|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
No tak, widziałam że Avene i Galeniki też są po 50. Ale jakoś jestem przyzwyczajona do Avonowych 75ml i Himalaya też ma tyle
|
#542 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Co do YR to na początku jest zniżka, a potem ciągle przychodzą ulotki promocyjne np. 2 w cenie 1, 40%-50% zniżki na jeden produkt, na wakacje książki czekowe, plu karta stałego klienta z pieczątkami, za którą znowu są prezenty. Myślę, że akurat system zatrzymania klienta u siebie mają bardzo dobry, bo działają na wiele stron. U mnie leje okropnie ![]() W ostatnie dni obłowilam się ciuszkowo w lumpku: bluzka nowa z metką jasnoróżowa, letnia biala spódnica falbaniasta do kolana, t-shirt nowy. Do tego zestaw Taft i krem Ori aloesowy do buzi. I zużyłam kilka rzeczy, więc mogę poszaleć W ogóle bardzo zaczęły podobać mi się kosmetyki Ori. Avon średnio mi odpowiada, a te są naprawdę dobre. Tak się zastanawiam czy nie pobawić się w konsultantkę. A ta nowa seria z lawendą i jagodą już musi być moja i żel z morelą i białą herbatą i...
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Yyyyy, co za pogoda: leje, duszno, parno
Na dodatek był jakiś wypadek i wracałam do domu w gigantycznym korku a w busie był taki zaduch, że można było powietrze ciąć siekierą Na szczęście miałam miejsce siedzące.Do Solvaya nie dotarłam. Trudno. Ale za to w domu czekała na mnie paczucha z Avonu a w niej woda Brazil Beat(takie lekkie, słodko-owocowe psikadło, w sam raz do używania w domu, gdy żal mi się psikać moimi droższymi skarbami ) i odżywk Strong Results do paznokci. Akurat wczoraj zmyłam lakier, więc przez weekend zafunduję pazurkom małą kurację wzmacniającą
|
#545 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Uff... Ja dzisiaj spędziłam 2 godziny na zakupach usiłując kupić sobie marynarkę albo rozpinany sweterek dopasowany do mojej sukienki weselnej, ale niestety okazało się to niewykonalne.
Za to kupiłam dwie koszulki w Zarze, torebkę do butów weselnych (jedna jedyna kopertówka w kolorze ecru w tym mieście, która nie jest długości jamnika i bez tandetnych ozdób ) i 2 pary przecenionych stringów w H&M. I bibułki matujące w TBS, bo mogą się w czasie zabawy weselnej przydać. Moje pierwsze bibułki, nigdy nie używałam takich wynalazków.![]() No i oczywiście zapomniałam kupić pończoch i wsuwek, więc jeszcze muszę odwiedzić jakiś sklep zanim pojadę z TŻ na działkę. Czekam aż mi wyschną paznokcie do końca i zmykam. A chętniej bym się położyła i odpoczywała. Jutro pewnie nie będę mieć za dużo czasu między pakowaniem a malowaniem (ślub w innym mieście), więc miłego weekendu życzę.
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
A to ci zaskoczenie...
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
ice udanej zabawy
![]() A ja byłam w sklepie i kupiłam sobie zmywacz do paznokci Ale poszalałam... ![]()
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? O lakierach piszemy już ok 3 tygodnie
Nie mam już sił szukać różanego lakieru, kupię Astora którego ma Luskap.
|
#551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ice, baw się dobrze! Będziesz wyglądać pewnie oszałamiająco!
Cytat:
bo w Kielcach jestem na zakupach raz na 3 miesiące albo rzadziej, a tak to ze szkoły prosto biegnę na bus do domu. No ale oferty kuszące, bo bez nich ceny troszeczkę dobijają.Szkoda że u nas nie ma lumpków z nowymi rzeczami i jeszcze nadajacymi się do chodzenia ![]() Co do Ori, to ja też lubię ich kosmetyki, dawniej miałam świetny tusz-rozczesywał idealnie, miał świetną szczoteczkę- i lubiłam w nim ten charakterystyczny 'klik' przy zamykaniu Teraz nie mam wokół siebie żadnej konsultantki Ori, więc troche zaopatrzyłam się na wymiankach- niedługo ma do mnie przylecieć balsam kokos i ryż.Cytat:
![]() Hosenko, myślę, że powinnaś być zadowolona z koloru. Achhh, wreszcie mogę się zająć w pełni wizażem, oglądaniem seriali (teraz ściągam dra House'a i może zacznę jeszcze zagubionych) Znacie jakieś super seriale? A w ogóle to nie mogę się doczekać Dextera na jesieni!
