|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego mężczyźni kochają zołzy ?
Cytat:
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas temu usłyszałam o książce " Dlaczego mężczyźni kochają zołzy ?" i poruszyłam ten temat z moim wtedy TŻem... którko odpowiedział mi na pytanie zawarte w tytule: "No, Aga, dlaczego ja Cię kocham?
"Tak na prawdę sądzę, że facet będąc z Zołzą nie wie czego się po niej spodziewać...ma to swoje minusy oczywiście, ale plusy też...np. cały czas musi kombinować jak o nią zabiegać, liczyć się z jej zdaniem (może trochę boi się jej sprzeciwu ), nie jest pewny jej reakcji... Mówiąc prosto, ten związek wymaga czynnego zaangażowania z jego strony, nie pozwala odpuścić...Jednak nie można popadać ze skrajności w skrajność Wystarczy zachować równowagę i od czasu do czasu znaleźć w sobie coś z zołzy... ![]() Aha i myslę, że działa to także w druga stronę (niestety...). Ktoś kiedyś powiedział: "Istnieją dwa sposoby zainteresowania sobą kobiety: być obojętnym lub draniem, a najczęściej jednym i drugim" i moim zdaniem dużo w tym prawdy. Im bardziej facet jest obojętny (czasem nawet nieświadomie!) tym bardziej mi zależy, co mnie bardzo męczy bo mam jakąś blokadę przed okazywaniem zainteresowania i nigdy nie chciałabym żeby ktoś stwierdził, że się narzucam ...
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czytałam tej ksiażki...i pewnie nie przeczytam. Dalczego lubią???bo nie są w 100% pewni ze zolza zawsze bedzie z nimi...i cały czas musza o nią walczyć
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że w kontekście książki zołza ma trochę inne znaczenie
Nie trzeba mi tego tłumaczyć Jeszce całej jej nie przeczytałam (brak czasu ) ale wiem o czym ona jest ![]() Chodziło mi o samo słowo- zołza. Niestety mężczyźni czasem błędnie używają tego określenia, np. w takiej sytuacji w której kobieta nie daje sobie w kaszę dmuchać. Mówi się: "ale zołza..." i to najczęściej w interesach
|
|
#65 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie chcialabym z nich rezygnowac. Poza tym imo nie ma sensu byc z kims - komu nie ufamy. Teoria teoria ale obiecalam sobie, ze w kazdej relacji miedzyludzkiej bede stosowac te zasade. ![]() Oczywiscie wszystko jest kwestia gustu - jedni lubia slodycz, inni nie. Wydaje mi sie, ze jesli para jest dobrze dobrana to patrza na te kwestie podobnie.
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tą nieufnością chodziło mi o to, że nie można ślepo ufać bo jesteśmy tylko ludzmi i jesteśmy zdolni do robienia niezawsze dobrych czy przemyślanych rzeczy- nasz Tż nas może zdradzić, my jego bo różne są sytuacje... ślepo ufające dziewczyny mogą obudzić się z ręką w nocniku albo być oszukiwane/zdradzane nie zdając sobie z tego sprawy... po prostu warto czasem nie patrzeć na Tżta w kategoriach "świety za życia" i "nigdy nie zdradzi" bo pewnego dnia uczucie może wygasnąć albo może pojawić się inny powód do zdrady, kłamsta itp....nikt nie jest ideałem, każdy popełnia błędy i dlatego ufać na ślepo każdemu człowiekowi sensu nie ma. Warto ufać w 99procentach ale zostawić 1 procent czujności by nie być idiotką co to jest "szczęśliwa" z facetem, co zdradza ją od ładnych paru lat.
|
|
|
#67 |
|
jak promyczek słońca....
|
Ja też muszę przeczytać! Już wiem co będę w święta robić...
dane do wpłaty są w pierwszym poście mojego wątku!!! jeżeli potrzebujesz więcej danych, proszę o pw Edytowane przez bebunio Czas edycji: 2007-12-14 o 10:06 |
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Proszę nie rozpowszechniać nielegalnego materiałów na forum.
W świetle tej wiadomości Szefowej strony : http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1139 oraz tego punktu regulaminu : Cytat:
Dalsze próby rozpowszechniania tej książki będę niestety karać punktami karnymi
|
|
|
|
#69 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wracajac do tematu - mezczyzni kochaja charakterne kobiety jak i kobiety kochaja charakternych mezczyzn. No bo kogo maja kochac? Czlowiek to nie pies, ze obdarza sie go uczuciem bo raczy istniec. Moze i milosc nie polega na tym, ze kocha sie za cos (co sie od partnera otrzymuje) ale niewatpliwie za to jakim jest czlowiekiem. Za co mozna kochac bezbarwna osobowsc, ktora przymila sie tylko dlatego, by przetrwac? Mile gesty maja podloze samolubne, sa niewypowiedziana, blagalna prosba: "nie zostawiaj mnie".
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o to,żeby kobiety pchały się do worka z napisem 'zołza'
,ale o to,że kobiety powinny znać swoją wartość.Niestety,ale kobieta uległa,dla której TŻet jest panem i władcą,a ona jest na każde skinięcie jego palca-nigdy nie będzie przez niego szanowana i nigdy nie będzie traktowana po partnersku.
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,a może nawet już coś kręci,kto wie .Z jednej strony szkoda mi takich kobiet,które same siebie nie szanują,więc tym bardziej nie 'wyegzekwują' szacunku od partnera. A z drugiej strony-nie szkoda mi ich,bo każdy jest kowalem swojego losu i może im z tym dobrze? No ,chyba gdyby było im źle,to by 'coś' zmieniły.
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
S ą też takie, które raz wypuściły okazję z rąk i teraz każdego faceta traktują jak skarb... mam taką koleżankę- wszyscy jej znajomi mają partnerów, nie wiem..ona chyba czuje jakąś presje...ale chwilami jest to nie do zniesienia. Mijamy jakiegoś chłopaka- wystarczy, że się uśmiechnie, ba, wystarczy jak nawet spojrzy(w końcu gdzieś musi patrzeć) a ona już, że na bank na nią leci. Potrafi nawet wspominać jak przed rokiem jakiś facet zapytał ją o godzine (bo na bank na nią leciał).... ona odstrasza mężczyzn właśnie tą desperacją i tą chęcią zagłaskania ich.. ale to już jest skrajny przypadek. I nie pomagają rozmowy, mówienie "to nic nie znaczyło, on tylko patrzył, daj sobie spokój" bo od razu jest się posądzonym o to, że się jej zazdrości powodzenia
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowałam ją troszkę "oświecić", ale usłyszałam, że ona czegoś tam nie zrobi, bo misiu się zdenerwuje.
|
|
|
#75 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co to znaczy :'utrzymać mężczyznę przy sobie' ??
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Też wydaje mi się, ze ta książkowa zołza nie odpowiada opisowi, jaki (pewnie) mamy w głowach. Złe słowo, po prostu.
A co do "prawdziwej" zołzy - jestem? Nie jestem? Trudno stwierdzić, ma się charrakterek ale czy aż tak...?
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chce to i tak pójdzie sobie....
|
|
#79 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To jest jak ten cytat, ktory wiele dziewczyn tak lubi na tych wszysktich blogach itd. : "nie będę wpadać w depresję z powodu braku faceta-mam osiągnąć równowagę wewnętrzną oraz pewność siebie i czuć sie osobą pełnowartościową i kompletną bez faceta, bo to najlepszy sposób, aby go znaleźć." kwintesencja glupoty w podobny sposob odebralam ta ksiazke. Znajdz sobie jakies zainteresowania i pasje! Chwalebne. Ale wiadomo, ze to aby dzieki temu bylo ci latwiej znalezc faceta ![]() A ten fragment o wezu w ogrodzie, to juz taka wisienka na torcie. Perelka. Aczkolwiek wiem, ze jest grupa kobiet, ktora ma wlasnie takie poglady wiec im sie ksiazka bedzie podobac.
|
|
|
#80 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie czytałam tej książki ,ale mój TŻ mówi na mnie często Jędza
![]() Bo ja właśnie jestem takim typem kobiety,która nie skacze wkoło faceta. Zawsze wychodziłam z założenia,że jak coś się chłopakowi nie podoba,to wolna droga - ja się zmuszać do niczego nie będę ![]() Już przed ślubem oznajmiłam memu lubemu,że o śniadankach i kolacyjkach podawanych codziennie pod nos ,to może pomarzyć. O prasowaniu nie wspomnę ![]() Cytat:
|
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Sprawić, by nie związek trwał, za cenę wciskania się w foremkę kogoś innego, w tym wątku zołzy właśnie.
|
|
#84 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą mój tata odkąd pamiętam zasze twierdził, że on sobie lepiej tę koszule uprasuje. Domyślałam się, że niewiele w tej kwestii się u nich zmieniło
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
Same zołzy ,no ba!
![]() Sama tez mam co nieco za uszami i nie z tych co bez wazeliny facetowi wchodzą do... Ale kurde nie wiem czemu przypomniał mi sie wywiad sprzed wielu lat z piekną Cielecką '' nie wiem co to znaczy byc porzuconą !,trzeba znać swą wartość ....''no i takie tam . A teraz jak jej Chyra bryka . No tak burzliwy związek znaczy się.Bywa .Też kobieta
|
|
|
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze,gdy jesteśmy u jego mamy - zapomina jak ,to się robi.Ja jestem taka zawzięta,że nawet u teściowej za żelazko nie chwycę ![]() Cytat:
![]() Hehe,żartuję.Każda z nas może być tą porzuconą,ale nie ma co z tego robić wielkiej tragedii.Popłakać w kącie jeden dzień - i na zakupy! ![]() Nie chciał z nami być - jego strata! Tak jak Cielecka mówi: Trzeba znać swą wartość!
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Istny targ z zołzami.
Zaintersowanym mężczyzną należy podać adres www. Hasło : Zołza - idealny prezent na święta. A przed następną gwiazdką - czemu mężczyźni rzucają zołzy dla domowych obiadków,czystych skarpetek, idealnie wyprasowanych koszuli i śniadań w łóżeczku?
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Albo się jest zołzą,albo nie .Na bycie zołzą składają się różne cechy charakteru,nie da się wcisnąć w żadną foremkę-wykuć na pamięć złotych myśli (z tej książki-na przykład) i być zołzą,bo prędzej,czy później 'zołza-nie zołza' zostanie zdemaskowana .
|
|
|
#89 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe,na rzucanie nie ma mocnych? Jak ma Cię rzucić, to choćbyś mu codziennie w fartuszku śniadanka podawała i obiadki z trzech dań fundowała - i tak rzuci ![]() Cytat:
![]() Zołzą trzeba się urodzić
|
|
|
|
#90 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale kto tam wie - ja zołzą nie jestem, więc nie wiem. Mogę tylko gdybać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

), nie jest pewny jej reakcji... Mówiąc prosto, ten związek wymaga czynnego zaangażowania z jego strony, nie pozwala odpuścić...
Wystarczy zachować równowagę i od czasu do czasu znaleźć w sobie coś z zołzy... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)