|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze książkowe grzechy ;)
W końcu dobrnęłam do końca gringo. Niektóre opowiadania były dla mnie nudne.
Teraz zaczynam czytać Mayoral Życie oddać i dusze
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
Na półce coraz mniej miejsca a książek przybywa
tarzyłam też wczoraj na stronę KKKK i nawet z przesyłką 68zł, przy obecnym kursie dolara to się opłaca zamówić książki ale po wczorajszych zakupach to się jeszcze wstrzymam ![]() 1. Kiedy cesarz był Bogiem 2. Miesiąc miodowy 3. Diabeł ubiera się u Prady 4. Jaskółka i koliber (nie znalazłam innej okładki, a zdjęcia mi się nie chce robić )5. Sonata o niezapominajce Swoją drogą ciekawe kiedy TŻ zauważy, że książek mi przybyło mam nadzieję że nigdy
|
#123 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to cieszę się, że nie jestem osamotniona w tym względzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W najnowszym katalogu widzę np. wznowioną moją ukochaną "Madame" Libery, za którą kkkk życzy sobie 49zł Mam parę pozycji na oku i nawet wyszłoby mi zamówienie bez kosztów wysyłki ale na razie się jeszcze wstrzymuję.
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Amber,czy to Ty pisałaś o nowych tytułach z serii po 9,9 na stronie ksk?? Ja niestety ich u nich znaleźć nie mogę. W merlinie owszem, seria po 9,9 mnóstwo tytułów, a na ksk wpisywałam ręcznie w wyszukiwarce i szukałam po różnych działach, ale wyskakuje brak wyników. Szkoda, bo ostatnio w księgarni też kieszonkowych nie było. No oprócz, "Białej masajki" i jej dalszych losów
a tu upatrzyłam sobie i mamie kilka tytułów, akurat bym do srebrnej karty dobrnęła
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Gasta18 gratuluję, jak zwykle świetne zakupy. ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesienią udało mi się kupić w księgarni ŚK "Biała czarownicę" oraz "Żar serca" (tą pierwszą zamawiałam przez internet) także nie które wydania kieszonkowe są osiągalne. Co do opłacalności być może mają obiekcję dotyczące spełnienia obowiązku klubowego i zakupu przynajmniej jednej książki z katalogu. Jeśli ktoś wybierze taki tani egzemplarz wtedy niekoniecznie będzie to im na rękę. Hipoteza numer dwa - tytuły pojawiają się w księgarniach, ale są rozchwytywane w tempie błyskawicznym, dlatego trudno je dostać. Kiepskie usprawiedliwienie, ponieważ moim skromnym zdaniem powinni w pierwszej kolejności dbać o zaopatrzenie własnych sklepów a nie konkurencyjnych księgarni. Tak w ogóle to coraz częściej myślę o wypisaniu się z KŚ. Co mi po srebrnej karcie i ich dodatkowych ofertach, pakietach czy innych promocjach, kiedy wczoraj w Tesco widziałam kilkanaście tytułów z tego wydawnictwa po 6,99zł np. "Papierowy człowiek", "Sokół maltański" Hammetta; "Ptaki" idt. (Oczywiście wszystkie je już mam za X razy wiecej). Dochodzą do tego wcześniejsze akcje typu dodawanie książek do Przyjaciółki i Vity za ułamek ceny katalogowej. Warto zaopatrywać sie w nowości korzystając z karty, co nie zmienia faktu, że w ogólnym rozrachunku dużo lepiej bym wyszła kupując ich tytuły w hipermarketach, centrach taniej książki, księgarniach internetowych i na allegro. Smutne, ale prawdziwe. |
|
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
W poznańskim ŚK są niektóre tytuły z tych za 9,9zł. Zwykle niewiele, ale są.
![]() Szkoda, że do Tesco mam tak daleko, może w moim też są takie przeceny? ![]() Gasta, gratulacje. Ja też zbierałam tę serię Walta Disneya! Mam chyba wszystkie części. |
|
|
|
#129 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluje stosiku![]() Cytat:
jak tam sesja u Was? Ja dziś miałam egzamin z patofizjologii i raczej szanse na zdanie go są marne;/ no cóż bywa. Siedzę nieprzytomna i uświadamiam sobie , że w weekend muszę wkuć materiał do dwóch następnych egzaminów;/ porażka Kupiłam nowe " Zwierciadło" jako dodatek jest książka " Kochankowie Wszech Czasów" . Jeszcze nie czytałam ale dziś zamierzam przejrzeć;-)
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj dostałam przesyłkę z KKKK
To miał być koniec w tym miesiącu,ale mam jeszcze 4 obserwowane na all od sprzedającego z mojego miasta,wiec odpada koszt przesyłki i tak kusi oj kusi
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Miłej lektury witch_18
Ostatnio często słyszę nazwisko Slavenka Drakulić, muszę się jej bliżej przyjrzeć.
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
jakiś czas temu obiecałam, że zdam relację po przeczytaniu "Dzikich orchidei" także z opóźnieniem, ale piszę
książka naprawdę wciągająca. może momentami trochę przewidująca. ciekawie połączony wątek miłosny z wątkiem diabelskim. od siebie mogę ją polecić
|
|
|
|
#133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wątek miłosny połączony z diabelskim? Ło matko, oryginalne zestawienie.![]() Gasta, Witch-gratuluję stosików.
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
Również gratuluję książek
Od jutra systematycznie zaczynam czytać
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
a ja od 12.02 już sesja będzie mijać. Jak Wam idzie?? U mnie na jednym kierunku został 1 egzamin, a na drugim sesja się rozpocznie.
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny;-)
Ja już nie czytam chyba od 3 dni. Mam pełno egzaminów i zaliczeń...jeszcze 4 przede mną...póki co zaliczam wszystko ale wszystko się może zmienić:p
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Zaliczycie wszystkie i wszystko
Ja na szczęście sesję mam już za sobą i mogę się skupić na czytaniu i pisaniu licencjatu w międzyczasie
|
|
|
|
#138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam maturę i jak mam coś czytać to mam poczucie winy
,że powinnam się uczyć , więc na razie staram się czytać coś historycznego.Dzisiaj kupiłam gazetko-książkę w kiosku.Pierwszy numer więc był tylko za 2,95 i to jeszcze z filmem.
|
#140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z jaką serią/ wydaniem są te książki? Będą jeszcze jakieś inne? U mnie sesja trwa -polowa egz już za mną, jeszcze tylko 5 egz z 9 i będzie 10 lutego koniec. Książek teraz nie czytam, muszę na egzamin przeczytać 3, a nie wiem jak sie za to zabrać- ksiązki etyczne słabo mi wchodzą , chciałabym juz koniec sesji, i poczytac ksiązki, które mnie interesuja, a nie te które musze....
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tom 13-14 Sumerowie tom 15-16 Akad tom 17-18 Babilonia tom 19-20 Asyria tom 21 hetyci,huryci tom 22 Fenicja tom 23 Palestyna,Izrael tom 24 Syria tom 25-26 Persja tom 27-35 Grecja tom 36 Etruskowie tom 37-42 Rzym tom 43-46 Indie tom 47 Scytowie tom 48 Hunowie
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wpieniłam.
![]() Dzisiaj rano w drodze do pracy wstąpiłam do kiosku po ostatnią część kolekcji Lema. Na miejscu okazało się, że dzisiaj wyszedł też "Hanemann" z kolekcji Rzeczpospolitej a ja gapa miałam w portmonetce tylko 20zł, więc zdecydowałam się na Chwina a Lema postanowiłam kupić po pracy jak wezmę więcej pieniędzy. Obleciałam całe osiedle i nigdzie go już nie było Zazwyczaj nigdy nie miałam problemu z dostaniem Lema ok. godz. 17 a dziś ostatnia część wszędzie już była wykupiona. Jutro będę jeszcze próbować kupić ją gdzieś w mieście ale zła jestem na siebie, że nie poprosiłam mamy albo Teżeta żeby mi rano kupili W przyszłym tygodniu, jak dotrze do mnie jeszcze jedna książka z podaja, zrobię małe podsumowanie styczniowych zdobyczy i wkleję zdjęcie stosika
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami tak jest, ile razy ja się za czymś nabiegałam, ale przeważnie udaje się to dostać.
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję.
W ostateczności zostaje jeszcze podaj Wiem, że pewnie będzie można ją dostać również na Allegro ale ja nie korzystam z aukcji internetowych
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli go nie znajdziesz (odpukać w niemalowane) i byłabyś skłonna trochę poczekać to mogę podczepić ten tom do mojego zamówienia w Merlinie. Czy to ten:: http://merlin.pl/Dziela-Stanislawa-Lema-Sknocony-kryminal-tom-16_Stanislaw-Lem/browse/product/1,627965.html Trzymam kciuki za jutrzejsze poszukiwania, a jak coś będzie nie tak daj znać na PW. Edit: Masz jeszcze Gandalfa http://www.gandalf.com.pl/a/lem-stanislaw/ tylko tu wprowadzane są do oferty z opóźnieniem i należy uzbroić się w cierpliwość.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2009-01-28 o 19:36 |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Amber, kochana jesteś, dziękuję
Poczekać mogę, to nie problem, do piątku będę go jeszcze szukać po mieście a jak nie znajdę, to się odezwę na PW. ![]() A właśnie doczytałam na stronie Gandalfa, że przenieśli się na Piłsudskiego 135 ... No przecież ja codziennie tamtędy przejeżdżam
|
#148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Przeprowadzkę zorganizowali jakoś wiosną, a przekonałam się o niej w mało atrakcyjnej formie jadać pod stary adres w pewne deszczowe popołudnie. Teraz mamy naprawdę blisko nic tylko klikać, płacić i odbierać. ![]() |
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

tarzyłam też wczoraj na stronę KKKK i nawet z przesyłką 68zł, przy obecnym kursie dolara to się opłaca zamówić książki
ale po wczorajszych zakupach to się jeszcze wstrzymam 
)

Maniaaa wizazowaniaaa
To miał być koniec w tym miesiącu,ale mam jeszcze 4 obserwowane na all od sprzedającego z mojego miasta,wiec odpada koszt przesyłki i tak kusi oj kusi

Poczekać mogę, to nie problem, do piątku będę go jeszcze szukać po mieście a jak nie znajdę, to się odezwę na PW.