|
|
#2371 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
Cytat:
Obmacasz dla mnie pomarańczki i brzoskwinki? Bo ja czasu nie mam na wycieczki do Kazia na razie, więc mogę Cię wykorzystać?![]() Cytat:
|
|
|
#2372 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
?Cytat:
Tylko dlaczego do zdjęcia tak je poukrywałaś w pudełeczkach ?
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taką wiklinową walizeczkę i w niej sobie grzecznie leżą w pudełeczkach a do użytku codziennego mam 10 ml buteleczki gdzie sobie odlewam po trochu każdego zapachu. W sumie to zastanawiałam się czy ich nie powyjmować do zdjęcia, bo jeszcze możecie pomyśleć że mam same pudełka ale nie chciało mi się.
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2009-07-28 o 22:02 |
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Bossy, o CLA w notatkach znalazłam tylko tyle, że wytwarzają go jakies krowy i że on pomaga spalać tłuszcz śródmięśniowy a nie ten z tkanki podskórnej co się odkłada ![]() a koenzym na co łykasz? Bo to też jeden wielki chłyt matetindody te wszystkei antyoksydanty. Wolne rodniki muszą istnieć bo bez nich komórki organizmu nie mogą żyć. Co innego np. zawodowi sportowcy, u nich faktycznie rodników wytwarza się dużo więcej.
|
|
#2375 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Aha, Bossy - zapomniałam przytaknąć. BARDZO MNIAM A ja jutro znowu jeżdżę motocyklowo. Pierwszy raz na miasto Trzymajcie kciuki
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-07-28 o 22:24 |
|
|
|
|
#2377 | |||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Może się skuszę się jak jeszcze ją spotkam za jakiś czas i będę miała niedobór wanilii. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
ostatnio zaglądam tu żeby czytać, czas spędzam z siostrą i jej dzieciakami i nawet nie mam kiedy szaleć kosmetycznie (nawet obecnie mnie nie ciągnie). Tylko dokupiłam sobie dwa żele Luksji i mam obecnie 5 w użyciu ale one mi zawsze szybko schodzą a wszystkie tak ładnie pachną.
|
#2379 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Witaj ![]() Cytat:
A ja mam już tylko 3 żele w użyciu I jeden się kończy... Ale zobaczyłam aktualizację rzyrafki i muuuszę powąchać nowy żel YR! I chyba go kupię, bo jeśli nie złamię odwyku chociaż jednym kosmetykiem, to jak się rzucę w sierpniu na zakupy, to się to źle skończy. To dla mojego dobra![]() Wczoraj testowałam serum herbaciano-aloesowe z SN na całą twarz i to pierwsza rzecz, po której filtr tak super się wchłania. Lirenka wsiąka do matu, nigdy mi się to wcześniej nie zdarzyło! Pochwili mam wrażenie jakbym nic nie kłądła na twarz. Dla tłustego czoła to dobry efekt, ale niestety policzki miałam ściągnięte... Chyba nigdy nie znajdę kosmetyku, który byłby dobry i dla czoła i policzków
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Zapowiada mi się dziś senny dzień, pogoda ponura i mglista a ja się czuję jakbym nie spała ze 2 dni. Chyba dopiero dziś zaczynam odczuwać zmęczenie po poniedzialkowym wyjeździe.A w piątek znow muszę do pracy iść, jednak ruszamy ze szkoleniem i trzeba przygotować wszystko dla kolejnej grupy. Mam tylko nadzieję, że uwiniemy się szybko. Nie ukrywam, że teraz jak mam urlop chciałabym posiedzieć w domu trochę a nie gonić do Krakowa i z powrotem prawie codziennie, bo o męczy bardziej niż jakbyśmy normalnie pracowały od poniedziałku do piątku Angel jeśli o mnie chodzi to ja z Himalai polecam jeszcze olejek do włosów. Ja widzę dużą poprawę w kondycji moich kłaków odkąd go używam(na noc nakładam sporo na całą długość a rano po umyciu i wysuszeniu 1-2 kropelki na same końcówki i włosy na prawdę wyglądają super). Podobno dobry jest peeling z orzechem, ale nie miałam go więc się nie wypowiadam, choć kusi mnie i pewnie przy następnym zamówieniu go wezmę. Może zdecyduję się też na coś do mycia twarzy(piankę z miodlą albo ten krem: http://himalayaherbals.pl/sklep/skle...&itemID=157780 ). Tak sobie zdałam przed chwilą sprawę(po spojrzeniu na podpis kochanie), że ja z kolorówki bardzo mało kupuję Poza podkładem mineralnym TBS i tuszem Astor nie kupiłam ostatnimi czasy nic! Ani jednego cienia, ani jednego błyszczyka...chyba trzeba to nadrobić ![]() Oczywiście nie liczę lakierów do paznokci, chodzi mi tylko o kolorówkę do twarzy.
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2009-07-29 o 08:27 |
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Koenzymu jeszcze nie łykałam ale łykam z przerwami omege 3 i powiem ci, ze jak ja jem to się lepiej czuje jakoś. A CLA zamówiłam Siedzę na forum kulturystycznym i to są podane takie suplementy, które niby się powinno jeść. Podobno CLA redukuje jojo. Zrobili tam jakies badania i po diecie czesc osob nie brala cla i czesciowo wrocila do swoich nawykow i przytyli a czesc brala cla i tez wrocila do niektorych nawykow i nie przytyli. gdzies czytalam, ze CLa programuje organizm na "chudy". ni wim zobacze. niedlugo powinno przyjsc
|
|
|
#2382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze tak podobno nie wietrzeją, po drugie nie mam miejsca na widoku żeby to gdzieś powystawiać a po trzecie noszę ze sobą ten mały flakonik żeby ewentualnie "dopsiknąć się" w ciągu dnia - duża flacha jest nieporęczna i w rezultacie i tak używam tylko z tej małej, więc resztę chowam. No i po czwarte jak domownicuy nie widzą ile tego jest to spokojniej śpią. Trzymam kciuki. ![]() Cytat:
Dokładnie. Co kupić i dlaczego właśnie to.
|
|
#2383 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich
ja jak zwykle niewyspana, nie wiem kiedy uda mi się nadrobić te braki snu. Podobnie jak Em czasami kładę się i nie mogę usnąć do 2 w nocy...Cytat:
I ja witam nową NK![]() Cytat:
Może uda nam się jeszcze kogoś namówić
|
|
#2384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja z tradycyjnej kolorówki też nic nie kupiłam od baaardzo dawna, cienie to ostatni raz rok temu Tylko minerały mnie gubią, ale są naprawdę warte grzechuEch, muszę się porolniczyć i jednocześnie coś napisać
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam Isa jest zatrudniona na umowę o dzieło a to się rządzi własnymi prawami. Nie ma czegoś takiego jak przysługujący urlop.
BTW Isa, przepraszam że się wtrąciłam w końcu nie do mnie było pytanie.
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2009-07-29 o 10:07 Powód: dopisek |
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moze opiszę w skrócie różne substancje które badano. Wyciąg z roślinki Garcinia cambogia (który jest w Aquaslim, co piłam) jest np. skuteczny tylko u szczurów Podobnie do CLA działa żeńszeń (al eten uzależnia jak pisałam) lub cynamon (tu niestety z polskich producentów wszyscy mają zbyt dużą ilość kumaryny i gdyby chcieć go dodawać do kilku posiłków w ciągu dnia to będzie to trujące). Minimalną skuteczność nie wiele większa od placebo wykazuje wyciąg z zielonej herbaty i jakaś substancja zawarta w malinach niestety nei wiem ile trzebaby ich jeśc dziennie zeby to odniosło pożądany efekt Tak samo jeśli chodzi o substancje , które próbowano stosować zamiast uzależniającej efedryny: Kofeina musiałaby być stosowana w dawce 8 mocnych espresso dziennie, wyciąg z pomarańczy gorzkiej (peeling Joanny ) który ma podobny związek jest również skuteczny tylko jako antykarcinogen (np. hamuej efekty nowotworowe dymu tytoniowego)- tak samo jak olejek neroli i szklanka soku z rzerzuchy dziennie. Podobno bardzo skuteczna jest roślina afrykańska Hoodia gordonii, jednak jest droga i istnieje w USA jeden producent środka a wszystko inne to podróby- działa ona anorektycznie czyli zmniejszając apetyt. Drugą z takich roślinek jest Griffonia simplicifolia. Ocet jabłkowy okazał się skuteczny tylko na włosy i tylko samorobiony a nie sklepowy ; Gymmena sylvestre- w postaci listków do żucia powoduje, ze przez 3 godziny smak słodkich rzeczy zmienia się w smak błota (mam tu nabaźgraną nazwę Gurmar- moze ot nazwa produktu handlowego). Jojoba ma skuteczną substancję w swoim wosku jednak obniża ona czynność krwiotwórczą (anemia).Bezwzględnei szkodliwe, bo toksyczne sa: dla wątroby- ożanka właściwa (Tencrinium chamaedris); chińskie zioła "mejzitang" czy inne podbnie brzmiące- bo zawierają trującą sibutraminę; powodujące nowotwory dróg żółciowych-Aristolochia, Asanum clematis, Cocculus, Merispermum, Stephania. Jak również szkodliwe są środki przeczyszczające stosowane w celu odchudzania: Sennae folium, Rhei rhisoma, Frangulare cortex, alona- powodują przkrwienie jelit, bóle brzucha, nasilenei miesiaczki. Podobno jakiś cesarz umarł z przedawkowania i się wykrwawił. Tyle z moich notatek, chyba nieczego nie pomieszłam, co najwyżej te nazwy łacińskie ![]() Kliknęłam rimmelki- wychodiz 1 zł za lakier i 1 zł za przesyłkę
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo z jednej strony SN, z drugiej Meow... Dzisiaj jestem cała wymalowana Meow ![]() Rzyrafko nie wiem co jest mocniejsze, wydaje mi się, że mają podobne działanie, pewnie wszystko zależy od stężenia. Trzeba by na Biochemii spytać dziewczyn ![]() Miałam fajną maseczkę z bromelainą i papainą z Freemana, świetnie złuszczała.
Edytowane przez Estella Czas edycji: 2009-07-29 o 10:24 |
|
|
|
|
#2388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
Ale przyleciał do mnie róż z wymiany, dziś biegnę z awizo na pocztę bo już nie mogę się go doczekać. Cytat:
Idę doprowadzić się do stanu używalności
|
|
#2389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ma 2 żele i póki co nowego nie potrzebuje
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
diorowy pasiak sunset fiesta
powtarzaj to na głos to jest duża szansa że w to uwierzysz
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
Eee tam, gadasz głupoty
Udowodnię ci jutro, że go potrzebujesz
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabym oczywiście powiedzieć, że jadę gdzieś i mnie nie będzie, ale z drugiej strony nie chcę dziewczyn zostawiać samych z całą robotą, tymbardziej, że właściwie najwięcej ja wiem co trzeba zrobić ![]() A tak w ogóle się wkurzyłam właśnie, bo zabralam się dalej za moją pracę lic. i już mnie nerwica bierze Idę się przejść na chwilę, bo mam ochotę walnąć tym wszystkim
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam nową grapefruitową Luksję
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam zapachu, ale przez ten wygląd chyba nie chcę go mieć ![]() za to muszę powąchać Luksję ![]() i kuszą mnie balsamy w TBS.. są teraz za 25zł może bym tak wzięła jakiegoś malutkiego grejpfrucika
|
|
#2396 | ||
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
W jakiej jest cenie? Wstyd się przyznać, ale jakoś nie zaprzyjaźniłam się z żadnym minerałem. Muszę potestować i wybrać coś dla siebie. Pewnie masz rację, ale może to i lepiej, bo piąta setka to byłoby chyba za dużo. Cytat:
Rzyrafko, dzięki za tyle cennych informacji. ![]() Bardzo mi się przydadzą, zwłaszcza że dziś wreszcie doszłam do tego, że muszę zmienić dietę i zwiększyć ilość ćwiczeń. Muszę też kupić jakieś suplementy, ale to TŻ mi dobierze bo się na tym zna, więc nie będzie problemu.
|
||
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle będę mieć jak przyjdzie czekoladka.
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2399 | |||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kosztują chyba 69 zł.
|
|
|
#2400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod względem ukrywania niedoskonałości lepiej się spisywał "mineralny" L`Oreal True Match(pewnie do niego wrócę jeszcze jesienią i zimą). Ale generalnie nie narzekam, podobają mi się te minerałki TBS Cytat:
Bo miała już takie przypadki i uczulała nas żeby dokładnie sprawdzać czy dany przepis się nie zmienił albo nie został uchlony, bo potem różne babole wychodzą.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.

Obmacasz dla mnie pomarańczki i brzoskwinki?

?
Tylko dlaczego do zdjęcia tak je poukrywałaś w pudełeczkach
ale nie chciało mi się.

A ja mam już tylko 3 żele w użyciu
Zapowiada mi się dziś senny dzień, pogoda ponura i mglista a ja się czuję jakbym nie spała ze 2 dni. Chyba dopiero dziś zaczynam odczuwać zmęczenie po poniedzialkowym wyjeździe.
Poza podkładem mineralnym TBS i tuszem Astor nie kupiłam ostatnimi czasy nic! Ani jednego cienia, ani jednego błyszczyka...chyba trzeba to nadrobić 

Idę się przejść na chwilę, bo mam ochotę walnąć tym wszystkim