![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Re: Wzorki na paznokciach
hej Ami. Wczoraj przypadkiem widziałam ten typ wzoru w wersji czarno białej. Wygląda nieźle. Po środku był jeszcze dodany srebrny. Ale kolorki się lepiej prezentują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, Dyzio, za zaspokojenie mojej ciekawości.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Normalnie zazdroszcze osobom ktore potrafia sobie same tak zdobic pazurki
![]() ![]() Chyba musze sei zmowbilizowac i zaczac probowac sama,moze powoli jakiejs wprawy nabiore ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Dolly kochaniutka! Mam pytanko odnoście lakierów których używasz. Możesz podać firmę i numerek różowego z 1 zdjęcia oraz białego ze zdjęcia 2 ??? Oba zdjęcia załączyłam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Dolly, ponawiam pytanie do Ciebie
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki do was pytanko bo widze,ze znacie sie na zdobieniu pazurkow
![]() ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Hej Drogie Wizażanki dawno nie zaglądałam na to forum(obrona jestem mgr!wreszcie),ale dziś jakoś spać nie mogę i komp jest wolny.Strasznie mnie zawsze ciekawiło jak robi się takie cudne pazurki.Słyszałam,ża na świeżo pomalowane paznokcie nakłada się inny kolorek kropkami i rozmazuje,mi jakoś nie bardzo to wychodzi.A jak już się coś uda ładnego zrobić to tylko na jednym palcu i tego samego motywu nie umiem powtórzyć.Nie wspomnę,że tylko prawą ręką maluję lewą, o tym,że odwrotnie to na razie nie będę marzyć.Wiem antytalent do tego jestem,ale bardzo chcę się nauczyć.Mam pytanko do Mistrzyń w tych cudeńkach.Od czego zaczynałyście naukę zdobienia paznokietek??Czy są jakieś proste wzory dla początkujących??Proszę o radę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Raaany!! Jak ja bym chciała umieć robić takie wzorki!!
![]() ![]() Mam takie, zapewne głupie dla znawczyń, pytanie: czy te wszystkie wzorki (np. kropeczki) nanosicie, jak lakier, którego kolor stanowi tło, już wysechł? Jeśli tak, to robienie takich wzorków zajmuje chyba pół dnia!! ![]() ![]() Hmm.. ja też chciałabym spróbować na początek jakiś bardzo łatwy wzór (chociażby panokcie pomalowane jakimś kolorkiem a na środku jakiś zygzaczek), ale boję się, że się zniechęcę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Gonia, ja jesli juz jezeli robie jakis wzorek to na wyschniety lakier i jezeli tylko troszeczke sie rozni od pozostalych to zostawiam
![]() ![]() I nie zniechecaj sie, probowac trzeba ![]() I ponawiam pytanko do Dolly, jesli mozasz napisz jak zrobic taki rozowo-fioletowy wzorek ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Nutka nie gryzie!
|
CZeść
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
juz probowalam znalezc... a moze ktoras z Was pamieta jak takie "cos" sie robi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Proszę:
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1073483588 Niestety myliłam się Dolly opisywała motylka a nie tą pajęczynkę...ale też śliczny i może kous sie przyda.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
O tez fajne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
byłam na działeczce.. dlatego teraz dopiero odpowiadam...
![]() będe odpowiadać po jednym pytanku bo się pogubie ![]() 1. to zdobienie biało czerwone opisałam tutaj jak je robiłam ![]() http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1088602757 2. a to różowo fioletowe (co na załączniku) pomalowałam dwie warstwy różowym (Wibo nr 35) i szybko po skosie robiłam 3 kreski fioletowe... po czym rozmazałam Młodaa: te zdobienia co załączyłaś są zrobione AirBrush'em... a te lakiery zmieniające kolorek nie są aż tak wyraziste jak na fotce ![]() tak, ja odsówam skórki ![]() lakiery Mood nie są dostępne w normalnych kosmetycznych sklepach... tylko w hurtowniach Magrest: różowy to Wibo nr 35 a zbiały to Inglot nr 38
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Dolly a mnie się bardzo podoba ten wzorek który miałaś na studniówce. Czy mogłabyś napisać jak to cudo zostało wykonane?
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Dolly dziękuję ślicznie
![]() ![]() ![]() Dzięki ![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Girlka,
to zdobienie na 100dniówke wykonała mi koleżanka manicurzystka... pomalowała całego paznokcia jasnym lakierem (u mnie był to Inglot nr 166) później po skosie pomalowała paznokcia na czerwono i szybko zrobiła kropki białe i mniejsze czarne (czarnych tylko dwie- trzy) i rozmazała je... na łączeniu jasnego lakieru z czerwonym zrobiłą srebrną kreske... a na koniec przykleiła cyrkonie ![]() Magrest, wszystkie cienkie paseczki robie cienkim pędzelkiem do wzorków (niektóre nawet jeszcze robie chudsze) ten fioletowy to Inglot z igiełką nr 36 Buziaki ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Kochana Dolly, gdzie kupiłaś ten lakier Inglota z igiełką?? W normalnej drogerii??? Ile kosztował???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Re: Wzorki na paznokciach tez do dolly
małyaniołek napisał(a):
> Kochana Dolly, gdzie kupiłaś ten lakier Inglota z igiełką?? W normalnej drogerii??? Ile kosztował??? ![]() ja kupilam na stoisku firmowym Inglota w supermarkecie, ale w osiedlowych sklepikach tez są. A ja chcialam zapytac, jak namalowac takie wzory?? Bo zeby wyszly te smugi to musi byc gruba warstwa lakieru, a jak bedzie gruba to kiedy to wyschnie?? Narazie maluje tylko kreski i kwiatki Inglotem ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
małyaniołek napisał(a):
> Kochana Dolly, gdzie kupiłaś ten lakier Inglota z igiełką?? W normalnej drogerii??? Ile kosztował??? ![]() ja kupuje w supermarketach na stoiskach Inglota... kosztują 15zł, chociaż u mnie na osiedlu w kosmetycznym też jest taka sama cena ![]() Ela napisał(a): > A ja chcialam zapytac, jak namalowac takie wzory?? Bo zeby wyszly te smugi to musi byc gruba warstwa lakieru, a jak bedzie gruba to kiedy to wyschnie?? Narazie maluje tylko kreski i kwiatki Inglotem ... Ela, ja robie tak... maluje jedną warstwe (czyli cztery paski na przemian) i później druga warstwa... rozmazuje ![]() lakier musi być mokry, jakby była gruba warstwa i że lakiery byłyby nie wyschnięte by zaczeły na siebie wpływać i by brzydko to wyglądało
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje slicznie Dolly za odpowiedz
![]() jutro kupie kilka nowych kolorow i pobawei sie troszke ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Aha, mam jeszcze pytanko, czy ten Wibo, to ten trzeci od lewej na zalaczonej fotce? (tak dla pewnosci chcialam zapytac)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
ok, juz wszystko wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
młodaa napisał(a):
> Aha, mam jeszcze pytanko, czy ten Wibo, to ten trzeci od lewej na zalaczonej fotce? (tak dla pewnosci chcialam zapytac) ![]() tak to ten ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
O wow
![]() ![]() Mam jeszcze jednao pytanko co do tego bialo-czerwonego. Czy po nalozeniu pierwszej warstwy bialego lakieru czekasz az wyschnie, na to druga (mokra) i wtedy robisz czerwone kropeczki i rozmazujesz? ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
młodaa napisał(a):
> Mam jeszcze jednao pytanko co do tego bialo-czerwonego. Czy po nalozeniu pierwszej warstwy bialego lakieru czekasz az wyschnie, na to druga (mokra) i wtedy robisz czerwone kropeczki i rozmazujesz? ![]() maluje wszystkie paznojkcie u jednej ręki i później tą drugą warstwe juz maluje po jednym paznokciu... druga warstwa i szybko kropeczki i rozmazuje ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Dollus czy Inglot 166 jest bardziej mleczny od 82? Bo poluje wlasnie na cos mlecznego kryjacego ladnie paznokcia i same przezroczyste mi sie trafiaja.
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Jezu dziewczyny!!! Ale śliczne te wzorki. Ja sobie pare dni temu zrobilam tipsy i też bym chciała miec takie cudeńka ale nie mam smykałki do takich rzeczy... Mam pytanie, jakim zmywaczem zmywać lakier z tipsów akrylowych? Takim normalnym z acetonem? Czy jakims specjalnym??? Może moje pytanie jest naiwne ale jestem kompletnym laikiem w tej kwestii...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.