|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Ile wynosi Twoje wynagrodzenie netto? (na rękę, w przeliczeniu na pełen etat) | |||
poniżej 1000zł |
![]() ![]() ![]() ![]() |
599 | 22,44% |
1000zł - 1500zł |
664 | 24,88% |
1500zł - 2000zł |
464 | 17,38% |
2000zł - 2500zł |
316 | 11,84% |
2500zł - 3000zł |
180 | 6,74% |
3000zł - 4000zł |
147 | 5,51% |
4000zł - 5000zł |
99 | 3,71% |
5000zł - 7000zł |
57 | 2,14% |
7000zł - 10000zł |
50 | 1,87% |
powyżej 10000zł |
93 | 3,48% |
Głosujący: 2669. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile zarabiają Wizażanki ;)
Cytat:
Wysyłałam CV od grudnia 2007, bez efektu, osobiście zaczełam szukać pracy od lutego, i tak chodząc od drzwi do drzwi,w marcu zaczęłam szukać nawet bezpłatnych praktyk... gdy w w czerwcu znalazłam tą prace byłam zachwycona, ze wreszcie mogę coś robić. We wrześniu mam zostać zatrudniona na prawdziwą umowę o pracę, pewnie dostanę tez podwyżkę, ale to nie sądze by była to duża suma ![]() Nie jest łatwo o prace prawnikowi bez aplikacji, za to z marnym doświadczeniem zawodowym... no ale przynajmniej i tak jestem w tym szczęśliwym położeniu, że robię to co lubię ![]()
![]() |
![]() |
#272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#273 |
BAN stały
|
Wisienki, tak, fajnie, ze to lubisz, ale za 700 zł to się utrzymac niestety nie da, takich cudów nie ma. I tak jak podejrzewalam, firma, w ktorej pracujesz, czekala na osobe zdesperowana, ktora zgodzi sie na takie warunki. Gdybym byla pracodawca, autentycznie wstyd by mi bylo komus takie pieniadze zaproponowac, ale takie realia czasem sa. Sprobuj moze rozejrzec sie za czyms nowym, jezeli podejrzewasz, ze wyplate nadal kiepska bedziesz miala, bo zawsze latwiej prace zmienic, niz znalezc te pierwsza.
Prestizowe zawody maja to do siebie, ze przewaznie na sukces trzeba dlugo i ciezko pracowac: stad wlasnie ich prestiz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pytasz o korepetycje... otoz w 10.000 miescie nie jest latwo znaleźć chetnych na korki za 30 zl/ h. moze warszawa tak,tu niestety mlodziez czesto nie stac na autobus do szkoly. poza tym nawet jesli ktos by sie znalzal, to z wygospodarowaniem czasu byloby kiepsko, bo niestey ja po 8 godzinach pracy nie zamykam za soba biura i nie wracam do domu z glowa wolna od pracy zawodowej. wypelnianie dziennika, przygotowanie sprawdzianow, sprawdzanie ich, przygotowanie konkursow, czytanie lektur wraz z uczniami etc.----- tak wyglada kazde moje popoludnie. nie zale sie na swoja prace. robie to, co lubie. tu chodzi o realia, w jakich przyszlo na wszystkim żyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Podejrzewam że wieszość osób, z wyjątkiem "powołania" kusi perspektywa wakacji, ferii, wolnych dni przed-po świętach itp. Więc naprawde nie widze podstaw do narzekań, nauczyciel nie pracuje w Wigilie, Sylwestra ... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Velvet Acid Kitty - w pełni Cię rozumiem, bo coś mi sie wydaje ze siedzimy na podobnym stołku... może to i prestiż, ale ile lat trzeba poświecić by do niego dojść. PS. jeśli chodzi o nauczycieli to to naprawde cięzki kawałek chleba, ja za każdym razem kiedy wchodziłam do podstawówki w której pracowała mama zeby z nią wrócić do domu modliłam się zeby trafić po przerwie, przecież ten hałas, tłok jest nie do zniesienia, a w gimnazjach jest podobno jeszcze gorzej...
