![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz album dla rodziców
Ja planuje teksty drukować na kalce
![]()
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
Zajrzyj na mój wątek (link w moim podpisie) niedawno robiłam taki mini albumik i wszystkie napisy drukowałam na kalce. Wyszło bez problemy. Nic się nie rozmazywało a kalka nie wciągała do drukarki. Jak się boisz jak to wyjdzie na Twojej drukarce to kup jeden arkusz kalki a4 i po prostu sprawdź jak to bedzie u Ciebie
![]()
![]() |
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę w sobotę koniecznie zakupić album i kalkę i zabieram sie za tworzenie ![]()
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
a na co tę kalkę przyklejasz?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-02-24 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
No właśnie i tu jest pewien problem. Bo ja kalkę przyklejałam zwykłym klejem i czasami zostawały brzydkie ślady... Jeśli tło jest kolorowe to ok ale na takim jednolitym może być widać więc nie wiem jeszcze jak można by to wykombinować... Może delikatnie taśmą dwustronną? Albo delikatnie po brzeżkach klejem a jak zostaną ślady to może coś tam nakleić albo jakoś ozdobić. Album, który jest pokazany na początku tego wątku też ma napisy drukowane na kalce
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja kumpela robiła też taki album dla rodziców w zeszłym roku, więc moze się jej jeszcze podpytam, z jakiego papieru korzystała ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
No dobra, próbowałam wydrukować na kalce i tekst się chwilami rozmazuje ;/ Nie podoba mi się to
![]()
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
a masz drukarkę laserową? Mi sie nic nie rozmazywało hmm... Może to zależy od tuszu?
![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam już teksty wydrukowane na kalce ![]() Nic się nie rozmazywało, nie wciągało kalki ![]() Nie wiem tylko, jakim sposobem wkleić tę kalkę do albumu, żeby śladów nie było ... (taśma dwustronna, klej w taśmie?) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
agawoo przykleiłam na klej uniwersalny przezroczysty (posmarowałam patyczkiem brzegi), trzyma się dobrze, a spod kalki praktycznie nie widać tego kleju. Udało mi się za 3 razem opanwoać "technikę" drukwoania tak, by się nie rozmazało
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny pomysł i ładnie wykonany album. Muszę się jednak przyczepić, walczyłam ze sobą jednak nie dam rady zmilczeć, przepraszam
![]() W tekście na zdjęciu numer 5 jest błąd ortograficzny... "Służy pomocą" powinno być. Niby szczegół a jednak gryzie i nieco psuje efekt. Nie czytałam wszystkich komentarzy więc jeżeli ktoś o tym wspomniał przede mną, to przepraszam, że znów to wyciągam ![]()
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Raczkowanie
|
idea jest świetna i wykonanie zresztą też
![]() ![]() chyba wrzucę sobie pomysł do prywatnego archiwum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
Powiedzcie mi dziewczyny, bo czytam i sie zastanawiam jak mam juz album z tą kalką, i na innej kalce drukuje wierszyki to tą kalke z napisami przyklejam na ta kalke czysta, ktora jest wklejona w album??? bo juz sie w tym pogubilam, robilam sama zaproszenia z kalka, winietki i zawieszki na alkohol ale tego pojąć nie potrafię....proszę Was barodzo o odpowiedż, bo ślub już za niecałe 2 miesiące, a pomysł jest rewelacyjny..........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki.....to teraz tylko musze kupić album i do dzieła, bo czas mnie goni, a juz dzisiaj oglądałam takie albumy na giełdzie kwiatowej i były bez kalki, ale okładka mi sie nie podobała......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasz album dla rodziców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
ja jestem w 100% zdecydowana na album, bo będzie jedyny w swoim rodzaju i unikatowy i bardzo osobisty. na forum ktos zaproponował że można wycieczke wykupić,a le to dość kosztowne....., ciekawym pomysłem moim zdaniem jest za to bilet do teatru <żeby rodzice po gonitwie i przygotowaniach do wesela mogli sie ukulturalnić i przede wszystkim zrelaksować>.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
dobry pomysł, jeśli ktoś lubi teatr oczywiście
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Przyczajenie
|
album jest świetnym pomysłem z którego rodzice na pewno się ucieszą, my zamierzamy im taki podarować ale nie taki wyklejany a będzie to profesjonalny fotoalbum
koszty nie są małe, ale z drugiej strony dostaniemy przecież kasę w ramach prezentów więc będzie nas na nie stać myślę że rodzice będą zachwyceni! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
manolomania chyba chodzi Ci o fotoksiążkę? ja wolę tradycyjne albumy
![]()
![]() |
#322 |
Rozeznanie
|
sama kiedys myslalam o takim podziekowaniu..jak zobaczylam album zrobiony przez lea to stwierdzilam ze na pewno bede go robic
![]() czy ktoras z Was moze jest teraz w trakciee robienia takiego albumu dla rodzicow? ![]() ja jestem w trakcie wymyslania tekstow..album ma 80 stron i kilka zostanie nie wykorzystanych (qrcze,za duzo kupialam) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Przyczajenie
|
chilanes, nie, chodziło mi o fotoalbum którego wykonanie zlecam fotografowi a nie zamawiam przez Fotojokera czy inną firmę
fotoksiążka ma się do fotoalbumu mniej więcej jak maluch do Mercedesa ![]() koncepcja mniej więcej podobna, ale jakość wykonania kompletnie nieporównywalna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to jedno i to samo, jeśli zdjęcia nie są "normalnie" wywołane i wklejone/wsadzone do albumu
![]()
![]() |
#325 |
Wtajemniczenie
|
Dajcie linki lub lokalizację miejsc gdzie można zakupić takowe albumy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Przyczajenie
|
wg mnie fotoalbum jest praktyczniejszy, przynajmniej nic z niego nie wypadnie bo się odkleiło...
a jakość zdjęć w fotoalbumie jest identyczna, bo każda strona jest po prostu dużym zdjęciem no i efekt wielkiego zdjęcia robi łaaauuu w porównaniu do dużej odbitki no ale każdy wybiera co lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Przyczajenie
|
Kalinkap 13 nie martw się o liczbę stron, rodzice sami sobie będą kończyli album wklejając zdjęcia swoich wnuków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hehe, mam ten sam album/-y ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Przyczajenie
|
kalinkap13, czy długo czekałaś aż zrealizują twoje zamówienie i Ci przyślą album?? bo ja czekam od ponad tygodnia....a czas mi coraz szybciej ucieka......
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Rozeznanie
|
na samo zrobienie albumu czekalam kilka dni-ok 5.ciu..?cos takiego ale dokladnie nie pamietam. albumy odbieralam osobiscie wiec nie moge powiedziec jak to potem wyglada z przesylka..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.