OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-30, 15:21   #1021
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

alliah moja co prawda na cycu.. ale wygląda to tak w dzień je co 3h a w nocy co 4-5 czasem nawet przesypia 6-7.. trudno tylko powiedzieć ile ml zjada na raz..
ma skończone 8 tygodni

dzis pojechalam na zakupy i mala zostala z moja mama i odciągniętym mlekiem

udalo mi sie w nocy odciągnąć malą butelkę - 150 ml i wiecie co mala zeżarla całą butlę odrazu (Iga wazy troche ponad 6 kilo).. ma spust nie ma co

chcialam kupic malej kombinezon ale pustki w sklepach -chyba wszystko juz wykupili (ale na szczęście zadzwonila kolezanka ze ma dla mnie 3 kombinezony 74 po swojej córci) mam nadzieje ze Iga sie wbije w któryś z nich

na zakupach kupilam sterte innyych ciuszków i troche sobie i mężowi...
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 15:37   #1022
aaliyah
Zakorzenienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
alliah moja co prawda na cycu.. ale wygląda to tak w dzień je co 3h a w nocy co 4-5 czasem nawet przesypia 6-7.. trudno tylko powiedzieć ile ml zjada na raz..
ma skończone 8 tygodni

dzis pojechalam na zakupy i mala zostala z moja mama i odciągniętym mlekiem

udalo mi sie w nocy odciągnąć malą butelkę - 150 ml i wiecie co mala zeżarla całą butlę odrazu (Iga wazy troche ponad 6 kilo).. ma spust nie ma co
No i o to sie rozchodzi. A hv mi kazala nastawiac budzik co 3 godziny i dawac jesc Olimpii. 150ml to jej normalna dawka a ma 9 i pol tygodnia i wazy 5640

Cytat:
chcialam kupic malej kombinezon ale pustki w sklepach -chyba wszystko juz wykupili (ale na szczęście zadzwonila kolezanka ze ma dla mnie 3 kombinezony 74 po swojej córci) mam nadzieje ze Iga sie wbije w któryś z nich

na zakupach kupilam sterte innyych ciuszków i troche sobie i mężowi...
No to Ci sie upieklo z kupowaniem kombinezonow. W 74 to sie pewnie Iga jakos wbije.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2008-12-30 o 15:46
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 16:14   #1023
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Dostałam opiernicz więc się melduję Ściskam wszystkie mamuśki i ich Słoneczka Igoro rosnie jak na drożdżach i juz jak Iga - scorpio zaczyna pomalu nosic 74 hihi kombinezon mam juz trzeci kupiony hihi ogólnie to Mlody żre (nie je - tylko żre) jak słoń co 3h ciągnie 130ml i czasem chce częściej waży już 6,5 kilo a jutro zaczynamy 10 tydzień ... jak bylismy na badaniu bioderek to Igor wyglądal przy innych dziciach jakby mial pół roku haha lekarz mnie pytal czemu tak późno przyszłam z dzieckiem - ja na to, że Igor ma 7 tydzień zaczety haha - nie wierzyl dopoki w książeczke nie zajrzał Z lekarzowyh wieści to tak... przepuklina pepkowa dość solidna - narazie plastrujemy brzuszek z nadzieja, że sie wchlonie :/ bioderka w kiepskim stanie - narazie mega szerokie pieluchowanie - za dwa tyg kontrola zobaczymy czy jest lepiej. Do tego masowanko bo ma napiecie mięśniowe grrrr i tak leci dzień za dniem nie mam czasu nawet zjeśc czasem więc wybaczcie, że nie zaglądam Obiecuje poprawę jak mi gad maly pozwoli
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 16:59   #1024
mała82
Zakorzenienie

Becia ja też nie mam czasu, tak jak Ty
aaliyah Kajuś jutro skończy 10tyg. i wypija o 150ml co 3 godz, czasem nawet tyle nie umie wytrzymać!!Przed spaniem często zjada 250ml i ja się martwie, że mam takiego żaroka i krzywdę mu zrobię dając takie ilości mleka... Ty się ciesz, że masz ya\\takie grzeczne dziecko i śpij spokojnie! Ja muszę wstawać do małego co 2,5-3 godz. i czasem jeszcze przez godzine usypiać, więc non stop jestem zmęczona
A co do zielonych kupek to jest coś złego? Bo mój takie robi ale myślałam, że to normalne po mleku modyfikowanym???
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 17:00   #1025
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradzcie...

Olimpia w nocy czesto sie nie budzi na karmienie tylko ciurkiem spi 8 godzin i pytalam sie hv czy mam sie martwic bo przez to nie moczy za bardzo pieluszek w nocy ostatnio i boje sie zeby sie nie odwodnila (dopajam ja herbatko w dzien, ale tego hv nie powiedzialam bo oni sa na nie z dopajaniem, niewazne ze dziecko karmione sztucznie... ). A ona mi na to zeby ja wybudzac na karmienie (i to rozumiem) ale... stwierdzla tez zeby dawac jej jest co 2-3 godziny zamiast co piec... Mi sie wydaje, ze to jest jedyna zaleta butelki ze widze ile jej daje i podaje tyle zeby dziecko sie najadlo a nie wybudzalo sie za 2-3 godziny z glodu znowu. Jakos nie widze sensu w karmieniu jej po 60ml co 2 godziny... Jak myslicie?