![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zatytułowany jest: ile zarabiaj wizazanki?, a moj post byl odpowiedzia na to pytanie. nie rozumiem skad taka wrogosc i nieprzyjazne nastawienie. a skoro sadzicie, ze my, nauczyciele nic nie robimy przez caly rok tylko czekamy na swieta, wakacje i weekendy , a przy tym jeszcze placa nam za to fortune, to nasuwa mi sie pytanie: czemu coraz mnie ludzi decyduje sie na prace w oswiacie???? i czemu Ty nie siegniesz po tak ogromna i jakże łatwą kase??? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
Każdy zawód powienien byc wykonywany z pasją.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prosze zauwazyc ze nauczycielem nie zostaje sie po zdaniu matrury tylko trzeba miec odpowiednie wyksztalcenie moim zdaniem nauczyciele w miastach duzo zarabiaja bo sobie dorabiaja ale tak jak ty nie masz tej mozliwosci to 2000 zl za twoja wiedze i prace to malo kazdy z nas chodzil do szkoly prawda?? kazdy nienawidzil sprawdzianow i kartkowek ?? a wiecie ile nauczyciel musi sie nasprawdzac tego jak zrobi w kazdej klasie jaka uczy ?? pozatym zeby sensownie poprowadzic lekcje tez trzeba sie napracowac :/ jestem w klasie maturalnej i mimo mlodego wieku rozumiem twoją sytuację ... osoba z takim wykształceniem powinna zarabiac wiecej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czemu ja nie sięgnę?? bo nie mam "powołania" do nauki innych osób, poza tym nie pasjonowałam sie żadnym przedmiotem aż tak zeby miec chęć zgłębiania sie w niego ![]() ![]() Ilena: sugerujesz ze ten kto nie jest nauczycielem jest źle wykształcony?? Tak wynika z Twojego ostatniego zdania ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#282 |
Konto usunięte
|
Tak cichutko napomknę tylko.... Nie każdy nauczyciel ma możliwość dawania korepetycji. Nie dlatego, że mieszka w małym mieście czy mu się nie chce, ale z racji swej specjalizacji.
Ja teoretycznie mogłabym dawać korki, a właściwie prowadzić terapię, ale mało który rodzic widzi taką konieczność. A paradoksalnie dzieciaki niepełnosprawne bardziej skorzystałyby z takich zajęć, niż zdrowy uczeń z korepetycji z matematyki. No, w sensie, że chore dzieciaki wymagają stałej, specjalistycznej opieki, a rodzice nie zawsze zdają sobie z tego sprawę czy też często mają to gdzieś po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli chodzi o nauczycieli cóż to nie praca to powołanie, bo jeśli ktos chce zostać nauczycielem bo jak to ktoś napisał jest lipiec i sierpień... bedzie meczył nie tylko siebie ale też bogu ducha winnych uczniów
![]() |
![]() |
#284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;8476870]Tak cichutko napomknę tylko.... Nie każdy nauczyciel ma możliwość dawania korepetycji. Nie dlatego, że mieszka w małym mieście czy mu się nie chce, ale z racji swej specjalizacji.
Ja teoretycznie mogłabym dawać korki, a właściwie prowadzić terapię, ale mało który rodzic widzi taką konieczność. A paradoksalnie dzieciaki niepełnosprawne bardziej skorzystałyby z takich zajęć, niż zdrowy uczeń z korepetycji z matematyki. No, w sensie, że chore dzieciaki wymagają stałej, specjalistycznej opieki, a rodzice nie zawsze zdają sobie z tego sprawę czy też często mają to gdzieś po prostu.[/QUOTE] dokładnie to samo chciałam napisać..ale widzę, że ktoś mnie ubiegł. jako pedagog specjalny mogę zaproponowac terapię, ale nie ma zapotrzebowania.. czyli pozostaje goła pensja. ![]() a swoją droga..mozna być, tak jak ja, nauczycielem wychowania przedszkolnego. taki to nawet nie ma poważania w środowisku nauczycielskim..bo co to za nauczyciel ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Hosenko, tylko widzisz - w tym akurat zawodzie po dupie możesz dostać od każdego. To twoja praca, na której przeważnie się znasz, a krytykuje cię każdy i roszczeń ma wiele, zwłaszcza rodzice. To taki maleńki niuansik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;8477284]
Hosenko, tylko widzisz - w tym akurat zawodzie po dupie możesz dostać od każdego. To twoja praca, na której przeważnie się znasz, a krytykuje cię każdy i roszczeń ma wiele, zwłaszcza rodzice. To taki maleńki niuansik ![]() W innych zawodach też się dostaje po dupie (po dupie? po kieszeni! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kiedyś sama dawałam lekcje z angielskiego, chodziłam też do rodzin niezamożnych, rodzice nawet chcieli żebym przychodziła 2x w tygodniu bo zależało im, żeby córka miała świadectwo z paskiem. Co prawda mieszkam w większym mieście, ale rodziny do których chodziłam mieszkają w obrębie mojego osiedla, czyli 3 rodziny na ok 1000 os, więc argument z małym miastem do mnie nie przemawia.
![]() |
![]() |
#291 |
Konto usunięte
|
A doczytałaś, że NIE KAŻDY nauczyciel może dawać korepetycje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
Ja jestem matematykiem, więc tu teoretycznie zapotrzebowanie na korepetycje jest duże. Ale...
Gdy pracowałam w szkole największym problemem był czas. Może na jedną godzinę korepetycji dziennie by go wystarczyło. Drugi problem - miejsce w którym mieszkam. Większości ludzi po prostu nie stać na korepetycje. Nie każdy myśli jak Velvet Acid Kitty, i niestety oszczędza również na wykształceniu własnych dzieci. I trzecia sprawa, za 30 zł nikt by nie przyszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;8479285]A doczytałaś, że NIE KAŻDY nauczyciel może dawać korepetycje?
![]() A gdzie ja napisałam, że każdy? ![]()
![]() |
#294 |
BAN stały
|
Dobrze by było, gdyby tak rzeczywiście było...ale niestety źle Ci się wydaje. Dzieci z biednych rodzin, ktore przychodza do szkoly czasem ledwo co mowic potrafia, nie rozumieja, co do nich nauczyciel mowi. A gdzie tu dalej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
BAN stały
|
Ja chcialabym tylko dodac, ze czesto ludzie gadaja, jak to nauczyciel nie ma dobrze, bo ma sporo wolnego. To prawda, bo to duzy, chyba najwiekszy, plus tego zawodu. Ale nie rozumiem, gdy ludzie mowia, ze np 5h pracy w ciagu dnia to mało u nauczyciela. Nie pomyślą, że te 5h to jest ciężka harówa bez chwili wytchnienia, oczy trzeba miec naokoło głowy i byc skoncentrowanym, zeby kilku klasowych połgłówków krzywdy sobie i innym nie zrobilo, nie rozwaliło lekcji. I jeszcze czegos kogos nauczyć, czy wysluchac niewybrednych epitetow pod swoim adresem. Rzadko kiedy zwykla praca biurowa itp. wiaze sie z takim obciazeniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Acid, udzielalas kiedys 10 godzin tygodniowo korepetycji?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;8477284] Et-ko, a ja pełna podziwu jestem
![]() )[/QUOTE] miód na me serce ![]() swoją drogą.. nie wiem czemu bycie pedagogiem specjalnym jest dla mnie lepsze niż bycie nauczycielem grupy. zobaczymy. boję się 1 września. i boję się wypłaty.. która jest głodowa i w warszawie nie wystarcza na nic. choć dziś czytałam o podwyżkach dla nauczycieli i ta myśl trzyma mnie przy życiu ![]()
![]() |
#299 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą jakbyś doczytała dalej, to pisałam, że dawałam korepetycje w rodzinach niezamożnych... Cytat:
Cytat:
Do czego zmierzasz? W czasie studiów udzielałam 8-9h/tydzień, jak rozpoczęłam pracę, to zrezygnowałam, po 11h poza domem ciężko jeszcze iść na korki.
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
A może wrócimy do meritum wątku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.