![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: nastrojowy album - własnoręcznie
dziewczyny jestescie super!!! naprawde. Gdyby nie wy to pewnie przed urodzinkami mamy nie wpadlabym (czyt. nie podsunelybyscie mi) na pomysl prezenciku. I teraz odgrzebuje ten watek bo jak dla mnie jest idealnie na czasie!! postanowilam zrobic mamie wlasnie scrapbooka. Juz staru segregator jest praktycznie przerobiony musze tylko przykleic do niego wielka ramke-serce z masy solnej a do srodka nasze zdjecie. I jeszcze wczoraj wpadlam na pomysl zeby isc do kwiaciarni mojej kuzynki i spytac bzy nie ma jakichs skrawkow tasiemek czy cos no i oczywiscie wrocilam do domciu z cala reklamowka roznych scinkow piorek itd. super! urodzinki mamus ma 21 sierpnia wiec wam potem opowiem jak reakcja. Najbardziej sie boje tego czy sie mama nie wkurzy ze pocielam zdjecia (tzn jeszcze tego nie zrobilam ale mam zamiar) ale chyba duzo przyjemniej jest ogladac takie zdjecia niz walajace sie po jakims starym nieladnym pudelku po butach, nie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny !
Ten wątek jest Cudowny. Jakiś czas temu zrobiłam swój własny album. Jako prezent dla wyjeżdzającej przyjaciólki. ![]() Może nie jest za piękny ale za to włożyłam w niego mnóstwo serca i pracy. Głównym motywem sa kropki. Na których punkcie mam fioła ![]()
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
i ostatnie
![]()
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
super, dziewczyny! strasznie sie ciesze ze ten watek scrapbookingu rozwija sie w Polosce! ja jestem juz na troche innym stadium ale wspominam z przyjemnoscia moje poczatki...
a-kuku, mysle, ze mama sie ucieszy z takiego prezentu, tym bardziej ze to jest naprawde oryginalny prezent! we Francji, i nie tylko, jest teraz moda na wlasnorecznie zrobione mini-albumy, do tego nie potrzeba duzo rzeczy, malo zdjec, wszystko opiera sie na ladnej ozdobie odsylam Was na strone jednego z takich albumow. http://www.lacompagnieduscrap.fr/fic...apeaux-18.html wyjasnienia sa po francusku, jak chcecie, moge wam to przetlumaczyc, poslijcie maila, kto jest zainteresowany! inne albumy, tzw tag_book, album z etykietkami(?), http://www.lacompagnieduscrap.fr/fic...g-book-11.html albo zwykly album 15*15 akordeon, na ten nie mam wyjasnien, ale dla chetnych, odsylam Was na moja francuska galerie, zobaczycie jak to wyglada, jak chcecie zeby Wam wyjasnic stworzenie takiego albumiku, dajcie znac. http://www.lemondeduscrap.com/photop...500&ppuser=456 a oto inna strona do realizacji calej masy roznych malych rzeczy, ale tez po francusku, niestety http://leblogdecath.canalblog.com/ar...ces/index.html macie tutaj opisy do realizacji albumow, kwiatuszkow z origami itp, moze Wam to podsunie nowe pomysly!!! do scrapbookingu uzywa sie tez kwiatki sztuczne, ktore sie rozkleja na osobne platki, miesza z innymi, dorzuca guziki, cekiny, itd to tyle na dzisiaj, pozdrawiam i milego scrapu!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie to ostatni link bije wszystko na głowę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
bardzo podoba mi sir Twoj scrap digital, swietny, naprawde! a Photoshop to jeden z najlepszych programow. co do blogu Cath, mozesz tam tez zostawic jakis komentarz, jak po polsku, to zawsze moge pozniej przetlumaczyc, bo znam autorke...
strasznie sie ciesze, ze scrap w Polsce coraz bardziej sie podoba!!! milego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Ja narazie robię tylko scrapki w PSie, ale te stronki bardzo zachęcają by zająć czymś rączki.
Scrapik z moim prosiaczkiem ostatnio zrobiłam ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Znalazłam ostatnio taką promocję w biedronce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Fajny temat.Właśnie w październiku ma urodziny moja chrześniaczka i chcę jej zrobić własnoręcznie album taki niepowtarzalny i kolorowy.Także napewno skorzystam z tej stronki.dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Taki zrobiony album jest naprawde fajny . Ja chciałabym zrobic z takiego zeszytu kołowego czy jak on tam sie nazywa tylko ze on jest jak zeszyt ( wielkosci ) są też większe takie A4 . Tylko ze te zeszyty mają kartki w kratkę i takie zwykle . Żadne tam sztywne czy coś . czy nakleic na te kartki jeszcze jedna kartke sztywna aby byly twarde ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
WoooW
![]() Z tym albumem to naprwadę świetny pomysł. No tak... tyle wy tu macie propozycji, rad i w ogóle... Ale ja jakoś nie potrarafię się do tego zabrać ![]() Ech.... może kiedyś spróbuje coś takiego zrobic... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Buuu, gdzieś mi się link zapodział ;( ktoś kiedyś wrzucił link do sklepu w którym można było kupić bardzo fajne albumy do wklejania jak kołonotatniki, takie z rysuneczkami na okładce. Macie może? bo nie mogę się doszukać, a u mnie w sklepach nic nie ma
![]() ![]()
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Dzięki Tores, dokładnie o tą stronę mi chodziło
![]()
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
![]()
Piękne te wasze albumy są. Nie wiedziałam, że coś takiego można wyczarować ze "zwykłego" albumu na zdjęcia
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Witam te nożyczki rewelacyjne są tylko gdzie takie dostać?
Ja bym potrzebowała, ponieważ chcę własnoręcznie zrobić zaproszenia na wesele. proszę doradźcie coś, gdzie i za ile (oby jak najtaniej) można kupić takie nożyczki Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Znalazłam jeszcze takie albumy http://www.aldecor.pl/
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#138 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
up.. podnosze i prosze o pomoc
![]() ![]() Z góry dziekuje za pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aha - trzeba pamiętać o równowadze między ozdobą a zdjęciem. Na bardzo wzorzystym tle dawać zdjęcia z wyraźnymi, pojedyńczymi motywami, a fotki, na których jest dużo małych elementów - na prostszym tle, bo się będą zlewać. Chociaż to oczywiście zależy od tego, co kto lubi ![]() Postaram się dziś wrzucić kilka fotek z mojego albumu, może też się staną inspiracją ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
No to kiszka.. bo papiery do pakowania prezentów nie są zbyt ładne
![]()
![]() |
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sie w ogóle nie znam ( widze, że ty masz doświadczenie) dlatego chciałabym żebyś mi powiedziała co myslisz o tym gdybym zrobiła ta harmonijkę ( na zdjęciu) do której poprzyczepiane są kartki albumu ze zdjęciami zrobiła dłuższa?bo chciałabym zrobić więcej niż 5 stron bo mam sporo zdjęć, myślisz, że to by się rozlatywało? gybym np. zrobiła tą harmonijkę z twardej kartki ?.. myśle,że zamiast tych ozdobnych kartek mogłabym dac zwykłe i je ozdobić a oprawe zrobić tak żebym obiła materiałem sztywną tekturkę... jak myslisz?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Na pewno można dać więcej kartek, tylko ta trzymająca harmonijka musi być faktycznie sztywna (może zamiast kartki do niej przyklejać to przypiąć zszywaczem, a potem to zakleić ładnymi paskami papieru). Kartki albumowe można zrobić np. z beżowego papieru wizytówkowego (taki na pewno będzie w papierniczych), i potem tylko, w zależności od charakteru zdjęcia, ozdabiać. Fajny pomysł z tym obiciem (czy oklejeniem) tekturki materiałem, to może być ciekawa okładka
![]() A co do tych papierów do pakowania, to trzeba poszukać - ja najładniejsze znalazłam w markecie, Carrefourze, po 1,29 zł za rolkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
świetne albumy
![]()
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny te wasze albumy są SUPERRR aż boję się zaczynać bo jak nie dorównam to klops
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
a ja Wam powiem moje drogie wizażąnki, że wreszcie wiem co dam mojemu TŻ na nasza rocznicę.
Album. I zrobię go sama! Dziękuję Wam. na pewno teraz już się nie oderwę od komputra. Jutro lecę po wszystkie potrzebne składniki i zabieram się do roboty! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Od dawna uwielbiam dekorować albumy, strasznie się cieszę że to hobby robi się popularne, można w sklepach znaleźć coraz ciekawsze rzeczy!!!
![]() Polecam też, oprócz falowanych nożyczek, tak zwane "punchery" - to są takie małe dziurkacze, które nie wycinają kółek, ale rozmaite wzory - serduszka, kwiatki, misie, listki itd. Widziałam że już sprzedają je na allegro, w Krakowie pojawiły się też w sklepach dla plastyków (np. na końcu Pijarskiej) - kosztują ok. 10 zł, więc dość dużo, ale jak ktoś chce się tym bawić nie tylko jeden raz, to bardzo ułatwiają pracę ![]() A jeśli chodzi o zdobywanie materiałów, to moje (sprawdzone) pomysły dla odważnych - można próbować prosić o resztki w: - kwiaciarniach (jak już ktoś wyżej napisał) - punktach pakowania prezentów - są takie często w galeriach handlowych i supermarketach - małych sklepach z tapetami (bo w supermarketach nie dają) - tapety to zresztą fajny materiał na dodatki - u zawodowych krawcowych - w zakładach zajmujących się reklamą zewnętrzną - tam gdzie wycinają napisy naklejane na szybach sklepów, na tablicach ogłoszeniowych itp. - zostają im duże ilości skrawków papieru samoprzylepnego pozdrawiam wszystkie "scrapbookinistki" ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.