Wszystko o Avonie 4 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-11, 19:56   #481
Scarlet23
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
to zależy co kto lubi, ja wybrałabym Fire Me Up jest ciepły i raczej słodki zapach ale nie duszący (taki landrynkowy w sumie fajny bo inny), ale jeśli ktoś lubi świeżuchy to lepszy będzie Make Me Smile jest orzeźwiający i cytrusowy, stanowczo odradzam Make Me Wonder dla mnie to śmierdziel i pachnie inaczej niż na stronie w katalogu (na żywo znacznie gorzej...)

jest tu narazie w kiepskiej wersji ale w poniedziałek zrobię ładne skany o ile dostanę paczkę
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=403
Dzięki oslepłam chyba od tego leżania dziś na słońcu
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 20:07   #482
ashiva
Wtajemniczenie

jeszcze chciałam się wypowiedzieć na temat moich wrażeń po obejrzeniu papierowego K12 otóż:

woda toaletowa Vitality by Liiv dla mnie smierdzi niemiłosiernie, nawet nie umiem opisać tego zapachu, przypomina mi coś ale nie mogę zupełnie skojarzyć co, jedyne co mi przychodzi do głowy to jakiś roztarty wstrętny chwast, blleah porażka totalna

Naturalsy seria Drzewo Herbaciane i Ogórek pachnie dla mnie miętą (?!) coś te strony zapachowe chyba niezbyt dokładnie oddają zapachy

Naturals Morela i Słonecznik dość mdły owocowy zapach, bardziej mi suszoną morelą to pachnie

Senses reflection (fioletowe) pachną dla mnie jak skrzyżowanie my moment i romantic kiss, wyrażnie wyczuwam te nutu z romantic kiss ale są trochę "zmydlone" ogólnie taki mydlany zapach
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 20:12   #483
Barwinek
Raczkowanie

Cytat:
byłam dziś w COKu i niuchałam te nowe wody i tak:
Fire Me Up pachnie jak landrynki, ale jednakowoż ten zapach ma coś w sobie podoba mi się
Make Me Wonder według mnie jest ostry, raczej nieprzyjemny dla mojego powonienia, strasznie przyprawowy
Make Me Smile pachnie dla mnie skórką cytrynową, taki zapach cytrusowy z nutką delikatnej goryczki, znacznie przyjemniejszy i ciekawszy niż woda Rome

poniuchałam również owocowy lśniący balsam do ust, wszystkie sztyfty są z przezroczystej masy wazelinopodobnej jeśli chodzi o zapachy:
Smakowity Ananas pachnie trochę jak ananas z puszki tak bardziej słodko
Orzeźwiająca limonka pachnie dziwnie, jak lubię cytrusowe zapachy to ten niespecjalnie przypadł mi do gustu, raczej nie współgra z naturalnym zapachem masy z której zrobiony jest sztyft
Soczysty Arbuz troszkę jak guma do rzucia dość delikatny ale przyjemny zapaszek
Apetyczna Truskawka najbardziej wyrazisty z całej czwórki, zapach cukierkowy ale ładny truskawkowy
Dzięki za podzielenie się wrażeniami

Te landrynki nie brzmią zachęcająco... A czy w Make Me Wonder wyczuwasz orchideę? Jest w opisie.

A o jakim smaku jest ta guma do żucia, którą czujesz w balsamie arbuzowym?
Barwinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 20:21   #484
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Barwinek Pokaż wiadomość
Dzięki za podzielenie się wrażeniami

Te landrynki nie brzmią zachęcająco... A czy w Make Me Wonder wyczuwasz orchideę? Jest w opisie.

A o jakim smaku jest ta guma do żucia, którą czujesz w balsamie arbuzowym?
w Fire Me Up czuję landrynkową wiśnię w sumie zapach na dłuższą metę może chyba męczyć ale to też kwestia gustu

jeśli chodzi o Make Me Wonder niestety nie umiem powiedzieć bo zapach był dla mnie ostry i "pieprzny" ze szybko odstawiłam go od nosa, ja tam wyczuwałam jedynie przyprawy ale byćmoże na skórze rozwija się inaczej więc nie chcę wprowadzać w błąd, trzeba spróbować na sobie

co do balsamu arbuzowego to skojarzył mi się z gumą zdaje się hubba-bubba arbuzową oczywiście
Stary 2008-07-11, 20:56   #485
aiso87
Rozeznanie

Ashiva, z Twoich opisów mnie najbardziej zainteresował właśnie Make Me Wonder jeśli mi się uda,to sobie jutro skoczę może do avonu...

Kasia/Katarzyna poprostu
aiso87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-11, 21:20   #486
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aiso87 Pokaż wiadomość
Ashiva, z Twoich opisów mnie najbardziej zainteresował właśnie Make Me Wonder jeśli mi się uda,to sobie jutro skoczę może do avonu...
no właśnie każdy ma inny gust więc zawsze opinia na temat jakiegoś zapachu będzie subiektywna

zapomniałam jeszcze napisać o szkatułce tej która będzie dostępna w logo, muszę przyznać ze ładnie wygląda, jest dość duża więc zmieści więcej świecidełek niż ta dostępna w katalogu i o ile po zobaczeniu jej w ulotce byłam pewna ze jej nie kupię teraz zaczynam rozważać jednak opcję zakupu
Stary 2008-07-11, 21:54   #487
asia_z
Zakorzenienie

ja sobie zamówiłam Make me Smile ciekawa jestem, ale myśle że mi się spodoba poza tym zero braków. Dostane jakies dodatkowe katalogi nr 10. Niech się wypchają po co mi one

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-12, 09:33   #488
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
Jak wypadł u was kat 10 ?

U mnie no cóz.
Wakacje.
razem ze mną tylko prawie 300 zł.
U mnie mimo wakacji wyjątkowo dobrze-powyżej 500zł i może jeszcze będzie coś na dalsze terminy. Potwierdzam brak biżuterii Petal ze strony wyprzedażowej. Poza tym w brakach mam miniaturkę kremu Anew z netto i perfumetki Today też z netto.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 13:11   #489
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
jeszcze chciałam się wypowiedzieć na temat moich wrażeń po obejrzeniu papierowego K12 otóż:

woda toaletowa Vitality by Liiv dla mnie smierdzi niemiłosiernie, nawet nie umiem opisać tego zapachu, przypomina mi coś ale nie mogę zupełnie skojarzyć co, jedyne co mi przychodzi do głowy to jakiś roztarty wstrętny chwast, blleah porażka totalna

To mnie zasmuciłaś tą wiadomością - bo liczyłam, że to będzie coś ładnego i delikatnego.
Ten Cedr mnie tak zaintrygował - no cóż - poczekam i sama ocenię

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 13:31   #490
alehcar
Rozeznanie

Cześć, mam do was pytanie dotyczące nowych kredek do makijażu 3w1. Czy któraś z was testowała może? Nie są zbyt miękkie jak na powieki? (skoro można ich też używać do ust...) Zastanawiam się czy nie będą się rozmazywać i zbierać w załamaniu powiek. Mam ochotę na różową - to jest raczej delikatny czy intensywny róż?
I ponawiam prośbę o zdjęcia satynowych cieni do powiek. Jeśli któraś z was ma możliwość je zrobić będę wdzięczna.
alehcar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 14:54   #491
malwina_pisula
Przyczajenie

Cześć wszystkim! Mam prośbę, czy możecie napisać w kolejności od najjaśniejszego do najciemniejszego kolorku podkładów w avonie. Wydaje mi się, że najjaśniejszy jest odcień IVORY, potem NUDE, ALMOND, CREAM i na końcu WARMEST BEIGE. Ale chcę się jeszcze upewnić, jak Wy to widzicie
malwina_pisula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-12, 18:11   #492
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mischelle Pokaż wiadomość
To mnie zasmuciłaś tą wiadomością - bo liczyłam, że to będzie coś ładnego i delikatnego.
Ten Cedr mnie tak zaintrygował - no cóż - poczekam i sama ocenię
no niestety, co do zapachu to nie tylko moja opinia, moja siostra jak powąchała to miała taką minę jakby wdepnęła w kupę za przeproszeniem.. byćmoże na żywo inne nuty się wybijają natomiast na kartce (przynajmniej w moim egzemplarzu) zapach jest fatalny, śmierdzi jak chwast...

Cytat:
Napisane przez malwina_pisula Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim! Mam prośbę, czy możecie napisać w kolejności od najjaśniejszego do najciemniejszego kolorku podkładów w avonie. Wydaje mi się, że najjaśniejszy jest odcień IVORY, potem NUDE, ALMOND, CREAM i na końcu WARMEST BEIGE. Ale chcę się jeszcze upewnić, jak Wy to widzicie
też bym je ułożyła w takiej kolejności
Stary 2008-07-12, 18:17   #493
.eva.
Raczkowanie

A moze ktoś widział te nowe pudry z Anew, chciałam sobie kupić w demo a nie wiem który,w domu mam -natural beige-. pozdrawiam Ewa
.eva. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 18:44   #494
dwi071
Doncia

Cytat:
no niestety, co do zapachu to nie tylko moja opinia, moja siostra jak powąchała to miała taką minę jakby wdepnęła w kupę za przeproszeniem.. byćmoże na żywo inne nuty się wybijają natomiast na kartce (przynajmniej w moim egzemplarzu) zapach jest fatalny, śmierdzi jak chwast...
... miałam przyjemność wypróbować wodę LIIV .... i niestety podzielam opinię koleżanek na wizażu, jest bezbłędnie śmierdząca, testowałam ją wraz z pięcioma koleżankami i żadnej z nas się ona nie podobała.

przeglądając zapowiedzi do kolejnych katalogów z avon gb, zauważyłam nową serię naturals - śliwka + nektarynka, niestety kartka nie była zapachowa wiec nie moge powiedziec jak będą pachnieć te nowe naturalsy.

z innych nowości to sezonowe kremy do stóp - tym razem będą z imbirem i jak co roku będzie to krem rozgrzewający i scrub

wąchałam kartke zapachową nowej wody U by Ungaro - zapach mogłabym zaliczyć do LBD podobnych, nie słodki, nie zaciężki, kwiatowy, taki bardziej klasyczny, o wiele ładniejszy niż tej Cynti jakieś tam
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 19:08   #495
aiso87
Rozeznanie

Zarówno Naturals jak i Foot Works brzmi świetnie!!!! Moim zdaniem na 90% do Pl też dotra te serie dzięki za newsy

Kasia/Katarzyna poprostu
aiso87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-12, 19:09   #496
Hosenka*
Zakorzenienie

imbir z pewnością się skuszę Mam tylko nadzieje że nie będzie to słodki imbir jak imbir w wersji Body Shopu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 21:19   #497
2018070520180950
Konto usunięte

hej mam pytanko czy ktos mial ta mgielke LBD [bo jest w netto] i czy jest trwala jak perfumy czy nie za bardzo?
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-12, 21:28   #498
201606210931
Konto usunięte

A ja chciałam tylko zapytać, czy ten błyszczyk jest jeszcze w ofercie katalogu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg avon.JPG (27,9 KB, 45 załadowań)
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 06:56   #499
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
hej mam pytanko czy ktos mial ta mgielke LBD [bo jest w netto] i czy jest trwala jak perfumy czy nie za bardzo?

.... moja mama latem zawsze używa mgiełek bo są lżejsze, a co za tym idzie są mniej trwałe, dlatego tez z tego co pamiętam jest ich 75 ml za o wiele niższą cenę niż EDP
Stary 2008-07-13, 10:45   #500
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Mam pytanie. Zapomnialam zlozyc zamowienie z katalogu, ale w tygodniu bede w COKu. Czy moge kupic tam wszystkie produkty, ktore mialam zamowic? Nie chce skladac zamowienia na odbior w COKu, tylko kupic wszystko na miejscu? Czy sa tam dostepne pakiety katalogów?

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 10:56   #501
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Zapomnialam zlozyc zamowienie z katalogu, ale w tygodniu bede w COKu. Czy moge kupic tam wszystkie produkty, ktore mialam zamowic? Nie chce skladac zamowienia na odbior w COKu, tylko kupic wszystko na miejscu? Czy sa tam dostepne pakiety katalogów?
Pakiety katalogów są dostępne. W COKu możesz kupić wszystko z katalogu, ale przynajmniej u mnie w Szczecinie, często nie ma produktów ze stron wyprzedażowych.
Natomiast produkty z oferty netto często są niedostępne
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 10:58   #502
aiyyo
Rozeznanie

wszystko powinnas dostac, co jest dostepne w aktualnie obowiazujacym katalogu, czasem zdarzaja sie jakies braki, ale dosc rzadko. Pakiety katalogow sa jak najbardziej dostepne, mi czasem pracownicy COKu szli na reke i jak zabraklo mi kat ktore wlasnie obowiazywaly, kupowalam pakiet mieszany, np 2 katalogi obowiazujace i 8 nowych i placilam jako pakiet 10 szt

widze ze sie spoznilam z odp
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 11:04   #503
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Dziękuję bardzo za odpowiedzi. A powiedzcie mi jeszcze na ile minimum musze zlozyc zamowienie? I jaki bede miala opust? Bo rozumiem, ze za wszystko musze zaplacic na miejscu

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 11:32   #504
aiyyo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. A powiedzcie mi jeszcze na ile minimum musze zlozyc zamowienie? I jaki bede miala opust? Bo rozumiem, ze za wszystko musze zaplacic na miejscu
u mnie w COKu w Katowicach wisi informacja, ze od chyba katalogu 6, jak zlozysz zamowienie w obecnym lub poprzednim katalogu na min. 150 zl to nie placisz dodatkowych kosztow 10 zl kupujac w COKu. Czyli jesli w poprzednim katalogu mialas 150 zl to w tym mozesz kupic nawet jedna najtansza rzecz i nie placisz dodatkowych 10 zl. Jezeli nie mialas 150 zl a kupujesz teraz na kwote ponizej 150 zl to placisz 10 zl (gdy kupujesz w tym kat. na pow 150 zl to nie placisz). Tak przynajmniej przeczytalam w COKu, jesli sie mysle, to poprawcie mnie Wizazanki Upust taki jak w przypadku zamawiania paczek
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 12:14   #505
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aiyyo Pokaż wiadomość
u mnie w COKu w Katowicach wisi informacja, ze od chyba katalogu 6, jak zlozysz zamowienie w obecnym lub poprzednim katalogu na min. 150 zl to nie placisz dodatkowych kosztow 10 zl kupujac w COKu. Czyli jesli w poprzednim katalogu mialas 150 zl to w tym mozesz kupic nawet jedna najtansza rzecz i nie placisz dodatkowych 10 zl. Jezeli nie mialas 150 zl a kupujesz teraz na kwote ponizej 150 zl to placisz 10 zl (gdy kupujesz w tym kat. na pow 150 zl to nie placisz). Tak przynajmniej przeczytalam w COKu, jesli sie mysle, to poprawcie mnie Wizazanki Upust taki jak w przypadku zamawiania paczek
dokładnie tak jest!!
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 12:23   #506
Barwinek
Raczkowanie

Co do mgiełek - miałam kiedyś mgiełkę Pur Blanca i była jakaś... tłusta. Zostawiała tłustą warstwę na skórze i plamy na ubraniu. Dopiero jak rozcieńczyłam ją wodą, można było jej bez problemu używać.
Barwinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 14:41   #507
nelson40
Raczkowanie

GG do nelson40 Send a message via Skype™ to nelson40

Hej!
Mam pytanie czy jeżeli teraz nie awansuje na kolejny stopień Tpsa, to przy następnym katalogu już nei zgarnę nagrody, jeżeli przekroczę ten próg, ale nie teraz? Pozdrawiam!
nelson40 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-13, 15:41   #508
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelson40 Pokaż wiadomość
Hej!
Mam pytanie czy jeżeli teraz nie awansuje na kolejny stopień Tpsa, to przy następnym katalogu już nei zgarnę nagrody, jeżeli przekroczę ten próg, ale nie teraz? Pozdrawiam!
Jeżeli nie przekroczysz wymaganego progu to przerywasz TPS i w ramach niego już nic nie dostaniesz.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-13, 18:43   #509
dwi071
Doncia

Cytat:
Co do mgiełek - miałam kiedyś mgiełkę Pur Blanca i była jakaś... tłusta. Zostawiała tłustą warstwę na skórze i plamy na ubraniu. Dopiero jak rozcieńczyłam ją wodą, można było jej bez problemu używać.

... niestety z mgiełkami trzeba postępować ostrożnie, bo możne to grozić przymusowym przebieraniem , najlepiej spryskać gołą skórę i dopiero po jakiś 10 min się ubrać, jak perfum już zupełnie wniknie w skórę, a nadmiar tłuszczyku zawsze można delikatnie chusteczką zetrzeć. nie polecam też stosowania go osobą o tłustej cerze z tendencją do pryszczy, bo można sobie krzywdę zrobić
Stary 2008-07-13, 19:18   #510
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
kurcze

teraz to sama nie wiem czy kupowac ja

ale jest tansza niz pefrumy i to chyba skusi mnie
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości