![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zielona Góra i oklice-łączmy się
kma GRATULUJE !!! to teraz pozostaje wam życzyć dużo szczęścia i wytrwałości w przygotowaniach do ślubu bo rodzice i teściowie was teraz zamęczą pytaniami jak się dowiedzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
AGA :)
|
oli wspołczuję remontu, ja już mam dośc kurzu, pyłu,
ciągle przy wykańczaniu domu coś się robi i zaraz masa kurzu :/ ale dasz radę ![]() i trzymam kciuki za prawko! ![]() kmaaa Gratulacje!!!!! ![]() planujecie już ślub ? ![]() Isi mówisz jak prawdziwy psycholog... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
kma gratuluje
![]()
#2314 |
Raczkowanie
|
Nie lubię ZG za te oblewane egzaminy z prawa jazdy :P
Mieszkam zaś w okolicach Żagania. Pozdrawiam wszytskich ![]()
#2315 |
Wtajemniczenie
|
Tak, planujemy...chciałabym w przyszłym roku, najlepiej jesienią, ale czy będą wolne terminy...
Najbardziej przerażają mnie koszty wszystkiego...czasem zastanawiam się nad koniecznością wyprawiania wesela, może małe przyjęcie byłoby lepsze...z drugiej jednak strony duże wesele, biała suknia, to było moje wielkie marzenie...Dziewczyny, jak myślicie (bo nie wiem jak się zachować) czy wypada żeby rodzice podzielili się kosztami wesela z teściami?? Nie chciałabym aby moi rodzice płacili za wszystko, tym bardziej, że mój tata straci pracę w kwietniu, a nie wiem czy moi przyszli teściowie zaproponują jakiś wkład w to wesele...nie chcę głupich sytuacji i nie wiem jak to rozwiązać...dlatego zastanawiam się tylko nad małym przyjęciem :/ oli, ja też trzymam kciuki za prawko Madaaa, ostatnio wprowadziłam Cię w bład pisząc, że to ostatni odcinek "Teraz albo nigdy", nawet po jego obejrzeniu byłam pewna na 100% a jednak wczoraj leciał jeszcze jakiś odcinek...oglądałaś?? ![]()
#2316 |
Zakorzenienie
|
kma jesli chodzi o wesela to jak najbardziej na miejscu jest zeby koszty dzielic na pol.Mozecie zrobic tak, ze kazda rodzina placi za swoich gosci, reszta kosztow pol na pol. Wesele to kupa kasy i nie szkoda ci zeby twoi rodzice mieli sami za to wszytsko placic?
Cyhba kazdej koiecie sie marzy takie piekny slub, ale to sa duze pieniadze, jesli was na to stac to czemu melibyscie sobie odmawiac? Teraz albo nigdy ogladalam ![]() ![]() A ogladacie Czas honoru? ![]()
#2317 |
|
kma ja też się już zastanawiam nad weselem bo my planujemy wstępnie na 2010 rok, na lipiec lub sierpień i w tym roku by trzeba było wszystko rezerwować.
Mój tż ma bardzo dużą rodzinę i generalnie chciałby duże wesele. Ja z koleii nie mam w ogóle rodziny, nie utrzymuję kontaktu więc odemnie gości będzie bardzo niewielu. On powiedział, że zapłaci za swoich. No ale z drugiej strony co z tego, że zapłaci skoro to właściwie już bedzie ze wspolnych pieniedzy praktycznie. Ja bym wolała małe, skromne. No ale cały czas myślimy nad tym. double witamy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2318 |
Wtajemniczenie
|
Madaaa, no właśnie nie chciałabym narażać swoich rodziców na tak wielki wydatek...myślałam, żeby raczej podzielić jakoś koszty, my z Tżtem nie mamy oszczędności, jesteśmy ze sobą rok (właśnie dziś mija) a mieszkamy pół, ale w ciągu najbliższego roku moglibyśmy trochę oszczędzić, żeby chociaz kupić sukienke dla mnie i garnitur dla Tżta oraz obrączki...no nie wiem jak to rozwiązać, bo tak naprawdę to nie znam poglądu przyszłych teściów na "te" sprawy...
#2319 |
|
kma nie lepiej wypożyczyć sukienkę?
kupno to koszt mniej wiecej 3-4 tysięcy :/
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
albo kupic uzywana, przeciez jakas tam panna mloda czy nawet kilka jak ubierze na jeden wieczor suknie to jej nie zniszczy.
kma krotko jestescie ze soba ![]() ![]() O weslu najlepiej pogadaj z tz, a on niech pogada ze swoimi rodzicami. Musicie najpierw podjac swoja wlasna decyzje. A tak na marginesie moj tz nawet o slubie nie mysli ;>
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2008-12-01 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Wtajemniczenie
|
Madaaa zapomniałam napisać, że suknię chcę wypożyczyć, nie opłaca się kupować, skoro wypożyczyć z salonu można za 50% ceny...
Z Tżtem jesteśmy krótko, ale znamy się od 7 lat, czyli od początku studiów... wspólne mieszkanie spowodowało, że czujemy się, jakbyśmy byli ze sobą już od 10 lat ![]() A co do ślubu, to każdy musi dojrzeć, ja byłam wcześniej w dwuletnim związku i się posypało, Tż był z inną dziewczyną ponad 4 lata, ma z nią cókę, ale nie był żonaty i też się posypało...wiemy, że wreszcie, po paru rozczarowaniach, trafiliśmy na właściwą osobę...a że młodzi już nie jesteśmy, mieszkamy razem, mamy pracę, to pomyśleliśmy o ślubie...
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2008-12-01 o 14:45 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
no nie no kma młodzi nie jesteście chyba sobie kochna żarty strojisz :P
my o zaręczynach myślimy ale tematu o ślubie nie ma nigdy bo się urywa na samym pczatku tż woli tylko w kameralnym gronie rodzice babcia a ja chciąłam bym takie wieksze nie mowie o 200 gosciach ale 70 osób i ta suknia. ![]() ![]() co do kosztów kma albo pół na pół, albo każdy płaci za swoich gości albo wiem że też tak robią że pani młoda płaci za jedzenie sale i suknie pan młody obraczki garnitur alkohol i orkiestra fotograw wydatek wspólny. Aga a co do wesela jak planujecie na 2010 rok to może zacznijacie oszczedzac jak z wspolnej kasy zebys pozniej nie załowała ze chciałas kameralne. Mój tż np chce z tego względu kameralne bo od 3 lat byliśmy chyba na 5-6 weselach na wrzesien mamy nastepne 2 i już to się przejadło wszytskie duże ostatnie tylko bylo takie mniejsze bo z 57 osób. Madaa a wy jak długo jesteście ze sobą?? Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2008-12-01 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
W listopadzie minely 3 lata, ale tak naprawde o wiele mniej spedzilismy czasu ze soba. Prawie trzy lata bylam po za domem na studiach i zotawaly nam tylko weekendy. Mieszkamy osobno, ale spotykamy sie teraz codzinnie
![]()
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2008-12-01 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
|
Oli tz ma teraz masę wydatków, ale mówi że po nowym roku już będzie ostro oszczędzał. Ja narazie się uczę, pracy nie mam więc nie bardzo mam z czego odłożyć. No generalnie u nas to tż będzie płacił za wesele, bo on pracuje. Poza tym on chce duże, od niego nazbierało by się nawet z 50 os! odemnie może z 10... heh.
Pożyjemy, zobaczymy ![]()
![]() |
#2325 |
|
Dziewczyny,
orientujecie się czy w HM w Focusie są kosmetyki?
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
ja nie widziałam... wiem ze oprócz ciuchów jest bielizna i dodatki typu bizu... ale kosmetyków nie zauwazyłam.... ale mogły mi uciec... bo ja tam wpadam jak po ogien... wlatuje oblece szybko i spadam dalej
![]()
#2327 | |
|
Cytat:
a szkoda :/ bede w tygodniu to się zapytam czy w ogole planują
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Wtajemniczenie
|
u nas w H&Mie chyba nie ma kosmetyków, z resztą zobaczcie na stronie www.hm.com tam jest opisane jakie działy są w HaeMach w różnych miastach...
#2329 |
Zakorzenienie
|
Ale tu u nas się cisza na wątku zrobiła rozumiem że to przez to że świeta coraz bliżej to porządki prezenty itp itd
![]() To może jakieś przedświateczne spotkanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio zalatana.... ojjj. codziennie w Zg albo sulechowie... jak nie lekarz to paczki i inne pierdółki.... ale teraz oby do srody .. a potem niech sie dzieje co chce....
a u was jak tam?? mikołaj był??
#2331 |
|
był i przynisół rogę
![]() ![]() ![]() Isi powodzenia!!! mówię juz teraz ![]() ![]() Oli a co z Twoim prawkiem?
![]() |
#2332 |
Zakorzenienie
|
moje prawko w tym tygodniu mam mieć egzamin miłam mieć w poniedziałek ale coś tam niby nie potywierdzili czy cos i czwartek badz piatek
![]() ![]() ![]() Ale co tu dużo mówić zielona jest pod względem zdawalności na samym tyle żeby 30% zdawało prawojazdy tosz to tragedia a pózniej mówa ze szkoły kiepskie co oczywiscie mija sie z prawda |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
|
oli oczywiście kciuki będą !
a na tą kobietę musi się znaleźć jakaś rada ! nie może tak bezkarnie uwalać wszystkich jak leci bo jej się spodobało... masakra! obyś na nią nie trafiła tym razem!
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja wam powodzenia zycze
![]() U mnie czas ostatnio szybko leci zalatana jestem. Wkoncu sie nie nudze ;-) Mikolaja nie bylo ![]() ![]() ![]() BylAM dzisiaj w Focusie i szukalismi z tezetem prezentow w media martk i troche w szoku bylysmi bo ceny wysokie. Dobrze, ze tz wczesniej zagladal na allegro. Okazalo sie ze na all. te same rzeczy juz z przesylka sa o wiele tansze. A ja w dalszym ciagu nie wiem co kupic na swieta Tezetowi....
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2008-12-06 o 22:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
|
Mada do świąt jeszcze troche czasu, napewno wymyslisz jakis prezent dla tzta
![]() ja planuje kupić mu bon do media marktu bo chciał jakaś grę ale kompletnie sie nie znam wiec niech sovbie sam kupi, no i standardowo jakis tshirt i moze książkę ![]()
![]() |
#2336 |
Raczkowanie
|
o jeny ale Was dużo
![]() ![]()
#2337 |
|
Witamy nową koleżankę !
![]() ![]()
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Haniu (vel Kasiu) witamy u nas!!!
ps. uwielbiam Twoje pazurki... ![]() ![]()
#2339 |
|
o prosze, czyli mamy nastepną zdolniachę w wątku
zaczynam wpadac w kompleksy ![]() ![]()
![]() |
#2340 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny...
Ja cały weekend spędziłam u rodziców swoich i Tżta...robimy jednak przyjęcie ślubne. Dla rodziców, babci, dziadka, chrzestnych i świadków... Jak policzyliśmy, to wesele nam wyszło na 120 osób!!! A przyjęcie będzie na 23 osoby. Dzięki temu będziemy mogli wziąść ślub już latem ![]() ![]() ![]() Isis powodzenia życzę. Oli, za Ciebie też będę trzymać kciuki ![]() Witam nową koleżankę - "zdolniachę" ![]() Madaaa a Ty pochwal się jak coś stworzysz ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.