciałabym mieć na maturę długie włosy ale raczej mi to nie wyjdzie, bo dwa lata to trochę mało. Ale wasze posty dodają mi siły, pozdrawiam i życzę wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
paradoksalnie wpisuję się, bo znowu mam krótkie włosy ![]() ![]() musiałam zrobic z nimi jako taki porządek, wyglądały fatalnie, różnej długości, bardzo zniszczone. teraz są mniej więcej takie tyle, że z długą, odrastającą grzywką. ciekawe, czy w końcu uda mi się je zapuścic, gdybym coś wspominała o jakimkolwiek kolejnym ścięciu to proszę we mnie rzucic jakimś ciężkim przedmiotem, ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2081 |
Raczkowanie
|
Mi tez zapuszczanie spędza sen z powiek
![]() ![]()
#2082 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj kupilam sobie Vitapil. Wax mi w koncu przyszedl, po Vitapilu biore sie za picie pokrzywy
![]() ![]()
#2083 |
Zakorzenienie
|
a ja za to jestem na skraju zalamania nerwowego.
pocieszam sie ze do konca roku zostalo tylko pare miesiecy( ![]() ![]() bo jak nie to obcinam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Laudik, a tak w ogóle jaka Ty masz juz dlugosc?
![]() |
#2085 | |
CORELIPS
|
Cytat:
![]() Fajne loczki, ja co noc dwa warkocze robię by się popodkręcały, a przed tym muszę wodą zwilżać. Dobrze, że mogę myć je chociaż co trzeci dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
siegaja ramion, a na plecach minely "ta kosc"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
Postanowiłam się do was przyłączyć bo już tak długo zapuszczam że samej jednej może się to znudzić a w grupie raźniej
![]() ![]() Znam mnóstwo "sposobów" na szybszy porost włosów ale oczywiście nic co byłoby dla mnie bo odkąd mam naturalne mam szybciej przetłuszczające się włosy i WAX, maski jajeczne.,jedwabie odpadają. Biorę skrzyp i pokrzywę i czekam. Pewno pozostanie mi czekanie do przyszłego lata aż te boki będą do łopatek i będę mogła do ich długości wyrównać włosy ![]() ![]()
03.02.2010 ZOSIA ![]() ![]() Edytowane przez Sweet_Jelly Czas edycji: 2011-06-29 o 18:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Raczkowanie
|
Hej. Ja również się dołączę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz walcze o porost, biore suplementy, stosuje wcierke na noc na skalp i mam kosmetyki ktore maja duzo roznych ekstraktow, na razie nie jest powalajaco, mierzylam wczoraj odrosty, minelo 15 dni od farbowania i mam na przodzie i bokach odrosty 7 mm, natomiast z tylu i na czubku glowy 1.1 cm, porownujac z tym jak mi przedtem rosly wloski to i tak to jest zawrotny speed, za tydzien lece na wesele i musze robic odrosty ![]()
![]() |
#2090 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmmm... a znasz może jakieś dobre kosmetyki na porost włosów ? Bo wcześniej zasięgałam opinii wielu osób , ale żadna nie była specjalnie sprawdzona . Byłoby miło gdyby włosy zaczęły mi szybciej rosnąć . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | ||
Nindżopesz
|
Witam nowe dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Raczkowanie
|
Postaram się posłuchać Waszych rad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
![]()
To może i ja napiszę
![]() hmm moja kolekcja składa się z kosmetyków biernych i czynnych ![]() ![]() jedne czekają na swoją kolej żeby ich użyć a inne są w stanie czynnym czyli ich aktualni używam szampon: Orlando Perez regenerujący i odżywka także z tej serii ale jej nie używam szampon do rzadkiego stosowania bo wywołuje u mnie łupież ale nie mogę się go pozbyć bo mi go szkoda bo jest z jedwabiem!! Ricco Wax do wlosow blond Radical w mgiełce Advance Techniques "dilly seine" odżywka z Avonu - całkiem dobra Gliss Kur w żółtej tubeczce odżywka do spłukiwania i od czasu do czasu jedwab - tak tak... ma silikon, ale od czasu do czasu mi nie zaszkodzi ![]() wcześniej było tego trochę więcej. Mam nadzieję że szybko osiągnę efekt, gdyż pragnę mieć włosy do pasa.. tak mi się marzą. Chociaż teraz lato to bym chętnie obcięła... a co jeśli się szybciutko przetłuszczają? szampon z ziołami? a inne jakieś sposoby ? ![]() byłabym wdzięczna.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostepnych wszedzie rzeczy: pije codziennie pokrzywe i skrzyp
![]() |
#2095 | |
Zakorzenienie
|
trzymam za słowo zatem! owszem, Olsztyn dokładniej, a ty?
![]() Cytat:
od kiedy pijesz? widzisz jakieś efekty? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
poppy seed tez Olsztyn
![]()
#2097 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Zapuszczam włosy od maja bo wtedy ostatni raz je podcięłam.Czy możecie mi doradzić pare złotych zasad które trzeba koniecznie przestrzegać aby włosy szybko urosły? bo pragnę mieć takie do pasa a na razie mam do zapięcia od stanika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201802141209 Czas edycji: 2011-07-05 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam zajrzeć do blogu jednej z wizażanek weegirl - jak zapuścić włosy / klik / A tutaj wymieniła 5 najważniejszych punktów przy pielęgnacji włosów - / klik / A tutaj wątek: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów część V - / klik / Tutaj wątek Walka o zdrowe i piękne włosy część VII Wątek o płukankach do włosów: Wszystko na temat plukanek do wlosow-watek zbiorczy / klik / Wątek o olejach i olejkach do włosów: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja / klik / Jeszcze cenne będzie jak będziesz zwracała uwagę na składy kosmetyków których używasz (czy na bazie silikonu, czy tylko nawilża czy i ma proteiny) Lista zanalizowanych kosmetyków do włosów przez syrenka Lista przeanalizowanych kosmetyków do włosów przez 'Estelle' I dodałabym jeszcze do uzupełnienia suplementy diety - Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY Tutaj dieta - czyli co lubią włosy ![]() Dzielę się z Tobą tym co sama zakodowałam aby wiedzieć i łączyć, ale wiedzę sama musisz przyswoić, wiem że cięzko zacząć więc zrobiłam Ci ściągę ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-07-05 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.