Lubelskie Panny Młode cz. IV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-20, 00:30   #2551
ana_01
Rozeznanie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy to nie jest pomieszczenie od frontu, albo w podpiwniczeniu taka mała salka jest ale bardzo małą
Ja chyba zgubiłam wątek..o jakiej sali ty mówisz, gdzie?
Stary 2009-01-20, 00:41   #2552
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Ja chyba zgubiłam wątek..o jakiej sali ty mówisz, gdzie?
hihihi ktoś wspomniał że tak jest w Lubliniance

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 08:14   #2553
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana_01 Pokaż wiadomość
Gdzie było to wesele? Bo ciekawa jestem gdzie w Lbnie można zorganizować wesele, żeby były okrągłe stoły..na jaką liczbe osób było to wesele?
Ja byłam na weselu nad firlejem i tam były okrągłe stoły, tzn był jeden długi i tam siedzieli młodzi i znajomi a reszta stołow była okrągła, a wesele było na 150 osób.
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 09:55   #2554
grusiaczek84
Raczkowanie

Cytat:
hihihi ktoś wspomniał że tak jest w Lubliniance
W Lubliniance faktycznie są okrągłe stoliki, z tego co pamiętam 10 osobowe. Jak ja byłam tam na weselu goście byli rozsadzani na 3 salach na górze, a tańczyło się na dole w holu. Ciężko mi powiedzieć na ile osób da się tam zrobić wesele. Jedzenie rewelacyjne, obsługa kelnerska świetna - niestety podobno drogo Trzeba się nachodzić po lokalu trochę, ale bardzo dobrze wspominam imprezę
grusiaczek84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 10:10   #2555
Karolinkowamama
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Przyjmiecie mnie do swojego grona?
My co prawda nie mamy jeszcze wyznaczonego terminu, ale zamierzamy pobrać się w tym roku.
Karolinkowamama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 10:11   #2556
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Jesteś niesamowita jak to znalazłaś? gdyby nie inne obowiązki i sesja to bym tam od razu pojechała

suknia śliczna Suknie MS to te na które moge się od razu decydować
PIsałyście że strzał amora szybciej serduszko bije.. u mnie nic takiego a w prawie każdej(a zmierzyłam koło 16)wyglądalam bardzo fajnie..
i jak tu się decydować??

ale przyznam się wam że jak mierzyłam pierwszą suknię i jak się w niej zobaczyłam to aż mi się nogi ugięły i chyba właśnie wtedy zaczęło do mnie docierać że to ja a nie ktoś inny będzie brał ten ślub.. i sie trochę przestraszyłam
Negila tylko nie wiem czy mają w tym salonie 'twoje' suknie. bo ja tam byłam i strona internetowa rozmija się z rzeczywistością. A szkoda bo mi sie jedna podobała ale jej nie mają
Mnie żaden amor tez nie postrzelił

Cytat:
Hej dziewczyny a ja wam chciałam polecić firmę, która na allegro sprzedaje zaproszenia. Są super profesjonalni i robi.a prawdziwe cuda! Ja sama będę na swoje wesele tam zamawiała, zamawiałam też koleżance i były śliczne! A cena jest po prostu śmieszna, ja trafiłam jeszcze na promocje z personalizacją za 1 zł!!!!

oto link do tego sprzedającego i jednej z aukcji ale obejrzyjcie wszystkie

http://www.allegro.pl/item526728448_...etni_wzor.html
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5309513
mi się nie podobają. I komentarzy tego sprzedającego są zdecydowanie na NIE.

A w Koronie stołów na okrągło się nie da ustawić?
Stary 2009-01-20, 10:21   #2557
MistrzyniWKochamCieMisiu
Raczkowanie

Witamy Cie Karolinkowamamo

Co do okrągłych stołów to byłam na 1 weselu w hotelu 500 ale to było nad zalewem zegrzyńskim chyba. Wesele bardzo wystawne i na pewno bardzo drogie... Para młoda przypłynęła do gości jachtem i w ogóle... nigdy mnie nie bedzie na takie stać...
Ale ja u siebie winetek praktykować nie bede bo moja rodzinka to lubi siadac gdzie im pasuje a z usadzaniem to bedzie wiecej krytyki i niezadowolenia, a tak kazdy siadzie gdzie bedzie uważał...

MistrzyniWKochamCieMisiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 10:33   #2558
froggie
Zakorzenienie

a właśnie zapomniałam napisać o winietkach.
My także nie będziemy usadzać gości, bo sytuacja rodzinna nie jest zbyt rodzinna i lepiej zeby sie ze sobą nie pozabijali
Stary 2009-01-20, 10:44   #2559
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

u nas również nie będzie winietek. Każdy gość siądzie tam gdzie będzie chciał i gdzie będzie się dobrze czuł.
Ale to wybór indywidualnie każdej Pary Młodej.

Witamy wśród nas nową Wiżazanke
00aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 10:56   #2560
MistrzyniWKochamCieMisiu
Raczkowanie

I my też wybraliśmy zaproszenia, właśnie się robią... Każdemu podoba sie co innego, ja na początku chciałam inne a moj TŻ inne, ale doszliśmy do wniosku że teraz trzeba sie uczyć kompromisów i wybraliśmy te.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenia_0.jpg (35,5 KB, 42 załadowań)

Stary 2009-01-20, 10:59   #2561
froggie
Zakorzenienie

A ja bede wiedziala jakie zaproszenia wybierzemy jak przejdę sie na pocztę
Stary 2009-01-20, 11:02   #2562
chanel77
Raczkowanie

dziewczyny macie jakieś namiary na wynajem autokarow do przewiezienia gosci spod kosciola do sali?
chanel77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 11:07   #2563
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chanel77 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie jakieś namiary na wynajem autokarow do przewiezienia gosci spod kosciola do sali?
W zeszłym roku ceny w różnych firmach były podobne- 200 zł w rejonie Lublina. Mam namiary na 2 firmy
- z tej korzystałam, autokar nowiutki, kierowca bardzo uprzejmy- 606340656 (chyba są ze Świdnika)
- 602112460
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 11:08   #2564
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość
mi się nie podobają. I komentarzy tego sprzedającego są zdecydowanie na NIE.
kurcze nie wiem dlaczego??? i nie chodzi mi o wygląd bo to kwestia gustu neutralnych ma niewiele a negatywnych jeszcze mniej Szczególnie, że ja czytałąm te wszystkie komentarze moim zdaniem zawsze się znajdzie ktoś, kto jest w gorącej wodzie kąpany i zamiast zareklamować to wypisuje bzdury Ja już u tej pani kupowałam zaproszenia i były rewelacyjnej jakości i bardzo szybciutko Weźmy pod uwagę że termin realizacji jest od dnia zatwierdzenia projektu wielu ludzi omija ten punk i ma później pretensje, bo zatwierdzili projekt po 2 tygodniach i czemu taK DłUGO! jA projekt dostałam następnego dnia i zaproszenia przyszły bardzo szybko. A jeśli ktoś zamawia zaproszenia w ostatniej chwili, to aż się prosi, żeby coś się stało

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-01-20, 11:17   #2565
madzikownia
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do madzikownia

Cytat:
byłam na takim usadzanym weselu i wcale nie podobało mi się toważystwo w którym mnie posadzono moja najlepsza koleżanka siedziała na drugim końcu stołu bardzo wiele osób było niezadowolonych. Posadzono nas obok irlandczyków bo jako nieliczny mówimy po angielsku (w tamtym gronie) a ja ich nie lubie
Ja tez bylam na takim weselu usadzanym i mojego tz brata posadzli przy innym stole... takze tez nie jestem za takim rozwiazaniem
madzikownia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-20, 11:17   #2566
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00aneczka Pokaż wiadomość
u nas również nie będzie winietek. Każdy gość siądzie tam gdzie będzie chciał i gdzie będzie się dobrze czuł.
Ale to wybór indywidualnie każdej Pary Młodej.

