|
|
#2551 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Ja chyba zgubiłam wątek..o jakiej sali ty mówisz, gdzie?
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
hihihi ktoś wspomniał że tak jest w Lubliniance
|
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam na weselu nad firlejem i tam były okrągłe stoły, tzn był jeden długi i tam siedzieli młodzi i znajomi a reszta stołow była okrągła, a wesele było na 150 osób.
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Raczkowanie
|
W Lubliniance faktycznie są okrągłe stoliki, z tego co pamiętam 10 osobowe. Jak ja byłam tam na weselu goście byli rozsadzani na 3 salach na górze, a tańczyło się na dole w holu. Ciężko mi powiedzieć na ile osób da się tam zrobić wesele. Jedzenie rewelacyjne, obsługa kelnerska świetna - niestety podobno drogo
Trzeba się nachodzić po lokalu trochę, ale bardzo dobrze wspominam imprezę |
|
|
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Przyjmiecie mnie do swojego grona? My co prawda nie mamy jeszcze wyznaczonego terminu, ale zamierzamy pobrać się w tym roku. |
|
|
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie żaden amor tez nie postrzelił ![]() Cytat:
A w Koronie stołów na okrągło się nie da ustawić?
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
Witamy Cie Karolinkowamamo
Co do okrągłych stołów to byłam na 1 weselu w hotelu 500 ale to było nad zalewem zegrzyńskim chyba. Wesele bardzo wystawne i na pewno bardzo drogie... Para młoda przypłynęła do gości jachtem i w ogóle... nigdy mnie nie bedzie na takie stać... Ale ja u siebie winetek praktykować nie bede bo moja rodzinka to lubi siadac gdzie im pasuje a z usadzaniem to bedzie wiecej krytyki i niezadowolenia, a tak kazdy siadzie gdzie bedzie uważał...
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie zapomniałam napisać o winietkach.
My także nie będziemy usadzać gości, bo sytuacja rodzinna nie jest zbyt rodzinna i lepiej zeby sie ze sobą nie pozabijali
|
|
#2559 |
|
Rozeznanie
|
u nas również nie będzie winietek. Każdy gość siądzie tam gdzie będzie chciał i gdzie będzie się dobrze czuł.
Ale to wybór indywidualnie każdej Pary Młodej. Witamy wśród nas nową Wiżazanke
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
I my też wybraliśmy zaproszenia, właśnie się robią... Każdemu podoba sie co innego, ja na początku chciałam inne a moj TŻ inne, ale doszliśmy do wniosku że teraz trzeba sie uczyć kompromisów i wybraliśmy te.
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny macie jakieś namiary na wynajem autokarow do przewiezienia gosci spod kosciola do sali?
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- z tej korzystałam, autokar nowiutki, kierowca bardzo uprzejmy- 606340656 (chyba są ze Świdnika) - 602112460 |
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie, że ja czytałąm te wszystkie komentarze moim zdaniem zawsze się znajdzie ktoś, kto jest w gorącej wodzie kąpany i zamiast zareklamować to wypisuje bzdury Ja już u tej pani kupowałam zaproszenia i były rewelacyjnej jakości i bardzo szybciutko Weźmy pod uwagę że termin realizacji jest od dnia zatwierdzenia projektu wielu ludzi omija ten punk i ma później pretensje, bo zatwierdzili projekt po 2 tygodniach i czemu taK DłUGO! jA projekt dostałam następnego dnia i zaproszenia przyszły bardzo szybko. A jeśli ktoś zamawia zaproszenia w ostatniej chwili, to aż się prosi, żeby coś się stało
|
|
|
|
#2565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę przeczytałaś 1210komentarzy? ![]() i te ze druk przyszedł rozmazany? Ale co mnie tam nie dla mnie te zaproszenia, grunt ze tobie sie podobają
|
|
|
#2568 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie negatyw o prawie miesiecznym opóźnieniu w dostawie, pomyłkach w tekscie albo rozmazanej czcionce dyskwalfikują sprzedajacego. Przecież to są podstawy jezeli chodzi o zaproszenia!
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no dokladnie
|
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam się z Wami
|
|
|
|
|
#2571 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tym amorem to ja coś czuję że mnie nie postrzeli i będę miała trudny wybór a im więcej sukni oglądałam i mierzyłam to zaczynam miec wrażenie że one wszystkie do siebie są bardzo podobne a róznia się naprawdę szczegółami. Tak jak jedna pani mi powiedziała suknie w kształcie A- 80% Cytat:
a na drugim też młodzi nie pomyśleli z rozsadzaniem ale to już sami zrobiliśmy małe poprawki. U nas chciałam winietki stylistycznie dobrane do zaproszeń. chciałam miec wpływ kto koło nas będzie siedział, ale wszyscy nam to odradzają, a nie zrobi się części winietek a części nie..więc już nie wiem co robić. A drugi argument za to pamiętam nie raz wyścig rodzinki spod kościoła żeby zająć miejsca. trochę to chore jest. Tak czy siak zawsze się komuś nie dogodzi i zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony. U nas na sali można podzielić np. prawa strona moja rodzina, lewa rodzina TZ i taki podział mógłby zakomunikować zespół ale czy wypada coś takiego zrobić?? |
||
|
|
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
Czy była któraś z Was już na dniach skupienia? na czym one polegają i czy można wcześniej je zaliczyć czy trzeba w ciągu tych 3 miesiecy przed slubem ?? i gdzie polecacie zrobic - szukamy ciekawych form lub kogos charyzmatycznego, kto nie bedzie nudzil a wrecz przeciwnie. Chcemy sie dobrze przygotować wewnetrznie do tego sakramentu... Wczoraj zapisaliśmy sie na spotkania w poradni rodzinnej, a potem pomimo, że już mamy wszystkie konferencje, poszliśmy posłuchać kolejny raz, bo akurat zaczynała się jedna...
Negila ja bym takiego podziału nie robiła, chyba chodzi o to żeby połączyć rodzinki a nie rozdzielić. U mnie gdzieś na początku (po naszym pierwszym tańcu) bedzie taniec zapoznaniec - myślę że przełamie pierwsze lody.
nie wierz w cuda, nie uwierzysz w siebie - to Ci się nie uda... Edytowane przez MistrzyniWKochamCieMisiu Czas edycji: 2009-01-20 o 13:44 |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie tego Może zabrzmi to egoistycznie, ale mało mnie obchodzi, czy ciotka X będzie zadowolona z usadzenia(zwłaszcza, że niektórych muszę zaprosić, bo mi mama na zawał zejdzie jak tego nie zrobię, a już mi wystarczy kłótni na ten temat), to jest moje wesele, i ja chcę się czuc w tym dniu komfortowo.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez nie chcę rozdzielać sztucznie obu rodzin. Może lepiej niech już sobie sami siadają. u mnie jest tak że jedna ciotka chce siąść koło drugiej ta z kolei koło następnej itd, więc praktycznie i tak rodzinka jest mniej więcej w jednym miejscu. Mi zalezy tylko na tym aby przy naszym stole siedli nasi najbliżsi znajomi.
![]() Zrobienie winietek to nie problem potem jak przychodzi do usadzania na sali to się zaczyna komedia, wiadomo jak usadzić swoich znajomych a z reszta to róznie bywa. Ale jak już napisałam wszystkim się nie dogodzi. zresztą co to za problem potem można się przesiąść. Jak ma wyglądać ten taniec zapoznaniec?? |
|
|
|
|
#2575 |
|
Rozeznanie
|
A ja chyba raczej usadzę gosci, tak nam doradzała właścicielka, poza tym pamietam jak raz musieliśmy się zamieniac z gośćmi bo sie "zagapiliśmy" przy toascie (tzn pilismy toast zamiast lecieć do stołu
) i zostały nam miejsca po 2 stronach stołu...nawet nie naprzeciwko siebie Myslę, że nie bedzie to łatwe zadanie, obok nas chciałabym na pewno znajomych ze studiów i najblizszych przyjaciół. Niektórzy sadzaja rodziców obok siebie, ale ja jestem przeciw Co do rodzin, to raczej nie będę ich mieszac przy stołach, myslę, że lepiej będą się goście czuli jednak w swoim rodzinnym gronie, a pomieszają się na parkiecie Dołączam się do pytania, co to jest taniec zapoznaniec Brzmi super.
|
|
|
|
|
#2576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą tam dają teraz gwarancje na błędy w wypełnieniu. Jeśli błąd jest z naszej winy, poprawiają na swój koszt płacisz tylko za przesyłkę. Jeśli ich to płacą za wszystko. A rozmazania...przecież nikt nie przegląda każdego zaproszenia z osobna. Najlepszemu się zdaża
|
|
|
|
#2577 |
|
Raczkowanie
|
Taniec zapoznaniec prowadziła orkiestra na weselu na ktorym byłam i tak mi i mojemu TŻowi sie spodobali, ze beda i u nas
![]() polaga na tym, ze w trakcie piosenki wszystkie panie musza zatańczyć z Panem Młodym, a wszyscy panowie z PAnią Młodą, potem parami, a potem sie zmienia osoby tzw odbijańce ale tylko z tymi ktorych sie nie zna... My sie dobrze bawiliśmy, ja w sumie prawie nikogo tam nie znałam (bo byłam osobą towarzyszaca) ale tez wspominam bardzo miło - piosenki szybkie i szybkie odbijane takze smiechu i zabawy kupa. Zresztą przeież można modyfikować według uznania. Ludzie życzliwie sie usmiechali i przedstawiali do tego mozna mowic z ktorej sie jest strony (od pani czy pana mlodego).
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
z tym wyścigiem do stołów to racja.
pod tym względem winietki to niegłupi pomysł (o ile usadzenie sie przemyśli), ale czy w naszym przypadku takze? ![]() do lipca mamy czas jeszcze to przemysleć ![]() Negila o cene MS nie pytałam bo mi sie te modele akurat nie podobają. a czerwonych z maggie to nie mieli
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś ma podpisaną umowę w Kmicicu na 2010 r 165 zl/os????
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
O ludzie 165 zł za jeden dzień?? czemu tam tak drogo??
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

Trzeba się nachodzić po lokalu trochę, ale bardzo dobrze wspominam imprezę 

flejksy