Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-12, 18:49   #2911
Organzza
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
dopiero raz użyłam, ale chyba... są bossskie dają taką mleczną poświatę

Proszę:
aaaach to chciałam usłyszeć ja moje będę mieć prawdopodobnie już (dopiero ) jutro
dzięki za zdjęcie i za wcześniejsze podkuszanie, jestem pewna, że też je pokocham
w tej chwili kusi mnie tylko róż Guerlain
oglądałam wczoraj w Sephorze jesienną kolekcję, taka sobie.. jedynie mogłabym mieć fioletowy cień z czwórki szminki też średnie.. uch, jaka oszczędność dla portfela róż w płynie jak u ruskiej baby.. nie dziwię się, że nazwali ją russian beauty (czy tam slavic... )
Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
, udało mi się wybłagać szefów w związku z wyjazdem na koncert U2 do Chorzowa (była któraś ? ).
mama TŻ była, wróciła bardzo zadowolona a ja idę w sobotę na koncert Madonny

gratuluję zaręczynowych planów
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 18:59   #2912
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
Ooo gratulacje
Popatrz, tyle czasu męczyłaś się z ex, a tu proszę Jak szybko życie potrafi zaskoczyć, prawda?
Biedak, pewnie się namęczył żeby ukryć i zaskoczyć, a Ty wszystko wywęszyłaś
Oj, jeszcze jak potrafi zaskoczyć...

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość

gratuluję zaręczynowych planów
Ja wróciłam równie zadowolona - byłam kilka metrów od sceny i kiedy Bono zszedł na platformę miałam Go na wyciągnięcie ręki
Niesamowite przeżycie .

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 19:14   #2913
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, jeszcze jak potrafi zaskoczyć....
No jak to jak, miło chyba
Ja to jestem jednak do tyłu z informacjami, nawet nie wiedziałam, że się z kimś na stałe spotykasz, wchodzę na wątek, a tu bach

Ładne te meteoryty Niedobrze...
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 19:30   #2914
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez Jelonek Pokaż wiadomość
No jak to jak, miło chyba
Ja to jestem jednak do tyłu z informacjami, nawet nie wiedziałam, że się z kimś na stałe spotykasz, wchodzę na wątek, a tu bach

Ładne te meteoryty Niedobrze...
Ciężko stwierdzić, czy miło, ja przecież zdeklarowaną starą panną jestem .
A propos, nie wiem, czy mnie tu od tak dawna nie było, czy może wszystko potoczyło się błyskawicznie...

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-12, 20:30   #2915
Jelonek
Zakorzenienie

Do czasu (z tą starą panną ).
To pewnie efekt mojego niedoinformowania/niedoczytania/przeoczenia
Tak czy inaczej, miła świadomość, że kolejna NK jest szczęśliwa
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 08:22   #2916
isa666
Zakorzenienie

Dobry Widzę, że wczoraj dużo nie napisałyście, więc szybko przebrnełam przez wątek.
Wyjazd dał mi się we znaki bardziej niż poprzednio, wróciłam tak zmęczona, że w głowie mi się kręciło od ciągłego patrzenia na drogę. Dobrze, że nie ja kierowałam, bo chyba bym umarła

Dziękuję za wszystkie komplementy odnośnie sukienki A nóżki wiem, że mam chude. Z jednej strony może to zaleta, ale mi się wydaje, że jednak są zbyt patyczkowate w porównaniu np. do moich tłustych ramion

Wesele mam 12 września(kochanie chyba Ty pytałaś jak dobrze pamiętam).
A co do fryzury - wiele z moich włosów zrobić się nie da. Po pierwsze dlatego, że są za krótkie do jakiegokolwiek upięcia a po drugie, moje włosy są z natury trudne w modelowaniu i śliskie. Każda misterna fryzura nawet przy tonie lakieru rozwala się po 2-3 godzinach Prawdopodobnie więc pójdę w rozpuszczonych włosach, podmodeluję tylko je jakoś

Cytat:
Witam
Dziewczyny wpadłam na chwilkę - przywitać się Zameldować, że żyję, że wszystko u mnie w porządku, że mam wreszcie neta w domu (już od jakiegoś czasu) - ale nie mam kiedy z niego korzystać.
Bardzo dużo się u mnie dzieje, żyję teraz wyjątkowo intensywnie.
W ubiegłym tygodniu miałam całe dwa dni urlopu , udało mi się wybłagać szefów w związku z wyjazdem na koncert U2 do Chorzowa (była któraś ? ).
Poza tym od 31.08 szykuję się na dłuższy urlop - ponad dwa tygodnie

Kosmetycznie - tragedia , tzn. nałóg ma się bardzo dobrze .
Do tego doszła nowa miłość - (obok ciuchów) buty. Od początku sierpnia kupiłam już 3 pary, przez cały lipiec przybyło mi ich 5 .

PS w planach mam zaręczyny...

Ściskam Was wszystkie mocno i przesyłam moc całusów
Aguś! Jak dobrze Cię widzieć
Proszę proszę, co to się porobiło. Zaręczyny? Wow! Super!
Czekam na więcej szczegółów

Wracając jeszcze do kosmetyków - wczoraj przyszło moje zamówienie z Avonu: żel pod prysznic Sun Goddes(fajnie pachnie, tak ciepło i aromatycznie) i krem do zniszczonych rąk. Użyłam go na noc i fajnie nawilżył łapki. Szkoda tylko, że takie malusie to opakowanie
Stary 2009-08-13, 09:59   #2917
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Byłam wczoraj na pogrzebie, później mnie strasznie przymuliło. Jeszcze widok tego małego, płaczącego dziecka.. Straszne.

0306, wprawdzie się jeszcze nie znamy, ale już teraz gratuluję Ci przyszłych zaręczyn. To fantastycznie, że Ci się układa.

Isa, świetnie wyglądasz w tej sukience i kolczyki idealnie pasują. Zgadzam się, że buty i pazurki z takim intensywnym akcentem wystarczą.
Moje włosy też są trudne w modelowaniu, czasem sama nie wiem co z nimi robić.

Musiałam też pojechać wczoraj na zakupy spożywcze, przy okazji wrzuciłam do koszyka piankę do włosów Got2Be, antyperspirant i żel po prysznic Adidasa, chociaż niezbędny był mi tylko antyperspirant.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 10:25   #2918
karolina1985
Zakorzenienie

Hej ho

Isa Ty się martwisz jak wystąpisz na weselu za m-c a ja jestem w proszku jeśli chodzi o najbliższą sobotę
Mam wprawdzie w szafie 2 sukienki, z których jedna spokojnie się nada na to najbliższe wesele a druga będzie akurat na za 2 tygodnie kiedy to idziemy na ślub z uroczystym obiadem, przynajmniej ja mam takie wyobrażenie, bo TŻ się oczywiście dokładnie nie wywiedział a ja tak wnioskuje po tym,że to będzie niedziela i godzina b. wczesna jak na tradycyjne wesele
Wróciłam dziś do Wawy i mam nadzieję się ogarnąć trochę i ruszyć do sklepów za jakimiś dodatkami do tej jutrzejszej sukienki, przydałaby mi się fioletowa albo czarna kopertówka (ktoś ma pomysł w jakich sklepach szukać?Zara?), buty na szczęście mam, więc jeszcze jakaś biżuteria i mam nadzieję,że będzie ok, bo strasznie mi się nie chce szukać nowej sukienki

Kosmetycznie miałam ochotę na któryś z tych nowych żeli Luksji, ale przegapiłam promocję i teraz za 6,99 nie kupię
Które zapachy wypróbowałyście?Jak z nawilżeniem?

Za to na zakupach spożywczych wskoczył mi do koszyka nowy żel Palmolive z serii Aroma Therapy, jak ja uwielbiam te żele
Wąchałam też nowy z serii Thermal Spa, co za obrzydlistwo
Zrobiłam też zapas sprayu do stóp Kiwi, który świetnie wysusza stopy tworzy takie niewidzialne rajstopy co jest b.wygodne latem do szpilek, bo stopa zupełnie mi się nie ślizga a przy okazji nie ma talku i nie zostawia żadnych śladów. Ostatnio trudno je znaleźć, więc jak już znalazłam to nie mogłam nie zrobić zapasów

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 10:30   #2919
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Witojcie!
U mnie dziś leje, a miało lać wczoraj! Mam tylko nadzieję, ze nie będzie padać w piątek i sobotę, bo mam rodzinne imprezy plenerowe.
Straszna tu cisza ostatnio, czyżby nałóg już nikogo nie dotyczył?
Ja zamówiłam z Oriflame 1 żel pod prysznic, ten czerwony, maseczkę z glinką i łopianem i krem do twarzy z ekstraktami z jagody i lawendy
A wczoraj przyszła mi z avonu kuracja mineralna do twarzy Anew Rejuvenate- super opakowanie-szczególnie podoba mi się ten pędzelek.Wczoraj raz użyłam, dziś właśnie siedzę z maską nawilżajacą na twarzy, bo strasznie mi się przesuszyła, nie wiem od czego, czy od tej kuracji, czy może od killerowatej maseczki stymulującej z planet Spa sake i ryż, bo dopiero niedawno doszłam do tego jak się jej prawidłowo używa-jak wyschnie to się jej nie spłukuje, tylko wałkuje i ściera-straszny killer, szczypiąca i w ogóle, ale twarz miałam mega gładziutką, no i to przesuszenie to chyba od niej...

Isa, współczuję, takie całodzienne podróże są naprawdę męczące, ale wszystko ze szkoleniami ok?
Super masz kreację na to wesele i ten czerwony akcent też mi się bardzo podoba, włoski tak jak mówisz trochę podnieść, wymodelować i będzie git
Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj na pogrzebie, później mnie strasznie przymuliło. Jeszcze widok tego małego, płaczącego dziecka.. Straszne.

Musiałam też pojechać wczoraj na zakupy spożywcze, przy okazji wrzuciłam do koszyka piankę do włosów Got2Be, antyperspirant i żel po prysznic Adidasa, chociaż niezbędny był mi tylko antyperspirant.
Przykro mi, że musiałaś przez to przejść, pogrzeby są straszne, chciałabym nigdy na nie nie chodzić
Co do pianki to kupiłam ją mamie i jest super, ja raczej nie używam, ale raz spróbowałam i bardzo mi się podobała!

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Karolina ten spray do stóp to jest Joanna Naturia?
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 10:37   #2920
karolina1985
Zakorzenienie

[/COLOR]Karolina ten spray do stóp to jest Joanna Naturia? [/QUOTE]

Lucynko on jest firmy Kiwi, tej samej, która robi pasty do butów itp. ,ale można go znaleźć w Rosmannie i Naturze
Nie jest najtańszy (bez promocji ponad 13 zł), ale b. wydajny i naprawdę skuteczny. Mi się szybko pocą stopy i zaraz się ślizgam nawet w japonkach, nie mówiąc już o szpilkach a ten spray daje mi komfort suchych stóp błyskawicznie i co najważniejsze nie zostawia śladów od talku jak np. scholl.

Ja też mam nadzieję, że pogoda będzie jutro ok, żebym nie musiała wkładać żakietu, ewentualnie tylko do kościoła.

Stary 2009-08-13, 10:41   #2921
isa666
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny, czuję się zawstydzona od tych komplementów

Karolina ja widziałam w H&M kopertówki. Sama myślałam nad kupnem jakiejś, ale jak pisałam - muszę na wesele wziąć aparat i dlatego potrzebuję dużą torebkę.

Lucynko ze szkoleniami wszytko dobrze, na szczęście. Choć z tych dwóch grup jedna jest na prawdę ok i uczy się pilnie, natomiast druga w ogóle nie ma motywacji i kiepsko u nich ze zdawalnością egzaminów

A, byłyśmy wczoraj jeszcze z dziewczynami z pracy w tym wielkim centrum handlowym Ptak pod Łodzią. Miałyśmy chwilę czasu, więc wpadłyśmy zobaczyć co tam ciekawego.
Ile tam ciuchów! A jakie kiecki! Jak z Tańca z gwiazdami - z cekinami, ozdóbkami, kamyczkami itp. Targowisko tandety do potęgi
Koleżanka z pracy myślała, że może znajdzie tam coś, bo też idzie na wesele niedługo, ale prawie wszystkie sukienki były przesadziście ozdobne. I w końcu nie kupiła nic.
Stary 2009-08-13, 11:01   #2922
kochanie
Wtajemniczenie

Dzień dobry Rano wyciągnął mnie z łóżka listonosz z masłem tbs Ale grzecznie nawet nie rozcięłam folii, tylko włożyłam do pudełka, otworzę, jak skończę jeden balsam. Jesteście dumne?

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Wesele mam 12 września(kochanie chyba Ty pytałaś jak dobrze pamiętam).
A co do fryzury - wiele z moich włosów zrobić się nie da. Po pierwsze dlatego, że są za krótkie do jakiegokolwiek upięcia a po drugie, moje włosy są z natury trudne w modelowaniu i śliskie. Każda misterna fryzura nawet przy tonie lakieru rozwala się po 2-3 godzinach Prawdopodobnie więc pójdę w rozpuszczonych włosach, podmodeluję tylko je jakoś
To Ty przecież masz jeszcze miesiąc! Ja o poprzednim weselu, na które szłam, dowiedziałam się później a sukienki szukałam w ostatnim tygodniu
Dobry pomysł z tymi rozpuszczonymi włosami, mi też by się cokolwiek misternego zaraz rozpadło, choćby od tańca
Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Isa Ty się martwisz jak wystąpisz na weselu za m-c a ja jestem w proszku jeśli chodzi o najbliższą sobotę
Mam wprawdzie w szafie 2 sukienki, z których jedna spokojnie się nada na to najbliższe wesele a druga będzie akurat na za 2 tygodnie kiedy to idziemy na ślub z uroczystym obiadem, przynajmniej ja mam takie wyobrażenie, bo TŻ się oczywiście dokładnie nie wywiedział a ja tak wnioskuje po tym,że to będzie niedziela i godzina b. wczesna jak na tradycyjne wesele
Wróciłam dziś do Wawy i mam nadzieję się ogarnąć trochę i ruszyć do sklepów za jakimiś dodatkami do tej jutrzejszej sukienki, przydałaby mi się fioletowa albo czarna kopertówka (ktoś ma pomysł w jakich sklepach szukać?Zara?), buty na szczęście mam, więc jeszcze jakaś biżuteria i mam nadzieję,że będzie ok, bo strasznie mi się nie chce szukać nowej sukienki
Cześć Tooo jak znajdziesz tę kopertówkę, to koniecznie powiedz, gdzie Bo ja też potrzebuję, najlepiej czarną...
A widziałam w Ryłko czarne pięęękne szpilki: bardzo wysokie, nosek skórzany, a reszta zamszowa, takie najbardziej klasyczne szpilki, bez paseczka. I sobie pomyślałam, że o jakichś pisałaś, jeśli to o nich, to są przecudowne, kupuj je Ja sobie mogę się tylko do nich ślinić, bo mi takie bez paska zawsze spadają... a poza tym mój tż jest mojego wzrostu, więc bym w nich przy nim wyglądała jak żyrafa

Dobra, lecę zmywać maskę z twarzy (żeby tylko woda była) i pisać pracę, strasznie długo się dziś zbieram
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 11:06   #2923
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Lucynko on jest firmy Kiwi, tej samej, która robi pasty do butów itp. ,ale można go znaleźć w Rosmannie i Naturze
Nie jest najtańszy (bez promocji ponad 13 zł), ale b. wydajny i naprawdę skuteczny. Mi się szybko pocą stopy i zaraz się ślizgam nawet w japonkach, nie mówiąc już o szpilkach a ten spray daje mi komfort suchych stóp błyskawicznie i co najważniejsze nie zostawia śladów od talku jak np. scholl.
Jakoś skojarzyłam z zapachem kiwi z Joanny Dzięki za info, też by mi się przydał taki, a jak mówisz, że nie zostawia talku, to cud miód!

Cytat:

A, byłyśmy wczoraj jeszcze z dziewczynami z pracy w tym wielkim centrum handlowym Ptak pod Łodzią. Miałyśmy chwilę czasu, więc wpadłyśmy zobaczyć co tam ciekawego.
Ile tam ciuchów! A jakie kiecki! Jak z Tańca z gwiazdami - z cekinami, ozdóbkami, kamyczkami itp. Targowisko tandety do potęgi
Koleżanka z pracy myślała, że może znajdzie tam coś, bo też idzie na wesele niedługo, ale prawie wszystkie sukienki były przesadziście ozdobne. I w końcu nie kupiła nic.
Też tam byłam, choć już dawno. Wszędzie w zasadzie to samo, tylko w tych halach zaczynając od mojej strony-wszystko jest tanie i bazarowe, ale idąc dalej przez nie w kierunku Łodzi zaczynają się takie ekskluzywne butiki za szkłem i wszystko drogie. (Nie wiem, czy wiesz o co mi chodzi)Tam było dużo fajnych rzeczy, ale i ceny kosmiczne.Tylko nie idzie obejść wszystkich hal w 1 dzień i po kilku masz dość.
Stary 2009-08-13, 11:13   #2924
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap:
a to Ty masz zmarszczki, że zamówiłaś sobie tą kurację mineralną??

Byłam wczoraj w biurze Avonu, wymacałam podwójne cienie mineralne - fioletowe są śliczne i chyba się skuszę Wąchałam też migdałowy żel pod prysznic (zapach inny niż tej starej serii, pewnie dlatego ze to nie "czysty" migdał", pewnie się skuszę na żel i moze mgiełkę), no i nowe FW (wanilia + cukier brązowy) - krem i scrub będa moje

Do mnie też dobijał się paczkonosz, ale o 10.20 to ja jeszcze spałam, wstałam niedawno. Może miał BU, moze paczuszkę od Hexx ... Pewnie zostawił u sąsiadów jak zwykle gdy u mnie nikt nie odbierze, więc czekam teraz aż mi przyniosą

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-08-13 o 11:15
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 11:18   #2925
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:

Karolina ja widziałam w H&M kopertówki. Sama myślałam nad kupnem jakiejś, ale jak pisałam - muszę na wesele wziąć aparat i dlatego potrzebuję dużą torebkę.
W takim razie na pewno zajrzę

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Cześć Tooo jak znajdziesz tę kopertówkę, to koniecznie powiedz, gdzie Bo ja też potrzebuję, najlepiej czarną...
A widziałam w Ryłko czarne pięęękne szpilki: bardzo wysokie, nosek skórzany, a reszta zamszowa, takie najbardziej klasyczne szpilki, bez paseczka. I sobie pomyślałam, że o jakichś pisałaś, jeśli to o nich, to są przecudowne, kupuj je Ja sobie mogę się tylko do nich ślinić, bo mi takie bez paska zawsze spadają... a poza tym mój tż jest mojego wzrostu, więc bym w nich przy nim wyglądała jak żyrafa

dam znać na pewno
A nie, "moje" są całe z lekko lakierowanej a la krokodylej skóry, nosek i obcas mają brązowy a resztę szarą. Ale te, o których piszesz wydają mi się równie piękne, a na dwie pary nie mogę chorować

A w którym Ryłko widziałaś?Bo zauważyłam, że często nie pokrywa im się asortyment.
Mój TŻ na szczęście 15 cm wyższy, ale i tak cały czas mi się zdaje, że mniej i mu się każę prostować

Dziewczyny help!Przymierzyłam te sukienki i jednak bardziej mi się podoba ta czerwona, ale ona jest taka bardziej "miejska" tzn. nie typowo weselna, tylko spokojnie nadawałaby się do biura i teraz nie wiem, bo wydaje mi się, że lepiej w niej wyglądam. Ale czy do jasno czerwonej sukienki będą pasować ciemnofioletowe, zamszowe szpilki?I w takim razie co z resztą dodatków?Szukać fioletowej kopertówki czy innych butów?

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Jakoś skojarzyłam z zapachem kiwi z Joanny Dzięki za info, też by mi się przydał taki, a jak mówisz, że nie zostawia talku, to cud miód!
Nie ma za co, naprawdę warto

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2009-08-13 o 11:20
Stary 2009-08-13, 11:21   #2926
fuksjaa

Ja też mam ostatnio parcie na zakupy ciuchowe.
Byłam wczoraj na chwilę w CH i znalazłam kilka rzeczy dla siebie, w tym spodnie, buty, top, kolczyki; ale jeszcze muszę się rozejrzeć dokładniej, bo przez mój wczorajszy nastrój nie kupiłam nic.

Może jakoś w weekend się wybiorę.
Stary 2009-08-13, 11:22   #2927
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Hosenko, chodziło mi raczej o zwężenie porów w strefie T. Poza tym seria Rejuvenate jest od 25 lat, kosmetyczki zalecają nawet od 20, a to, że skóra się rozleniwia, to jeden wielki mit. Nawet ostatnio był artykuł o tym na wizażu
Może się skuszę kiedyś na serię migdałową i do stóp z wanilią i cukrem, bo uwielbiam takie słodkie smakowite zapachy!
Mówisz, że błyszczące te cienie?Mialam mineralny fioletowy pojedynczy z tej poprzedniej serii i puściłam w świat, był beznadziejny, matowy, zaraz się zbieral w załamaniu i schodził szybko z powiek i blakł.Ciekawe jak te. W ogóle te minerały mnie jakoś nie przekonują, może nie trafiłam na dobre.

Kurcze, ja to jak się paczkonosz dobija o 8.30 to wstaje zaspana i w piżamie, też mi glupio, ale chęć obejrzenia nowych kosmetyków jest silniejsza!

Kochanie, jestem z Ciebie dumna!

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-08-13 o 11:26
Stary 2009-08-13, 11:24   #2928
fuksjaa

Cytat:
Dziewczyny help!Przymierzyłam te sukienki i jednak bardziej mi się podoba ta czerwona, ale ona jest taka bardziej "miejska" tzn. nie typowo weselna, tylko spokojnie nadawałaby się do biura i teraz nie wiem, bo wydaje mi się, że lepiej w niej wyglądam. Ale czy do jasno czerwonej sukienki będą pasować ciemnofioletowe, zamszowe szpilki?I w takim razie co z resztą dodatków?Szukać fioletowej kopertówki czy innych butów?
Ciemnofioletowe będą pasowały jak najbardziej. Ja właśnie widziałabym je zestawione z ciemnofioletową kopertówką, do tego jakiś ciemny lakier na pazurkach i jest bosko.
Stary 2009-08-13, 11:31   #2929
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko, chodziło mi raczej o zwężenie porów w strefie T. Poza tym seria Rejuvenate jest od 25 lat, kosmetyczki zalecają nawet od 20, a to, że skóra się rozleniwia, to jeden wielki mit. Nawet ostatnio był artykuł o tym na wizażu
Może się skuszę kiedyś na serię migdałową i do stóp z wanilią i cukrem, bo uwielbiam takie słodkie smakowite zapachy!
Mówisz, że błyszczące te cienie?Mialam mineralny fioletowy pojedynczy z tej poprzedniej serii i puściłam w świat, był beznadziejny, matowy, zaraz się zbieral w załamaniu i schodził szybko z powiek i blakł.Ciekawe jak te. W ogóle te minerały mnie jakoś nie przekonują, może nie trafiłam na dobre.

Kurcze, ja to jak się paczkonosz dobija o 8.30 to wstaje zaspana i w piżamie, też mi glupio, ale chęć obejrzenia nowych kosmetyków jest silniejsza!

Kochanie, jestem z Ciebie dumna!
Nie chodziło mi o rozleniwienie skóry, bo opinie "ekspertów" na ten temat zmieniają się równie często jak nt. zdrowsze jest masło czy margaryna

Co do cieni, mi się podoba ich kolor, a czy są faktycznie mineralne nie ma dla mnie znaczenia.
Mam nadzieje, że pojawią się opinie na ich temat, jak sie zachowują na powiece.

Instagram

Stary 2009-08-13, 11:58   #2930
off-wietrzka
Rozeznanie

hello!!

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
oj, zazdroszczę - też bym się chętnie wybrała, ale niestety mam już inne plany n aten dzień...

Cytat:

To Ty przecież masz jeszcze miesiąc! Ja o poprzednim weselu, na które szłam, dowiedziałam się później a sukienki szukałam w ostatnim tygodniu

ja też mam wesele - za 2 tygodnie - siostry TŻa. strój już mam mniej więcej obczajony, muszę się jeszcze tylko zastanowić nad biżuterią i makijażem, bo z fryzurą nie mam problemu, zważywszy na długość moich włosów...

a po ile te szpile w Ryłko??
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 12:00   #2931
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry pomysł z tymi rozpuszczonymi włosami, mi też by się cokolwiek misternego zaraz rozpadło, choćby od tańca
Tańczyć nie zamierzam Bo nie umiem i raczej nie chciałabym kogoś podeptać. No, a że idę sama to nie będę się musiała martwić, że trzeba będzie z kimś tańczyć.

Cytat:

Też tam byłam, choć już dawno. Wszędzie w zasadzie to samo, tylko w tych halach zaczynając od mojej strony-wszystko jest tanie i bazarowe, ale idąc dalej przez nie w kierunku Łodzi zaczynają się takie ekskluzywne butiki za szkłem i wszystko drogie. (Nie wiem, czy wiesz o co mi chodzi)Tam było dużo fajnych rzeczy, ale i ceny kosmiczne.Tylko nie idzie obejść wszystkich hal w 1 dzień i po kilku masz dość.
My obeszłyśmy 1 halę a i tak nogi nas bolały
W większości te sklepiki są takie tandeciarskie, ale kilka widziałam takich, że w środku wyglądały lepiej niż niejedne drogie sklepy w galeriach

Cytat:
Ja myślę, że czerwony z fioletem pasuje
A kopertówka nie musi być pod kolor butów, podobno teraz zestawianie butów i torebek w identycznym kolorze jest niemodne. I ja się z tym zgadzam, bo nigdy mi się to nie podobało.
Stary 2009-08-13, 12:15   #2932
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Ciemnofioletowe będą pasowały jak najbardziej. Ja właśnie widziałabym je zestawione z ciemnofioletową kopertówką, do tego jakiś ciemny lakier na pazurkach i jest bosko.
Chyba się jednak zdecyduję na taki zestaw Czekam jeszcze na współlokatorkę, żeby oceniła czy nie powinnam trochę zwężyć sukienki w biuście, bo wydaje mi się, że przydałaby się lekka korekta, ale poprawki mam pod blokiem, więc zdążę

Cytat:
Tańczyć nie zamierzam Bo nie umiem i raczej nie chciałabym kogoś podeptać. No, a że idę sama to nie będę się musiała martwić, że trzeba będzie z kimś tańczyć.

Ja myślę, że czerwony z fioletem pasuje
A kopertówka nie musi być pod kolor butów, podobno teraz zestawianie butów i torebek w identycznym kolorze jest niemodne. I ja się z tym zgadzam, bo nigdy mi się to nie podobało.
Oj Isa, żebyś się nie zdziwiła ilu będzie chętnych
W takim razie jaka?Czarna?Czerwona?I tak jakoś nie wydaje mi się, żebym w jeden dzień znalazła fioletową

No i poszłam na zakupy Leje tak, że nie ma mowy, żebym wychyliła nos za drzwi

Off wietrzko "moje" kosztują 240

Edytowane przez karolina1985
Czas edycji: 2009-08-13 o 12:16
Stary 2009-08-13, 12:19   #2933
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Isa, żebyś się nie zdziwiła ilu będzie chętnych
W takim razie jaka?Czarna?Czerwona?I tak jakoś nie wydaje mi się, żebym w jeden dzień znalazła fioletową
Lepiej żeby nie było Ja na prawdę mam 2 lewe nogi a jeszcze jak ubiorę te moje piptoły na prawie 10 cm obcasach...ktoś może stracić zdrowie jak go nadepnę

Ja myślę, że czarna kopertówka będzie ok. Ewentualnie może być fioletowa, ale np. w innym odcieniu niż buty(jeśli buty mają ciemnofioletowy kolor to torebka powinna być jaśniejsza) Ale też wszystko zależy od tego co znajdziesz w sklepach.
Stary 2009-08-13, 12:19   #2934
fuksjaa

Karolino, jeżeli nie uda Ci się znaleść ciemnofioletowej kopertówki, to byłabym właśnie za jakimś ciemnym kolorem. Na czerwień bym się raczej nie zdecydowała, bo chyba byłoby jej trochę za dużo, przynajmniej dla mnie.
Stary 2009-08-13, 14:12   #2935
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Off wietrzko "moje" kosztują 240
hmm, to nie mało, ale wydaje mi się, że warto wydać więcej na dobre buty - ja tak niestety mam, że jak kupię zwykłe tanie buty, to zawsze mnie obetrą, nawet klapki, a jak kupię takie droższe to nigdy mnie nie obcierają, nawet założone pierwszy raz na gołą stopę... taki mój feler, że jestem skazana na droższe buty dlatego też nie mam ich zbyt wiele, a jak już trafię na jakieś wygodnie i nieobierające, to ciągle w nich chodzę...

jaki makijaż według Was pasowałby do czarnej sukienki z lekkiej żorżety??

zapomniałam dodać, że chodzi mi o wesele

Edytowane przez off-wietrzka
Czas edycji: 2009-08-13 o 14:14
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 18:52   #2936
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość

Może jakiś delikatny smoky-eyes?
Ja coś takiego planuję, ale w odcieniach szarości lub brązo-beżów. W bardzo ciemnych cieniach nie za dobrze wyglądam, więc nie mogę przesadzić, ale z drugiej strony nie chcę mieć makijażu jak na dzień

Aha, chciałam jeszcze napisać, że ten waxowy spray L`Biotici do włosów blond jest super. Włoski są super miękkie i wyglądają trochę tak jakbym nałożyła maseczkę Wax

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2009-08-13 o 18:53
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 19:16   #2937
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

isa ja też kupiłam spray tylko że ten cynamonowy (włosy suche i zniszczone) i też jestem bardzo zadowolona włosy błyszczące i gładkie, idealna na szybkie poranne mycie włosów

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

odwyk w sierpniu mi zupełnie nie idzie wyprzedałam na Allegro sporo kosmetyków, mam nadprogramową gotówkę i znowu zaczynam szaleć
a teraz mnie jeszcze Karolina kusi nowym żelem Palmolive... a ja mam tyle żeli...

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 19:34   #2938
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez off-wietrzka Pokaż wiadomość

zgadzam się z Isą, że smoky ja bym wybrała czarny, fioletowy albo granatowy
Cytat:
odwyk w sierpniu mi zupełnie nie idzie wyprzedałam na Allegro sporo kosmetyków, mam nadprogramową gotówkę i znowu zaczynam szaleć
a teraz mnie jeszcze Karolina kusi nowym żelem Palmolive... a ja mam tyle żeli...
a co kupujesz?

kusicie tymi sprayami Waxa

ja dostałam w łapki moje meteoryty zdecydowanie są najlepszym kosmetykiem jaki miałam dotychczas te drobinki, ten blask, ahś dla bladolicych ideał (tylko szkoda, że to limitowanka )
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-13, 19:51   #2939
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez sporo wyprzedałam, w tym zestaw 31 sztuk kolorówki

Mam do wystawienia jeszcze jeden zestaw, ale mniejszy, a może zrobie kilka małych "tematycznych".

Kupiłam dziś szarą koszulo-bluzkę w Mohito - bardzo mi się podoba, bo taka niby elegancka, ale nie "sztywna".
Kupiłam też 3 zakłady DL - ciekawe czy coś wygram

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-08-13 o 19:52
Stary 2009-08-13, 20:46   #2940
sleepy
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
rzadko tu ostatnio zaglądam, brakuje mi czasu, ale jak już zajrzę to czytam wszystko od deski do deski właśnie nadrabiam zaległości i widzę że na tapecie temat też mi bliski czyli kiecki na wesele. Może jutro wlepię zdjęcie sukienki którą chcę założyć, i butów, to mi coś doradzicie. Sama robię sobie próbne makijaże i fryzury. Wesele mam w przyszły weekend w Krakowie i nie mam możliwości skorzystania z usług fryzjera więc muszę coś wyczarować sama

Kosmetycznie nie grzeszę. Grzecznie czekam na wrzesień i moje zamówienie apteczne. Mam już na liście 4 pozycje. Za dwa tygodnie będzie zdecydowanie więcej
Oczyściłam trochę moje pudło kolorówkowe, kilka rzeczy poszło na allegro, pożegnałam się też z jedną flaszką. Tak więc jesień będę mogła powitać dużymi kosmetycznymi zakupami bez wyrzutów sumienia. Miejsce już na nie mam

off-wietrzko, dziękuję za przepis w przyszłym tyg ruszam z produkcją
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości