Zapuszczanie włosów - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-23, 23:31   #2071
momimika
Przyczajenie

Dot.: Zapuszczanie włosów

Pamietam jak moje wlosy mialy 65cm i nagle mnie napadło - poszłam do fryzjera i... pani ścięła mi tak, że ledwie sięgały biustu. W styczniu tego roku popełniłam jeszcze większy błąd - obcięłam się na trochę dłuższego boba i teraz usiłuję wrócić do mojej wymarzonej długości (65 <3). Najgorsze jest to, że moje włosy z przodu mają długość 40cm, a te z tyłu - 32cm. Niby nieduża ta różnica, ale to nie wyglada zbyt ladnie. Z drugiej strony szkoda mi je wyrownywac... Powinnam to zrobić? jak uważacie?

Ludzie proponują często skrzyp polny, co u mnie się nie sprawdzi. Umarłabym, gdyby wzmocnily mi sie wloski gdziekolwiek indziej poza glowa : D

Poki co uzywam codziennie odzywki i jedwabiu. Chcialam kupic jakas maske, ale boje sie, ze moje wlosy beda sie wydawac ciezkie :<
Moglybyscie mi polecic jakis szampon bez silikonow? I zastanawiam się czy mógłby to być zwykły szampon dla dzieci C:
dzięki bardzo!
momimika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 08:59   #2072
TakaJednaDziwnaOsoba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
no to czekamy

wiesz co jeszcze super nawilza? maska z miodu na noc. tylko ze potrzeba prostej skladowo odzywki (bez silikonow, bez olejow, bez protein), ja do tego uzywalam odzywki bez splukiwania z Joanny seria Naturia z lnem i rumiankiem

mix: po polowie miodu i odzywki, nalozyc na wloski (ja dawalam na wilgotne), na to czepek i na czepek najlepiej czapka (ja sobie od meza narciarska pozyczylam), dodatkowo zabezpieczalam stara apaszka czapke, wiazalam apaszke na obwodzie czapki (mam nadzieje ze wiesz o co chodzi) zeby mieszanka w nocy nie wyplynela na poduszke, na poduszce i tak kladlam recznik w razie czego, rano wloski sa niesamowicie nawilzone
(tylko jesli to bedzie sie robic za czesto to moze rozjasnic troszke wloski, dlatego bezpiecznie robic raz na 2 tygodnie chyba ze nie przeszkadza sie rozjasnienie wtedy mozna i 2 razy tygodniowo)

rano nie trzeba myc wlosow tylko dobrze splukac mieszanke, dac na moment jakas odzywke i tyle (ja mylam wieczorem wloski, potem odsaczalam wlosy z wody i na takie ten mix, rano plukanie, odzywka do splukiwania na minutke), sa osoby ktore rano myja, trzeba popraktykowac co pasuje
pierwszy raz slysze o takim sposobie, na pewno wypróbuje
Cel: 50 cm
odchudzam się!

suwaczek
TakaJednaDziwnaOsoba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 09:27   #2073
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TakaJednaDziwnaOsoba Pokaż wiadomość
pierwszy raz slysze o takim sposobie, na pewno wypróbuje
znalazlam to w zeszlym roku na forum chyba biochemia urody, stosowanie mixy miod i odzywka kilka razy w tygodniu moze rozjasnic sporo wloski

tylko naprawde wazne jest miec odzywke prosta skladowo: bez silikonow, olejow i protein, jak pisalam polecam odzywke bez splukiwania Joanna Naturia z lnem i rumiankiem albo z cytryna i miodem, one maja prosty, w miare krotki sklad.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:14   #2074
sylvi300
Zakorzenienie

Rybiorek zaciekawiły mnie twoje domowe maski joannę z miodem i cytryną mam, miód także, tatuś mi przywiózł, więc jutro wypróbuję... a co do czepka na noc... włosy pod nim się nie "uduszą" ???? nie wiem jak inaczej to napisać, ale mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 17:37   #2075
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
Rybiorek zaciekawiły mnie twoje domowe maski joannę z miodem i cytryną mam, miód także, tatuś mi przywiózł, więc jutro wypróbuję... a co do czepka na noc... włosy pod nim się nie "uduszą" ???? nie wiem jak inaczej to napisać, ale mam nadzieję, że wiesz co mam na myśli
gwarantuje ze nie, chodzi o to aby przez cala noc maska byla wilgotna, nic sie nie zaparzy, jesli tylko nie masz uczulenia na miod wszystko jest ok, zostawienie takiej maski do wyschniecia to mur beton masz sztywniaka na wlosach i niektorym ciezko to zmyc

robilam osobiscie wiele razy, za kazdym razem wlosy byly super miekkie po splukaniu, ja czasami i zwykle maski zostawiam na noc pod czepkiem
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-06-24, 19:25   #2076
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
znalazlam to w zeszlym roku na forum chyba biochemia urody, stosowanie mixy miod i odzywka kilka razy w tygodniu moze rozjasnic sporo wloski

tylko naprawde wazne jest miec odzywke prosta skladowo: bez silikonow, olejow i protein, jak pisalam polecam odzywke bez splukiwania Joanna Naturia z lnem i rumiankiem albo z cytryna i miodem, one maja prosty, w miare krotki sklad.

odzywka - jesli ta bez splukiwania, to ile tego miodu dodaje? i wtedy juz odzywke musze splukac prawda, bo wlosy pewnie beda klejace jesli tam ma byc miód?
i ile to trzymac na wloskach?

ale sztuczka, nie sadzilam ze miod tak moze rozjasnic.
pamietam reklamy szamponu garniera, tego z rumiankiem , i byla mowa ze niby jak czesto sie stosuje to wlosy jaśnieją. guzik prawda. stosowalam z 4 butelki tego szamponu i nic a nic nie dalo.

Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-24, 19:54   #2077
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość

odzywka - jesli ta bez splukiwania, to ile tego miodu dodaje? i wtedy juz odzywke musze splukac prawda, bo wlosy pewnie beda klejace jesli tam ma byc miód?
i ile to trzymac na wloskach?

ale sztuczka, nie sadzilam ze miod tak moze rozjasnic.
pamietam reklamy szamponu garniera, tego z rumiankiem , i byla mowa ze niby jak czesto sie stosuje to wlosy jaśnieją. guzik prawda. stosowalam z 4 butelki tego szamponu i nic a nic nie dalo.

pisalam wyzej: pol na pol odzywka (prosta w skladzie, bez silikonow, bez olejow, bez protein, ja tylko joanne naturie z lnem i rumiankiem mialam taka prosta) i miod, nalozyc na suche lub wilgotne (ja dawalam na umyte wilgotne), na to czepek i recznik/czapka i zostawic na noc, rano splukac dokladnie, reszta jak ktos tam robi

miod pod wplywem ciepla wydziela cos takiego ze powoduje rozjasnienie, naturalne rozjasnienie, ale trzeba miec to na glowie min 8 godzin i powtarzac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-06-24 o 19:55

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 17:59   #2078
Littlexhero
Przyczajenie

Witam

Chciałam się podłączyć pod wątek.Od października staram się zapuścić włoski, niestety naszło mnie,by pójść do fryzjera, żeby zrobić sobie grzywkę. Jako że mieszkam niedaleko Katowic, wybrałam się do Lovely Look. Ostrzegłam panią że zapuszczam włoski i chcę tylko grzywkę (miałam wtedy włosy do ramion). Pani pokazała katalog i wybrałam jaka chcę grzywkę kolejny raz podkreślając żeby nie ścinać włosów. Tak więc wyszłam w bobem długości do połowy karku i jestem załamana. Jedyne pocieszenie to kuracja którą mi pani zrobiła ze względu na mój stan włosów,ponieważ są one po rozjaśnianiu z rudego na platyne(obecnie mam brąz) Jedyne pocieszenie to to ze teraz mam zdrowsze włosy i kolor trzyma się tak jak powinien, lecz nie wybaczę sobie że zaufałam fryzjerce i straciłam połowę włosów. Chciałabym mieć na maturę długie włosy ale raczej mi to nie wyjdzie, bo dwa lata to trochę mało. Ale wasze posty dodają mi siły, pozdrawiam i życzę wytrwałości ;*
Littlexhero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 18:38   #2079
poppy seed
Zakorzenienie

dzień dobry.

paradoksalnie wpisuję się, bo znowu mam krótkie włosy dobrze, że chociaż nie tak krótkie jak kiedyś - odrastały po ścięciu na chłopaka
musiałam zrobic z nimi jako taki porządek, wyglądały fatalnie, różnej długości, bardzo zniszczone. teraz są mniej więcej takie tyle, że z długą, odrastającą grzywką.

ciekawe, czy w końcu uda mi się je zapuścic, gdybym coś wspominała o jakimkolwiek kolejnym ścięciu to proszę we mnie rzucic jakimś ciężkim przedmiotem, ok?

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 18:41   #2080
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
dzień dobry.

paradoksalnie wpisuję się, bo znowu mam krótkie włosy dobrze, że chociaż nie tak krótkie jak kiedyś - odrastały po ścięciu na chłopaka
musiałam zrobic z nimi jako taki porządek, wyglądały fatalnie, różnej długości, bardzo zniszczone. teraz są mniej więcej takie tyle, że z długą, odrastającą grzywką.

ciekawe, czy w końcu uda mi się je zapuścic, gdybym coś wspominała o jakimkolwiek kolejnym ścięciu to proszę we mnie rzucic jakimś ciężkim przedmiotem, ok?
spoko, mówisz i masz o widzę, że jesteś z warmii, ja też

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-06-28, 16:59   #2081
Hefrena
Raczkowanie

Mi tez zapuszczanie spędza sen z powiek Odkąd pamiętam, moim największym marzeniem były piekne, długie włosy. I w końcu, w końcu udało mi się jej zapuścić. Miały długośc do łopatek. I pewnego dnia, dałam się namówic fryzjerce...i moje włosy zamieniły się w krótkiego, sięgającego brody boba . Teraz znów odżywki i czekanie. Ale tym razem już się nie dam. Zapuszczę znów do łopatek i ani mi się waży jakiś fryzjer je tknąć!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 17:10   #2082
TakaJednaDziwnaOsoba
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj kupilam sobie Vitapil. Wax mi w koncu przyszedl, po Vitapilu biore sie za picie pokrzywy Jeszcze mam w planie kupic sobie szampon i odzywke z Joanny bez silikonu.. i jak na razie skonczyly mi sie pomysly na specyfiki
odchudzam się!

suwaczek
Stary 2011-06-28, 19:48   #2083
laudik
Zakorzenienie

a ja za to jestem na skraju zalamania nerwowego.
pocieszam sie ze do konca roku zostalo tylko pare miesiecy() a do tego czasu juz chyba cos powinno mi urosnac

bo jak nie to obcinam

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:00   #2084
TakaJednaDziwnaOsoba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laudik Pokaż wiadomość
a ja za to jestem na skraju zalamania nerwowego.
pocieszam sie ze do konca roku zostalo tylko pare miesiecy() a do tego czasu juz chyba cos powinno mi urosnac

bo jak nie to obcinam

Laudik, a tak w ogóle jaka Ty masz juz dlugosc?
odchudzam się!

suwaczek
Stary 2011-06-29, 14:32   #2085
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Cześć Rybiorku, kojarzę Cię z forum zakręconego
Gdzie się już nie udzielam bo nie mam czasu na dbanie o włosy

A ile masz lat?
Pocieszę Cię, moje tkwiły w podobnej długości przez całe studia i dodatkowe 4 czy 5 lat (bo rozjaśniałam, suszyłam, męczyłam) a śmignęły dopiero od września 2010 Więc na trzydziestkę będę mieć jakieś 65 cm tralala

Motywująca fota w zał. Znowu mnie TŻ potraktował obiektywem od gory i wyglądam jakbym miała fryz po pas.
To jest motywujące
Fajne loczki, ja co noc dwa warkocze robię by się popodkręcały, a przed tym muszę wodą zwilżać. Dobrze, że mogę myć je chociaż co trzeci dzień
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 16:19   #2086
laudik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TakaJednaDziwnaOsoba Pokaż wiadomość

Laudik, a tak w ogóle jaka Ty masz juz dlugosc?
siegaja ramion, a na plecach minely "ta kosc"

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 18:31   #2087
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Postanowiłam się do was przyłączyć bo już tak długo zapuszczam że samej jednej może się to znudzić a w grupie raźniej Po narodzinach córeczki 17m-cy temu miałam krótkie włoski (tak na 5cm) i do tego jasny blond (rozjaśnianie) w wakacje zeszłego roku zeszłam z tych rozjaśnianych (czyt. farba do grey hair N&E ciemny blond) I zaczęłam zapuszczać. Jednak Jak to w przypadku włosów zapuszczanych "prawie od zera" rosną nie równo a za żadne pieniądze nie dam się zaciągnąć do fryzjera bo zetną mnie znowu na zapałkę ..i takim oto sposobem mam naturalne włosy z jaśniejszymi końcówkami (gdzie była farba)Gdzie tył jest do połowy szyji a wszystkie włoski z boków i przy twarzy są długości za ucho..tak do połowy żuchwy. Do tego z natury mam cienkie włosy więc ratuje mnie tylko opaska albo zakładanie tych bocznych włosów za ucho...

Znam mnóstwo "sposobów" na szybszy porost włosów ale oczywiście nic co byłoby dla mnie bo odkąd mam naturalne mam szybciej przetłuszczające się włosy i WAX, maski jajeczne.,jedwabie odpadają.
Biorę skrzyp i pokrzywę i czekam.
Pewno pozostanie mi czekanie do przyszłego lata aż te boki będą do łopatek i będę mogła do ich długości wyrównać włosy

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2011-06-29 o 18:33
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:11   #2088
Edeliene
Raczkowanie

Hej. Ja również się dołączę Stworzyłam głównie konto z myślą właśnie o moich włosach . Czytając wasze posty , wiadomości , jakkolwiek można użyć innych synonimów , jestem wręcz zadziwiona , że włosy rosną Wam tak szybko . Dwa lata temu ścięłam moje włosy mniej więcej , że tak powiem przed obojczyk . Generalnie chciałam je wycieniować , co wiązało się z prostowaniem włosów , bo zawijały mi się . Prostowałam włosy dobre 3 miesiące , jednak zrezygnowałam , gdyż nie chciało mi się wstawać rano i ich prostować . Minęły dwa lata i cóż .... nie zadowala mnie moja długość włosów , sięgają mi prawie do zapięcia stanika . Wyobrażając to sobie pewnie wydają się długie , ale jak patrzę w lustro są wciąż dla mnie za krótkie . Nie wiem , możliwe , że to skutek gęstych i lekko falowanych włosów . W każdym bądź razie pragnęłabym mieć włosy sięgające poniżej piersi , że tak powiem , bo jak zgarnę je do przodu to niestety wydają się krótkie . Wybaczcie , że tak Was zamęczam , ale mam obsesję na punkcie długich włosów , których szybko niestety nie będę miała Nie specjalnie wierzę w jakieś kosmetyki , które poprawią strukturę włosa , a przez to włosy szybciej będą rosły ... także chyba pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość . Pozdrawiam serdecznie ;D
Edeliene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:21   #2089
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edeliene Pokaż wiadomość
Hej. Ja również się dołączę Stworzyłam głównie konto z myślą właśnie o moich włosach . Czytając wasze posty , wiadomości , jakkolwiek można użyć innych synonimów , jestem wręcz zadziwiona , że włosy rosną Wam tak szybko . Dwa lata temu ścięłam moje włosy mniej więcej , że tak powiem przed obojczyk . Generalnie chciałam je wycieniować , co wiązało się z prostowaniem włosów , bo zawijały mi się . Prostowałam włosy dobre 3 miesiące , jednak zrezygnowałam , gdyż nie chciało mi się wstawać rano i ich prostować . Minęły dwa lata i cóż .... nie zadowala mnie moja długość włosów , sięgają mi prawie do zapięcia stanika . Wyobrażając to sobie pewnie wydają się długie , ale jak patrzę w lustro są wciąż dla mnie za krótkie . Nie wiem , możliwe , że to skutek gęstych i lekko falowanych włosów . W każdym bądź razie pragnęłabym mieć włosy sięgające poniżej piersi , że tak powiem , bo jak zgarnę je do przodu to niestety wydają się krótkie . Wybaczcie , że tak Was zamęczam , ale mam obsesję na punkcie długich włosów , których szybko niestety nie będę miała Nie specjalnie wierzę w jakieś kosmetyki , które poprawią strukturę włosa , a przez to włosy szybciej będą rosły ... także chyba pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość . Pozdrawiam serdecznie ;D
a ja wierze tylko potrzebna systematycznosc i cierpliwosc, z tym drugim u mnie krucho ale staram sie. Na razie osiagnelam sukces z rzesami, sama nie wierzylam ze to mozliwe - kupilam drogie serum do rzes i codziennie na wieczor nakladalam na nasade rzes, efektow oczywiscie nie widzialam ale skoro kupilam to serum to uzywalam myslac ze zaszkodzic nie zaszkodzi, po ok 3 miesiacach tak z dnia na dzien zauwazylam niesamowita zmiane (oczywiscie to bylo stopniowo ale ja zauwazylam tego dnia), znow mam rzesy jakie mialam jako nastolatka - grubsze, czarniejsze i gestsze. Nie potrzebuje maskary zeby je podkreslic.

Teraz walcze o porost, biore suplementy, stosuje wcierke na noc na skalp i mam kosmetyki ktore maja duzo roznych ekstraktow, na razie nie jest powalajaco, mierzylam wczoraj odrosty, minelo 15 dni od farbowania i mam na przodzie i bokach odrosty 7 mm, natomiast z tylu i na czubku glowy 1.1 cm, porownujac z tym jak mi przedtem rosly wloski to i tak to jest zawrotny speed, za tydzien lece na wesele i musze robic odrosty
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 10:32   #2090
Edeliene
Raczkowanie

Cytat:
a ja wierze tylko potrzebna systematycznosc i cierpliwosc, z tym drugim u mnie krucho ale staram sie. Na razie osiagnelam sukces z rzesami, sama nie wierzylam ze to mozliwe - kupilam drogie serum do rzes i codziennie na wieczor nakladalam na nasade rzes, efektow oczywiscie nie widzialam ale skoro kupilam to serum to uzywalam myslac ze zaszkodzic nie zaszkodzi, po ok 3 miesiacach tak z dnia na dzien zauwazylam niesamowita zmiane (oczywiscie to bylo stopniowo ale ja zauwazylam tego dnia), znow mam rzesy jakie mialam jako nastolatka - grubsze, czarniejsze i gestsze. Nie potrzebuje maskary zeby je podkreslic.

Teraz walcze o porost, biore suplementy, stosuje wcierke na noc na skalp i mam kosmetyki ktore maja duzo roznych ekstraktow, na razie nie jest powalajaco, mierzylam wczoraj odrosty, minelo 15 dni od farbowania i mam na przodzie i bokach odrosty 7 mm, natomiast z tylu i na czubku glowy 1.1 cm, porownujac z tym jak mi przedtem rosly wloski to i tak to jest zawrotny speed, za tydzien lece na wesele i musze robic odrosty

Hmmm... a znasz może jakieś dobre kosmetyki na porost włosów ? Bo wcześniej zasięgałam opinii wielu osób , ale żadna nie była specjalnie sprawdzona . Byłoby miło gdyby włosy zaczęły mi szybciej rosnąć .
Stary 2011-06-30, 12:48   #2091
Redhaired Witch
Nindżopesz

Witam nowe dziewczyny

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
To jest motywujące
Fajne loczki, ja co noc dwa warkocze robię by się popodkręcały, a przed tym muszę wodą zwilżać. Dobrze, że mogę myć je chociaż co trzeci dzień
Ja nawijam na palec mokre po umyciu albo ściskam w garści. Też mogę myć co trzeci albo i lepiej bo się w ogóle nie przetłuszczają ale za to trzeciego dnia są spuszone i skołtunione więc pozostaje mi warkocz.

Cytat:
Czytając wasze posty , wiadomości , jakkolwiek można użyć innych synonimów , jestem wręcz zadziwiona , że włosy rosną Wam tak szybko .

Wybaczcie , że tak Was zamęczam , ale mam obsesję na punkcie długich włosów , których szybko niestety nie będę miała
Ale chyba 1-1,5 cm/m-c to normalne tempo. Ja też myślałam, że moje w ogóle nie rosną ale obcięłam zniszczone końce, zaczęłam je mierzyć i jednak jest przyrost niecałych 2 cm/m-c. Tak więc nie łam się

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 15:30   #2092
Edeliene
Raczkowanie

Postaram się posłuchać Waszych rad Czy polecacie jakieś dobre kosmetyki do pielęgnacji włosów ? Bo u mnie to tylko króluje odżywka i szampon , nic poza tym . Generalnie nie mam większych problemów z włosami , tylko muszę je podciąć , bo już zaczynają się rozdwajać ;/ Jednak do fryzjerki nie pójdę , bo obcinają zdecydowanie za dużo cm niż poproszę . Sama sobie też nie podetnę , bo przy moim szczęściu to hoho .
Stary 2011-06-30, 19:45   #2093
stokrotenka18
Zakorzenienie

Red face Dot.: Zapuszczanie włosów

To może i ja napiszę
hmm moja kolekcja składa się z kosmetyków biernych i czynnych
jedne czekają na swoją kolej żeby ich użyć a inne są w stanie czynnym czyli ich aktualni używam
szampon: Orlando Perez regenerujący i odżywka także z tej serii ale jej nie używam
szampon do rzadkiego stosowania bo wywołuje u mnie łupież ale nie mogę się go pozbyć bo mi go szkoda bo jest z jedwabiem!! Ricco
Wax do wlosow blond
Radical w mgiełce
Advance Techniques "dilly seine" odżywka z Avonu - całkiem dobra
Gliss Kur w żółtej tubeczce odżywka do spłukiwania
i od czasu do czasu jedwab - tak tak... ma silikon, ale od czasu do czasu mi nie zaszkodzi

wcześniej było tego trochę więcej.
Mam nadzieję że szybko osiągnę efekt, gdyż pragnę mieć włosy do pasa.. tak mi się marzą. Chociaż teraz lato to bym chętnie obcięła...
a co jeśli się szybciutko przetłuszczają? szampon z ziołami? a inne jakieś sposoby ?
byłabym wdzięczna.

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 22:48   #2094
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm... a znasz może jakieś dobre kosmetyki na porost włosów ? Bo wcześniej zasięgałam opinii wielu osób , ale żadna nie była specjalnie sprawdzona . Byłoby miło gdyby włosy zaczęły mi szybciej rosnąć .
mieszkam za granica wiec nie bardzo bo raczej w Polsce tego nie ma

dostepnych wszedzie rzeczy: pije codziennie pokrzywe i skrzyp
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-07-01, 19:55   #2095
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
spoko, mówisz i masz o widzę, że jesteś z warmii, ja też
trzymam za słowo zatem! owszem, Olsztyn dokładniej, a ty?

Cytat:
mieszkam za granica wiec nie bardzo bo raczej w Polsce tego nie ma

dostepnych wszedzie rzeczy: pije codziennie pokrzywe i skrzyp

od kiedy pijesz? widzisz jakieś efekty?

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-02, 11:40   #2096
sylvi300
Zakorzenienie

poppy seed tez Olsztyn

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-07-05, 13:37   #2097
CzekoladkaD
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Zapuszczam włosy od maja bo wtedy ostatni raz je podcięłam.Czy możecie mi doradzić pare złotych zasad które trzeba koniecznie przestrzegać aby włosy szybko urosły? bo pragnę mieć takie do pasa a na razie mam do zapięcia od stanika a chciałabym mieć piękne długie włosy tak mniej więcej we wrześniu chociaż żeby były z 10 cm dłuższe. proszę o porady ;D
CzekoladkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 14:11   #2098
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 201802141209
Czas edycji: 2011-07-05 o 14:13
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 16:31   #2099
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzekoladkaD Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Zapuszczam włosy od maja bo wtedy ostatni raz je podcięłam.Czy możecie mi doradzić pare złotych zasad które trzeba koniecznie przestrzegać aby włosy szybko urosły? bo pragnę mieć takie do pasa a na razie mam do zapięcia od stanika a chciałabym mieć piękne długie włosy tak mniej więcej we wrześniu chociaż żeby były z 10 cm dłuższe. proszę o porady ;D
jassminaa dobrze mówi, zajrzyj do tego wątku, musiałby się zdarzyć cud, żeby Ci urosły 10 cm w ciągu 2-3 miesięcy :O Włosy rosną około cm na miesiąc

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-07-05, 22:48   #2100
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzekoladkaD Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

polecam zajrzeć do blogu jednej z wizażanek weegirl - jak zapuścić włosy / klik /
A tutaj wymieniła 5 najważniejszych punktów przy pielęgnacji włosów - / klik /
A tutaj wątek: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów część V - / klik /
Tutaj wątek Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

Wątek o płukankach do włosów: Wszystko na temat plukanek do wlosow-watek zbiorczy / klik /
Wątek o olejach i olejkach do włosów: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja / klik /

Jeszcze cenne będzie jak będziesz zwracała uwagę na składy kosmetyków których używasz (czy na bazie silikonu, czy tylko nawilża czy i ma proteiny)
Lista zanalizowanych kosmetyków do włosów przez syrenka
Lista przeanalizowanych kosmetyków do włosów przez 'Estelle'

I dodałabym jeszcze do uzupełnienia suplementy diety - Najlepsze tabletki, kapsułki, witaminy poprawiajace kondycje włosów- ZBIORCZY
Tutaj dieta - czyli co lubią włosy - Dieta na piękne włosy / klik /

Dzielę się z Tobą tym co sama zakodowałam aby wiedzieć i łączyć, ale wiedzę sama musisz przyswoić, wiem że cięzko zacząć więc zrobiłam Ci ściągę

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2011-07-05 o 23:03
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości