|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Błagam, pomozcie..
Witam
![]() Mam nadzieje, ze znajdzie sie jakas zyczliwa osoba, ktora mi pomoze... Sama nie daje juz sobie rady z tym wszystkim, powoli zaczyna mi brakowac sily, i wiary w to, ze moze zycie bedzie w maire normalne, i w to, ze bede taka jak kiedys... Zaczne od poczatku, moja ''przygode'' z odchudzaniem zaczelam we wrzesniu 2007 roku... Wazylam wtedy cos ok 48 kg, wzrostu mialam 162... Nie ejdna osoba stwierdzi, ze i tak wazylam wtedy za malo... Ja po prostu chcialam wygladac jeszcze lepeij niz wygladalam... Nie odchudzalam sie jakos rygorystycznie, nie prowadzilam tez jakiejs konkretnej diety.. po prostu mniej jadlam... schudlam do 45 kg.. Potem jakos mialam objawy anoreksji.. jedzac jablko wydawalo mi sie ze odrazu grubna mi nogi, balam sie ze przytyje itd.. ale wzielam sie w garsc i zaczelam normalnie jesc... Wyszlam z tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Błagam, pomozcie..
zacznij od akceptacji siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wiem, ze powinnam cieszyc sie z tego co mam itd..
ze inni sa grybsi, gorzej wygladaja... Tylko ze ja nie chce taka byc... Chce byc znowu ta dawna soba, wygladac tak jak kiedys... Nawet jak bym przestala sie teraz odchudzac i jadla... To wiem ze za jakis czas zaczne sie odchudzac zwlaszcza przedw akacjami... I to z jeszcze wiekszej wagi niz teraz... Co mam zrobic zeby schudnac do tych 48 kg? Do tego chyba nie mam za ciekawiej przemiany materi.. Co prawda od niedzieli jem juz normalnie tzn po jakeis 2 czy 3 tys kalori... |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wg mnie musisz isc do psychologa. powiedz o tym rodzicom. zacznij walczyc o siebie. bo jesli sama tego nie bedziesz chciala to na nic sie zdadza czyjes porady. i anoreksja wygra z toba. za jakis czas zaczniesz odczuwac skutki glodzenia sie. skora bedzie ci obwisac, cera bedzie szorstka, wlosy beda wypadac garsciami. i co wtedy zrobisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Przemyslalam sobie to wszytsko...
I doszlam do wniosku ze te 500 kcal bylo bez sensu... I wogole te glodzenie sie, potem obzeranie w takich ilosciach... Chce naprawic to co zniszczylam, i to co narobilam sobie... Boje sie, ale wierze ze sie uda... Na razie z tym psychologiem zaczekam, nie mam problemu z jedzeniem tzn ze jem i mysle ze przytyje... Postanowilam, ze nie bede juz stosowala takiej glodowki bo to na dluzsza mete bez sensu.. A to tylko pogarsza moja sprawe... Chce jesc jakos 1000 kcal dziennie. ale w tym zdrowa zywnosci, duzo wazyw, owoce wartosciowe produkty, chce ejsc jak najmniej slodyczy... No i chce zazywac jakeis witaminy zeby wzmocnic organizm ![]() Tylko czy to mi cos da? Bo po tych glodowkach przemiane materi mam popsuta... Jak od niedzieli nie glodzialm sie, jadlam tyle... To co organizm dalej bedzie odkladal wszystko, na czarna godzine? Czy raczej juz nie powinien, jak to wyglada, bo nie jestem w tym obeznana... Z gory dziekuje za odpowiedz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gratuluje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Co mam przez to roumiec ?
To dobry pomysl, czy nie za bardzo ? |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Droga Malwinko,
masz zaburzenia żywienia, wiem, łatwo powiedzieć... Ja choruję na to samo...mimo że już coraz lepiej. Myślę, że najlepszym wyjściem będzie zastanowienie się czego tak naprawdę Ci w życiu brak, co chcesz zrekompensować sobie jedzeniem? Wiem, nie powinnam mówić jak psycholog, jednak uwierz to tu tkwi problem. Kluczem, jest zrozumieć siebie.Poszukaj proszę psychologa,sama sobie nie pomożesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
dobry to znaczy ze zaczynasz myslec rozsadnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Malwinko,ja mampodobny problem tylko jestem jekby w połowie twojej histori...mam 163cm i waże 45kg. kiedys bardzo lubiłam jesc...a teraz jak zjem obiad to mam wrarzenie ze niewejde w spodnie,staje przed lustrem i sprawdam czy niemam grubszych ud niz przed zjedzeniem obiadu...ciągle mi sie wydaje ze jestem za gruba i ze moge być chudsza....zaczynam sie juz tego bac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mialam dokladnie tak samo... Niby gruba nie bylam, ale chcialam byc jeszcze bardziej doskonala, w pewnym momencie jedzac cos wydawalo mi sie ze odrazy tyje.. Ja sobie z tym poradzilam sama, bez psychologa, nawet mamie nic nie mowilam.. Tyle ze ja jestem bardzo uparta, i mam bardzo mocna psychike... Pomoglo mi to, ze w pewnym momencie sobie to uswiadomilam, czytalam wtedy blogi pro ana... Czytalam to co pisaly te dziweczyny... I wtedy postanowilam sobie, ze ja nie skoncze tak jak one... Ze nie wyladuje w jakims szpitalu, i ze nie bede sie leczyla... Ze ja nie ejstem taka slaba i ze to pokonam... Mi sie udalo... ![]() Duzo zalezy tez od nas samych... Wejs sie w garsc, nie ejst za pozno... ![]() Tylko uwiez w siebie i w to ze Ci sie uda... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wydaje mi sie. ze bez psychologa sie obejdzie ![]() Moim glownym problemem jest to, ze chcaialbym byc taka jak kiedys.. Taka idealna.. Wtedy niczego mi nie brakowalo, figore mialam taka jak chcialam, do tego bylam opalona... Nic dodac nic ujac... Zawsze dazylam do tego zeby byc jeszcze lepsza... No a teraz... Przemyslalam wszytsko... I wiem ze moim problemem bylo to, ze ja chcailam w ciagu tygodnia byc znowu ta sama dziewczyna... (czyli schudnac do tych 46 kg...) stosujac ta diete 500 kcal.. jak mi to w ciagu tygodnia nie wychodizlo to zaczynalam jesc tyle, potem znowu sie odchudzac i tak wkolko... Za malo cierpliwa bylam, i chcaialm wszytsko osiagnac odrazu... Teraz stwierdzilam, ze dam sobie troche wiecej czasu na to ![]() No i wtedy tez brakowalo mi wiary, przestalam wierzyc w siebie, w to ze mi sie uda (moze dlatego ze nigdy wczesniej tyle nie wayzlam i nie mialam problemow z utrzymaniem wagi) odchudzlam sie zazwyczaj gora 5 dni... i wazylam te 46 kg... Wydaje mi sie ze to przez to... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ehhh...ja już sama niewiem co robic...nie podobaja mi sie takiebardzo chude dziewczyny ale troche im zazdroszcze wydaje mi sie ze im jest ze wszystkim jakos łatwiej...dotego mam ciagłe problemy z żoladkiem...wymiotuje,mam wieczne biegunki i ciągle boli mnie brzuch ale nie zgłodu.miałaś podobne objawy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A wymioty sama prowokujesz ? Ja dobrze sie czulam, nie wymiotywalam (2 razy chcialam, ale opamietalam sie) No i wiecej mi sie to nie zdazylo ![]() Ogolnie dobrze sie czulam, czasami bolala mnie glowa (ale ja mam bole migrenowe wiec to raczej przez to ) ani razu nie zemdlalam, brzuch tez mnie nie bolal.. a ile kalori dziennie jesz ? jak wyglada Twoj jadlospis? Bo ja kiedys nie odchudzalm sie tak jak teraz... Tzn jadlam wiecej... i na pewno nie bylo to te 500 czy 300 kcal.. A co do chudych dziewczyn... To ja raczej nie chcialam byc jakos przerazliwie chuda tylko meic idealna figore... moim problemem byly jedynie nogi, to wlasnie je chcaialm miec chudsza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
niewiem ile kalori jem nie licze. rano jem kanapke, potem jogurt i obiad i znowu jagurt i cos słodkiego(niestety). Wymiotów nie prowokuje,poprostu mnie bardzo mdli.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To nie wiem, moze za malo jesz... A tak wogole, to dlugo sie juz odchudzasz? Z jakiej wagi zaczelas sie odchudzac, no i w jakim czasie chudlas ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
z 57 kg do 45 kg schudłam w jakies 2msc.moze skontaktuje sie z jakims lekarzem, bo zaczyna mnie to męczyc,niemam siły wstac z łózka...a ja juz tak nie chce!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Szybko, no i duzo schudlas... Co ty robilas, ze tak Ci waga zeszla ? Wydaje mi sie ze to masz z przemeczenia, braku witamin, zacznij jesc wiecej.. A na pewno Ci to minie... A jak jadlas wczesniej? podczas tego odchudzania.. moze za malo jadlas, za duzo cwiczylas i Twoj organizm '' odzwyczail sie od jedzenia'' ja np po tych moich glodowkach 300 kcal dzennie.. tez nie najlepeij sie czuje fakt teraz jem wiecej i to duzo wiecej.. ale boli mnie glowa, jest mi duszno... i tak jakos dziwnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
tak szybko schudłam bo prawie niejadłam tylko np.piłam 4 kawy dziennie i łykałam takie pastylki co niby sie je bierze jak sie ma duzo pracy,nauki itp teraz jem owiele więcej tylko ze potem mam wyzuty sumienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I co przez 2 miesiace nic nie jadlas ? A te bole brzucha masz dopiero od tej chwili jak zaczelas jesc wiecej ? Czy byly jzu wczesniej jak sie glodzilas ? Okres masz ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
nie nic nie jadłam tylko jadłam mało.jakiis jogurt ,jabłoko,kanapka i zapychałam sieb tymi kawami.nieodczywałam głodu jakos namietnie.tak bóle zaczeły sie dopiero teraz ,okres mam minimalny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie ejstem specjalista, wsumie to sama bylam w podobnej sytuacji... Ale radze Ci isc do lekarza... Wydaje mi sie, ze te bole moga byc przez to, ze zeladek Ci sie bardzo skorczyl... No i organizm przyzwyczail sie do malej ilosci posilkow... Musiala bys jesc czesciej i mnijsze ilosci... To powinno Ci to przejsc... No i jec wiecej, bo stracisz okres... Ja nie mialam przez kilka miesiecy... Pisalas ze jak jesz to masz wyrzuty sumienia, rozumie Cie bo tez tak mialam... Ale musisz sie przelamac, przemysl sobie to... Chyba nie chcesz skonczyc jak inne dziewczyny ktore popadly w anoreksje, czy bulimie... Wydaje mi sie ze nie chcesz wyladowac w szpitalu, leczyc sie psychiatrycznie no i niszczyc samej siebie... Nie jest za pozno... mozesz temu wszytskiemu jeszcze zapobiedz... chcaials schudnac... teraz malo wazysz... na pewno amsz swietna figore i nie musisz sie juz odchudzac... Przejdz sie do dietetyka... Opowiec mu o tym... I stopniowo wychodz z diety, przy tym cwic... no i jest do godziny 17... a na pewnonie przytyjesz ![]() Tu duzo zalezy od Ciebie, uwierz mi bylam w podobnej sytuacji, tyle ze ja tyle nie schudlam, gdybym wtedy postapila innaczej to moze teraz bym tego nie pisala.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
bardzo Ci dziekuje za rady
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nmzc ![]() Przede wszytskim musisz sama dojsc do tego czego chcesz... Co chcesz osiagnac, jaki masz sposob myslenia... Czy chcesz dalej chudnac itd... Jak tak to dlaczego... Tu duzo psychika daje.. Innaczej sobie z tym nie poradzisz... Ja 3 mam kciuki ![]() Mi sie udalo, i pokonalam poczadki anoreksji... I Tobie tez sie uda, musisz tylko tego chciec... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
czy jestem chora ?? zjadam ok 600kcal dziennie i po kazdym wiekszym posilku czuje wyrzuty sumienia .... mam 16 lat i 168cm wzrostu . waze przy tym, 50kg. moim celem bylo dojscie do 47 ale teraz obawiam sie ze popadne w anoreksje... czy jestem juz chora?? czy moge utrzymac ta wage jedzac wiecej ?? jesli tak to w jaki sposob ?? dodam ze wogole nie uprawiam sportu... bardzo prosze o szybka odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem powinnyscie isc sie leczyc do psychiatry hehe te ciagle liczenie kalorii wazenie sie lol , ja jem bardzo duze jak na kobiete mam 167cm 23 lata i waze 50kg a w lato 49 jakos, jem dziennie 3000 kalorii i zaczelam chodzic na fitness, wystarczy sie ruszac by nie tyc ja jem co chce mozna powiedziec ze obzeram sie a jestem szcupla i nie mam z tym problemu bo najwazniejsze aby zaakceptowac siebie , a nei odchudzac sie jesc 500kcal i potem sie dziwicie ze przytylyscie nagle? normalne efekt jojo a organizm nie jest przyzwyczajony zeby caly czas jesc tylko 500kcal , wszystko i z umiarem ,choc czasem male szalenstwo tez jest zdrowe
![]() ![]() Edytowane przez natalka211 Czas edycji: 2009-01-28 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
![]()
a ja uważam, że wizyta u dietetyka wystarczy - dietetyk przeanalizuje wasz sposób żywienia i jego wpływ na organizm, poda przykłady, skomponuje wam posiłki tak abyście nie tyły ale żeby przede wszystkim organizm dostał odpowiednią ilość wartości odżywczych oraz nauczy jak zdrowo jeść. To chyba najłatwiejszy sposób na pozbycie się problemu jesli wizyta u psychologa odpada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
bardzo dziekuje za odpowiedz ;* postaram sie jesc wiecej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Majeczka... mam to samo. Jeśli masz ochotę o tym pogadać to napisz. ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.