No i mam pytanie do tych karmiacych butelka: jak czesto dajecie butle i ile ml? ... Co o tym myslicie? Bo moja Olimpia stopniowo doszla do 150ml i je raz na 5 godzin (nawet na puszce jest napisane, ze tyle dziecko w tym wieku moze jesc tyle i mniej wiecej w takich odstepach). A mi dzis hv powiedziala zebym dawala co 3 godziny po 90ml. Mi sie to wydaje bez sensu bo dziecko jest szczesliwe jak je 150ml, ladnie spi, przybiera na wadze (wazy 5640), nie ulewa prawie nic... Co robic?
Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
aliyah ja ci poradze jedno, twoje dziecko je tyle ile potzrebje, to ie kurczak zeby mu wlewac iles plynow, ja mam gdzies rady mojej hv, jak jej na poczatku powiedzialam ze Gabrys je 30 ml, ale co 2 godzinki to kazala kupic smoka 2 zeby dziecko wiecej jadlo ale w przeliczeniu potem przeciez sie okazuke ze je akuratnie, i powiedzialam jej ze jak dlugo on jest zadowolony i przybiera na wadze to mam zamiar robic jak teraz.na opakowaniach jest np 5 karmien a mysmy mieli 11 np i wychodzilo nawet wiecej.Teraz Gabrys je co 2 i pol godzinki, trzy, zalezy od jego apetytu, nie wmuszam w niego,je ile chce i tyle mnie obchodzi.Dzieci jedza tyle ile potrzebuja,jak nie chca to smoka wypluja, no przynajmniej moj synio,mowie za siebie i niego.
wiec nie przejmuj sie i rob jak uwazasz jak jest najlepiej dla Olimpi i tyle
aliayah zobacz, moja za to ciagnie co 2 - 3 godziny po 90ml, i tez przybiera na wadze. a powinna teraz co 4 godziny jesc te 120ml. ale moja hv to normalna kobieta, wiec ze dziecko nie zegrynka. jedyne przed czym mnie przestrzegala to to samo co drobcia miala z malym - zeby nie zapychac jelit jedzac co pol godziny po 30ml. wiec pilnuje zeby miala przynajmniej 2 godziny przerwy.
ale jak chce jesc 60ml i po pol godzine drugie 60 ml to przeciez jej nie zabronie, nie zaglodze bzdzungwy tylko dlatego ze ksiazki inaczej.

Cytat:
Napisane przez becia_leszno Pokaż wiadomość
Dostałam opiernicz więc się melduję Ściskam wszystkie mamuśki i ich Słoneczka Igoro rosnie jak na drożdżach i juz jak Iga - scorpio zaczyna pomalu nosic 74 hihi kombinezon mam juz trzeci kupiony hihi ogólnie to Mlody żre (nie je - tylko żre) jak słoń co 3h ciągnie 130ml i czasem chce częściej waży już 6,5 kilo a jutro zaczynamy 10 tydzień ... jak bylismy na badaniu bioderek to Igor wyglądal przy innych dziciach jakby mial pół roku haha lekarz mnie pytal czemu tak późno przyszłam z dzieckiem - ja na to, że Igor ma 7 tydzień zaczety haha - nie wierzyl dopoki w książeczke nie zajrzał Z lekarzowyh wieści to tak... przepuklina pepkowa dość solidna - narazie plastrujemy brzuszek z nadzieja, że sie wchlonie :/ bioderka w kiepskim stanie - narazie mega szerokie pieluchowanie - za dwa tyg kontrola zobaczymy czy jest lepiej. Do tego masowanko bo ma napiecie mięśniowe grrrr i tak leci dzień za dniem nie mam czasu nawet zjeśc czasem więc wybaczcie, że nie zaglądam Obiecuje poprawę jak mi gad maly pozwoli
boze, a moje dziecko wlasnie wyroslo ze spiochow "newborn" ktore sa jeszcze mniejsze niz 0-3 miesiace. drbna ta moja panna jest, bo kombinezon 62 akuratny na nia

my mamy 6 stycznia wizyte u lekarza kontrolna i szczepienia, musialam sie dzis upomniec, bo one zapomnialy w rejestracji. no kurna, tlumacze ze lece z dzieckiem na miesiac do polski, jak wroce to mloda bedzie miala 3 miesace a nie 6 tygodni, a ona sie mnie pyta czy nie moge wrocic wczesniej, bo ona ma napiety grafik... ah, sila perswazji, mloda mi pomogla bo sie darla w nieboglosy z glodu

no i bylysmy na spacerze 4 godziny, ale u nas pogoda jak drut piekna

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 18:02   #1026
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Becia ja tez mam wrazenie ze Olimpia wyglada hmm... dojrzalej niz dzieci w jej wieku. No i rzeczywiscie duzy chlopak z Igorka. Moja Olimpia ekonomiczna jest, jak jej kupilam w dobrej wierze kombinezony na 0-3 miesiace to bedzie miala chyba do konca zimy, mimo ze bardzo urosla na dlugosc.

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
aaliyah Kajuś jutro skończy 10tyg. i wypija o 150ml co 3 godz, czasem nawet tyle nie umie wytrzymać!!Przed spaniem często zjada 250ml i ja się martwie, że mam takiego żaroka i krzywdę mu zrobię dając takie ilości mleka... Ty się ciesz, że masz ya\\takie grzeczne dziecko i śpij spokojnie! Ja muszę wstawać do małego co 2,5-3 godz. i czasem jeszcze przez godzine usypiać, więc non stop jestem zmęczona
A co do zielonych kupek to jest coś złego? Bo mój takie robi ale myślałam, że to normalne po mleku modyfikowanym???
Mala to on nie taki Kajtus, tyle je! 250ml to juz ekstremalne... Wspolczuje, ze tak sie meczysz Mala. Ja bardzo doceniam jakie mam grzeczne dziecko, w dzien gada i obserwuje swiat, w nocy spi jak kamien, sama zasypia w lozeczku a zajmuje jej to moze z 5 minut. Jak wytresowana!

U nas kupki sa zolte/ zolto-brazowe i dosc rzadkie.

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
aliayah zobacz, moja za to ciagnie co 2 - 3 godziny po 90ml, i tez przybiera na wadze. a powinna teraz co 4 godziny jesc te 120ml. ale moja hv to normalna kobieta, wiec ze dziecko nie zegrynka. jedyne przed czym mnie przestrzegala to to samo co drobcia miala z malym - zeby nie zapychac jelit jedzac co pol godziny po 30ml. wiec pilnuje zeby miala przynajmniej 2 godziny przerwy.
ale jak chce jesc 60ml i po pol godzine drugie 60 ml to przeciez jej nie zabronie, nie zaglodze bzdzungwy tylko dlatego ze ksiazki inaczej.
No moja ma 5 karmien na dobe po 150ml i dobrze jej z tym. I jeszcze mi mowi hv, ze za malo dostaje i sie odwodni, ze mam dawac 60ml co 2 godziny albo 90ml co 3. Jak ktos umie liczyc to mu wyjdzie, ze to w zasadzie tyle samo jest na dobe i tylko ilosc karmien rozna... Te hv to mi podpadaja, ja dziekuje za takie rady. Albo zeby smarowac dziecko oliwa z oliwek...

Cytat:
no i bylysmy na spacerze 4 godziny, ale u nas pogoda jak drut piekna
Moze i ladna byla, ale jak zimno.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2008-12-30 o 18:05
Stary 2008-12-30, 18:34   #1027
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Albo zeby smarowac dziecko oliwa z oliwek...

ja oliwa mala smarowalam miejscowo jak jej sie skórka luszczyla i dziala super

niektóre dziewczyny brzuchy smaruja w ciazy by nie miec rozstepow

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-30, 18:47   #1028
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
ja oliwa mala smarowalam miejscowo jak jej sie skórka luszczyla i dziala super

niektóre dziewczyny brzuchy smaruja w ciazy by nie miec rozstepow
Skorpioniec mi chodzilo o to, ze oni tutaj oliwe z oliwek traktuja jako panaceum na wszelkie dolegliwosci. Ja pytalam czy mojemu dziecku cos nie dolega, jakas alergia moze skaza bialkowa bo miala czerwone wypryski i bardzo sucha skore a wszyscy mi tylko mowia ze mam smarowac oliwa. Do kapieli tez oliwa...
Podobnie jak kazdy lekarz tutaj w UK na wszystko przepisuje paracetamol i ewentualnie sudafed. Emigrantki na pewno wiedza o co chodzi. To miala byc taka ironia na stan wiedzy personelu medycznego tutaj ot co.
Stary 2008-12-30, 19:32   #1029
an.ka.b
Raczkowanie

GG do an.ka.b

·٠•●●•٠·˙
∫*✬.*´¨✬) CIEPLUTKO
¸.•✬´¸.•*✬´¨) WITAM
.✬ •´,•*´¨)¸✬ .•*¨)U PROGU
¸.•´¸.•*´✬¨).•*✬´¨) NOWEGO
(¸.•✬´(¸.•` *✬¸.•´¸.•*✬´¨)ROKU

Święta, Święta i po Świętach,
nikt już o nich nie pamięta,
bo Sylwester już za pasem,
bawmy ostro się w tym czasie.
Dziesięć, dziewięć ... głośno liczę,
a Tobie życzę:

12- miesięcy zdrowia,
53- tygodni miłości,
8784- godzin wytrwałości,
527040 -minut pogody ducha,
1622400 -sekund szczęścia ...
--W NOWYM 2009 ROKU –

_¸.•*✬´¨)________..✬*.___ __¸.•*.✬
___¸.•*.______..$..____¸. •´¸.✬•*)
¸.•´¸*✬)_____$.,.$__.*.¸✬ ¸.•*´*✬
*.✬.•*´*____.$___$____... .*✬.
___.✬*._____$____$____.,. $
____ $_____$$$$$$$$$$__$_$
___$__$______$____$___$__ _$
__$____$_____$$$$$$__$___ ___$
_$______$____$____ $_$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$___$$$$$$___$__ __$
__$____$_____$____$___$$$ $$$
__$$$$$$_____$$$$$$___$__ __$
__$____$_______$$_¸.•*_$$ $$$$
__$$$$$$_______¸.•*´¨)_$_ ___$
__$____$_____¸.•✬•.*.)__$ $$$$$
__$$$$$$______*.¸✬.•*´*__ .$$
_✬•*´¨)_____________¸.•*✬ )_
__¸.•*___¸.•*______¸.•✬*
¸.•´.•✬.)_________¸.•´✬¸. •.*✬.*
*¸✬•*,).*_______*.¸✬¸..✬• *´*_*_
✬.*✬)_______..*.._.✬.*.¸✬ ¸
an.ka.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:26   #1030
Paula Szyszka
Zadomowienie

cześć mamusie ale dzisiaj u nas przymroziło rano było -7C a teraz świeci słoneczko my już dzisiaj z małym byliśmy na kontroli u lekarza i jest zdrowiutki no i przybiera ładnie na wadze bałam się o te jego częste ulewania ale lekarz powiedział że to częste u dzieci najważniejsze że nie płacze jak mu się ulewa , ma apetyt i przybiera na wadze

jak spędzacie dzisiaj Sylwestra??my oczywiście z mężusiem i małym w domku w tym roku ale za to przygotujemy sobie jakieś dobre jedzonko i posiedzimy we trójkę...
Od razu chciałam Wam złożyć życzonka z okazji Nowego Roku! dużo zdrówka i pociechy z maluszków, żeby zdrowo się chowały i rosły

becia_leszno duży ten twój chłopak niech rośnie zdrowo

widzę że tez macie problemy z tym czy karmić tak jak mówią lekarze czy tak jak dziecko chce... ja karmie małego jak jest głodny i myślę że tak jest najlepiej oczywiście ja karmię piersią więc to też jest inaczej niż pokarnem sztucznym ale myślę że nasze maleństwa same wiedzą kiedy są głodne i ile potrzebują zjeść

tola3804 ja bym na wtoim miejscu spróbowała zrobić tak jak pisze lisey na mojego małego to działało jak wkładałam go do rożka w koło główki układałam pieluszkę ( zwinietą w taki rogalik) i czasami do łóżeczka wkładałam moją koszulkę i mały sobie smacznie zasypiał

wklejam zdjęcie mojego szkrabka jak widać nabrał już sporo ciałka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kąpiel5.jpg (52,4 KB, 26 załadowań)
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 09:37   #1031
scorpionec
Zakorzenienie

paula Igorek to prawdziwy przystojniak

a to moja Iga pierwszego dnia świąt(jeszcze w pizamie ) zachwycona swa matą edukacyjną

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-02-25 o 17:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 10:29   #1032
katakumba
Zakorzenienie

jaka noc... matko, mloda spala dwa razy po 4 godziny co jest ok, ale nie spala spokojnie, chrumkala i mlaskala przez caly czas, zadne z nas nie jest wyspane... jezu

i teraz tak sie zapytam - bo scorpionec pisze ze iga na macie JESZCZE W PIZAMIE
wasze dzieci maja pizamki? bo ja jak przebieram mloda po kapieli to w tym spi, i o ile sie w nocy nie uleje, ubrudzi, to sobie w tym siedzi

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-31, 10:48   #1033
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

paula Igorek to przystojniak

scorpionec a wiesz ze wczoraj sobie myslalam ze dawno nie wklejalas fotki Igusijasnowidze nie jakies

katakumba wspolczuje, my za to mielismy super noc, Gabrys spal najpiierw 6 godzinek do 2 30 potem wstal o 7 masakra, chyba chcial mi dac sie wyspac rzed czuwaniem sylwestrowym, i tak zamierzamy posiedziec do 12 i lulu bo sil raczej nie bedzie wiecej

aliyah hehe, dlatego ja nie cierpie naszych gb,hv i innych, mam miec wizyte mojej hv w styczniu i chyba drzwi zarygluje albo cos, oliwa tez mi radzila mlodego smarowac,to ja wysmialam

