![]() |
#481 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wasze opisy na GG - część VIII
Swoją obecnością przynosisz mi nadzieję.
Jak mogę Cię nie kochać? Chciałam ulepić sens z niepasujących części. Dla mnie świecisz najjaśniej. Ja o świcie chcę budzić się z ułożonym życiem. Chcę odpuścić, ale coś mnie pcha do przodu. To właśnie Ty oświetlasz mi drogę. Tak kocha się tylko w filmach. W powietrzu parował Twój ciepły oddech.
#482 |
Wtajemniczenie
|
to było elektryzujące. dawno nie czuła takiej ciekawości ..
jesteś tak potwornie przewidywalny .. ale bez tej dzikości .. ![]() nie zrobił pan nic złego, wręcz przeciwnie ![]() od razu poczuła zapach subtelnych perfum wyjechali w nadziei że będzie im lepiej nie pomogła im nawet wielka miłość chciała jak najdłużej czuć ten zapach . zrobiło jej się dziwnie ciepło ..
#483 |
Raczkowanie
|
Screw you//Pie.prz się
Cause I don't see You in my future//Bo nie widzę Cię w mojej przyszłości Through the apposites//Poprzez przeciwności Seems like it's been forever//Wydaje się że upłynęła wieczność First thought-bullshit//Pierwsza myśl-gó.wno prawda Don't You dare to come back//Nie waż się wracać You had me at hello//Miałeś mnie od "cześć" A step in a right direction//Krok we właściwym kierunku A bit of color in my life//Odrobina koloru w moim życiu Witam w nowej części ![]() ![]()
Summer aupair we Fracji? We'll see... Aparatka od: 20.11.07- dół, metal 06.03.08-góra, metal Edytowane przez madziaa189 Czas edycji: 2009-01-06 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Wtajemniczenie
|
'on miał być jak szampan, miał uderzyć do głowy i smakować ..'
'umiał opowiedzieć mi baśń o każdym kawałku mego ciała ..' 'nigdy nie szukał erogennych miejsc na moim ciele, założył że kobieta jest erogennym miejscem jako całość' 'dał mi poczucie że jestem dla niego najważniejszą kobietą' 'po prostu położył sobie dłoń na sercu i zniknął z mojego serca' 'kobiety żyją wspomnieniami, mężczyźni tym co zapomnieli' 'przyszli mężczyźni, z każdym kolejnym, mniej chciałam zbliżyć się do następnego'
#485 |
Raczkowanie
|
___Chce skraść twój oddech.
___Byłeś cały w sobie. ___W miejscach gdzie nikt nie będzie szukać. ___A gdyby tak wszyscy zniknęli.? ___Na zawsze w Twoich oczach. ___Myśleć o czymkolwiek byle nie o tobie. ___Być jedyną, która w twoich ramionach tuli cię mocno. ___Dwa serca bijace razem. ___Kupiłam bilety na koniec tęczy.
![]() |
#486 |
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny. Mam ogrooomna prosbe.. siedze za granica i poznalam pewnego kolesia ktory nie jest Polakiem..
![]() Jezlei macie jakies pomysly.. Piszcie. Z gory dziekuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Wtajemniczenie
|
o sieeema :|
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Czekam na jeden gest, wiara jest moją siłą.
Moje serce lustrem jest i ciągle jeszcze szuka sił by wybaczyć. Uwolniłam się by żyć, by nie otruć świata smutkiem łez. Przyrzekam Ci więc, że każdy mój dzień będzie światłem tych którzy zgubią się. Aniele mój, szukałam Cię, kiedy szczęście porwał wiatr. Ze sobą w zgodzie. Pierwsza jedyna. Zdobędę swój ląd - wbije maszt! Możesz spotkać mnie tam, gdzie serce gra dla duszy. Uwierz w to, że nikt tak nie znika, on wziął parę dni wolnych od życia. Kto się odzywa do mnie tak bez przyczyny? To nie nowiny - smutna rzeczywistość. Myślisz jestem nie wiadomo kim, jeśli ktoś podchwyci. Zejdź na Ziemię, bo na razie jesteś tyci-tyci. Ja życzliwością przecieram swoją drogę. Własną uczynnością, jak mogę to pomogę. Tak naprawdę to zależy ode mnie Czy będę się ścigał, czy spokojnie odetchnę Mam nadzieję, że osiągnę to, za czym tęsknię Spokój ducha i bez stresu wewnętrznie. 5 rano zima posypany piachem śnieg. Na przystanku tramwajowym kima bezdomny zgred.
![]() |
#489 |
BAN stały
|
dziękować. ![]() ![]() NieZTejBajki nawzajem Słońce. ![]() ![]() _ zesztywniałymi od mrozu palcami pogładził ją po policzku spacer pogruchotanych myśli zasugerował ktoś miłość jako lekarstwo na roztrzęsione emocje. odkochać się w zastraszająco szybkim tempie. tak, jak się zakochałaś. zerwała znajomość z sercem. ta bowiem nie wnosiła nic w jej życie. tak zwyczajnie zakochana pocałunkiem wskazał mi drogę do wspólnego 'my' `uśmiechnij się!` słyszała nazbyt często. `dajcie mi jakiś cholerny powód!` - nigdy nie powiedziała im tego w twarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Wtajemniczenie
|
jak chcesz sobie pogadac to WEJDŹ TU a nie robisz off'y
==================== Proszę pana, czy może mi pan powiedzieć jakiego koloru są słowa? Smutek w mym sercu jest bo ktoś komu ufam zawiódł mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Raczkowanie
|
`To się nigdy nie zdarzy, w ogóle nie ma takiej opcji, że przestane kiedyś marzyć nawet będąc dorosłym.
`To że mam marzenia inne niż reszta to nie jest minus. `Bo czym by był świat bez marzeń, nie wiem, nigdy nie przestane marzyć tego jestem pewien. `By budząc się mieć poczucie, że realizujesz to co chcesz. `Mijać takich wszystkich, którzy nie wiedzą po co żyją. `Mam marzenia właśnie po to, żeby wiedzieć czego szukać, co bym kiedyś chciał osiągnąć, w jakie drzwi musze zapukać. `Nie jeden z bólu płacze, a ja walcze, by osiągnąć coś w nierównej walce. `To nie hit z telenoweli w stylu ona i on. `Życie, nieszczęśliwa miłość, lot, upadek uczuć, zgon. `Po raz kolejny rozczarowanie poczuł, dorosłemu facetowi napływają łzy do oczu... `Wierzę w nas! Czas w coś uwierzyć. (; `Żyjmy tak jakby jutra miało nie być! `Choć coś złego spotkało nas kiedyś, trzeba to przeżyć jakby jutra miało nie być! `Pozostaje absolutna wiara w miłość. `Czasu nie trać! Weź mnie za rękę, przeżyjmy życie jak najpiękniej. `Żyjmy pełniej, żyjmy bardziej, mocniej, razem płyńmy w nasze emocje. `Pocałowałbym cię w usta, by poczuć smak życia. `Ej, na pohybel wszystkim, bo jutro z tego nie będzie już nic. `Przegrajmy wszystko i przestańmy istnieć. `Posypałbym kreskę i zwinął dwusetkę, wciągnął i wreszcie poczuł dobrze przez chwilę. `Wcisnąłbym gaz i nie martwił o nic, jadąc w ciemności przez las wyłączyłbym reflektory. `I do jutra byłbym martwy i ku*wa przyrzekam, chyba to zrobię, bo jutro nic mnie nie czeka. `Na tym osiedlu, gdzie BM'ka jest prawie jak Bentley. `Gdybym miał przy sobie nóż to otworzył by mi się w kieszeni. `To my niechciani, nielubiani i bezczelni. `Śmigam nocą ulicami tego miejsca, to ja niechciany, nielubiany szukam szczęścia. `Na tym osiedlu gdzie rap znaczy więcej niż pop. `Tu gdzie nie ma już czasu by łapać chwile, mógłbym coś z tym zrobić, ale nigdy nie zrobiłem. `Witaj tu gdzie nie wiesz jaki dzień tygodnia jest. `Chłopaki tu nie płaczą, bo nie ma za czym, hajs ucieka i wraca, choć nikt nie śmiga tu do pracy. `To jest rap, to jest życie, to jest syf, pow! ;]
#492 |
Przyczajenie
|
Odurzasz mnie jak opium.
Już najwyższy czas dać sobie szansę. Zamykam oczy gdy szepczesz do ucha. Chodź ze mną, chociaż zupełnie nie wiem dokąd. Pusty dialog i Twoja decyzja bez wyjaśnień. Przewróciłeś mój świat do góry nogami. Wystarczysz Ty i wschód Słońca. Upadam pod ciężarem rzeczywistości. Pachnę Tobą. Nieważne co się stanie, nie zostawiaj mnie samej.
#493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ______ Chcieli być normalni. A stali się idealni. Teraz chwila, utrzymuje napięcie, drżące głosy zwiastują nieszczęście. Dwa ciała tworzące harmonię. Zdobył - jej ciało. Zdobył - jej serce, Zdobył - jej duszę, Teraz wszystko straciło wartość. Obiecaj, że czas zagoi rany, a tęsknota przeminie. On nie chce być kochankiem, tylko jej ukochanym. Przeszłość oddzielić grubą kreską. To koniec. Zabiliśmy w sobie wszystko. Mogliśmy więcej. Przykro. Tylko w Jego objęciach mogłam swobodnie oddychać, dobrze o tym wiedział, a jednak nie obchodzi go to, że się teraz duszę...
![]() |
#494 |
Wtajemniczenie
|
styrana, near - śliczne macie opisy
![]() tamia - błagam o więcej ! ![]() Nie chodzi w koronie Nie siedzi na tronie I tak jak wszyscy moknie gdy pada deszcz... Rwała kwiatki dynamitem. Ten beznadziejny świat przełamie się na pół, pocałują się bieguny. Jestem najlepszą cholerną rzeczą jaką kiedykolwiek widziałeś.
#495 |
Raczkowanie
|
Fale Twojej miłości niosą mnie wgłąb morza te twoje ciemne oczy, noc się w nich odbija spod zasłony rzęs. ..bo tyle się znam ile z oczu Twych wypatrzeć zdołam.. Twoje ręce to mój ląd, Wiem nie utonę ...pędzę do Ciebie światłowodem chłodne zimy gdzieś odeszły, przyszły ciepłe sny. w jego oczach inny świat... -Co ja mam z Tobą począć ? ![]() -Kochać mnie, nakarmić i nigdy mnie nie zostawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
a mówiłeś, że masz pewność. włosy przesiąknięte chłodnym powietrzem. chłodne powietrze napawa mnie strachem. przecież wiesz, między nami nie ma nic. człowiek nie wie, ile traci... mam już dosyć tych absurdów. zepsute radio przestaje grać. chłód rozwiewa wszelkie złudzenia. chłód wieje z przestrzeni. dwóch ramion twych silnych. pragnę. potrzebuję. mówisz, że nie masz dla kogo żyć... twój oddech, jakby cięższy. szybsze bicie serca. znów zabrakło tej miłości. wciąż się boję. tego smutku. nasz ból. nasza miłość. na ziemi brakuje wciąż tej szczerości... i jak zawsze. każdego dnia. twarde, gorące dłonie. brakuje mi ciebie. żegnaj się z nadzieją... nie ma w tym twoich zasług. tam, gdzie śmierć bywa nadzieją. sen był czuły tej nocy. chwile smutku. tamten czas, gdy liczyło się uczucie. gdy możesz żyć wiecznie...po co żyjesz? śmierć przyniesie ukojenie. wierzysz w sny? -wierzysz mi, prawda? -tylko kiedy kłamiesz... stąd jakby lepiej widać twoje kłamstwa.
#497 |
Rozeznanie
|
Nazywasz mnie damą, bo umiem tak ładnie być samą...
Być jest dla kogo, lecz nie ma być z kim. Najsmutniejsza z dam, przed sobą samą udaje najpiękniej. Jedyne co mam to tę samotną przez siebie włóczęgę. Znasz na pamięć rozpaczy mej księgę. Gram na sukces tą moją największą przegraną. Nie całkiem umarłam, lecz też nie całkiem żyję. Moje życie jak chciałeś jest żadne. Uśmierciłeś mnie i pochowałeś lecz do dziś nie widziano mnie w grobie. Byłam i wróciłam z piekła. -Jak jest w piekle? -Strasznie. Samotność dusi Cię od środka, a ciemność ukazuje Ci obrazy ludzi, którzy przez Ciebie płaczą i obumierają za życia. -Skąd to wiesz.? -Bo ja jestem w piekle. Posiwiałam w kilka dni wiedząc, że się Ciebie nie doczekam. Ja jestem wariatką bez wiary. Zapominam przy tobie, Że nie jestem królewną. Zapominam przy tobie, Że korony mi brak. Mój spokój anielski brzmi niekiedy jak krzyk. Nazwano mnie pomiotem diabła. Nie dla mnie ziemskie namiętności. Prowadził mnie za rękę przez zmarnowanego szczęścia ląd. Ból zamienia się w szaleństwo. Taki post pożegnawczy, bo bardzo możliwe, że przez najbliższy czas na wizażu nie zagoszczę. Wątpię aby ktoś płakał, ale mimo wszystko chcę się pożegnać, Będę tęskniła za tymi waszymi ślicznymi opisami. ;*** |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Raczkowanie
|
Moje myśli gonią igłę sekundnika Głowa jak balon, przebijesz go - myśli się rozpadną Ucieczka w nicość Przemijanie nas dotyka, poczułam dziś ten dotyk Łyk szczęścia Życie jest po to by czuć, by serce biło mocno Zanim powiesz kocham zastanów się głębiej parę niepotrzebnych słów i nie przeprosił... Pocałunki plus ciepło w żołądku Myślał o niej gdy miał ją przy ustach Ciągle się zmieniam i tą samą mam postać Gdzieś na końcu języka tyle pytań Długie dni, zbyt długie, zbyt męczące Witam cię w czasach gdzie depresja jest częstsza niż przeziębienie To tylko sen, marzenie? nie, to pustka Kiedyś Romeo, Julia i Don Juan grali swe tournee Dziś Julia ma Alfa Romeo, Juan burdel W swoim świecie usłanym tylko marzeniami _____________ehh... ![]()
#499 |
Raczkowanie
|
`.cały czas cały czas bałem się , że czar pryśnie ktoś obudzi mnie.`
pozwól mi sobą być nie potrafię dłużej Twoją wizją żyć nie panikuj dobrze jest! ![]() `.nie mogę zmienić was choćbym bardzo chciał.` "Tyle mamy w sobie zła, ile widzą inni" Zdobyć świata szczyt albo przeżyć jeden dzień Obejmij mnie, tylko tego jest mi brak. Przytul mnie mocno tak. `Nie wiem kto dopisał tekst do naszych ról.` Uważaj o czym marzysz, bo marzenia się spełniają. ![]() Blisko Ciebie. To moje ulubione miejsce. bezsłownie. I usiedli obok siebie Wpatrując sobie w oczy. Nie uważałeś co robisz? Teraz rób, co uważasz. SINGIEL - Samowystarczalna, Inteligenta, Niezależna, Genialna I Emanująca seksem Laska, to ja! ![]()
![]() |
#500 |
Przyczajenie
|
lustro odpowiedź zna, gdzie jest lepsze moje ja. gdy oczy swe odwrócisz, gwiazdy zgasną. bo jeśli będziesz, to tylko całym sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
BAN stały
|
` Piliśmy drinki z rajskich barów.
` Dla siebie szukam miejsca, biegnę wciąż w poszukiwaniu szczęścia. ` Mieć tu na biurku czerwony guzik, wyłączyć nim niektórych ludzi. ` Mogę dać Tobie wszystko i być Tobie tak bliskim I chcę tylko Ciebie w zamian, bo to Ty jesteś tym wszystkim. ` Może zadzwoniłbym do ciebie z budki mówiąc Że zależy mi na tobie i jestem smutny. |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
.totalna dysfunkcja procesu motywacji.
Nie dość, że łysy to jeszcze ma kaprysy! Z taką gębą i taką ksywą Jestem już legendą żywą... ( ; ...Szukam Cię we wspomnień mgle... Lecz słońce wzejdzie znów I nastanie nowy dzień Znowu znikniesz Bo to jest tylko sen Teraz czasu zostało jej wiele żeby pomyśleć kto był jej przyjacielem ... Tak bardzo wierzyłam w to zawsze... Ale zawsze... nie zawsze chce trwać =(
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
lubieżne obmacywanie drażliwych tematów
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Marudziara
|
Mróz zaciska serce szklane śniegiem białym sypie w oczy...
Często szukamy ścieżki, którą właśnie podążamy...a z kamieni zbudowana nasza droga. Usiadł cicho obok mnie bez słowa dotknął mej dłoni spojrzał ...jest aniołem- moim zwiastunem i przyjacielem Czas jak zlodziej przetoczyl sie z sila tornada ...przez nasze zycie Odnalezieni...po latach ...wspomnieniami.. ...niczym okruchami dzielimy sie wzajemnie. Tajemnic...ktore w naszych wnetrzach...chowane ...do dzis swiatla nie widzialy Dzis w nowej rzeczywistosci ....probuje...wysnic nasz niespelniony sen Kto cofnie czas....by oddac nam ...co naszym bylo Kolory...na tle szarości Zabierz mnie...przykryj głęboką tajemnicą namiętności
Edytowane przez mandragona Czas edycji: 2009-01-06 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Raczkowanie
|
papergirl-nikt? ja bede ;* . jestes boska !
_ !co do PRÓŚB. ja sie poddaje..nie chce tu nikogo obrazac. ale jak tak ma byc dalej, to ja sie poddaje. nie bede odp na prosby. na te sie powtarzajace sie. ktoras dziewczyna, dala prosbe o wyjezdzie na nastach-o! takiej prosby nie widzialam. pasujacych opisow tez nie za bardzo. przyznam, ze w tej prosbie jestem bezuzyteczna, ale inne prosby.. albo jeszcze lepiej zróbcie sobie wątek "Opisy gg na życzenie".i jeszcze jedno. NIE RÓBCIE OFF TOP'ÓW. _________________ tak nagle. Spoko. rób co chcesz. mów co chcesz. moje życie to nieustanny test jak narazie. jade na pełnym gazie, na pełnej pi*dzie. a Ty i Twoi pazie pewnie nic nie słyszeliście o tym. ploty to wasz narkotyk. zawiść. nikt tego nie naprawi jak sam nie naprawisz ! nie potrafisz? -to weź się naucz ! nie wyzywaj ludzi od pedałów-to budzi żałość. to ludzka rzecz błądzić jest ..drążyć.. łatwo jest sądzić. trudniej to skończyć. WYBACZYĆ-znaczy zacząć od nowa. ..i zasnęła nie budząc się już. ostatnia moja nadzieja prysła. Teraz nie pozostaje mi nic innego jak modlić się. Lecz nie mam wielkich nadziei, czy to pomoże.Wątpię bardzo, czy sam Pan Bóg potrafiłby coś wskórać. miłość jest w sercu, a nie na papierze P.S. Będę tej nocy spała z bilecikiem Twoim pod poduszką. a jednak tak się stało. Dwa serca złączone, klucz rzucony w morze, nikt nas nie rozłączy, tylko Ty, o Boże ! bezdroża wyobraźni. Gorzko żałowała, iż nie potrafiła utrzymać na wodzy swej wyobraźni. Widziała twory swej własnej fantazji, czyhały za każdym krzakiem. wywuwając chłodne, kościste dłonie, by pochwycić strwożne dziewczątkoi, które je powołało do życia. Będę się już teraz zadowalała pospolitymi miejscami. Próżność ukarana. the end.
![]() |
#506 |
BAN stały
|
Wydawało się jej, że zdążyła otrząsnąć się z takich bzdur jak zauroczenie i miłość.
Chciała tylko czasem z kimś wyjść wieczorem, czuć, że jest dla kogoś ważna i komuś potrzebna. Czasami lubię jak ktoś mnie obserwuje I patrzy na mnie i mówi, że mnie lubi ... ja robię ot tak, to co inni robią tylko w snach. zdajesz sobie sprawę z tego jak błogo można żyć? wcale nie muszę być Twoją ozdobą! i nie będę. Są w życiu chwile, w których trzeba podjąć ryzyko i dać się ponieść szaleństwu.. W sercu gra miłość.. a na zewnątrz rock'n'rool! |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Wtajemniczenie
|
Marzne bez Ciebie
nad ranem tulę Twoją koszulę Kocham się ze snami, które noc zamiast Ciebie dała mi bez Ciebie mróz -Ona sie bała -CZego? -Miłośc Nic tak nie odbiera smaku czekoladzie jak nieodwzajemniona miłość. no tak, taka właśnia była ta cała nasza przyjaźń.. z tektury wytne... duże serce ona chwyta każdy banalny moment... spię na środku łóżka, by nie zauważyc, że kogos brak... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
dam trochę z dżemu, a czemu? Bo nie ma dżemu xd ^^;d
styrana - boskie;d Miłość to bzdura, a życie- naiwna gra..." "Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam..." "Bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć bez znieczulenia..." "A gdyby tak wszyscy ludzie, mogli przeżyć taki jeden dzień, gdy wolność wszystkich ludzi zbudzi i powie "idźcie tańczyć, to nie sen"... "Życie swe zamienił w deliryczny sen, gubiąc gdzieś po drodze prawdę swą i sens, by w końcu się odważyć i zapukać tam, gdzie teraz białą farbą maluje wieczny czas..." "To nic ze kraty mala, pocaluj mnie ten jeden raz..." "samotność to taka straszna trwoga - ogarnia mnie przenika mnie" "ja już nigdy się nie zmienię zawsze będę żył już tak" "muszę pomyśleć Boże pomóż mi" "to Ty nie oni musisz osądzić mnie-cała ta reszta nie,nie ważna jest" "wyobraziłem sobie że,że nie ma Boga nie!!!" "wiem, że ona do wszystkich do mnie też wejdzie dumnie przez zamknięte drzwi" "kupią Ci zabawkę gdy egzamin zdasz zamiast ojca matki skład przedmiotów masz" "chciałem komuś podać ręce teraz ręce są we krwi" "chce trochę czasu, bo czas leczy rany" "czy nasi starzy racje mają, tego nie wie nikt" "zapal świeczkę za tych, których zabrał los" "nie wiedzą przecież co to miłość a ty na pewno wiesz" "tylko o jedno proszę Cie przed samotnością ukryj mnie"
#510 |
Zadomowienie
|
* Dyfuzja myśli.
* Raniące słowa. * Tętno spoczynkowe, nawet gdy cię widzę. * Bez emocji. * Zbędna zaduma. * Czwarta potęga świadomości. * Wielomian uczuć. * Parametr mierzący miłość. * Zakochane myśli. * Brakujące spojrzenie, słowo, gest. * Całkowita dyskrecja. * Bezwstydna przy tobie. * Tak, bywam bezczelna. * Potrzebuję oczyszczenia. * Kieliszek czerwonego wina w dłoni - pomocny w rozmyślaniu. * Kochany dupek. * On zaczarowany. Ona czarodziejka. On rozpalony. Ona iskierka. * Jesteś gwiazdą, drogowskazem mym. * Rozliczana z miłości.
„She´s Miss California, hottest thing in West LA. House down by the water, sails her yacht across the bay. Drives a Marinello, Hollywood´s her favorite scene. Loves to be surrounded with superstars that know her name..” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.