|
|
#1171 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:dla Julci, dzielna dziewczynka
|
|||
|
|
|
#1172 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak uda Ci się coś fajnego wyłapać w Biedronce to daj cynka ![]() Cytat:
ad. 1 no właśnie, ten sklep przypadkiem odkryła moja mama ad. 2 a Julci to należą się duże ![]() My już po kolędzie Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-01-17 o 20:14 |
|||
|
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
jakaś zmęczona dzisiaj jestem, chyba ta pogoda daje o sobie się we znaki
![]() ja oglądałam wasze ciuszki to zaraz napstrykałam parę fotek moich ciuszków Pierwsze dwa zdjęcia to ciuszki które sama kupiłam, następne to kocyk, dwa następ |
|
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
opis do zdjęć bo tak się ucieszyłam że się pochwalę że zapomniała fotki opisać
![]() Pierwsze dwa zdjęcia to ciuszki które sama kupiłam, następne to kocyk, dwa następne to ciuszki które dostałam od mojej koleżanki po jej synku (właśnie skończył 4 m-ce), a na końcu to ja i mój brzusio 20 tc
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
malutka_24 to malutki
ale moze bedziesz miec drobinke ja w sumie kupuje na 62 cm bo mamuska moja ma duzo na 56 wiec nie ma sensu kupowac skoro dzidzia pochodzi w tym niedlugo, pozatym lekarz mi powiedzial ze drobinki nie debe miec ... ja jeszcze nie widzialam na 50 cm nic to chyba wczesniaki? kokoin ale sliczny ciazowy brzucholek ciuszki tez cudne... wy to macie juz duzo ubraneczek fajnie wam, mozecie je sobie ogladac do woli
|
#1176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
macie rację dziewczynki
duma mnie rozpiera jak widzę postępy Julki moja mama też jest w szoku że tak rozumie o co z tym wszystkim chodzipoiglot po odpoczynku właśnie powinny przejść a dopiero jak to nie pomoże to nospa. To teraz powiedz co Ty takiego robiłaś że się tak wymęczyłaś? pakusia możesz wpaść zobacz ile mam ciuszków do prania i prasowania![]() fajnie że przeżywasz to co się dzieje z siostrą ![]() Amelka 11 miesięcy i chodzi to ładnie kokoin piękny brzuszek, taki typowo ciążowy ciuszki prze słodkie![]() poiglot jak zupa była w lodówce to spoko Katrin dawaj kawałek karpatki mniammmmmmmmmmm mmmmmDziewczyny pomocy......wtachałam moje zbiory Julkowe z dołu z garderoby wszystko poprzebierałam i odłożyłam ciuszki od 0-6 miesięcy, czyli od 56-74 cm mam ich 10 worków wiecie co????? nie potrzebuję dosłownie niczego do ubrania dla małej córci mam rożki, ręczniki, komplety pościeli, kocyki, kurtki, ubranka każdego rodzaju......tylko kilka pieluch tetrowych dokupię takich kolorowych bo mam wszystkie białe....i tyle....chyba na tych ciuszkach spokojnie ubrałabym trojaczki![]() No i spakowałam to wszystko w wory i czeka na pranie ale pewnie dopiero w kwietniu żeby nic się nie kurzyło
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
esti1984
![]() ![]() ![]() o jezu ile ciuszkow ekstra masz juz problem z glowy ![]() ![]() ja tak z amelka nie jestem zwiazana jak z julka (6lat) w sumie ja sie nia zajmowalam, mama pracowala za granica a ja z julka ... wiem jak takie szkrabz moga cieszyc ... najmniejsze rzeczy, dlatego nie moge sie doczekac mojego szkrabika
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Esti ale masz ciuszkow
|
|
|
|
#1180 |
|
Rozeznanie
|
Mamuski chyba bede chora. Niby kaszel i gardlo przechodzi. Ale katar sie zaczyna
Kurcze... nie chce byc chora....Malutka piekne ciuszki Pakusiu to super, ze mamuska Cie obdaruje ciuszkami. Masz problem z glowy Moj brat byl dwa tygodnie temu ze swoja luba na studniowce. Slicznie razem wygladali. A moj brat jaki elegancik Normalnie poznac go nie moglam.Rumiankowa mi sie tez ten wozek podoba. U mnie w miescie go widzialam w sklepie dla bobasow. Esti no prosze jak masz madra coreczke. Julce naleza sie duze ![]() Malgosiu ja tez poluje na ciuszki w biedronce Kokoin sliczne ciuszki Katrin karpatka mmmm..... podziel sie kawalkiem![]() Poiglot nareszcie jestes. Ja nie mam takich boli. Uwazaj na siebie. A ta zupa jak stala w lodowce to spokojnie jedz. Esti OMG ile ciuszkow
|
#1181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie skończyłam je segregować.. ale bez składania w kostkę- wymiękłam! ![]()
mówię wam ..to chomikowanie mnie kiedyś dobije! połowę ciuszków oddaję do "Caritasu" a to co zostało wymieniłam powyżej.. a myślałam że nie jest tego aż tyle.. ![]() tak jak u esti..od pajacyków, poprzez body, kurteczki, bluzeczki..skonczywszy na przecudnych skarpetuniach eh .. ! istny ciucholand - czyli raj dla przyszłej mamusi
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
całuję brzuszek w sam pępuszek jest tak samo okrąglutki jak mój
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak bylam przeziebiona na poczatku ciazy to bralam osccillocinum. Na szczescie jeszcze je mam Mamuski ja juz ide lulu. Wypije jeszcze goraca herbatke z cytrynka i siup do lozka. Dobranoc
|
|
#1185 |
|
Raczkowanie
|
..jutro mam kolendę ninja zaczyna chodzić dopiero od 16:30 masakra u nas będzie dopiero okoł 20:00![]() zmykam życząc kolorowych snów |
|
|
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
dobrej nocki
![]() ja też idę spać..mój men już mnie 3 raz woła..
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Ale mialam maraton na uczelni... Padam A jutro jeszcze do pracy ehh Chcialam sie pochwalic, ze w piatek bylam w szpitalu na USG "polowkowym" (24.tydzien i dopiero zrobili mi polowke... ) i z Blaneczka wszystko w porzadeczku Serduszko i inne organy przebadane Jestem spokojniejsza ![]() POIGLOT ja tez mam to dziwne twardnienie brzuszka... I to codziennie. Jednak lekarka powiedziala, ze w ten sposob macica przygotowuje sie do porodu Dziwne uczucie ![]() ESTI ale masz ogromniasta kolekcje :szok: Takiej to dobrze ![]() Widze, ze dziewczynki poszly juz spac W takim razie i ja ide. Slodkich snow
|
#1188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja na początku też miałam biust większy niż brzuch ale kiedy to było! Teraz biust mi został jakoś tam 90coś a brzuś ma 110 cm Nawet jak utyjesz te strachliwe 20 kg? to co? Młode ciało, które "rozciągało sie powoli" wróci do formy szybciusio Cytat:
.Cytat:
Dziewczyny czytam że niektóre z Was mają "opór rzeczy" i niektóre oddajecie czy wyrzucacie. Przegladając wizaż trafiłam na apel MŁODEJ MAMY, która chętnie przyjmie ubranka i rzeczy, bo po prostu jej nie stać. Rodzi jakoś w marcu bodajże. Jeśli, więc miałybyście chęć to podaję linka: poczytajcie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=283234 |
|||
|
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
esti, bardzo dzielna Twoja córcia :tak:
a ja mam dwa pytania 1. czy któraś z Was (bo nie pamiętam) kupowała sobie poduszkę do spania i do karmienia, taką w kształcie litery C? jestem ciekawa jak się ona sprawdza przy spaniu, bo zaczyna mi być zwyczajnei niewygodnie a na allegro jest tak duży wybór w tak róznych cenach, że sama nie wiem ![]() 2. wybiegając daleeeko w przyszłość - zastanawiam się nad powrotem ze szpitala - dziecko musi wracać w foteliku, prawda? to jest bezpieczne dla takiego małego dziecka?? |
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Rumiankowa musi byc fotelik
najlepiej kupic taki co ma min 3 gwiazdki![]() http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0-13/ocena/malejaco/index.html warto kupic taki co pasuje do stelaza wozka do wielu modeli wozkow pasuje fotelik Maxi Cosi Cabrio lub Citi. |
|
|
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
dzięki Magda
|
|
|
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
szukając czegoś na temat coneco toledo wpadłam na filmiki.. gościu opisuje zalety i wady x landera, bebe comfort i jeszcze jakiś (ale nie do oglądałam, bo ten typ wózka mnie nie interesuje) ten x lander jest kropka w kropke jak toledo..tylko cena jest inna.. jak chcecie to sobie obejrzyjcie.. zawsze coś..
http://expertia.pl/modaistyl/materia...ne-prezentacja
|
|
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
Esti ale masz kolekcje
W sumie dobrze, nie musisz sie martwic o zakupy ciuszkowe, choc przyznam, ze to bardzo przyjemne ![]() Kokoin brzuszek super, ksztaltem podobny do mojego. Musze dzis namowic mojego Tz na zrobienie mi nowych fotek brzuszka, bo co kilka tygodni mam nowa mini sesje
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podaję adres: St. Lukes Mission Hospital Mpanshya P.O. Box 32 789 Lusaka ZAMBIA Centr. Afryka Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-01-18 o 10:26 |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymardziej, ze my kupujemy X-landera Xa i moglam bardzo dokladnie o posluchac o jego zaletach Ciekawe co wadami?![]() Ale my juz i tak jestesmy zdecydowani |
|
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Esti , mnóstwo tych worków. Pamiętam jak robiliśmy porządki po Mateuszu... tak samo było...ale się pozbyłam niemal wszystkiego, bo nie planowaliśmy dzidziusia, aż w końcu po tylu latach nam sie zachciało
|
|
|
|
#1197 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Cytat:
![]() Cytat:
moja mama całą ciążę ze mną wymiotowała, po niej w ogóle nie było widać, że jest w ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczynki mam pytanie z całkiem innej beczki Wczoraj tak mnie wieczorem zaczął boleć brzuch, ze masakra To nie były żadne skurcze czy coś takiego. Jakby mi ktoś wbijał igły po prawej i lewej stronie brzucha w pachwinach na samym dole podbrzusza, do tego w ogóle nie mogłam się wyprostować, najmniej mnie bolało jak siedziałam w jakiejkolwiek pozycji. Położyłam się do łóżka, wzięłam nospę i jakoś powoli przechodziło, ale na początku nie mogłam ani leżeć na boku lewym ani na plecach, najwygodniej było mi na prawym boku. I w tej pozycji zasnęłam, obudziłam się koło 4 nad ranem, bo mi się siusiu chciało i już nie bolało Żadnych twardnień brzucha nie miałam Dzisiaj mimo, ze już mnie nie boli to profilaktycznie dzień spędzam w łóżeczku Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-01-18 o 11:42 |
|||||||
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
malutka_24 hihi... cale szczescie ze mame przyjeli na porodowke
z moja babcia bylo bardzo podobnie, jak mi opowiadala to ona nawet nie wiedziala ze w ciazy jest ona byla takiej posturki jak ja, czyli troszke cialka miala... w 7 miesiacu ciazy cos sie zle poczyla i chyba dzidzia (moj wujek) se jej za bardzo ruszala... bidactwo poszla do lekarza i powiedziala ze ma jakiegos guza!!! a ze aparatury nie mieli takiej jak teraz to zrobili jej jakis zabieg!!! co sie okazalo nic nie zniknelo a dzidzia znowu dawala o sobie znac a ze moja babcia byla juz w sile wieku ok. 45 wiec ciazy nie brala pod uwage, miesiaczki nie miala ale lekarze mowili ze przekwitanie miesiac pozniej dostala porzadnego kopniaka i juz wiedziala ze w ciazy jest miesiac pozniej urodzila synka ma teraz 26 lat hihihiih... ale mowila ze sie strasznie obawiali ze sie urodzi bez raczek czy nozek ze zwgledu na ten zabieg (cos jak lyzeczkowanie) ale wszystko sie dobrze skonczylo na cale szczescie ![]() moja mama mi mowila ze jak ze mna byla w ciazy to kazdy jej mowil ze jest jakias niedorozwinieta bo to nie mozliwe ze w maju rodzi wszyscy obstawiali z wygladu wrzesien a urodzila mnie w terminie miala na 8 maja a sie urodzilam 7 ![]() dobra nie zameczam :P a co do tych boli to ja nie mam pojecia... malo doswiadczona jestem
|
#1199 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie z prasowaniem kiepsko - nie lubię i już. Pewnie że tak, zresztą co takiemu maluchowi zależy jak chodzi ubrany... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ło matko - w sklepie tyle nie ma ![]() Cytat:
No ja nie wiem czy bedę wiele rzeczy krótkim kupować. Raczej nie. Nawet jak jest upał to można cieniutkie body z długim rękawem ubrać. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1200 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja byłam wczoraj w Realu i zupełnie przez przypadek kupiła oto takie body....
Kosztowały mnie całe 8 zł, a rozmiar to 62.. Byliśmy wczoraj w kinie na : "ile waży Koń Trojański" i powiem Wam że jak dla mnie bardzo fajny film...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

mam nadzieje ze pomoze.
klask i:dla Julci, dzielna dziewczynka

body widze ze mamy podobne 
to chyba wczesniaki? 

podziel sie kawalkiem

A jutro jeszcze do pracy ehh