Kuligiem chcieliśmy do was jechać,
lecz kare konie nie chciały czekać.
Porwały sanie, mkną pod gwiazdami
a my zostaliśmy sami z życzeniami.
Ale gdy tylko okno otworzcie
w świeżym płateczku życzenia złożymy,
w gwiazdce co spada tutaj z
obłoków będziemy Wam życzyć. Do siego Roku!!

cochane mamusie wszystkiego dobrego w nowym roku

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 10:57   #1034
katakumba
Zakorzenienie

e, to ja mam w porzadku hv, moja cecylia jest luzna babka
trzymam mloda na rekach a tu bum! otieram pieluszke, a tam kupka jak z obrazka, okraglutka, z czubkiem. smialam sie jak wariatka do siebie, niewyspanie daje mi sie we znaki

jest szansa ze przespie pierwszy raz w zyciu sylwestra

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2008-12-31, 11:26   #1035
edyta0131
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie w ostatni dzień wyjątkowego dla nas roku

Dawno się nie odzywałam i nie wiem co pisać

Przede wszystkim-dzieciaczki cudowne

Może zacznę z pytaniem dotyczącym kolek. Ostatnio któraś z Was pisała, że daje maluszkowi kropelki Esputicon. Ja swojej małej też je podaje, ale jakoś nie widzę żadnego efektu Mała od kilk dni ma koli, a dziś rano to chyba najbardziej ją bnrzuszek bolał. Może powinnam podawać jej coś innego Coś co na nią zadziała? Tylko nie wiem, czy najpierw nie trzeba się skonsultować z lekarzem? Aczkolwiek wizaż jest dla mnie skarbnicą wiedzy

Teraz pochwalę się, że wkońcu zebrałam się w sobie i wykąpałam małą Za nami już dwie wspólne kąpiele i o dziwo mała nawet ani razu nie kwękneła Tż mówi, że jest normalnie zbędny

Mamy też za soba pierwszy spacer, bo wkońcu pogoda dopisała. Dziś też się wybieramy. Narazie tak na pół godzinki, ale zawsze dobre i to. A mi już się marzą dłuższe spacerki, bo trzeba jakoś do formy sprzed ciąży wrócić

Czy Wasze maleństwa też są nocnymi markami? Bo moja córcia jak sobie zje po kąpieli, to nawet nie myśli o spaniu i wtedy sobie z nami siedzi. I tak jak jej się przyśnie, to zaraz się budzi. Pora spania to tak po 24ej

Ogólnie to nadal jest taka grzeczniutka. Wcale jej nie słychać. Mam nadzieję, że nie odwróci jej się o 180 stopni i nie zacznie dawać nam koncertów

A teraz coś dla mniej przyjemnego jak dla mnie... Byliśmy wczoraj na usg bioderek i mała ma lewe ciut poniżej normy i mamy ją szeroko pieluchować. Kazali kupić pieluchę (55 zł) i ją zakładać do marca, do następnej wizyty. I jakoś nie mogę się na nią patrzeć, bo mnie wkurza... Ale wiem, wiem-to dla dobra mojej malutkiej

Muszę zmykać, bo trzeba mała nakarmić
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 11:51   #1036
niobe7
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to niobe7

Cytat:
ma skończone 8 tygodni
Karola na cycu a nie ma zadnego harmonogramu - je jak chce
raz co 2h a jak ma ochote sie poprzytulac to nawet co 1h

Cytat:
Igor duzy chlopak, niech zdrowo rosnie i oby sie biederka polepszyly a pepuszek wchlonal ( Karolaina tez miala podejrzenie o przepukline, ale obylo sie bez plasetrkwania, sam sie schowal)

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
wow, ale wcina Twoj maluszek ma spust
co do kupek to nie wiem jak modyfikowanym powinno byc, wiem, ze po piersi moga byc rozniaste.

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
jak spędzacie dzisiaj Sylwestra??my oczywiście z mężusiem i małym w domku w tym roku ale za to przygotujemy sobie jakieś dobre jedzonko i posiedzimy we trójkę...
Od razu chciałam Wam złożyć życzonka z okazji Nowego Roku! dużo zdrówka i pociechy z maluszków, żeby zdrowo się chowały i rosły
(...)
wklejam zdjęcie mojego szkrabka jak widać nabrał już sporo ciałka
my idziemy do znajmowych z Karolina
to jej pierwszy wychodny sylwester
Piekny Twoj Maluszek, a jak sie juz zmienil

Cytat:
paula Igorek to prawdziwy przystojniak

a to moja Iga pierwszego dnia świąt(jeszcze w pizamie ) zachwycona swa matą edukacyjną
Ale Iga zauroczona mata, slicznie wyglada

Cytat:
wasze dzieci maja pizamki? bo ja jak przebieram mloda po kapieli to w tym spi, i o ile sie w nocy nie uleje, ubrudzi, to sobie w tym siedzi
ja Karoline na noc ubieram w pajaca, a rano ja przebieram w jakies inne ciuszki

dzis Sylwester, a Mloda przegiela z godzina rannej pobudki - wstala o 6 rano i do 9 nie dala zasnac
No ale wczoraj jak zasnela przed 20 to obudzila sie na pierwsze jedzenie dopiero przed 3, a zawsze jest jeszcze pobudka ok 21, dojada i dalej spanie

Szczesliwego Nowego Roku dla Was i Waszych rodzin
obyscie nie miały powodów do smutków a tylko usmiech rozswietlał Wasze twarze
Stary 2008-12-31, 12:29   #1037
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

Ladnie glowke podnosi Twoja Iga, a moja Olimpia juz ciagnie glowke do siadu.

Cytat:
Ja tak samo... Pizamy nie posiadamy.

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
aliyah hehe, dlatego ja nie cierpie naszych gb,hv i innych, mam miec wizyte mojej hv w styczniu i chyba drzwi zarygluje albo cos, oliwa tez mi radzila mlodego smarowac,to ja wysmialam

Kuligiem chcieliśmy do was jechać,
lecz kare konie nie chciały czekać.
Porwały sanie, mkną pod gwiazdami
a my zostaliśmy sami z życzeniami.
Ale gdy tylko okno otworzcie
w świeżym płateczku życzenia złożymy,
w gwiazdce co spada tutaj z
obłoków będziemy Wam życzyć. Do siego Roku!!

cochane mamusie wszystkiego dobrego w nowym roku
A do mnie nie przylazi na szczescie sama ta hv. Musialabym po nia zadzwonic, a tego nie zrobie bo i po co.

Wszystkiego najlepszego w Nowym roku dla Mamus i Bobasow!
Stary 2008-12-31, 13:38   #1038
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta0131 Pokaż wiadomość

A teraz coś dla mniej przyjemnego jak dla mnie... Byliśmy wczoraj na usg bioderek i mała ma lewe ciut poniżej normy i mamy ją szeroko pieluchować. Kazali kupić pieluchę (55 zł) i ją zakładać do marca, do następnej wizyty. I jakoś nie mogę się na nią patrzeć, bo mnie wkurza... Ale wiem, wiem-to dla dobra mojej malutkiej

Muszę zmykać, bo trzeba mała nakarmić
a co to za cud pielucha??

my pieluchujemy szeroko na wszelki wypadek ale to wygląda tak ze na zwyklego pampera zakładamy dodatkowo tetrową zlożoną po prostu... na pewno taniej wychodzi... a efekt pewnie podobny... chyba ze ta za 50 zeta to cud pielucha

my sylwka spedzamy we trojkę w domku..

bylismy na spacerze i chcielismy se jakies przysmaki na noc pokupowac ale takie dzikie tlumy w sklepach ze szok...

wiec bedzie skromnie śledzik kanapeczki i ew salatka
Stary 2008-12-31, 14:30   #1039
edyta0131
Raczkowanie

To cudo za 55 zeta, to kawałek filcu w kiepskiej jakości bawełnianej poszewce... Później zrobie zdjęcie to Wam wkleję. Gdybym wiedziała, że to można robić pieluchami tetrowymi, to na pewno bym tego badziewia nie kupiła. Nie dość że śmierdzi, to mało ciekawie wygląda na mojej małej

My dziś spędzamy sylwestra w domu, tzn zejdziemy na dół do moich rodziców i tak pewnie nam się zejdzie, oglądając tv. Długo nie będziemy siedzieć, bo jutro jedziemy do teściów w odwiedziny i trzeba się w miare wcześnie zebrać.

Zrobiłam wczoraj ciasteczka dla matek karmiących z przepisu, który któraś mamusia podała (tylko nie wiem czy na naszym wątku, czy na wrześniówkach) i wyszły bardzo dobre. Mąż się zajadał i nawet moim rodzicom posmakowały Powiedzieli, że to są a'la pieguski. Za kilka dni również je zrobię, ale pewnie dodam trochę rodzynek, żeby były bardziej podobne do piegusek

I mam jeszcze do Was pytanie odnośnie tej przepukliny pępkowej. U mojej małej jakoś ten pępuszek się nie wchłoną, tylko tak jak kikut odpadł, tak jest do dziś, Czy to znaczy, że mała ma przepuklinę? Muszę w piątek zadzwonic do przychodni, żeby pani doktor do nas przyszła.

A tu kilka zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Laurka (282).jpg (80,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laurka (306).jpg (38,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laurka (313).jpg (47,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laurka (318).jpg (102,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laurka (320).jpg (94,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Laurka (345).jpg (63,1 KB, 30 załadowań)
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-31, 15:03   #1040
aaliyah
Zakorzenienie

Edyta nie wiem co to za dziwny lekarz... Po co on ci ta pieluche kazal kupic? Moze ma umowe z producentem.

Nam od razu po porodzie bioderka zbadali i pediatra nie zalecala podwojnego pieluchowania. Potem mielismy jeszcze usg na wszelki wypadek i bioderka sa w porzadku.
Stary 2008-12-31, 15:08   #1041
aniak2888
Raczkowanie

dziewczynki śliczne bobaski
mój mały też ma kolki na szczeście działa na niego esputikon lekarka kazała dawać mu po 2 kropelki 3 razy dzennie poza tym jest w miarę grzeczny jak nie spi to musi byc na raczkach bo inaczej ryk nocki nie sa zle oby tak dalej

wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU
a to mój skarbek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mnh 007.jpg (57,2 KB, 30 załadowań)
aniak2888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 17:45   #1042
anytsuj
Zadomowienie

Na Nowy Rok życze Wam pomyślności, potęgi miłości, siły młodości, samych spokojnych, pogodnych dni i mnóstwa cudownych i wzniosłych chwil.
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 19:19   #1043
drobciaa
Raczkowanie

Życzę wszystkim wizażankom i Maluszkom udanej zabawy sylwestrowej (hi hi wszystkie mamy podobnie, z dzieciaczkami w domku), oraz wszystkiego NAJ w Nowym Roku, aby dzieciaczki rosły nam zdrowo i z uśmiechem witały każdy nadchodzący dzień, aby pogoda ducha przysłaniała wszystkie troski!
Będzie to wyjątkowy rok! Nasze maluszki będą wszystkiego się uczyły, będą poznawały świat!!! Będzie cudnie!!
buziaki
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 19:47   #1044
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Życzę Wam kochane pociechy z dzieciaczków
A sobie życzę, żeby mój się w końcu znudził brzuszkiem i wyszedł uparciuch jeden

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 00:49   #1045
Gosiaczek1211
Rozeznanie

GG do Gosiaczek1211

W tym Nowym Roku, życzę wszystkim przynajmniej tyle radości i szczęścia ile miałyśmy go w poprzednim roku. A był to rok dla nas wyjątkowy. Niech każdy kolejny dzień z będzie jeszcze cudowniejszy od poprzedniego. Życze Wam wytrwałości, cierpliwości i strasznie dużo miłości. Zdrówka dla Mamusiek, Maluszków i Tatusiów. Buziaki.

Dodatkowo dla nierozpakowanych na dobry początek - szybkich, bezbolesnych porodów
Gosiaczek1211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 08:32   #1046
scorpionec
Zakorzenienie

Melduję sie samego rana w nowym 2009 roku!!

życzę wam wszystkiego co najlepsze, dużo zdrowia dla was, maluszków i cłych rodzin!!

i zeby ten rok byl chociaż równie cudowny jak ten mijający który dla nas był taki wyjątkowy buziaki odemnie i i Igi
aha i naszym nie rozpakowanym ekspresowych porodów - fajnie ze bedziemy mialay na naszym watku dzidziusie i mamcie z 2009

dostalam sms od Mbu od 23 jest na porodówce(tzn narazie na patologi bo nie ma rozwarcia) ale za to ma skurcze z krzyżą to jej dzidzi sylwak zorganizowala.. moze teraz juz tulą się do siebie??

ja wczoraj zameldowałam sie w łóżku o 00.08... wcześniej pozwoliłam se na pół lampki szampana

Igusia spala od 22 do 4 rano i potem do 8 mam super dziecko..balam sie ze petardy nie dadza jej spac (u mnie na osiedlu smarkacze wrzucaja petardy do metalowych śmietników i jest huk jakby bomba spadła) ale jej nic nie ruszalo
Stary 2009-01-01, 09:41   #1047
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Cytat:
To cudo za 55 zeta, to kawałek filcu w kiepskiej jakości bawełnianej poszewce... Później zrobie zdjęcie to Wam wkleję. Gdybym wiedziała, że to można robić pieluchami tetrowymi, to na pewno bym tego badziewia nie kupiła. Nie dość że śmierdzi, to mało ciekawie wygląda na mojej małej

I mam jeszcze do Was pytanie odnośnie tej przepukliny pępkowej. U mojej małej jakoś ten pępuszek się nie wchłoną, tylko tak jak kikut odpadł, tak jest do dziś, Czy to znaczy, że mała ma przepuklinę? Muszę w piątek zadzwonic do przychodni, żeby pani doktor do nas przyszła.

A tu kilka zdjęć

ja mam uszyte cos takiego do pieluszkowania ... kilka pieluszek tetrowych zszytych razem na sztywno i do tego zrobione rzepy zeby ładnie sie trzymało jestem ciekawa czy cos dało ... za dwa tyg wizyta.

Igorowa przepuklina wyglada tak, że jak mu nacisnę na wystający pępęk to czuc jak mu jelitko pod skórą bulgocze ... brrr nie lubi tego dźwieku za każdym razem jak mu plasterki zmieniam to musze to jelitko wcisnąć do brzuszka lekko i zcisnąć skóre wokół pępka ... ładniej juz wygląda ale jeszcze sporo czasu chyba minie zanim się wchłonie.

WSZYSTKIEGO NAJ W NOWYM ROKU!!!! ja usnęłam przed północą bo Igor dał mi wczoraj czadu przez cały dzień - marudził i wył jak szalony więc padłam

Edytowane przez becia_leszno
Czas edycji: 2009-01-01 o 09:43
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 11:13   #1048
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
Ladnie glowke podnosi Twoja Iga, a moja Olimpia juz ciagnie glowke do siadu.
Karola podobnie , TZ ja zlapal za raczki to sie podciagnela
no i do tego starsznie sie zaczela slinic i pchac cale piastki do buzi (jak one sie tam mieszcza?)
Mam nadzieje, ze to jeszcze nie zeby...

Cytat:

A tu kilka zdjęć
ten filc rownie dobrze mozna by zastapic flanela, ktora na pewno jest przyjemniejsza, tez ja zszyc, dodac jakies zapiecia na bokach i na pewno taniej.
Myslalam, ze to cos fajniejszego skoro tyle kasy Co kazali wydac

Mala jest malutka, wiec jeszcze pepuszek moze sie wchlonac, zapytaj lekarza na wszelki wypadek, ale Karolinie tez sporo wystawal i bez plasterkow sie schowal. Teraz ma ladny wklesly.

A zdjecia cudne, Ty wygladasz slicznie, a Mala bosko

Cytat:
Napisane przez aniak2888 Pokaż wiadomość
dziewczynki śliczne bobaski
mój mały też ma kolki na szczeście działa na niego esputikon lekarka kazała dawać mu po 2 kropelki 3 razy dzennie poza tym jest w miarę grzeczny jak nie spi to musi byc na raczkach bo inaczej ryk nocki nie sa zle oby tak dalej

wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU
a to mój skarbek
wspolczuje kolek
a Maly cudwony, i jaki duzy chlopak juz z niego

Cytat:
Igusia spala od 22 do 4 rano i potem do 8 mam super dziecko..balam sie ze petardy nie dadza jej spac (u mnie na osiedlu smarkacze wrzucaja petardy do metalowych śmietników i jest huk jakby bomba spadła) ale jej nic nie ruszalo
A Karolina wczoraj tez Sylwka swietowala, oczka miala szeroko otwarte i za nic nie chciala isc spac. Zasnela dopiero po 24 jak zobaczyla sztuczne ognie
Widac bylo ze zmeczona, ale chyba przez to, ze bylismy u znajomych i tyle nowych rzeczy dookola to tylko rozgladala sie na boki. Szczegolnie spodobal sie jej telewizor i impreza chyba spod palacu kultury. Za to jak padla to kiedy wracalismy do domu to nawet ubieranie nie wytracilo jej ze snu.

Takze ja poszlam spac o 3, a TZ i Karolina do teraz odsypiaja zarwana nocke.
Mala budzi sie na karmienie co 2 h i dalej w kimono...
A ja specjalnie wstalam zeby z nia na spacer wyjsc
Stary 2009-01-01, 11:16   #1049
niobe7
Zadomowienie

Cytat:
ja mam uszyte cos takiego do pieluszkowania ... kilka pieluszek tetrowych zszytych razem na sztywno i do tego zrobione rzepy zeby ładnie sie trzymało jestem ciekawa czy cos dało ... za dwa tyg wizyta.

Igorowa przepuklina wyglada tak, że jak mu nacisnę na wystający pępęk to czuc jak mu jelitko pod skórą bulgocze ... brrr nie lubi tego dźwieku za każdym razem jak mu plasterki zmieniam to musze to jelitko wcisnąć do brzuszka lekko i zcisnąć skóre wokół pępka ... ładniej juz wygląda ale jeszcze sporo czasu chyba minie zanim się wchłonie.
wchlonie sie, skoro jest poprawa to na pewno sie schowa predzej czy pozniej
a te platerki to myslalam, ze lekarz musi zakladac... przynajmniej u nas pediatra taka panike siala, ze to najlepiej byloby jakby chirurg robil, bo ona sie tego nie podejmie jakby co
Stary 2009-01-01, 11:49   #1050
ariellina
Rozeznanie

hej wizazanki!
wszystkiego naj naj w Nowy Roku!!

tak sie wtracam w Wasz watek..
jestem przed porodem...termin mam na poniedzialek.

ale Wam zazdroszcze,ze juz jestescie po
czasem sie boje a czasem mysle,ze trzeba wszystko scierpiec dla tego Maluszka.

mam juz bole przepowiadajace, martwie sie,ze nie bede widziala, ze to juz,albo wody mi odejda a ja nie zauwaze....
ehh.......

trzymajcie sie! pozdrawiam i caluje sliczne bobaski!!!

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości