Ile zarabiają Wizażanki ;) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Ile wynosi Twoje wynagrodzenie netto? (na rękę, w przeliczeniu na pełen etat)
poniżej 1000zł 599 22,44%
1000zł - 1500zł 664 24,88%
1500zł - 2000zł 464 17,38%
2000zł - 2500zł 316 11,84%
2500zł - 3000zł 180 6,74%
3000zł - 4000zł 147 5,51%
4000zł - 5000zł 99 3,71%
5000zł - 7000zł 57 2,14%
7000zł - 10000zł 50 1,87%
powyżej 10000zł 93 3,48%
Głosujący: 2669. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 12:00   #541
asvr
Zadomowienie

Dot.: Ile zarabiają Wizażanki ;)

Cytat:
Napisane przez conslusion Pokaż wiadomość
2500 + premie (w bardzo dobrych msc dochodzi do 4tys)
praca po 10, czasem 12 godz 5 dni w tyg, pod telefonem 7 dni w tyg, ciągły stres - chyba nie warto ...
A jako kto pracujesz? Jest to rozwijająca praca?

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-12, 18:42   #542
Wisienkowa
Raczkowanie

1300 netto, sekretarka, 3/4 etatu.
Wcześniej sprzedawca i pracownik biurowy - płaca nieco niższa.

Wisienkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-12, 12:17   #543
mela83
Przyczajenie

Pracuje jako asystentka zarządu w dużej firmie w dużym mieście, pracuje sporo z językiem obcym, praca stresująca i męcząca, zarabiam 2370 netto, dodatkowo tłumaczę sporo tekstów, z czego mam dodatkowo jakieś 500 zł, ale biorąc pod uwagę koszty utrzymania, wynajem kawalerki, ciężko jest , miasto duże powyżej miliona mieszkańców... absolwentka neofilologii i socjologii na uniwersytecie, 3 lata doświadzcenia zawodowego. Pozdrawiam
mela83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-19, 14:01   #544
qatarynka
Raczkowanie

Pracuję jako grafik w firmie 8 osobowej. Projektuję głównie grafiki użytkowe. Doświadczenie kierunkowe - przeszło 5 lat. Czas pracy - projektowy, czyli nikt mi nic nie narzuca oprócz deadlinu :P Zarabiam 3100 netto. Jest ok Na moją kawalerkę i potrzeby oraz zachcianki (raz na jakiś czas) wystarcza

P.S. Czasem przyjmuję zlecenia również jako freelancer wtedy mam większy dochód. Od biedy współpracuję również z jednym biurem w UK.

Edytowane przez qatarynka
Czas edycji: 2011-07-19 o 14:02
qatarynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-20, 11:19   #545
sylwija
Raczkowanie

Budżetówka - 1460 zł netto.
Ogólnie szkoda słów. Nie jest to niestety dobre miejsce dla młodych ludzi, bo niestety kokosów tu się nie zarobi i ogólnie wszyscy mają to w D (na podwyżki nie ma co liczyć). Chyba, że ma się 20 lat stażu pracy i dochodzi kasa za wysługę. Zaczynam szukać czegoś innego.
sylwija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-21, 20:46   #546
Nyuna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwija Pokaż wiadomość
Budżetówka - 1460 zł netto.
Ogólnie szkoda słów. Nie jest to niestety dobre miejsce dla młodych ludzi, bo niestety kokosów tu się nie zarobi i ogólnie wszyscy mają to w D (na podwyżki nie ma co liczyć). Chyba, że ma się 20 lat stażu pracy i dochodzi kasa za wysługę. Zaczynam szukać czegoś innego.
zgadzam się z tą opinią
Nyuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 21:38   #547
minimini333
Rozeznanie

opiekun w dps
pierwsza praca
ok 1700 na rękę
miejsce pracy mała wioseczka
jestem bardzo zadowolona
minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 01:12   #548
Maagdus
Raczkowanie

GG do Maagdus

ja pracuję przy wykładaniu towarów w supermarkecie - mam na rękę około 1200 więc t nie kokosy, ale puki studiuję, to może być.
I dorabiam sobie 300 - czasami 350 zł przy Oriflame, jestem konsultantką 4 miesiące, juz mam swoją niedużą grupę, więc pierwsze zyski już sa Jakby był ktoś chętny to odpowiem na wszystkie pytania wiec zapraszam jakby co na priv
Maagdus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 10:45   #549
88Malgorzata
Raczkowanie

0zl szuka pracy ;D
88Malgorzata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 18:32   #550
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Nowa praca, pierwsza poważna -specjalista e-commerce, 1700 pln na rękę. Plus 400-500 zł za działalność"piśmienniczą" . Politolożka, również po studiach podyplomowych. Dla porównania mój mąż po technikum na prawie 8 tys. (praca ciężka i stresująca, ale czasami żałuję, że nie jestem facetem )
Stary 2011-08-22, 19:30   #551
Knoppersik
Raczkowanie

a czym sie zajmuje Twoj facet?
Knoppersik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-24, 09:48   #552
88Malgorzata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez guantanamera Pokaż wiadomość
Nowa praca, pierwsza poważna -specjalista e-commerce, 1700 pln na rękę. Plus 400-500 zł za działalność"piśmienniczą" . Politolożka, również po studiach podyplomowych. Dla porównania mój mąż po technikum na prawie 8 tys. (praca ciężka i stresująca, ale czasami żałuję, że nie jestem facetem )
mam tak samo ja po studiach szukam prace a narzyczony po technikum zaocznym ma pełno ofert i pracuje za 6 tys a ja za 1500 nie moge poszukać
88Malgorzata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 15:29   #553
a_bo _tak
Przyczajenie

Ten wątek mnie autentycznie przeraził. Osoba po dwóch kierunkach zarabiająca 1200zł? Ile z tego można odłożyć, utrzymując się w dużym mieście? Ile dekad trzeba, żeby przy takiej pensji spłacić mieszkanie?
Mam nadzieję, że na wyniki sondy miało wpływ to, że jest ona z 2008 roku (choć przez dwa lata sytuacja pewnie drastycznie się nie polepszyła) oraz fakt, że wypowiedziały się w większości młode kobiety z małym doświadczeniem zawodowym, dopiero rozpoczynające karierę zawodową.

Skończyłam studia, ale jeszcze się nie obroniłam. Aktualnie pracuję drugi miesiąc w biurze projektowym za 1700zł netto. Po zakończeniu okresu próbnego przewiduję podwyżkę 300-500zł. Nie są to w mojej branży duże pieniądze,wysokie stawki osiąga się po zdobyciu doświadczenia a bardzo wysokie - po zrobieniu uprawnień państwowych. Dziewczynom z uzdolnieniami w kierunkach ścisłych naprawdę polecam studia na politechnice.
a_bo _tak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 16:25   #554
anka_res
Zakorzenienie

Jeśli masz na myśli architekturę lub inż budownictwa (nie wiem ale biuro projektowe brzmi znajomo) to mam akurat sporo znajomych w tym siedzących (zaznaczam z uprawnieniami i ok 6 lat dosw w zawodzie i w Pl i za granica) i wcale nie jest tak rozowo. Zle tez nie, ale 3 - 3.5 K na reke to raczej maks na tym etapie ( i to za ponad 40 h tydzien pracy). Na pewno są jednostki zarabiajace wiecej (zycze bys sie do nich zaliczyla) , ale trudno o to, bardzo trudno. Z powodu zalamania w budowlance zagranica tez nie zawsze jest opcja. Przyklady podane wyzej sa z najwiekszych miast w Polsce. Chyba lepiej iść we własne biuro, choć oni twierdzą, że jest masakryczna konkurencja i ciężko się przebić. Ale potencjał zarobkowy większy.

Edytowane przez anka_res
Czas edycji: 2011-08-28 o 17:19
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 18:11   #555
a_bo _tak
Przyczajenie