Witamy wśród nas nową Wiżazanke
Dokładnie zgadzam sie w pełni z Twoją wypowiedzią

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 11:29   #2567
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze nie wiem dlaczego??? i nie chodzi mi o wygląd bo to kwestia gustu neutralnych ma niewiele a negatywnych jeszcze mniej Szczególnie, że ja czytałąm te wszystkie komentarze moim zdaniem zawsze się znajdzie ktoś, kto jest w gorącej wodzie kąpany i zamiast zareklamować to wypisuje bzdury Ja już u tej pani kupowałam zaproszenia i były rewelacyjnej jakości i bardzo szybciutko Weźmy pod uwagę że termin realizacji jest od dnia zatwierdzenia projektu wielu ludzi omija ten punk i ma później pretensje, bo zatwierdzili projekt po 2 tygodniach i czemu taK DłUGO! jA projekt dostałam następnego dnia i zaproszenia przyszły bardzo szybko. A jeśli ktoś zamawia zaproszenia w ostatniej chwili, to aż się prosi, żeby coś się stało
heh, tak go wychwalasz jakby to był jakiś znajomy

Naprawdę przeczytałaś 1210komentarzy?

i te ze druk przyszedł rozmazany?

Ale co mnie tam nie dla mnie te zaproszenia, grunt ze tobie sie podobają
Stary 2009-01-20, 12:11   #2568
ladyinred85
Rozeznanie

Dla mnie negatyw o prawie miesiecznym opóźnieniu w dostawie, pomyłkach w tekscie albo rozmazanej czcionce dyskwalfikują sprzedajacego. Przecież to są podstawy jezeli chodzi o zaproszenia!
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 13:17   #2569
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
Dla mnie negatyw o prawie miesiecznym opóźnieniu w dostawie, pomyłkach w tekscie albo rozmazanej czcionce dyskwalfikują sprzedajacego. Przecież to są podstawy jezeli chodzi o zaproszenia!

a no dokladnie
Stary 2009-01-20, 13:21   #2570
00aneczka
Rozeznanie

GG do 00aneczka

zgadzam się z Wami
00aneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 13:28   #2571
negila
Rozeznanie

Cytat:
Negila tylko nie wiem czy mają w tym salonie 'twoje' suknie. bo ja tam byłam i strona internetowa rozmija się z rzeczywistością. A szkoda bo mi sie jedna podobała ale jej nie mają
Mnie żaden amor tez nie postrzelił
Zobaczymy co oni znajdą dla mnie jak tam pojadę. Najważniejsze że wogóle są jakieś w Lublinie. A jak wygląda cenowo ta firma?
A z tym amorem to ja coś czuję że mnie nie postrzeli i będę miała trudny wybór a im więcej sukni oglądałam i mierzyłam to zaczynam miec wrażenie że one wszystkie do siebie są bardzo podobne a róznia się naprawdę szczegółami. Tak jak jedna pani mi powiedziała suknie w kształcie A- 80%

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
czyli wniosek: to doświadczenia powodują jaki mamy póxniej stosunek do pewnych rzeczy (usadzania)
a macie juz te winietki, zamawiacie je razem z zaproszeniami, czy dopiero przed samym ślubem?
A właśnie ż enie do końca byłiśmy na 2 weselach gdzie byliśmy rozsadzani, to na jednym weselu posadzili mnie koło chłopaka którego po prostu nie moge znieść- więc jak już siedziałam to plecami do niego a na drugim też młodzi nie pomyśleli z rozsadzaniem ale to już sami zrobiliśmy małe poprawki.
U nas chciałam winietki stylistycznie dobrane do zaproszeń. chciałam miec wpływ kto koło nas będzie siedział, ale wszyscy nam to odradzają, a nie zrobi się części winietek a części nie..więc już nie wiem co robić.
A drugi argument za to pamiętam nie raz wyścig rodzinki spod kościoła żeby zająć miejsca. trochę to chore jest. Tak czy siak zawsze się komuś nie dogodzi i zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony.
U nas na sali można podzielić np. prawa strona moja rodzina, lewa rodzina TZ i taki podział mógłby zakomunikować zespół ale czy wypada coś takiego zrobić??

negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 13:39   #2572
MistrzyniWKochamCieMisiu
Raczkowanie

Czy była któraś z Was już na dniach skupienia? na czym one polegają i czy można wcześniej je zaliczyć czy trzeba w ciągu tych 3 miesiecy przed slubem ?? i gdzie polecacie zrobic - szukamy ciekawych form lub kogos charyzmatycznego, kto nie bedzie nudzil a wrecz przeciwnie. Chcemy sie dobrze przygotować wewnetrznie do tego sakramentu... Wczoraj zapisaliśmy sie na spotkania w poradni rodzinnej, a potem pomimo, że już mamy wszystkie konferencje, poszliśmy posłuchać kolejny raz, bo akurat zaczynała się jedna...

Negila ja bym takiego podziału nie robiła, chyba chodzi o to żeby połączyć rodzinki a nie rozdzielić. U mnie gdzieś na początku (po naszym pierwszym tańcu) bedzie taniec zapoznaniec - myślę że przełamie pierwsze lody.

Edytowane przez MistrzyniWKochamCieMisiu
Czas edycji: 2009-01-20 o 13:44
Stary 2009-01-20, 13:41   #2573
oshinek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
A drugi argument za to pamiętam nie raz wyścig rodzinki spod kościoła żeby zająć miejsca. trochę to chore jest. Tak czy siak zawsze się komuś nie dogodzi i zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony.
U nas na sali można podzielić np. prawa strona moja rodzina, lewa rodzina TZ i taki podział mógłby zakomunikować zespół ale czy wypada coś takiego zrobić??
No właśnie to jest chore i dlatego nie chcę aby na moim weselu na wprost mnie siadła jakaś ciotka lub daleka kuzynka z którą mam średni kontakt, a moi znajomi z którymi trzymam się od lat byliby gdzieś daleko
Nie wyobrażam sobie tego Dlatego mimo, że kiedyś byłam przeciwniczką winietek, na moim weselu na 1000% będą.

Może zabrzmi to egoistycznie, ale mało mnie obchodzi, czy ciotka X będzie zadowolona z usadzenia(zwłaszcza, że niektórych muszę zaprosić, bo mi mama na zawał zejdzie jak tego nie zrobię, a już mi wystarczy kłótni na ten temat), to jest moje wesele, i ja chcę się czuc w tym dniu komfortowo.

Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka

oshinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-20, 13:54   #2574
negila
Rozeznanie

Ja tez nie chcę rozdzielać sztucznie obu rodzin. Może lepiej niech już sobie sami siadają. u mnie jest tak że jedna ciotka chce siąść koło drugiej ta z kolei koło następnej itd, więc praktycznie i tak rodzinka jest mniej więcej w jednym miejscu. Mi zalezy tylko na tym aby przy naszym stole siedli nasi najbliżsi znajomi.

Zrobienie winietek to nie problem potem jak przychodzi do usadzania na sali to się zaczyna komedia, wiadomo jak usadzić swoich znajomych a z reszta to róznie bywa. Ale jak już napisałam wszystkim się nie dogodzi. zresztą co to za problem potem można się przesiąść.

Jak ma wyglądać ten taniec zapoznaniec??

negila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 14:08   #2575
ladyinred85
Rozeznanie

A ja chyba raczej usadzę gosci, tak nam doradzała właścicielka, poza tym pamietam jak raz musieliśmy się zamieniac z gośćmi bo sie "zagapiliśmy" przy toascie (tzn pilismy toast zamiast lecieć do stołu ) i zostały nam miejsca po 2 stronach stołu...nawet nie naprzeciwko siebie Myslę, że nie bedzie to łatwe zadanie, obok nas chciałabym na pewno znajomych ze studiów i najblizszych przyjaciół. Niektórzy sadzaja rodziców obok siebie, ale ja jestem przeciw Co do rodzin, to raczej nie będę ich mieszac przy stołach, myslę, że lepiej będą się goście czuli jednak w swoim rodzinnym gronie, a pomieszają się na parkiecie Dołączam się do pytania, co to jest taniec zapoznaniec Brzmi super.
ladyinred85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 14:16   #2576
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
heh, tak go wychwalasz jakby to był jakiś znajomy

Naprawdę przeczytałaś 1210komentarzy?

i te ze druk przyszedł rozmazany?

Ale co mnie tam nie dla mnie te zaproszenia, grunt ze tobie sie podobają
nie czytałam pozytywnych. Dla mnie pozytyw świadczy o zadowoleniu. Przeczytałam wszystkie neutralne i negatywne. I nie jest to żadna moja znajoma. Po prostu ja i koleżanka byłyśmy bardzo zadwolone. jest jak napisałaś 1210 pozytywów, 25 (wsumie) nie do końca zadowolnolych klientów, dla mnie to jednak coś znaczy

Cytat:
Napisane przez ladyinred85 Pokaż wiadomość
Takie rzeczy jak błędy, rozmazania mogą się zdażyć wszędzie, nawet w drukarni, tylko tam nie można wystawić komentarza i o tym się nie dowiesz Zresztą tam dają teraz gwarancje na błędy w wypełnieniu. Jeśli błąd jest z naszej winy, poprawiają na swój koszt płacisz tylko za przesyłkę. Jeśli ich to płacą za wszystko. A rozmazania...przecież nikt nie przegląda każdego zaproszenia z osobna. Najlepszemu się zdaża

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2009-01-20, 14:22   #2577
MistrzyniWKochamCieMisiu
Raczkowanie

Taniec zapoznaniec prowadziła orkiestra na weselu na ktorym byłam i tak mi i mojemu TŻowi sie spodobali, ze beda i u nas
polaga na tym, ze w trakcie piosenki wszystkie panie musza zatańczyć z Panem Młodym, a wszyscy panowie z PAnią Młodą, potem parami, a potem sie zmienia osoby tzw odbijańce ale tylko z tymi ktorych sie nie zna... My sie dobrze bawiliśmy, ja w sumie prawie nikogo tam nie znałam (bo byłam osobą towarzyszaca) ale tez wspominam bardzo miło - piosenki szybkie i szybkie odbijane takze smiechu i zabawy kupa. Zresztą przeież można modyfikować według uznania. Ludzie życzliwie sie usmiechali i przedstawiali do tego mozna mowic z ktorej sie jest strony (od pani czy pana mlodego).

Stary 2009-01-20, 14:29   #2578
froggie
Zakorzenienie

z tym wyścigiem do stołów to racja.
pod tym względem winietki to niegłupi pomysł (o ile usadzenie sie przemyśli), ale czy w naszym przypadku takze?
do lipca mamy czas jeszcze to przemysleć

Negila o cene MS nie pytałam bo mi sie te modele akurat nie podobają. a czerwonych z maggie to nie mieli
Stary 2009-01-20, 14:30   #2579
VanillaCafe
Wtajemniczenie

Czy ktoś ma podpisaną umowę w Kmicicu na 2010 r 165 zl/os????
VanillaCafe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 14:39   #2580
MistrzyniWKochamCieMisiu
Raczkowanie

O ludzie 165 zł za jeden dzień?? czemu tam tak drogo??

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości