|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja Ty.! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
* ile mam jeszcze czekać, bym mogła Cię uszczęśliwić.? * kochaj mnie.. to takie łatwe, wystarczy tylko za siebie nie patrzeć.. * jeśli bronisz się przed sobą.. a tak naprawdę jednak chcesz. * jeśli myślisz o mnie czasem.. ciepły obraz w sercu masz. (; * czemu boisz się.? czemu mówisz „nie”.? * tak bardzo starasz się.. by nie mógł zranić Cię nikt. * gdy tylko zechcesz przyjdź.. będziemy razem żyć. <33 * spróbuj przeznaczyć mi.. chociaż jedną myśl.. może coś takiego.? nie wiem czy pomogłam. ![]() Cytat:
hymm.. * mimo wad mieć serce ciepłe. kochać żółwia - żyć na świecie. (; * czy to sen, czy jawa.? czasem się do siebie śmieję. (; * w moim filmie życie płynie atrakcyjnie, niebanalnie, troszkę dziwnie. (; * strawberry truskawkowe na bezbarwne dni. ![]() * mówię Ci, że ... mówię Ci, że ... będzie OK. (; * boso tańczyć chcę, bo właśnie pada deszcz.! przecież nie rozpłynę się. (; * jeszcze mocniej żyć.! patrzeć trochę dalej.. (; * I'm so happy here with my simple life. (; / jestem taka szczęśliwa tu, z moim prostym życiem. coś kiepsko.. wybacz.. Cytat:
niestety Ci nie pomogę.. nie mam pomysłu..* szczęście to tylko garść pełna wody – wiem jak szybko przecieka przez palce i jak trudno je zatrzymać na dłużej... * między blisko i daleko, zawsze możesz spotkać mnie.. * wydawało mi się, że nawet niebo płacze, zaglądając przez okno do mojego pokoju... * co dalej za zakrętem jest .? * złamana dusza musi się zrosnąć, tak samo jak zrastają się połamane kości... * żeby przeżywać życie, trzeba widzieć w nim sens. żeby chcieć rano wstać z łóżka, trzeba widzieć w tym jakiś cel. * może w końcu mi się uda, wypowiedzieć proste słowa. * kiedy z serca płyną słowa, uderzają z wielką mocą.. * słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. myślałaś, że poznałaś Anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa.? głupia.! Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że Cię znają. nie muszą. są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla Ciebie. * zawsze, gdy telefon nie dzwoni, wiem, że to Ty... * z pewnością nie wie, jak bardzo jego zachwyt nad życiem pomógł mi znaleźć nowy sens w moim. * i proszę, uważaj na słowa. nawet tęsknota może być nieodwzajemniona. * bo 'tęsknić' i 'czekać' to prawie to samo. pod warunkiem, że czekając się tęskni, a tęskniąc czeka. * a droga długa jest, nie wiadomo czy ma kres * każdy myśli to, co myśli, myśli sobie moja głowa..
|
|
|
#4622 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny witajcie
Jestem nowa
|
|
|
|
#4623 |
|
BAN stały
|
też go lubię.
![]() _ Są takie wieczory, kiedy mam dość ludzi, pogaduszek, makijażu oraz martwienia się o to, czy moje włosy nie są przypadkiem za bardzo zmierzwione. Są wieczory, kiedy jedyne czego chcę to nałożyć wielki, rozciągnięty sweter i oglądać w telewizji beznadziejne seriale. wielki, maślany uśmiech na twarzy. emocjonalny bałagan wyciągam jego wielki, wełniany sweter. podnoszę go do twarzy i wciągam powietrze wraz z jego zapachem kiedy człowiek osiąga punkt krytyczny, to czasem potrzebuje, by go ktoś przytulił. |
|
|
|
#4624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ogólnie takie długie??![]() Cytat:
czerwone kradnę ![]() Ale ja mam ten humor świetny oby tak dalej![]() i sprawiasz, że nie chcę się Tobą dzielić. z nikim
|
|
#4625 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kradnę ! < 3333333333333333 Cytat:
Cytat:
jasne ,że Twoja < 33;* okradam Cię kochana! **Cytat:
kradnę no . boskie ;****** ___________________ ` pamietaj o korzeniach, o tym skad pochodzisz, pamietaj o tym kim jestes, o tym co robisz, pamietaj o tym kim byles, mysl kim bedziesz, sladami zycia kroczysz patrz prawdzie w oczy, pamietaj by widziec swiata prawdziwe barwy, pamietaj byc wiernym tez lojalnym, pamietaj jak inni tobie tak ty innym, pamietaj swoje winy i nigdy nie mow nigdy ` ` dzieckiem być w sile bajki uwierzyć ` ` powiedz co jesli jutro po prostu gaśnie swiatło? trzeba zyć i łapać chwilę, nawet ostatnią ! ` "Oto kilka prostych słów ty uwierz w ich prawdziwośc jeśli chodzi o wybór to zawsze masz możliwośc lecz pamiętaj o tym kiedy będziesz szedł własną ścieżką, że zwykle dobrze wybrac jest ciężko" bo tutaj jest za dużo gorzkich łez straconych lat i pustych dni idealny świat z brakiem wolnych miejsc gdzie musi być ciemność by były sny i schowam pragnienia by nie zabrał nikt ich na samym serca dnie i w każdym słodkim śnie gdzie mogą sie spełniać ` ` dość mam już pustych dni `
|
|
|
#4626 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
` Jakoś tak zachłysnęłam się szczęściem. ` Jak nie słońce to gwiazdy nad głową... ` I'm a supergirl and supergirls don't cry ` optymistycznie. pozytywnie. nadzwyczajnie. ` I wychylilabym szklanke Jacka Danielsa Tanczac jak wariat na masce CLS-a ` Niech się świat zatrzyma, bo nareszcie jestem szczęśliwa! ` konie kraść, szybować na nich aż do chmur.! i zrywać gwiazdki z nieba.. (; ` Szaleństwa popełniają tylko szaleńcy wsioo z wizażu ![]() anyszowska ` Dobrze jest miec na kogo liczyc kiedy potrzeba pomocy, a cała reszta milczy, dobrze jest miec kogoś u boku, kiedy los nie sprzyja i spada masa kłopotów. ` Z nimi polecę do gwiazd pokonam strach ! ` bez nich ciemno jest.. oni - oni to moi przyjaciele. i chciałam podziękowac przecudnym dziewczynkom za ich przecudne opisy bardzo mi pomogłyście. dzię-ku-ję ![]() __________ ` ...wierzę, że każdy ma swoją gwiazdę... ` Kto żyje nadzieją tańczy bez muzyki. ` może to magia, a może to sens życia? ` I nikt nie rozumie, że jedno serce to za mało.. by żyć. ` Jest jak jest, a nie jak powinno być. Edytowane przez paulqa94 Czas edycji: 2008-12-28 o 18:32 |
|
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
w twoich myślach moje zamyślenie.
w twojej ciszy moje czekanie. w twoich zdaniach moje słowa. w twoich planach moje zamiary. w twoich oczach moje spojrzenie. mówisz kocham i czekasz co powiem. miłość to huragan czasu. na śniadanie deszcz, później kilka chmur. i jeszcze mocnej kawy łyk, dobre słowo i czort z deszczem. Życie to taki dziwny prezent. Na początku się je przecenia: sądzi się,że dostało się życie wieczne. Potem się go nie docenia, uważa się,że jest do chrzanu, za krótkie, chciałoby się niemal je odrzucić. W końcu kojarzy się,że to nie był prezent, a jedynie pożyczka. I próbuje się na nie zasłużyć.. jestem szczęśliwa. ktoś powiedział - ja kocham życie, tylko ono mnie nie kocha. a jak jest ze mną? to właśnie mnie życie kochało..
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4629 |
|
Raczkowanie
|
kruszy, jara jointa żeby nie myśleć o tym wszystkim .'
całe życie na melanżach.' Bo to realny świat - nie myl go z Matrixem .' Zaciśnij dłoń, podnieś skroń dla tych kilku chwil.' Jeśli to prawda, wzrasta prawdopodobieństwo że dzieli nas czas, nie odległość .'
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
* Jedna minuta smutku odbiera mi 60 sekund śmiechu. * Nie warto. Odkładać siebie na później * 100% szaleństwa to jest jej opcja . * I każdy uśmiech, dla świata. * Ten uśmiech, w którym toniesz, jest mój. * W twarz zaśmiać się światu. Tak donośnie i bezczelnie. * I uśmiecham się wciąż, choć życie nie jest łatwe. Nie wiem, nie potrafię nic innego. Przepraszam. ;* societygirl17; kocham. <3 * Wszystko nabiera sensu .. z Tobą. * Poniżej poziomu debila. * Miałeś mnie kochać. Niezależnie od wszystkiego/ * Wy macie ten cały wszechświat, a ja mam całą resztę.
|
|
|
#4631 |
|
Raczkowanie
|
Kilka opisów od mnie
* Pielęgnuj prawdę... Wybaczaj błędy... *Raz anioł,raz diablica, jedno serce. Dwa oblicza * Każdy dzień i każda noc niesie nową wiarę nową moc... * "...Aż w jedna krótka chwilę pojmiesz po co żyjesz..." |
|
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4633 |
|
BAN stały
|
~ W wirze namietnosci, zapomnieli o uczuciach ..
~ Nic nie moze przeciez wiecznie trwac .. ! ~ W słOneczny dzien zobaczyłam Cie .. ~ Za miłosc tez przyjdzie kiedys nam zapłacic .. ~ Ahh te człowieki , niezbyt ruchawe. Ale zawsze, niee? xD ~ Nie widziałam co sie ze mna dzieje .. wszystko znikło byłes tylko Ty ! ~ Podaj ręke ze mna idz ! ~ Nasze oczy wreszcie sie spotkały jak odbicia zagubionych gwiazd ! ~ Ciepło Twich dłoni .. oczu piekny blask ~ Rozpaliłes ogien, który teraz każesz gasic ! ~ Czy Ty wiesz ze to Ty w głowie zawruciłes mi ? ~ A teraz mnie pocałuj ! Miłosc swej nie żałuj ! ~ Twoje włosy tak błyszczały .. jak po deszczu kropla w swietle gwiazd Mogłabym prosic o opisy takie, ze chyba wszystko co fajne powoli sie konczy ? i ze mam taka puste w głowie nie wiem co myslec . co dalej bedzie i nie wiem co robic ? i ze nie jest mi wesoło ale nie jest mi tez smutno . taki dziwny stac . prosze pomózcie |
|
|
|
#4634 |
|
Wtajemniczenie
|
No to teraz Aneczka coś doda teksty piosenek tez się tu unoszą.Moje serce bije tak samo. Jest tak Twoje, że go sama nie poznaję... Bo do salsy trzeba dwojga. Zawirował świat, tak jak płatki śniegu na dworze. Weź miłość mą! Włóż w serce swe! Idealiści z własnymi marzeniami … poukładaj mój bałagan :| krew, łzy i brak nadziei ![]() moje perłowe usta. You make me sick. [niedobrze na Twój widok mi się robi] I want you and I'm hatin' it [chcę Cię i nienawidzę tego uczucia] Siema skarbie, bardzo tańczysz ładnie ![]() Naprzeciw mnie … jak mogłem zapomnięć, że mam dziewczynę?! Męczą lub dają odpocząć, są twoje. Czasem ukojenie, a czasem paranoje. Tajne, niejawne jak życie … sny, nawet gdy są złe to się budzisz. możesz w nich kochać lub mordować ludzi. To realistyczny sen. Tu wszystko dzieje się naprawdę. We could sing our own but what would it be without you? [Mogliśmy zaśpiewać swoją własną, ale czym by była bez Ciebie?] This heart, it beats, beats for only you [To serce bije, bije tylko dla Ciebie] My heart is yours. <3 [Moje serce jest Twoje.] And take your money. ko. cham. Nie wiem czemu ranisz tak mocno ... z uczuć obdarta. Kochanków miałaś wielu, po trupach szłaś do celu, prowadziłaś swą grę. Szmaragdy i diamenty chciałbym ci dać za jedną chwilę sam na sam. Co zrobimy, gdy znajdziemy się na zakręcie? Milczę, choć nie łatwo mi z tym. Niech myślą, że jest tak wspaniale jak kiedyś Całymi dniami między czterema ścianami. [[ chora ]] chora na zazdrość. Kiedyś przyjdę i opowiem Ci bajkę o smutku moim. Oszukani – myślą, że są elitą. ukradnie coś ktoś?
![]() |
|
|
|
#4635 |
|
Raczkowanie
|
macie jakieś opisy o tym że chłopak ciągle w pracy widujemy się tylko raz albo dwa razy w tygodniu, i że bardzo tęsknie, i boje sie ze go strace ze nie wytrzymam tego ze sie tak malo widujemy.
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Domiiniisiia ja Ciebie też
* Znów milczenie serc regułą będzie nam. * Ten szczególny dzień się budzi. * Braknie nagle czułych słów. * Niepokój wrócił znów. * Tobie zaśpiewać serca pieśń... * Dopisała brakujące wersy opowiadania. Happy end'u nie było. * Ostatni raz chciała spojrzeć w jego oczy.
„She´s Miss California, hottest thing in West LA. House down by the water, sails her yacht across the bay. Drives a Marinello, Hollywood´s her favorite scene. Loves to be surrounded with superstars that know her name..” |
|
|
|
#4637 |
|
Raczkowanie
|
sometimes, dream are come true... / czasem sny są prawdziwe.
zostawmy to i chodźmy na spacer, bo dzisiaj świat wygląda inaczej czekam aż w tym temacie coś się zmieni milczenie - to jeszcze nie cisza skłamałabym powiedziawszy, że o nim nie myślę. myślę. niby normalny dzień. pusty jednak jak nigdy. ja to sobie potrafię życie utrudniać strasznie mi z tego powodu wszystko jedno za dużo gadam w niewłaściwych momentach pospolity przyjaciel gada z Tobą o twoich problemach – prawdziwy je rozwiązuje i pięknie to wygląda, tylko że jest inaczej tak wyszło. Przeszłości nie zmienię, więc zmienię przyszłość nie wiem czy to tymczasowo ale jest pięknie kocham wspomnienia o Tobie, choć już nie Ciebie. nasza baśń, fikcja, w którą uwierzyliśmy chodź ze mną, choć zupełnie nie wiem dokąd aa i przy okazji, mogłabym prosić o opisy o tym, że się w końcu odezwał? po dość długim milczeniu.
... These are the consequences of loving you Edytowane przez NataschaxD Czas edycji: 2008-12-28 o 19:57 |
|
|
|
#4638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
_____
Edytowane przez envious Czas edycji: 2008-12-28 o 20:04 |
|
|
|
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli jesteś w stanie zrobić dla kogoś więcej niż dla siebie samej, to pewnie właśnie jest miłość. Ale nadal nie wiesz, czy On jest tym kimś, w kim warto się zakochać. Na ogół zresztą zakochujemy się w nieodpowiednich osobach. I to jest chyba najpiękniejsze.
nie neguj uczuć, nie praw kazań. w moje uporządkowane życie wdarły się: chaos, zmartwienie i smutek. I tak osiągnę to, na czym mi zależy. moje sny wymarzone, szczęście tak upragnione. wróć. za daleko zaszedłeś, wróć. i właśnie w tym momencie pękło mi serce... a miałeś pozwolić mi tylko raju spróbować. miałam wiedzieć czy mi smakuje... </3 Bliskim mów gdyby pytali, że chwilowo zmieniłam adres, że w Niebie duszę leczę z silnego przedawkowania rzeczywistości / nieodwzajemnionej miłości. nawet gdyby świat miał się skończyć dziś, proszę mnie nie budzić. nadwrażliwość to mój wróg. papierosy, kawa, ja. zanotuj, że byłam, jestem, będę. miałam łzy w oczach i uśmiech szczęścia na twarzy. ludzkie kazania już nic nie mogą.
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
nikt nie powiedział "zostań", więc odeszłam.
zeszła noc przepełniona była gwiazdami, jakich dawno nie widziałam. nigdy nie uciekniesz od codzienności. możesz się schować jedynie na chwile.. mój odbity w lustrze uśmiech potwierdza to jak jest zero materializmu. Spełnienie marzeń w czystej postaci. ja wśród siedmiu dni tygodnia usiąść na księżycu i patrzeć na Was z góry.. gwiazd jest miliardy. i każdy ma swoją myślę o Tobie kiedy śpisz to co dla Ciebie jest koordynacją Twoich zwykłych gestów, dla mnie może być całym światem pijane marzenia, zataczające się gdzieś w głowie ucieczka od codzienności, w tak kolorowy czas stań przy mnie a poczujesz to co ja.
|
#4641 |
|
Raczkowanie
|
-formatowanie uczuć.
-ciało chrystusa -nisko kaloryczny? -Nie bój się tylko patrz ile straciłeś. -A gdy te usta kłamią robią to tak pięknie <33 -Spadasz w dół i rozbijasz się o panele ^^ -Masz stać pod sceną kiedy ja na niej jestem -Kiedy cię nie ma przy mnie wtedy się w****iam. ;* -Nie bede cie zwodzić bo dobrze wiem czego chcesz -Nie próbuj się ze mną bawić chyba że na kanapie twojej mamy, ja lubię te zabawy ;d
|
#4642 |
|
Raczkowanie
|
[quote=envious;10244112]
dziękuje bardzo ;*
|
|
#4643 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
` Choćbyś sensu nie czuł... musisz iść, człowieku. ` Czy każde szczęście musi mieć swój kres? Dlaczego tak jest? ` Dobre momenty jak fotografie, zbieram w swej głowie jak w starej szafie. ` Miało być tak kolorowo, ale ktoś połamał kredki. ` Nikt nie mówił że będzie łatwo, że życie pójdzie gładko. ` Wmawiaj mi, że szczęście mam... ` Miało w oczy nie wiać nam... miało być sto lat, sto lat... ` świat wypadł mi z moich rąk, i jakoś tak nie jest mi go nawet żal. ` gorzka cząstka pomarańczy ` bo czasem trafi się kwaśna mandarynka. ` I mimo pecha, szczęścia mijającego mnie obok będę silna, choć przytłacza mnie świat ` kiedyś musi być lepiej ![]() ` Bo czasem jest lepiej być obojętnym na wszystko... _________________ ` Zamykam się w swoim świecie, a w pudełeczku trzymam biedronki na szczęście <33 |
|
|
|
|
#4644 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
spoglądam na niego, on spogląda na mnie.
- Kocham Cie... - Ej weź nie bluźnij! Pozostać niezauważoną. Niszcząc to uczucie zniszczę też siebię. naucz się patrzeć, a nie tylko widzieć.
|
|
#4646 |
|
Raczkowanie
|
1)
Zacznijmy od tego, ze jeżeli myślisz, iż mnie znasz, to jesteś w błędzie, kur.ew.skim błędzie . Bo siebie nie znam nawet ja. A więc posłuchaj. Każda twoja krytyka uderzy we mnie z potrójną mocą i odciśnie po sobie palący ślad, który będzie sie we mnie ropił i doskwierał mi. Każde twoje negatywne słowo będę ciągle przyswajać na nowo, rozkładając je na cząsteczki i katując się nim. Kiedy cała bedę chciała cię przeprosić, nie zrobię tego wprost. Będe się bała, że mnie odrzucisz. Nie uśmiechnę się pierwsza, nie podam ręki na zgodę. Zbyt przerażona jestem, że zadrwisz ze mnie albo się odwrócisz. Pod żałosną maską obojętności ukryję prawdziwe uczucia. A ty będziesz myśleć, że jestem zimną su.ką bez serca. A tak naprawdę czuję więcej, niezależnie od tego, jak sobiewyobrażasz moje uczucia. Nigdy nie okażę ci, jak wiele dla mnie znaczysz. Tylko dlatego, że nie potrafię i boję się twojego odtrącenia. Nie pozwolę ci zauważyć, że mnie skrzywdziłeś. Nie okażę ci wdzieczności za to, co dla mnie robisz. Będę blisko ciebie, będę twoją podporą dotąd, aż zaufasz mi głęboko. A ty szybko uwierzysz, że również posiadasz moje zaufanie. Ale ja nie ufam nikomu. Nie będę ci patrzeć w oczy, boję się, ze mnie zdemaskujesz. Nigdy nie powiem ci w twarz, ze cię kocham. Nigdy. Będę ci kłamać prosto w twarz, jednocześnie kłamstwem gardząc. Bezwiednie będę tobą manipulować. Nie muszę używać siły, słowami ranię jak nikt. Ale przysięgam, że nigdy nie chciałam cię skrzywdzić. Przysięgam! Będę twarda, zimna, obojętna i chamska, a ty będziesz przekonany, ze mnie znasz. Aż w końcu mnie znienawidzisz, a ja... ...ja wciąż będę cię kochać, bojąc się ci to powiedzieć. 2) Kiedy człowiek pierwszy raz się zakochuje, jego życie nieodwracalnie się zmienia i choćby nie wiedzieć jak się próbowało, to uczucie nigdy nie zniknie. Ten chłopak, o którym opowiadasz, był twoją pierwszą miłością i cokolwiek byś zrobił, zostanie z tobą-na zawsze. 3) Rzadko się zgadzali. Właściwie nigdy. Kłócili się bez końca. Codziennie rzucali sobie wyzwania. Lecz pomimo wszystkich różnic mieli ze sobą coś wspólnego - szaleli za sobą.. 4) Kiedyś się z Niego wyleczę. Może nie na pstryknięcie palcami, może nie po tygodniu, ani miesiącu. Czeka mnie wiele pustych dni, w których wciąż będzie się pojawiać jego twarz. Nie mogę wykreślić Cię ze swojego życia, zbyt wiele mamy ze sobą wspólnego. I nie powiem też 'jesteś w moim życiu zbędny'- bo nie jesteś. W gruncie rzeczy nikogo nie potrzebuje bardziej niż Ciebie... Ale nigdy nie byłeś mój. 5) Bo największym szczęściem na tym świecie jest to, abyś Ty był szczęśliwy, marząc o innym świecie. Bo w końcu zrozumiałam, że życie za całe zło, daje tez coś dobrego, bo w końcu zrozumiałam, ze lepiej jest pozwolić Ci odejść bo wtedy Ty czujesz się szczęśliwy </3 6)Już mi dobrze bez Ciebie i nie czekam na znak. Lecz gdy deszcz puka w szybe, czegoś jednak mi brak.. Już mi dobrze bez Ciebie, dni wydają się jasne. TYlko czasem wieczorem na coś czekam nim zasne.. Już mi dobrze bez Ciebie, już zaczynam w to wierzyć. Tylko czego tak trudno każdy dzień samej przeżyć? 7) I wiesz. To była miłość. Ta największa i prawdziwa, gdzie wszystko jest kolorowe i bajeczne. I Ty byłaś Księżniczką, a on był Księciem. Choć życie w rzeczywistości bajką nie jest, to miłość dawała wam wizję, że dom zmienia sie w zamek, a każda żaba może być człowiekiem. I wiesz, to musiało tak być. Książę musiał zabrać białego konia i pogalopować ku słońcu. Takie było jego przeznaczenie. Ale mimo to, zawsze pozostaniesz Księżniczką. I nie zachowuj się, jakby bajka się skończyła. Ona trwa, gdzieś jest Książę i gdzieś Księżniczka - cała historia skończy się, kiedy znów się odnajdą. 8) ..Mimo to kochała go nadal, bo - po raz pierwszy w życiu - poznała, co to wolność. Mogła go kochać, choćby miał się o tym nigdy nie dowiedzieć, nie potrzebowała jego pozwolenia, by niepokoić się tym, co ludzie knują przeciwko niemu. To właśnie była wolność - czuć to, czego pragnęło jej serce, nie bacząc na to, co pomyślą inni... ? ![]()
Edytowane przez WieszJakJest Czas edycji: 2008-12-28 o 20:22 |
|
|
|
#4647 |
|
BAN stały
|
(; |
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
ja i cały mój cholerny świat To już nie teraźniejszy czas . Zupełnie między nami powiedz mi co zrobiłabyś gdybyśmy wreszcie zostali sami . Czy masz już przygotowane ostatnie zdanie? Czas Nie leczy ran Świat Do wesela się zagoić miał . Noc jak każda inna. Raczej nie podajemy sobie rąk Raczej nie pokazujemy palcem Raczej mało obchodzimy się nawzajem . po co mi to wszystko mówisz do twoich zmysłów wkradam się. Zdradzona ranię jak zły pies . Wybrałam Ciebie i zostanę twoim snem . Mogłam z tobą gwiazdy kraść Żyć naprawdę kolorowo Poniedziałkom śmiać się w twarz Chciałam wierzyć że Nie będziesz sam . Przekonałam się że grasz Teraz boli każde słowo Może kiedyś minie żal Obudzę się Ty będziesz sam .
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
"Gdybyś zakosztował choć raz
Tysięczniej choćby części tych radości, Które odczuwa kochane i kochające serce, Rzekłbyś wówczas z westchnieniem żalu: Stracony jest cały ten czas, Którego nie poświecasz miłośći.." ![]() - Czujesz się pusty - podusnęła. - Czujesz się sam. Samotny. Prawie przerażony, ale też silny, prawda? - Skąd...? - wytrzeszczył oczy. - Znam nazwę tego uczucia - odparła z łagodnym uśmiechem. - To wolność wolność to mój f e t y s z . . . Jej szorstki głos podciął czarne skrzydła strachu
|
#4650 |
|
Zadomowienie
|
- Jak na ciebie patrzę, to mi coś w żołądku spada z góry na dół - usłyszałam jeszcze, i najgorsze, że mi też coś spadło w żołądku.
- Jesteś taka sama jak ja - powiedziała spokojnie i to było jak obelga. Na pożegnanie zapisał mój numer telefonu. Nigdy z niego nie skorzystał. Nie zadzwoniłam i ja. Właściwie już nie miałam po co. Umierałam z miłości przez trzy miesiące. Ale nie umarłam. To znaczy, że z miłości się nie umiera. Chociaż facet lubi światło w sypialni, to niekoniecznie musi patrzeć , jak sobie depilujemy pachy, nie ma co go zmuszać do uczestnictwa w dyskusji o wyższości podpaski nad tamponem i należy być dla niego tajemnicą, kreacją, a nie au naturel. Też się schyliłam i nasze dłonie spotkały się przypadkiem. I w tym momencie zamarłam. Moje ciało zareagowało na niego szybciej niż mój mózg. Odzywałam się niewiele i półgębkiem, bo cały czas czułam jego dotyk na mojej dłoni i byłam pewna, że jeżeli nie dotknie mnie już nigdy w życiu, to umrę z tęsknoty. - Pół godziny zajął mi dojazd do domu i uzyskanie w biurze numerów pani telefonu. Szybciej nie mogłem zadzwonić - mówił to jednak z lekką zadyszką. - Właśnie zaczynałam tęsknić - wyjaśniłam mu zwięźle swój stan ducha. To jakaś choroba umysłowa, nie miłość. A on patrzy na mnie z zachwytem. Nikt nigdy tak na mnie nie patrzył. Jest w tych jego brązowo-miodowych oczach ciepło, fascynacja, oczarowanie i miłość, Kiedy jesteśmy razem, on się cały czas uśmiecha. Dotykam kącika jego ust i mówię: - Wiesz co w tobie lubię? Uśmiech w kąciku. Wstajemy rano, a on mnie przytula i zachowuje się zwyczajnie, a ja już jestem normalna i wybaczam - aż do wieczora. Smutno mi znowu, chociaż właściwie przypuszczałam, że te stany braku sensu życia będą miały taki epilog. Mam wyrzuty sumienia, bo za mało go kocham, ale nie umiem powiedzieć sobie: Tak, kocham tego faceta. Duże przeżycie egzystencjonalne. Wszystko mu się udawało. Zarabiał miliony, wydawał tysiące. A we mnie ponuro. Wieczorem złapałam się na takim odczuciu: jak dobrze, że już skończył się kolejny dzień mojego życia. Upchnęłam swoje uczucia do butelki, zakorkowałam i schowałam do lodówki. I wydawało mi się, że tak trwam w zamrożeniu. A guzik. Każdy książę jest w stanie uratować tylko piękną królewnę. Nic nie jest ważne, moje lęki, mó smutek, moja depresja, ważne jest tylko, że to on cierpi na ból istnienia. Edytowane przez Bniewie Czas edycji: 2008-12-28 o 20:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

nie wiem czy pomogłam.