Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-17, 18:42   #1171
kokoin
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Kokoin syropek sobie kupilam. Mmmmm... jaki slodki mam nadzieje ze pomoze.

Na pewno pomoże, ja jeszcze piłam na noc mleko z czosnkiem ale nie każdy to lubi . Jesteśmy prawie w tym samym tygodniu ciąży (ja w poniedziałek zaczynam 21 tc) ale brzusio mam większy, chyba znów będę małą słonicą

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
Ja mam w biodrach 100
w brzusiu na wysokosci pepka 94
i w cycuszkach 98
przerazaja mnie te liczby a waze juz 65 kg czyli 10 na plusie a to dopiero połowa ciazy i przez pierwsze 3 miesiace wymiotowałam to co teraz bedzie jak juz nie wymiotuje i mam spory apetyt?pomocy!!!
kochana ja mam w biodrach 104, w brzusiu na wys. pępka 94 i w cycuszkach 100 i 66, 4 kg (6,4 kg na plusie) i też mam dopiero polowę ciąży

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość

a no i jestem dumna z córci bo w samochodzie mówiła że chce siusiu i prosiłam ją żeby wytrzymała do domku, że zaraz będziemy i dała radę w domu zrobiła a majty suche
wielkie klask i:dla Julci, dzielna dziewczynka
kokoin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 19:13   #1172
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
malutka_24 sliczne ubranka body widze ze mamy podobne chodzi mi o to z napisami sliniaczki ekstra
a ten pajacyk to cudny poprostu
no jest boski dostałam go od mojej siostry, kupiła w Anglii i na rozmiar 50 cm - ciut malusi, ale może maluszek jak nie będzie duży to wyjdzie w nim ze szpitala

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Nasze dzieci, to w większości posiadają te bodziaki z biedronki. Na ulicy chyba po bodziakach sie będziemy rozpoznawać A swoją drogą to były ładne, tanie i świetnej jakości...

Ja nadal poluję żę możę cos jeszcze w biedronce dla dzieci będzie, to wtedy kupię.
a co tam
jak uda Ci się coś fajnego wyłapać w Biedronce to daj cynka

Cytat:
malutka oj tak, tam wszystko jest od A-Z

kupiliśmy Julce tablicę taką stojącą z kompletem kredy i gąbki normalnie nie ma dziecka odkąd przyszliśmy to szybkie siusiu na nocnik i cały czas się bawi
a no i jestem dumna z córci bo w samochodzie mówiła że chce siusiu i prosiłam ją żeby wytrzymała do domku, że zaraz będziemy i dała radę w domu zrobiła a majty suche

ad. 1 no właśnie, ten sklep przypadkiem odkryła moja mama
ad. 2 a Julci to należą się duże

My już po kolędzie Ksiądz był młody (starszy o rok od mojego męża) i przesympatyczny

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2009-01-17 o 19:14
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 19:20   #1173
kokoin
Raczkowanie

jakaś zmęczona dzisiaj jestem, chyba ta pogoda daje o sobie się we znaki

ja oglądałam wasze ciuszki to zaraz napstrykałam parę fotek moich ciuszków

Pierwsze dwa zdjęcia to ciuszki które sama kupiłam, następne to kocyk, dwa następ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1170087.jpg (57,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170086.jpg (53,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170090.jpg (45,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170091.jpg (61,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170092.jpg (76,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170096.jpg (32,0 KB, 29 załadowań)
Stary 2009-01-17, 19:24   #1174
kokoin
Raczkowanie

opis do zdjęć bo tak się ucieszyłam że się pochwalę że zapomniała fotki opisać

Pierwsze dwa zdjęcia to ciuszki które sama kupiłam, następne to kocyk, dwa następne to ciuszki które dostałam od mojej koleżanki po jej synku (właśnie skończył 4 m-ce), a na końcu to ja i mój brzusio 20 tc
Stary 2009-01-17, 19:29   #1175
pakusia86
Zakorzenienie

malutka_24 to malutki ale moze bedziesz miec drobinke ja w sumie kupuje na 62 cm bo mamuska moja ma duzo na 56 wiec nie ma sensu kupowac skoro dzidzia pochodzi w tym niedlugo, pozatym lekarz mi powiedzial ze drobinki nie debe miec ... ja jeszcze nie widzialam na 50 cm nic to chyba wczesniaki?

kokoin ale sliczny ciazowy brzucholek ciuszki tez cudne... wy to macie juz duzo ubraneczek fajnie wam, mozecie je sobie ogladac do woli

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 19:54   #1176
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

Cytat:
Napisane przez kokoin Pokaż wiadomość
Ciuszki prześliczne, a jaki brzusiooo
Cytat:
ja w sumie kupuje na 62 cm bo mamuska moja ma duzo na 56 wiec nie ma sensu kupowac skoro dzidzia pochodzi w tym niedlugo, pozatym lekarz mi powiedzial ze drobinki nie debe miec ... ja jeszcze nie widzialam na 50 cm nic to chyba wczesniaki?
Ja widziałam takie ciuszki w sklepie Carrefour, są tak malusieńkie, ze wyglądają jak dla lalki. Aż strach taką kruszynkę ubierać w te ciuszki

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 20:24   #1177
esti1984
Wtajemniczenie

macie rację dziewczynki duma mnie rozpiera jak widzę postępy Julki moja mama też jest w szoku że tak rozumie o co z tym wszystkim chodzi

poiglot po odpoczynku właśnie powinny przejść a dopiero jak to nie pomoże to nospa. To teraz powiedz co Ty takiego robiłaś że się tak wymęczyłaś?

pakusia możesz wpaść zobacz ile mam ciuszków do prania i prasowania
fajnie że przeżywasz to co się dzieje z siostrą ja mam to samo z moją. Jest ode mnie 6 lat młodsza i kocham ją jak nie wiem co
Amelka 11 miesięcy i chodzi to ładnie moja zaczęła jak miała 10 ale na 11 już ładnie sama chodziła. Niektóre dzieci po roczku zaczynają

kokoin
piękny brzuszek, taki typowo ciążowy ciuszki prze słodkie

poiglot
jak zupa była w lodówce to spoko

Katrin dawaj kawałek karpatkimniammmmmmmmmmm mmmmm

Dziewczyny pomocy......wtachałam moje zbiory Julkowe z dołu z garderoby wszystko poprzebierałam i odłożyłam ciuszki od 0-6 miesięcy, czyli od 56-74 cm mam ich 10 worków wiecie co????? nie potrzebuję dosłownie niczego do ubrania dla małej córcimam rożki, ręczniki, komplety pościeli, kocyki, kurtki, ubranka każdego rodzaju......tylko kilka pieluch tetrowych dokupię takich kolorowych bo mam wszystkie białe....i tyle....chyba na tych ciuszkach spokojnie ubrałabym trojaczki
No i spakowałam to wszystko w wory i czeka na pranie ale pewnie dopiero w kwietniu żeby nic się nie kurzyło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1220169.jpg (51,3 KB, 29 załadowań)
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 20:53   #1178
pakusia86
Zakorzenienie

esti1984 o jezu ile ciuszkow ekstra masz juz problem z glowy
ja tak z amelka nie jestem zwiazana jak z julka (6lat) w sumie ja sie nia zajmowalam, mama pracowala za granica a ja z julka ... wiem jak takie szkrabz moga cieszyc ... najmniejsze rzeczy, dlatego nie moge sie doczekac mojego szkrabika

Stary 2009-01-17, 21:28   #1179
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Esti ale masz ciuszkow
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 21:36   #1180
sashka20
Rozeznanie

Mamuski chyba bede chora. Niby kaszel i gardlo przechodzi. Ale katar sie zaczyna Kurcze... nie chce byc chora....

Malutka piekne ciuszki. To body z tymi napisami i ten pajacyk normalnie sweet.
Pakusiu to super, ze mamuska Cie obdaruje ciuszkami. Masz problem z glowy Moj brat byl dwa tygodnie temu ze swoja luba na studniowce. Slicznie razem wygladali. A moj brat jaki elegancik Normalnie poznac go nie moglam.
Rumiankowa mi sie tez ten wozek podoba. U mnie w miescie go widzialam w sklepie dla bobasow.
Esti no prosze jak masz madra coreczke. Julce naleza sie duze
Malgosiu ja tez poluje na ciuszki w biedronce Kurcze... zeby byly jakies bodziaki z krotkim rekawkiem. Bo z dlugim mam juz dosc.
Kokoin sliczne ciuszki A syropek pomaga. Od wczoraj widze duza poprawe. Brzusio cudny
Katrin karpatka mmmm..... podziel sie kawalkiem
Poiglot nareszcie jestes. Ja nie mam takich boli. Uwazaj na siebie. A ta zupa jak stala w lodowce to spokojnie jedz.
Esti OMG ile ciuszkowSpokojnie bys nas tu wszystkie po trochu obdzielila

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 21:57   #1181
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny pomocy......wtachałam moje zbiory Julkowe z dołu z garderoby wszystko poprzebierałam i odłożyłam ciuszki od 0-6 miesięcy, czyli od 56-74 cm mam ich 10 worków wiecie co????? nie potrzebuję dosłownie niczego do ubrania dla małej córcimam rożki, ręczniki, komplety pościeli, kocyki, kurtki, ubranka każdego rodzaju......tylko kilka pieluch tetrowych dokupię takich kolorowych bo mam wszystkie białe....i tyle....chyba na tych ciuszkach spokojnie ubrałabym trojaczki
No i spakowałam to wszystko w wory i czeka na pranie ale pewnie dopiero w kwietniu żeby nic się nie kurzyło
widzę że masz takie same worki jak ja.. tzn ja mam torby.. takie duuże !! i
właśnie skończyłam je segregować.. ale bez składania w kostkę- wymiękłam!
  • 0-6 miesięcy (1 torba, w której jest 6 reklamówek z reala-tych foliowych, nie przezroczystych)
  • 7-9 miesięcy ("tylko" 5 reklamówek)
  • 1-2 latka (1 cała torba..(nie wiem ile bym musiała zużyć reklamówek..)
  • 2-3latka ( 5 reklamówek)
w sumie 3 duuże torby..myślałam że tz się przewróci z wrażenia jak wszedł do pokoju, a ja oczywiscie chcąc wszystko przepatrzec wysypałam tą "górę ubrań" na sam środek .. jutro dołączę zdjęcia..
mówię wam ..to chomikowanie mnie kiedyś dobije! połowę ciuszków oddaję do "Caritasu" a to co zostało wymieniłam powyżej.. a myślałam że nie jest tego aż tyle..
tak jak u esti..od pajacyków, poprzez body, kurteczki, bluzeczki..skonczywszy na przecudnych skarpetuniacheh .. ! istny ciucholand - czyli raj dla przyszłej mamusi
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-17, 22:02   #1182
kokoin
Raczkowanie

Cytat:
Kokoin sliczne ciuszki A syropek pomaga. Od wczoraj widze duza poprawe. Brzusio cudny

cieszę się że mogłam pomóc , nie choruj błagam w ogóle to są takie granulki nazywają się oscillocccinum i bierze się jes pod język (są słodkie) i są bezpieczne bo homeopatyczne, można to brać raz w tygodniu i działa jak szczepionka uodparniająca, ja biorę i narazie nic mnie chwyciło tfu tfu żeby nie zapeszyć, a jak cię choroba już dopadnie to bierze się dwie dawki co 6 godzin
Stary 2009-01-17, 22:09   #1183
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
opis do zdjęć bo tak się ucieszyłam że się pochwalę że zapomniała fotki opisać

Pierwsze dwa zdjęcia to ciuszki które sama kupiłam, następne to kocyk, dwa następne to ciuszki które dostałam od mojej koleżanki po jej synku (właśnie skończył 4 m-ce), a na końcu to ja i mój brzusio 20 tc
zakochała się w tych ogrodniczkach!! w ogóle je uwielbiam!! dla mojej dzidzi mam po starszym bracie ze 4 sztuki dżinsowych, sztruksowych i bawełnianych..a nawet polarowe.. są super!

całuję brzuszek w sam pępuszek
jest tak samo okrąglutki jak mój
Stary 2009-01-17, 22:11   #1184
sashka20
Rozeznanie

Cytat:
cieszę się że mogłam pomóc , nie choruj błagam w ogóle to są takie granulki nazywają się oscillocccinum i bierze się jes pod język (są słodkie) i są bezpieczne bo homeopatyczne, można to brać raz w tygodniu i działa jak szczepionka uodparniająca, ja biorę i narazie nic mnie chwyciło tfu tfu żeby nie zapeszyć, a jak cię choroba już dopadnie to bierze się dwie dawki co 6 godzin

Jak bylam przeziebiona na poczatku ciazy to bralam osccillocinum. Na szczescie jeszcze je mam. Na noc sobie wezme jedna dawke. Wole juz zapobiegawczo wziasc, niz sie na calego rozchorowac i brac jakies silniejsze lekarstwa.

Mamuski ja juz ide lulu. Wypije jeszcze goraca herbatke z cytrynka i siup do lozka.
Dobranoc

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-17, 22:12   #1185
kokoin
Raczkowanie

dziewczynki ja się już żegnam, ale mnie śpioch dopadł, jutrojadę pooglladać wózki łóżeczka, posćiele itp

..jutro mam kolendę ninja zaczyna chodzić dopiero od 16:30 masakra u nas będzie dopiero okoł 20:00

zmykam życząc kolorowych snów , do juterka
Stary 2009-01-17, 22:21   #1186
Fionka21
Raczkowanie

dobrej nocki

ja też idę spać..mój men już mnie 3 raz woła..
Stary 2009-01-17, 23:33   #1187
boszenka69
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Ale mialam maraton na uczelni... Padam A jutro jeszcze do pracy ehh Chcialam sie pochwalic, ze w piatek bylam w szpitalu na USG "polowkowym" (24.tydzien i dopiero zrobili mi polowke...) i z Blaneczka wszystko w porzadeczku Serduszko i inne organy przebadane Jestem spokojniejsza
POIGLOT ja tez mam to dziwne twardnienie brzuszka... I to codziennie. Jednak lekarka powiedziala, ze w ten sposob macica przygotowuje sie do porodu Dziwne uczucie
ESTI ale masz ogromniasta kolekcje :szok: Takiej to dobrze

Widze, ze dziewczynki poszly juz spac W takim razie i ja ide. Slodkich snow
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-18, 07:30   #1188
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
mój bilans z dzisiejszego ranka:
biust 96 cm
brzusio 93 cm
bioderka 94 cm
Jak tak dalej pójdzie to w pasie dobiję do 100 cm
Nie martw się . Ja na początku też miałam biust większy niż brzuch ale kiedy to było! Teraz biust mi został jakoś tam 90coś a brzuś ma 110 cm , ale doświadczone mamy mówią, że to bardzo dobrze, że tyjesz i rośniesz od poczatku!, że nie wywali Cię w miesiąc np. bo wtedy rozstępy murowane i problemy z "trzymaniem wagi".
Nawet jak utyjesz te strachliwe 20 kg? to co? Młode ciało, które "rozciągało sie powoli" wróci do formy szybciusio .

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Gabriela - jak patrzę ile masz ubranek to aż padam z wrażenia
Super są Teraz to już czekać na maleństwo.
To chyba jeszcze nie tak dużo, a wiadomo, że jak już sie mała pojawi to .... hiihihihihi też sie będzie kupowało "co nie co" .

Cytat:
Napisane przez malwa1234 Pokaż wiadomość
Ja mam w biodrach 100
w brzusiu na wysokosci pepka 94
i w cycuszkach 98
przerazaja mnie te liczby a waze juz 65 kg czyli 10 na plusie a to dopiero połowa ciazy i przez pierwsze 3 miesiace wymiotowałam to co teraz bedzie jak juz nie wymiotuje i mam spory apetyt?pomocy!!!
Powoli, jak brzuś urośnie i trochę Ci żołądek przygniecie to i zaczniesz mniej jeść! Ja też w to nie wierzyłam, ale u mnie tak jest. Dokładnie za 2 miesiące rodzę i choć czasem mam chęć aby oczy jadły po prostu do brzusia już sie nie mieści! Także powoli, teraz Twoja waga będzie rosła ale na pewno już nie tak szybko jak do tej pory!

Dziewczyny
czytam że niektóre z Was mają "opór rzeczy" i niektóre oddajecie czy wyrzucacie. Przegladając wizaż trafiłam na apel MŁODEJ MAMY, która chętnie przyjmie ubranka i rzeczy, bo po prostu jej nie stać. Rodzi jakoś w marcu bodajże. Jeśli, więc miałybyście chęć to podaję linka:
poczytajcie:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=283234
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-18, 07:44   #1189
rumiankowa
Zadomowienie

esti, bardzo dzielna Twoja córcia :tak:

a ja mam dwa pytania
1. czy któraś z Was (bo nie pamiętam) kupowała sobie poduszkę do spania i do karmienia, taką w kształcie litery C? jestem ciekawa jak się ona sprawdza przy spaniu, bo zaczyna mi być zwyczajnei niewygodnie a na allegro jest tak duży wybór w tak róznych cenach, że sama nie wiem
2. wybiegając daleeeko w przyszłość - zastanawiam się nad powrotem ze szpitala - dziecko musi wracać w foteliku, prawda? to jest bezpieczne dla takiego małego dziecka??
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-18, 08:24   #1190
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Rumiankowa musi byc fotelik podac ci str gdzie sa testy fotelikow najlepiej kupic taki co ma min 3 gwiazdki

http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/index.html

warto kupic taki co pasuje do stelaza wozka do wielu modeli wozkow pasuje fotelik Maxi Cosi Cabrio lub Citi.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-18, 08:26   #1191
rumiankowa
Zadomowienie

dzięki Magda
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-18, 08:34   #1192
Fionka21
Raczkowanie

szukając czegoś na temat coneco toledo wpadłam na filmiki.. gościu opisuje zalety i wady x landera, bebe comfort i jeszcze jakiś (ale nie do oglądałam, bo ten typ wózka mnie nie interesuje) ten x lander jest kropka w kropke jak toledo..tylko cena jest inna.. jak chcecie to sobie obejrzyjcie.. zawsze coś..

http://expertia.pl/modaistyl/materia...ne-prezentacja

Stary 2009-01-18, 09:23   #1193
superzabula
Zadomowienie

Esti ale masz kolekcje W sumie dobrze, nie musisz sie martwic o zakupy ciuszkowe, choc przyznam, ze to bardzo przyjemne

Kokoin brzuszek super, ksztaltem podobny do mojego. Musze dzis namowic mojego Tz na zrobienie mi nowych fotek brzuszka, bo co kilka tygodni mam nowa mini sesje

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-18, 09:25   #1194
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
czytam że niektóre z Was mają "opór rzeczy" i niektóre oddajecie czy wyrzucacie. Przegladając wizaż trafiłam na apel MŁODEJ MAMY, która chętnie przyjmie ubranka i rzeczy, bo po prostu jej nie stać. Rodzi jakoś w marcu bodajże. Jeśli, więc miałybyście chęć to podaję linka:
poczytajcie:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=283234
Albo można też wysłać (zamiast wyrzucać)jakieś body, koszulki, rzeczy raczej letnie, Dzieciom z Zambii, którym pomagamy m.in. ja i Nicole2002 Tam kombinezony i kurtki raczej się nie przydadzą, ale reszta rzeczy jak najbardziej Zdarza się, że Dzieci chodzą w łachmanach. Ubranka są lekkie, można wysłać w kopercie bąbelkowej (najlepiej ekonomicznym). Z góry dziękuję

Podaję adres:
St. Lukes Mission Hospital
Mpanshya
P.O. Box 32 789 Lusaka
ZAMBIA Centr. Afryka

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dz.jpg (34,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2dz.jpg (37,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3dz.jpg (48,3 KB, 5 załadowań)

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-01-18 o 09:26
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-18, 09:34   #1195
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
szukając czegoś na temat coneco toledo wpadłam na filmiki.. gościu opisuje zalety i wady x landera, bebe comfort i jeszcze jakiś (ale nie do oglądałam, bo ten typ wózka mnie nie interesuje) ten x lander jest kropka w kropke jak toledo..tylko cena jest inna.. jak chcecie to sobie obejrzyjcie.. zawsze coś..

http://expertia.pl/modaistyl/materia...ne-prezentacja

Wlasnie ogladam ten filmik, super! Jeszcze takiego dokladnego opisu nie slyszalam w podrozach po sklepach Tymardziej, ze my kupujemy X-landera Xa i moglam bardzo dokladnie o posluchac o jego zaletach Ciekawe co wadami? Ale my juz i tak jestesmy zdecydowani

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-18, 10:31   #1196
manolita
Zakorzenienie

Esti , mnóstwo tych worków. Pamiętam jak robiliśmy porządki po Mateuszu... tak samo było...ale się pozbyłam niemal wszystkiego, bo nie planowaliśmy dzidziusia, aż w końcu po tylu latach nam sie zachciało

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-18, 10:41   #1197
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka

Cytat:
Pierwsze dwa zdjęcia to ciuszki które sama kupiłam, następne to kocyk, dwa następ
śliczne ciuszki i fajniusi brzusio, bardzo podobny do mojego

Cytat:
malutka_24 to malutki ale moze bedziesz miec drobinke, ja w sumie kupuje na 62 cm bo mamuska moja ma duzo na 56 wiec nie ma sensu kupowac skoro dzidzia pochodzi w tym niedlugo, pozatym lekarz mi powiedzial ze drobinki nie debe miec ... ja jeszcze nie widzialam na 50 cm nic to chyba wczesniaki?
też się zdziwiłam, że to takie malutkie sam lekarz nam ostatnio powiedział, że możemy mieć malutkie dziecko, bo nie jesteśmy duzi i wysocy mój mąż był z donoszonej ciąży ważył równe 3 kg i mierzył 53 cm, a ja urodziłam się też normalnie w 9 miesiącu, ale miałam niską wagę urodzeniową, bo tylko nie całe 2,5 kg i mierzyłam 47 cm moja mama całą ciążę ze mną wymiotowała, po niej w ogóle nie było widać, że jest w ciąży nawet jak już na porodówce to lekarz się jej pytał "po co pani tutaj jest", moja mama na to że "do porodu", a lekarz "z czym?!"

Cytat:
Dziewczyny pomocy......wtachałam moje zbiory Julkowe z dołu z garderoby wszystko poprzebierałam i odłożyłam ciuszki od 0-6 miesięcy, czyli od 56-74 cm, mam ich 10 worków, wiecie co????? nie potrzebuję dosłownie niczego do ubrania dla małej córci, mam rożki, ręczniki, komplety pościeli, kocyki, kurtki, ubranka każdego rodzaju......tylko kilka pieluch tetrowych dokupię takich kolorowych bo mam wszystkie białe....i tyle....chyba na tych ciuszkach spokojnie ubrałabym trojaczki
ale jesteś obładowana

Cytat:
Malutka piekne ciuszki. To body z tymi napisami i ten pajacyk normalnie sweet
idzie się normalnie zakochać

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
widzę że masz takie same worki jak ja.. tzn ja mam torby.. takie duuże !! i
właśnie skończyłam je segregować.. ale bez składania w kostkę- wymiękłam!
  • 0-6 miesięcy (1 torba, w której jest 6 reklamówek z reala-tych foliowych, nie przezroczystych)
  • 7-9 miesięcy ("tylko" 5 reklamówek)
  • 1-2 latka (1 cała torba..(nie wiem ile bym musiała zużyć reklamówek..)
  • 2-3latka ( 5 reklamówek)
w sumie 3 duuże torby..myślałam że tz się przewróci z wrażenia jak wszedł do pokoju, a ja oczywiscie chcąc wszystko przepatrzec wysypałam tą "górę ubrań" na sam środek .. jutro dołączę zdjęcia..
mówię wam ..to chomikowanie mnie kiedyś dobije! połowę ciuszków oddaję do "Caritasu" a to co zostało wymieniłam powyżej.. a myślałam że nie jest tego aż tyle..
tak jak u esti..od pajacyków, poprzez body, kurteczki, bluzeczki..skonczywszy na przecudnych skarpetuniach eh.. ! istny ciucholand - czyli raj dla przyszłej mamusi
to może otwórz taki sklep będzie miał wzięcie

Cytat:
..jutro mam kolendę ninja zaczyna chodzić dopiero od 16:30 masakra u nas będzie dopiero okoł 20:00
my wczoraj mieliśmy kolędę

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Nie martw się . Ja na początku też miałam biust większy niż brzuch ale kiedy to było! Teraz biust mi został jakoś tam 90coś a brzuś ma 110 cm , ale doświadczone mamy mówią, że to bardzo dobrze, że tyjesz i rośniesz od poczatku!, że nie wywali Cię w miesiąc np. bo wtedy rozstępy murowane i problemy z "trzymaniem wagi".
Nawet jak utyjesz te strachliwe 20 kg? to co? Młode ciało, które "rozciągało sie powoli" wróci do formy szybciusio
ale ja się tym naprawdę nie martwię kiedyś zanim jeszcze byłam w ciąży miałam nadzieję, żeby nie poszło mi nic w biodra i na szczęście wszystko jak do tej pory idzie mi w brzusio i dzidzię

Dziewczynki mam pytanie z całkiem innej beczki
Wczoraj tak mnie wieczorem zaczął boleć brzuch, ze masakra To nie były żadne skurcze czy coś takiego. Jakby mi ktoś wbijał igły po prawej i lewej stronie brzucha w pachwinach na samym dole podbrzusza, do tego w ogóle nie mogłam się wyprostować, najmniej mnie bolało jak siedziałam w jakiejkolwiek pozycji. Położyłam się do łóżka, wzięłam nospę i jakoś powoli przechodziło, ale na początku nie mogłam ani leżeć na boku lewym ani na plecach, najwygodniej było mi na prawym boku. I w tej pozycji zasnęłam, obudziłam się koło 4 nad ranem, bo mi się siusiu chciało i już nie bolało Cały ten czas dzidzia sie wierciła jak nie wiem co i czułam ją tak nisko, że myślałam, że zaraz mi wyjdzie Żadnych twardnień brzucha nie miałam I nie wiem czy to przez malucha, że się tak usadowił i gdzieś mnie po jakiś nerwach kopał czy coś innego Dzisiaj mimo, ze już mnie nie boli to profilaktycznie dzień spędzam w łóżeczku

Edytowane przez malutka_24
Czas edycji: 2009-01-18 o 10:42
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-18, 10:57   #1198
pakusia86
Zakorzenienie

malutka_24 hihi... cale szczescie ze mame przyjeli na porodowke z moja babcia bylo bardzo podobnie, jak mi opowiadala to ona nawet nie wiedziala ze w ciazy jest ona byla takiej posturki jak ja, czyli troszke cialka miala... w 7 miesiacu ciazy cos sie zle poczyla i chyba dzidzia (moj wujek) se jej za bardzo ruszala... bidactwo poszla do lekarza i powiedziala ze ma jakiegos guza!!! a ze aparatury nie mieli takiej jak teraz to zrobili jej jakis zabieg!!! co sie okazalo nic nie zniknelo a dzidzia znowu dawala o sobie znac a ze moja babcia byla juz w sile wieku ok. 45 wiec ciazy nie brala pod uwage, miesiaczki nie miala ale lekarze mowili ze przekwitanie miesiac pozniej dostala porzadnego kopniaka i juz wiedziala ze w ciazy jest miesiac pozniej urodzila synka ma teraz 26 lat hihihiih... ale mowila ze sie strasznie obawiali ze sie urodzi bez raczek czy nozek ze zwgledu na ten zabieg (cos jak lyzeczkowanie) ale wszystko sie dobrze skonczylo na cale szczescie

moja mama mi mowila ze jak ze mna byla w ciazy to kazdy jej mowil ze jest jakias niedorozwinieta bo to nie mozliwe ze w maju rodzi wszyscy obstawiali z wygladu wrzesien a urodzila mnie w terminie miala na 8 maja a sie urodzilam 7

dobra nie zameczam :P
a co do tych boli to ja nie mam pojecia... malo doswiadczona jestem

Stary 2009-01-18, 11:02   #1199
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:

Małgosia a Ty chciałabyś dziewczynkę?

O tak, dziewczynka... Ale z chłopca bardzo sie cieszę, i przyzwyczaiłam się że będzie Antoś. W sumie teraz to bym za żadne skarby nie zmieniła, ale dziewczynkę będę mieć jeszcze kiedyś...

Cytat:
Małgosia mi tez sie podobaja bardzo kremowe i zielone ciuszki.... niestety malo ich tu ale jakos znajde a jak mojemu odpadnie siusiak to niec sie nie stanie i coreczka bedzie chodzic w niebieskich ciuszkach chyba to nie przestepstwo

a co do prasowania to z mila checia uwielbiam prasowac ale juz nie mam co hihihi musze czekac az znow sie cos uzbiera kawki nie pijam wogole ale cos dbrego bym zjadla
To zapraszam na coś dobrego

U mnie z prasowaniem kiepsko - nie lubię i już.

Pewnie że tak, zresztą co takiemu maluchowi zależy jak chodzi ubrany...

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
a co tam
jak uda Ci się coś fajnego wyłapać w Biedronce to daj cynka
Ok - dam cynka

Cytat:
j
Super ciuszki

Cytat:
macie rację dziewczynki duma mnie rozpiera jak widzę postępy Julki moja mama też jest w szoku że tak rozumie o co z tym wszystkim chodzi

Masakra - i julka w tym wszystkim chodziła ?

Ło matko - w sklepie tyle nie ma

Cytat:
Mamuski chyba bede chora. Niby kaszel i gardlo przechodzi. Ale katar sie zaczyna Kurcze... nie chce byc chora....

Malgosiu ja tez poluje na ciuszki w biedronce Kurcze... zeby byly jakies bodziaki z krotkim rekawkiem. Bo z dlugim mam juz dosc.
Leż sobie i pij herbatkę z cytryną...

No ja nie wiem czy bedę wiele rzeczy krótkim kupować. Raczej nie. Nawet jak jest upał to można cieniutkie body z długim rękawem ubrać.

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Chcialam sie pochwalic, ze w piatek bylam w szpitalu na USG "polowkowym" (24.tydzien i dopiero zrobili mi polowke...) i z Blaneczka wszystko w porzadeczku Serduszko i inne organy przebadane Jestem spokojniejsza
Fajnie że z malutką wszystko ok
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-18, 11:05   #1200
Małgosia:)
Wtajemniczenie

A ja byłam wczoraj w Realu i zupełnie przez przypadek kupiła oto takie body....

Kosztowały mnie całe 8 zł, a rozmiar to 62..

Byliśmy wczoraj w kinie na : "ile waży Koń Trojański" i powiem Wam że jak dla mnie bardzo fajny film...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lala 001.jpg (68,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lala 002.jpg (60,1 KB, 11 załadowań)
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości