![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() P: ś; trzy duże kromki ziarnistego chleba (takie jak zwykłego pszenno-żytniego,tzn tej wielkości)każda z masłem, serem żółtym i jajkiem na twardo no i keczupem, jogurt pitny truskawkowo-bananowy 400gr kilka kostek gorzkiej IIś; bułka maślana z masłem orzechowo-kokosowym (BOSKIE! CUDOWNE! aaaaaa, kocham je!) i dżemem, 200gr twarogu z jogurtem naturalnym i dżemem ![]() o; rosół z ryżem, ziemniaczki, kapusta zasmażana, kotlet schabowy panierowany i w ogóle taki full wypas bo u Babci ![]() ![]() d; kilka Babcinych ciastek czekoladowych p; kawa, ciasto PYYYYSZNE z orzechami i miodem...takie mniaam ![]() k; dwa paluchy ciemne każda z masłem, jakąś wędliną itp, parówka dwa jabłka i jeszcze zjadłam dużo orzeszków ziemnych i nerkowców w miodzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Gorzkakawa, dziękuję bardzo za ocenę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
gorzkakawa Dziękuję
![]() ![]() ![]() Edytowane przez chevi Czas edycji: 2009-01-25 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
mój dzisiejszy jadlospis na R
śniadanie 9.00 -owsianka z bananem i łyzka miodu, kawa ze słodzikiem obiad 14.00 -pierś z kurczaka gotowana, pekinka z pomidorem i odrobina sosu z oliwy i ziół podwieczorek 16.00- jogutr naturalny 0% ze słodzikiem i łyzeczka kawy rozpuszczonej w odrobinie mleka (pychota!) kolacja 18.00- 3 plastry chudej szynki zawiniete w liście pekinki z sosem z jogurtu naturalnego z czosnkiem.+herbata zielona |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-01-26 o 06:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsza R
śniadanie: owsianka (3 łyżki płatków owsianych, wieśniak lekki, big jabłko) II śniadanie: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z sałatą, szynką drobiową, pomidorem, papryką, ogórkiem kiszonym) -------> na uczelni Obiad: kanapka j.w. -------> na uczelni Podwieczorek: garść mieszanki bakaliowej --------> na uczelni Kolacja: filet z ryby pieczony w folii, fura surówki (kapusta, cebula, marchew, oliwa z oliwek, koperek, koperek, koperek ![]()
#247 |
Gang Iren
|
Moje U(ciągle choroba i zwolnili mnie z pracy,więc same rozumiecie,że nie mam big apetytu):
IS: bułka pszenna z masłem i pastą jajeczną,herbata owocowa Przekąska: kawa z mlekiem,cukierek czekoladowy IIS: dwie kromki razowca(małe)z masłem,wędliną i pomidorem,zielona herbata O: 5 pierogów ruskich,ok 200 gr surówki z kiszonej kapusty,sok P: jogurt z musli,mandarynka,kawa z mlekiem K: ciabatta z masłem i wędzoną makrelą,herbata czarna Przekąska: sok warzywny I jak?Chyba nie tak najgorzej,co?
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ps. a jak Twoja waga po przejsiu z P na U ?
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mongan75, grypa? ![]() ![]() wklejam moje wczorajsze P /czyli koniec łikendowego pobytu u babci i znów słodko/: Iśn: bagietka wieloziarnista 200g z masełkiem i holenderską goudą (pyszna, taka śmietankowa, mniam!); micha sałatki jarzynowej (marchewka, pietruszka, ziemniaki, groszek, kukurydza, ogórki konserwowe, jajka, musztarda+dużo majonezu+śmietana) posypana szczypiorkiem; herbata z mlekiem 3,2% i cukrem IIśn: ciasto drożdżowe z serem, jagodami i ogromną il. kruszonki posmarowane nutellą i innym kremem (coś typu milki way); 4 duże i gruube pierniki w czekoladzie; gęsta biała czekolada do picia ![]() /czekając na obiad/: duży banan, jabłko, pomarańcz o: zabielana zupa jarzynowa z mięsem i makaronem no i furą warzyw; smażona na smalcu karkówka z zasmażaną cebulką, skwarkami i jajem sadzonym smażonym na boczku + boczek, puree z ziemniaków (duużo śmietany i zielonej pietruszki), surówka z czerwonej kapusty, surówka z pora (por, jabłko, śmietana, majonez); 2 szklanki kompotu wiśniowego d: 'słynny deser babci'= 0,5l ![]() p: 6 dużych klusek na parze polanych jogurtem greckim zmiksowanym z mrożonymi truskawkami i malinami i cukrem cynamonowo-waniliowym ![]() k: cztery tosty opiekane na grillu z masełkiem, szynką i plastrami ananasa; miseczka śledzi w śmietanie z jabłkiem i cebulką, wielka kroma wiejskiego chleba z masłem i jajkiem na twardo, herbata z cytryną i cukrem przed pójściem spać piekłam drożdżówki i szarlotkę z pianką, więc chyba nie muszę mówić, że wpadła jeszcze drożdżówa z budyniem i czekoladą + dwa duże kawałki ciepłej szarlotki... i kufel mocnego kakao na mleku 3,2% ![]() chyba częściej muszę odwiedzać babcię ![]() ![]() && pięknie proszę o ocenę, jeśli komuś się chce; )
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
Iza, to brzmi jak bajka,ale ja to się tak zastanawiam, gdzie masz miejsce na to ?nawt moj TZ by tego nie pomiescił, a on maratonczyk, pływak, taki sportowicec pełną gębą, pękłby normalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
Moje R:
I. 3,5 łyżek płatków owsianych ze szklanką mleka 1,5%, jabłkiem, dwiema łyżeczkami miodu, garstką rodzynek i kilkoma orzechami włoskimi. II. Duuuża pajda chleba razowego: pół z serem białym, ogórkiem i cebulką, drugie pół z serem żółtym i kropelką ketchupu; pomarańcza. III. Kotlet sojowy, niecałe pół woreczka ryżu brązowego, surówka. VI. 120 gram twarogu z dwiema łyżkami waniliowego serka homo i rodzynkami. V. Serek wiejski z wkrojonym ogórkiem i rzodkiewką. Czy to nie za dużo jak na R? Cały czas mam wyrzuty sumienia z tego powodu, ale nie wiem czy rzeczywiście pochłaniam zbyt wiele kalorii, czy to tylko specyficzny sposób myślenia po przebytej dwa lata temu anoreksji. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ostatnio cierpię zaś na totalny brak apetytu; najpierw byłam chora kilka dni i jadłam mało, jak to przy chorobie, ale ten stan nadal się utrzymuje, czasem zjem tylko 2 posiłki bo nie mogę więcej wepchać... i paradoksalnie lekko przytyłam od tego. a jak jem 5 razy dziennie, mogę jeść 2500 kcal i nie tyję, byle by to było 5 posiłków regularnie... może mi coś poradzicie na poprawę apetytu, tylko nie żadne nutridrinki, tylko coś bardziej naturalnego może? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
shockwaves, nutridrinki raczej nie sa na pobudzenie apetytu ![]()
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-01-26 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No niestety... Jak na razie walcze z tym... Mam nadzieje, że będzie lepiej. Dzięki ![]()
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze U :
sniadanie : owsianka, ok dwie szklanki mleka 2% plus 5 lyzek platkow plus garsc rodzynek silownia 1,5 godzinki w tym 50min jazdy na rowerku obiad : szklanka zupy pomidorowej do popicia, potrawka : ok 250gr warzyw (kalafior, brokula, marchewka) plus maly filet z ryby tilapi, usmazone to wszystko na lezeczce oleju doprawione imbirem, curry i sosem sojowym grzybowym, mala miseczka uduszonej marchewki z ziemniakiem (wiem dziwny obiad ;-)) przekaska : jablko kolacja (bedzie) ugotowane jajko, pol puszki tunczyka i ogorek kwaszony, wszystko pokrojone i doprawione ziolami prosze o ocene i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję za ocenę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() odpiszę na pw wieczorem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
Tym razem już U
![]() śniadanie: owsianka z połową szklanki mleka 2% 4 łyżkami owsianki i łyżką otrębów łyżeczką miodu. pół jajka gotowanego, kawałeczek banana (nie ma to jak dojadać po kimś) II śniadanie: jogobella morelowa i pół bułki z połówką jajka gotowanego ze śniadania Obiad: talerz barszczu białego z kromką razowca, sałatka: pół pojedynczej piersi kurczaka gotowanej z połową szklanki ryżu, ok 80 gr. kukurydzy, 3 kawałkami papryki łyżka jogurtu naturalnego, jabłko kolacja 100 g. sera odtłuszczonego ze szczypiorkiem papryczką i przyprawami.
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza R:
Śn. Owsianka --> jakieś 40g. płatków, pół banana, około 10g. orzechów włoskich, łyżeczka miodu; IIśn. Duża kromka razowca z ziarnami słonecznika (90g.) z około 100g. twarogu półtłustego i miodem Ob. Parę łyżek kaszy jęczmiennej, filet ze szczupaka, smażone na małej ilości oleju warzywa na patelnię z Fit up'em Pd. Trochę galaretki truskawkowej; 2 jajka smażone na teflonie ze sporą ilością pora; pomidor; piętka z białego chleba z masłem (mała) Na kolację będzie serek wiejski z orzechami. ![]() Cytat:
![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-01-26 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
hm. a jakie masz bmi? leczylas sie u psychologa?
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
powtarzam to już nie wiem który raz ale powtórzę jeszcze raz: 4 posiłki dlatego, ze obiad jem zawsze o 4 i na podwieczorek nie starcza mi czasu ![]() i tak wiem, że skromnie ale to moje pierwsze u po r i trudno mi tak raptownie zwiększyć posiłki. Biedę regularnie dodawała coś więcej do posiłków ale jak narazie to nie jest wcale takie łatwe ponieważ przyzwyczaiłam się do mniejszych dawek posiłków ![]()
#265 | |
Raczkowanie
|
dziękuję pięknie
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze U:
Śn:grahamka ( ta większa 80-90 g) z pasztetem babci ![]() II w szkole: kanapka z dwóch kromek razowca , w środku z łyżką serka waniliowego president, jabłko przegryzka: jogurt naturalny danone 135 g obiad: moja filiżanka rosołu z makaronem po: kilka migdałów, kawa z mlekiem, pół plastra drożdżaka mamusi ![]() podwieczorek: 2 plastry drożdżaka z łyżeczką masła orzechowego ( może z 1,5 było), jabłko kolacja: jakaś pyszniutka rybka pieczona w folii z połową białej mniejszej bułki ( wiem, że razowiec lepszy ale cóż poradzić jak martyna zapomniała kupić? ![]() kurcze, wiem, że ten obiad się nie udał, ale jadłam to, co było ![]() jak to wygląda?
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
Śniadanie:
parówka odtłuszczona, pół kromki chleba z sałatą,ogórkiem,pomidorem i szynką z indyka II śniadanie: 3 mandarynki Obiad: Smażone warzywa chińskie z kurczakiem w sosie pomidorowym z makaronem Kolacja: KAkao z 3 łyżeczek nesquika i mleka 0,5% Nie podoba mi się, to co zjadłam. Za tłuste obiad i śniadanie:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
R
śniadanie: owsianka z odrobina mleka i odrobiną słodzika +kawa jak zawsze o poranku (2 sniadania nie bylo bo mialam zabiegany dzien) obiad: 2 parówki odtłuszone z surówką z pora, kapusty i marchewki. (tak sie zastanawialam czy parówki pasują na R, ale ni emialam wielkiego wyboru dzis, pozatym czasu tez brak na gotowanie) czas podwieczorku spedziłam na uczelni na 3 godzinnych zajeciach bez przerwy takze mi umknęło. kolacja(20.00) jogurt naturalny 0% z łyzka miodu i plastrem twarogu chudego (nie mialam pomysłu na kolacje, mialam wogole zrezygnowac bo zle sie czułam ale bałam sie napadu głodu przed snem tzn koło 23 :P) w miedzy czasie pije dosłownie hektolitry herbaty zielonej-brzoskwiniowej i mineralki prosze o skomentowanie, wiem ze nienajładniejszy ten jadłospis dzis ale i dzien taki kiepski ze ho ho takze mam wymówke ![]() pozatym mam pytanie co do tej mojej redukcji, bo w ciagu tygodnia ubyło mi na wadze az 5 kg a wcale sie nie głodziłam. Czy to nie jest zbyt szybki spadek wagi? Edytowane przez kasiunka8998 Czas edycji: 2009-01-26 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.