|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
Cytat:
A ze spaniem, to nie wiem jak będzie. Pokoje są dwuosobowe, ale chyba nie można spać z narzeczonym. No ale liczę na to, że współlokatorka też będzie wolała spędzić noc z TŻ i się zamienimy po cichaczu |
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki dzien jest raz w zyciu i nie będę sobie go psuła heha z tymi naukami i niespaniem ze sobą narzeczonych heh zabawna sprawa ![]() jeden dzien da się przezyc gorzej jak byłam na wakacjach w pracy i w domu łóżka były piętrowe musiałam po przytulanku zmykać do siebie na górę.... ale i to przezyliśmy hehhedobra zmykam spac buziaki mam nadzieje że jutrzejszy dzien bedzie bardziej produktywny niz dzisiejszy...
|
|
#873 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziś trochę później, bo wiozłam papiery rekrutacyjne (od dziś trzymajcie kciuki, bym się dostała ) i przy okazji spotkałąm się z moim TŻ Joziu, mam nadzieję, że Twoja siostra wyjdzie z tego i będzie mogła się jeszcze długo cieszyć swoim dzidziusiem Cytat:
![]() Co do piosenki tancerki, to ja już widzę w niej duże możliwości ![]() Super by to wyglądało, gdyby dopisać do niej jeszcze kilka zwrotek i zrobić lepszy podkład Już widzę jak ja bym to zrobiła:dopisac zwrotki i troche przerobić istniejące to nic trudnego, do tego podkład na klawiszach taki klasyczny: widzę tu orkiestrę, skrzypce i pianino (sprzęt mam, grać tez potrafię, wiec podkłąd już zrobić mogę później dograć piosenki (na sprzęcie pożyczonym z domu kultury (mam znajomości), ściągnąć programik do obróbki dżwiękowej... Tylko teraz gorzej będzie ze śpiewaniem... Mój TŻ ma za(!!!) rockowy głos, ale ja nie umiem spiewać I tym oto małym szczegulikiem cały mój piękny plan nie wypali ![]() Co do pierwszych tańców, to mi sie bardziej podoba walc wiedeński (więcej wirowania ) Ja trochę tańczyłam i cośtam pamiętam. Teraz trochę próbuję uczyć mojego TŻ, ale jak zamieszkamy razem (czyli jak dostaniemy pracę w tej samej miejscowości) to odrazu idziemy na kurs. Samemu jednak jest ciężko przekazać to co się umie tak, by było to perfekcyjne - a ja tez chętnie się jeszcze doszkolę w tej materii. Na początku nie szło mojego TŻ do tego przekonać, ale w końcu jakoś mi sie udało Joziu, twoja piosenka świetnie sie nadaje na pierwszy taniec - piękny walc będzie http://www.youtube.com/watch?v=X4ciBZc-9dU ) Co do tańców łączonych, to wcale osoby je tańczące nie musza dobrze tańczyć. Ja kiedyś natrafiłam na taki filmik: http://www.youtube.com/watch?v=Zo27tNO3omo Uważam, że para była niesamowita, chociaż sam walz nie był do końca dopracowany Cytat:
![]() Luneme i duszka19 witam was serdecznie na tym wątku
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
szoook cena wideofilmowania i zdjecia z pleneru 5600-6000zł!!!
-filmowanie obejmuje wszytsko w dniu slubu i poprawin oraz plener (z tego dostaje sie ładne płyty w pudełkach z nadrukiem wlasnych zdjęć slubnych, na jednym i drugim oczywiscie) -zdjęcia obejmują reportaz w calym dniu wesela i poprawin (zdjęć z rodzinami i resztą gości), do tego zdjecia z pleneru, których jest mnóstwo, dostaje się piękny duzy album z 30 zdęciami dużego formatu ....aleeee ta cena!!!! szok aha i do tego wliczony jest projektor na sali (po oczepinach podłączją i można oglądać foty z przygotowań, błogosławieństwa, ślubu wesela itd itp... akurat opcja mi całkiem obojetna) .......mój brat w sumie też miał coś takiego ale z własnymi fotami wszelakimi i niejednokrotnie jacys goście się tam odlaneźli hahaha śmiechu było trocheostatnie okazało się najdroższe!!!! bleeeeee już mam dość przygotowań a jeszcze ta jedna umowa została, tylko nie przewidziałam wzrostu cen az o 1000zł :/ |
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Karlain no drogo sobie licza, co tu duzo mowic...
![]() mi razem foto+wideo (osobne firmy) wyjdzie gdzies tak 4250. choc wideo jeszcze niepewne wiec nie wiadomo. no, ale u mnie bez poprawin, wiec tez troche stad ta roznica w cenie... |
|
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
no lain, drogo jak cholera..... wszystko ale u ciebie z jeden dzien to tez duuuuzo wychodzi woow
aaa przypomniało mi się coś... mój zespół zapytałł mnie czy przygotowujemy jakieś śpiewanie np dla rodziców, bo mówili, że niektórzy teraz sami śpiewają... szczerze to bym wolała zaspiewać dla mojego TŻ ale jak by to wyszło hahahahaha
|
|
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jemu to spiewam zawsze w samochodze jak cos leci w radiu. z reszta razem sobie spiewamy jak ktos czasem znajomy z nami jedzie to ma niezly ubaw ![]() dobra, ja zakonczylam na dzis intensywne edukowanie sie. ide spac, a jutro kontynuuje.... ehhh ![]() aha, umie moze ktoras z was rozszyfrowywac pdfy?? bo jedna pani wyslala nam pytania na egzamin, ale tak zrobila ze sie nie da ani skopiowac ani wydrukowac... no i sie nie poucze w tramwajach ani na nudnych zajeciach w weekend co za wredna krowa no to dobranoc
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-28 o 00:41 |
||
|
|
|
#878 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A czy będzie coś wdłuż ławek czy nie to strach myśleć ![]() Cytat:
Zrobimy sobie wycieczkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() NEVER IN MY LIFE ![]() ![]() ![]() Spać nie mogę, wkurza mnie TŻ, sajgon mu dziś chyba zrobię straszliwy...
|
|||||
|
|
|
#879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój kolega ze studiów mówił, że ściągnął z neta taki program do przerabiania PDF na Worda. Nie wiem jak ten program się nazywa, ale coś takiego istnieje, więc możesz poszukać. A Ja mam taki sposób, że zaznaczam tekst (jak się nie da od razu, to trzeba zmienić kursor z łapki na strałkę, albo coś innego) i jak już jest zaznaczone, a nie ma pod prawym przyciskiem opcji "kopiuj", to po zaznaczeniu tekstu na klawiaturze wciśnij Ctrl+C i potem w wordzie Ctrl+V i powinno się skopiować. Albo spróbuj od razu Ctrl+P bez zaznaczania niczego. Powinno się wywyłać drukowanie. Czasem nie ma aktywnych opcji w menu podręcznym, a z klawiatury i tak działa. Jak nie dasz rady, to mogę spróbować, to zmienić. Wrzuć na grupę ten plik. Nie obiecuję cudu, bo jestem w pracy, ale się postram cichcem coś pokombinować. Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-01-28 o 08:36 |
|
|
|
|
#880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
a zrobili tak, bo twierdza, ze to klasztor - miejsce ktore powinno byc skromne. i nie chca zeby ktos je przystroil jak choinke na swieta i do tej jednej pani maja zaufanie, ze zrobi to skromnie wiec nawet jesli ktos sobie wymysli luki z kwiatow itp. to na pewno tego w tym kosciele nie zrealizuje ![]() Cytat:
juz szukalismy. ale znalezlismy z TZem tylko lamacz hasel, ktory nic nie zlamal ![]() Cytat:
ale tu to nie dziala![]() Cytat:
![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-28 o 08:35 |
||||
|
|
|
#881 |
|
Rozeznanie
|
Lain, odpowiedziałam Ci na grupie. Próbowałam to przerobić w takim programie on-line, ale przerobiło mi tylko 2 strony
Może złą nazwę w google wpisywałaś, że ci tylko łamacz haseł znalazło. Spróbuj wpisać Konwerter PDF do Word. Ja znazazłam jakieś programy, ale nie mogę ich na kompie w pracy zainstalować. Ale mam nadzieję, że jak pójdziesz tym tropem, to Ci się uda coś znaleźć. Albo Konwerter Adobe na Word bo to w sumie odczytujesz ten plik w adobe reader. Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2009-01-28 o 11:36 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A TŻ od rana taki miły i słodki że masakra.. Myśli że odkupi wczorajsze winy.. Niech zapomni.. Kara będzie słodka ![]() ![]() |
|
|
|
|
#883 |
|
Rozeznanie
|
Wysłałam linka na google-grupe
|
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
My za amerzyste i fotografa odzdielne firmy zapłacimy 1800zł razem
|
|
|
|
#885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#886 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie on ma ten oddział?No no, jaki z Twojego tz dyktator mody ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym projektor masz do tego, może jak zrezygnujesz to z 200-300 taniej będzie.Albo stówkę..Cytat:
![]() co to za przedmiot z tego pdf, bo wygląda koszmarnie? Najlepiej jest mieć adobe readera professional - ta babka ma i dlatego zrobiła kłódeczkę. Faktycznie przemałpa.Ide na śniadanko
|
|||||
|
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę już cały scenariusz hahaha nie no ja duszy muzyczno śpiewnej niestety nie mam wiec ani tekstu nie napisze ani co gorsza śpiewać nie będę!!!!!!! w życiu!!!!!! nigdy przenigdy!!!!! nawet przy tżcie co najwyżej tylko cichutko sobie coś nucę za to tż lubi sobie śpiewać ale też tylko przy mnie heheheCytat:
raczej nieborak heheheoj dziewczyny tżcik mi złożył ofertę żebym nie siedziała tu aż do piątku i się tyle nie uczyła tylko żebym już jutro do niego przyjechała i spała u niego a rano w piątek niby nigdy nic żebym pojechała do siebie... jej kusi mnie ten tżcik tym bardziej że już tu wysiedzieć nie mogę ale mam tyyyyyle nauki że nie wiem co ja zrobię bo co jak się okaże że będę się świetnie bawić u tżta i relaxować jak nie zdam egzaminu potem jestem rozdarta.....
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym uwaliła ten egz (co jest wielce prawdopodone, bo jest kosmiczny i chodzi o zrozumienie, bo trzeba napisac jakąs dziwna pracę a nie bardzo da się zrozumieć te teksty) to poprawkę mam od razu po feriach i musiałabym w pradze się uczyć a tego obydwoje z tz chcemy uniknąć. Za to w piatek rano juz będę w miare do dyspozycji dla tż, więc dziś jakos przeżyjemy a jutro będę u niego i on będzie siedział i patrzył jak ja się męczę z turboesejem niewiadomo o czym
|
|
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
ja egzamin mam niby w poniedzialek ale wiem ze w weekend nie bede sie za wiele uczyc bo w domu po prostu nie umiem sie skupic... a egzamin to pogrom całych studiów;( no nie wiem do jutra mam czas na decyzję... narazie spadam moje drogie paapa
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
Samoa
No na dwie kamery to ma być, ale powiedzcie dziewczyny czy film na jedna kamere będzie duzo gorszy???? tzn chodzi mi o to czy może być nudny??? Bo na dwie kamery fakt.... filmują fajnie, ładnie łączą to wszystko..... i się zastanawiam, czy na jedną kamerę bedzie poprostu nudny, że koles będzie musiał przechodzić koło gości cały czas i tak to będzie wyglądało .... taka ciągłość ( no bo przy dwóch kamerach w tym samym czasie nagrywa się innych gości w tańcu i super to wychodzi po połączeniu) Co myślicie??? |
|
|
|
#891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nieważne jedna czy dwie kamery, byle było profesjonalnie zrobione. |
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdziliśmy, ze jak jest mozliwość, żeby wziąć coś lepszego to bierzemy, parę stów więcej nas nie zbawi a przynajmniej jak będziemy ogladac to jak będziemy dziadkami to da nam to fajne wspomnienia. Poza tym dwie kamery sa o tyle fajne, ze nawet jak jakiejś akcji nie zobaczysz podczas wesela to kamerzyście nie umknie Widac różnicę i to bardzo, wtedy film z wesela wygląda jak normalny film.Gdyby nie było różnicy w ilości kamer to filmy w Hollywood tez by sie kręciło jedną czy dwoma ![]() Tancerka jak masz ten egzam dopiero w poniedziałek to co Ty jeszcze robisz w domu?Kupa czasu do niego, pakuj sie i jedź do tż ![]() Jestem zła, bo chciałam zamówić ksiązki w bibliotece a jestm w najlepszym wypadku 3 w kolejce a w najgorszym 7 ![]() edit: moim zdaniem dwie kamery(mówie o dobrym markowym, nowym sprzęcie) = większy profesjonalizm i lepszy efekt końcowy a o to chodzi. Poza tym my znaleźlismy firmę, która ma kamery przy których nie ma trzęsącego się obrazu i film będzie w jakości hd, więc to mówi samo za siebie I na pewno koles mi nie wyskoczy z kwiatuszkami i serduszkami i innymi badziewiami, bo to robia juz tylko tacy przedpotopowi kamerzyści.
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-01-28 o 13:14 |
|
|
|
|
#894 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a oddzial ma 7 minut ode mnie z domu tramwajem ![]() zdziwilam sie, ze on wie w czym chodzil Beckham 5 lat temu. nawet ja nie wiem no ale coz, dobrze ze sie chlopak ubrac umie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
), a na wykladach bylam dokladnie dwoch, bo nie ustepowaly cwiczeniom z reszta zazwyczaj w tym samym czasie mialam zajecia na UEku (no bo kto to wymyslil robic wyklad w piatek o 16... )Elitko dziekuje za fatyge nam sie z TZem udalo odkodowac wczoraj 10 pierwszych stron, ale dalej nie chcialo ruszyc kolezanka zlecila to koledze informatykowi. czekamy co z tego bedzie ![]() Cytat:
![]() a jak egzamin w poniedzialek to jeszcze kupa czasu ja bym pojechala
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-01-28 o 13:14 |
||||
|
|
|
#895 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻta kuzynka z mężem to nawet powiedzieli że się nei musimy wykosztowywać na zaproszenie ale mamy do nich przyjechać do Częstochowy bo inaczej się nie pojawią ![]() ![]() No ale ostatecznie myślę że juzim kupimy to zaproszenie ![]() HAHAHA Ja też.. I on nawet twierdzi że ślicznie śpiewam.. Niestety, tylko on ![]() ![]() Poza tym lubi jak śpiewam bo twierdzi że wtedy wyglądam na bardzo szczęśliwą ![]() Cytat:
No a niech się teraz nieborak płaszczy za swoją wczorajszą nieroztropność ![]() Cytat:
A poza tym to gotuję sobie pierożki właśnie ![]() Aha i mi fotograf (po znajomości) i kamerzysta (jeszcze nie namierzony ) wyjdzie ok 2 tysiaki...
|
|||
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
Musz ecichutko psac bo Tz przyszedl dzis rano do mnie po pracy i wlasnie sobie smacznie spi
oczywiscie zanim sie polozylismy to byla 10 to niech sobie teraz pospi...My z Tz raczej wiekszosc zawieziemy osobiscie... Jedynie ojcu i chcestnemu tz wyślemy bo do Anglii specjalnie jechac nie bede a tato podzinka blisko najdalej hmm Inowrocław.
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do teo czy warto Jesli mialabyś tak że jedna kamera nonstop chodzi za mlodymi a druga nonstop chodzi miedzy stolami czy na przyklad na parkiecie .. No to jest sens JA bylam na weselu na ktorym byly dwie kamery i wbrew temu co wczesniej slyszalam, obie kamery caly czas obskakiwaly mlodych i tylko mlodych (jakby im z jednej nie wystarczylo ogladac swoje mordki) Ja uwazam, ze jesli kamerzysta jest na tyle profesjona;ny ze zrobi fajny montaz no to spoko... mozna brac i to zadne przesadzanie ![]() a czy film bedzie nudny.. nie wydaje mi sie po prostu bedzie mniej materialu do montazu i tyle.. zadne mniej bardizej nudny Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2009-01-28 o 13:39 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Elitka, ja tez próbowałąm trochę popracować nad tym Twoim PDF, ale niestety nic... jeszcze sie nie spotkałam z takimi zabezpieczeniami A mam dobry programik do przerabiania z worda do pdf i odwrotnie, bo potrzebny mi był przy pracy mgr... ale on tez nic nie zdziałał, bo wszystko tu jest zablokowane...Ewentualnie możnaby tu porobić zdjęcia pulpitu każdej strony (ctrl+PrtScr) a potem każda z tych stron przerabiać przez programik z plotera... Ale roboty przy tym będzie tyle, że predzej sie tego wszystkiego nauczysz... Oby ten znajomy informatyk dał radę... A ja dziś byłam w PUPie i jest wolne miejsce pracy - w Banku spółdzielczym na kasie, za 1300brutto To nawet 1000 zł z tego na rękę nie będę miała
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Gdybys brutto miala 1300 to na reke byś miała 1040zł. Bo mi nimum socjalne wzrosło do 1100 czyli to jest 960zł... Wiec... A po za tym awans szybko prosferuje w bankach(tak przynajmniej słyszałam).
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

a nauki wole odbebnic te 4 razy w miesiacu (szczegolnie, ze wg moich obliczen to wychodzi 8h, a w weekend musialabym siedziec chyba dwa razy tyle
)
i ty jedna przeciwko nim wszystkim... 
musiałam po przytulanku zmykać do siebie na górę.... ale i to przezyliśmy hehhe

bo co jak się okaże że będę się świetnie bawić u tżta i relaxować jak nie zdam egzaminu potem

A mam dobry programik do przerabiania z worda do pdf i odwrotnie, bo potrzebny mi był przy pracy mgr... ale on tez nic nie zdziałał, bo wszystko tu jest zablokowane...