![]() |
#871 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#872 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Kurcze ja już nie pamiętam kiedy czyściłam pędzle. Aż dziw bierze,że jeszcze nie mam jakiś dziwnych plamisk swędzących na twarzy. Musze je dziś wyprać, bo trzymałam pędzel do pudru w torebce a jak przystało na damską torebkę, znajdują się tam baaaardzo dziwne rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że znalazłam swietny podkład, o którym już pisano tutaj. Gosh x-ceprional wear.Jasny, neutralny beż bez zółci ani tym bardziej różu - kolor natural. Jest jeszcze jaśniejszy - porcelan, ale na moim policzku wpadał za bardzo w róż, wiec wzięłam odcień naturalny. I na poczatku nie chciałam posłuchac pani ekspedientki, która polecała mi natural, bo z doświeadczenia widziałam, że "naturalne" odcienie są opalone. Ale Gosh ma jaśniuteńki beż.
Cudo - matuje, jest lekki tzn niewyczuwalny i niezauważalny na skórze i naprawdę trwały! Dla mnie jest boski ![]()
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
ja rowniez go uzywam, juz 2 opakowanie koncze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Zadomowienie
|
ZMIANY!!! - nie wiem sama,dziwnie się czuję...
Dziś pierwszy raz w życiu byłam w solarium ![]() I jak się z tym czuję? Mam mieszane uczucia ale: dobrze bo: - czułam cudowne ciepło,słoneczko chyba jednak nie potrafiłabym bez niego żyć, chociaż kiedyś wmawiałam otoczeniu że wole mrok i ciemność (zmieniam się czy jest to naturalna, czasem ukryta potrzeba każdego człowieka?) - zaczynam podchodzić do sprawy zupełnie inaczej, nigdy w życiu! nie zostanę brązową fanką solarium ale przecież nic się nie stanie jeśli odrobinkę się opalę. - będę mogła latem jeździć z przyjaciółmi nad wodę i już nie bede smarować się faktorem 100 ale np starczy 35 ![]() - zaczynam podchodzić do życia z dystansem, czasem można zmienić troszkę swoje zasady - opalenizna jest zerowa! chwilowo nie wybieram się tam ponownie ale tego nie wykluczam,chociażby ze względu na to ciepło. - glanów,czarnych szmatek przecież nie zdradzę idąc od czasu do czasu na solarium! No to teraz złe strony: - czuję się jakbym trochę zdradziła siebie,swoje zasady,to co wcześniej wyznawałam...Dziwnie się z tym czuję! - moja skóra może kiedyś już nie być taka mleczno-biała,arystokratyczna, tylko przeciętna... - nie chcę żadnych innych zmian Sama już nie wiem dziewczyny, chociaż już wiem co to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Miałam, oj miałam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Lady-dark, nie martw się
![]() ![]() Sama chodziłam na solarium - jestem tak próżną istotą, że lubię się czuć szczuplej (a tak się czuję "polizana przez słońce"), że lubię, jak nie widać mi pryszczy na ramionach (a te też bardziej widać na jasnej cerze), i lubię się wygrzać jak jaszczurka.... czasem. Przecież nie jesteśmy tu jakimś gronem ortodoksyjnych wariatek, doradzamy sobie jaki pielęgnować, ale nie potępiamy różnych dążeń i różnych potrzeb - prawda siostry....? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |||
Rozeznanie
|
Ale postujecie
![]() ![]() Przezłścliwa nie poznałam cię ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A skrobię nakładam wacikiem i jest ok ![]() A pędzla nawet nie mam ![]() Izuńka83 musisz pięknie wyglądać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja bym jednak wybrała samoopalacz lub balsam br ązujący, solarium to za dużo szkody ![]()
![]() |
![]() |
#879 |
Rozeznanie
|
tylko że lady dark nie chodzi o opalenizne tylko o ciepło i że tak powiem endorfinki ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
Chociażby dlatego, że nie o ochronę przed UVB chodzi, a przed UVA
![]() wiecie, co do ciepła... są takie lampy dla kurczaków którymi ludzie ogrzewają sobie chore części ciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
A ja uzywam Avene, na to podklad Rimmel 'Lasting Finish' (Ivory) w niektorych miejscach za pomoca platka kosmetycznego nakladam puder sypki Yves Rocher 'Luminelle'. Wyglada nawet OK, ale nie jestem w pelni zadowolona.
![]() ![]() Podklad i puder (chociaz podobno transparentny) sa juz troche za ciemne, wiec kupilam sobie bedac w Polsce skrobie kukurydziana Dry-Flo z mazidel. Jeszcze nie sprobowalam, mam nadzieje, ze skrobia zaretuszuje troche za ciemny podklad. Z filtrow Avene (uzywam mleczka 50+) jestem zadowolona, poniewaz mam bardzo sucha skore i ostatnio po kupieniu miarki, odkrylam, ze zazwyczaj nakladalam za duzo. ![]() ![]() A co do pedzla, to mylam go szamponem, ale po jakims czasie polowa wlosow z niego wyszla i nie chcialo mi sie szukac kolejnego i uzywam tylko platkow kosmetycznych, polecam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na solarium mnie w życiu nie ciągło i mam nadzieję, że nigdy tam nie trafię ![]()
![]() |
![]() |
#883 |
Wtajemniczenie
|
Ja w solarium byłam dwa lub trzy razy w życiu i tylko z przymusu. Wymarzyłam sobie taki kolor sukienki na sylwestra w zeszłym roku, że musiałam trochę ożywić skórę, bo w kontraście wydawała się sino zielona. To było najgorsze 3X8minut!! Nie lubię solarium i oprócz miłego ciepła czułam tylko strach, że się zatrzasnę, albo o mnie zapomną. Poza tym było tam strasznie głośno od tego wiatraczka i muzyki ,która miała go zagłuszyć. A po wyjściu z solarium dłuuugo musiałam nawilżać skórę, żeby była tylko tak przesuszona jak przed solarium.
Ale. Na pewno nie potępiam osób, które solarium lubią. Nie rozumiem, ale nie potępiam ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#884 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Za tydzień mam studniówkę...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Na pewno bazę białą ma Inglot, ale nie wiem, czy rozśwlietla. Ładnie rozświetla jak dla mnie baza z Sephory.
![]() ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biała baza rozświetlająca... Sephora ma chyba bazę perłową, prócz tego przychodzi mi do głowy Recover z Rimmela - do wymieszania na ręce z matującym. Z biochemicznego przypomniał mi się jeszcze sposób na zmniejszenie "płaskości" mocno matującego, sypkiego pudru - łyżeczka sypkiego rozświetlającego (np. revlona) i do tego matującego - możesz ten przepis przeworzyć we włąsnym zakresie. Ach, są jeszcze specjalne pudru z EL z ich ślubnej ![]() ![]() Ja wybiorę mat z rozświetlonymi tylko policzkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() katastrofa ![]() iwostin 50+ zapchal mnie niemilosiernie po tygodniu stosowania, wieczorem myje twarz, a ona jakos dziwnie wyglada, zawsze byla w miare gladka, lusterko powiekszajace.... oh my god, pod skora mam chyba cala armie Mordoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ciekawa jestem czy wy macie jakiś sposób na to, że jak idziecie np. na wesele i nie chcecie się świecić ... (trochę nie po polsku napisałam
![]() Ja mam problem ze strasznie przetłuszczającą się twarzą i po trzech godzinach zabawy świecę sie strasznie i spływa z mojej twarzy tłuszcz ![]() ![]() truskawkowawiosna, ja szerokim łukiem omijam wszelskie kremy i emulsje iwostinu, bo wszystkie (!) mnie zapychają.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
Mi też strasznie się od kilku miesięcy twarz przetuszcza
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, nie mam ani bazy, ani bibułek. Jakoś będę sobie musiała poradzić bez tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Zamiast bibułek - chusteczki, ale one mogą ściągać trochę podkładu, dlatego weź puder
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Tak zawsze robię i jest w miarę ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#893 |
Zadomowienie
|
a mnie ostatnio znów odezwały się naczynka i na kościach policzkowych mam zaczerwienione paski ech, ale dzis zaczęłam ostrą kuracje antynaczynkową i wcieram w twarz 10% wit K. Krem z wit K działa dobrze, więc mam nadzieje ze czysta wit K będzie działał super
![]() A macie jakiś pomysły co mozna nałożyc na twarz zamiast podkłady zeby tylko dolikatnie ją ujenolicić? Myslałam może o jakiejś bazie.. tylko nie wiem która najlepsza będzie do samodzielnego wykorzystania... próbowałam baze z Artdeco, ale niestety za bardzo przesusza mi skórę, która i bez tego jest ciagle ściagnięta i jeszcze jedno pytanie.. macie jakiś pomysł na zaczerwienione powieki? jak z tym walczyć? twarz ładna bialutka a powieki zawsze mam lekko zaczerwienione ( o sińcach pod oczami nic juz nie mówie, bo wiem ze tej wojny nie wygram). Już sama nie wiem czego używać zeby powieki miały normalny kolor skóry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
Bibułki matujące. Przed nałożeniem makijażu też ich użyj
![]() Ostatnio lepiej aplikuje mi się puder prasowany płaskim pędzlem ![]()
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
koleżanka, która jest przedstawicielem SVR mówiła mi, że niektórzy ludzie stosują antyperspiranty w kremie na twarz, żeby sie nie błyszczała
![]() ci, który muszą sie publicznie pokazywać, albo na scenę.... ale hardcore, prawda? po czymś takim musi się robić wysyp na twarzy chyba.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
antyperspirant? Niezły pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
nie wiem co mnie może podrażniać... podkładu na powieki nie używam, cieni również nie używam, a oczy są zaczerwienione bez względu na to czy obudzę się rano ( a w nocy nic nie miałam na nie nałozone) czy też uzyje jakiegoś kremu... przy wszytskich kosmetykach, lub bez nich jest tak samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.