Jestem po budownictwie, ale obecnie pracuję w biurze architektonicznym.
Powszechnie się mówi o kryzysie w branży trwającym od kilku lat. Ale znajomi raczej szybko znajdują pracę w zawodzie i nie ma mowy, żeby absolwentowi z tytułem magistra zaproponować poniżej 1400zł.
Trzeba też zaznaczyć, że dużo lepsze zarobki są w wykonawstwie, na budowie (od 2000zł dla świeżo upieczonego absolwenta - takie są doświadczenia znajomych z roku) - ale tutaj też pracuje się więcej godzin. Kilka osób z mojej grupy załapało się do jednej firmy na budowę (różne stanowiska kierowniczo-organizacyjne)- 10h/dzień, zarobki 2700zł netto, zapewniony obiad w godzinach pracy, służbowe ubrania, komórka i laptop, niektórzy również samochód.
No i mamy jednak realną szansę na znaczny wzrost wynagrodzenia kilka lat po skończeniu studiów (uprawnienia i awans na kierownika budowy/projektanta). A co ma powiedzieć taki nauczyciel lub urzędnik?
Mimo mniejszych i większych kryzysów, uważam, że naprawdę warto iść na konkretne studia techniczne.
a_bo _tak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 18:31   #556
anka_res
Zakorzenienie

Na pewno warto.

Moi znajomi aż takich pozytywnych doświadczeń nie mają (tzn. nie pracują oczywiście za 1400 zł, ale trudno przebić 3 K, mają uprawnienia od dłuższego czasu), ale wiadomo, różnie się ludziom układa. Może akurat nie mieli szczęścia.

Kryzys może w Pl jest mało odczuwalny, ale na Wyspach kilka lat temu od ręki dostawali pracę i bez uprawnien nawet za no ja wiem, 35 K Euro to była jak dla nich bardzo marna pensja, a teraz tam już nie ma czego szukać, ich wszystkie co do jednej firmy się zamknęły (mówię o 4-5 osobach). Faktem jest natomiast, ze żadne długo nie szukało pracy w Pl, tylko te pensje, ciężko o dużą kasę, 3 K to IMO nie są złe pobory, ale nie dla inż z uprawnieniami.

Tak czy inaczej, powodzenia, może trafisz lepiej!
Stary 2011-08-28, 18:31   #557
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Szkoda tylko, że nie wszyscy mają takie zdolności. Przykład? Ja. Tak czy siak trzeba sobie radzić.
guantanamera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-28, 18:34   #558
anka_res
Zakorzenienie

E, spokojnie, nie tylko po technicznych studiach można przeżyć, ja jestem po powszechnie wyśmiewanej ekonomii i wątpię, bym przetrwała na polibudzie i ani na pracę, ani na zarobki jakoś nie narzekam. Trzeba tylko być w czymś w miarę dobrym!
Stary 2011-08-28, 19:40   #559
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Dokładnie- trzeba znaleźć swoje miejsce w tym całym bałaganie. Często dopiero po studiach okazuje się, że coś kręci nas bardziej niż reszta.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 14:04   #560
emeczka
Wtajemniczenie

:O przerażające statystyki... jak zaczynałam czytać ten wątek, spodziewałam się po pierwsze, że im nowsze wpisy, tym większe kwoty będą się pojawiać, po drugie że jednak średnie zarobki będą oscylować wokół 2500-3000 pln...

Moja poprzednia praca była moją pierwszą "poważną" pracą. Zarabiałam ok. 3 tys na rękę (zaczynałam od 1000 zł, ale pensja szybko wzrastała), praca wiązała się z delegacjami i była bardzo stresująca. Mimo to lubiłam ją.

Teraz zmieniłam pracodawcę. Praca stacjonarna, "od-do" - bez nadgodzin, względnie spokojna. zarabiam XXXX PLN na rękę + premia, laptop, telefon, dofinansowanie do obiadów, opieka medyczna i talony na święta.

Przyznam że po lekturze trzy razy zastanowię się, zanim zacznę narzekać na wysokość swojego wynagrodzenia...

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.

Edytowane przez emeczka
Czas edycji: 2017-08-25 o 14:32
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 14:14   #561
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
Przyznam że po lekturze trzy razy zastanowię się, zanim zacznę narzekać na wysokość swojego wynagrodzenia...
moze lepiej 4 lub 5

zazdroszczę i chciałabym mieć chociaż polowe tego co masz, już bez tych dodatków

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 04:57   #562
Alex_88
Raczkowanie

A ja zarabiam wynajmując lokal użytkowy, niewiele - 1000 zl, minus podatek ok 80 zł miesięcznie. Lokal oczywiście nie kupiony za moje pieniądze, jestem studentką wygrzebującą groszaki z kieszeni, żeby starczyło na papierosy ;p

Praca planowana? Najchętniej naukowa, nie w Polsce. Ale to po studiach.

Aktualnie poszukiwana? Jakakolwiek
Alex_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 09:42   #563
pingwinek=]
Zakorzenienie

Jestem po maturze i szukam pracy. Na studia niestety się nie dostałam, a na wieczorowe nie chciałam iść, ale za rok będę próbować jeszcze raz.

Tymczasem żeby w domu nie zwariować i nie być całkowitym leniem codziennie wysyłam do sklepów swoje CV, niestety nie mam doświadczenia, a przez to odpadam już na samym początku bo nikt do mnie nie oddzwania. Słyszałam, żeby iść do H&M to trzeba mieć znajomości... no cóż, dziękuję bardzo ogólnie to jest tragiczna sytuacja,bo jeśli żeby pracować na dziale obuwniczym w SMYKU- trzeba mieć już ROK doświadczenia :| no to jest coś nie hallo..
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 14:17   #564
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Do sprzątania chcą referencji i listów motywacyjnych - to jest najlepsze
Stary 2011-09-05, 09:43   #565
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
moze lepiej 4 lub 5

zazdroszczę i chciałabym mieć chociaż polowe tego co masz, już bez tych dodatków
Branża IT rządzi się zupełnie innymi prawami
W mojej (małej - 20 osób - 15 informatyków, 4 handlowców i ja ) firmie informatyk na starcie po studiach zarabia ok. 2800-3000 na rękę. Z kilkuletnim doświadczeniem - 7-9 na rękę. I jeszcze jaki jest popyt na ludzi z tej branży...

Także dziewczęta - po maturze na informatykę!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 12:12   #566
martynusia222
Zakorzenienie

Ja szukam obecnie pracy - stażu jako technik farmaceutyczny i nic
Jak zaczynałam szkołę dwa lata temu to w moim regionie było dużo interesujących ofert, teraz nie ma ich w ogóle. Jestem załamana, tym bardziej, że nie jest to moja pierwsza szkoła, jaką skończyłam po liceum, mam już licencjat - pracy wtedy też nie znalazłam, dlatego zdecydowałam się na szkołę policealną, a teraz siedzę znów w domu od dwóch i pół miesiąca i nic

Może ktoś się orientuje, czy mając 25 lat skończone i dyplom technika przysługuje jeszcze staż z urzędu pracy?
Stary 2011-09-05, 13:50   #567
SoundofScotland
Przyczajenie

Odnośnie tych zarabiających najwyższą stawkę z ankiety. Własny biznes. Zarobki bardzo duże, jednak nie można zapominać, że własna firma i pieniądze to jedna wielka sinusoida. Czasami masz tysiące, czasami nie masz nic.
SoundofScotland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 14:18   #568
anusiuniaa
Zakorzenienie

Pracuje jako product menager, po studiach PR
4 lata w branży zarobki 3-4 tysiące netto/ m-c
Stary 2011-09-05, 16:33   #569
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Z rynkiem pracy to jest tak, że szybko się zmienia. Kiedyś pielęgniarek było za dużo, brak pracy - teraz popyt jest, a pielęgniarek coraz mniej, bo mało która chce po ciężkich studiach pracować za takie pieniądze.
Zamykali przedszkola - zwalniano przedszkolanki, pedagogów, teraz przedszkoli brakuje.
Krzyczą, że trzeba inżynierów, później będą krzyczeć, że za dużo, albo nie chcą pracować w PL.
Stary 2011-09-05, 18:25   #570
anka_res
Zakorzenienie

Masz rację.

Dlatego ja zawsze sobie chwaliłam swoją ekonomię bo to elastyczny zawód i dający różne możliwości (bank / fundusze / urząd / firma / księgowość / outsourcing). I w sumie dlatego na nią poszłam, że nie wiedziałam co chcę robić, a wykombinowałam co powyższe i to się mi sprawdziło.

Zanim zostanę zakrzyczana że to fabryka bezrobotnych - nigdy nie miałam wielkich problemów ze znalezieniem pracy w zawodzie. I na warunki też nie narzekam.

Gdybym mogła, byłabym inż elektronikiem no ale chyba nie dałabym rady, trzeba sobie jakoś radzić inaczej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości