![]() |
#331 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasz album dla rodziców
kalinkap13 a ile taki album kosztuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego co wiem-60 stron tego formatu -53 zł, a 100 stron 63 zł. wiec nie drogo ![]() ![]() a robi ktos w koncu te albumy dla rodzicow?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedz, na szczescie wczoraj kurier przywiozl mi je, i ta jak Ty zamowilam te mniejsze albumy bo uwazam ze są w sam raz, teraz tylko musze opracować teksty ktore bede na kalce drukowala, no i musze poczekac az moich rodzicow w domu nie bedzie zeby spokojnie zrobic ten album, a czas mi ucieka bo slub mam pod koniec lipca, teraz zajmuje sie robieniem winietek, zawieszek na alkohol i kartek do kołacza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Przyczajenie
|
no to faktycznie atrakcyjna cena
![]() jak ktoś ma czas na taką zabawę to myślę że prezent się spodoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
no oplaca sie
![]() ![]() a nikt wiecej nie robi?moze ktos sie pochwali nowymi pomyslami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dostałam dziś albumy z "Ogrodu Sztuki" i rzeczywiści są ładne:P Poza ma drobnym niedociągnięciem małej kreski w literce K naprawdę mi się podobają. Teraz pytanie, a właściwie prośba do Was dziewczyny.Która z Was robiła już te napisy na kalce i wkejała?Czy mogę dostać jakąś fotkę jak to wygląda?Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja robilam napisy i rysuneczki na kalce.mam juz wydrukowane i pierwszy album jest juz "prawie" gotowy.zostalo z 10 kartek wolnych ![]() ![]() postaram sie w najblizszym czasie zrobic jakies fotki i pokazac jak wyszlo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Rozeznanie
|
wklejam foteczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem, że wklejałaś kalkę na całą stronę?U mnie to głównie zdjecia bedą.I tylko drobne podpisy.Ale Twój bardzo ładny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Rozeznanie
|
tak,ale musialam kazda kale podciac bo byla "za dluga"
ja kiedys robilam album gdzie byly zdjecia i tylko drobne podpisy.dlatego zdecydowalam sie teraz na inna wersje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!!
![]() Anulka13mp jak wykonać samodzielnie takie winietki czy zawieszki na alkohol? bo widziałam takie na allegro.. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Hej
Ja też robię albumy dla rodziców sama. Powklejałam juz zdjęcia, teraz pozostało mi opisanie i wklejenie wierszy, cytatów czy obrazków. Moje teksty nie będą na kalce. Dla mnie jest zbyt cienka, przez co pewnie kłopotliwa i jakoś mało trwała. Papier mam z zaproszeń, które robiłam też sama. Album mam tylko na 20 stron, ale mi w zupełności wystarczy, w końcu zdjęcia wklejam na każdej stronie z odstępami. Albumy z tej waszej stronki są śliczne, i przede wszystkim na ten napis z przodu oryginalne ![]() Chętnie zobacze wasze prace. Póki swojej nie skończyłam, to i nie pokażę ![]() Podzieliłam album na zdjęcia z: 1) Narzeczeństwa rodziców lub jak kto woli zanim rodzice sie pobrali 2) Śluby rodziców 3) Nasze narodziny (zdjęcia z chrzcin, do roczku) 4) Przedszkole, szkoła 5) Komunia 6) Dzieciństwo i młodość 7) 18-tki 8) Po poznaniu PM ![]() 9) Narzeczeństwo 10) Narodziny córki (u niektórych ta opcja odpada :P) 11) Nasz ślub Co do winietek robi się je bardzo prosto. Robi się szablon nawet w zwykłym Wordzie, dorzuca jakieś obrazki, gify i drukuje. Potem wycina, zgina, i dokleja co tylko sobie zamarzysz ![]()
![]() |
#343 |
Przyczajenie
|
Marta 268 jak zrobie fotki to ci pokaze jak to robilam, na prawde fajna sprawa zrobic takie cos samemu, bo masz satysfakcje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Przyczajenie
|
Wysyłam Wam wzór mojej zawieszki na alkohol, winietki które zrobiłam ( z jednej strony jest imię gości a z drugiej każdy ma jakiś wierszyk), pokazuje wam także mój pomysł na zaproszenie; zawieszki i winietki są kontynuacja prostego zaproszenia które wykonałam z tad wszędzie kokardka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Rozeznanie
|
anulka13mp a powiedz mi prosze po ile kupilas te pudeleczka z 5 migdalami?? bo tez chce ale chcialam kupic osobno migdaly i sama jakos zapakowac (bo z tego co patrzalam to dosc drogo wychodzi juz gotowe pudelko z 5 migdalami)
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
Przyczajenie
|
płaciłam 2, 7 zł za pudełko z wydrukowanym moim napisem i 5 migdałkami zapakowanymi w taka folię. niżej pokazuje wam jak ono wygląda a można je kupić na allegro,
![]() http://www.allegro.pl/item1097348557...y_bilecik.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie mi na co przyklejacie zdjęcia?Na klej czy taśmę dwustronną?I jak dokleić tą kalkę z napisami, żeby ładnie wyglądało?
Może macie gotowe teksty w komputerach jakie wstawiacie?Chętnie skorzystam.O miłośći, ślubie, rodzicach etc. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Gdzie kupowałyście kalkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Przyczajenie
|
Hej, dostałam razem a albumem taśmę na zdjęcia ale ostatecznie przykleiłam je klejem, kalke delikatnie smarowałam klejem z jednego brzegu i wklejałam do albumu wewnątrz. album mam juz gotowy bo ślub za 2 dni i jak znajde czas to wkleje wam fotki z wierszykami. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
do przyklejania zdjęć polecam kupić taki pistolet z klejem, chyba 60 zł ale równomiernie się rozkłada... i zawsze jest chwila na modyfikację , jakby coś nie poszło
![]() I dobrze z linijkami wywijać , efekt murowany ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasz album dla rodziców.
Zabieram się w końcu za album... I mam dylemat. Album ma tylko 25 kart więc chciałam przyklejać teksty i zdjęcia po obu stronach jednak album jest tak zszyty że ostatnie strony te po lewej stronie bardzo słabo się otwierają. I teraz nie wiem czy próbować na nie coś naklejać czy zostawić je wolne? Albo na początku naklejać a tak od połowy tylko na prawą stronę. Ale czy będzie to dobrze wyglądało? Sama już nie wiem...
![]() |
![]() |
#351 |
Rozeznanie
|
caroline_1988 ja bym albo zostawila wolne albo bym probowala jednak naklejac i po prawej i po lewej. mysle ze "dziko" by wygladalo od polowy tylko po prawej..
dziewczyny,a moze Wy mi pomozecie.ja moj album skonczylam jakis czas temu.ale miedzy czasie zdecydowalismy sie na sesje narzeczenska.i teraz nie wiem gdzie i jak (czy w ogole) te zdjecia umiescic ![]() pomozcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Przyczajenie
|
Witam,
ja również robię album dla rodziców ale jest jeszcze w stanie produkcji ![]() chciałam pokazać wam jakie zaproszenia zrobiłam na wesele i jakie winietki na stół Troszke pracy przy zaproszeniach ale jaka radość ![]() Załącznik 3396876 Załącznik 3396877 Załącznik 3396878 pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Przyczajenie
|
czy mogłabym dostać wzór albumu na maila?? ilona_2037@wp.pl
byłabym bardzo wdzieczna. jak zrobie to powklejam fotki mojego jak zrobię |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Bardzo mi się spodobał pomysł albumu, niestety u mnie jest taka ciezka dosc sytuacja, że rodzice TŻ są po rozwodzie... Myslicie ze to dobry pomysł zeby wreczac im taki album?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że tak, ale wtedy byście musieli przygotować trzy takie albumy. Jeden dla Twoich rodziców i osobne dla rodziców Teżeta, bo dacie im jeden, to powstanie problem, kto powinien go zabrać do domu.
![]() |
![]() |
#356 |
Przyczajenie
|
Tylko ze tu znow jest problem. U nich (tzn. u rodzicow Tż) jest jakos tak dziwnie, bo oni nadal mieszkaja razem (teoretycznie, bo maja osobne pokoje).
Ale mysle ze pomysl jest dobry. I chyba zrobie tak, jak podpowiadasz, tyle ze nie wreczymy albumów w trakcie uroczystosci, tylko przed, po blogosławienstwie ![]() Dzieki za pomoc ![]() P.S. gdyby ktoras z Was wpadla jeszcze na pomysl jak rozwiazac ten problem, bardzo prosze piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#358 |
Przyczajenie
|
hejka ja tez podchwycilam pomysl robienia albumu dla rodzicow. Uwazam to za bardzo osobisty i oryginalny prezent. Chcialam tylko podsunac moj pomysl jak go moza zrobic..ja kupilam ozdobne kartki o gramaturze 160g i drukowalam tekst na kartkach zostawiajac wolne miejsce na zdjecia. Pozniej zanioslam do introligatora, ktory mi album ladnie zszyl i oprawil. Zaoszczedzilo mi to sporo pracy z drukowaniem na kalce i wklejaniem tekstow. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Przyczajenie
|
ewunia17 możesz napisać ile kosztowało Cię zszycie tych kartek? je też wpadłam na taki pomysł tylko nie wiem właśnie jak to cenowo wygląda (ja muszę zrobić niestety3
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Przyczajenie
|
Witam,
ja również chciałabym taki album stworzyć... jak na razie zaczęłam szukać różnych cytatów, sentencji czy wierszy. Mam niby sporo czasu, bo ślub dopiero w październiku, ale wole zawczasu się za to zabrać. Miałabym prośbę jeśli w ogóle ktoś tu jeszcze zagląda? Nie mogę nic znaleźć (wiersza, cytatu, sentencji) o ojcu czy też tacie, jeśli ktoś coś takiego ma to proszę o kontakt. Na początku planowałam zaczerpnąć wiersz z albumu Lea35 ale jakoś mi nie pasuję pod względem treści. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.