|
|
#3122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rzucić palenie
Ja nawet o tym nie myślę, gdyby nie subskrypcja wątku to nawet bym nie pamiętała o paleniu
Świetnie się czuję, nie jestem zmęczona, nawet alkohol bez fajek można pić bez stresu ![]() Pozdrawiam Buziaki
|
#3123 |
|
Gang Iren
|
Też nie palę i mi z tym świetnie.Za dwa dni będą trzy miesiące
|
#3124 |
|
Raczkowanie
|
fajnie że święta, a jeszcze fajniej że się już kończą...... dziś mi się znowu palić chciało jak się słodkiego najadłam.... dlatego ja będę abstynentem od słodyczy
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jesteście wielkie
Szczerze Wam kibicuję, cały czas zaglądam do wątku i mocno trzymam kciukasy ![]() Podczas rodzinnych objazdów świątecznych zdałam sobie sprawę, że spośród licznego grona rodziny i znajomych palę tylko ja i mój szwagier Strasznie mi wstyd i postaram się coś z tym zrobić
|
|
|
|
#3127 |
|
Gang Iren
|
Ja nie palę 92 dni.A u mnie w rodzinie palą prawie wszyscy i w pracy tak samo i d tego smrodzą strasznie po szatni i ubikacji,a ja biedna muszę to wdychać
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
111 dni |
|
|
|
|
#3129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz w moim gronie została 1 osoba paląca i widzę jak czuje się nieswojo na spotkaniach, kiedy sama pali Ja dziś 112dni, mój TŻ 190dni
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, jak jestem w gronie osób niepalących to nie sięgam po papierosa chociaż czasami skręca
|
|
|
|
#3131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze to znaleźć sobie zajęcie, żeby ciągle nie myśleć, nie marudzić, nie robić z siebie cierpiętnicy Poza tym to uczucie podziwu wśród znajomych, którzy nie wierzyli że to zrobisz, bezcenne mówię Ci Mój TŻ ciągle powtarza, że nie może uwierzyć, bo wcześniej nakreśliłam mu tak potworny, straszny obraz tego jak ciężkie będzie to moje rzucanie, jaka będę ciągle zła, naburmuszona....a rzeczywistość jest zupełnie inna .Życzę Ci podjęcia właściwej decyzji
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.licznik.rzuceniepalenia.pl/
http://zdrowie.onet.pl/7917,2368,120...ia,serwis.html http://www.mooqoo.com/pl/nasze-programy/rzuc-palenie/ troche pomocy... dla chcących rzucić
|
|
|
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz kilkakrotnie rzucałam palenie, ale ostatnio zauważyłam,że palę bardzo dużo, sama dojrzałam do tego aby rzucić. Kupiłam plasterki , mam dzisiaj jednego przyklejonego , ale ciągle mysle o paleniu Do 11 wyspaliłabm juz z 10 kurcze nie wiem czy dam radę a ak bardzo bym chciała![]() ![]() Zapomniałam powiedzieć,że palę 20 lat i ostatnio przekroczyłam 20 fajeczek dziennie
Edytowane przez jobu33 Czas edycji: 2009-01-01 o 11:45 |
|
|
|
#3134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spróbuj wymyśleć sobie zajęcia przynajmniej przez najbliższe dni - bo to są najgorsze dni, kiedy organizm wręcz krzyczy "co mi robisz, dlaczego zabrałaś, ODDAJ" ![]() Polecam też relaksacyjną kąpiel, jakieś olejki zapachowe etc.
|
|
#3135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymajcie kciuki
|
|
#3136 |
|
Rozeznanie
|
hej , ja dzis tez rzucam
razem z mezem ![]() Wczoraj wypalilismy wszystkie fajki i ustalilismy ze nie palimy i juz .Poszlam do lekarza po plasterki i czuje ze sie uda .Wczrsniej palilam w sumie 7 lat , pozniej rzucilam na 10 miesieci i znow zaczelam choc nie potrafie wyjasnic dlaczego ![]() No i od dzis znow chce byc wolna od tych okropnych papierochów 3mam kciuki za wszystkie rzucajace wizazanki ![]() |
|
|
|
#3137 | ||
|
Zakorzenienie
|
114 dni
Mój TŻ nie pali już 7,5 roku. Cytat:
![]() Dziś w nocy poczułam po raz kolejny jaki to luksus nie palić. Na sylwestrowym spotkaniu u znajomych paliła jedna osoba, gospodarz. Widziałam jak go skręca. Ciągle szukał powodu by wyjść, a to do piwnicy sprawdzić jak temp. w piecu, a to wypuścić psa na dwór, a to go zamknąć i tak ciągle. Niepalenie to jednak komfort. I wolność! Cytat:
|
||
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ok. 2 lat nie paliłam. Masa przykrych wydarzeń i zaczęłam znowu palić
Od jutra spróbuję rzucić Trzymajcie kciuki ![]() Edit: O jeżu!!! Wszyscy śpią???
Poglądy trzeba mieć tak ciasne, By cenić zdanie tylko własne. ![]() Na ciasne łby. Jan Sztaudynger Edytowane przez E Czas edycji: 2009-01-01 o 15:46 |
|
|
|
#3139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja trzymam za Ciebie kciuki Swoja droga okropne jest to ze nawet 2 letni okres bez papierosa nie gwarantuje definitywnego pozegnania z tym smrodliwym nałogiem
Edytowane przez Carmela Czas edycji: 2009-01-01 o 16:09 Powód: literówka |
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelo, serdecznie dziękuję
Ot, wydarzyło się tyle przykrych, rzekłabym nawet tragicznych, spraw, że najprościej było sięgnąć po papierosa ![]() Gratuluję spadków Po prostu niesamowite
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
E, ja myślałam sobie ostatnio o Tobie A że znałam Ciebie z perfum (chociaż jeszcze wtedy się nie udzielałam) to byłaś mi bardzo bliska Gorąco Ci kibicuję i sobie również Dzisiaj skończę to co mam a jutro postaram się nie kupić kolejnej paczki.
|
|||
|
|
|
#3142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z fajurami jest tak samo. Cytat:
Powrót do kurzenia w takich momentach pozwala choć w części odwrócić uwagę od tego co się właśnie w naszym życiu dzieje.
|
|||
|
|
|
#3143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie panika ograniała na samą myśl że już nigdy, przenigdy nie będę mogła zapalić ![]() ![]() - wydawało mi się to abstrakcją, papieros był częścią mnie.Jak widać życie weryfikuje wszystko - zdrowie jest najważniejsze. Myślę, że mogłabyś dostać niezłego kopa, jakbyś zobaczyła w szpitalu ludzi z dziurami w szyji, mówiących w straszny, iście z horrorów sposób lub z rakiem jamy ustnej -deformacją twarzy etc.nie chce tu wklejać takich zdjęć-ale wystarczy wstukać w google i gwarantuje,, że zapamiętasz ten widok na całe życie
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam takich ludzi Bardziej działa na mnie prośba mojego dziecka. Pojechałam kilka dni temu po książkę Allana Carra "Jak rzucić palenie" i mój syn zapytał się czy rzuce palenie. Powiedziałam mu, że będę się starać. Kiedy w sylwestra zobaczył mnie z papierosem było mu bardzo przykro, powiedział, że myślał, że będę się starać... Było mi głupio, fatalnie się z tym czuję
|
|
|
|
|
#3145 |
|
Wtajemniczenie
|
17:48 tyle nie pale ale zapaliłabym, jedno słowo bliskich i uż siadam z kawką i pale>>>>>>>>>>>>>>
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to znaczy? |
|
|
|
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
To znaczy tyle,że gdyby powiedzieli ...Jola zapal sobie...a nie będziesz taka nerwowa to zapaliłabym. LeczOni ciągle mówią..wierzymy...dasz radę...a ja ciągle o fajce myślę
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chce schudnąć 5 kg i brak mmi silnej woli Nawet 13 -letni okres niepalenia ( a tyle właśnie nie pale ) nie gwarantuije zerwania z nałogiem . Jeszcze dzisiaj jak poczuje dym "lepszego" papierosa takiego pachnącego to mam ochote zapalić ![]()
|
|
#3150 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mimo że rzucam palenie to mam nadzieję że nie przytyję , lista moich postanowień noworocznych ma chyba z milion pozycji i 99% z nich jest o tematyce dbania o ciało zdrowie itp więc zobaczymy czy uda mi się dać radę ze wszystkim ale powiem Wam szczerze , że mam takiego powera do działania że naprawd e wierzę ze mi się uda .Uff ale sie wygadałam ![]() No to 1 dzień bez fajki juz za nami !! Edytowane przez Carmela Czas edycji: 2009-01-01 o 22:11 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

Strasznie mi wstyd
i postaram się coś z tym zrobić 

bo wcześniej nakreśliłam mu tak potworny, straszny obraz tego jak ciężkie będzie to moje rzucanie, jaka będę ciągle zła, naburmuszona....a rzeczywistość jest zupełnie inna

lub z rakiem jamy ustnej -deformacją twarzy etc.
ja chce schudnąć 5 kg i brak mmi silnej woli