|
|
#552 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to po kolei- dziekan nie rozpatrzył jeszcze mojego podania, zaczynam sie denerowwać ![]() Egzamin odpuściłam- babka na wstępie się spsytała czy chcę odpowiadać dzisiaj czy za 2 tyg (bez wpisu do indeksu), no to co miałam zrobić ![]() oczywiście wychodząc z egzaminu mnie zalało bo parasolki nie miałam tylko się swetrem nakryłam na głowie, na szczęście wzięłam ze sobą normalen ciuchy na przebranie więc u koleżanki się przebrałam. Czekając na "szybki numerek z MagJą" * wpadłam do krakowskiej i wyszłam z 2 miniaturkami żeli Palmolive (1 dam TŻ będzi emiał na rybki w sam raz ) i w rossmannie oglądałam Burżujki- tusze brązowe CdT są piękne (lańsko dla Estelli jeszcze raz ) i chcę błyszczyk 3dmax z okularkami http://www.bourjois.fr/home/what_s_h...2/offre_soleil bo dobrze na mnie leżą a od 2 lat ni emogę sobie znaleźć ładnych okularków i Są now elakiery SoLaque Ultra Shine w kolorach tak jak mówiłam- Cerise Noire, Rouge Escarpin, Rouge Diva, do tego jasniutki róż, jaśniutki beż i taki beżo-róż pośredni. Ten będzie mój i któryś z jasnych do frencza Tylko jeszcze nie wiem kiedy ![]() * umówiłysmy się na placu matejki jak autobus będzie zabierał resztę ludzi na wyjazd integracyjny z banku Mag. I akurat jak wyszłam z galerii tak strasznei się rozpadało, przemokłam całkowicie i kierowca autobusu zgodził się mnei podrzucić na zakopiankę ![]() Jak już wiadomo z limitowanki essence były pustki, ale pytałam babkę o lakiery i mówiła, ze były więc nie wiem czy jej się coś nie przywidziało W każdym razi eudało mi się nic nie kupić a stałam dobrą chwilkę przed evelinkami i pier rene Na fitnes dotarłam całkowiecie przemoknięta i ćwiczyłam boso HAWK
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Co za pogoda, nic tylko spać cały dzień. Dopiero co wstałam, bo jeszcze wczoraj oglądałam Władę Pierścieni a skończył sie przed północą. Zrobię sobie chyba dziś dzień rolnika. Póki co nałożyłam Wax na włosy, potem zrobię ze skórkami i posmaruję pazurki ze 3 razy w ciągu dnia odżywką z Avonu. Jeszcze jakąś maseczkę na twarz nałożę, ale to wieczorem. No i muszę przysiąść nad zamówieniem z BU. Koniecznie potrzebuję jakiś olej do mieszania z żelem hialu. Ech, no i najgorsze co dziś muszę zrobić - sklecić podanie do prodziekana o przedłużenie terminu oddania pracy lic. Kompletnie nie wiem jak umotywować to, ze się jeszcze nie obroniłam(chyba jedynie mogę napisać, że z powodu obowiązków służbowych w pracy itp. ). A jutro z tym podaniem muszę biec do promotorki. Na szczęście będzie u niej z takim samym podaniem też moja znajoma z uczelni, więc będzie mi raźniej Trzymajcie jutro zatem za mnie kciuki żeby mi się udało załatwić tą sprawę.
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja dziś na nogach od 6.00 Mimo, że wczoraj padłam praktycznie od razu po wejściu do domu to dziś obudziłam się przed 6.00 i nie dałam rady zasnąć ![]() Muszę trochę ponarzekać, bo boli mnie strasznie gardło, kolega w pracy zaraził pół działu a teraz sam poszedł na zwolnienie ![]() A ja wczoraj mądrze zamiast wracać do domu to jeszcze wyciągnęłam TŻta na łażenie w deszczu po Wawie ![]() Zostawiłam wczoraj całą kosmetyczkę w pracy ![]() Ale tamto opakowanie i tak lada dzień się skończy, więc akurat będzie. Przy okazji znalazłam u siebie w mieście świetnie zaopatrzony w lakiery sklepik, mają praktycznie wszystkie kolory Eveline i wyszłam z 4 m.in. z granatowo-chabrowym Saphire ![]() Isa
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko
![]() Zrobiłam listę zakupów z BU(na razie wstępną, ale chyba zanosi się na to, że wezmę wszystko, co na niej zapisałam): - masło shea (50 g) - olej kokosowy (50 ml) - olej ekologicznyz róży rdzawej (15 ml) - hydrolat z kwiatu pomarańczy (130 ml) Razem z przesyłką wyjdzie niecałe 50 zł. Siedzę jeszcze nad zamówieniem z Avonu i nie wiem czemu, ale podoba mi się zapach tej nowej wody Jet Femme Z czymś mi się ten zapach kojarzy, ale nie mogę sobie przypomnieć z czym. Może z jakimś górnopółkowcem ![]() Mam też ochotę na maseczkę truskawkową Naturals i ten lakier do paznokci CT Adapting Apricot, o którym pisałam niedawno. A jeszcze weszłam na wątek ze zdjęciami lakierów i spodobały mi się kolorki tych z Essence. Najbardziej mi wpadły w oko 2 z serii Glam Rock, ale już tej limitowanki nie ma ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2009-06-20 o 10:55 |
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Robię sobie dziś dzień lenia. Nawet bardzo dobrze go już zaczęłam bo zlazłam z łóżka dopiero o 10.30 ![]() Cytat:
Isa, ja jestem w podobnej sytuacji, też odłożyłam sobie obronę na później... I teraz mam ambitny plan napisania pracy do końca lipca
|
|
#557 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
u nas była taka sytuacja na ślubie mojej siostry 4 lata i coś nic z tego póki co
Cytat:
![]() miłego weekendu wszystkim już naprawdę nie mam siły...
|
|
|
#558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie, nie cała- stópki są niezbyt piękne Dziś w sumie tylko pazurki czekają na kosmetykę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ta woda Jet Famme mi przypomina też coś, ale jest zupełnie nie w moim stylu.Ten turkusowy Essence też bardzo mi się podoba i zaczyma wiercić dziurę w brzuchu ![]() Cytat:
![]() to ja spadam do porządków- brudne gary na biurku, ciuchy na podłodze, łazienka i zbierane latami kartoniki po kosmetykach
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
sleepy ja też mam ambitny plan żeby napisać tą pracę w trakcie urlopu jaki prawdopodobnie będziemy mieć od połowy lipca do połowy sierpnia
Jednak perspektywa owego urlopu zaczyna się nieco zmieniać, bo prawdopodobnie w okresie wakacji będziemy ruszać z kopyta z 3 szkoleniami(wiadomo - jak są wakacje to szkoły są puste, więc sale informatyczne są wolne i możemy wtedy je wynająć dla naszych uczestników szkoleń). Tak więc istnieje prawdopodobieństwo, że jednak wolnego mieć nie będę i pracy pisać nie zacznę ![]() nosku już niedługo i też będziesz mieć wakacje ![]() rzyrafko a ta mgiełka morelowa fajna? Bo mnie z kolei kusi ta z granatem albo śliwkowa, bo akurat jeśli chodzi o serię morelową to nie miałam tego katalogu, w którym była zapachowa stronka. --------------- Zarejestrowałam się na stronce Himalai, chyba złożę zamówienie w poniedziałek razem z tym z BU. Wezmę maseczkę z miodlą tak tu zachwalaną i olejek do włosów
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2009-06-20 o 13:59 Powód: błąd ;) |
|
|
|
#560 | |||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Polecam jeszcze krem odżywczy.Karolina jakie zmiany u Ciebie, gratuluję Pochwal się co kupiłaś do mieszkania. Strasznie lubię takie drobiazgi, koszyczki, kwiatki, obrazki i w ogóle
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Witam wszystkie ![]() Ale mnie tu nie było ... dosyć długo. właśnie maluję pazury wiśniowym lakierem Eveline Sherry, przepiękny Oczywiście tylko u stóp bo u dłoni nie odważę się, noszę tylko jasne ![]() Odkryłam też aptekę u mnie w mieście z kosmetykami Himalaya Niedługo maseczkę kupię i olejek może niedługo się szykuję i spadam na imprezę z przyjaciółką, TŻ do mnie przyjedzie
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
moja mania lakierowa trwa, mam juz w sumie 22 sztuki plus 6 w drodze do mnie [rzyrafko, dzisiaj spodziewaj sie porownania, zaraz bede zmywac pazury wiec trzasne zdjecia ].jesli chodzi o maseczke z miodla... dodaje proszku miodlowego z BU do moich maseczek faktycznie cudo to jest, dodanie ociupinki tego zielonego proszu do amseczki rozgrzewajacej sprawia, ze mam taka cudowna buzke kosmetycznie nie grzesze, dopiero zgrzesze bo Dobra Kobieta w Dwupaku przyslala mi smsa sephorowego wiec teraz nie mam wyjscia, zgrzesze nabylam tylko peeling Ziaja Sopot Spa, ten z niebieskiej serii. pachnie mi morzem i plaza, jeszcze go nie testowalam ale czuje, ze mi sie spodoba - jest bardzo drobny. Snow Was pozdrawia obiecala, ze niedlugo zajrzy
|
#563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ostatnio wyczułam podobne nutki do ukochanej brzoskwiniowej a w dodatku teraz one są po 7,90 (czyli dl amnie ok 5,50) więc az żal nie brać granat i śliwkę też mam, obie są słodkie I ja chyba też w końcu zamówię Himalayę- nudziłam ojcu o prezent na dzien dziecka to powiedział, że jak dostanie pracę. Wczoraj otrzymał telefon z zaproszeniem do podpisania umowy ![]() Z tą praca to cud- już był bliski załamki, a poza tym to siedzenie w domu powodowało tylko wieksze zrzędzenie- wreszcie odetchniemy z ulgą w domu Ale za to teraz mama zaczęła wakacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I udanej zabawy
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko gratulacje dla taty
![]() Bardzo się cieszę, napewno teraz odżyje, poczuje się "potrzebny" ![]() A odważę się napewno, gdyby tylko moja praca pozwalała na większe szaleństwo, ale u mnie np. czerwone pazury nie są mile widziane, więc pozostaje poszaleć w weekendy
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z promocjoi sephory chyab nie skorzystam, chciałam kupić błyszczyk 3dmax ale te okularki z rossmanna gratisowe do niego ostatecznie mnei skusiły, na dodatek TŻ wisi mi prezenta więc n ie kuś pilingami- mam w zapasach 4 joanny a wczoraj jak odkryłam 3 farmony w nowych zapachach to przepadłam ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() aha, czyli masz tak jak MagJa- fajne pazurki tylko w dni wolne
|
|
#566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nad blyszczykiem z okularami sama sie zastanawiam smsa wykorzystam na maske do wlosow Yes To Carrots [jest cudowna stesknilam sie za pachnidlami, nie mam nic typowo letniego [procz SiKejow ofkors, ale trzy letnie butelki nie zaspokajaja mojej chcicy ].jakie sa nowe zapachy Farmony?
Przemoknięte serca miast I tylko ty i ja szczęśliwi tym dniem Bo choć zapomniał o nas świat Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei Edytowane przez zizou Czas edycji: 2009-06-20 o 15:01 |
|
|
|
|
#567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Małe? Na razie mi wystarczy, bo muszę zużywać na bieżąco
Poza tym nie wiem czy na pewno mi ta Himalaya podejdzie, ale myślę, że tak skoro tyle dobrych opinii ma ![]() Cytat:
![]() Baw się dobrze. Cytat:
No i czekam na snow ![]() Cytat:
Będzie do psikania się "po domu" a jak mi się znudzi czy coś to zużyję jako odświeżacz do powietrza(tak było z waniliową, którą miałam ze 2 lata temu).No i cieszę się, że Twój tata dostał pracę. Świetna wiadomość!
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2009-06-20 o 15:03 |
|||
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mów mi o zapachach- wycofali z Sephory moje JilSanderki a ja nadal ich nie nabyłam Znaczy nei całkiem nowe tylko do kompletu do ostatnich nowości- masełek i płynów do kąpieli: http://www.inermis.pl/index.php?str=...=2&sort=&kto=1
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko: super, że Twój Tata dostał prace
Z Avonu mam 3 mgiełki - śliwka, granat i morela - ta ostatnia najbardziej mi się podoba, pozostałe dwie są cięższe, pasują mi bardziej na chłodniejsze dni. Z nowego katalogu wezmę mgiełkę jabłkową - cudnie pachnie, orzeźwiająco, lekko kwaskowato i mgiełkę truskawkowa - tez jest kwaskowata ![]() Byłam w Naturze - DOTH nie ma jeszcze ... Kupiłam tylko lakier Astor, ten co ma Luskap i serum antycellulitowe Eveline (250 ml + 50 ml gratis za 10,99). W koszyku miałam jeszcze 2 inne lakiery, ale odłożyłam ![]() Kupiłam tez olej lniany, bo przed wyjściem śluchałam programu Wachowicz i mówiła że jest dobry przy odchudzaniu - zawiera dużo kwasów tłuszczowych, które działają jak detergent - rozpuszczają tłuszcz Buteleczka 250 ml za 11,90 ![]() Jet Femme też mi się z czyms kojarzy 2 panie z pracy się skusiły po przetestowaniu mojej buteleczki.Czy któraś z Was jest zainteresowana lakierem Eveline Crocus i czerwienią Delii nr 11 (zdjęcia wrzucałam w watku z lakierami)?
|
#570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też na zlotach ostatnio najdłużej pół godz.![]() 3maj się, dasz radę Cytat:
Z "witaminowej serii" wzięłam taki jasny beżyk/ecru z drobinkami do frencha i z tych malutkich Happy Colours fioleto-śliwkę. W wolnej chwili wrzucę zdjęcia do odpowiedniego wątku, bo trudno opisać efekt. Cytat:
Cytat:
, na ewentualne typowe "pierdółki" przyjdzie jeszcze czas, choć szczerze mówiąc tak jak rzyrafka nie przepadam za sprzątaniem później tego wszystkiego![]() I dziękuję za gratulacje ![]() Ostatnio faktycznie u mnie trochę zmian, mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec, czekam teraz na decyzje "góry" o podwyżkach i awansie, mam nadzieję, że mimo tego nadmuchanego kryzysu wszystko przejdzie skoro premie przeszły i to nadspodziewanie dobre to może i to, oby ![]() A propo zmian to śmiać mi się chce, bo nie wiem czy pamiętacie jak wspominałam o wizycie u "wróżki"?Od jakiś 2 m-cy sprawdza się jedna rzecz za drugą z tych, o których mi mówiła Nie wiem czy to kwestia "samospełniającej się przepowiedni",ale fakt faktem, że coś w tym jest ![]() Rzyrafko super, że tata dostał pracę, musiało to być dla niego b.frustrujące Cześć Udanej zabawy Ja też powinnam zacząć się szykować, bo właśnie się dowiedziałam, że TŻ pomylił godz. i mam mniej czasu niż się spodziewałam
Wszystko ma drugie, trzecie, czwarte, piąte dno... http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o Edytowane przez karolina1985 Czas edycji: 2009-06-20 o 16:14 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

Na dodatek był jakiś wypadek i wracałam do domu w gigantycznym korku a w busie był taki zaduch, że można było powietrze ciąć siekierą
Na szczęście miałam miejsce siedzące.
Za to kupiłam dwie koszulki w Zarze, torebkę do butów weselnych (jedna jedyna kopertówka w kolorze ecru w tym mieście, która nie jest długości jamnika i bez tandetnych ozdób

W każdym razi eudało mi się nic nie kupić a stałam dobrą chwilkę przed evelinkami i pier rene

Nie wiem czy to kwestia "samospełniającej się przepowiedni",ale fakt faktem, że coś w tym jest