|
|
#2791 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
ja też bym chciała by mi młody przyniósł prezent... ale u mnie nie ma takiego zwyczaju . Ale może go namówię ![]() Ja chce zamówić pudełeczka dla gości nawet już upatrzyłam jakie albo takie jak te pomarańczowe na zdjęciu tylko kokarda będzie dużo bujniejsza, prosta i jasna (w dikor) albo ze strony http://www.pudeleczka.com.pl/. Sama nie wiem... co byście wybrały?Cytat:
Cytat:
szkoda, że sie tak nie da ![]() Wooow jaka Ty szczuplutka jesteś Tylko pozazdrościć ![]() Co do piersi po ciąży to mam nadzieje, że sie uda Tak sobie pomyślałam, że chciałabym zostać mamą po ślubie... ale to chyba jeszcze nie jest dobry dla nas czas
|
|
|
#2792 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Raz w życiu można sobie na taką pozwolić![]() Cytat:
przyjemność ?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słyszalam też o różnych odmianach wykupin - młody młodą, młoda młodego itp.![]() Cytat:
Ja chcę jakieś prezenciki dla gości, ale jeszcze nie wiem co. Cytat:
|
|
|
#2793 |
|
Przyczajenie
|
Sluchajcie dziewczyny a jak z zaproszeniami robicie - allegro czy może w Lublinie coś w sesnownej cenie i zarazem o ciekawym wyglądzie da sie wyszukać? Same wypełniacie zaproszenia czy może zostawiacie ta kwestię firmie. U mnei ma być ok. 200 goś;ci, tak więc nie bardzo mi się widzi własnoręczne wypisywanie tylu zaproszeń, z drugiej strony boje się o pomyłkę, jesli zlecę wykonanie takiej usługi.
|
|
|
|
|
#2794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mogę oddać część mojego tak do rozmiaru C bym zmniejszyła
|
|
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
My chyba zdecydujemy się na allegro ale bez personalizacji. Wolę sama wypisać zaproszenie niż wklepywać listę do kompa - na to samo wyjdzie. Dowiadywałam się na temat zaproszeń w jednej z lubelskich drukarni i wyszło 7 zł za sztukę
a na allegro 2-3 zł.Dziewczyny czy kupujecie sobie coś nawzajem z Narzeczonym z okazji ślubu?
|
|
#2796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Mam pytanie do dziewczyn stacjonujących w Wawce możecie polecić jakiego ginekologa? chciałabym się przebadać i zrobić cytologię a nie chce specjalnie jechać do Lublina.
|
|
|
#2797 |
|
Raczkowanie
|
http://www.zaproszenia-slubne.com/sl...ier8&katalog=6
Tu są śliczne zaproszenia i tak sobie myślę że może jednak podpatrzę pomysł z rulonikiem i sama zrobię... Średnio przeliczając jak mam zamówić ok 100 zaproszeń to wyjdzie mi jakieś 400 zł a jeśli zrobię sama to max 100 zł JEST RóżNICA!!!
18 IV 2009 r. mała zmiana nastąpiła ![]() Edytowane przez elabien Czas edycji: 2009-01-23 o 15:07 |
|
|
|
|
#2798 |
|
Raczkowanie
|
Miira pudełeczka na tej stronce są przepiękne!!
ale u mnie w rodzinie nie ma takiej tradycji, zeby dawać gosciom prezenty - a ja to sie nawet z tego ciesze, bo koszty beda mniejsze. Takie śliczne pudełeczka ze smakołykiem to zapewne koszt kilku zł/os x 160 os to już są spore sumy... ostatnio przeglądałam wątek o prezentach ja to mojemu przyszłemu mężowi dam siebie w ekstra bieliźnie w noc poślubną ![]() ![]()
|
|
#2799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obyście oboje mieli jeszcze siłę patrzeć na siebie po weselu Mi to się wydaje ze po imprezie padnę na łóżko w sukni i dopiero po tygodniu się obudzę
|
|
|
#2800 |
|
Raczkowanie
|
Witam !
Dziewczyny mam pytanie słyszałyście możne o zespole muzycznym z Lublina Adio band?? |
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z prezentów dla gości zrezygnuje, bo i tak większość osób popije i o nich zapomną a później będę zbierała walające się resztki pod stołami
Trochę mi szkoda na to pieniędzy. Połowa z nich i tak by tego nie doceniała a jeszcze odpowiednio skomentowała to będzie że tak powiem wiejskie wesele w mieście bez obrazy dla nikogo chodzi o to że będzie dużo bab, ciotek i innych plotkarek
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-01-23 o 15:52 |
|
|
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny poleciłybyście mi jakiegoś fotografa z Lublina ??
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Przyczajenie
|
Ja wczoraj byłam u Pana Marcina Kamińskiego - www.marcinkaminski.eu i muszę powiedzieć, że bardzo mi sie podoba jego oferta. Ma teraz promocję do końca stycznia (albo lutego) i dostajemy od niego gratis zdjęcie na płótnie, które ma wykonać nam dodatkowo w studio, bądź coś sobie z plneru wybierzemy.
Co do zespołu o którym pisałaś to coś słyszałam, że całkiem nieźle grają, dokładnie jednak nic ci nie powiem, bo sama nie byłam na weselu z ich muzyką. Ja także szukam kapeli - póki co na oku mam Kaktusa, ale jak będzie to zobaczymy. A tak z ciekawości zapytam drogi ten twój zespół? widziałaś jakies demo? Pozdrawiam Edytowane przez OlaSzt Czas edycji: 2009-01-23 o 16:12 |
|
|
|
|
#2804 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To w końcu pierwsza noc (poranek? ) w objęciach MĘŻA Zresztą jak nasi mężczyźni zobaczą nas w ślicznej bieliźnie to nie dadzą nam usnąć
|
|
|
#2806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
On napewno zrobi to profesjonlanie![]() Teraz zdaję realcje z mojej wizyty w Papa Michel: Suknie kosztują mniej więcej od 2000zł do 2500zł, droższych nie widzałam. Nie wszystkie z kolekcji 2009 są wywieszone. Niestety nie miałam przyjemności przymierzyć ich ponieważ salon przejął chyba zwyczaje Reginy Diamante i trzeba się zapisywać na mierzenie sukni. Wczoraj rozmawialam przez telefon z Panią z salonu, pytając o nowa kolekcje, niestety nie wsponniala słowem, że trzeba się zapisywać. Pojechałam na darmo. Na marginesie Pani jest bardzo nieuprzejma. Ale napewno warto pojechać bo suknia z 2008 i 2007 są przecnione aż o 60%. Moje poszukiwania sukni dzisiaj się zakończyły. Stoje teraz przed wyborem między dwoma sukniami. Jedna z nich to Jess z kolekcji Annais (w zał.), i jest trochę droższa od mojej drugiej faworytki, niestety nie mogę jej pokazać, bo salon nie ma strony. W obydwu skromnie powiem;-) wyglądam ładnie, więc pewnie zdecyduje się na tańszą, chociaż Jess również jest cudowna. Znalazłam ją w salonie demi na lubartowskiej, który również wszystkim polecam. Mają duzy wybór sukien i przemiłą obsługę. Elabien: W związku z tym, że już obeszłam dość dużo salonów w Lublinie, ponieważ poczatkowo miałam w planach szycie, to trochę już orinetuję się w cenach. Lubartowska od 1200zł do max. 1500zł. Bernardyńska ok. 2000zł, salon Imperium 2200zł full service (suknia, halka, welon, rękawiczki i chyba nawet bielizna;-), na Narutowicza jest dość tania krawcowa (ok. 1200zł) Filipinka, dalej jest wypozyczalnia i krawcowa Anna Maria (szycie ok. 1200zł, lub mniejszy koszt, jeśli zostawia się suknię w komis , podobna sytuacja na Wyszyńskiego w Amandzie.Na Fabrycznej, koszt szycia ok. 1200zł max do 1500zł oprócz Gisell (ok. 2000zł). Jest jeszcze jakaś tania i dobra krawcowa na Gospodarczej...nie byłam tam, ale słyszłam, że warto, chociaż z zewnątrz salon nie wygląda za dobrze. Pozostałe salony na Narutowicza typu Paris, Jacqulin ponad 2000zł. Jest jeszcze fajny salon z sukniami na Narutowicza Margarett, mają dość dobre ceny, zwłaszcza, że teraz mają zniżki chyba 10%, miła obsługa No i na koniec salon, który mnie zabił ceną Parisett wycenił moją suknię na ok. 4000 lub 5000zł![]() Jeśli chodzi o biustonosz, to mam pytania, czy jest on konieczny jeśli suknia jest na gorze dość dobrze usztywniona. Mialam zamiar iść bez;-) |
|
|
|
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
czerwonafasolka sukienka z załącznika jest cudna
. No i trochę ciążówki ale mam słabość do tego typu sukienek mój ideał tego typu "valdemar" i "clara" manuela moty
|
|
#2808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Własnie dzwoniłam do tego salon7u, na jutro juz jest komplet i nie można mierzyc... sczzerze mówiac do w lubelskich salonach, a obeszłam juz prawie wszystko oprócz papa, reginy, mona lisy i tego na krasnieckiej - nigdzie sie nie spotkałam z umawianiem na telefon zeby łaskawie pozwolono pomierzyc....
|
|
|
#2809 |
|
Rozeznanie
|
[quote=czerwonafasolka;106 21669]U mnie na ślubie zdjęcia będzie również robił Marcin, mój TŻ zna go dość długo, z wiązku z czym i ja wiem jakie on zdjęcia robi. Chłopak ma talent, także o zdjęcia ze ślubu jestem spokojna
On napewno zrobi to profesjonlanie![]() dzięki Fasolko za relacje ![]() a jak przedstawia się oferta w/w fotografa? możesz coś wiecej napisać?? |
|
|
|
|
#2810 | |
|
Raczkowanie
|
[quote=maciejka83;10621908]
Cytat:
Marteczka 266: ja też uważam, że to takie trochę zwodzenie klienta, żeby pokazać, kto tu rządzi i że niby salon taki oblegany. Nie dajmy się zwariować! Jak dziś tam byłam to Pani powiedziała, że ma do mierzenia 30 panien ![]() Na Kraśnickich jest bardzo miło i ludzko przede wszystkim ![]() A jeszcze zapytam na jaki numer dzwoniłaś? |
|
|
|
|
|
#2811 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=elabien;10615156]Przepraszam... Gapcio jestem
Nawet się nie przywitałam ![]() Czytam Was już od miesiąca... Ślub mam zaplanowany na 17 października 2009. Z załatwionych spraw to mam już salę, zespół, Pana do wędlin kucharkę.... Bo my robimy wszystko sami w takiej lokalnej remizie koło Kraśnika... Wyliczyliśmy że tak będzie dużo taniej i dla nas lepiej bo to najlepsza sala weselna [QUOTE]ELEBIEN Witamy A gdzie masz wesele, jesli mozna spytac? Bo mój tż też spod Krasnika i wesele mamy w tamtym kierunku ->Niedrzwica Koscielna:Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak Ty nie zrobisz błeu to Oni tez Ci raczej nie, bo kopiuja listę. A wydaje mi się, że ładniej jak sa wydrukowane nazwiska, Ludzie czuja się, dowartościowani, ze zaproszenie specjalnie dla nich;p poza tym ja brzydko pisze;p[ Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2009-01-23 o 17:50 |
|||
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie nie wyobrażam żebym szła w staniku i tak jest wystarczająco duży ten mój biust
|
|
|
|
#2813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.ale też trzymam się tego,że mąż(prawie) będzie obok dla kurażu a Ty po prostu jasno postaw sprawę,że do błogosławieństwa tylko rodzice i basta i rodzinką się nie przejmuj.suknia boska,też coś takiego brałam pod uwagę,może znajdziesz coś tutaj: http://www.jcrew.com/AST/Browse/Wedd...orthebride.jsp kilka z tych sukien jest na ameryk. ebayu w o wiele niższej cenie,ja zachorowałam na cecelię
|
|
|
|
|
|
#2814 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie o taką suknie jak w załączniku mi chodziło ![]() Cytat:
tak jak ty robie w lokalnej remizie koło Świdnika Cytat:
Cytat:
Tak najlepiej włożyć do bucikia ze 200zł , a broń boże żadnym monet Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2009-01-23 o 18:23 Powód: dopisek |
||||||
|
|
|
|
#2815 |
|
Raczkowanie
|
081 534 67 55 znalazłam w necie, nie wiem nawet na jakiej stronie juz...
http://www.suwaczek.pl/cache/9fa0dc3444.png[/url] Edytowane przez marteczka266 Czas edycji: 2009-01-23 o 18:32 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=maciejka83;10621908]
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2817 |
|
Raczkowanie
|
No niestety chyba zaczął się "gorący okres" i wszystkie szukamy sukien. Ja na czerwiec wszędzie słyszę, że najdalej do końca miesiąca muszę zamówić
Dzwoniłam do Reginy i na jutro też mają już komplet
|
|
|
|
|
#2818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięuję
|
|
|
#2819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis nie bylam w Papa Michel niestety, gdyz nie mialam gdzie samochodu zaparkowac
![]() Jutro tez nie pojade, bo jak czytam - to komplet. Nic dziwnego - sobota, wiekszosc z nas ma czas Ja sie wybiore w poniedzialek rano, moze pani bedzie miala czas i mnie przyjmie ![]() we wtorek lece do UK, wiec nie bede miala czasu zamowic zadnej kiecki do konca miesiaca. Beda sie musieli jakos wyrobic jak nawet ją zamowie w lutym ![]() Zastanawiam sie nad kupnem butow bolerka welonu i innych dodatkow w UK ![]() zobacze co maja w salonie MS ![]() ale wiecie co jest najlepsze, ze w UK, w salonach modele do mierzenia to glowie 44 i 46, wiec jak ja mam 42 to sobie spokojnie pojde i zmierze bez sciskaniaa gorsetem w za malym 36 ;] ktoras pytala o fotografa? ja mam firme Denver, ktora za 2500 robi mi sesje w studio, plener, slub w kosciele, kawalek wesela, oraz mam w to wliczonego kamerzyste w kosciele i w lokalu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

U mnie się przyjęło że młody przynosi prezent np kolczyki.
ja też bym chciała by mi młody przyniósł prezent... ale u mnie nie ma takiego zwyczaju
. Ale może go namówię
Muszę znaleźć suknie, która nie będzie mnie dodatkowo "uwypuklać"

bo to skroooomne B)
a na allegro 2-3 zł.
.

to będzie że tak powiem wiejskie wesele w mieście