![]() |
#211 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() aha - gratuluję -kg i cm ![]() Cytat:
Cytat:
![]() właśnie popijam kawkę. Jakaś strasznie niewyspana jestem ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki po weekendzie... ja juz po kawie i po serku homogenizowanym naturalnym... lekarz polecił mi w zeszłym tyg diete proteinową jak dla mnie... poleciałam więc w sobote do dietetyka upewnic sie i poparł lekarza... tylko pierwszą faze tej diety mam skrócić do 5 dni no bo witamin mało ale ze niby mi nabiałowa dieta bedzie pasowac... mam mieszane uczucie ale fakt jest taki, ze na SB nie chudne i nie moge pozbyc sie wody po hormonach a teraz jeszcze po nerkach... a czuje sie juz dobrze
![]() myśle ze spróbuje z ta francuską... jak bede sie cos nie tak czuc to nie wiem co mam robic nie krzyczcie na mnie poprostu przyszedł etap załamania... mam ogromne dobowe wahania wagi i ogromny nadmiar wody i jest mi źle pozdrawiam Was plażowiczki ![]()
#213 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem, ze ciabatki z maselkiem jeszcze dlugo nie zjem, ale sama swiadomosc ze JAKIS chlebek zjem... ![]()
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
Waga mi drgnela
![]() ![]() ![]() Tzn, jest juz bliziutko 72 kg ![]() ![]() Mam mniej niz przed Świetami, a to juz cos ![]() Dziekuje dziewczyny za komplementa tortowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluje uciekajacych kg. ![]() Natala pewnie jak juz sie "odwodnisz" to dieta kazda bedzie dobra. Oby lekarze wiedzieli, co mowia. Trzymam mocno kciuki za zdrowko ![]() Ja sie objadlam - trzy kawalki chleba wlasnej roboty z serkiem light do smarowania, warzywkami, dwa plastry szynki i troche ciecierzycy, bo sie ugotowala, a ja uwielbiam taka sucha ![]() Salatka do pracy zrobiona. ![]() ![]() ![]()
#215 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() wlasnie bede espresso robic i myslec co by tu zjesc ![]() effo, nie wyobrazam sobie pieczenia tortu w Nowy Rok, nawet jak glowa nie ciezka od procentow to i tak zarwana noc ![]() ![]() fruity moja mama zamrozila bialy ser ale taki wiejski, od babci, i niestety jak mowi ilonaP, po rozmrozeniu breja. Same grudki sera byly suche jak wior i bez smaku ale wszystko mialo konsystencje blota. Nie wiem jak sie sprawdza kupione sery. natalaplo to zdaj relacje jaknowa dietka ci idzie. Bedziesz musiala chyba sporo pic, podobnie jak na SB zeby zaparc uniknac. Trudne sa zasady diety? A moj chlebek to kompletna klapa ![]() ![]() ![]() MIlego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() potem wchodzą warzywa... naprzemiennie kilka dzni faza I plus warzywa, kilka dni same proteiny (cykl 5/5 lub jak kto woli) do uzyskania wagi którą sie chce, potem juz luz, duzo lepiej dieta wyglada w kolejnych fazach ![]() sorry za OT, Marzeniatko nie bij ![]() na mnie zawsze białko dobrze wpływało, nawet bardzo dobrze, nigdy nie miałam skazy białkowej, mogłabym właściwie żyć na naturalnych jogurtach i jajkach więc mi pasi... lekarz po badaniach poleca, dietetyk też... może i mi podpasuje... nie ogranicza sie jedzenia, nie liczy kcal... ide cos zjesc ![]() ![]() a gdzie reszta plażowiczek? nie było mnie tak długo w okresie Świąt, co dzieje sie np z Pysiamn??? wiecie coś? przyznam ze nie nadrobiłam konca poprzedniego watku... ![]() obojetnie na jakiej diecie bede, watku SB nie opuszcze, nie wykopiecie mnie siłą nawet!!!!! hehe
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() TELIK, ja Cie rozumiem, bo ja tez naleze do tych typow, ktore chudna powoli, nie ma u mnie spektakularnych spadkow, typu hop-siup ![]() ![]() ![]() Effa, gratuluje obnizki ![]() ![]() PAPRAK, a Ty juz coraz blizej wyjazdu ![]() ![]() ![]()
#218 |
Rozeznanie
|
Dziś 11 dzień...
Było ok... do wczoraj ![]() ![]() ![]() Dzisiaj na razie wieśniak z orzechami, za pół godz. będzie omlet z papryką, cebulą i pomidorem.
#219 |
Zakorzenienie
|
Hej! Dziewczyny, wracam do Was.
Przez święta i ostatni tydzień troche grzeszylam, ale mialam zimowego dola i nic mi sie nie chcialo, dzis natomiast rozpoczelam 1 fazę, bo muszę znów odzwyczaić się od węglowodanow. Znów walcze... Witam wszystkie nowe plażowiczki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Paprak, a z jakiego przepisu i z jakiej mąki konkretnie robiłaś?
kurcze, boli mnie dzisiaj jak ch... najpierw się doczekać nie mogłam na @ a teraz klnę - nie dogodzisz babie ![]() ![]() ![]() poczytałam jeszcze raz o SB i niestety żadnych konkretnych wytycznych co do rodzaju i ilości wprowadzanych węglowodanów złożonych brak ![]() gwóźdź programu to obserwacja swojego organizmu i np. zaczynamy od kromki chleba i jednego owocu [jabłka] dziennie, obserwujemy czy wracają napady głodu, powiedzmy po 3-5 dniach ważymy się, jeśli jest ok dokładamy następną porcję np. kaszę/ryż/makaron [że pełnoziarniste to chyba pisać nie muszę] posiłkując się wartością IG, to samo dotyczy owoców IG 40: chleb pp, kasza gryczana, makaron razowy al dente, ziarno owsa, surowe płatki owsiane IG 45: chleb żytni razowy, ziarno jeczmienia, kasza bulgur, ryż brązowy basmati IG 50: chleb orkiszowy, kuskus, makaron durum, ryż basmati, ryż brązowy TUTAJ jest ładna klasyfikacja Natalaplo, zdrówka i wpadaj jak najczęściej ![]() Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-12 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Dzisiaj przypada mój 2 dzień II fazy i 26 z A6W /brzusio robi się wyjątkowo ładny ![]() Zgodnie z obietnicą informuję o zmianach do ktorych doszło po zakończeniu I fazy SB Waga: było / jest 61 59 Wymiary: udo 55 51 biodra 96 90 pas 68 66 Ale się cieszę, wazenie i pomiary dały mi pożądnego KOPA!!!!!!!!! na kolejene tygodnie obcowania z dietką. Teraz muszę tylko z głową powprowadzać nowe produkty-macie może jakies dobre rady w tym zakresie????????????????? ???? Gratuluję wszystkim utraty wagi- sobie również ![]() Effo torciki pierwsza klasa, świetne pomysły, motylka na pewno odgapię, ale to dopiero w sierpniu ![]() ![]() Ilonko - powodzenia na I fazie, oby jak najmniej pokus ![]() Natala informuj nas o postępach z bliskiego spotkania z nową dietką. Teliku dziewczyny mają rację, nie obcuj zbyt często z wagą, bo to bardzo krótka droga do załamania i zniechęcenia-ustal sobie ważenie na 1 w tygodniu lub 1 na dwa tygodnie. Jadłospis podam wieczorkiem, a teraz zmykam do mojej małej myszki ![]() Miłego dnia plazowczki.
#222 |
Zadomowienie
|
Paprak ja dzis robie zakwas, taki 60godzinny znalazlam. Nie znalazlam chleba razowego, czy zytniego bez zakwasu, a kopalam wczoraj do polnocy. Efekt - zakawas robie dzis wieczorem
![]() Natala nie daj sie tej wodzie i siedz z nami, bedziemy cie wspierac ![]() ![]() Rosalyn wczoraj weszlam na twoj blog i sie zastanawialam, gdzies ty ![]() Paprak i Bambii poczekajcie, jak taki dwu - trzylatek spojrzy na Was... ![]() ![]() ![]() Bambii ja najwiecej jakies 96 kg ![]() ![]() Mamooli, jakby co, sluze pomoca, mam super przepis na biszkopt z oranzada ![]() ![]() ![]() Co do II fazy, to wegle nalezy wprowadzac stopniowo. Najlepiej na sniadanie i moze jakis owoc na poczatek w ciagu dnia. Ja teraz wprowadzam jedynie chleb na sniadanie. Jutro moze platki zrobie. Tak jak wyzej Ilona pisala - obserwuj swoj organizm, czy po czyms masz ochote na wiecej wegli - u mnie jest tak z makaronem np.... moglabym jesc bez konca niestety. Powodzenia ![]() Ilona ![]() ![]()
#223 |
Wtajemniczenie
|
Rosalyn czy mi się wydaje, czy niedawno byłaś na 1-szej fazie?
Edytowane przez ninaad Czas edycji: 2009-01-12 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() effo no na pewno widok rozmilowanych oczu trzylatka jak widzi taki tort jest motywujacy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
optymalna temperatura dla drożdży to 30-35 stopni, jak zanurzysz palec masz czuć ciepło ale ma nie parzyć
110 nastawia się na początku żeby podrosło [45 minut] a potem zwiększa się do 180 i piecze jeszcze godzinę ostatni jest z orkiszu 1400 i 2000 to są mąki razowe - a może Ty użyłaś żytniej ![]() aha, chlebki pełnoziarniste są jakby gliniaste w środku zazwyczaj ale tylko trochę |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
Rosalyn, tez dzisiaj o Tobie myslalam co porabiasz po swoim spektakularnym spadku wagi
![]() ![]() Mamaoli, bardzo ladny spadek, tak jak mowilam, Twoje ladne jadlospisy sie oplacily ![]() no , a w ksiazce tez wczoraj nei znalalam szczegolowego instruktazu, tylko to, co napisala wczesniej Ilonka ![]()
#227 |
Wtajemniczenie
|
uzylam razowej zytniej maki ale on jest jakby ciut z zakalcem w srodku. Mysle, ze krocej bede probowac w temp. 110 stopni piec a szybciej na 180 wezme
![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-01-12 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy to dobry pomysł, bo wtedy może Ci się upiec ładnie na zewnątrz a w środku będzie surowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzis jakies zamiesznie w pracy, i wszystko w biegu ale za kilkanascie minutek lunch i niech dzwonią klienci i dobijaja sie mnie nie ma ![]()
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewuszki
![]() Ja juz prace koncze i dzieki Bogu, bo padam na twarz ![]() pamietam przepisy - tylko ze lipton, to sa 2 fazowe pasztety ![]() ![]() ![]() Tak czy siak dzis robie sernika i nie ma zlituj ![]() ![]() Mialam zly czas w weekend ![]() ![]() ![]() Dzis juz czuje sie duzo lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Dzisiejszej promocji w Lidlu produktow Linessy... w sobote przygladnelam sie serkowi topionemu bo na opakowaniu zobaczylam 11% fat i mnie zaciekawil, ale jak juz zaczelam etykietke czytac to sie okazalo ze ma 30% tluszczu. Kurcze nie do konca wiem jak to jest?? dzis jade Lidla tu w Krk odwiedzic, zobacze jeszcze raz. Ale jak widze te produkty z Linessy to zawsze mam taki odruch ze to grubymi nicmi szyte i ze to jest robienie kasy na "odchudzaniu"... a i nie raz sie spotkalam ze tego typu produkty byly o wiele gorsze od takich bez etykietki "Fit"... Grupowo wszystkim gatuluje pieknych ubytkow wagi ![]() Bambi wielki szacun ![]() ![]() Effo super torty ![]() Ilonko dzieki za wyklad - zapewne przyda sie ![]() Ide szukac inspiracji na jakis pyszny obiadek - i nie musze sie przejmowac czy TZ bedzie smakowal ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie plazowiczki! Nowa tu jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Wtajemniczenie
|
To do zytniej maki zawsze potrzebny jest zakwas?
![]() Ja ostatnio ten twarogowy robilam bez, a uzylam zamiat pszennej wlasnie zytniej. Ale nie wiedzialam. ![]() A kupilam ostatnio taki suchy zakwas (?), a dokladniej suche kwasne ciasto (Sauerteig), wlasnie do wyrabiania pelnoziarnistego chleba. Tam jest 100gr w torebeczce i dodaje sie cala na taki jeden wiekszy chlebek. Probowal ktos juz takie cos, jest takei cos w ogole w PL? Bo ja o tym nie wiedzialam ani nie slyszalam,ale jak kupowalam ostatnio gotowa mieszanke do chleba pelnoziarnistego i to stalo obok, to po prostu wzielam tak na wszelki wypadek. ![]() Moze z tym sprobuje niedlugo cos upiec. Tak w ogole to jeden dzien pierwszej fazy mam za soba i juz mam dosc. Czuje sie dobrze, nic mi nie jest. Ale nie chce niczego jesc co moge na I fazie. Jedynie jajka bym teraz zjadla, a akurat mam tylko jedno w lodowce. Czekam az TZ sie z nocki obudzi i pojdziemy na zakupy, ale nie wiem jak dlugo wytrzymam na moim "resetowaniu". Jakos mam zawsze pecha na pierwszej fazie, nie mozemy sie dogadac. Nie lubie jej. ![]() Dziewczyny gratuluje spadku wagi i ubytku w cm!! ![]() EDIT: Djana przy serach musisz patrzec na procent absolut. Jak jest napisane 11% absolut fat, to tyle ma. A np 30% i. Tr. (to akurat po niemiecku, nie wiem jak po polsku ![]() ![]() Jest taki wylicznik do serow: Tluszcz w stanie suchosci (jak ktos wie jak to sie po polsku nazywa, to piszcie, bo mi glupio ![]() sery swieze (takie jak twarogi, mascarpone itp) liczysz razy 0,3 sery miekkie (brie, camembert, gorgonzola) razy razy 0,5 sery tpu gouda edamer razy 0,6 sery twarde (emmentaler, parmezan itp) razy 0,7 i w taki sposob wiesz ile ser ma naprawde tluszczu, czyli absolut. Mam nadzieje, ze nie nakrecilam. ![]() A co do piekarnika, moj ma regulacje od 1 do 8 i 200 stopni jest, jak dam na 3, minimalnie przed.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-12 o 14:21 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
A ja po 8 dniach plazowania odkrylam ciekawa rzecz: nie mam napadow glosu. Zadnych! Nie jestem glodna, a jak jestem to jem jogurt naturalny albo serek i jest ok. Pierwszy raz spotykam sie z taka dieta, gdzie w sumie nie mysle caly czas o jedzeniu. I naprawde jestem z siebie dumna.
![]()
#235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#236 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
o prawie roku jestem na SB w wlieloma przerwami. i na tym forum przewineło sie dużo kobitek które odchudzały swoich TZtów za pomocą SB i Sb jest świetną dietą równiez dla facetów. czesto okazuje sie ze faceci chudną szybciej niz my tak wiec zachecam mocno. Dieta jest zdrowa racjonalna i krzywdy nie zrobi trzymam kciuki za was a u mnie jak u effy TZ je co ugotuje tylko dodaje mu jakies bonusy jak bagietka, makaron, tortilla i juz. nie miałabym ochoty (ani czasu) dwóch obiadów gotowac ![]() a u mnie o zgrozo wszyscy pizze jedzą w biurze, a że biuro małe zapachy gwałcą moje zdrowie psychiczne ![]()
![]() |
#237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
Pepitka,
na pewno maz PAPRAK bedzie teraz przechodizl na SB, i z tego co pamietam, to juz kiedys jakas wizazanka z powodzeniem odchudzala swpjego TZa a poza tym w ksiazce Agatstona jest wiele przykladow podanych wlasnie na mezczyznach!!!!powodzenia !!!! Djanko, ja tez w nagrode pieke dzisiaj sernik, i tez wybieram sie do Lidla i raczej wieze ze sa odtluszczone, tak czuje sie lepiej ![]()
#239 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żytnia mąka zawiera mało glutenu i dlatego potrzebuje zakwasu, chleby z niej są ciężkie i gliniaste, zazwyczaj miesza się ją z pszenną dla dobrych efektów - zresztą chlebki żytnie to wyższa szkoła jazdy ![]() temperatury niee ruszaj Cytat:
![]() ja odchudzam obecnie mojego, co prawda nie na ścisłej SB ale prawie dieta gdzie można jeść furę jajek i mięsa jest jak najbardziej dla faceta ![]() Cytat:
![]() w przypadku ciasta twarogowego nie było wielkiego problemu, bo ono wyrosnąć specjalnie nie musi ja mam suchy zakwas właśnie możesz śmiało użyć ![]() ... u nas to się nazywa zawartość w suchej masie - dzięki za obszerny wykład ![]() ![]() Effa, Twoja zapiekanka z soczewicy życie mi dziś uratowała - wpadłam do domu mocno spóźniona i wściekle głodna, wstawiłam zupę dla męża a sama rzuciłam się właśnie na zapiekankę, ależ ona jest pyszna, zaraz biorę się za kolejną ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz odchudzalam meza i powiem ci, ze z wyjatkiem pierwszej fazy jest spoko ![]() ![]() polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.