nastrojowy album - własnoręcznie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Papierowy zawrót głowy

Notka

Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-28, 08:45   #121
a-kuku!
Raczkowanie

Dot.: nastrojowy album - własnoręcznie

dziewczyny jestescie super!!! naprawde. Gdyby nie wy to pewnie przed urodzinkami mamy nie wpadlabym (czyt. nie podsunelybyscie mi) na pomysl prezenciku. I teraz odgrzebuje ten watek bo jak dla mnie jest idealnie na czasie!! postanowilam zrobic mamie wlasnie scrapbooka. Juz staru segregator jest praktycznie przerobiony musze tylko przykleic do niego wielka ramke-serce z masy solnej a do srodka nasze zdjecie. I jeszcze wczoraj wpadlam na pomysl zeby isc do kwiaciarni mojej kuzynki i spytac bzy nie ma jakichs skrawkow tasiemek czy cos no i oczywiscie wrocilam do domciu z cala reklamowka roznych scinkow piorek itd. super! urodzinki mamus ma 21 sierpnia wiec wam potem opowiem jak reakcja. Najbardziej sie boje tego czy sie mama nie wkurzy ze pocielam zdjecia (tzn jeszcze tego nie zrobilam ale mam zamiar) ale chyba duzo przyjemniej jest ogladac takie zdjecia niz walajace sie po jakims starym nieladnym pudelku po butach, nie?? trzymajcie kciuki i dziekuje Wam Wizazanki. a tak wogole to jestem tu nowa hihi
a-kuku! jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 17:32   #122
Milk chocolate
Raczkowanie

Hej dziewczyny !
Ten wątek jest Cudowny. Jakiś czas temu zrobiłam swój własny album. Jako prezent dla wyjeżdzającej przyjaciólki.
Może nie jest za piękny ale za to włożyłam w niego mnóstwo serca i pracy.
Głównym motywem sa kropki. Na których punkcie mam fioła

W I E C Z N A O P T Y M I S T K A
Milk chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-28, 17:37   #123
Milk chocolate
Raczkowanie

i ostatnie

W I E C Z N A O P T Y M I S T K A
Milk chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-29, 10:03   #124
monikouette
Przyczajenie

GG do monikouette Wyślij wiadomość przez MSN do monikouette

super, dziewczyny! strasznie sie ciesze ze ten watek scrapbookingu rozwija sie w Polosce! ja jestem juz na troche innym stadium ale wspominam z przyjemnoscia moje poczatki...
a-kuku, mysle, ze mama sie ucieszy z takiego prezentu, tym bardziej ze to jest naprawde oryginalny prezent!
we Francji, i nie tylko, jest teraz moda na wlasnorecznie zrobione mini-albumy, do tego nie potrzeba duzo rzeczy, malo zdjec, wszystko opiera sie na ladnej ozdobie
odsylam Was na strone jednego z takich albumow. http://www.lacompagnieduscrap.fr/fic...apeaux-18.html wyjasnienia sa po francusku, jak chcecie, moge wam to przetlumaczyc, poslijcie maila, kto jest zainteresowany!
inne albumy, tzw tag_book, album z etykietkami(?),
http://www.lacompagnieduscrap.fr/fic...g-book-11.html
albo zwykly album 15*15 akordeon, na ten nie mam wyjasnien, ale dla chetnych, odsylam Was na moja francuska galerie, zobaczycie jak to wyglada, jak chcecie zeby Wam wyjasnic stworzenie takiego albumiku, dajcie znac. http://www.lemondeduscrap.com/photop...500&ppuser=456
a oto inna strona do realizacji calej masy roznych malych rzeczy, ale tez po francusku, niestety http://leblogdecath.canalblog.com/ar...ces/index.html
macie tutaj opisy do realizacji albumow, kwiatuszkow z origami itp, moze Wam to podsunie nowe pomysly!!! do scrapbookingu uzywa sie tez kwiatki sztuczne, ktore sie rozkleja na osobne platki, miesza z innymi, dorzuca guziki, cekiny, itd
to tyle na dzisiaj, pozdrawiam i milego scrapu!!!
monikouette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-31, 10:11   #125
irish_dancer
Raczkowanie

Jak dla mnie to ostatni link bije wszystko na głowę każda rzecz jest GENIALNA!!!! super wykonana, po prostu śliczna jak na to patrzę to jeszcze bardziej mnie ściska że nie mam wakacji a mogłabym mojemu TŻ taki super prezencik zrobić, tylko kiedy???????? jak Wy znajdujecie na to czas zazdraszczam
irish_dancer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-01, 13:10   #126
monikouette
Przyczajenie

GG do monikouette Wyślij wiadomość przez MSN do monikouette

bardzo podoba mi sir Twoj scrap digital, swietny, naprawde! a Photoshop to jeden z najlepszych programow. co do blogu Cath, mozesz tam tez zostawic jakis komentarz, jak po polsku, to zawsze moge pozniej przetlumaczyc, bo znam autorke...
strasznie sie ciesze, ze scrap w Polsce coraz bardziej sie podoba!!!
milego dnia
monikouette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-01, 16:12   #127
trojka
Zakorzenienie

Ja narazie robię tylko scrapki w PSie, ale te stronki bardzo zachęcają by zająć czymś rączki.

Scrapik z moim prosiaczkiem ostatnio zrobiłam

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-01, 18:18   #128
zarzyczka
Rozeznanie

Znalazłam ostatnio taką promocję w biedronce Może komuś się przyda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (64,5 KB, 327 załadowań)
zarzyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-06, 13:28   #129
karolina1122
Przyczajenie

Fajny temat.Właśnie w październiku ma urodziny moja chrześniaczka i chcę jej zrobić własnoręcznie album taki niepowtarzalny i kolorowy.Także napewno skorzystam z tej stronki.dzięki
karolina1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-06, 14:39   #130
igusia13
Wtajemniczenie

Thumbs down Dot.: nastrojowy album - własnoręcznie

Taki zrobiony album jest naprawde fajny . Ja chciałabym zrobic z takiego zeszytu kołowego czy jak on tam sie nazywa tylko ze on jest jak zeszyt ( wielkosci ) są też większe takie A4 . Tylko ze te zeszyty mają kartki w kratkę i takie zwykle . Żadne tam sztywne czy coś . czy nakleic na te kartki jeszcze jedna kartke sztywna aby byly twarde ? Prosze o podpowiedzi . dziekuje
igusia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-06, 15:12   #131
Oo_anusia_oO
Przyczajenie

GG do Oo_anusia_oO

WoooW
Z tym albumem to naprwadę świetny pomysł. No tak... tyle wy tu macie propozycji, rad i w ogóle... Ale ja jakoś nie potrarafię się do tego zabrać
Ech.... może kiedyś spróbuje coś takiego zrobic... Tylko najpierw muszę wywołać jakieś zdjęcia A potem cos wymyślić
Oo_anusia_oO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-12, 10:20   #132
irish_dancer
Raczkowanie

Buuu, gdzieś mi się link zapodział ;( ktoś kiedyś wrzucił link do sklepu w którym można było kupić bardzo fajne albumy do wklejania jak kołonotatniki, takie z rysuneczkami na okładce. Macie może? bo nie mogę się doszukać, a u mnie w sklepach nic nie ma ewentualnie inne linki do sklepów internetowych jeśli ktoś w nich zakupił album będę wdzięczna
Stary 2006-08-12, 11:14   #133
tores
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irish_dancer
Buuu, gdzieś mi się link zapodział ;( ktoś kiedyś wrzucił link do sklepu w którym można było kupić bardzo fajne albumy do wklejania jak kołonotatniki, takie z rysuneczkami na okładce.
www.zanzara.pl - tam jest sklep on-line z takimi właśnie albumami. Sprzedają też na allegro. Jak potrzebowałam cieńszych albumów i bez obrazków, to też zrobili Tylko zwracam uwagę, że te albumy są naprawdę mało subtelne - ze zwykłej szarej tektury w środku, same w sobie niespecjalnie piękne. Ale do scrapbookingu jak najbardziej.
tores jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-13, 09:09   #134
irish_dancer
Raczkowanie

Dzięki Tores, dokładnie o tą stronę mi chodziło pozdr
Stary 2006-08-13, 15:13   #135
itka22
Przyczajenie

Smile Dot.: nastrojowy album - własnoręcznie

Piękne te wasze albumy są. Nie wiedziałam, że coś takiego można wyczarować ze "zwykłego" albumu na zdjęcia Może jak się przełamię sama coś takiego zrobię. A jak narazie popodziwiam sobie Wasze dzieła
Pozdrawiam
itka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-13, 15:16   #136
itka22
Przyczajenie

Witam te nożyczki rewelacyjne są tylko gdzie takie dostać?
Ja bym potrzebowała, ponieważ chcę własnoręcznie zrobić zaproszenia na wesele. proszę doradźcie coś, gdzie i za ile (oby jak najtaniej) można kupić takie nożyczki
Pozdrawiam
itka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 09:10   #137
irish_dancer
Raczkowanie

Znalazłam jeszcze takie albumy http://www.aldecor.pl/
i chyba skuszę się na jeden z ich segregatorów, boje się że w gotowych albumach kartki będą zbyt wiotkie. A w planie wykonanie albumu pt. Travel & Adventure na urodziny Taty o podróżach z Mamą w większej części będzie to album wykonany komputerowo więc z chęcią przygarnę jakieś materiały do scrapów komputerowych o tematyce podróżniczej jeśli ktoś posiada
Stary 2006-08-17, 09:51   #138
Malutka466
BAN stały

GG do Malutka466

Cytat:
Napisane przez itka22
Ja bym potrzebowała, ponieważ chcę własnoręcznie zrobić zaproszenia na wesele. proszę doradźcie coś, gdzie i za ile (oby jak najtaniej) można kupić takie nożyczki
Pozdrawiam
W BIEDRONCE, za 9.99.
Malutka466 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-17, 10:59   #139
tores
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez itka22
W Empiku widziałam za 7,99 - tylko nie na dziale "Sztuka rodzinna",a na zwykłym papierniczym. Spory wybór też jest na allegro.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-24, 13:08   #140
patrycjaaP
Rozeznanie

up.. podnosze i prosze o pomoc robie album czerpiąc inspirację z waszych pomyslów, prosze mi powiedzieć czy dostane w dobrym papierniczym takie kartki ozdbone - z kółeczkami, kwadracikami, różnościami itepe.. jak na zdjęciu ( album jest z francuskiej strony - chyba no i nie wiem czy u nas znajde coś podobnego?)
Z góry dziekuje za pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6022501.jpg (74,2 KB, 548 załadowań)

powracam!
patrycjaaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-24, 13:32   #141
tores
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjaaP
robie album czerpiąc inspirację z waszych pomyslów, prosze mi powiedzieć czy dostane w dobrym papierniczym takie kartki ozdbone - z kółeczkami, kwadracikami, różnościami itepe...
Papiery typowo do scrapbookingu widziałam jak na razie wyłącznie w sklepach internetowych. Kupiłam z ciekawości kilka (w sklepie KAJ - http://www.decu.pl/sklep/index.php) i co mam do powiedzenia - na pewno są ładne, ale drogie (trzy złote za arkusik...), więc jeśli chcesz cały album w jednym wzorze to trochę koszta rosną. Z moich doświadczeń wynika, że świetnie do takiego ozdabiania albumu nadają się papiery do pakowania prezentów Mają bardzo różne, ciekawe wzory, kosztują 2-3 zł za rolkę, która starcza naprawdę na długo, można używać zarówno jako tło na całość jak i wyciąć poszczególne elementy. A takie typowo scrapowe papiery to chyba na specjalne okazje, z jakimś konkretnym wzorkiem.
Aha - trzeba pamiętać o równowadze między ozdobą a zdjęciem. Na bardzo wzorzystym tle dawać zdjęcia z wyraźnymi, pojedyńczymi motywami, a fotki, na których jest dużo małych elementów - na prostszym tle, bo się będą zlewać. Chociaż to oczywiście zależy od tego, co kto lubi
Postaram się dziś wrzucić kilka fotek z mojego albumu, może też się staną inspiracją
Stary 2006-08-24, 14:15   #142
patrycjaaP
Rozeznanie

No to kiszka.. bo papiery do pakowania prezentów nie są zbyt ładne a napewno nie trafie na takie ładne wzory jak na pokazanym zdjęciu i teraz nie wiem co zrobić..

powracam!
Stary 2006-08-24, 14:45   #143
patrycjaaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tores
Papiery typowo do scrapbookingu widziałam jak na razie wyłącznie w sklepach internetowych. Kupiłam z ciekawości kilka (w sklepie KAJ - http://www.decu.pl/sklep/index.php) i co mam do powiedzenia - na pewno są ładne, ale drogie (trzy złote za arkusik...), więc jeśli chcesz cały album w jednym wzorze to trochę koszta rosną. Z moich doświadczeń wynika, że świetnie do takiego ozdabiania albumu nadają się papiery do pakowania prezentów Mają bardzo różne, ciekawe wzory, kosztują 2-3 zł za rolkę, która starcza naprawdę na długo, można używać zarówno jako tło na całość jak i wyciąć poszczególne elementy. A takie typowo scrapowe papiery to chyba na specjalne okazje, z jakimś konkretnym wzorkiem.
Aha - trzeba pamiętać o równowadze między ozdobą a zdjęciem. Na bardzo wzorzystym tle dawać zdjęcia z wyraźnymi, pojedyńczymi motywami, a fotki, na których jest dużo małych elementów - na prostszym tle, bo się będą zlewać. Chociaż to oczywiście zależy od tego, co kto lubi
Postaram się dziś wrzucić kilka fotek z mojego albumu, może też się staną inspiracją
Tak sie zastanawiam i sobie myśle, ze nie poddam się tak łatwo ;P
Ja sie w ogóle nie znam ( widze, że ty masz doświadczenie) dlatego chciałabym żebyś mi powiedziała co myslisz o tym gdybym zrobiła ta harmonijkę ( na zdjęciu) do której poprzyczepiane są kartki albumu ze zdjęciami zrobiła dłuższa?bo chciałabym zrobić więcej niż 5 stron bo mam sporo zdjęć, myślisz, że to by się rozlatywało? gybym np. zrobiła tą harmonijkę z twardej kartki ?.. myśle,że zamiast tych ozdobnych kartek mogłabym dac zwykłe i je ozdobić a oprawe zrobić tak żebym obiła materiałem sztywną tekturkę... jak myslisz?

powracam!
Stary 2006-08-24, 18:28   #144
tores
Raczkowanie

Na pewno można dać więcej kartek, tylko ta trzymająca harmonijka musi być faktycznie sztywna (może zamiast kartki do niej przyklejać to przypiąć zszywaczem, a potem to zakleić ładnymi paskami papieru). Kartki albumowe można zrobić np. z beżowego papieru wizytówkowego (taki na pewno będzie w papierniczych), i potem tylko, w zależności od charakteru zdjęcia, ozdabiać. Fajny pomysł z tym obiciem (czy oklejeniem) tekturki materiałem, to może być ciekawa okładka
A co do tych papierów do pakowania, to trzeba poszukać - ja najładniejsze znalazłam w markecie, Carrefourze, po 1,29 zł za rolkę A w sklepach papierniczych mają czasem takie w arkuszach, nie w rolkach, i też bywają śliczne. Już to gdzieś pisałam, że w takim hobby jedną z najfajniejszych rzeczy jest wyszukiwanie i gromadzenie materiałów Ja teraz we wszystkich marketach dokładnie zwiedzam działy papiernicze i prawie zawsze na coś ciekawego trafię
Stary 2006-08-24, 18:37   #145
Mysia_
Zadomowienie

świetne albumy
Stary 2006-08-24, 18:51   #146
patrycjaaP
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tores
Na pewno można dać więcej kartek, tylko ta trzymająca harmonijka musi być faktycznie sztywna (może zamiast kartki do niej przyklejać to przypiąć zszywaczem, a potem to zakleić ładnymi paskami papieru). Kartki albumowe można zrobić np. z beżowego papieru wizytówkowego (taki na pewno będzie w papierniczych), i potem tylko, w zależności od charakteru zdjęcia, ozdabiać. Fajny pomysł z tym obiciem (czy oklejeniem) tekturki materiałem, to może być ciekawa okładka
A co do tych papierów do pakowania, to trzeba poszukać - ja najładniejsze znalazłam w markecie, Carrefourze, po 1,29 zł za rolkę A w sklepach papierniczych mają czasem takie w arkuszach, nie w rolkach, i też bywają śliczne. Już to gdzieś pisałam, że w takim hobby jedną z najfajniejszych rzeczy jest wyszukiwanie i gromadzenie materiałów Ja teraz we wszystkich marketach dokładnie zwiedzam działy papiernicze i prawie zawsze na coś ciekawego trafię
Mogłabyś pokazać jakieś prace, albumy o i jakieś prace z wykorzystaniem tych papierów bo chce zobaczyć jak wygladają ?

powracam!
Stary 2006-08-25, 20:08   #147
tores
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjaaP
Mogłabyś pokazać jakieś prace, albumy o i jakieś prace z wykorzystaniem tych papierów bo chce zobaczyć jak wygladają ?
Chwilowo mogę pokazać dwie kartki iris folding, do których używam właśnie takiego papieru ozdobnego. Przy albumach wolę raczej gładkie tła, ale kilka przykładów postaram się wkleić, jak dam radę, to jutro.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1915-01.jpg (42,8 KB, 187 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1906-01.jpg (102,6 KB, 111 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-30, 16:51   #148
MoTyLeK7588
Raczkowanie

GG do MoTyLeK7588

Dziewczyny te wasze albumy są SUPERRR aż boję się zaczynać bo jak nie dorównam to klops ale mam pare pytań tylko nie linczujcie mnie jak się okaże, że już ktoś je zadał gdzieś chciałabym wiedzieć tylko gdzie kupujecie te wasze wyjściowe albumy?ile mniej wiecej kosztuje taki "podstawowy album"? i czy jeśli zrobiłabym to w segregatorze [bo to niezły pomysł o którym tu przeczytałam] z czego zrobić te kartki...czy zwykłe kartki z bloku technicznego się sprawdza?czy sa za mało sztywne? pozdrawiam i gratuluję Wam talentu!
MoTyLeK7588 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-12, 21:58   #149
oh-bunny
Raczkowanie

a ja Wam powiem moje drogie wizażąnki, że wreszcie wiem co dam mojemu TŻ na nasza rocznicę.

Album.
I zrobię go sama!

Dziękuję Wam. na pewno teraz już się nie oderwę od komputra.
Jutro lecę po wszystkie potrzebne składniki i zabieram się do roboty!
oh-bunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-12, 23:19   #150
ronja
Zadomowienie

Od dawna uwielbiam dekorować albumy, strasznie się cieszę że to hobby robi się popularne, można w sklepach znaleźć coraz ciekawsze rzeczy!!!
Polecam też, oprócz falowanych nożyczek, tak zwane "punchery" - to są takie małe dziurkacze, które nie wycinają kółek, ale rozmaite wzory - serduszka, kwiatki, misie, listki itd. Widziałam że już sprzedają je na allegro, w Krakowie pojawiły się też w sklepach dla plastyków (np. na końcu Pijarskiej) - kosztują ok. 10 zł, więc dość dużo, ale jak ktoś chce się tym bawić nie tylko jeden raz, to bardzo ułatwiają pracę

A jeśli chodzi o zdobywanie materiałów, to moje (sprawdzone) pomysły dla odważnych - można próbować prosić o resztki w:
- kwiaciarniach (jak już ktoś wyżej napisał)
- punktach pakowania prezentów - są takie często w galeriach handlowych i supermarketach
- małych sklepach z tapetami (bo w supermarketach nie dają) - tapety to zresztą fajny materiał na dodatki
- u zawodowych krawcowych
- w zakładach zajmujących się reklamą zewnętrzną - tam gdzie wycinają napisy naklejane na szybach sklepów, na tablicach ogłoszeniowych itp. - zostają im duże ilości skrawków papieru samoprzylepnego

pozdrawiam wszystkie "scrapbookinistki" ;-)
ronja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości