|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Zapychające" składniki w kosmetykach
Dziewuszki - spójrzcie na ten skład proszę, ja tu kurcze nie widzę nic złego oprócz gliceryny, ale moja wiedza o składach nie jest ten tego.
Pomóżcie proszę bo paszcza mi się buntuje i nie wiem która chemia winna. Chusteczka samoopalająca LRP: Aqua, dihydroxyacetone, propylene glycol, glycerin, disodium EDTA, PEG-60 hydrogenated castor oil, phenoxyethalnol, tocopherol, parfum. |
|
|
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
Katuś, ale jak Ci sie buntuje? Zapchało coś? Ja w tej "szmatce" opalającej też nie widzę nic brzydkiego...
Mnie się ostatnio "zbuntowała", co objawiło się czterema sztukami prycholi, przed okresem - co się zazwyczaj u mnie nie zdarza
|
|
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie tyle prychole, co małe czerwone plamki i gdzie niegdzie taki mały biały punkcik, który można paznokciem zdrapać. Kurcze nic nowego oprócz tych chusteczek nie wprowadziłam.
Skład też mi się prosty wydaje , sama nie wiem.Erato dzięki Przypomniało mi się - Bioderma Sebium micel - próbkę miałam - może to ona tak wkurzyła moją cerę? |
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lolitko,a próbowałaś mleczka Lirene do cery tłustej? Jest doskonały do zmywania makijazu cery poddatnej na zapychanie (ja taką wlaśnie mam) . |
|
|
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha,jeszcze jedno pytanie.Czy wyskakują Wam czasem takie bolące guzy? (jest dosc spory ,jak po uderzeniu i lekko czerwony bez ujścia ropnego)Mam wlaśnie takie coś na czole-wyglądam jak nosorozec! Nie wiem czym to potraktować
|
|
|
|
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
Angi a masz gdzies skład tego mleczka? Bo znając zycie zawiera alkohol
ale jesli nie to bede sie cieszyc Bo narazie własnie mam to do cery wrazliwej i jest z parafina ![]() A co do guzow to wyskakuja mi czasem i wtedy wale na nie wszystko co wlezie - glinka, spirytus, Akneroxid, no i w koncu sie poddaja ![]() Ale teraz wyskoczyla mi franca na brodzie i nie chce za Chiny sobie stamtad pojsc gr :[ a ja musze wygladac przesuper w tym tyg :P Chyba sie zezlę i to wycisne (bede załowac, ale juz nie moge wytrzymac :[)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z rozpaczy wyjęłam resztki próbki kwasu i zasmarowałam te syfiska [sorry za słowo, ale jestem wściekła na swoją cere!]. Szczypało jak diabli, ale może mi to zniknie i podsuszy się trochę. Poza tym od 2 dni non stop Sudocrem jest w ruchu. Zasmorowywuję nimi te niespodzianki... Czekam dziewczyny na superrady i niezawodne metody w sprawie guli. |
|
|
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytalam u Luskiewnika ,ze te gule to trądzik polekowy.Ja ostatni raz miałam guzy po zazywaniu leku z jodem na tarczycę(2 lata temu).Wczoraj wzięłam lek na alergię -moze to winowajca?
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#342 |
|
Gość
|
Na bolące bulwy to antybiotyk (właśnie triobitic) albo maść ichtiolowa - od razu wyciągnie.
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Angi - może masz rację i coś w tych autoheliosach jest uczulajacego. Spróbuję odstawić, dziękuję.
Na gule u mnie nic poza czasem nie działa. Co gorsza po 2 tygodniach niby znikają, ale zostawiają coś pod skórą, jakby ropny naciek, nierówność. Ten naciek z kolei noszę sobie kolejne 3 tygodnie, aż się pokaże jakieś ujście i wtedy dziada usuwam igiełką jeśli się da. W międzyczasie smaruję wszystkich co tu wymieniłyście - bez efektu .Koszmar. |
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tribiotic niestety wogóle na mnie nie działał dla mnie największym problem w zapychaniu stanowią szampony i odżywki do włosów, wtedy w okolicy czoła, skroni, w czesci skóry głowy wysypuje mnie mnóstwem małych okropnych paskud. Po zmianie odzywki, tydzień czy dwa zajmuje mi doprowadzenie skóry co normalnego stanu narazie jestem w trakcie tropienia co mnie tam tak zapychawysypywało mnie po: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...rname=bluegirl http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...rname=bluegirl http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...rname=bluegirl http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...rname=bluegirl
|
|
|
|
#345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale niestety tak jak myslalam, zawiera alkohol ;( wszędzie pakują tego dziada ;/ Ale moze się na nie skusze, zobacze ![]() A własnie : na roznych kosmetykach sa rozne nazwy alkoholi np: alkohol cethyl, ghycol itd, one sie roznia jakos od siebie?
|
|
|
#347 | |
|
Gość
|
Cytat:
Cetyl alkohol to emulgator, nie alkohol. |
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie
To zupełnie co innego niż "alcohol denat." - bo to jest oznaczenie dla alkoholu.
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Pisałam to na "patentach", ale tu się pojawił temat bolących nacieków pod skórą - w początkowej fazie takiego paskudztwa dobre efekty przynosi mrożenie
Poza tym w moim przypadku działały na to tylko specyfiki z antybiotykiem. Na szczęście już dość dawno nic takiego mnie nie napadło... Przekroczenie 30 ma swoje plusy
|
|
|
|
|
#351 |
|
Rozeznanie
|
Aaahaaa
to takie buty no to dobrze Dzieki za pomoc
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomocy bo nie wiem czy dobrze zrobiłam.. Potrzebuje jakieos intensywnie nawilżającego kremu bo mam przesuszona skore lekami złuszczającymi i myslalam nad kremem Iwostinu intensywne nawilzanie o przedluzonym dzialaniu, i nawet zamowilam juz go w aptece, tylko nie wiem czy kupowac, bo on ma trojglicerydy i parafine.. Uzywala go moze ktoras z Was i wie czy zapycha? Albo znacie moze jakies lekkie i niezapychajace mocno nawilzajace kremy do tlusto-mieszanej cery?? pomozcie prosze...
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może olejek Hauschki? Jest całkowicie bezpieczny jeśli chodzi o skład, dobrze nawilża no i działa rewelacyjnie. |
|
|
|
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#355 |
|
Rozeznanie
|
A co myslicie o Ziaji =>http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12400
albo AA help =>http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=13642 (tylko tu nie ma składu wiec nie wiem jak to z nim jest) Ale chyba sie skusze na Ziaje.. Bo nie ma tam nic niebezpiecznego, prawda? ..
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten z AA Help w każdym razie na bank zawiera parafinkę - pamiętam, bo wczytywałam się kiedyś w jego skład chyba w Carrefourze. Ziaja wydaje się bezpieczniejsza, ale lepiej poczekać na opinię ekspertów
.
|
|
#357 |
|
Zadomowienie
|
Akurat dysponuję składem tego AA nawilżającego, chętnie się o nim dowiem czegoś, weźmy go więc pod lupę
Aqua, Paraffinum Liquidum, Pentylene Glycol, Glycerin and Ethoxydiglycol and Sodium Polyacrylate and Caprylyl Glycol, Arachidyl Alcohol and Behenyl Alcohol and Arachidyl Glucoside, Di C12-C13 Alkyl Malate, Sodium Acrylate/Acryloyldimethyltaurate Copolymer and Isohexadecane and Polysorbate 80, Myristyl Myristate, Squalane, Cetyl Alcohol, Borage Officinalis Oil, Cucurbita Pepo Seed Extract, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Stearic Acid, Dimethicone, Allantoin.
|
|
|
#358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z powodzeniem stosuję od ponad tygodnia, fajnie nawilża, nie zostawia tłustego filmu.
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ziaja wygląda dobrze. Zdecydowanie Ziaja Lolitko |
|
|
|
|
|
#360 |
|
Rozeznanie
|
To kupuje Ziaje
Dziekuje
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

Mnie się ostatnio "zbuntowała", co objawiło się czterema sztukami prycholi, przed okresem - co się zazwyczaj u mnie nie zdarza
Bo narazie własnie mam to do cery wrazliwej i jest z parafina

Ale niestety tak jak myslalam, zawiera alkohol ;( wszędzie pakują tego dziada ;/ Ale moze się na nie skusze, zobacze 
.