|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak rysować - książki
Szukam dobrej książki ze wskazówkami, poradami jak rysować portrety, postacie ludzi. I tutaj pytanko do was: Znacie może jakieś sprawdzone lub dobre właśnie o tym książki?
Będę wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak rysować - książki
Proponuję, żebys sama przeszła się do księgarni, jeśli to ma być książka dla Ciebie, bo z doświadczenia wiem, że nie każda pozycja nam pasuje. Są książki, które mnie osobiście nie pomogą, a innym tak. Najlepiej przewertować i zobaczyć, czy za pomocą uieszczonch tam wskazówek Ty dasz rade to sama zrobić
a jeśli nie - to obejrzeć inną. Umieszczane w takich książkach rady i wskazówki mają bardz różny stopień trudności i szczegółowości.
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jak rysować - książki
Zgadzam się z Bąbelkiem 82 idź lepiej do księgarni
Ja troche korzystałam z książek Jose M Parramona i nawet niektóre mi się podobały (są nie tylko o rysunku ale też o malarstwie, perspektywie, barwach), kiedyś też wygrałam w jakimś konkursie plastycznym "Kurs Rysowania - doskonalenie umiejętności artystycznych" Barringtona Barbera tez może być ale nie ma tam jakichś powalających wskazówek ktre uczyniły by ze mnie geniusza rysunku Jeżeli naprawde chcesz uczyć się rysować to zapisz się na zajęcia do jakiegos domu kultury bo żadna książka nie pomoże Ci tak jak nauczyciel
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.