![]() |
#2521 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? II
Cytat:
![]() Daria ten puder perłowy miał bardzo pochlebne (choć tylko 2) opinie na KWC. Jest on jeszcze w ofercie?
![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
bo jeszcze nie ma mojej trzeciej opinii
![]() nie ma go w katalogu, ale można go kupić. na allegro pewnie jest ![]() właśnie znalazłam zaebiscie tani http://allegro.pl/item181486756_perl...oriflame_.html
![]() |
#2523 |
Rozeznanie
|
Dzięki Daria, szukałam wczoraj tego pudru na allegro i nie znalazłam
![]() ![]()
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
ja tez go na początku nie znalazłam, dopiero za drugim podejściem, jak głębiej poszperałam
za taką cenę to ja bym od razu brała, bez wahania, sama ponad 2x tyle płaciłam ![]() mam nadzieję, że będzie Ci odpowiadał ![]() później jak będę miala chwilę, zajrzę na KWC
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
Dziś dopadły mnie pierwsze promienie słońca i efekt? Mam cały dekolt i twarz czerwoną jak burak
![]() Ratuję się właśnie resztkami balsamu chłodzącego, który został mi z zeszłych wakacji. Kupiłam sobie balsam brązujący Nivea, zeby się nim odrobinkę "opalić" a tymczasem wcześniej mnie słońce opaliło ![]()
![]() |
#2526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dariu, konsultanci mają go jeszcze taniej niż w tym linku który wkleiłaś. ![]()
![]() |
![]() |
#2527 |
Raczkowanie
|
buuu. kończy się dobry czas dla Nas. do sklepów coraz nachalniej wchodzą "letnie" i "wiosenne" kolekcje kosmetyków.. byłam dzisiaj w Naturze. śliczna, porcelanowo-świetlisto-błyskotkowa kolekcja ESSENCE "Angel" została zastąpiona wiosenno-letnią "Ciao, Bella". uwielbiam kosmetyki Essence, więc na początku z zainteresowaniem zaczęłam oglądać.. i zrzedła mi mina.. NIC jasnego, kompletnie nic! dwa zestawy cień podwójny + rozświetlacz - oba w tonacjach brązy/beże. tragicznie ciemny puder brązujący. błyszczyki w tonacjach idealnych dla opalonej skóry.. jeden chłodniejszy - nie wiem, może się skuszę, bo błyszczyków typu 'swirl' (jakby zmiksowane dwa kolorki) już dawno nie widziałam..
jak czytam tu co jakiś czas "doniesienia", że sprzedawcy w Polsce nie zamawiają jasnych podkładów, bo się "nie sprzeda", to mi się smutno robi. właśnie rozpoczęłam końcówkę swoich zapasów - ostatnią buteleczkę 100tki Maxa Factora i choć na najbliższe 8-10 miesięcy nie muszę jeszcze niczego szukac, to się zastanawiam, co będzie, jak mi się skończy a wybór jasnych odcieni w drogerii będzie jeszcze mniejszy... naprawdę wycofują C1 L'Oreala?? słyszałam przed godziną jakąś reklamę w TV - nie pamiętam, co to było, ale zaczynało się słowami - "czy jest coś piękniejszego od opalonej skóry?" - no normalnie załamka. za mniej więcej miesiąc będę sobie kupowała jakiś mocny filtr. co polecacie? do cery tłustej i problematycznej. bardzo bym chciała coś co zostawia choćby leciutki białawy film. choćby takie krycie w 30%... bo już nie chcę dawac na filtr podkładu. ewentualnie pod niego trochę korektora a na wierzch puder. kiedyś ktoś mi coś doradzał, ale oczywiście zapisałam to sobie tak, że zgubiłam :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2529 |
Zakorzenienie
|
IlonaMarianna, całe szczęście, ze społeczeństwo nie kocha tak bardzo opalenizny, a reklamy to zawsze była ściema
![]() Cóż, moi znajomi mówią, że naprawdę bardzo ładnie mi, gdy jestem blada i nie wyobrażają sobie teraz mnie opalonej ![]() Bladość jest piękna i tyle ![]() Aha, podłączam się do zapytania o filtr do tłustej cery ![]() Ja narazie używam emulsji iwostinu i zmatowana pudrem Lentheric (niestety zawiera talk, ale na skrobię jestem uczulona) jest matowa naprawdę długo jak na mnie. Ok. 3-4 godzin, potem trzeba wykonać poprawkę. Ale coż to, machnąć dwa razy puszkiem ![]() I bieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o skrobie, to jaka skrobia? Co to za puder Lentheric? Przepraszam za tyle pytań.....
![]() |
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
maja nie przejmuj się
![]() ![]() Nawet jak ktoś się spyta mnie "A co ty taka blada?!" to ja wiem swoje ![]() Tobie jest pięknie z bladością, mówię to szczerze ![]() A co do moich znajomych to... poprostu są tolerancyjni i nie lubią stereotypów ![]() ![]() Maju, zobaczysz, za jakiś czas docenisz to, że teraz dbasz o swoją cerę ![]() A wszystkie panienki z solarium będą patrzeć z zazdrością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skrobia - to zwykła mąka ziemniaczana, która matuje skórę i nie destabilizuje filtrów (co robi talk i mika, zawarte w większości pudrów). Skrobia może byc też kukurdziana, itd. taka podobno jest lepsza, nie wiem bo nie probowałam. Skrobii użyłam tylko kilka razy bo jestem uczulona na roztocze mączne. Puder Lentheric można powiedzieć, że jest już kultowy, bo jest na rynku baardzo długo, jak pokażesz mamie to na pewno pozna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystepuje w dwoch wersjach: do twarzy lub do ciala LRP Anthelios Dermo - Pediatrics SPF 50 + mleczko do ciala Bioderma Photoderm SPRAY SPF 50 + Vichy Fluide SPF 50 + http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=155 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
mi tez powtarzają że mogłabym się troche opalić
![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
U mnie w łazience tak jest w szkole... I powiem, żewygląda to strasznie... Ale sztuczne oświetlenie zawsze oszukuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a najgorsze to w supermarketach brrr ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2539 |
Zadomowienie
|
No to rewelacja, mam sie zaprzyjaźnić z moja bladością........ a będę pracować w butiku w Pasażu Grunwaldzkim, a światło tam jest przyciemnione i sztuczne....
![]()
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
W ogóle w wielu sklepach jest straszne...
A w sklepach z ubraniami to już masakra! Nie chodzi o skórę, ale wyglądam grubo jak baleron i po takich wizytach łapię doła. Każdą fałdkę widać... A na twarzy każdą plamkę... Fee |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nadal twierdzę, że blade jest piękne, ale większość ludzi jednak sugeruje sie sloganani typu Nivea: "cóż jest piekniejsze od opalenizny..". Nie musze czekac 15 lat żeby widzieć zalety ochrony skóry przed promieniowaniem - to widać juz teraz. Ale ostatnio miałam zabawną sytuację. Wracałam z wykładów, taki dziadziuś, który mieszka nade mną, siedział sobie na ławce i czytał książkę a ja szukałam w mojej przepastnej torbie kluczy od klatki. Wtedy dziadziuś się odzywa: " - Aż pojaśniało, jak panienka tędy przeszła.. -Pojaśniało? - Bo panienka jest jak za moich czasów, wtedy kobiety były takie..inne...Tylko taka trochę za chuda...ale jeszcze moze przytyjesz, co?" Mam nadzieję, że chodziło mu własnie o moja jasną skórkę ![]()
![]() |
![]() |
#2542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Maju, to tak jak ja- odbijasz promienie słoneczne
![]() Ciekawe, kiedy minie moda na opaleniznę... Nie mam nic przeciwko dziewczynom, które normalnie mają ciemną karnację (tak jak cała rodzina taty, wyróżniam się ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2544 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Taki komplement jest wart najwięcej ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2547 |
Zadomowienie
|
aaa jestem załamana.
Piękna pogoda wiec wybrałam się dzis z leżaczkiem do ogrpdu, oczywiscie wysmarowałam twarz grubą wartswą filtru i połozyłam się w cieniu z ksiązką( reszt ciała nie smarowałam.. bo ubrana byłam rekreacyjnie w dres i ocieplacz. Póxniej senna przestawiłam sobie leżaczek tak aby same nogi miec w słoncu a reszte ciała w cieniu przykryłam się kocem i zasnęłam. Obudziłam się po godzinie i co się okazało? buzia blada, ręce blade ( filtr działa) ale koc z nóg mi się zsunął i pomimo spodni dresowych poparzyło mi nogi... nie opaliły się ale poparzyło mi je ![]() ![]() jedyne pocieszenie, ze jest tak tylko na nogach... ale boli i tak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
Nikita
![]() ![]() Ja nie chce myśleć co będzie w Grecji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówię sobie mikrodermabrazję. Bo już nie mogę patrzeć na to czoło w lustrze. ![]() Oświetlenie w sklepach jest tragiczne. Zwłaszcza kiedy podkreśla żółty odcień blondu. Brr..
![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dla mnie wszystkie jestescie piekne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W moi przypadku, istnieje jeden "magiczny" kosmetyk, zmieniajacy pytania: "Zle sie czujesz, jestes taka bladziutka", w komplementy "Jaka masz piekna, porcelanowa cere ![]() ![]() ![]() Niki- wspolczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.