|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Gość
|
Dot.: Moherowe dinozaury, konserwy i dewotki-wspólne dzierganie beretów.
O dobrej składni w zdaniu (moja siostra zawsze na koniec czyta moją pracę) mogę też pomarzyć, tak jak ty Szpiegu.
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Szpiegu- mogę pomóc, chociaż przyznam, że Orzeszkowej nie znoszę.
Muzyka poważna, to wiadomo dość obszerny zbiór Np. jakby tak dziecku puszczać Lutosławskiego, czy innego garnkotłuka , to myślę, że w późniejszym wieku młody ten człowiek miałby skłonności depresyjne Mnie dziadek katował Chopinem, którego jeszcze do zeszłego roku nienawidziłam. Dopiero jak usłyszałam interpretacje Sary Chang, to pokochałam kilka utworów. Dziewczyna jest genialna, w życiu nie wpadłabym na to, że nawet kilkuwiecznym, zgranym już z każdej strony utworom można nadać takiego powiewu świeżości. Jak jej słucham, to mam wrażenie, że lecę do nieba ![]() Ciasta dziś nie robię, bo nie mam drożdży, lasagne się teraz piecze w piekarniku, chyba dziś będzie dzień lenia. |
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nieźle, ja pisałam o rozmowach z Bogiem w literaturze. Tematu nie pamiętam, ale chodziło o rozmowy, pobożne prośby i żądania kierowane do Boga w lit. |
|
|
|
|
#1024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaskoczyłam komisję wyborem jednej bohaterki i poszło mi bardzo dobrze
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przede wszystkim siebie samą zaskoczyłam , jak mi się w połowie pisania przykłady skończyły. Wśród lektur wcale o dziwo nie ma tak dużo przykładów zwracania się bezpośredniego do Boga i musiałam troszkę pokombinować. Ale zaowocowało to w zwolnienie z ustnej i bardzo się cieszyłam, choć miałam przeczucie, że dałam ciała
|
|
|
|
|
#1026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zdawałaś nową maturę, czy starą? Bo jeśli nową, to pierwszy raz słyszę o zwolnieniu z ustnego, na czym to polegało? A tak prywatnie - podziwiam silną wolę w chudnięciu Jak Ci się to udało? Może być na PW, jeśli nie chcesz tutaj
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Maddie wszystko Ci ładnie odpiszę na PW, wieczorem, bo teraz jadę na obiadek do teściów.
Maturkę starą zdawałam, stąd to szczęście! |
|
|
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Impersono, to wstep i polowa rozwiniecia leci przez PW
|
|
#1029 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Nie depcze krokusów
|
Co do Pratchetta, moim ulubionym new-moherem jest Babcia Weatherwax
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie moherki i Matkę Dyrektorkę
![]() Oczom nie wierzę jak czytam wypociny 15 latek, super dojrzałych, co się rwą do seksu. Nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czytam, że 13 nastki cierpią przez zakazy nie wychodzenia z domu po 21.00. Czasami czuję się, jakbym się urodziła z 50 lat za późno, a na ulicy kiedy widzę te odpicowane panienki ( tona tapety, solar, tipsy w wieku 16 lat i wzwyż) to się czuję jak na marsie. Nie pojmuję rozumowania dzisiejszej młodzieży, która wszystko wie najlepiej i ma bagaż doświadczeń jak 80 latek .Wystarczy? Jestem przyjęta? Nie mam bereciku, ale obiecuję kupić .Ale mam w barku piwko smakowe na wieczór i białe winko. To mówilam ja - stary piernik
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Babcia jest niepokonana
![]() Ale doszły mnie niepokojące słuchy, że Pratchett już nie stworzy żadnej przygody czarownic ![]() Cytat:
![]() Polejmy jej
|
|
#1033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, majac alzhimera co raz ciezej pisac... wiec nie ma co plakac jedynie trzymac kciuki na zlagodzenie choroby.
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1035 |
|
Gość
|
To szkoda.
![]() Co do muzyki poważnej to uwielbiam Czajkowskiego - z "Dziadka do Orzechów" i z "Jeziora łabędziego" - Walc kwiatów |
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
no ładnie.
wczoraj wpadłam na chwilę pisałyście o książkach. dzisiaj wpadam- już o muzyce. wstyd się przyznać,ale jestem starym prykiem w młodej otoczce. boję się uciekającego czasu,więc się cofam. czytam książki dla nastolatków,w tym harrego pottrera a myzyka to współczesna z pominięciem techno i metaliki. |
|
|
|
#1037 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
To ja się przyznam..... mam w samochodzie cztery CD z muzyką klasyczną i dwie płyty z kolekcji Buddha Bar (X-tka).
To dopiero szok jak ktoś nieopatrznie wsiądzie ze mną do autka a tu mój ukochany chór "Va, pensiero" Giuseppe Verdiego wbija go w fotel, a potem "Ave Maria" Franza Schuberta.... oczywiscie "Carmina Burana" Carla Orffa dopełnia szali rozpaczy... no może jeszcze mój styl jazdy.... i mamy prawdziwe i szczere łzy w oczach....
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
to mój stary t.z. opowiadał,że jeździł z takim zmiennikiem,ktory miał 2 płyty disco polo.
ponoć kiedy go brała senność włączał płytę i tak go szlag trafiał (bo nie lubił disco polo) ,że się momentalnie budził i jechał energicznie. |
|
|
|
#1039 |
|
Nie depcze krokusów
|
TmargoT - Harry'ego czytałam i bardzo lubię, jest zabawną, wciągającą i uroczą serią dla dzieci. Sięgnęłam po niego, aby "poznać swego wroga" i wtopiłam
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogłabym jeździć przy ukochanej muzyce, bo wtedy niezbyt panuję nad sobą W czasie jazdy wolę radio, żeby mi coś gadało albo grało coś spokojnego i nieporywającego w tle Przy Orffie to bym chyba wylądowała w pierwszym z brzegu rowie ![]() Ja Harrego nigdy nie czytałam, nie licząc fragmentów, które były drukowane kiedyś w Wyborczej. Oglądałam dwie części, ale niezbyt się wczuwałam, nie pamiętam nawewt jakie miały tytuły ![]() Szpiegu- napisałam pw |
|
|
|
|
#1041 | |
|
|
Cytat:
![]() Zdarzają mi się takie perełki, jak cofanie przy wjeździe na stację benzynową, bo nie wyrobiłam się i byłabym pojechała po wysokich krawężnikach.... ruch wstrzymany, ja cofam przy pięknym i donośnym akompaniamencie wszechogarniającego trąbienia... z pięknym szczerym uśmiechem ... bezstresowo; albo, jakbym facetowi budkę na parkingu rozwaliła, ups... pomyliłam hamulec z gazem... ![]() Radia słucham rano jak tylko wstanę, ale już jazda do pracy ma mnie "nastroić" na pracowity dzień. A Harrego Pottera czytałam wszystko, w myśl solidarności z moim synem, zawsze lubiłam z nim rozmawiać, a to był dodatkowy temat.... zostało nam to do dzisiaj bo GG w naszym wydaniu to cudeńka konwersacji. Zapomniałam dodać, że tutaj przejazd "od świateł do świateł" to średnia prędkość 100 km/h....
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2008-12-14 o 16:13 |
|
|
|
|
#1042 |
|
Gość
|
No tak... w Emiratach jest podobnie pewnie jak w Grecji z jazdą?
A moja sis z składanki "The best smouth Jazz Ever 2" zgrała najlepsze piosenki do samochodu. |
|
|
|
#1043 | |
|
|
Cytat:
A nawiasem mówiąc, to mam "The Best Smooth Jazz Ever" i "In Love with Jazz" też Jaki ten Moherowy Świat niezwykły w swych gustach i wyborach.
|
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
Jako typowy moher uwielbiam muzykę poważną
Fajnie znaleźć bratnie dusze ![]() Dla konserw wielbiących Twin Peaks - dziś o 17:10 na tvn7 leci Pilot! I później co niedziela kolejny odcinek. Byłam w szoku, gdy zobaczyłam reklamę - że w niedzielę i o tej porze, pamiętając co zafundowała mi tvp2, nadając TP w soboty ok 2 nad ranem.. W każdym razie każdemu, kto serialu nie widział, serdecznie polecam
|
|
|
|
#1045 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mojego moherowego zęba szlag trafia, auć ![]()
|
|
|
|
|
#1046 |
|
|
Na ból zęba pomaga goździk.... mnie pomagał jak go lekko rozgryzałam w buzi.
|
|
#1047 |
|
Gość
|
Tfu, chodziło mi o Egipt oczywiście..
Szaja -
|
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10079070]Genialne te składanki są, mam 1 i 2, muszę 3 dokupić.
Mojego moherowego zęba szlag trafia, auć ![]() [/quote]najlepiej to wyrwać wszystkie,wstawić sztuczne,a co tam .nie bedzie problemu z bolącymi zębami,a wieczorkiem do szklanki, niech się mocząIle i po co teściowa ma zęby?? Teściowa ma dwa zęby... - pierwszy do otwierania piwa zięciowi - drugi żeby ją bolał Jak nie będziesz mył zębów, to będziesz je miał jak bóbr. - Takie mocne? - Nie, dwa. |
|
|
|
#1049 |
|
Gość
|
TmargoT -
|
|
|
|
#1050 |
|
|
To jak o Egipt.... to porównywalnie, aczkolwiek jednak troszkę lepiej jest tutaj.
Różnica polega na tym, że w Emiratach jest ok. 80% emigrantów ze wszystkich możliwych krajów, na drogach spotykają się oczywiście słynni i zacytowani Egipcjanie, niemniej słynni Hindusi (starający się płynnie przejść z lewostronnego systemu na prawostronny), taksówki prowadzone przez niczego sie nie bojących Pakistańczyków... itp. jak do tej mieszanki dodamy inne nacje, włacznie z lokalnymi przdstawicielami, to mamy lekki koktajl Mołotowa.... ale nie jest tak źle, bo wszyscy wiedzą, że trzeba uważać... mój syn jak zobaczył jak sie tutaj jeździ, to zbladł, ale po kilku dniach się przyzwyczaił i już nie robiło na nim aż takiego wrażenia,gdy kiedy jest się na drodze o czterech pasach i stoi na drugim (od środka), aby jechać prosto, to może się zdarzyć (i zdarza), że z prawej strony, czyli stojący na trzecim pasie, robi skręt w lewo bo.... nawraca ![]() Kochane Moherki, nie wiem, czy znacie Buddha Bar, ale chciałabym Wam coś zaprezentować.... dedykując to Wszystkim Moherkom Kochającym Muzykę Klasyczną. 1. Jean Sebastain Bach - Suite N. 3 (Air) http://www.youtube.com/watch?v=NgbN7bw54hA a zaraz potem trzeba posluchac tego: 2.Light Signs - Riccardo Eberspacher http://www.youtube.com/watch?v=xJ7hT-OvPp8 Mam nadzieję, żę Wam sie spodoba.... ja kocham tą muzykę.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

Np. jakby tak dziecku puszczać Lutosławskiego, czy innego garnkotłuka , to myślę, że w późniejszym wieku młody ten człowiek miałby skłonności depresyjne 

Wolanda znam jak własną kieszeń.

.