Nasz album dla rodziców - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 20:53   #331
manolomania
Przyczajenie

Dot.: Nasz album dla rodziców

kalinkap13 a ile taki album kosztuje?
manolomania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 22:00   #332
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manolomania Pokaż wiadomość
kalinkap13 a ile taki album kosztuje?
roznie.to wszystko zalezy ile chcesz stron i jaki chcesz miec format. ja na przyklad wzielam ten mniejszy,czyli 29x27 (jest w sam raz,ten wiekszy bylby zdecydowanie za duzy), 80 stron (czyli 40 kartek) i placilam za jeden 58 zł
z tego co wiem-60 stron tego formatu -53 zł, a 100 stron 63 zł. wiec nie drogo a ladne sa

a robi ktos w koncu te albumy dla rodzicow??

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 07:06   #333
anulka13mp
Przyczajenie

Dzieki za odpowiedz, na szczescie wczoraj kurier przywiozl mi je, i ta jak Ty zamowilam te mniejsze albumy bo uwazam ze są w sam raz, teraz tylko musze opracować teksty ktore bede na kalce drukowala, no i musze poczekac az moich rodzicow w domu nie bedzie zeby spokojnie zrobic ten album, a czas mi ucieka bo slub mam pod koniec lipca, teraz zajmuje sie robieniem winietek, zawieszek na alkohol i kartek do kołacza bo wszystko chciałam mieć pod wzór zaproszeń które robiłam. wymaga to trochę czasu wszystko ale przynajmniej mam satysfakcje, czy ma ktos moze zdjecia swojego gotowego albumu??
anulka13mp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 11:43   #334
manolomania
Przyczajenie

no to faktycznie atrakcyjna cena
jak ktoś ma czas na taką zabawę to myślę że prezent się spodoba
manolomania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 22:02   #335
kalinkap13
Rozeznanie

no oplaca sie je bede robic ten album ale narazie mam sesje i nie mam czasu,jak juz cos zrobie to postaram sie wkleic

a nikt wiecej nie robi?moze ktos sie pochwali nowymi pomyslami?

Stary 2010-06-30, 14:12   #336
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
Dostałam dziś albumy z "Ogrodu Sztuki" i rzeczywiści są ładne:P Poza ma drobnym niedociągnięciem małej kreski w literce K naprawdę mi się podobają.
Teraz pytanie, a właściwie prośba do Was dziewczyny.Która z Was robiła już te napisy na kalce i wkejała?Czy mogę dostać jakąś fotkę jak to wygląda?Z góry dziękuję
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-01, 23:48   #337
kalinkap13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Dostałam dziś albumy z "Ogrodu Sztuki" i rzeczywiści są ładne:P Poza ma drobnym niedociągnięciem małej kreski w literce K naprawdę mi się podobają.
Teraz pytanie, a właściwie prośba do Was dziewczyny.Która z Was robiła już te napisy na kalce i wkejała?Czy mogę dostać jakąś fotkę jak to wygląda?Z góry dziękuję
u mnie tez ktoras z literek jest jakby "niedokonczona",male niedociagniecie ale jest ok

ja robilam napisy i rysuneczki na kalce.mam juz wydrukowane i pierwszy album jest juz "prawie" gotowy.zostalo z 10 kartek wolnych zaluje ze nie wzielam 60stron albumu
postaram sie w najblizszym czasie zrobic jakies fotki i pokazac jak wyszlo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-02, 11:36   #338
kalinkap13
Rozeznanie

wklejam foteczki

Stary 2010-07-02, 14:13   #339
fatal21
Wtajemniczenie

Rozumiem, że wklejałaś kalkę na całą stronę?U mnie to głównie zdjecia bedą.I tylko drobne podpisy.Ale Twój bardzo ładny.
Stary 2010-07-02, 14:27   #340
kalinkap13
Rozeznanie

tak,ale musialam kazda kale podciac bo byla "za dluga"

ja kiedys robilam album gdzie byly zdjecia i tylko drobne podpisy.dlatego zdecydowalam sie teraz na inna wersje po lewej kalka z napisami,po prawej fotki

Stary 2010-07-03, 23:00   #341
marta268
Przyczajenie

hej dziewczyny!! czy albumy z tej stronki: http://www.albumy.art-fotografia.pl/ posiadają puste kartki na które można wklejać zdjęcia i cytaty??
Anulka13mp jak wykonać samodzielnie takie winietki czy zawieszki na alkohol? bo widziałam takie na allegro..
marta268 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 23:24   #342
aniagran
Raczkowanie

Hej
Ja też robię albumy dla rodziców sama.
Powklejałam juz zdjęcia, teraz pozostało mi opisanie i wklejenie wierszy, cytatów czy obrazków. Moje teksty nie będą na kalce. Dla mnie jest zbyt cienka, przez co pewnie kłopotliwa i jakoś mało trwała. Papier mam z zaproszeń, które robiłam też sama.
Album mam tylko na 20 stron, ale mi w zupełności wystarczy, w końcu zdjęcia wklejam na każdej stronie z odstępami.
Albumy z tej waszej stronki są śliczne, i przede wszystkim na ten napis z przodu oryginalne Ja kupiłam na Allegro jednak też w moim guście.
Chętnie zobacze wasze prace. Póki swojej nie skończyłam, to i nie pokażę
Podzieliłam album na zdjęcia z:
1) Narzeczeństwa rodziców lub jak kto woli zanim rodzice sie pobrali
2) Śluby rodziców
3) Nasze narodziny (zdjęcia z chrzcin, do roczku)
4) Przedszkole, szkoła
5) Komunia
6) Dzieciństwo i młodość
7) 18-tki
8) Po poznaniu PM
9) Narzeczeństwo
10) Narodziny córki (u niektórych ta opcja odpada :P)
11) Nasz ślub

Co do winietek robi się je bardzo prosto. Robi się szablon nawet w zwykłym Wordzie, dorzuca jakieś obrazki, gify i drukuje. Potem wycina, zgina, i dokleja co tylko sobie zamarzysz
Stary 2010-07-04, 10:36   #343
anulka13mp
Przyczajenie

Marta 268 jak zrobie fotki to ci pokaze jak to robilam, na prawde fajna sprawa zrobic takie cos samemu, bo masz satysfakcje
Stary 2010-07-05, 18:27   #344
anulka13mp
Przyczajenie

Wysyłam Wam wzór mojej zawieszki na alkohol, winietki które zrobiłam ( z jednej strony jest imię gości a z drugiej każdy ma jakiś wierszyk), pokazuje wam także mój pomysł na zaproszenie; zawieszki i winietki są kontynuacja prostego zaproszenia które wykonałam z tad wszędzie kokardka posyłam tez zdjęcie mojego albumu i 2 strony które trzeba jeszcze przyciąć i powklejać zdjęcia, także wszystko jest w wersji roboczej dodatkowo zamówiłam na necie dla każdego gościa pudełeczko (oczywiście z kokardką) z 5 migdałkami na szczecie
Stary 2010-07-06, 11:05   #345
kalinkap13
Rozeznanie

anulka13mp a powiedz mi prosze po ile kupilas te pudeleczka z 5 migdalami?? bo tez chce ale chcialam kupic osobno migdaly i sama jakos zapakowac (bo z tego co patrzalam to dosc drogo wychodzi juz gotowe pudelko z 5 migdalami)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-06, 13:45   #346
anulka13mp
Przyczajenie

płaciłam 2, 7 zł za pudełko z wydrukowanym moim napisem i 5 migdałkami zapakowanymi w taka folię. niżej pokazuje wam jak ono wygląda a można je kupić na allegro,

http://www.allegro.pl/item1097348557...y_bilecik.html
Stary 2010-07-19, 15:37   #347
fatal21
Wtajemniczenie

Powiedzcie mi na co przyklejacie zdjęcia?Na klej czy taśmę dwustronną?I jak dokleić tą kalkę z napisami, żeby ładnie wyglądało?
Może macie gotowe teksty w komputerach jakie wstawiacie?Chętnie skorzystam.O miłośći, ślubie, rodzicach etc.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Gdzie kupowałyście kalkę?
Stary 2010-07-20, 07:41   #348
anulka13mp
Przyczajenie

Hej, dostałam razem a albumem taśmę na zdjęcia ale ostatecznie przykleiłam je klejem, kalke delikatnie smarowałam klejem z jednego brzegu i wklejałam do albumu wewnątrz. album mam juz gotowy bo ślub za 2 dni i jak znajde czas to wkleje wam fotki z wierszykami. pozdrawiam
Stary 2010-07-21, 21:47   #349
niezapomniane
Raczkowanie

do przyklejania zdjęć polecam kupić taki pistolet z klejem, chyba 60 zł ale równomiernie się rozkłada... i zawsze jest chwila na modyfikację , jakby coś nie poszło
I dobrze z linijkami wywijać , efekt murowany

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-13, 17:21   #350
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988
Dot.: Nasz album dla rodziców.

Zabieram się w końcu za album... I mam dylemat. Album ma tylko 25 kart więc chciałam przyklejać teksty i zdjęcia po obu stronach jednak album jest tak zszyty że ostatnie strony te po lewej stronie bardzo słabo się otwierają. I teraz nie wiem czy próbować na nie coś naklejać czy zostawić je wolne? Albo na początku naklejać a tak od połowy tylko na prawą stronę. Ale czy będzie to dobrze wyglądało? Sama już nie wiem...
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 21:03   #351
kalinkap13
Rozeznanie

caroline_1988 ja bym albo zostawila wolne albo bym probowala jednak naklejac i po prawej i po lewej. mysle ze "dziko" by wygladalo od polowy tylko po prawej..

dziewczyny,a moze Wy mi pomozecie.ja moj album skonczylam jakis czas temu.ale miedzy czasie zdecydowalismy sie na sesje narzeczenska.i teraz nie wiem gdzie i jak (czy w ogole) te zdjecia umiescic bo mam juz naklejone kalki po lewej stronie o dacie naszego slubu, kolejne strony to tez kalki z cytatami o slubie, blogoslawienstwo etc (po prawej wolne miejsce na fotki slubne) odkleic ciezko bo probowalam..a zdjecia sa sliczne i chcialabym kilka umiescic (tym bardziej ze rodzice wszystkich nie widzieli...)

pomozcie

Stary 2010-09-09, 14:58   #352
olunia74
Przyczajenie

Witam,
ja również robię album dla rodziców ale jest jeszcze w stanie produkcji
chciałam pokazać wam jakie zaproszenia zrobiłam na wesele i jakie winietki na stół
Troszke pracy przy zaproszeniach ale jaka radość

Załącznik 3396876

Załącznik 3396877

Załącznik 3396878

pozdrawiam
olunia74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 12:42   #353
myskaleska
Przyczajenie

czy mogłabym dostać wzór albumu na maila?? ilona_2037@wp.pl
byłabym bardzo wdzieczna. jak zrobie to powklejam fotki mojego jak zrobię
myskaleska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 10:08   #354
elcia90
Przyczajenie

Witajcie. Bardzo mi się spodobał pomysł albumu, niestety u mnie jest taka ciezka dosc sytuacja, że rodzice TŻ są po rozwodzie... Myslicie ze to dobry pomysł zeby wreczac im taki album?
elcia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 10:17   #355
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia90 Pokaż wiadomość
Witajcie. Bardzo mi się spodobał pomysł albumu, niestety u mnie jest taka ciezka dosc sytuacja, że rodzice TŻ są po rozwodzie... Myslicie ze to dobry pomysł zeby wreczac im taki album?

Uważam, że tak, ale wtedy byście musieli przygotować trzy takie albumy. Jeden dla Twoich rodziców i osobne dla rodziców Teżeta, bo dacie im jeden, to powstanie problem, kto powinien go zabrać do domu.
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-15, 21:06   #356
elcia90
Przyczajenie

Tylko ze tu znow jest problem. U nich (tzn. u rodzicow Tż) jest jakos tak dziwnie, bo oni nadal mieszkaja razem (teoretycznie, bo maja osobne pokoje).
Ale mysle ze pomysl jest dobry. I chyba zrobie tak, jak podpowiadasz, tyle ze nie wreczymy albumów w trakcie uroczystosci, tylko przed, po blogosławienstwie
Dzieki za pomoc
P.S. gdyby ktoras z Was wpadla jeszcze na pomysl jak rozwiazac ten problem, bardzo prosze piszcie
elcia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-16, 07:36   #357
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia90 Pokaż wiadomość
Tylko ze tu znow jest problem. U nich (tzn. u rodzicow Tż) jest jakos tak dziwnie, bo oni nadal mieszkaja razem (teoretycznie, bo maja osobne pokoje).
Ale mysle ze pomysl jest dobry. I chyba zrobie tak, jak podpowiadasz, tyle ze nie wreczymy albumów w trakcie uroczystosci, tylko przed, po blogosławienstwie
Dzieki za pomoc
P.S. gdyby ktoras z Was wpadla jeszcze na pomysl jak rozwiazac ten problem, bardzo prosze piszcie
To rzeczywiście głupia sytuacja. Jednak wydaje mi się, że skoro są po rozwodzie, to powinni dostać i tak dwa albumy
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-13, 12:54   #358
ewunia17
Przyczajenie

hejka ja tez podchwycilam pomysl robienia albumu dla rodzicow. Uwazam to za bardzo osobisty i oryginalny prezent. Chcialam tylko podsunac moj pomysl jak go moza zrobic..ja kupilam ozdobne kartki o gramaturze 160g i drukowalam tekst na kartkach zostawiajac wolne miejsce na zdjecia. Pozniej zanioslam do introligatora, ktory mi album ladnie zszyl i oprawil. Zaoszczedzilo mi to sporo pracy z drukowaniem na kalce i wklejaniem tekstow. Pozdrawiam
ewunia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-18, 22:08   #359
evka171
Przyczajenie

ewunia17 możesz napisać ile kosztowało Cię zszycie tych kartek? je też wpadłam na taki pomysł tylko nie wiem właśnie jak to cenowo wygląda (ja muszę zrobić niestety3 )
evka171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-13, 10:03   #360
sil_89
Przyczajenie

Witam,

ja również chciałabym taki album stworzyć... jak na razie zaczęłam szukać różnych cytatów, sentencji czy wierszy. Mam niby sporo czasu, bo ślub dopiero w październiku, ale wole zawczasu się za to zabrać.

Miałabym prośbę jeśli w ogóle ktoś tu jeszcze zagląda?
Nie mogę nic znaleźć (wiersza, cytatu, sentencji) o ojcu czy też tacie, jeśli ktoś coś takiego ma to proszę o kontakt.
Na początku planowałam zaczerpnąć wiersz z albumu Lea35 ale jakoś mi nie pasuję pod względem treści.
sil_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości