maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-31, 10:03   #3661
karolynka90
Zakorzenienie

Smile Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

dziewczyny czy mogę użyć waxa trzeci dzień pod rząd? włosy po nim są cudne, a chciałabym żeby dziś ładnie mi się układały..
następny raz na pewno nie będzie wcześniej niż w piątek lub sobotę..
proszę o odpowiedź
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 12:29   #3662
myni
Raczkowanie

Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

Karolynko90, na opakowaniu pisze żeby używać tego raz na jakieś 4 dni lub raz w tygodniu więc ja bym raczej odradzała bo włosy za bardzo mogą się przyzwyczaić i potem efekty nie będą aż takie fajne. Ale to tylko moje zdanie a nie jestem jakąś super doświadczoną użytkowniczką waxa, dopiero dzisiaj go kupiłam
a jeśli go użyjesz jednak (sylwester, rozumiem )to zrob sobie przerwę
myni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 12:42   #3663
Giga10
Rozeznanie

należy używać tak jak pisze producent - dziewczyny, które tego nie przestrzegają później obserwują dziwne rzeczy na swojej głowie. Wszystko jest dla ludzi ale rozsądnie
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 12:53   #3664
odada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy mogę użyć waxa trzeci dzień pod rząd? włosy po nim są cudne, a chciałabym żeby dziś ładnie mi się układały..
następny raz na pewno nie będzie wcześniej niż w piątek lub sobotę..
proszę o odpowiedź
Wax używany tak często może Ci obciążyć i przetłuścić włosy. Mogą zrobić się szorstkie i matowe, więc lepiej może teraz sobie odpuść i jednak nie używaj częściej niż zaleca producent, bo to nic dobrego nie przynosi
odada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 14:07   #3665
karolynka90
Zakorzenienie

Smile Dot.: maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy

hmm pewnie macie rację.. no to nic nie będę go dziś używać..
dzięki za odpowiedź i życzę wszystkim udanej zabawy
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 17:24   #3666
rapycha123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez odada Pokaż wiadomość
Odrzucam tylko Waxa, chciałam kupić dziś inną maskę ale tylko na włosy (nie na skórę głowy) oglądałam w sklepie fryzjerskim jakiś odpowiednim Kallosa mlecznego, nawet taki sam zapach, ale jakoś postanowiłam przyjść później, no i teraz już nie wiem. Pozostaję przy tym czego używałam do tej pory czyli szampon Ziaji, odżywki do skłukiwania GlissKur i Dove, czasem jedwab na końcówki, a gdy prostuję preparat do prostowania Nivea, boje sie już nowości

Jajkami się zajadam, ryb jeść nie mogę, bo żołądek mi wariuje, ale za to łykam tran żeby jakoś to zrównoważyć
Tzn to jest tylko tak że kiedy zmywam Waxa włosy zostają mi na rękach w ilościach które przerażają, no i kiedy czeszę się potem też, a przy pozostałych myciach tak standardowo, kilkanaście włosów. Ale już nie jest tak fajnie jak kiedyś gdy dziennie podczas mycia czesania, układania itd. wypadało mi max. 5 włosków.
Narazie zostawię moje włosy, nie będę eksperymentować bo mam troche stracha. Może za jakiś czas wprowadze coś nowego Ale dziękuję za rady i poczytam wątki o oleju i nafcie, żeby mieć odpowiednią wiedze za wczasu
witaj
Ja już wyraziłam swoje zdanie na temat Wax-a. Jak dla mnie strata pieniążków. kobiety zachwycają sie czymś co na w Europie nie sprawdziło się i teraz robi furorę w Polsce (a tak na marginesie- wax w innych krajach kosztuje ok 5 zł a u nas 25 i tylko w aptece ew na allegro)
Ja odwiedziałam hurtownie fryzjerską i poprosiam o pomoc w wybraniu odżywki na mocno zniszczone włosy po rozjaśnianiu. Pani zaproponowała mi odżywkę KALLOS Placenta (275 ml) ok 6 zł
Stosowałam bez nakrywania włosów czepkiem i podgrzewania i włosy są mięciutkie i nabierają blasku.
A potem pojawił sie WAX i odstawiłam. Teraz gdy spuścilam w toalecie wax powróciłam do Kallos i dodatkowo nakładam foiowy czepek i podgrzany ręcznik (na pół godz) i efekt jest rewelacyjny.
Jak skończy mi sie to opakowanie to biegne po kolejne
KAllos placenta jest akurat do włosów rozjaśnianych ale wiem że są też różnego rodzaju odżywki
skład kallos
krem z wyciągiem łożysk roślinnych
aminokwasy
witaminy
pozdrawiam
rapycha123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 21:38   #3667
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rapycha123 Pokaż wiadomość
witaj
Ja już wyraziłam swoje zdanie na temat Wax-a. Jak dla mnie strata pieniążków. kobiety zachwycają sie czymś co na w Europie nie sprawdziło się i teraz robi furorę w Polsce (a tak na marginesie- wax w innych krajach kosztuje ok 5 zł a u nas 25 i tylko w aptece ew na allegro)
Ja odwiedziałam hurtownie fryzjerską i poprosiam o pomoc w wybraniu odżywki na mocno zniszczone włosy po rozjaśnianiu. Pani zaproponowała mi odżywkę KALLOS Placenta (275 ml) ok 6 zł
Stosowałam bez nakrywania włosów czepkiem i podgrzewania i włosy są mięciutkie i nabierają blasku.
A potem pojawił sie WAX i odstawiłam. Teraz gdy spuścilam w toalecie wax powróciłam do Kallos i dodatkowo nakładam foiowy czepek i podgrzany ręcznik (na pół godz) i efekt jest rewelacyjny.
Jak skończy mi sie to opakowanie to biegne po kolejne
KAllos placenta jest akurat do włosów rozjaśnianych ale wiem że są też różnego rodzaju odżywki
skład kallos
krem z wyciągiem łożysk roślinnych
aminokwasy
witaminy
pozdrawiam
wax sie zachwycaja osoby ze wzgledu na porost wlosow glownie, a do regeneracji i nawilzania stosuje raczej polski wax

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 23:23   #3668
tygrysica_1
Raczkowanie

kobietki wklejcie mi fotki waxa który zawiela SLS i waxa który nie zawiera go, przejrzałam wątek i nie moge sie połamać, moze po opakowaniu bede wiedziałą w końcu który jest który.

z góry dziękuje

kupiłam polskiego waxa, choc tak naprawdę zdecydowałam sie na tego zagranicznego , ale pani w aptece stwierdziła,ze został on wycofany- oczywiscie nie chce mi sie w to wierzyć, nie chciało jej sie zamawiać i chciałą mnie zbyć :-/
Mam waxa do włosó suchych i zniszczonych i powiem szczerze ,ze jestem mile zaskoczona, włosy sa mieciutkie.
Dobre kilka lat temu stosowalam waxa zagranicznego, i nieświadoma tego ze zawiera szkodliwy SLS , czasami nakładałam go na noc i szlam spac , włoski były ładnie odżywione

mam pytanie czy stosujac waxa moge wcierac w skóe głowy placente??

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2009-01-05 o 13:53 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z funkcji edycji.
tygrysica_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 14:16   #3669
usiakons
Zadomowienie

GG do usiakons

A który z polskich Waxów powoduje szybszy porost wlosow ??
Intensywnie regenerująca maseczka do włosów osłabionych z tendencją do wypadania czyli brązowy czy Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych pomaranczowy ??
Stary 2009-01-06, 14:25   #3670
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usiakons Pokaż wiadomość
A który z polskich Waxów powoduje szybszy porost wlosow ??
Intensywnie regenerująca maseczka do włosów osłabionych z tendencją do wypadania czyli brązowy czy Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych pomaranczowy ??
To nie ten wątek. Tu jest o waxie zagranicznym. A co do odpowiedzi to chyba żaden. Podobno wax zagraniczny zwiększa porost włosów, ale ja mimo że używałam nie zaobserwowałam jakiegoś spektakularnego porostu. Zaś polski jest świetny, ale jako nawilżacz i do regeneracji włosków. Ale mogę się mylić..
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-06, 14:26   #3671
usiakons
Zadomowienie

GG do usiakons

Ojoj to przepraszam , lecę szukać dalej
Stary 2009-01-11, 16:25   #3672
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

dziewczyny, przeczytałam ten wątek i dowiedziałam się tylko że MAN to data produkcji Waxa ;> A ja, że dawno go kupiłam, i chcialabym do niego wrocic, to nie wiem czy jeszcze moge, czy nie
Po jakim czasie wax jest przeterminowany?

<3
ilustrowana inaczej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 16:43   #3673
ananonda191
Zadomowienie

a jaką masz datę na opakowaniu? Z tego co się orientuję to jest to data przydatności a nie produkcji... Chyba.
ananonda191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 16:51   #3674
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

U mnie jest tak:

7673EXP0411
MAN190107

i sama nie wiem do kiedy mogę/mogłam go używać
a jeśli podkreślone to data ważności to moge uzywac do kwietnia 2011, tak? bo mi sie już wszystko miesza, za dużo czytałam o tym

<3
Stary 2009-01-11, 17:38   #3675
ananonda191
Zadomowienie

a kiedy kupiłas tego waxa? bo jak w miare niedawno to chyba bedzie dobry. ja kupiłam w listopadzie no i date produkcji to MAN mam 7.05.2008, no a do użycia nad jest to expo i mam 05.2012 czyli 4 lata jest ważność jakby nie patrzeć, wiec myślę że spokojnie swojego waxa mozesz używac ))
Stary 2009-01-11, 17:41   #3676
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

no właśnie problem w tym, że ponad rok temu go kupiłam

<3
Stary 2009-01-11, 17:43   #3677
ananonda191
Zadomowienie

a nie to spokojnie, na waxie jest napisane zeby zużyć przed datą podaną na opakowaniu, są dwie daty. Twojego w styczniu 2007 stworzyli, do kwietnia 11 jest ważny. Na pewno nie stracił właściwości. Stosuj śmiało. )
Stary 2009-01-11, 17:49   #3678
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

och dziekuje

tym razem mam zamiar nie przestawać go używać, bo kiedyśzrezygnowałam dlatego, że włosy mi strasznie po nim wylatywały..
tym razem będę silna!

<3
Stary 2009-01-11, 17:59   #3679
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ananonda191 Pokaż wiadomość
a nie to spokojnie, na waxie jest napisane zeby zużyć przed datą podaną na opakowaniu, są dwie daty. Twojego w styczniu 2007 stworzyli, do kwietnia 11 jest ważny. Na pewno nie stracił właściwości. Stosuj śmiało. )
nie jestem tego taka pewna- nie wiem w 100% jak to jest- ale expo to chyba czas ekspozycji- i jak wax nie jest otworzony to tyle może stać. Jeśli nie [a nie wiem czy ilustrowana inaczej go już stosowała czy nie] to na pewno trzeba go wykorzystac szybciej [symbol słoiczka i liczba miesięcy np. 6M]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 18:11   #3680
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
nie jestem tego taka pewna- nie wiem w 100% jak to jest- ale expo to chyba czas ekspozycji- i jak wax nie jest otworzony to tyle może stać. Jeśli nie [a nie wiem czy ilustrowana inaczej go już stosowała czy nie] to na pewno trzeba go wykorzystac szybciej [symbol słoiczka i liczba miesięcy np. 6M]
ojojoj, to moze kupie nowy? nie zbankrutuje przecież, a będę pewniejsza.

<3
Stary 2009-01-11, 18:11   #3681
Magdzia94
Zakorzenienie

No lepiej kup nowy

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 19:06   #3682
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilustrowana inaczej Pokaż wiadomość
ojojoj, to moze kupie nowy? nie zbankrutuje przecież, a będę pewniejsza.
aha- czyli wax został otworzony jakiś rok temu? to raczej jego czasy świetności już minęły- ale lepiej sprawdź na opakowaniu- jeśli jest tam ten symbol słoiczka to bedziesz mieć pewność
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2009-01-11, 19:32   #3683
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

nic takiego nie widzę.
kupię nowy, dziekuje za pomoc

<3
Stary 2009-01-11, 19:50   #3684
Milunia150
Rozeznanie

Naprawde nie wiem dziewczyny co wy widzicie w tej masce..O.o
Moje włosy były po niej straszne..obciągone, matowe, szybciej się przetłuszczały.
Wiadomo, że każdemu pasuje coś innego ale słyszałam że w jego składzie nie ma niczego takiego co mogło by dać jakieś wspaniałe rezultaty.

Milunia150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-11, 19:52   #3685
ananonda191
Zadomowienie

może to widzimy, że przyspiesza naszym włosom wzrost, a od odżywiania, nawilżania jest np. wax polski, a przetłuszczone miałaś bo pewnie niedokładnie i niestarannie spłukiwałaś.
Stary 2009-01-11, 20:07   #3686
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy kupiłas tego waxa? bo jak w miare niedawno to chyba bedzie dobry. ja kupiłam w listopadzie no i date produkcji to MAN mam 7.05.2008, no a do użycia nad jest to expo i mam 05.2012 czyli 4 lata jest ważność jakby nie patrzeć, wiec myślę że spokojnie swojego waxa mozesz używac ))
Od 1 marca tego roku zmieniły się przepisy dotyczące oznakowania opakowań kosmetyków terminem trwałości.
Zgodnie z obowiązującą ustawą o kosmetykach:
  • Jeżeli minimalny okres przydatności kosmetyku to więcej niż 30 miesięcy (ponad 2,5 lat), to na opakowaniu nie pojawia się termin trwałości.
  • Wszystkie pozostałe kosmetyki, o minimalnym okresie przydatności krótszym niż 30 miesięcy, nadal będą oznakowane dotychczasowym sposobem – czyli poprzez podanie terminu trwałości (np. 06/2007) z napisem „Najlepiej zużyć przed końcem”, co oznacza, że produkt zachowuje wszystkie swoje właściwości do wskazanej daty.
Sprawdzilam na opakowaniu swojego Waxa i nie ma tam symbolu otwartego sloiczka z liczba miesiecy jaka kosmetyk moze byc uzywamy po otwarciu, wiec mysle ze mozesz nadal uzywac tej odzywki
Stary 2009-01-11, 20:08   #3687
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilustrowana inaczej Pokaż wiadomość
nic takiego nie widzę.
kupię nowy, dziekuje za pomoc
a no nie ma za co sprawdź jeszcze organoleptycznie tą maskę- zapach, kolor, konsystencję- jeśli jest taka jak na początku to może jeszcze się nada chociaż diabli wiedzą- lepiej nie ryzykować [np. podrażnienia etc]
Cytat:
może to widzimy, że przyspiesza naszym włosom wzrost, a od odżywiania, nawilżania jest np. wax polski, a przetłuszczone miałaś bo pewnie niedokładnie i niestarannie spłukiwałaś.
ale to wcale nie musi być tak- nie każdy tak samo reaguje na dany kosmetyk- jednym obciąża innym nie, jednym pomaga a innym nie
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2009-01-11, 20:12   #3688
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Od 1 marca tego roku zmieniły się przepisy dotyczące oznakowania opakowań kosmetyków terminem trwałości.
Zgodnie z obowiązującą ustawą o kosmetykach:
  • Jeżeli minimalny okres przydatności kosmetyku to więcej niż 30 miesięcy (ponad 2,5 lat), to na opakowaniu nie pojawia się termin trwałości.
  • Wszystkie pozostałe kosmetyki, o minimalnym okresie przydatności krótszym niż 30 miesięcy, nadal będą oznakowane dotychczasowym sposobem – czyli poprzez podanie terminu trwałości (np. 06/2007) z napisem „Najlepiej zużyć przed końcem”, co oznacza, że produkt zachowuje wszystkie swoje właściwości do wskazanej daty.
Sprawdzilam na opakowaniu swojego Waxa i nie ma tam symbolu otwartego sloiczka z liczba miesiecy jaka kosmetyk moze byc uzywamy po otwarciu, wiec mysle ze mozesz nadal uzywac tej odzywki
dziekuje za wysiłek ale wolę nie ryzykowac. Rok to jednak dużo czasu, a po użyciu świeżo otwartego wylatywały mi włoy, to wole nie myśleć co by było po przeterminowanym. Nie chce stracić włosów jak to sie przytrafiło dziewczynie po masce na włosy..
Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
a no nie ma za co sprawdź jeszcze organoleptycznie tą maskę- zapach, kolor, konsystencję- jeśli jest taka jak na początku to może jeszcze się nada chociaż diabli wiedzą- lepiej nie ryzykować [np. podrażnienia etc]
lepiej dmuchać na zimne, dokładnie.
Probowałam wąchać itp, itd, ale nie pamiętam jak to było na początku

<3
Stary 2009-01-12, 17:48   #3689
201801220933
Konto usunięte

O co chodizz tym Waxem? Chciałam go kupic, ale podobno wysusza włosy. A rpzeciez jest to regenerujaca maseczka. Na prawde wysusza?
I jeszcze piszecie, ze włosy wylatują??
Po co wiec go stosować?
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-12, 18:03   #3690
ilustrowana inaczej
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
O co chodizz tym Waxem? Chciałam go kupic, ale podobno wysusza włosy. A rpzeciez jest to regenerujaca maseczka. Na prawde wysusza?
I jeszcze piszecie, ze włosy wylatują??
Po co wiec go stosować?
poczytałam troche o nim, więc pozwole sobie odpowiedzieć.
Wax jest to regenerująca maseczka do włosów. "podobno" wysusza, niekoniecznie znaczy, że faktycznie wysusza. Każdy włos reaguje inaczej. Może był źle spłukiwany? Aczkolwiek, wydaje mi się, że on już bardziej natłuszcza niż wysusza.
A to, że włosy wylatują to jest tak: Zywot włosa to jakies 3 lata, a Wax pobudza cebulki, więc jakby te stare włosy są wypychane przez nowe, stąd to gwałtowne wypadanie włosów, po jakimś czasie to ustępuje.

dobrze mówie?

<3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości