Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-27, 23:08   #871
Elitka4
Rozeznanie

Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja tak kiedys myslalam, ze fajny taki wyjazd. ale potem stwierdzilam, ze jednak i tak cale dwa dni sie siedzi w murach i nawet pewno nie mozna miec pokoju z TZem (chyba ze sobie zalatwicie nocleg gdzies na wlasna reke). ja jednak wole wyjazdy w celach imprezowo-turystyczno-rekreacyjnych a nauki wole odbebnic te 4 razy w miesiacu (szczegolnie, ze wg moich obliczen to wychodzi 8h, a w weekend musialabym siedziec chyba dwa razy tyle)
No w sobotę są zajęcia od 9 do 18, ale w tym jest przerwa na obiad, tylko nie wiem jak długa i jakieś jeszcze drobne przerwy, ale też nie wiem ile i jak długie. A w niedzielę są zajęcia od 9 do 14. Więc wychodzi na to, że godzinowo to mam dłużej od Ciebie. U nas mają być też jakieś prezentacje, filmy i takie tam, więc myślę że czas jakoś szybciej minie. To będzie czerwiec, dzień długi, więc jeszcze po zajęciach można iść gdzieś połazić wieczorem, bo okolica jest bardzo ładna.

A ze spaniem, to nie wiem jak będzie. Pokoje są dwuosobowe, ale chyba nie można spać z narzeczonym. No ale liczę na to, że współlokatorka też będzie wolała spędzić noc z TŻ i się zamienimy po cichaczu
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 23:31   #872
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
a no wlasnie.... gorzej jak wsrod reszty par znajda sie sami amatorzy balonow i ty jedna przeciwko nim wszystkim... i wtedy nawet dobra firma dekoratorska nie pomoze
wiesz osobiście nie mam nic do balonów, raczej kwestia kolorystyki mnie martwi... bo sraczkowatoburaczkowe balony mnie nie pociągają... no już trudno... nie będę się martwic kolorem balonów mimo wszystko taki dzien jest raz w zyciu i nie będę sobie go psuła heh

a z tymi naukami i niespaniem ze sobą narzeczonych heh zabawna sprawa
jeden dzien da się przezyc gorzej jak byłam na wakacjach w pracy i w domu łóżka były piętrowe musiałam po przytulanku zmykać do siebie na górę.... ale i to przezyliśmy hehhe

dobra zmykam spac buziaki
mam nadzieje że jutrzejszy dzien bedzie bardziej produktywny niz dzisiejszy...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 23:39   #873
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Witam
Dziś trochę później, bo wiozłam papiery rekrutacyjne (od dziś trzymajcie kciuki, bym się dostała ) i przy okazji spotkałąm się z moim TŻ

Joziu, mam nadzieję, że Twoja siostra wyjdzie z tego i będzie mogła się jeszcze długo cieszyć swoim dzidziusiem Trzymaj sie kochana i nie załmuj się, bo nie można odrazu przewidywac najgorszego - Trzeba wierzyć, że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
ale wyobrażacie sobie .. NIE ODDAM MOICH ORGANÓW, ONI NIE BĘDĄ BRUKALI MOICH ORGANÓW... TO SĄ MOJE ORGANY, NIE POZWOLĘ OBCYM NA NICH GRAĆ
Ciężko jest mi to sobie wyobrazić, ale dla osób stojących z boku i nie będących zaangażowanych w przygotowanie wesela musiało to być niezłym ubawem

Co do piosenki tancerki, to ja już widzę w niej duże możliwości
Super by to wyglądało, gdyby dopisać do niej jeszcze kilka zwrotek i zrobić lepszy podkład I do tego zrobić tak by na początku zwrotki te śpiewali na zmianę młody i młoda, a na końcu refren zaśpiewali by razem Już widzę jak ja bym to zrobiła:
dopisac zwrotki i troche przerobić istniejące to nic trudnego, do tego podkład na klawiszach taki klasyczny: widzę tu orkiestrę, skrzypce i pianino (sprzęt mam, grać tez potrafię, wiec podkłąd już zrobić mogę później dograć piosenki (na sprzęcie pożyczonym z domu kultury (mam znajomości), ściągnąć programik do obróbki dżwiękowej... Tylko teraz gorzej będzie ze śpiewaniem... Mój TŻ ma za(!!!) rockowy głos, ale ja nie umiem spiewać (chodziłam na przymusowe lekcje spiewu, ale potencjału we mnie nie było )
I tym oto małym szczegulikiem cały mój piękny plan nie wypali

Co do pierwszych tańców, to mi sie bardziej podoba walc wiedeński (więcej wirowania ) Ja trochę tańczyłam i cośtam pamiętam. Teraz trochę próbuję uczyć mojego TŻ, ale jak zamieszkamy razem (czyli jak dostaniemy pracę w tej samej miejscowości) to odrazu idziemy na kurs. Samemu jednak jest ciężko przekazać to co się umie tak, by było to perfekcyjne - a ja tez chętnie się jeszcze doszkolę w tej materii. Na początku nie szło mojego TŻ do tego przekonać, ale w końcu jakoś mi sie udało

Joziu, twoja piosenka świetnie sie nadaje na pierwszy taniec - piękny walc będzie (dla niewtajemniczonych:
http://www.youtube.com/watch?v=X4ciBZc-9dU )

Co do tańców łączonych, to wcale osoby je tańczące nie musza dobrze tańczyć. Ja kiedyś natrafiłam na taki filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=Zo27tNO3omo
Uważam, że para była niesamowita, chociaż sam walz nie był do końca dopracowany ale na weselu i tak nikt tego nie zauważył, a na mnie zrobili ogromne wrażenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Mam pytanie tak z innej bajki. Zawozicie każdemu zaproszenia czy do niektórych wysyłacie pocztą. Ja do rodziny która mieszka dalej wysyłam, i niewiem jak to zrobić bo będzie wynajęty internat na nocleg dla gosci. I teraz kwestia jak gościom to oznajmić, u tych u których bedziemy osobiście to niema problemu bo im powiemy a do tych co wyslemy zaproszenia niewim napisac na zaproszeniu czy jak? Może wy macie jakiś pomysł
My robimy wesele tylko dla najbliższych i zaproszenia wszystkim damy osobiście Nie będzie dużo osób, jeżdżenia tez dużo nie będzie

Luneme i duszka19 witam was serdecznie na tym wątku
Stary 2009-01-27, 23:50   #874
Karlain
Rozeznanie

szoook cena wideofilmowania i zdjecia z pleneru 5600-6000zł!!!

-filmowanie obejmuje wszytsko w dniu slubu i poprawin oraz plener (z tego dostaje sie ładne płyty w pudełkach z nadrukiem wlasnych zdjęć slubnych, na jednym i drugim oczywiscie)

-zdjęcia obejmują reportaz w calym dniu wesela i poprawin (zdjęć z rodzinami i resztą gości), do tego zdjecia z pleneru, których jest mnóstwo, dostaje się piękny duzy album z 30 zdęciami dużego formatu ....aleeee ta cena!!!! szok

aha i do tego wliczony jest projektor na sali (po oczepinach podłączją i można oglądać foty z przygotowań, błogosławieństwa, ślubu wesela itd itp... akurat opcja mi całkiem obojetna)

.......mój brat w sumie też miał coś takiego ale z własnymi fotami wszelakimi i niejednokrotnie jacys goście się tam odlaneźli hahaha śmiechu było troche

ostatnie okazało się najdroższe!!!! bleeeeee już mam dość przygotowań a jeszcze ta jedna umowa została, tylko nie przewidziałam wzrostu cen az o 1000zł :/
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 00:07   #875
lain
Zakorzenienie

Karlain no drogo sobie licza, co tu duzo mowic...
mi razem foto+wideo (osobne firmy) wyjdzie gdzies tak 4250. choc wideo jeszcze niepewne wiec nie wiadomo. no, ale u mnie bez poprawin, wiec tez troche stad ta roznica w cenie...
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 00:23   #876
Karlain
Rozeznanie

no lain, drogo jak cholera..... wszystko ale u ciebie z jeden dzien to tez duuuuzo wychodzi woow

aaa przypomniało mi się coś... mój zespół zapytałł mnie czy przygotowujemy jakieś śpiewanie np dla rodziców, bo mówili, że niektórzy teraz sami śpiewają... szczerze to bym wolała zaspiewać dla mojego TŻ ale jak by to wyszło hahahahaha
Stary 2009-01-28, 00:40   #877
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
no lain, drogo jak cholera..... wszystko ale u ciebie z jeden dzien to tez duuuuzo wychodzi woow
taniej i zarazem o takiej jakosci znalezc sie niestety nie udalo

Cytat:
aaa przypomniało mi się coś... mój zespół zapytałł mnie czy przygotowujemy jakieś śpiewanie np dla rodziców, bo mówili, że niektórzy teraz sami śpiewają... szczerze to bym wolała zaspiewać dla mojego TŻ ale jak by to wyszło hahahahaha
ja to sie za spiewanie nie biore, oj nie... jeszcze by wszyscy uciekli... lacznie z TZem jemu to spiewam zawsze w samochodze jak cos leci w radiu. z reszta razem sobie spiewamy jak ktos czasem znajomy z nami jedzie to ma niezly ubaw

dobra, ja zakonczylam na dzis intensywne edukowanie sie. ide spac, a jutro kontynuuje.... ehhh

aha, umie moze ktoras z was rozszyfrowywac pdfy?? bo jedna pani wyslala nam pytania na egzamin, ale tak zrobila ze sie nie da ani skopiowac ani wydrukowac... no i sie nie poucze w tramwajach ani na nudnych zajeciach w weekend co za wredna krowa

no to dobranoc

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-01-28 o 00:41

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 05:38   #878
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
hej! tak nie można! nie jesteśmy juz dzieciakami tylko dorosłymi kobietami które za rok zakładają swoją rodzinę i nieodzywanie to nie jest metoda którą na naszym poziomie używa się przy konfliktach z tztami... więc proszę wymyślić jakiś inny sposób moja kochana... napisz mu smska i powiedz co czujesz... jak nie zareaguje to jakiś burak a nie facet
No właśnie wcześniej napisałam.. Teraz to mnie pocieszyłaś tancerka.. Wychodzi na to że wychodzę za mąż za buraka.. Chyba muszę to jeszcze raz przemyśleć intensywnie...

Cytat:
ja tak kiedys myslalam, ze fajny taki wyjazd. ale potem stwierdzilam, ze jednak i tak cale dwa dni sie siedzi w murach i nawet pewno nie mozna miec pokoju z TZem (chyba ze sobie zalatwicie nocleg gdzies na wlasna reke). ja jednak wole wyjazdy w celach imprezowo-turystyczno-rekreacyjnych a nauki wole odbebnic te 4 razy w miesiacu (szczegolnie, ze wg moich obliczen to wychodzi 8h, a w weekend musialabym siedziec chyba dwa razy tyle)
No pokoju z TŻtem nie można mieć... Ale jak ja byłam to nie było to całodzienne siedzenie w murach.. Mieliśmy sporo czasu też żeby wyjść pospacerować po okolicy

Cytat:

ja to chyba teraz najbardziej boję sie kwestii dekoracji.. bo i na sali i w Kościele na dekorację zrzuca się kilka par młodych.. na sali pary z danego miesiąca i zamawiają firmę która dekoruje salę a potem ta firma co tydzien odnawia dekorację żeby wyglądała ciągle tak samo, no a w Kościele to pary z danego dnia sie zrzucają i zastanawiam sie jaki pogląd na życie będę miały te pary, bo przecież nie znam ich, nie wiem jakie mają preferencje... może jedna sobie zażyczy niebieskie kwiatki których ja nie znoszę i tak dalej... ja nie wiem ale jak będzie jakiś konflikt to ja tam chyba rozróbę zrobie.. ma byc tak jak ja chcę!!!!!
Nie dziwię się tancerka.. Ja się kościoła tylko boję.. Mam nadzieję że ludzie którzy będą ślubować z nami nie okarzą się bezguściami.. Jedyny plus jest taki, że przyjęło się u nas w kościele, że każda młoda para daje siostrze zakonnej dekorującej kościół 100 zł i ona żywymi kwiatami kościół ubiera ślicznie więc przynajmniej to jest zagwarantowane A czy będzie coś wdłuż ławek czy nie to strach myśleć

Cytat:
Mam pytanie tak z innej bajki. Zawozicie każdemu zaproszenia czy do niektórych wysyłacie pocztą. Ja do rodziny która mieszka dalej wysyłam, i niewiem jak to zrobić bo będzie wynajęty internat na nocleg dla gosci. I teraz kwestia jak gościom to oznajmić, u tych u których bedziemy osobiście to niema problemu bo im powiemy a do tych co wyslemy zaproszenia niewim napisac na zaproszeniu czy jak? Może wy macie jakiś pomysł
My mamy niby plan zaozić wszystkim w czasie wakacji, bo ślub dopieor po wakacjach.. Tak że będziemy musieli jechać z Podkarpacia do Krakowa, Częstochowy, Szczecina i Warszawy Zrobimy sobie wycieczkę

Cytat:

Hehe ja + publiczne śpiewanie NEVER IN MY LIFE

Spać nie mogę, wkurza mnie TŻ, sajgon mu dziś chyba zrobię straszliwy...
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 08:32   #879
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
aha, umie moze ktoras z was rozszyfrowywac pdfy?? bo jedna pani wyslala nam pytania na egzamin, ale tak zrobila ze sie nie da ani skopiowac ani wydrukowac... no i sie nie poucze w tramwajach ani na nudnych zajeciach w weekend co za wredna krowa

no to dobranoc

Mój kolega ze studiów mówił, że ściągnął z neta taki program do przerabiania PDF na Worda. Nie wiem jak ten program się nazywa, ale coś takiego istnieje, więc możesz poszukać.

A Ja mam taki sposób, że zaznaczam tekst (jak się nie da od razu, to trzeba zmienić kursor z łapki na strałkę, albo coś innego) i jak już jest zaznaczone, a nie ma pod prawym przyciskiem opcji "kopiuj", to po zaznaczeniu tekstu na klawiaturze wciśnij Ctrl+C i potem w wordzie Ctrl+V i powinno się skopiować.

Albo spróbuj od razu Ctrl+P bez zaznaczania niczego. Powinno się wywyłać drukowanie. Czasem nie ma aktywnych opcji w menu podręcznym, a z klawiatury i tak działa.

Jak nie dasz rady, to mogę spróbować, to zmienić. Wrzuć na grupę ten plik. Nie obiecuję cudu, bo jestem w pracy, ale się postram cichcem coś pokombinować.

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2009-01-28 o 08:36
Stary 2009-01-28, 08:33   #880
lain
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja się kościoła tylko boję.. Mam nadzieję że ludzie którzy będą ślubować z nami nie okarzą się bezguściami.. Jedyny plus jest taki, że przyjęło się u nas w kościele, że każda młoda para daje siostrze zakonnej dekorującej kościół 100 zł i ona żywymi kwiatami kościół ubiera ślicznie więc przynajmniej to jest zagwarantowane A czy będzie coś wdłuż ławek czy nie to strach myśleć
dlatego ja sie chyba ciesze, ze tam gdzie biore slub monopol na dekoracje ma jedna pani a zrobili tak, bo twierdza, ze to klasztor - miejsce ktore powinno byc skromne. i nie chca zeby ktos je przystroil jak choinke na swieta i do tej jednej pani maja zaufanie, ze zrobi to skromnie wiec nawet jesli ktos sobie wymysli luki z kwiatow itp. to na pewno tego w tym kosciele nie zrealizuje

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
Mój kolega ze studiów mówił, że ściągnął z neta taki program do przerabiania PDF na Worda. Nie wiem jak ten program się nazywa, ale coś takiego istnieje, więc możesz poszukać.

juz szukalismy. ale znalezlismy z TZem tylko lamacz hasel, ktory nic nie zlamal

Cytat:
A Ja mam taki sposób, że zaznaczam tekst (jak się nie da od razu, to trzeba zmienić kursor z łapki na strałkę, albo coś innego) i jak już jest zaznaczone, a nie ma pod prawym przyciskiem opcji "kopiuj", to po zaznaczeniu tekstu na klawiaturze wciśnij Ctrl+C i potem w wordzie Ctrl+V i powinno się skopiować.
a ja tak zawsze kopiuje ale tu to nie dziala

Cytat:
Jak nie dasz rady, to mogę spróbować, to zmienić. Wrzuć na grupę ten plik. Nie obiecuję cudu, bo jestem w pracy, ale się postram cichcem coś pokombinować.
oki, wrzucam

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-01-28 o 08:35
Stary 2009-01-28, 09:10   #881
Elitka4
Rozeznanie

Lain, odpowiedziałam Ci na grupie. Próbowałam to przerobić w takim programie on-line, ale przerobiło mi tylko 2 strony Może złą nazwę w google wpisywałaś, że ci tylko łamacz haseł znalazło. Spróbuj wpisać Konwerter PDF do Word. Ja znazazłam jakieś programy, ale nie mogę ich na kompie w pracy zainstalować. Ale mam nadzieję, że jak pójdziesz tym tropem, to Ci się uda coś znaleźć.

Albo Konwerter Adobe na Word bo to w sumie odczytujesz ten plik w adobe reader.

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2009-01-28 o 11:36
Stary 2009-01-28, 09:13   #882
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
dzien dobry

dlatego ja sie chyba ciesze, ze tam gdzie biore slub monopol na dekoracje ma jedna pani a zrobili tak, bo twierdza, ze to klasztor - miejsce ktore powinno byc skromne. i nie chca zeby ktos je przystroil jak choinke na swieta i do tej jednej pani maja zaufanie, ze zrobi to skromnie wiec nawet jesli ktos sobie wymysli luki z kwiatow itp. to na pewno tego w tym kosciele nie zrealizuje
No wiem właśnie lain pisałaś o tym, że w Tyńcu to tak surowo ma być bo klasztor

A TŻ od rana taki miły i słodki że masakra.. Myśli że odkupi wczorajsze winy.. Niech zapomni.. Kara będzie słodka
Stary 2009-01-28, 09:17   #883
Elitka4
Rozeznanie

Wysłałam linka na google-grupe
Stary 2009-01-28, 10:03   #884
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

My za amerzyste i fotografa odzdielne firmy zapłacimy 1800zł razem
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 10:38   #885
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Taaaak? A gdzie to opactwo macie? Bo Ja w czerwcu jadę na weekendowe nauki w Rychwałdzie (koło Żywca).
W Katowicach na Panewnikach jest bazylika i tam się nią franciszkanie zajmują. Mają duszpasterstwo akademickie, więc wprawę w rozmowach z młodymi ludźmi. i są bardzo sympatyczni

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 11:14   #886
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
TZ jednak stwiedzil, ze nie chce krawata sledzika, bo one modne byly pare lat temu, a teraz juz sie robia oklepane tak twierdzi wiec on nie bedzie wygladal jak Beckham 5 lat temu

a poza tym jestem dumna, bo TZa placowka na ktora glownie on robi (bo kolega z biurka obok jest jakby nieudolny...) jest na 2. miejscu w Polsce w styczniowym rankingu jego banku jak na pierwszy miesiac w pracy to super ciekawe jak mu pojdzie w rankingu indywidualnym
będzie premiaA gdzie on ma ten oddział?
No no, jaki z Twojego tz dyktator mody

Cytat:
Samoa nawet nie zauważyłam że wysłałaś mi prośbę o zaprzyjaźnienie... jak mogłam ale już to naprawiłam hehehe moje guru
ja właśnie wczoraj gdzieś wlazłam i się patrze a Ciebie nie mam!!!!

Cytat:
chyba zawieziemy kazdemu osobno (oprócz wujka tż, który jest w Tajlandii), niestety musimy, bo juz sie odgrażają, ze nie przyjadą a co dopiero jakbyśmy im poczta wysłali

Cytat:
szoook cena wideofilmowania i zdjecia z pleneru 5600-6000zł!!!

-filmowanie obejmuje wszytsko w dniu slubu i poprawin oraz plener (z tego dostaje sie ładne płyty w pudełkach z nadrukiem wlasnych zdjęć slubnych, na jednym i drugim oczywiscie)

-zdjęcia obejmują reportaz w calym dniu wesela i poprawin (zdjęć z rodzinami i resztą gości), do tego zdjecia z pleneru, których jest mnóstwo, dostaje się piękny duzy album z 30 zdęciami dużego formatu ....aleeee ta cena!!!! szok

aha i do tego wliczony jest projektor na sali (po oczepinach podłączją i można oglądać foty z przygotowań, błogosławieństwa, ślubu wesela itd itp... akurat opcja mi całkiem obojetna)

.......mój brat w sumie też miał coś takiego ale z własnymi fotami wszelakimi i niejednokrotnie jacys goście się tam odlaneźli hahaha śmiechu było troche

ostatnie okazało się najdroższe!!!! bleeeeee już mam dość przygotowań a jeszcze ta jedna umowa została, tylko nie przewidziałam wzrostu cen az o 1000zł :/
ja myslę, że nie tak źle o ile na dwie kamery filmowanie - my teraz znalexliśmy firme na dwie kamery 2500 albo full opcja za 3500 i chyba weźmiemy ta za 3500, plus fotograf 1900 wyjdzie nam 5400 za jeden dzień, więc się nie załamujPoza tym projektor masz do tego, może jak zrezygnujesz to z 200-300 taniej będzie.Albo stówkę..

Cytat:
ja to sie za spiewanie nie biore, oj nie... jeszcze by wszyscy uciekli... lacznie z TZem jemu to spiewam zawsze w samochodze jak cos leci w radiu. z reszta razem sobie spiewamy jak ktos czasem znajomy z nami jedzie to ma niezly ubaw

dobra, ja zakonczylam na dzis intensywne edukowanie sie. ide spac, a jutro kontynuuje.... ehhh

no to dobranoc
Ja tez śpeiwam tżtowi w aucie
co to za przedmiot z tego pdf, bo wygląda koszmarnie? Najlepiej jest mieć adobe readera professional - ta babka ma i dlatego zrobiła kłódeczkę. Faktycznie przemałpa.

Ide na śniadanko
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 11:17   #887
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia083 Pokaż wiadomość

Co do piosenki tancerki, to ja już widzę w niej duże możliwości
Super by to wyglądało, gdyby dopisać do niej jeszcze kilka zwrotek i zrobić lepszy podkład I do tego zrobić tak by na początku zwrotki te śpiewali na zmianę młody i młoda, a na końcu refren zaśpiewali by razem Już widzę jak ja bym to zrobiła:
dopisac zwrotki i troche przerobić istniejące to nic trudnego, do tego podkład na klawiszach taki klasyczny: widzę tu orkiestrę, skrzypce i pianino (sprzęt mam, grać tez potrafię, wiec podkłąd już zrobić mogę później dograć piosenki (na sprzęcie pożyczonym z domu kultury (mam znajomości), ściągnąć programik do obróbki dżwiękowej...
Szalona kobieto!!! widzę już cały scenariusz hahaha nie no ja duszy muzyczno śpiewnej niestety nie mam wiec ani tekstu nie napisze ani co gorsza śpiewać nie będę!!!!!!! w życiu!!!!!! nigdy przenigdy!!!!! nawet przy tżcie co najwyżej tylko cichutko sobie coś nucę za to tż lubi sobie śpiewać ale też tylko przy mnie hehehe

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
No właśnie wcześniej napisałam.. Teraz to mnie pocieszyłaś tancerka.. Wychodzi na to że wychodzę za mąż za buraka.. Chyba muszę to jeszcze raz przemyśleć intensywnie...
jej no nie chciałam cię obrazić ani nic.. tak powiedziałam z tym burakiem ale jak tż już miły to znaczy że chyba jednak nie-burak raczej nieborak hehehe

oj dziewczyny tżcik mi złożył ofertę żebym nie siedziała tu aż do piątku i się tyle nie uczyła tylko żebym już jutro do niego przyjechała i spała u niego a rano w piątek niby nigdy nic żebym pojechała do siebie... jej kusi mnie ten tżcik tym bardziej że już tu wysiedzieć nie mogę ale mam tyyyyyle nauki że nie wiem co ja zrobię bo co jak się okaże że będę się świetnie bawić u tżta i relaxować jak nie zdam egzaminu potem jestem rozdarta.....
Stary 2009-01-28, 11:36   #888
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
oj dziewczyny tżcik mi złożył ofertę żebym nie siedziała tu aż do piątku i się tyle nie uczyła tylko żebym już jutro do niego przyjechała i spała u niego a rano w piątek niby nigdy nic żebym pojechała do siebie... jej kusi mnie ten tżcik tym bardziej że już tu wysiedzieć nie mogę ale mam tyyyyyle nauki że nie wiem co ja zrobię bo co jak się okaże że będę się świetnie bawić u tżta i relaxować jak nie zdam egzaminu potem jestem rozdarta.....
rozumiem Twoje rozdarcie, bo mój tż na L4 w domu siedzi a ja twardo u siebie dzis i nie ruszam tyłka z domu...jakbym miała jakis lajtowy egzam to już bym u niego była, ale mam z deczka masakryczny egz przed sobą, więc siedzę w domu i się uczę. Co więcej, tż karze mi sie uczyćJakbym uwaliła ten egz (co jest wielce prawdopodone, bo jest kosmiczny i chodzi o zrozumienie, bo trzeba napisac jakąs dziwna pracę a nie bardzo da się zrozumieć te teksty) to poprawkę mam od razu po feriach i musiałabym w pradze się uczyć a tego obydwoje z tz chcemy uniknąć. Za to w piatek rano juz będę w miare do dyspozycji dla tż, więc dziś jakos przeżyjemy a jutro będę u niego i on będzie siedział i patrzył jak ja się męczę z turboesejem niewiadomo o czym
Stary 2009-01-28, 11:48   #889
tancerka212
Zakorzenienie

ja egzamin mam niby w poniedzialek ale wiem ze w weekend nie bede sie za wiele uczyc bo w domu po prostu nie umiem sie skupic... a egzamin to pogrom całych studiów;( no nie wiem do jutra mam czas na decyzję... narazie spadam moje drogie paapa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 12:46   #890
Karlain
Rozeznanie

Samoa
No na dwie kamery to ma być, ale powiedzcie dziewczyny czy film na jedna kamere będzie duzo gorszy???? tzn chodzi mi o to czy może być nudny???
Bo na dwie kamery fakt.... filmują fajnie, ładnie łączą to wszystko..... i się zastanawiam, czy na jedną kamerę bedzie poprostu nudny, że koles będzie musiał przechodzić koło gości cały czas i tak to będzie wyglądało .... taka ciągłość ( no bo przy dwóch kamerach w tym samym czasie nagrywa się innych gości w tańcu i super to wychodzi po połączeniu)

Co myślicie???
Stary 2009-01-28, 12:54   #891
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Samoa
No na dwie kamery to ma być, ale powiedzcie dziewczyny czy film na jedna kamere będzie duzo gorszy???? tzn chodzi mi o to czy może być nudny???
Bo na dwie kamery fakt.... filmują fajnie, ładnie łączą to wszystko..... i się zastanawiam, czy na jedną kamerę bedzie poprostu nudny, że koles będzie musiał przechodzić koło gości cały czas i tak to będzie wyglądało .... taka ciągłość ( no bo przy dwóch kamerach w tym samym czasie nagrywa się innych gości w tańcu i super to wychodzi po połączeniu)

Co myślicie???
Ja osobiście oglądałam film na dwie kamery i jedna i dla mnie nie ma dużej różnicy. Ba nawet powiem ze mój kamerzysta pięknie kameruje i nawet ładniej niż niektórzy na dwie kamery... Poprostu trzeba znaleść odpowiedniego fachowaca do nagrywania, a nie obiboka....
Stary 2009-01-28, 13:06   #892
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
Ja osobiście oglądałam film na dwie kamery i jedna i dla mnie nie ma dużej różnicy. Ba nawet powiem ze mój kamerzysta pięknie kameruje i nawet ładniej niż niektórzy na dwie kamery... Poprostu trzeba znaleść odpowiedniego fachowaca do nagrywania, a nie obiboka....
Dokładnie- dlatego my szukamy jak najwięcej próbek, żeby coś dobrego wybrać. Wkurzają mnie te wszystkie nagrania co mają kwiatuszki, przejścia jak z power pointa i efekt trzęsącej się reki, nie mówiąc już on złym montażu dźwięku i obrazu.
Nieważne jedna czy dwie kamery, byle było profesjonalnie zrobione.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-28, 13:09   #893
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa

Co myślicie???
ja myślę, ze lepiej na dwie kamery, bo zawsze film jest wtedy bardziej dynamiczny i ciekawszy, ujęcia z różnych stron można robić, moim zdaniem jest sens jak najbardziej. Jak zobaczyliśmy z tż film z jednej kamery i z dwóch to uznaliśmy, ze różnica jest bardzo duża i na pewno bierzemy dwie kamery i jeszcze chyba to flycam co na takim długim czyms jest kamera i z góry filmuje i to super wyglada przed kościołem.
Stwierdziliśmy, ze jak jest mozliwość, żeby wziąć coś lepszego to bierzemy, parę stów więcej nas nie zbawi a przynajmniej jak będziemy ogladac to jak będziemy dziadkami to da nam to fajne wspomnienia. Poza tym dwie kamery sa o tyle fajne, ze nawet jak jakiejś akcji nie zobaczysz podczas wesela to kamerzyście nie umknieWidac różnicę i to bardzo, wtedy film z wesela wygląda jak normalny film.
Gdyby nie było różnicy w ilości kamer to filmy w Hollywood tez by sie kręciło jedną czy dwoma

Tancerka jak masz ten egzam dopiero w poniedziałek to co Ty jeszcze robisz w domu?Kupa czasu do niego, pakuj sie i jedź do tż

Jestem zła, bo chciałam zamówić ksiązki w bibliotece a jestm w najlepszym wypadku 3 w kolejce a w najgorszym 7

edit: moim zdaniem dwie kamery(mówie o dobrym markowym, nowym sprzęcie) = większy profesjonalizm i lepszy efekt końcowy a o to chodzi. Poza tym my znaleźlismy firmę, która ma kamery przy których nie ma trzęsącego się obrazu i film będzie w jakości hd, więc to mówi samo za siebieI na pewno koles mi nie wyskoczy z kwiatuszkami i serduszkami i innymi badziewiami, bo to robia juz tylko tacy przedpotopowi kamerzyści.

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-01-28 o 13:14
Stary 2009-01-28, 13:11   #894
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
będzie premiaA gdzie on ma ten oddział?
No no, jaki z Twojego tz dyktator mody
mam nadzieje, ze premia i awans
a oddzial ma 7 minut ode mnie z domu tramwajem
zdziwilam sie, ze on wie w czym chodzil Beckham 5 lat temu. nawet ja nie wiem no ale coz, dobrze ze sie chlopak ubrac umie

Cytat:
ja myslę, że nie tak źle o ile na dwie kamery filmowanie - my teraz znalexliśmy firme na dwie kamery 2500 albo full opcja za 3500 i chyba weźmiemy ta za 3500, plus fotograf 1900 wyjdzie nam 5400 za jeden dzień, więc się nie załamujPoza tym projektor masz do tego, może jak zrezygnujesz to z 200-300 taniej będzie.Albo stówkę..
a czym sie rozni ta opcja za 2500 od tej za 3500? bo ja wlasnie specjalnej roznicy w filmach nie zauwazylam

Cytat:
co to za przedmiot z tego pdf, bo wygląda koszmarnie? Najlepiej jest mieć adobe readera professional - ta babka ma i dlatego zrobiła kłódeczkę. Faktycznie przemałpa.
niejaka 'procedura badan ewaluacyjnych'... fatalnie prowadzony przedmiot (juz kiedys wspominalam tu o najnudniejszych i najdurniejszych cwiczeniach w historii... ), a na wykladach bylam dokladnie dwoch, bo nie ustepowaly cwiczeniom z reszta zazwyczaj w tym samym czasie mialam zajecia na UEku (no bo kto to wymyslil robic wyklad w piatek o 16... )

Elitko dziekuje za fatyge nam sie z TZem udalo odkodowac wczoraj 10 pierwszych stron, ale dalej nie chcialo ruszyc kolezanka zlecila to koledze informatykowi. czekamy co z tego bedzie

Cytat:
a TZcik sesji nie ma? my to sie z TZem razem uczylismy pod kocykiem
a jak egzamin w poniedzialek to jeszcze kupa czasu ja bym pojechala

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-01-28 o 13:14
Stary 2009-01-28, 13:12   #895
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:

chyba zawieziemy kazdemu osobno (oprócz wujka tż, który jest w Tajlandii), niestety musimy, bo juz sie odgrażają, ze nie przyjadą a co dopiero jakbyśmy im poczta wysłali
Skąd ja to znam TŻta kuzynka z mężem to nawet powiedzieli że się nei musimy wykosztowywać na zaproszenie ale mamy do nich przyjechać do Częstochowy bo inaczej się nie pojawią No ale ostatecznie myślę że juzim kupimy to zaproszenie

Cytat:
Ja tez śpeiwam tżtowi w aucie

HAHAHA Ja też.. I on nawet twierdzi że ślicznie śpiewam.. Niestety, tylko on
Poza tym lubi jak śpiewam bo twierdzi że wtedy wyglądam na bardzo szczęśliwą

Cytat:

jej no nie chciałam cię obrazić ani nic.. tak powiedziałam z tym burakiem ale jak tż już miły to znaczy że chyba jednak nie-burak raczej nieborak hehehe
Spoko spoko tancerka nawet przez sekundę nie czułam się urażona No a niech się teraz nieborak płaszczy za swoją wczorajszą nieroztropność

Cytat:
Ja właśnie też już w RZe wysiedzieć nie mogę ale na ten weekend zostaję po mam w poniedziałek egzaminek-hardcorek i tylko 2 i pół dnia na naukę więc trzeba na maksa wykorzystać czas...

A poza tym to gotuję sobie pierożki właśnie

Aha i mi fotograf (po znajomości) i kamerzysta (jeszcze nie namierzony) wyjdzie ok 2 tysiaki...
Stary 2009-01-28, 13:24   #896
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Musz ecichutko psac bo Tz przyszedl dzis rano do mnie po pracy i wlasnie sobie smacznie spi oczywiscie zanim sie polozylismy to byla 10 to niech sobie teraz pospi...

My z Tz raczej wiekszosc zawieziemy osobiscie... Jedynie ojcu i chcestnemu tz wyślemy bo do Anglii specjalnie jechac nie bede a tato podzinka blisko najdalej hmm Inowrocław.
Stary 2009-01-28, 13:38   #897
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Samoa

Co myślicie???
Ja CI powiem tak, nam facet powiedział, że jak chcemy na 2 kamery to stawka razy 2 czyli w sumie 1500 * 2
Co do teo czy warto
Jesli mialabyś tak że jedna kamera nonstop chodzi za mlodymi a druga nonstop chodzi miedzy stolami czy na przyklad na parkiecie .. No to jest sens
JA bylam na weselu na ktorym byly dwie kamery i wbrew temu co wczesniej slyszalam, obie kamery caly czas obskakiwaly mlodych i tylko mlodych (jakby im z jednej nie wystarczylo ogladac swoje mordki)
Ja uwazam, ze jesli kamerzysta jest na tyle profesjona;ny ze zrobi fajny montaz no to spoko...
mozna brac i to zadne przesadzanie
a czy film bedzie nudny.. nie wydaje mi sie po prostu bedzie mniej materialu do montazu i tyle.. zadne mniej bardizej nudny

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-01-28 o 13:39
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-28, 13:52   #898
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Witam

Elitka, ja tez próbowałąm trochę popracować nad tym Twoim PDF, ale niestety nic... jeszcze sie nie spotkałam z takimi zabezpieczeniami A mam dobry programik do przerabiania z worda do pdf i odwrotnie, bo potrzebny mi był przy pracy mgr... ale on tez nic nie zdziałał, bo wszystko tu jest zablokowane...

Ewentualnie możnaby tu porobić zdjęcia pulpitu każdej strony (ctrl+PrtScr) a potem każda z tych stron przerabiać przez programik z plotera... Ale roboty przy tym będzie tyle, że predzej sie tego wszystkiego nauczysz...
Oby ten znajomy informatyk dał radę...

A ja dziś byłam w PUPie i jest wolne miejsce pracy - w Banku spółdzielczym na kasie, za 1300brutto To nawet 1000 zł z tego na rękę nie będę miała
Stary 2009-01-28, 14:01   #899
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Napisane przez kasia083 Pokaż wiadomość

A ja dziś byłam w PUPie i jest wolne miejsce pracy - w Banku spółdzielczym na kasie, za 1300brutto To nawet 1000 zł z tego na rękę nie będę miała
Gdybys brutto miala 1300 to na reke byś miała 1040zł. Bo mi nimum socjalne wzrosło do 1100 czyli to jest 960zł... Wiec... A po za tym awans szybko prosferuje w bankach(tak przynajmniej słyszałam).
Stary 2009-01-28, 14:10   #900
cherrry2009
Zakorzenienie

Pewnie awans będzie po jakimś okresie próbnym, czyli pewnie 3 miesiące trzeba pracować za marne minimum

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości